2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar göbeğimiz düştü ve büyükler göbek çıkıntısı için tülbent bağla diyor bana şu sıcak havalarda özellikle gereksiz geldi .. sizler göbeği içine girsin diye tülbent kuşak fln bağladınız mı

Laktoz intoleransi o kadar ciddi bir sey degil ya. Inet sutu proteinine alerjide dikkatli olmak lazim. Ikisi farkli seyler. Bizim ailece laktoz intoleransimiz var. Laktozsuz sut iciyorum genelde ama diger her seyi yiyorum. Arada gazim oluyor, ben gazli yasamaya da alistim zaten oglum da gevsek kaka yapiyor. Ben mamayi kestim. Zaten artik gerek de yok. Sutum yetiyor artik şükür. Mamalarda anne sutunden daha cok laktoz var. Onu kesince ise yaradi. Azaldi pisigi. Gececek sonunda sukurler olsun. 10 gundur pisikti resmen. Neden oldugunu bulamamistik. Mamayi kesince duzelmeye basladi. Sut urunlerini tamamen kesmedim, tamamen kesersem ileride sut alerjisine evrilir Allah korusun. Annenin sutu bebegin hazmedebilecegi sekle sokuyor yediklerini. Az az her seyi yemek lazim diye dusunuyorum ileride pat diye karsilasip alerji olusturmasin.
M Mirune pişiginşz ne durumda ya bizim cok ilerledi altını açtığım da acı acı ağlıyor bi çare bulabildin mi eczaneden kortizollü krem alsam düzelir mi acaba of
Dusundugum gibi laktoz intoleransi var. Doktora gitmedik ama mamayi kesince totosu duzeltmeye basladi. Sutum su an iyi ama gerek olursa laktozsuz mamalar var. Onlardan alirim. Sizin de laktoz intoleransiniz olabilir. Sut iceren her sey laktozlu, paketli abur cuburlarin cognda var gofret cikolata. Belli ki seninle benim bir sure dikkatli beslenmemiz lazim. Zamanla adapte olur bebeklerimiz insallah. Arkokremi oneren annle oldu aklinda olsun. Burda yok ama duzeliyor gibi zaten. Tum olay yediklerimizden geciyor zaten. En iyi kremi de kullasak da yediklerimizi degistirmezsek fark etmicek gibi. Ya ne yiyecegimi şaşırdım cok zor.

Konumuz: ŞAŞILIK - GÖZ KAYMASI

Oğlumda hiç yaşamadığım için kızımda endişeleniyorum. Yenidoganlarda normalmiş ama yarın 20 günlük olacak ve hala şaşı oluyor gözünü açıp kapatınca düzeliyor sonra biraz normal bakıyor ve yine şaşı oluyor. İnternette bir kaç hafta içinde geçer yazıyor ama bizimki hala geçmedi. İlk 2 ay normal diyen de var.
Her zaman şaşı değil ama normal bakarken hoooop içe doğru kayıyor gözleri. Oğlumun göz kontrolünde bebişi de götürücem göz doktoruna ama sizde durumlar ne merak ettim.

CipisS senin kızında da vardı sanki kayma Almila İnci, Hale Deniz'den büyük. Geçti mi sizinki?

Bağlamadık ama benim kv öyle bişey söyledi. Kendisi üzerine bez koydu tişört altına sarmadı ama. Akşama kaldırdık zaten

Gözünüz Aydın bizimde bugün düştü çıkık bir şekilde şimdilik ben ilk çocuğumda bağlamamıştım sıkıntı olmadı bunda da düşünmüyorum zaten biraz hafif akıntı var zorlamak istemem

Bizde de laktoz intoleransi var sanirim. Doktor fln bakmadi, burada biliyosun test fln da yapmiyolar. Bizde gecmeyen pisik vardi. Bir seyin yaramadigini anladim kestim bir bir. Mama veriyordum arada, mamayi kestim 2 gun oldu, duzeliyor gibi. Laltoz intoleransi tum sutlu gidalarda var zaten. O yuzden sutlu bir sey yiyince cildirmis gibi agliyodur. Doktor sut alerjisie cevirebilir fln mi dedi, neden test yapacaksiniz?

Çok üzüldüm canim İnsallah birseyiyoktur tospigin netten bakip psikolojini bozmq bence bi iki uzman gorusu al
Doktor bize 15 gun sonra gel dedi kalca ultrasonu icin son kontrolumuzde tam 1 aylikken mi gidicez ben mi yanlis anladm ne zman oluyodu ki kalca ultrasonu
Bizim yenidoğan bakim kartinda 1 aylik yaziyor canim
Kiz 2 gün sonra giriyor ya hurafedir o
Gecen muayene de dr gozleri kayabilir bi süre endişelenmeyin dedi bize canim

Oğlum zamanında da bu tartışmalar vardı. Kimisi asla eser miktarda bile yemeyin ki bebek çabuk iyileşsin, yaptığınız her kaçamak çocuğun iyileşme süresini uzatır diyor kimisi çok katı diyetler alerjinin ilermesine sebep veriyor diyor ben de ne yapacağımı şaşırdım. Bizim kız sadece anne sütü alıyor şimdi ben süt yoğurt peynir tereyağı vs. hepsini bir kesip sonradan yavaş yavaş beslenmeme eklesem ve gözlemlesem diyorum. Bu yetmezse belli başlı alerjen gıdaları da çıkartıcam beslenmemden.

Senin tüm süt ürünlerini bırakmaman kendi içgüdüsüsel davranışın mi yoksa bir doktora falan danıştın mı?

21 Eylül'de fonksiyonel tıp doktorumuzla randevumuz var oğlum için aslında ama bu konuyu da danışırım zaten aynı zamanda çocuk hekimi. Ek gıda işini de sorucam kimisi 6 ay diyor kimisi son araştırmalar 4 ayda başlayınca alerjiler azalıyor diyor o konuda da kafam karışık. Oğlumda 2 sene katı diyet yaptım, çok zor oluyor gerçekten

Laktoz intoleransi bence de saha kolay, genellikle 1 yaşında bir falan bitiyor, çoklu gıda alerjisi daha zor bizim katı diyetle bile 3 yılda ancak bitmişti

O neymis ya hahahah annemin bana böyle seyler yaptıgını hiç düsünmüyorum gayette göbek deliğim içerde hamileliğimde bile fışkırmadı

Ya biz bugün 1. Ay aşısını yaptırdık ve saatlerdir uyumuyor… yani 9 saattir en fazla 5 dk dalıyor..
Acaba açıdan mı yan etki mi oldu..
1. Ay aşısı yaptıranlar yardımcı olabilir mi

Normal bakıyor canım benim kızım artık düzeldi sabitleniyor yavaş yavaş

Normal bakıyor canım benim kızım artık düzeldi sabitleniyor yavaş yavaş
İnsallah bizim kızınki de düzelir yaa baya kafama takıldı bu ara zaten lohusalık demek surekli kafaya takacak bir sey bulmak demek

Laktoz intoleransi kizimda da var ama bebekken bilmiyoduk. Simdi de sutlu bir sey yedigi gibi bizim gibi olmasindan anliyorum. Zaten babasinda var bende var, cocuklarda neden olmasin. Oglanda fark etmemin sebebi mama verdigim icin tolere edebilecrginden cok laktoza maruz kalmasindandi. Kizim mama icmemisti. Anne sutunde de laktoz var ama onu vucut bebege uyarliyor. Yediklerimi cok abartmazsam surekli sutlu tatli yemezsem bebegin rahatsiz olacagi kadar laktoz gonderdigimi dusunmuyorum. Dedigim gibi hepten kesersem daha kotu olur ilerde. Ben bunu savunan doktorlari mantikli buluyorum. Cok sakinmamak lazim. Doktor degil yani kendi fikrimdi

Nurse harvey denedin mi .2 öğün veriyordum ben 3 e çıkardım. Bir de doktora götürünce bagirsak filmi çekiyorlar ya da dinliyorlar ona göre ilaç yaziyorlar

İnsallah bizim kızınki de düzelir yaa baya kafama takıldı bu ara zaten lohusalık demek surekli kafaya takacak bir sey bulmak demek
Ya kizim uzun sure sasi bakmisti. Oglum da sasi bakiyir. Ben hic kafaya takmadim bu konuyu. Bence normal ya. Daha ne kadar goruyolar ki. 3 4 aylik fln olunca duzelir bence. Kizimin ne zaman duzeldi hatirlamiyorum ama uzun sure kaymiati gozleri. Ozelikle esnerken faln disa kayiyordu bir gozu. Simdi normal gozleri. Sorun yok.

Cok zor ya. Her seyi denedigin icin belki yardimci olur diye oneride bulunmak istiyorum. Cok gazi sancisi varsa onun da laktoz intoleransi olabilir. Insanlarin cogunda var aslinda. Az rastlanan bir sey degil. ( belgeseli vardi netflixte) Herkesin laktozu tolere edebilme seviyesi farkli. Mama veriyosun laktoksuz mamalar var ( orda var mi bilmiyorum ama vardir muhakkak) onlardan verebilirsin. Emziriyorsan yedigin sut urunlerini bir nebze daha az yiyebilirsin. Sut veriyorsan laktoksuz sut icebilirsin. Bebeklerin cogu cok laktozu tolere edemiyor. Ama illaki bi tepki vermiyor vucutlari. Disa vurumu sadece gaz sancilari da olbiliyor.

Bugun hem asmde asi hem doktorda kontrol vardi. Guney 2 saatte bi beslenio. Cok besleniomus hem mikttar hem saat olarak. 2 ayda almasi gereken kikoyu 1 ayda almis dedi gunde 30 gr ken 65 almis. Mamayi azalticaz gunduz 3 gece 4 saatte bi beslicez dedi. 2 saat zor duruyo nasi olcak bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…