Gecmiş olsun cok atlatmıssınız cok sukurMerhaba kızlar. Doğum yapanlara geçmiş olsun sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Allahuzun zamandır yazamıyordum zorlu bir covid sürecinden geçtik benden sonra bebeğime ve anneme de bulaştı. Çok şükür ki atlattık. Ama tabi doğumun hemen üstüne olunca covidin kendisinin dışında da baya bi zorlugu oldu, bebeğin ve benim uyum sürecimizi baya bi zora soktu. Bu hafta sadece 75 gr almış kızım doymadigindan ağlıyormuş sürekli. Mama takviyesi yapıyorduk ama yeterli gelmemiş. Aptamil AR kullanmamızı ve bir öğün mama bir öğün meme vermemizi söyledi doktor. Mamayı sevdi kızım ama süt yeterli gelmiyor malt içiyorum, hastanenin verdiği çayı ve damlayı kullanıyorum ama daha ne yapabilirim bilmiyorum. Bugun iyice azaldi gibi sinirden ağlayacağım nerdeyse tüm tavsiyelerinize açığım
İlk 10 gün bebemin agzına mama süt tıkıcam diye atla karayı sectim bir gram uyku uyumadım. Heo mi boyle olavak dedim. Hep uyuyor asla uyandıramıyordum, uyanmayınxa meme de almıyorsu asla. Sırınga ile zorla agzını yüzünğ bükerek veriyordum mamayı onu da agzında biriktiriyor asla yutmuyordu, valla cok cektik. Ama bebem buyudukce uyanmaya basladı uyandıkva meme verdim meme istedi biberona gectim arada mama verirken, az akımlı oldugundan memeyi bırakmadı, bebeğin kucuk oluşundanmış herşey. Zamanla düzelecek göreceksinAyni seyleri bende yasiyorum 2 gundur ama dün gece surekli uyanip aglamasina şukrettim inan ki dün hic uyanmadi sarilik uyutuyor asla çiş yapmadi 10 ml 3 saatte bir icti gece 1 gr uyumadim bisey olcak diye allah korusun o kadar hareketsiz yatiyodu ki biberonla süt mama alistirdim simdi asla silikonla bile emmiyor emmesin yeter ki beslensin saatlerce sagip mama biberon feda olsun diyosun
Ben de hipp combiotic kullanıyorum canım 30 ml bir ölçek oluyor ben 60 ml 2 ölçek yapıyorum 40 ını ıcıyor 20 sini 1 saat sonra veriyorum. Yanlış yapıyorsun sen bence???? Mama içirenlere bir sorum var kizlar
◇hemsire bana 300 ml suya 1 olcek mama koy kalani dök dedi benim biberonlar 120 ml bebegin ictigi en fazla 40 ml mama mama miktarini suya göre nasil ayarlayabilirim israf yani surekli döküyoruz bu arada kullandigim mama hipp combiotic diye bir mama
İyiyiz valla sürece alısıyoruz senleKızlar nasılsınız sürekli girip okuyorum ama kız mememden düşmediği için yazamıyorum bir türlüdoğuranlar oldu epey allah analı babalı ve sağlıklı büyütmeyi nasip etsin inşallah
Doğurmayan ve burayı aktif kullanan kaç kişi kaldık? Ben bi kontrol edip yazdım sanırım 6 kişiyiz. Ağustos bitiyorListede daha çok doğum yapmayan görünüyor ama girmiyolar sanırım pek foruma.
H Humpdumplady
@Tugbatubatugba
@Liveyourlife
@incirlidondurma
@tpk35
Hadi inşallah kızlar inanırsak başarırız biz de doğururuz
Dün gittim doktora onca hareket merdiven yüzme pilates 1 cm bile açılmamış Doktor rahmime stripping sıyırma yöntemi uyguladı 1 cm daha açıldı oldu 2 cm aslında nişanın da geliyor dedi bakınca ama acıklık yok sonra kanaman olabilir dedi. Ve 12 saat snra %50 sancı gelebilir suyun gelebilir dedi eger gelmezse perşembe Son kontrol cuma müdahale edicem tekrar dedi daha doktordan cıkmadan yoğun kanamam oldu eve zor attım kendimi Evde de kanamam oldu bütün gece bel karin ağrısı uyudum uyandım hep şimdi daha iyiyim niye böyle oluyo anlamadımHadi inşallah, benim de çarş kontrolüm var açıklık kontrolü yapacak ama hiç umudum yok
günaydın özge:)
Ben maflor kullamıyprum gündr 2 kere memnunum bebemi rahatlatıyor. Baska bir doktor günde bir yeter dediğinden bire indirmiştim. Cocuk gazlandı rahatsız oldu yetmiyormuş demekkiArkadaşlar gaz damlalarından memnun musunuz sadece probiyotik de yeterli oluyor mu bu kaka olayı cok sorun olmaya başladı gaz damlası işe yarıyor mu gerçekten hangi markadan memnunsunuz
Günaydın canım dedim bebeyi buldu bizi unuttugünaydın özge:)
o kadar düzensiz ki hayatımız şu anbi yandan da uzamış sarilikla uğraşıyoruz.
girip okumaya çalışıyorum onu bile yetistiremiyorum.
bir ay sonra ise baslicam bebeğim tam iki aylık oluyo başlama gününde. onun da stresi başladı. sizde ne var ne yok napiyosunuz bebisli günler nasil:)
Canim ustume vazife degil ama bekleyen mama verilmez bebegeBen de hipp combiotic kullanıyorum canım 30 ml bir ölçek oluyor ben 60 ml 2 ölçek yapıyorum 40 ını ıcıyor 20 sini 1 saat sonra veriyorum. Yanlış yapıyorsun sen bence
2-3 kere veriyorum. 60 cc hazirliyorum. Ona kalsa hepsini iciyor ama mumkun mertebe 45 ccden sonrasini vermemeye calisiyorum cunkunoncesinde zaten meme de emmis oluyor. Ama misal ben sey dusundum 1 saat bir o meme bi bu meme emiyor, o emerken asil kismi hazmetmis oluyor artik sonmus memeyi somururken son damlalari bitirirken midesinde mama icin yeni yer aciliyor. Cunku o kdr sutu nasil sigdirsin minik karnina diye dusunuyorum.Günaydın güzeller mama meme karışık verenler kaç CC veriyorsunuz acaba?
Ben de 40 veriyorum az mı dedim çok sağol canım2-3 kere veriyorum. 60 cc hazirliyorum. Ona kalsa hepsini iciyor ama mumkun mertebe 45 ccden sonrasini vermemeye calisiyorum cunkunoncesinde zaten meme de emmis oluyor. Ama misal ben sey dusundum 1 saat bir o meme bi bu meme emiyor, o emerken asil kismi hazmetmis oluyor artik sonmus memeyi somururken son damlalari bitirirken midesinde mama icin yeni yer aciliyor. Cunku o kdr sutu nasil sigdirsin minik karnina diye dusunuyorum.
Sen oyle hurafe fln diyosun ama ben cok korkuyorum evde yalnizken surekli evi dinliyorum gozum karanliklara daliyor. Benim bildigim versiyon baska. Samanizmden geliyo diye. Eskiden bebekleri koruyan bir cinken sonra bebeklere zarar vermeye baslamis ve dunyanin her yerinde olan bir inanis. Farkli dinlerde.de ayni sekilde tasvir ediliyor tipi. Aciklanamayan ani bebek olumu sendromu (sids) belki de qecmiste yasandiginda buna bir aciklama getirmrk istendigi icin uydurulmus kilifina. Muhtemlen oyle. Misal babamin ablasi bebekken olmus bu sendromdan , besik olumu sendromundan onlara sorsan nazar degdi ya da al karisi yapti derler. Sacma macma ama ben yalnizken bin bir turlu sey kuruyorum kafamda.Ay bunlar hep İsrailiyat dediğimiz yahudi kaynaklı hurafeler. M Mirune nin dediği alkarisi aslında Lilith. Hurafeye göre Hz. Adem in Havva'dan önceki ilk karısı, ama bu Lilith bildiğin feministEşitlik talep ediyor güya Adem de kendine itaat etsin istiyor. Lilith kabul etmeyince cennetten kendi isteğiyle çıkıyor. Sonra şeytanlarla cinlerle birlikte olup bir sürü çocuk doğuruyor. Sonra Adem Lilith cennete geri dönsün istiyor melekler aracı oluyor gel dön diye ama yok dönmem diyor. Dönmediği sürece her gün yüz çocuğunu öldüreceklerini söylüyorlar, yapıyorlar da. Lilith kendi evlatlarının açısıyla Adem soyundan gelenlerin kadınlarına ve bebeklerine sarıyor. O yüzden bebeğin kiyafetleri gece dışarda bırakılmıyor, anne de bebek de kırk gün evden çıkmıyor, yanlarında birileri oluyor falan işte bunlar hep Lilith o evde bir bebek doğduğunu anlamasın diye. Yani tamamen bir hurafeye bağlı bu kurallar hiç bir mantıklı açıklaması yok. "Kapıdan çıkanı uğurlama sütün gider" kadar saçma kurallar.
Ben Chicco 0-2 ay almıştım küçük diye daha rahat tutar sandım ama Philips aventinkini daha çok beğendi gibi. Başka başka markalar dene pes etme. Seninki de benim kız gibi memeye yapışık yaşamak isteyenlerden çünkü, emzikle sen de bir nefes alırsın en azından.
Günaydın canım dedim bebeyi buldu bizi unuttuvalla ben de gün icinde xok giremiyorum sabahlaeı ancak bebek hayatımızı bastan değiştiriyormus bizde de uzamıs sarılık var doktorun neler dedi sana. Biz de xok cektik sarılıktan valla.
Senin bebegin onde ama bence 60 cc icer rahatlikla. Hatta 60 icmesi gerekirBen de 40 veriyorum az mı dedim çok sağol canım
Geçmiş olsun canım, doktorun yaptığı müdahale işe yarar belki. Baktı gelmiyor mecbur bi şeyler yapacak. Benim doktor da böyle konuştu. Yarın elle muayene yapıp bekleyecek muhtemelen sonra yine olmazsa cuma çeşitli şeyler yapcak suni sancılar vs diye düşünğyorum. Aynı gün doğurabiliriz yaniDün gittim doktora onca hareket merdiven yüzme pilates 1 cm bile açılmamış Doktor rahmime stripping sıyırma yöntemi uyguladı 1 cm daha açıldı oldu 2 cm aslında nişanın da geliyor dedi bakınca ama acıklık yok sonra kanaman olabilir dedi. Ve 12 saat snra %50 sancı gelebilir suyun gelebilir dedi eger gelmezse perşembe Son kontrol cuma müdahale edicem tekrar dedi daha doktordan cıkmadan yoğun kanamam oldu eve zor attım kendimi Evde de kanamam oldu bütün gece bel karin ağrısı uyudum uyandım hep şimdi daha iyiyim niye böyle oluyo anlamadımartık 40 artılardayım sıcak cok bunaldım
Bende girip bazi sayfaları okuyabiliyorum sadece ya memedeyiz ya alt değişiyorum ya gaz çıkarıyorum ya da işler güçler
Bşr kaç saçma batık inanç var annemler söylüyor ama yapmıyorum.Arkadaşlar sizde 40 çıkana kadar ne gibi kurallar var ? Bizde anne ve bebek yalnız kalmayacak, bebek her gün banyo yapacak, bebek odasında kalacak evin başka odalarına gitmeyecek, anne ve bebek doktor kontrolü olmadıkça dışarı da çıkmayacak, anne ve bebek karanlıkta kalmayacak hafif de olsa bir ışık olacak evin içinde. Var mı sizde de bu kurallar?
İnşallah alışırız zamanlaKendini hiç kötü hissetme bebeğine de kendinede zaman ver birbirinize alışmanız zaman alacak ama sen eminim iyi bir annesin sadece bebeğin gazı olabilir bir yeri ağriya bilir belki aç olabilir belki pişik olabilir hiç kendini üzme hepimiz yavaş yavaş öğreniyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?