- 29 Kasım 2021
- 468
- 402
- 33
Teşekkür ederizAh cok uzuldum. Gecmis olsun. Bizde de durum ayni. Yediklerime dikkat ediyorum, mama da vermedim. Ishalini duzeltucem diye ben kabiz oldum sanirim. Aslinda ben bizdeki sorunu az cok anladim. Bende ve tum ailemde laktoz intoleransı var. Mama inek sutunden yapildigindan ishalini tetikliyor. Ben de sut icer ucmez tuvalete kosarim. Ama dedigin dogru. Laktoz intöleransı yoksa mama ishali duzeltiyor. Mama icen bebeklerin kakalari daha kivamli oluyor. 30 ccye 1 kapaktan silme degil de dolu dolu bir olcu koyulabiliyor ishal icin. Bizim de cildimiz coook hassas. Belki sulu kakaya dayanamayip yara olmasinin sebebi hassas olmasindandir. Tek bi umudum var. Zamanla daha kivamli kaka yapiyolar, bagirsaklari gelistikce daha cok emilim yapip daha az lsulu oluyor. O zamana kadar her bezde kaka gormeye devam edicez sanirim.
Aynen çok şükür yaptı. Ama nasıl taptı bi biz bi de Allah bilir. Çok acı çekiyor yaparkenDemekki bebenin bi yapma zamanı var sonunda yapmıs valla cok sevindim ben bebelerimizn hicbiri böyle olmasın valla
Zeytin yağı veriyorum ara sıra bugün vermemiştim sadece. Ama şükür biraz önce 2. Kakamızı da yaptıkAynen belli bir gune kadar normal doktorda genelde zeytinyagi falan onerir.. iyi bari rahatlamistir kuzucuk
Yok kuzum ben kabız değilim. Ya çocuk kalası gelince mahvoluyor acı çekiyor ama yapamıyor çok zorlanıyor. Probiyotik kullanıyoruz zaten ama işte. Neyseki yaptı 2 defa rahatladık çok şükğrKuzum senin kabızlık gibi sorunun var mı? Yediklerin etkiliyordur belki de. 10 güne kadar normal diyorlar ama çocuk kıvranacak noktaya geliyorsa nesi normal oluyor anlamıyorumsen çok müdahale etme yine dışkılama alışkanlığını etkilersin, yarın doktora söyle belki probiyotik falan verir
Valla ben doğar doğmaz verdim tuttu. Şu iki emziğide emiyor. Özellikle mor olan Philips avent çok sık emiyor. Diğeri de bibs ama onu pek sevmiyor mecbur kalınca alıyor ağzına.Kizlar ya benim oglan alismadi bi turlu emzige nasil becerdiniz alistiranlar 2 emcüklüyo geri atiyobu bari emeydi
Oh çok şükür totişine sağlık prensesinAynen çok şükür yaptı. Ama nasıl taptı bi biz bi de Allah bilir. Çok acı çekiyor yaparken
Zeytin yağı veriyorum ara sıra bugün vermemiştim sadece. Ama şükür biraz önce 2. Kakamızı da yaptık
Yok kuzum ben kabız değilim. Ya çocuk kalası gelince mahvoluyor acı çekiyor ama yapamıyor çok zorlanıyor. Probiyotik kullanıyoruz zaten ama işte. Neyseki yaptı 2 defa rahatladık çok şükğr
Yetmese uyumaz, günde en az 3 4 kez kusmaz ve 6 7 bez değiştirmez dimi canim. Evham yapmamalıyımKesinlikle öyle düşünme, yetmese bebek uyumaz zaten
Ayrıca sagip teyit edemezsin, emzirme danışmanı bebeklerin daha çok erdiğini söyledi, pompa ile satılan bebegin çektiğinde az oluyormuş. Yanlış karşılaştırma yapan lohusalar boşuna stres oluyor demişti bana. Kv ler çok biliyor bosver duyma, niyetleri kötü olmasa da yersiz gereksiz konuşuyorlar.
Zaten bebek 100 cc sağsan bile icemez ki, fazla gelir bence. Modunu düşürme cnm
Gunde 3 kere igne olabiliyorsunuz size soylemediler mi diedi bugun hemsire ben sokCanım ağrı kesici yapmıyorlar mı? Yapmadılarsa iste baya rahatlatıyor
Valla bende bilmiyorum ama tuttu demekmbence yoksa hiç almazdı benceBenimkide oyle o zaman tutuyo mu emzigi alisti mi yani hic bilmiyorum nasil oluyo bu emzik isi
Kendilerini güvensiz hissediyorlarmış, bebek hemşiresi uyuyup emziremediğinde en son çare bezini aç uyanır demiştiAltini actigimda cok agliyor basina gelen veya sebebini bilen var mi kizlar ( bu arada hemsirenin inadi 24 saate yakjn mama vermedi b3bek 150 gr eksilmis bugunku hemsirede kilosu dusuk mama ver dedi saka gjbiler
Bugün kan vermeye gittik sarılık değeri için, daha 3 günlük bebem hemen tutmuş aynı emziği. Bi düşünülebilir bebesi tutmayan varsaValla ben doğar doğmaz verdim tuttu. Şu iki emziğide emiyor. Özellikle mor olan Philips avent çok sık emiyor. Diğeri de bibs ama onu pek sevmiyor mecbur kalınca alıyor ağzına.
Tecrübeli değilim ancak yataş juno iyi gelebilir mi? Veya sallanan ana kucakları.Kızlar bu kız beni sürekli emmek istiyor mafoldum ya sürekli mememde, 2 saatte bir emzir diyolar ama memeye almayınca yıkıyor ortalığı sakinleşmiyor, bugün abartısız sabahtan öğlene kadar kucağımda memedeydi, öğlen artık sinirlerim bozulunca epey ağladım eşim arabaya attı sahile götürdü bizi bebek arabasında gezdirdi kızı acıkınca mama verdi, bende kafamı dinledim biraz kitap okudum falan, eve geldik gene aynınasıl çözcem bu durumu bilmiyorum
Ben 2 gecedir emzirme sonrası yatağınq koyunca gözleri açılıyo etrafa bakınıyodu kucağıma alınca uyuyodu, bugün yataş junoyu denedim sakince uyudu.Tecrübeli değilim ancak yataş juno iyi gelebilir mi? Veya sallanan ana kucakları.
Yataş junoda kendini güvende hissediyor, diğer sallananda da anne karnında hissi var.
Silikon uçta cok buyuk oldugu icin ememiyor philipsin özel üretim küçük ucu varmiş onu sipariş ettim bekliyorum bakalımEvet araştırdım şimdi eşime diyeceğim alsın. Valla yavrum rezil oluyor kaç gündür. Midesi falan mahvoldu. Dayanamıyorum artık
Silikon uç kullanmıyor musun kuzum onu tutuyorlar. Benim bebe de onsuz tutmuyor kaç defa denedim. Çarşamba yola çıkıyoruz konya Malatya derken cuma falan evde olacağız inşallah. Olmadı tayin işi. Aslında olmaması daha iyi oldu sevindim biraz. Çok zor olacaktı maddi açıdan
Steel tea iciyorumda pek fayda etmiyor gibiBende aldirdim esime karisim hersey var icinde kaynamis suda demleyip iciyorum bebekte rahatliyo sutumde artiyo
Ay hemen yapayimTürk kahvesindeki kafein oranı düşük galiba bende diğer kahveler daha etkili oldu. Sade Nescafe, espresso, filtre kahve, amerikano vb. Bir de bitter çikolata yiyebilirsin. Hem kahveyle iyi gidiyor
1,5 lt lik bir şişeye 10-15 tane koyuyorsun, ben akşamdan koyuyorum ertesi gün o suyu içiyorum. Gözüne az gelecek ama abartıp çok koyma. Çok koyunca aşırı artiyormuş.
Kokunu istiyordur belki yatağa koyarken ustundekini cikar burnunun dibine koy ben oyle yapiyorum canimKızlar bu kız beni sürekli emmek istiyor mafoldum ya sürekli mememde, 2 saatte bir emzir diyolar ama memeye almayınca yıkıyor ortalığı sakinleşmiyor, bugün abartısız sabahtan öğlene kadar kucağımda memedeydi, öğlen artık sinirlerim bozulunca epey ağladım eşim arabaya attı sahile götürdü bizi bebek arabasında gezdirdi kızı acıkınca mama verdi, bende kafamı dinledim biraz kitap okudum falan, eve geldik gene aynınasıl çözcem bu durumu bilmiyorum
Boşver sen kayınvalideyi, uyumaması kucak istemesi aç olduğundan değil her zaman, anne kucağı sıcaklığı istiyorlar. Doymuyor mu diye endişe ediyorsan sağlık ocağına götür arada tartsınlar, kilo alıyorsa ne diye boşuna mama veresin kiKızlar bu annelik ne zor. Benim sütüm geliyo vevyetiyo diye düşünüyorum. Yanı en fazla 2 saatte bir tek memeyi yarim saate yakın emziriyorum ama ikinciyi genelde almiyo(uyumuş olduğu için olabilir). Gündüzleri 2 saate bile kalmadan nerdeyse emziriyorum. Gündüz saat 3 4 gibi bi uyaniyo bi daha gece yarışına kadar asla uyuyamiyorum. Kv de sürekli sütun yetmiyo senin deyip beni cildirtiuo.kac kere de dedim söyle söyleme doktor kilo alımı normal günde 20 gr alması bizim için yeterli mamaya gerek yok dedi diyorum. Ama durup durup süt yetmiyo diyo. Kv önemli değil onu sallamıyorum da a aba çocuğuma yetmiyo mu gerçekten. Emzirdikten sonra mama deniyim diyorum eşim ne gerek var annemin sözüyle iş yapiyosun diyo. Siz sağip baktınız mı gogsunuze. Yanı ben sağmadım ama 100 ml falan çıkmıyordur bence
Hangi uç o link atar mısın bende küçük arıyorumSilikon uçta cok buyuk oldugu icin ememiyor philipsin özel üretim küçük ucu varmiş onu sipariş ettim bekliyorum bakalım
Steel tea iciyorumda pek fayda etmiyor gibi
Ay hemen yapayimalirken aktardan yemedigim azar kalmalıydı
Kokunu istiyordur belki yatağa koyarken ustundekini cikar burnunun dibine koy ben oyle yapiyorum canim
Aynen, bez değişimi iyi, kusma fazla yeme belirtisi zaten, emzirme danışmanının dedigi gibi stres yapıp sütu kaybetmenin anlamı yokYetmese uyumaz, günde en az 3 4 kez kusmaz ve 6 7 bez değiştirmez dimi canim. Evham yapmamalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?