- 22 Ekim 2017
- 7.788
- 17.123
- 248
- 37
Canım doktor gayet gerekeni söylemiş sana bak kvyi sallamıyorum diyorsun ama eşinin dediği gibi onun lafıyla kendini strese sokmuşsun. Sütte psikoloji de önemli biliyorsun. senin sütün doktor yetiyor diyorsa yetiyordur bu kadar. Yani illa birşeyler yapayım içim rahat etsin diyorsan malt içecek iç, günde 2 fincan rezene çayı iç, her emzirme sonrası en az bir bardak su iç, fırsat buldukça dinlen ve gerçekten kv ni sallama. Süt arttırıcı damlaları hiç denemedim ama istersen onlardan da kullan. Yine de en önemli etken psikoloji beben maşallah aktif emiyormuş doktorda kilosunu da yerinde bulmuşKızlar bu annelik ne zor. Benim sütüm geliyo vevyetiyo diye düşünüyorum. Yanı en fazla 2 saatte bir tek memeyi yarim saate yakın emziriyorum ama ikinciyi genelde almiyo(uyumuş olduğu için olabilir). Gündüzleri 2 saate bile kalmadan nerdeyse emziriyorum. Gündüz saat 3 4 gibi bi uyaniyo bi daha gece yarışına kadar asla uyuyamiyorum. Kv de sürekli sütun yetmiyo senin deyip beni cildirtiuo.kac kere de dedim söyle söyleme doktor kilo alımı normal günde 20 gr alması bizim için yeterli mamaya gerek yok dedi diyorum. Ama durup durup süt yetmiyo diyo. Kv önemli değil onu sallamıyorum da a aba çocuğuma yetmiyo mu gerçekten. Emzirdikten sonra mama deniyim diyorum eşim ne gerek var annemin sözüyle iş yapiyosun diyo. Siz sağip baktınız mı gogsunuze. Yanı ben sağmadım ama 100 ml falan çıkmıyordur bence
Aynen belli bir gune kadar normal doktorda genelde zeytinyagi falan onerir.. iyi bari rahatlamistir kuzucukAldık canım hem patik olanı hem karnıma koyulanı işe yaramıyor pek sanki. Ama bilmiyorum belki de yarıyordur elinde olamıyor insan tek şey kullanmadığı için
Gittik ama acilde çocuk doktoru yok maalesef. Arkamıza baka baka geri geldik bir de 7 güne kadar normal dedi ordaki doktor sorduk bakmadı bile çocuğa. Yarın kontrolümüz var o zaman soracağım zaten. Çok şükür biraz önce hem gaz hem kaka yaptı. Ağladım resmen mutluluktan
Bende doyunca gazini falan aliyorum uyku sirasi veriyorum 1 2 defa atiyo sonra tutuyo baya emince sonrasi yine atiyo oyle oyle alisacaklar o zamanSoyle başladım ben, emzirme + mama ile beslenme bitince memede doğru düzgün süt çekmediği halde takiliyordu benimki, uyumuyo4du da. Tamamen keyif bebesi. Uykusu da azaldı böyle. Sonra doktora sordum, meme +mama ver sonra emzikli uykuya daldır dedi. Şimdi ufak ufak alışmaya başladı, çıkardığı da oluyor tabi, öyle emzik aşığı olamadık daha :) ama ağladığında, beslenme sonrası keyif için bizde iseyaradi doktorun tavsiyesine göre. Tommee tippee almıştım emzik, büyük de geldi biraz, pek tutmadı onu. Nuk un bu emziginden bir tane daha söyleyeceğim şimdi, yedek olsun.
Canım benim kız ilk günden tuttu emziği ama dün sarılığı düştüğünden beri atmaya başladı baktım beni emzik yerine kullanıyor. O hatayı büyükte yaptım diye bunda canlı emzik olmak istemedimKizlar ya benim oglan alismadi bi turlu emzige nasil becerdiniz alistiranlar 2 emcüklüyo geri atiyobu bari emeydi
İnşallah canımKızlar bebiste alerjiden şüphelenmişti doktor bugun kakada kan gördükalerji testi istediler. İnşallah çıkmaz
Ya benim oglanda hastanede tuttu ama bu seferde emmez beni diye vermedim.. sonra sarilik oldu bolca emsin sariligi gecince veririm dedim arada verdim.. uykuda tuttu yoruluyo heralde atiyodu pek zorlamadim o yuzden canım simdi karni doyunca senin hesap beni kullanmasin diye tikiyorum 1 2 denemeden sonra tutuyo hani alismis bebek nasil oluyo verir vermez mi tutuyo emzkk emen bebek acligini biliyo mu degisik degisik sorular kafamdaCanım benim kız ilk günden tuttu emziği ama dün sarılığı düştüğünden beri atmaya başladı baktım beni emzik yerine kullanıyor. O hatayı büyükte yaptım diye bunda canlı emzik olmak istemedimbende dedim karnı yoksa derdi meme değil benim kokum kucağıma alıp öyle emziği vermeye başladım çıkarmıyor uyuya kalınca atıyor öyle yerine koyuyorum.
Kuzum senin kabızlık gibi sorunun var mı? Yediklerin etkiliyordur belki de. 10 güne kadar normal diyorlar ama çocuk kıvranacak noktaya geliyorsa nesi normal oluyor anlamıyorumKızım ağlıyor ben ağlıyorum. Allahım çocum uyuyamıyor sancıdan kakadan. Elimdeki her şeyi denedim ama yok yani yapamıyor. Daha ne yapayım bentam uykuyu dalıyor 5 dk sonra ağlayarak ısınacak e e e e diye uyanıyor kendini kasıp ağlamaya başlıyor.
Açken onlar onlar olmaktan çıkıyor emziği tutmazlarYa benim oglanda hastanede tuttu ama bu seferde emmez beni diye vermedim.. sonra sarilik oldu bolca emsin sariligi gecince veririm dedim arada verdim.. uykuda tuttu yoruluyo heralde atiyodu pek zorlamadim o yuzden canım simdi karni doyunca senin hesap beni kullanmasin diye tikiyorum 1 2 denemeden sonra tutuyo hani alismis bebek nasil oluyo verir vermez mi tutuyo emzkk emen bebek acligini biliyo mu degisik degisik sorular kafamda
Süt arttırıcı tablet şeklinde takviye alıyorum doktorum yazdi. Ayrıca her gün 1 fincan rezene içiyorum 2 ye çıkartayım bari. Yanı kendimi düşünmekten alamıyorum acaba gerçekten yetmiyo mu diye. Benim kv kasiniyo iste çekicem elimi ayağımı kalbini kiricam sonra o üzülecek isteCanım doktor gayet gerekeni söylemiş sana bak kvyi sallamıyorum diyorsun ama eşinin dediği gibi onun lafıyla kendini strese sokmuşsun. Sütte psikoloji de önemli biliyorsun. senin sütün doktor yetiyor diyorsa yetiyordur bu kadar. Yani illa birşeyler yapayım içim rahat etsin diyorsan malt içecek iç, günde 2 fincan rezene çayı iç, her emzirme sonrası en az bir bardak su iç, fırsat buldukça dinlen ve gerçekten kv ni sallama. Süt arttırıcı damlaları hiç denemedim ama istersen onlardan da kullan. Yine de en önemli etken psikoloji beben maşallah aktif emiyormuş doktorda kilosunu da yerinde bulmuş
Aynen cnm, vazgeçme. Devam et attıkça emzige. Çaresiz alacaklarBende doyunca gazini falan aliyorum uyku sirasi veriyorum 1 2 defa atiyo sonra tutuyo baya emince sonrasi yine atiyo oyle oyle alisacaklar o zaman
Ben hastane tipi sagma makinesi ile bazen iki gogusten 60 cc bazen 75 cc bazen 100 cc cıktı bence 2 göpüs emerse doyar diye düsünüyorum. Cunku benim bebe 30 cc mama yese 3 saat duruyor uyanmadan yetiyor onaKızlar bu annelik ne zor. Benim sütüm geliyo vevyetiyo diye düşünüyorum. Yanı en fazla 2 saatte bir tek memeyi yarim saate yakın emziriyorum ama ikinciyi genelde almiyo(uyumuş olduğu için olabilir). Gündüzleri 2 saate bile kalmadan nerdeyse emziriyorum. Gündüz saat 3 4 gibi bi uyaniyo bi daha gece yarışına kadar asla uyuyamiyorum. Kv de sürekli sütun yetmiyo senin deyip beni cildirtiuo.kac kere de dedim söyle söyleme doktor kilo alımı normal günde 20 gr alması bizim için yeterli mamaya gerek yok dedi diyorum. Ama durup durup süt yetmiyo diyo. Kv önemli değil onu sallamıyorum da a aba çocuğuma yetmiyo mu gerçekten. Emzirdikten sonra mama deniyim diyorum eşim ne gerek var annemin sözüyle iş yapiyosun diyo. Siz sağip baktınız mı gogsunuze. Yanı ben sağmadım ama 100 ml falan çıkmıyordur bence
Paketini attim kiz kavanoza koydum bakiyim bulabilirsem yazarim .. aktarda veriyolar zaten iceriginden bahsedersen birazAdı ne
Cok fena ya vermemle atmasi bir oluyo bayada uzaga atiyoAçken onlar onlar olmaktan çıkıyor emziği tutmazlarilk seferde tutmaları emme refleksleri açısından kolay diye oldu sanırım memeyi anlayınca plastik mı çiğneyecez dediler alışkın bebek direk verince tutar ya bizimkiler şuan ayak yapma peşinde canlı istiyorlar
2 kez doğum yaptım ikisinde de beni sezeryana alın yoksa ben ölcem diye yalvardım . Bu acıyı bilip te tekrar 2. Çocuk yaptım ve yine ısrarla normal doğum istedim.Çok sağol, çok şükür aldık evet. Macera yeni başlıyormuş
Ters giden bir şey olmadı ama ilk doğumumdu belki ondandır, sancıların bu kadar ağır olacağını bilseydim sezaryeni düşünürdüm. Dört cm açıklıkta yine dayanılıyordu ama 8 cmden sonrası iyice umudumu kestim, acıdan bayılacak gibiydim ve çok bağırdım çağırdım. Sesim kısılacak kadar. Çok şükür geçti gitti ama atlatmak zaman alacak sanırım.
Kesinlikle öyle düşünme, yetmese bebek uyumaz zatenKızlar bu annelik ne zor. Benim sütüm geliyo vevyetiyo diye düşünüyorum. Yanı en fazla 2 saatte bir tek memeyi yarim saate yakın emziriyorum ama ikinciyi genelde almiyo(uyumuş olduğu için olabilir). Gündüzleri 2 saate bile kalmadan nerdeyse emziriyorum. Gündüz saat 3 4 gibi bi uyaniyo bi daha gece yarışına kadar asla uyuyamiyorum. Kv de sürekli sütun yetmiyo senin deyip beni cildirtiuo.kac kere de dedim söyle söyleme doktor kilo alımı normal günde 20 gr alması bizim için yeterli mamaya gerek yok dedi diyorum. Ama durup durup süt yetmiyo diyo. Kv önemli değil onu sallamıyorum da a aba çocuğuma yetmiyo mu gerçekten. Emzirdikten sonra mama deniyim diyorum eşim ne gerek var annemin sözüyle iş yapiyosun diyo. Siz sağip baktınız mı gogsunuze. Yanı ben sağmadım ama 100 ml falan çıkmıyordur bence
Yetiyordur canım yetmezse inan kıyameti koparır takvime göre 20 günlük görünüyor aç durur mu sence bide saatleri de güzel daha sana nasıl ben duyuyorum desinSüt arttırıcı tablet şeklinde takviye alıyorum doktorum yazdi. Ayrıca her gün 1 fincan rezene içiyorum 2 ye çıkartayım bari. Yanı kendimi düşünmekten alamıyorum acaba gerçekten yetmiyo mu diye. Benim kv kasiniyo iste çekicem elimi ayağımı kalbini kiricam sonra o üzülecek iste
Hee bide fırlatıyorlarCok fena ya vermemle atmasi bir oluyo bayada uzaga atiyodamagiyla cigniyo falan sinirleniyo sıkıntı
Şimdilik sadece anne sütü alıyor mama içse o da ayrı dert olacaktı inşallah oğlumdaki gibi sütüm yeter de mamaya hiç gerek kalmaz. Sen nasıl anlamıştın? Ne belirtileri vardı?Geçmiş olsun ilk kızımda da vardı süt alerjisi mama da raporlu özel bir msmaydı
Benimki hepsini ağzına almaya çalışıyordu iyice açıyor kuş ağzını kenarını kulbunu hep yiyecekCok fena ya vermemle atmasi bir oluyo bayada uzaga atiyodamagiyla cigniyo falan sinirleniyo sıkıntı
Aşırı sümüksü tuvalet ve cildi kırmızı ve benek benek ti. Pul pul sökülüyordu yanakları özellikle doktora gittik tahlil yaptı alerji çıktı inanmadım doktora istanbulda başk hastaneye götürdük test yapıldı aynısı çıktı. Anne sütü de alıyordu süt ürünleri eser miktarda içinde olması ihtimali olan şeyleri bile ağzıma sürmedim bir yıl.Şimdilik sadece anne sütü alıyor mama içse o da ayrı dert olacaktı inşallah oğlumdaki gibi sütüm yeter de mamaya hiç gerek kalmaz. Sen nasıl anlamıştın? Ne belirtileri vardı?
M Mirune sizde de bizimle aynı belirtiler var gibi alerji ihtimalini bir düşün bence. Pişik kremi olarak oksizinc baya iyi ben kendi üzerimde denedim çok etkili oldu şimdi kıza da başladım inşallah geçirir. Çok fena pütür pütür oldu yavrumun poposuDelirella ben earth mama kullanıyordum ama o daha çok önleyici gibi pişik olunca değiştirdim mecburen. Belki alerjik olmayan bebekler için yeterli oluyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?