2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Dr ne diyor bu duruma bekletirim diyor mu bizim dr haftaya gel olmadı suni sancı deneyelim dedi geriyor beni ya ilk bebegimi suni sancıyla dogurdum ama bunda dr istikrarsız davranacak gibi hissediyorum bel agrınız falan var mı
40 ı doldurduğum gün gittim doktora 3 cm açılmam vardı kesin beni alır suni ile doğurtur dedim ama beni geri gönderdi bebeğin kanalda olmadığını suni alsam çok zorlanacağımı üstelik bebek inmezse sezeryana dönebileceğini söyledi . Bebeğin hareketlerini iyi gördüğü için bekleme taraftarıyım dedi . Bekliyoruz bakalım . Cumartesi tekrar gideceğim . Bel ağrılarım dan ziyade sırt ağrım var .

Maşallah . Çok geçmiş olsun sende kurtuldun çok şükür . Rabbim size bağışlasın inşaallah

40 dolunca suni sancıyla fln doğuramaz mıyız ya korkularım var benim de 40+ ya kalacak diye
Eğer bebek pozisyonu yerindeyse suni ile alıyor doktor . Mesela en önemlisi kanal da ise . Açılma da varsa alır . Ama kanalda olmadığı için doktorum bekleyelim diyor . Birşey duydum doğruluğu nedir bilmiyorum . 10 cm açıklık olsa bile bebek kanala inmedi mi doğum gerçekleşmiyrmuş.

Biz süt içsek.yada salep vs bebeğe gaz olarak geçer mi kızlar..sut içmeye korkuyorum

Kanama eğer akıntı ile karışık sa yani biraz koyu sümüksü gibi ise nişan . Ama daha sıvı ise doktoruna danışmanda fayda bence .
Ya bende bişey sorcam aslında
Bende dün ilişki denedim . Beni bi sancı tuttu . Tamam dedim sancı başlıyor . Düzenli gelmeye başladı yattım uydum . Gece 2 gibi uykumdan kaldırmaya başladı evet dedim tamam sabaha daha ağırlaşır giderim . Ama yine turp gibi uyandım . yalancı sancı mıydı bu şimdi ? Ama çok gerçek gibiydi beni böyle kandırmaya hakkı yok devamı gelir mi sizce ?

E ama normal dogurmazdin ki zaten masallah kilolu bı bebekmis

Alerji testi bu kadar küçükken doğru sonuç vermiyor malesef. Biz oğlum 3 aylıkken kanda baktirmistik negatif çıkmıştı ama bir sürü gıdaya alerjisi vardı sadece tahlilde çıkmıyor. Boşuna kan alindigiyla kalir yazık.

Ama alerji ciddi bir rahatsızlık bence önce diğer ihtimalleri bir eleyin sadece pişikle zaten hiç bir doktor alerji teşhisi koymaz. Havadan olur, bezden olur،، kullandığın pişik kremi en iyi markada olsa bebeğine dokunabilir. Pişik yapabilecek her ihtimali teker teker eleyerek git bakalım eminim düzelme olacaktir.
Sezeryanda normal doguma göre daha az oluyormus kanama , az olması beni de sevindirdi valla bu sıcakta ped hiç cekilmiyor ki saat bası değiştirmeme ragmebin mantar enfeksiyonu oldum bile 3 4 günde, su an gecti cok sukur
Ay hadi İnşallah yaa çok azaldı belki biter yakında bile bekliyorum. Bilsem sırf bu sebepten bile sezaryen isterdim

Merhaba kızlar,
Ben de yazmaya başlıyorum hep yarım kalıyor birşeyden dolayı sonra 10 larca sayfa da geçmiş oluyor.

10 Ağustos sabahı sezaryen oldum 2. Denemede spinal tuttu doktor anestezi doktoru tüm ameliyat ekibi çok iyiydi. Kızım güzelce doğdu. Eşimle bebeği gönderdiler ve benim içimi temizleyip dikişleri yaptılar bu sürede midem bulandı ama iğneyle durdurdular. Uyku isteğim çok oldu ama kızım o kadar tatlıydı ki onu daha erken göreyim diye uyumadım resmen. Odaya çıktım o arada oğlumla kızımı tanıştırmışlar odaya kızımı oğlum getirdi çok duygusal. Çok şükür hiç başım ağrımadı. Sütüm gelmezse diye yanima promalt almıştım ve annemin yaptığı vişne suyunu almıştım. Su içmeme kahve içmeme izin verdiler. Sütüm de vardı hemen emzirdim. Ama gece ağlayınca sütüm yetmemiştir diye mama vermek istediler ben de tamam dedim. Gece hemşiresi nerdeyse 50 Cc mama verdi yuh. Ara ara kusuyor diye uyuyamadım. Tırnakları çok uzun eldiven çıkıyor yüzünü çizer diye uyuyamadım. Zaten önceki gece de uyumamıştım yaklaşık 2 buçuk gece uyku tutmadı. Gazım 1 gün sonra çıktı sondayı da çıkarttılar ama hiç acımadı çok şaşırdım. Tuvaletim vardı ama yapamıyordum. Duş yapmak istedim hemen su geçirmez bant yapıştırdılar duş aldım çok iyi geldi olabildiğince yürümeye çalıştım. Ama yine engelli penguen gibi yürüyordum. Cuma akşam üstü çıkmadan önce memelerim taş gibi oldu mu hemen makina getirdiler sağdım birazını şırıngayla verdik kalanı yanıma aldım çıktık. Eve geldik hadiii yataklar biri yüksek ve yumuşak yatsam kalkamıyorum hiç bir yerde rahat edemedim ağlıyorum. Bebek iyi ama park yatağa yatırsam göremiyorum ya bebek arabasına yatırdım oğlumun odasındaki yatağa yattım onu da yanıma koydum arabayla. İlk gece kalkmakta çok zorlandım. Her gün duş aldım memelerim durmadan taş gibi oluyordu. Kız kardeşim ütüyle havlu ısıtıyor memenin üstüne koyup sağıyordum. Kızım da emiyordu ama çok fena yara oldu memelerim çünkü biri zaten oğlumdan kalma yamulmuştu Hala memelerim yara ama emziriyorum ağlaya ağlaya. Kızımda hastaneden çıkarken sarılık 7 idi 5. Gün 8 olmuş kilosu doğduğunda 2.970 di hastaneden çıkarken 2.680 di 5. Gün 2.800 dü. Kontrolde dil bağı olduğu ortaya çıktı 5. Gün dil bağını kestirdik Yavrum yaaa. Dün göz enfeksiyonu oldu şimdi damla başladık. Resmen kucağımdan indirmek istemiyorum kızımı. Çok minnoş çıtıpıtı oğlumdan 1 kilo küçük bebek olunca çok küçük göründü. Her şeyin içinde kayboluyor. Bugün göbek bağımız düştü.
Çok şükür oğlum da hiç sorun çıkarmadı inşallah böyle devam eder.

Ayy hayırlı olsun canım sağlıkla büyüt inşallah

Yok başta akıntılıydı, sonra kanamaya döndü. Şimdi sıra bekliyorum. Geldim ne olur ne olmaz diye.

Valla ilişkiyi son bir ay bırakmıştık artık ondan mı bilmiyorum, benim sancı gelmedi ama sonrası çok ağrılı oldu. Bence biz kırkı geçenler olarak yalancı sancı gibi bir şey olmamalı ya artıken kısa zamanda düzene girmesi için dua edicem sana.

Kızlar bebişlere hangi marka D vitamini kullanıyorsunuz? Bana sağlık ocağından Monovit D3 verdiler doktorda kullan onu falan dedi.

Kızlar bebisin göbeği bugün düştü ama içi kurumamış hala duruyor. Banyo yaptıracaktım ama ıslak hala içi normal mi? İltihaplı gibi değilde hala bağı kurumamış duruyor gibi

Doğumdan bir gün önce kontrole gittiğimde 3400 gr civarı demişti doktorum. Doğum sonrası doktor da çok şaşırdı kilosuna
Uf yaa benim de karnım acayip büyük,geçen gün başka bı doktor bı hafta öncekinden daha dusuk kiloda ölçtü,bir de 5kiloya kadar normal dogurulabilir demez mi sanırsın kendi hergun doguruyor

Bugun tam 2 haftalik olduk asmden cagirmisti ebemiz oraya gittik .. 3080 gr dogmustuk 3kiloya dusmustuk .. az once tartildik 3590 gr olmusz 100 grmni ustune basina diye cikti guzel kilo almis dedi 1 cmde boyu uzamis 51 olmusz bu kisa mi olcak halasi gibi napcak cok kınadıydım birde diger bebelerim bu bebeme gore boylu kilolu dogdular yazik bu hic buyumucek gibi geliyo gozume

Ayy eşim yanımda yok,ben de ilişkiye girsem iyi gelecekti belki,mağdurum.hala doguramayanlardanim,bekliyorum
Yaa peki son haftalarda ilişkinin bi zararı olur mu? Çatı muayenesinde mesela bebeğin kafasına dokunuyomuş ya doktor, o zaman bebek çok yakında olmuyo mu:/ ben mi yanlış düşünüyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…