- 26 Ocak 2022
- 521
- 844
- 18
- 37
Bana kurula, kuru tut demişti doktor, hatta arada aç öyle yat havalandır dediGünaydın kızlar. Madem doğurdum doğum sonrası konumla geleyim
Vajinamda dikişlerim var şuan, batikonlu su döküyorum her tuvalet sonrası, bu batikonlu suyu kurulamak gerekir mi? Ayrıca otururken ve yürürken ağrım var. Şişmiş gibi de orası çok dokunamıyorum canım tatlı olduğu için
Bu şişlik için buz koysam mı acaba?
Anne sütünün fazlasından bir şey olmaz ama mama obezite yapabilir. Her ık mık ettiğinde emziriyorum ben de hiç itiraz etmiyo :) Doktor bana mama takviyesi için kriter kilo almaması demişti, kilo alması iyiyse doyuyordur gerisi arsızlıkAraştırdım da verenler varmış doktor onaylı. Zaten sadece gece veriyorum 30cc hem rahat uyuyor hem gaz çıkartıyor. Yoksa çok ağlıyor huysuzlanıyor.
Ya karnı boş gibi gelince ne bilem emzirip duruyorum o da hayır demiyor. Hayır demeyince de aç sanıyorum. Kısır bir döngü içine girdik bu konuda.neyse 3 saatte bir 30 dk emiyor. Çok mı fazla?
hayır böyle yanaklarında kılcal damar görünümü var ya onun biraz yogunu gibi bir iz. kızarıklık tahriş veya pişik gibi bişry değil. gecmedi zamanla hatta yanlarında da olmuş birazTutusundan kaynaklidir ya, tenleri cok hassas oluyor. karni bir yere denk gelmistir iz yapmistir. Bir sure gecince kaybolmadi mi?
Kızım sıvı kaka olmasına rağmen var ama yapamıyor. Artık çıldırma seviyesine geldimYa hicbir sey okuyamiyorum kimseyi takip edemiyorum. O an actigimda hangi sansli mesaj karsima cikarsa ona yaziyorum. Umarim herkes iyidir. Kaka sayisi azalmis sizi strese sokmus sanirim. Anne sutu alan bebeklerin az sayida kaka yapmasi normal. Anne sutunun cogu emiliyor, bagirsaklarda birikmesi zaman alabiliyor.
Off evet anlıyorum seni gerçekten. Çok çektim. İçimden öleyim de kurtulayım bile dediğim olmuştu. 1 hafta sürdü benim. Sürekli kahve iç sürekli. Fincan fincan doldur.Ne kadar zamanda geçiyorvalla doğumdan daha zor geldi
Ben mama vermiyorum zaten hiç vermedim. Bugün sadece 30cc verdim o da kakasını yapamıyor belki etki eder diye. Artık ne yapacağımı şaşırdım bu konuda da.Bana kurula, kuru tut demişti doktor, hatta arada aç öyle yat havalandır dedi
Anne sütünün fazlasından bir şey olmaz ama mama obezite yapabilir. Her ık mık ettiğinde emziriyorum ben de hiç itiraz etmiyo :) Doktor bana mama takviyesi için kriter kilo almaması demişti, kilo alması iyiyse doyuyordur gerisi arsızlık
Emsin yaa nolcak keske benimki de emseKızlar bebişlerinizin duyduğunu nasıl anlıyorsunuz? Sanki benim kızım doymuyor gibi geliyor. Sütüm de var baya baya yettiğini düşünüyorum aslında ama biberon ile ne versem içiyor resmen. Aç olmasa reddetmez mi?
Dr bana da 3 saatte bir 40 dk besle dedi doymazsa mama ver dediAraştırdım da verenler varmış doktor onaylı. Zaten sadece gece veriyorum 30cc hem rahat uyuyor hem gaz çıkartıyor. Yoksa çok ağlıyor huysuzlanıyor.
Ya karnı boş gibi gelince ne bilem emzirip duruyorum o da hayır demiyor. Hayır demeyince de aç sanıyorum. Kısır bir döngü içine girdik bu konuda.neyse 3 saatte bir 30 dk emiyor. Çok mı fazla?
Mama veriyormusun canim nirmal benimki hep partiküllü yapiyor annen hemşireden iyi bikiyor sanirinarkadaşlar merhaba bişey sorcam size
kızımin her altını actiginda kakasını yapmış oluyor öğlene kadar dört kez bez değiştim dordude kakali ve kakası sarı ve sıvı normal.mo bu sıvı olması içinde partiküller var sırf sıvı değil yani. ebeye sormuştum partikül varsa siklıntı yok dedi ama annem normal olmadığıni soyluyor
Dr bana panadol diye kirmizi kafein iceren bi agri kesici verdi ne kahve ne çikolata hicbisey icmedim hiç baş ağrısı da çekmedimEpidural sonrası çok korkunç bi baş ağrım var. Türk kahvesi ve bol su içiyorum başka napmam lazım
Bende öyle yapıyorum 3 saatte bir 30 dk emiyor sonra bırakıyor zaten. Ama ne zamn meme versem hayır demiyorEmsin yaa nolcak keske benimki de emse
Dr bana da 3 saatte bir 40 dk besle dedi doymazsa mama ver dedi
Mama veriyormusun canim nirmal benimki hep partiküllü yapiyor annen hemşireden iyi bikiyor sanirindogru onlar kitaptan okuyor
Dr bana panadol diye kirmizi kafein iceren bi agri kesici verdi ne kahve ne çikolata hicbisey icmedim hiç baş ağrısı da çekmedim
Bebeklerde kabizlik olmuyor zaten. O kabizlik o kabizlik degil. Ek gidaya baslayinca gercek kabizlik olabilir ama emen bebek kabiz olmaz. Sadece kakasini yapma sikligi azalir. O kivrammalar gazdan. Isterse her iki saatte bir isterse 2 gunde 1 yapsin, gaz cikarirken fln kivraniyolar. Ben zamaninda cok arastirmistim kizim cok kivraniyor diye. Bagirsaklari duz ve kivrimsiz oluyormus dogduklarinda. Sindirim sistemi ozellikle bagirsaklar dogduktan sonra gelisen sistemleriymis. Bagirsaklari yaklasik 21. Gunde kivrimlanmaya basliyor. Gelisimi tamamlanana kadar, yaklasik 2-3 ay kaka yaparken gaz yaparken, karin kaslarini da kullanmayi bilmediklerinden kivraniyorlar. Son olarak karinda belli bir noktada sertlik, boyle bastirinca ciddi ve fark edilen bir sertlik yoksa kisacasi karni serbsst ve gevsekse 10 gunde 1 kaka yapsa da korkmamak lazimmis, normalmis. Doktora her gittigimde kaka durumunu sorardim ben de kizim haftada 1 kaka yaptigindan, bak derdi karni yumusak, endiselenecek bir sey yok.Kızım sıvı kaka olmasına rağmen var ama yapamıyor. Artık çıldırma seviyesine geldim
Off evet anlıyorum seni gerçekten. Çok çektim. İçimden öleyim de kurtulayım bile dediğim olmuştu. 1 hafta sürdü benim. Sürekli kahve iç sürekli. Fincan fincan doldur.
Ben mama vermiyorum zaten hiç vermedim. Bugün sadece 30cc verdim o da kakasını yapamıyor belki etki eder diye. Artık ne yapacağımı şaşırdım bu konuda da.
Teşekkür ederim amin inşaallah 40+0Tebrik ederi. Allah anali babali buyutsun kac haftalikti dogdugunda?
Benim doktor temizle ve kuru tut demişti. O şişlik içten olan dikişlerden dolayıymış öyle demişti doktorum. Normal benim bugün 9. Günüm çok şükür baya rahat hareket edebiliyorum. Uzun sürmüyor ama biraz sıkıntı çektiriyor tabii o şişlik için buz işe yaramaz bence ama bende denemiştimGünaydın kızlar. Madem doğurdum doğum sonrası konumla geleyim
Vajinamda dikişlerim var şuan, batikonlu su döküyorum her tuvalet sonrası, bu batikonlu suyu kurulamak gerekir mi? Ayrıca otururken ve yürürken ağrım var. Şişmiş gibi de orası çok dokunamıyorum canım tatlı olduğu için
Bu şişlik için buz koysam mı acaba?
Bizim gaz sorunu şükür çözüldü. Tamam 1 hafta 10 gün kaka yapmaması normalde çocuk kıvranıyor. İttiriyor ama damla damla kaka çıkıyor poposundan. Asla yapamıyor kakasını. O yüzden sürekli huzursuz sürekli ağlıyor. Uykuları bölük pörçük oldu artıkBebeklerde kabizlik olmuyor zaten. O kabizlik o kabizlik degil. Ek gidaya baslayinca gercek kabizlik olabilir ama emen bebek kabiz olmaz. Sadece kakasini yapma sikligi azalir. O kivrammalar gazdan. Isterse her iki saatte bir isterse 2 gunde 1 yapsin, gaz cikarirken fln kivraniyolar. Ben zamaninda cok arastirmistim kizim cok kivraniyor diye. Bagirsaklari duz ve kivrimsiz oluyormus dogduklarinda. Sindirim sistemi ozellikle bagirsaklar dogduktan sonra gelisen sistemleriymis. Bagirsaklari yaklasik 21. Gunde kivrimlanmaya basliyor. Gelisimi tamamlanana kadar, yaklasik 2-3 ay kaka yaparken gaz yaparken, karin kaslarini da kullanmayi bilmediklerinden kivraniyorlar. Son olarak karinda belli bir noktada sertlik, boyle bastirinca ciddi ve fark edilen bir sertlik yoksa kisacasi karni serbsst ve gevsekse 10 gunde 1 kaka yapsa da korkmamak lazimmis, normalmis. Doktora her gittigimde kaka durumunu sorardim ben de kizim haftada 1 kaka yaptigindan, bak derdi karni yumusak, endiselenecek bir sey yok.
Tek kalsan da bir süre zorlanıyorsun ama düzenini oluşturuyorsun sonradan.Bu kakadan ve alerjiden dolayı rota aşısını yaptırmadım ben de.Tesekkur ederiimValla ilk 5 gun zordu sonra iyilestim. Esim 2 hafta izin aldi, yardim etti. Hem kizim krese basladi, hem kv fln da buradaydi, derken bu gunlere geldik. Cok lazim oldugunda Luna'yla ilgilenebiliyorlar, hic yoktan iyidir. Su ana kadar idare edebildik ama yalniz kaldigimda cok zorlanacagimi fark ettim. Yesil kakayi iyi doydugu icin yapmis, tek bi seferyapti zaten. Benim simdiki derdim baska. Sari iyi kaka yapiyor ama bir kismi sulu. Nasil desem yadi sulu kaka yapiyor. Puturleri de var ama bir kismi sulu. Emen bwbekte sulu kaka normal ama bu bir tik daha sivi. Afedersin bezini actigimda gaz cikariyor mesela. Sulu kaka da geliyor beraberinde. Basta yoktu sonradan cikti. Suyla pamukla temizleyip kuruluyorum, 4 cesit krem denedim, yok duzelmiyor. Doktora goturucem bu hafta. Pamuga kan geliyor. Iyice kotu oldu. Iste o gevsek kakaya neyin sebep oldugunu bulmam lazim. Aptamil colic mama, harvey's nurse harveys gaz damlasi, biogio probiyotik ve d vitmaini aliyor. Bunlardan herhangi biri sebep olmus olabilir. Ben de her seyi yiyip iciyordum. Sutu en aza indirdim ve papatya cayini biraktim. Insallah bi alerjisi varsa neye alerjisi oldugunu bulabiliriz. Gazi da cok yok ki. Her kakada boyle aci cektigini gormektense kabiz bebebi ya dagazli bebegi tercih edersim ya.kom bilir nasil cani aciyor. Gaz dammasinin ise yaramasina sevindim. Insallah tamamen gecer doktorun dedigi gibi. 6. Aydaki alerji testi de sorunsuz gecer insallah. Ben bilsem bakacaklar alerjisi var mi diye goturucem ama temizle popoyu acik birak vsden ileri gitmicektir onerileri. Sansimi denicem.
Ay bilmiyorum ya ama bebelerde ne hikmetse dışarı çıkınca uyuyor. Evde uyumayan bebe dışarda mışıl mışılValla bende öyle ya. Hiç tadını çıkaramadım. Bu millet nasıl gezip tozuyla hiç mi bebelerinin ağrısı bilmem nesi olmuyor. Bizimki şimdi yine kıyameti kopardı
Normal canım merak etmearkadaşlar merhaba bişey sorcam size
kızımin her altını actiginda kakasını yapmış oluyor öğlene kadar dört kez bez değiştim dordude kakali ve kakası sarı ve sıvı normal.mo bu sıvı olması içinde partiküller var sırf sıvı değil yani. ebeye sormuştum partikül varsa siklıntı yok dedi ama annem normal olmadığıni soyluyor
Bizde öyle olduk markete gittik uyuyordu sonra dönüşte ağlamaya başlayınca koşa koşa geldik korkumuzAy bilmiyorum ya ama bebelerde ne hikmetse dışarı çıkınca uyuyor. Evde uyumayan bebe dışarda mışıl mışılbiz çıktık dün uyuyordu, sonra dönüşümüz muhteşem oldu koşa koşa eve geldik ağlamaya başlayınca
Ay bosver, sağlıksız o kadar kiloŞimdi gidip kızımın kafasını tencereye gömecem 10 yaşında 27 kilo
Bizde zeytinyağlı d vitamini kullanıyoruz ama ishal yapmıyor.Valla yediklerimden mi emin degilim ki. 2 gundur yediklerime dikkat ediyorum. Kakasi hala ayni, pisigi de de iyilesme olmadi. Arti gaz damlasini kestim devam ediyor. D vitamini yapiyor sanirim bizde ishali. Yarin doktora gidicez artik. Cok canim sikiliyor bu duruma. En buyukderdimiz ne gaz ne uyku ne emne. Derdimiz pisik. Soyle bakiyorum herkesin derdi baska baska ama herkes bir zorlukla ugrasiyor su an. Lah hicbirimize cozumsuz dert vermesin.
Genelde sutlu tatli ve cikolata tuketiyordum. Papatya cayi, kuru kayisi. Bunlardan supheleniyorum. Paketli gidalar koca insani bile ishal yapar.
Fitil veriyor doktor sanırım onu bi araştır istersenKızım ağlıyor ben ağlıyorum. Allahım çocum uyuyamıyor sancıdan kakadan. Elimdeki her şeyi denedim ama yok yani yapamıyor. Daha ne yapayım bentam uykuyu dalıyor 5 dk sonra ağlayarak ısınacak e e e e diye uyanıyor kendini kasıp ağlamaya başlıyor.
Memeye hayir diyen tek bebe bende yavrum ugraşiyor ama ememiyor ne zaman gidiyorsun bitkise canim senin eşinin mi tayin işi vardi ne oldu oBende öyle yapıyorum 3 saatte bir 30 dk emiyor sonra bırakıyor zaten. Ama ne zamn meme versem hayır demiyor
Evet araştırdım şimdi eşime diyeceğim alsın. Valla yavrum rezil oluyor kaç gündür. Midesi falan mahvoldu. Dayanamıyorum artıkFitil veriyor doktor sanırım onu bi araştır istersen
Silikon uç kullanmıyor musun kuzum onu tutuyorlar. Benim bebe de onsuz tutmuyor kaç defa denedim. Çarşamba yola çıkıyoruz konya Malatya derken cuma falan evde olacağız inşallah. Olmadı tayin işi. Aslında olmaması daha iyi oldu sevindim biraz. Çok zor olacaktı maddi açıdanMemeye hayir diyen tek bebe bende yavrum ugraşiyor ama ememiyor ne zaman gidiyorsun bitkise canim senin eşinin mi tayin işi vardi ne oldu o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?