Basim agrimaya basladi suan o kadar zorluydu bu gece. Baslarda uykusu beslenmesi cok guzeldi sadece gazina acligina uyanirdi 2 saat olunca kendisi uyanirdi emmek icin. Su son 3 gundur dengemiz bozuldu. Aslinda gayet normal kendisini adapte etmeye calisiyor, bagirsaklari gelisiyor. Dun yeni bi doktora gitmeye basladik bebegin duzeni olmasini bekleyemezsiniz hersey cok yeni onun icin dedi. Cok gazi var, zart zurt kakayla kakasiz cikariyor, emdikten sonra agzindan 2-3 en az cikariyoruz. Ama hep kasiyor kendini uykusunda uyaniyor bacaklarini cekiyor. Nerden geliyor bu kadar gaz anlamadim. Sukurler olsun ki cikarabiliyor ama sonu yokBu gece biz de aynıydık her saat başı bi viyaklama hemen aranma 15 dk emiyor bırakıyor sonra uykusunu bi gaz sancısı bölüyor toplasan bi saat uyumadım. Benim gazlı oldugum zaman bebem gazlı olmadı ama baska geceler gazlandı ama etki ediyor olabilir
Bebegini en iyi sen bilirsin bosverBurası konya ben etli ekmek yediririm artık doktora göre, doymuyor yetmiyor diyorum bi kere mama verebilirsin diyo bi mama dişinin kovuguna gitmez yavrumun
Mamayı hangi biberonla veriyorsunuz avent almıştım ben çok boğazına kaçıyor sizde böyle bi sorun var mıHem meme hem mama veriorum yuzde 35 40 memedir ama sutum cok az.
Evet ya. Ben dun mama vermeden deniyim dedim 16:00'dan 22:00'ye kadar uyumadi. Ustelik sabahtan aksama 2 cocukla yalnizdim artik aksam takatim bitmek uzereydi. Uyu artik yemek yicem dus alicm diye aglamaya basladim. Mama verince uyudu. Demek ki yetmiyor ki mama istiyor. Saatlerce emziriyorum da noluyor. Memelerde sut olusumuna bile imkan vermeden emiyor. Mama konusunda herkesten bi laf cikiyor. Ki hepsini gectim anne sutu yetiyor dahi olsa annenin akil sagligi icin dinlenmesine firsat vermesi icin verilebilir. Nedir bu mama karsitligi anlamadim. A avozgeBebegini en iyi sen bilirsin bosver
Benm biberonlarim da avent ama ben sadece mamayi yapmak icin kullaniyorum eds yapiyorum biberonla vermiyorum. Ama biberon basligi 0 kullanmistim ilk bebegimde oyle binsorun yasamamistikMamayı hangi biberonla veriyorsunuz avent almıştım ben çok boğazına kaçıyor sizde böyle bi sorun var mı
Cocuk 3 4 gun ac kalip 10 dkda bi emsin memeler sut yetmiyo diye dusunupsut uretsin diye diyolar muhtemelen. Ama ona insanin cani dayanir mi? Hem bebek cok agliyo hem de gece gunduz kucakta bi bebekle baska bi cocugun daha varken imkansiz. Ilki mamayla buyudu com azdi sutum. Bu da buyusun valla. Memeye az daha adapte olsun biberon vermeye de baslicam cok zor surekli eds yapmak hele geceEvet ya. Ben dun mama vermeden deniyim dedim 16:00'dan 22:00'ye kadar uyumadi. Ustelik sabahtan aksama 2 cocukla yalnizdim artik aksam takatim bitmek uzereydi. Uyu artik yemek yicem dus alicm diye aglamaya basladim. Mama verince uyudu. Demek ki yetmiyor ki mama istiyor. Saatlerce emziriyorum da noluyor. Memelerde sut olusumuna bile imkan vermeden emiyor. Mama konusunda herkesten bi laf cikiyor. Ki hepsini gectim anne sutu yetiyor dahi olsa annenin akil sagligi icin dinlenmesine firsat vermesi icin verilebilir. Nedir bu mama karsitligi anlamadim. A avozge
Okurken şoklarla okudumm kizzz anamm neler dedij öyle içindeki elemi kederi ne warsa fırtlattın valla herkes diyemez helal olsunBen dogumdan sonra dun lk kez kv nin evine gittim. 20 yillik bi Komsusu vardi o da ordaydi. Kadinin yaninda bu sefer dilaraya baya yardim ettim dedi. Ben de naptin pardon dedim. Oglum aradi gel yardim et dedi hepimiz oyle buyuttuk dedin kapattin telefonu 4 gun aramadin olur da cagirirsam diye dedim. Senin yaninda mi konustu hic gizli konusmayi bilmiyo dio. Yuzsuzluge bak. Benm yanimda konustu tabi kapatinca da bu hastalik ustalik isi bi bize yok onlar da bi gun yardima muhtac olurlar dedi dedim. O gelmezse sen gelirsin diyo.oglun gelmezse ben ne gelcem bebesinin bakmadigina el kizi bakar mi dedm. Komsusunun yaninda renkten renge girdi. Sonra nasil olduysa yaslaninca kv kp ye bakma meselesi geldi ortaya. Kaliteli bakim evleri var ben yaslaninca cocuklarima yuk olmak istemem maasimi alip beni kambur gibi tasiyacaklarina maasimi oraya verip yatirsinlar beni dedim. Ben istemem oyle yerler cocuklarim dururken dedi. Neyse ki bi cocugun biz degiliz 3 tane daha var seni atmazlar bakimevlerine onlar dedmcok bozuldu yemegi yedim bulasigi biraktim geldim evime
Gece ben gozum kapali emziriyorum. Cogublukla yanima aliyorum ama usenmeyip emzirme yastiginda emzirirsem bagdas kurmus gozlerim kapali icim geciyor ruya bile goruyorum. Uykum tamamen acilacak diye mama icin esimi uyandiriyorumBenm biberonlarim da avent ama ben sadece mamayi yapmak icin kullaniyorum eds yapiyorum biberonla vermiyorum. Ama biberon basligi 0 kullanmistim ilk bebegimde oyle binsorun yasamamistik
Cocuk 3 4 gun ac kalip 10 dkda bi emsin memeler sut yetmiyo diye dusunupsut uretsin diye diyolar muhtemelen. Ama ona insanin cani dayanir mi? Hem bebek cok agliyo hem de gece gunduz kucakta bi bebekle baska bi cocugun daha varken imkansiz. Ilki mamayla buyudu com azdi sutum. Bu da buyusun valla. Memeye az daha adapte olsun biberon vermeye de baslicam cok zor surekli eds yapmak hele gece
Kiz bunlar ne ki. Ara ara cigerini söküp atiom onuneOkurken şoklarla okudumm kizzz anamm neler dedij öyle içindeki elemi kederi ne warsa fırtlattın valla herkes diyemez helal olsun
Canim sen niye bu kadar endiseleniyosun. Benimki de ara ara oksuruyo ilk defa oksuren bebek gordum ben de. Ama atesi yok baska bi belirti yok hiriltili degil nefesi. Arada da hapsuruyo ama olcak seyler bence bunlar. Sicaktan pistigi icin benmki de oyle minik minik seyler cikariyo vucudunda. Oralarda gecerse baska yerde ozellikle bezin en ust kisminin geldigi yerlerde gobek bel cevresinde oluyo. Endiselenme biraz rahatlat kendiniHafta sonu esim evdeyken listeyi guncellicem. Kim ne yapti bakamiyorum resmen. Bugun eve ebe gelecek soracagim birkac soru var. Yeniden baslayan kanamami sorucam. Bebegimde cikan sivilcemsi bir seyler var. Onlari sorucam. Yuzundekiler hormonlardan ama bunlar gobek deligi cevresinde basladi sonra kasiklarinin cevresinde devam etti. Su toplamis gorunumunde igne basi kadar minik ucu irinli sivilceler. Bilmiyorum bileniniz var mi? Doktora gosterdim bakti gecti bir sey demedi ama sanki enfeksiyon gibi, biri bitiyor biri basliyor. Endiselenmekten biktim ya. Gobek deligini de gostericem ebeye. Kap baglayan yara gotunumundeydi en son. Kanamasi durmustu. Doktor bu kendiliginden dusecek, sorun yok dokunma dedi. Dun dayanamadim yikadim cocugu. Oyle pamuklu bezle silmeli fln ayni olmuyor. Bol suyla yikadim. O da ben de rahatladik. O kap dustu yikar yikamaz. Iyi gotunuyor. Sanirim sonunda kapandi tamamen. Ama bunlarin arasinda beni en cok endiselendiren sey cocugumun oksurmesi. Ben hic oksuren bebek gormedim ya. 2 haftalik bebek neyine oksurur. Minicik vucudu sarsiliyor oksururken. Acaba dogumdan sonra benden ona covid mi gecti? 2 hafta sonra mi cikiyor ilk belirtiler. Gerci 4-5 gundur oksuruyor yeni degil. Bir bakamadik el ladar bebege 2 kisi diye aglayip duruyorum o oksurdukce. Hapsuruyor, oksuruyor, burnunu temizliyorum hep, spray+aspiratorle. Off off. Hocbir sey istemiyorum hakikaten o iyilessin ben hicbir sey istemiyorum. Kiyafeti mi ayarlayamiyoruz klimayi mi anlamadim. Klimasiz da denedim. Farkli giydirmeyi de denedim. Yok bir sekilde basaramadik. El kadar cocuk hasta ya. Doktora hapsuruyor oksuruyor burnu tikali dedim. Gogsunu dinledim cigerleri temiz endiselenme dedi. E ama neden iyilesmiyor.
Benimki emiyo ama memeyi agzina alana kadar eziyet cekiyoz biz. Sag memeyi cok iyi emiyo ama solun ucu yok mesela agla agla helak oluyoGece ben gozum kapali emziriyorum. Cogublukla yanima aliyorum ama usenmeyip emzirme yastiginda emzirirsem bagdas kurmus gozlerim kapali icim geciyor ruya bile goruyorum. Uykum tamamen acilacak diye mama icin esimi uyandiriyorumyani demem o ki eds yontemi basli basina emek. Gunduz yapmasi bile zor. Gece hepten zor. Kolay gelsin. Bir sey dicem dilinin altina bakti mi doktorlar. Arkadasimin bebeginde dil bagi varmis. Ilk 2 hafta kimse fark etmemis. Emmiyor diye uzuluyordu. Sagip veriyordu. Baska bir dktor fark etmis dilinin altini. Minik bi operasyon gecirdi simdi rahat emiyormus. Genel bilgi olsun tum annelere
Ayyy okuyayım hepsini en son yazayım diyorum okuduklarımı unutyrm masal durmuyo alıntı yapıyorm öylece kalıyor üstünden zmaan geçiyor siliyorum aaa dostlar 2 büyük çocuktan sonra bir bebekkk beni benden aldı resmen hayatımın baharindaymisimm we yeniden başa dönmüşümmmbu kız hiç durmuyor ben anlaamdm ya emiyor ya biraz uyuyir yadaaa ağlıyor kucakta geziyor asla 2 dk yattığı yerde oyalanmiyooo perişannzz eşimle
Yanaklarında sivilceler çıktı sanrm sıcaktan nasıl geçer ki acep
Kizzlar birde uyku için sesler diye bir program War play store den indirdim ayın üstünde uyuyan bebek resmi War programın üstünde ordaki saç kurutma makinası sesiyle epey sakinlesiyor orda başka seslerde War çok tavsiye ederimm ayrıca uyku moduna filan alınca çalışıyor program buda radyasyon açısından bana avuntu oluyordurmuyo ne yapayım yaaa hiç durmuyor uyanıkken
Bizde durumlar böyle 3400 olmus kilosu salı günü 1 aylık olacak 2800 doğmustu 2620 ile hastanden çıkmstk sanki biraz az kilo almış onada canım sıkılıyor mama wermeyi denedim boule ağladığında filan ama içmedi
Benden sonra doğum yapan tüm anneleri tebrik ediyorum aramıza çilekeş anneler olarak hoş geldiniz
Oktivus Delirella S Salaynu M Mucize yolunda M Mirune H Hasret_206 N Nagihan1234 @puffinn K kasimdaaskbaska G greenbirey zeykus S Semasimo - Janna - U Ufukta_bebek T tembel sirin ve masal ağlayınca unuttujlm diğer etiketleri işte kafa kalmadı bende hicc ama dostlar yaaa ..
Herkesleer etiketleyemedim kaderdaşlarım herkesler iyiler inşallah
Beyaz gürültü o sesler rahatlatır canım anne karnındaki seslere benziyormuş.Ayyy okuyayım hepsini en son yazayım diyorum okuduklarımı unutyrm masal durmuyo alıntı yapıyorm öylece kalıyor üstünden zmaan geçiyor siliyorum aaa dostlar 2 büyük çocuktan sonra bir bebekkk beni benden aldı resmen hayatımın baharindaymisimm we yeniden başa dönmüşümmmbu kız hiç durmuyor ben anlaamdm ya emiyor ya biraz uyuyir yadaaa ağlıyor kucakta geziyor asla 2 dk yattığı yerde oyalanmiyooo perişannzz eşimle
Yanaklarında sivilceler çıktı sanrm sıcaktan nasıl geçer ki acep
Kizzlar birde uyku için sesler diye bir program War play store den indirdim ayın üstünde uyuyan bebek resmi War programın üstünde ordaki saç kurutma makinası sesiyle epey sakinlesiyor orda başka seslerde War çok tavsiye ederimm ayrıca uyku moduna filan alınca çalışıyor program buda radyasyon açısından bana avuntu oluyordurmuyo ne yapayım yaaa hiç durmuyor uyanıkken
Bizde durumlar böyle 3400 olmus kilosu salı günü 1 aylık olacak 2800 doğmustu 2620 ile hastanden çıkmstk sanki biraz az kilo almış onada canım sıkılıyor mama wermeyi denedim boule ağladığında filan ama içmedi
Benden sonra doğum yapan tüm anneleri tebrik ediyorum aramıza çilekeş anneler olarak hoş geldiniz
Oktivus Delirella S Salaynu M Mucize yolunda M Mirune H Hasret_206 N Nagihan1234 @puffinn K kasimdaaskbaska G greenbirey zeykus S Semasimo - Janna - U Ufukta_bebek T tembel sirin ve masal ağlayınca unuttujlm diğer etiketleri işte kafa kalmadı bende hicc ama dostlar yaaa ..
Herkesleer etiketleyemedim kaderdaşlarım herkesler iyiler inşallah
Ewt ewt en son 40 sayfa önce dogurmamistinnn kizzz tadibi çıkar perişanızzz diyorum sanaBeyaz gürültü o sesler rahatlatır canım anne karnındaki seslere benziyormuş.
Bide ben daha doğuramadım kısmetse pazartesiye
Gazlı bezle kapiyoruz bizdeDoktoruma sormamıştım ama gerek yokmuş banta zaten
Aynen ya valla. Bazı şeylerin kiymeti olmayınca anlaşılıyor. Hani ayıp dediğimiz gaz bile nekadar önemli imisZor olmaz mı hiç, onda zorluyor doktorlar cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?