Şimdiden hayırlı olsun. Bacakların açıldığı gibi bol bol yürümeye, sondayi çıkart ve gaz çıkarmaya çalış. Karnın hassas değilse gaz çıkması için masaj yapKizlar spinal anestezi ile ctesi Allah nasip ederse dr um sezeryan yapicakmis sonrasinda cok sıkıntı yasaniyor mu ne yapmam lazim veya ne yapmam lazim tdcrubesi olanlar yazarsa cok sevinirim
Allah analı babalı büyütsün canım çok geçmiş olsun ben illa normal doğum isteyen doktorları anlamıyorum 30 saat işkence çekiyorsun üstüne bebeğin yoğun bakımda kalıyor Allah vicdan versin bazı doktorlara sana gelince çok geçmiş olsun canım çok şükür geçti hepsi ve artık bebeğin seninle her şey geçti bebeğin kollarından dünyanın en güzel duygusuKızlar doğumdan bu yana 11 gün geçti ancak doğum hikayemi yazabiliyorum.
Çok. Ama çok zor bir normal doğum yaptım bir daha asla kalkışmam sanırım normal doğum için. Herkes doğurmuş nerdeyse o nedenle rahat yazabilecegim.
9 ağustos sabah 7 de bir takım işhal bağırsak sancısı tarzın da bir ağrıyla uyandım yarım saatte bir vuruyordi ama güzelce giriyordu ağrı. Bir gece önce usuttum. Heralde diye düşündüm ciddiye almadım. Ama. Bir türlü geçmedi, doktoruma da. Haber vermedim gece 12 ye kadar o şekilde evde dolana dolana 8 dakikada bir e düşene kadar bekledim ama süreç canımı çok yakmaya başlamıştı. Gece 12 hastaneye gittik 3cm açıklığım. Olduğunu söylediler ama benim. Karnım aşağı da inmemisti eve git bekle siklasinca gel dediler. Gece 3e kadar dayanabildim. Ancak çünkü inanılmaz zorluyor du sancılar tekrar hastaneye gittik nst de sancıları 108 e kadar vuruyor ve duzenliydi hemşire 4, cm dedi ve yatisim yapıldı.
Çocuk aşağı inmeden sancılarım. Başlamıştı çok mudehaleli Nişanim suyum çocuğun aşağı indirilmesi dahil tüm süreçleri doktor ve ebeler kendisi elleriyle yaptı. Bir elleri vajinada bir elleri karnımda sürekli bu pozisyonda idim.
Doktorum. Epidural karşıtı ve epidural alırsam doguramauacagimi düşündüğü için yaptırmadı. Hiç yatamadım. Oturamadim gece 3 ten doğurduğu saat ayın 10 u öğlen 13.40 a kadar hastane koridorunda yürüyüş sancı gelince yere çöküş ve sağa sola sallanma şeklinde geçirmem istendi. Perişan oldum artık 25. Saatten sonra ben 8 cm açıklık ta epidural diye öluyorum yardim edin diye bağırarak bir şekilde epidural bahlattim 8 cm açıklık ta bir saat kadar nefes aldırdi. Bana sonra doktorum. Epidural in etkisinin geçirilmesini istemiş bir anda sancılar çok şiddetli gelmeye başladı ve halen yürü çök squat pozisyonuna devam ediyorduk. Hiç halim. Kalmamıştı doktorum. Çocuğun aşağı indiremedigimi söyleyip bana ikin her defasında aikin dedi. Ama 30. Saatten sonra artık. Asla gücüm kalmamıştı ve ben neredeyse üç dakikada bir muayene ediliyordum. Ve o muyaneler ömrümden ömür alıyordu.
En sonunda odada ki son muayene de ikinmaya çok. Zorladım ve Doğum haneye yürüyerek merdiven çıkarak gidersem çocuğun ancak. İneceğini 10 cm açıklığa ulaştığım ama çocuğu asa itemediğimi soyleyincr doktor ben odada doğuracağm yapabilir miyiz dedim. Doktor yaparız dedi doktorum Aynur simur kayseri dünyam hastanesi.
Ve bir çok kişinin yardımıyla sedyede odada oğlumu kucağıma aldım. Kesisiz dikişsiz doğum 38+0 bir yerde sıyrık olduğu için teğel yaptım dedi doktor onu. Bile hissetmedim tüm. Bedenim deki ağrılar açılardan. Ben öldüm ve dirildim o gün hayatımın en unutamayacağım günü oldu sadece bebeğimi kucağıma aldığım için değil her anlamda ölümü hissettiğim için.
Odada doğurdum 49 cm 2720 gr, bir gün sonra bebeğimi anne karnında aldığı enfeksiyon dan dolayı yoğun bakıma aldılar beş gün o şekilde sütümü sahip yoğun bakım. Kapısına bıraktım hamd olsun bugün oğlum yanımda uyuyor.
Bir daha asla normal doğum düşüncesi yanından bile geçemem.
Çok syressli üzüntülü günler geçirdiğim için günüm gelmeden bebek aşağı inmeden doğumun başladığını düşünüyorum
Ay maşaallah aferin onaKuzum kiyamam 30 ml dir o. Her mamanin uzerinde yazar ne kadar suya ne kadar mama olacagi nasil hazirlanacagi. Deneye yanila ogreniliyo iste uzulme
Benmki de 2018 ocakli. O da sevme kucagina alma basini oksama hevesinde. Ben hepsine izin veriyorum. Kucaginda oturuyo mesela cok mutlu okuyo. Kafasini oksamak istiyo bastirmamasi gerektigini soyledim sebep sordu. Kardesinin kemikleri daha yumusak.hemen zarar gorebilir cok akilli olsun istiyosan kafasina bastirmadan sevmen gerek dedm tamam dedi oksuyo smdi. Banyo yaptirirken bi masrafa su da o dokuyo klozetin ustune cikip bizi izliyo sampuan falan dokuo. Bi de yanlis ama dedm ki kardesin bebek oldugu icin kicagimda olmak zorunda. Seninle oynayabilmem icin onun uyumasi gerek o yuzden sen salonda oyuncaklarinla oyna ben onu uyutup gelirim gurultu yaparsan hic uyuyamaz dedm. Uyuyacagi zaman kendisi gidiyo. Yatak odasina sessizce girip cikiyo. Bez getir gotur biberon tasi mendil tasi meseleleri hep onda. Annem kardesimi ben istiyotum diye aldi ben bakarim yardim ederim dedm diye aldi diyip sorumluluklarina sahip cikiyo millete bunla hava atio
Valla ben de giricem az kaldıAnne stresten depresyona girer bu kurallarla. Ben 10 gunlukken kalabalik bi davete gittim bahcede yemsk verdiler ikimize de iyi geldi. Bugun amcamlarin bagina gittik sere serpe uyudu serinlikte. Ilk gunden beri de yanimda kimse kalmadi gunduz bi kac saat gelip gittiler.
ya ne bilim bana saçma kurallarmış gibi geldi cnm bizim de ara ışığımız hep açık bebişin odası da loş ışıktaAh hepsi al karisi inancindan aslinda ben cok korkuyorum. Biliyorum sacma ama yalniz oldugum icin surekli evi dinliyorum. Gece hep gece lambasi acik. Esim uyuyunca korkmaya basliyorum. Bizde de anbe begek hic yalniz kalmayacak, 40i dolana kdr disari cikmayacak ve bir isik acik kalacak kurali var. Aslinda bence anne cinnet gecirip bebege bir sey yapmasin diye. Neler neler duyuyoruz. Cok korkunc.
Çok tatlı olmuş bu liste bakalım sona kim kalacakDoğurmayan ve burayı aktif kullanan kaç kişi kaldık? Ben bi kontrol edip yazdım sanırım 6 kişiyiz. Ağustos bitiyorListede daha çok doğum yapmayan görünüyor ama girmiyolar sanırım pek foruma.
@mus4117
Tugbatubatugba
@Liveyourlife
I incirlidondurma
@tpk35
Hadi inşallah kızlar inanırsak başarırız biz de doğururuz
Kahve al odaya, Baş agrisi olmamasi icin kahve ic sezeryan dogumdan sonra. Yurumeye calis, gazini cikar. Baslarda en fazla 5-6 gun zor gelebilir sonra tum agrilar acilar geciyorKizlar spinal anestezi ile ctesi Allah nasip ederse dr um sezeryan yapicakmis sonrasinda cok sıkıntı yasaniyor mu ne yapmam lazim veya ne yapmam lazim tdcrubesi olanlar yazarsa cok sevinirim
Ay bunlar hep İsrailiyat dediğimiz yahudi kaynaklı hurafeler. M Mirune nin dediği alkarisi aslında Lilith. Hurafeye göre Hz. Adem in Havva'dan önceki ilk karısı, ama bu Lilith bildiğin feministArkadaşlar sizde 40 çıkana kadar ne gibi kurallar var ? Bizde anne ve bebek yalnız kalmayacak, bebek her gün banyo yapacak, bebek odasında kalacak evin başka odalarına gitmeyecek, anne ve bebek doktor kontrolü olmadıkça dışarı da çıkmayacak, anne ve bebek karanlıkta kalmayacak hafif de olsa bir ışık olacak evin içinde. Var mı sizde de bu kurallar?
Ben Chicco 0-2 ay almıştım küçük diye daha rahat tutar sandım ama Philips aventinkini daha çok beğendi gibi. Başka başka markalar dene pes etme. Seninki de benim kız gibi memeye yapışık yaşamak isteyenlerden çünkü, emzikle sen de bir nefes alırsın en azından.Emzik verdim. her gun veriyorum yalvariyorum keske tutsa. bugun ilk defa tutar gibi oldu mest oldum. Cok istiyorum. yarin yine denicem. Inanilmayacak kadar harika.
Ben kaldımSelam kızlar bende doğurdum çok şükür sanırım. 11 gün oldu bizim epüdural yaptım sezaryan ile belinde agrı olan var mı sizde durumlar nasıl doğurmayan kaldı mı kızlar
Gelmeye calisiyorum canim destegine teşekkür ederim ❤Olabilir ne var bunda her bebek birazckta olsa sararma oluyor 3. Cocugum bile sapsari sarardi kaldi.. hic bi anne 4 4lük degil niye hakaret ediyosun silkelen kendine gel noksanlanma
Öyle yapmişim malesef300 ml çok cnm ya genelde ölçüler 30 ml e 1 ölçek oluyo cnm yanlış mı anladın acaba
Ben kendim alistirdim valla nasil geri memeye alistircam bilmiyorumKızlar oğlum doğumdan bir gün sonra yoğun bakıma alındığı için orada biberona alışmış, meme reddi yaşıyoruz ilk aşamada kabullenmek istemedim meme başım küçük vs ondan olmuyor düşüncesi ile slikon meme ucu kullanarak emziriylrdum ama oglum beni her türlü biberon olarak kullanıyor. Asla memeyi almıyor, çok zorlanıyorum ne yapabilirim
Çok acıkınca alıyor benimde meme başımda yaralar var silikon başlık kullanıyorum iyi geldi gibi acıkınca mecbur kalıyor emiyor ama ben sadece bir gün meme vermedim benimkide hemen biberona alıştı bu gün silikon meme ucu kullandık şimdilik alıyor gibiKızlar oğlum doğumdan bir gün sonra yoğun bakıma alındığı için orada biberona alışmış, meme reddi yaşıyoruz ilk aşamada kabullenmek istemedim meme başım küçük vs ondan olmuyor düşüncesi ile slikon meme ucu kullanarak emziriylrdum ama oglum beni her türlü biberon olarak kullanıyor. Asla memeyi almıyor, çok zorlanıyorum ne yapabilirim
Allah bir avazda kurtarsın inşallahBen kaldımhala bekliyorum 40+4 teyim ne yalancı ne gerek hiç sancım ağrım yok inşallah normal doğum olur ama nasıl olacak hiç bir fikrim yok doktora gidicem bugün bakalım nasıl bir yol izleyeceğiz
Hepimiz yavaş yavaş öğreniyoruz hepimiz birseyleri yanlış yapıyoruz ama bilerek değil kendini üzme sen iyi bir annesin sadece telaş yaptın o kadar sakin ol derin nefes al ve bebeğine güzelce sarıl her şey geçecek sadece sakin ol telaş yapmaBen salak yanlis okumuşum kadin 30 yazmiş o telaşla ben ne biçim anneyim ya yetersiz hissetmeyimde napayim yetersizin ta kendisiyim yani cocugum kac gündür gözlerimin önünde sararip soluyor
İlk gece yurumeni istiyorlar ilk yuruyuslerde dikişte dolayı ağrın açın oluyor ama korkma yürü yuruyebildigin kadar. Zamanla acı hafifliyor ayakların aciliuor.Kizlar spinal anestezi ile ctesi Allah nasip ederse dr um sezeryan yapicakmis sonrasinda cok sıkıntı yasaniyor mu ne yapmam lazim veya ne yapmam lazim tdcrubesi olanlar yazarsa cok sevinirim
Hicbiri yok valla, dısarı da cıkıyoz su an yalnızız kimse yok yanımızda, iş yaparken diğer odalara da götürüyorum. Aksine zifiri karanlıkta uyusun bebekler denir büyüme hormonu salgılanması için. Saçma sapan işler bunlarArkadaşlar sizde 40 çıkana kadar ne gibi kurallar var ? Bizde anne ve bebek yalnız kalmayacak, bebek her gün banyo yapacak, bebek odasında kalacak evin başka odalarına gitmeyecek, anne ve bebek doktor kontrolü olmadıkça dışarı da çıkmayacak, anne ve bebek karanlıkta kalmayacak hafif de olsa bir ışık olacak evin içinde. Var mı sizde de bu kurallar?
Canım biz de foroterapi aldık kötü bisey dğeil ki alsaydınız keske. Hatta su an 20 günlük olmamıza ragmen sarılıgımız devam ediyor bebemin gercek rengini göremedim daha ben. 15 günü gextiyse bebe bir sıkıntı teskil etmiyor üzülme. Sadece 15 gün belli seviyede tutulması gerekiyor.Hanımlar neyapiyosuniz? Birkaç gündür acillerdeyiz. Bebek malesef sarılık oldu.(hemşireler bize hastanede mamaya geç başlattılar anne sütü olmadıvi için) ilk kontrollde çok yüksek çıktı doktor fototerapi diyince başka hastaneye gittik birazdusunce yatirmayip ebe yolladılar birkaç gündür sürekli acilde kontroldeyiz.
Hamilelikte ultrason dalı belirtilerten dolayida kardiyologa randevu alacagiZ bulursak randevu. Hastane geziyor yavrum
Üstüne birde benim uzun süredir yaşadığım korkularim patlaması oldu sürekli agliyroum.
Herkese herşeye kızıyorum istemeden kiriyorim'(
Berbat haldeyim dikişlerim açıyor. YetmeZmis gibi belim tutuldu yürürken zorlanıyorum
Dua edin bizim için hanımlar.
İnşallah sizde herşey Yolundadir. Bebisler nasıl siz nasilwiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?