Sıcak duşta danteli olmayan yumuşak bir tülbentte kalıp sabun sarıp ya da vücut şampuanıyla yukarıdan aşaya masaj yapabilirsin.. bende ki sertlik öyle geçti ..uçları kırmızı kan oturmuş gibi kuru kabuk gibiydi doktor krem verdi geçtiKızlar ben sanırım mastit oldum ya. Dün sol göğsüm bugün de sağ göğsüm taş gibi oldu. Ateşim çıktı. Dün sol göğsümü birkaç kez emzirince geçti ama sağ göğsümde yara var ve veremiyorum da. Sağmakla da düzelmiyor. O kadar gümüş kapak+lansinoh kullanıyorum, asla işe yaramıyor. Ne yapabilirim çok acı çekiyorum
Benimde tek göğsü saniyelik alıyor diğerini kabul etmiyor zaten mamaya alıştı pompayla sağıp şırıngayla veriyorum çünkü çok çok az geliyor sütGögüs uçlarım helak oldu sağmaktan büyük silikonlarla emzirmeye calismaktan simdi kucuk silikonla tutuyor diye sevindim 15 dk homurdanq homurdana emdi diger memeye geçince bi sinir krizi hooop mamayi icince bayıldı ben yine süt pompasi memede forum okumaya devam
Biz de geceden beri öyleyiz. Sürekli sürekli uyanıyor 5 dk zor uyuyor. Delirmek üzereyim. Uykusuzluktan helak oldum. Gaz çıkarıyor ama kaka yapamıyor zorlanıyor saatler geçmesi gerekiyor. E yapıyor ama yetmiyor. AnlamıyorumSabah 04:00 06:00 arasi bi uyanma anneyi zorlama seyansimiz var. Bu sabah buna aglama da eklendi. Uykusuz kalabilen biri zaten degilim. Bir de uykunun en guzel saatlerinde beni ayaga dikmesi bir de uzerine aglamasi beni bitiriyor. Ay Allahim iskence gibi. Sabah 6da esimi uyandirdim dedim nolursun kalk cildiricam. Bebegi ona verdigim gibi uyudum. Hic uyutamazmis hic sglatirmis umrumda olmadi. Babasi degil mi ogrensin idare etmeyi. Ya boyle devam etmez insallah. Gercekten bana fazla. Gaz sancisi cekersin de sabsh 5te cekmezsin ya.
4. Aya isinlanmak istiyorum. Ben pilsige sebep olmus olabilir diye gaz damlasini fln kesmistim, ondan boyle oluyordur insallah. Sua artik uyu artik uyusana diye nevrim donmus bi sekilde kucagimda bebek dolanirken aklima sen geldin. Cok iyi bi annesin, bunu hic unutma, kendinden suphe duyma. Ben cocuk agliyor diye aglamiyorum uyuyamiyorum diye sinirden agliyorum o aglerken. Sen hep kizina odakli dusunuyorsun. Bu kolay bi sey degil.Biz de geceden beri öyleyiz. Sürekli sürekli uyanıyor 5 dk zor uyuyor. Delirmek üzereyim. Uykusuzluktan helak oldum. Gaz çıkarıyor ama kaka yapamıyor zorlanıyor saatler geçmesi gerekiyor. E yapıyor ama yetmiyor. Anlamıyorum
Miyiklamadan sonrasi aglama krizi almazsam eger seninki belki pişik tende agliyor olabilir mi canimYa ben miyk miyka takilmiyorum. Biraktigimda besiginde durdun isterse bkinsin isterse miyklasin dursun. En azndan ben de uzanirim dinlenirim. Bizimki agliyor nasil tutarsam tutayim susmuyor. Evi turlayip bebek arabasi ana kucagi besik ne varsa deniyorum. Camin onunde ferah ferah uyusun diye dikiliyorum yok yani bir sekilde susmuyor. Olay aglamasi ve ne istedigini anlamiyor olmam (gerci anliyorum gaz yani direkt) hicbir sekilde susturamiyor olmam. Diyolar ya uyutamiyorum fln. Ben uyusun diye de ugrasmiyorum. Tum gun uyanik dursun kucagimda sakince kalacaksa kucagimda da dursun ama aglamasin ya. Ona da yazik bana da yazik. Sesi kisiliyor kizariyor aglarken. Kendi bebeğim ama katlanamiyorum boyle agladikca.
Ememiyor hastanede almadi ucu normal ama damaklari gucsuz deyip silikon verdiler onu da ememedi dogru duzgun biberona aliştirdim sariligi gecsin diye mama süt ilerliyordum aventin kucuk ucunu aldim emiyor ama 15 dk sonra sinir krizi geciriyor nasil biraktircam biberonu bilmiyorum kasik biberon aldim once kasik biberonla besleyip alistirayim diyorumNeden senin meme ucunu emmiyor mu
Siringa falan denedim beceremedjm cok sıktım agzina bastim biberonu en sonunda bende çok zor geliyor süt sağmak geceleriBenimde tek göğsü saniyelik alıyor diğerini kabul etmiyor zaten mamaya alıştı pompayla sağıp şırıngayla veriyorum çünkü çok çok az geliyor süt
Ayyy okurken benim canım acidi resmen maşallah iyi anlatmışsın normal dogurmak istemedigin icin kendimi tebrik ettim tekrarOhaaa ne yazmisim oyle
Yok ya. Pisik nerdeyse iyilesti. Pisik daha lotuyken bile boyle aglamiyordu. Ben pisik yapiyordur diye gaz damlalarini kestim, ise yariyormus demek ki cunku kestigimden beri 3 gundjr boyle burnumdan getiriyor.Miyiklamadan sonrasi aglama krizi almazsam eger seninki belki pişik tende agliyor olabilir mi canim
Ememiyor hastanede almadi ucu normal ama damaklari gucsuz deyip silikon verdiler onu da ememedi dogru duzgun biberona aliştirdim sariligi gecsin diye mama süt ilerliyordum aventin kucuk ucunu aldim emiyor ama 15 dk sonra sinir krizi geciriyor nasil biraktircam biberonu bilmiyorum kasik biberon aldim once kasik biberonla besleyip alistirayim diyorum
Siringa falan denedim beceremedjm cok sıktım agzina bastim biberonu en sonunda bende çok zor geliyor süt sağmak geceleri
Ayyy okurken benim canım acidi resmen maşallah iyi anlatmışsın normal dogurmak istemedigin icin kendimi tebrik ettim tekrar
Annenin yattığını hissediyor bebeler artık buna inanıyorum uyumak değil sadece biraz belimi dinlendirmek için uzandığımda bile başlıyor viyklemeye ulan nasıl anlıyorsunuz neden batıyor annenin azıcık yatması çıvdıvıcam yaOnu benim minnak bey de yapiyor uyumuyor gazi yok karni tok fıldır fıldır gözler beşige koyuyorum tam uyudu diye bi yatiyorum viyk viyk ediyor
Canım bize 1. Ayını doldurduktan sonraya randevu verdiler 41. Gününe denk geliyor randevu günümüz. 2. Ay içinde de kalça çıkığı ultrasonu olacak ama ona gün almadık dahaGoz muanesine mutlaka goturucem .. kizim dogustan sol gözünde şaşılık varmis kas felci denildi ve boynu egri duruyodu .. zor dogum öyküsünden dolayi hangi doktora gotursem boyun kasi dediler ultrasonlar vs hep temiz sonra aliskanlik dediler 3 sene ugrastim .. sonra kendim yakaladim kizimi oyun oynarken megersem gozunde sorun varmis su koca Ankarada gezmedik hastane birakmadim hic biri bilemedi .. sonra 3 yasinda ameliyat oldu duzeldi bebem bunda kesinlikle goturucem.. bana ne hemsiremiz ne doktorumuz goz muanesine goturun demedi .. ne zman goturceksin sen kac aylikken mesela fark ediyo mu ?
Bende bir an önce ışınlanmak istiyorum4. Aya isinlanmak istiyorum. Ben pilsige sebep olmus olabilir diye gaz damlasini fln kesmistim, ondan boyle oluyordur insallah. Sua artik uyu artik uyusana diye nevrim donmus bi sekilde kucagimda bebek dolanirken aklima sen geldin. Cok iyi bi annesin, bunu hic unutma, kendinden suphe duyma. Ben cocuk agliyor diye aglamiyorum uyuyamiyorum diye sinirden agliyorum o aglerken. Sen hep kizina odakli dusunuyorsun. Bu kolay bi sey degil.
Bir ara okumam lazımBi dogum hikayeside ben patlatıyımm hemen hemen herkes dogurdu zaten.. kizlar anca yazdim bu arada uzun oldu hakkinizi helal edin..neyse gunlerden 38+0 aslinda amacim dogurmak degildi sadece acile gidip serumumu yiyip evime donmekti ama neler geldi basima.. neyse bi önceki geceden basladim zaten kusma ve ishale su bile icsem cıkarıyorum sabaha kadar uyumadim zaten gunlerdir sancidan kivraniyodum o gecede muthiş sancim vardi ama ishal agrisi diyorum.. sabah 6da dayanamadim esim ise gitmeden acile gittik durumu anlattim sana serum verelim biraz rahatlatir dedi taktilar müşade odasinda otururken kasilip duruyorum sanci yokluyo karsidan hemsire sende kasilmami var diye sordu evet dedim.. bende bu kasilmalardan 38 haftalik dogum yaptim dedi tesadufe bak bende 38im ama erken 1 hafta bari beklesin diye konustuk ama ne yokluyor o arada sanci .. hemsire sen bence bi dogumhaneye cik dedi hasta bakici ile sandelyeyle ciktik artik neyin nesi bakilsin bi dedim kimse yok yanimda yalnizim .. dogumhaneye vardim kadin demesin soyun alttan bakicam diye sictin dedim kendime .. oyle korkuyorum ki alttan bakilmaya herkesin normal olan rahim duvari bende arkada normalde cekilen agrinin 2 katini cekiyorum bana bakmalari icin disaridan iceriden zorlamalari gerekiyor neyse zor bela yattim kadin 3 4 defa parmaklarini soktu soktu cikardi acidan parmagimi isirdim.. cok geride alamiyorum aciklik dedi bi aletle bakti aciklik yok dedi .. nstye bagladi sanci cikti duzenli kadin doktorunla gorus sana yatis verir dedi saat 8di gittim kimse yok hemen sira aldim doktoru bekledim ama ne sancilaniyorum resmen oturdum agladim millet bana bakiyodu dua eden edene .. doktorum geldi hemen girdim sancim var diye nstye bakti arkaya gec soyun demesin mi yine yıkıldım hocam bakildi yukarida nolur bakmayin diye yalvardim bakmam lazim dedi soyundum ayirdim bacaklari.. artik civi caksaniz girmez yapin napiyosaniz dedim adam resmen basamak cikiyor abaniyor desem yeri ulaşamıyorum diyip duruyo bende bagirdim canimin acisindan .. benim bu rahim duvari arkada olmasi her dogumda basima bela oldu acikligi hep zor aldilar .. her neyse doktor yatis verdi bebegin basi yerlesmis suan aciklik alamadim dedi.. evime gittim cocuklarimi opup kokladim sarildik agladik derken esyalarimi aldim esimle ciktik yola hala salya sümük hic boyle hayal etmemistim bi yandan yeni 38+0 olduk bi yandanda seviniyorum 40lari gecmedik diye neyse hastanede yatış yapildi odaya gectik eşimle onunlada ayrildik ebeler geldi soyun önlügünü giy bunu bilmem ne yap derken besin serumunu verip yatmaya basladim baya guzel sancilarim vardi ögle 12de yatis oldu doktor geldi alttan bakti 2 cm acilma olmus kendi sancimla.. mide bulantisi ishal hala devam ediyodu seruma ilac katarak duzeldim sukur .. o gun sabaha kadar sadece 4 cm acabildi bebek alttan bakmak cok ise yariyor acilmalarda adasim Hatice adinda ebe vardi rahim geride aciklik alamiyorum dedi ve kadin benim canimi yakmamak icin bidaha bakmadi .. sancilarimi takip ettiler sadece o gun sabaha kadarda kimseye baktirmadi Allah ondan razi olsun.. sabah doktor geldi alttan bakti sadece 4 cm dedi sana suni vericem agresif olmadan yavas yavas bugun seni dogurtucam dedi.. dun neden doguramadim dedim oda seni ishal ve kusma sikayetine yatirdim sancilarini ve acilmani takibe aldim bugun fragman bitti asil film simdi basliyo demesin mi bana.. kahvalti yaptim lavman yapildi onda bile korkuyorum cunku herseyde travma var ordanda hortum atilmisti zmaninda ona hic değinmeyim neyse .. suniyi bagladilar 9.45te 25 30 arasi bebegin sancisi bu dereceden daha gucluydu Hatice ebeye dedim yok bu bana islemiyo hissetmiyorum sanciyi dedim kadin geldi 35 40 arasi yapti baya baya degmeye basladi neyse aradan 4 5 saat gecmistir doktor oglen arasi geldi hala 4-5cm demesin mi cinlerim tepeme geldi dunden beri üzerime kac kisi geldiyse dogurdu aldi bebesini oturdu o kadar cektigim aciya nasil acilmaz diye agladimda agladim zaten o kadar acilmaya hic leke gelmiyordu diger cocuklarda nisan leke hep geldi 1 cm acilmada bile bunda wcye gidiyorum bakiyorum bisey yok acilmiyor kesin diye kendimi strese soktum..bu sanci acmaz ki dedim 40 50 arasina kendim getirdim o kadar cok aci cekiyodum ki hizlanmali ve biran once oda bende kurtulmaliydik dayanamadim .. siddeti dakikasi kisaldi iyice sancilarin bacaklarimi sıkmaya, basimdaki aletlerin kablolarini savurmaya, yataktaki carsafi yirtmisim bu arada haberim yok valla olan tabi sacimada oldu baya yolmusum dayanamiyorum cunku oyle boyle sanci degil.. cisim geldi o ara wcye kalktim zor bela isimi halledip geri yattim bacak aramda o sira sertlik sanci oldu sanki kazik caktilar orama.. kizimdada olmustu kesin suyu geliyo dememe kalmadi suyum geldi 6 cm oldu heralde dedim ebelere seslendim geldiler alttan baktilar, demesinler mi 5 cm diye cildiricam ya nasil 5 cm olur suyum geldi yavrumda cok cabaladi o ara kaburgama ayaklarini dayiyodu kendini itiyodu ne buyuk bi mucize sadece ben ugrasmiyodum oda cabaliyodu kurban oldugum ondan guc alarak dayandim zaten.. suyum geldi ama az geldi dedim hani nerde diyo uzerime akti hep dedim yalan mi soylucem size diye karilarla tartisiyorum kalk masada bakicam burdan alamiyoruz acikligi diye neyse altima bez bagladilar dogum masasina yattim alttan baktilar 6 cm dedi eli kaldi orada kurtladikca geriye kalan suyu geldi geri beni yataga goturduler ikinman olursa seslen dediler yataga yattim her sanci geldikce öldüm resmen zaten 2 3 sanci ardina ikinma gelmeye basladi yavas yavas ikindim bacaklarimi kendime cekerek usttende itekleyerek zaten biliyorum herseyi neyi nasil yapacagimi hatice s. et sagi solu dogur surda yataga dedim cunku kadina sinir olmustum gerizekali laf anlamiyodu.. diger bayan geldi bakmaya hemen kalk dedi ulan kalkta nasil kalkiyim geberiyorum burda, yuruyemiyorum ayakta sanci geliyo kolaydi sanki .. zor bela gittim yine dogum masasina herseyi hazirliyolar bebegimin kiyafeti geldi Allahim sana sukur sonuna geldim diyorum sanci geliyo ikiniyorum keyfimden degil ikinmam geldigi icin.. kadin bagiriyo ikinma bak icini yirticaksin bilmem ne bebege bisey olcak falan .. senin aklinda zorun mu var dedim sanci gecip nefes alinca ben neden ikimizide tehlikeye atiyim keyfimden mi ikiniyorum gormuyomusun halimi dedim sonra yine ikindim saat oldu 19.30 o sira basladim zaten ikinmaya hla bana ikinma diyo ordan konuscagina gelde bi zahnet bak altima sicacam dedim elini atmasiyla bana ikin demesi bir oldu basi geldi hadi ikin hatice diye bagiriyo bi yandanda elini sokup sokup cikariyor pelvik masaji yapiyo hissediyorum ..bebenin basi geldikce icimde biseyler yirtildi icim aciyo diye kendimi yukari cekiyorum bi yandanda ikiniyorum beynim patlıyacak sanki.. diger ebede beni asagiya itiyo guclu ikin diye bagirdi bir ikindim 2. ikinmada basi cikti yavrumun tamam dur nefes alip yavas yavas ikin dedi oyle yaptim bende govdesini cikardilar bu defa bebek cikarken cok zorlandim cunku kesi atmadilar.. bi kac yirtik oldu onlara 6 dikis ile kapattik neyse oglumu gordum yaa o cektigim agrilar sancilar hepsi bi anda bitti kordonu canimi sıktı baya dügüm olmus ve bebekle kordon arasinda kan kalmamis hic zaten baya halsiz gibydi hemen ilgilendi diger ebe.. obur deli karida eşinin gelmesini bekledi bastirdi falan kolumdaki serumu kirmisim dogum sirasinda onu cikardi yeni damar yolu acti serum takti oglumu kucagima verdiler o an dunya durdu sanki dikisi atip tekrar bezi takip odama goturduler emzirmeye basladim esim cocuklar annem kv falan geldi cocuklari cok ozlemisim öpüstük koklastik kardesini sevdiler eve gelincede kedi kopek gibi birbirlerini yediler tabi cok kiskaniyolar ne yapicam bilmiyorum .. benim hikayemde bu kizlar cok yorucu, zor, o kadarda guzel bi yolculuktu .. isin özü Alparslan Efe'ndi anami aglatti birde dogum sonrasi rahim toparlanirken sadece agrisi zor oldu dikis falan sorun olmadi hic .. Allah uzun ömur versin yavrularimiza dunyaya getirmek anne olmak cok zor Allah isteyen herkese tattirsin 3.yavrumu aldim kucagima sukur acisiyla tatlisyla darisi tüm bekleyenlere olsun kimsenin kucagi bos kalmasin..
Yok denemedim onu bugün dışarı cıkıcaz alalım onu da bari kremlerden fayda yok doğal şeyler işe yarar belki arko krem demişlerdi burda onu sürdüm iki kez iyi geldi gibi ama kimyasal oranı yoğun olduğu icin sürekli sürmek istemiyorum tabiCanim sari kantaron yagi denedin mi?
İyi cok şükür düzelmesine sevindim demek rahmin ettiğimiz gibi beslenme kaynaklı bende dikkat ediyorum dünden beri biraz biraz domates falan yemedim sanki kakası koyulaştı Arko krem denedim bi tık söndürdü gibi sanki insallah düzelir yine bize diyet yolları analık ne zormus onlar iyi olsunlar daLaktoz intoleransi o kadar ciddi bir sey degil ya. Inet sutu proteinine alerjide dikkatli olmak lazim. Ikisi farkli seyler. Bizim ailece laktoz intoleransimiz var. Laktozsuz sut iciyorum genelde ama diger her seyi yiyorum. Arada gazim oluyor, ben gazli yasamaya da alistim zatenoglum da gevsek kaka yapiyor. Ben mamayi kestim. Zaten artik gerek de yok. Sutum yetiyor artik şükür. Mamalarda anne sutunden daha cok laktoz var. Onu kesince ise yaradi. Azaldi pisigi. Gececek sonunda sukurler olsun. 10 gundur pisikti resmen. Neden oldugunu bulamamistik. Mamayi kesince duzelmeye basladi. Sut urunlerini tamamen kesmedim, tamamen kesersem ileride sut alerjisine evrilir Allah korusun. Annenin sutu bebegin hazmedebilecegi sekle sokuyor yediklerini. Az az her seyi yemek lazim diye dusunuyorum ileride pat diye karsilasip alerji olusturmasin.
Dusundugum gibi laktoz intoleransi var. Doktora gitmedik ama mamayi kesince totosu duzeltmeye basladi. Sutum su an iyi ama gerek olursa laktozsuz mamalar var. Onlardan alirim. Sizin de laktoz intoleransiniz olabilir. Sut iceren her sey laktozlu, paketli abur cuburlarin cognda var gofret cikolata. Belli ki seninle benim bir sure dikkatli beslenmemiz lazim. Zamanla adapte olur bebeklerimiz insallah. Arkokremi oneren annle oldu aklinda olsun. Burda yok ama duzeliyor gibi zaten. Tum olay yediklerimizden geciyor zaten. En iyi kremi de kullasak da yediklerimizi degistirmezsek fark etmicek gibi. Ya ne yiyecegimi şaşırdım cok zor.
Allah seni kahretmesin hatice. 3 kerede anca okudum tansiyonum duse duse. Cok zorlanmissin gunahlarina kefaret olsun insallah. Oglun da kiymetini bilsin kolay dogurulmamis sipaBi dogum hikayeside ben patlatıyımm hemen hemen herkes dogurdu zaten.. kizlar anca yazdim bu arada uzun oldu hakkinizi helal edin..neyse gunlerden 38+0 aslinda amacim dogurmak degildi sadece acile gidip serumumu yiyip evime donmekti ama neler geldi basima.. neyse bi önceki geceden basladim zaten kusma ve ishale su bile icsem cıkarıyorum sabaha kadar uyumadim zaten gunlerdir sancidan kivraniyodum o gecede muthiş sancim vardi ama ishal agrisi diyorum.. sabah 6da dayanamadim esim ise gitmeden acile gittik durumu anlattim sana serum verelim biraz rahatlatir dedi taktilar müşade odasinda otururken kasilip duruyorum sanci yokluyo karsidan hemsire sende kasilmami var diye sordu evet dedim.. bende bu kasilmalardan 38 haftalik dogum yaptim dedi tesadufe bak bende 38im ama erken 1 hafta bari beklesin diye konustuk ama ne yokluyor o arada sanci .. hemsire sen bence bi dogumhaneye cik dedi hasta bakici ile sandelyeyle ciktik artik neyin nesi bakilsin bi dedim kimse yok yanimda yalnizim .. dogumhaneye vardim kadin demesin soyun alttan bakicam diye sictin dedim kendime .. oyle korkuyorum ki alttan bakilmaya herkesin normal olan rahim duvari bende arkada normalde cekilen agrinin 2 katini cekiyorum bana bakmalari icin disaridan iceriden zorlamalari gerekiyor neyse zor bela yattim kadin 3 4 defa parmaklarini soktu soktu cikardi acidan parmagimi isirdim.. cok geride alamiyorum aciklik dedi bi aletle bakti aciklik yok dedi .. nstye bagladi sanci cikti duzenli kadin doktorunla gorus sana yatis verir dedi saat 8di gittim kimse yok hemen sira aldim doktoru bekledim ama ne sancilaniyorum resmen oturdum agladim millet bana bakiyodu dua eden edene .. doktorum geldi hemen girdim sancim var diye nstye bakti arkaya gec soyun demesin mi yine yıkıldım hocam bakildi yukarida nolur bakmayin diye yalvardim bakmam lazim dedi soyundum ayirdim bacaklari.. artik civi caksaniz girmez yapin napiyosaniz dedim adam resmen basamak cikiyor abaniyor desem yeri ulaşamıyorum diyip duruyo bende bagirdim canimin acisindan .. benim bu rahim duvari arkada olmasi her dogumda basima bela oldu acikligi hep zor aldilar .. her neyse doktor yatis verdi bebegin basi yerlesmis suan aciklik alamadim dedi.. evime gittim cocuklarimi opup kokladim sarildik agladik derken esyalarimi aldim esimle ciktik yola hala salya sümük hic boyle hayal etmemistim bi yandan yeni 38+0 olduk bi yandanda seviniyorum 40lari gecmedik diye neyse hastanede yatış yapildi odaya gectik eşimle onunlada ayrildik ebeler geldi soyun önlügünü giy bunu bilmem ne yap derken besin serumunu verip yatmaya basladim baya guzel sancilarim vardi ögle 12de yatis oldu doktor geldi alttan bakti 2 cm acilma olmus kendi sancimla.. mide bulantisi ishal hala devam ediyodu seruma ilac katarak duzeldim sukur .. o gun sabaha kadar sadece 4 cm acabildi bebek alttan bakmak cok ise yariyor acilmalarda adasim Hatice adinda ebe vardi rahim geride aciklik alamiyorum dedi ve kadin benim canimi yakmamak icin bidaha bakmadi .. sancilarimi takip ettiler sadece o gun sabaha kadarda kimseye baktirmadi Allah ondan razi olsun.. sabah doktor geldi alttan bakti sadece 4 cm dedi sana suni vericem agresif olmadan yavas yavas bugun seni dogurtucam dedi.. dun neden doguramadim dedim oda seni ishal ve kusma sikayetine yatirdim sancilarini ve acilmani takibe aldim bugun fragman bitti asil film simdi basliyo demesin mi bana.. kahvalti yaptim lavman yapildi onda bile korkuyorum cunku herseyde travma var ordanda hortum atilmisti zmaninda ona hic değinmeyim neyse .. suniyi bagladilar 9.45te 25 30 arasi bebegin sancisi bu dereceden daha gucluydu Hatice ebeye dedim yok bu bana islemiyo hissetmiyorum sanciyi dedim kadin geldi 35 40 arasi yapti baya baya degmeye basladi neyse aradan 4 5 saat gecmistir doktor oglen arasi geldi hala 4-5cm demesin mi cinlerim tepeme geldi dunden beri üzerime kac kisi geldiyse dogurdu aldi bebesini oturdu o kadar cektigim aciya nasil acilmaz diye agladimda agladim zaten o kadar acilmaya hic leke gelmiyordu diger cocuklarda nisan leke hep geldi 1 cm acilmada bile bunda wcye gidiyorum bakiyorum bisey yok acilmiyor kesin diye kendimi strese soktum..bu sanci acmaz ki dedim 40 50 arasina kendim getirdim o kadar cok aci cekiyodum ki hizlanmali ve biran once oda bende kurtulmaliydik dayanamadim .. siddeti dakikasi kisaldi iyice sancilarin bacaklarimi sıkmaya, basimdaki aletlerin kablolarini savurmaya, yataktaki carsafi yirtmisim bu arada haberim yok valla olan tabi sacimada oldu baya yolmusum dayanamiyorum cunku oyle boyle sanci degil.. cisim geldi o ara wcye kalktim zor bela isimi halledip geri yattim bacak aramda o sira sertlik sanci oldu sanki kazik caktilar orama.. kizimdada olmustu kesin suyu geliyo dememe kalmadi suyum geldi 6 cm oldu heralde dedim ebelere seslendim geldiler alttan baktilar, demesinler mi 5 cm diye cildiricam ya nasil 5 cm olur suyum geldi yavrumda cok cabaladi o ara kaburgama ayaklarini dayiyodu kendini itiyodu ne buyuk bi mucize sadece ben ugrasmiyodum oda cabaliyodu kurban oldugum ondan guc alarak dayandim zaten.. suyum geldi ama az geldi dedim hani nerde diyo uzerime akti hep dedim yalan mi soylucem size diye karilarla tartisiyorum kalk masada bakicam burdan alamiyoruz acikligi diye neyse altima bez bagladilar dogum masasina yattim alttan baktilar 6 cm dedi eli kaldi orada kurtladikca geriye kalan suyu geldi geri beni yataga goturduler ikinman olursa seslen dediler yataga yattim her sanci geldikce öldüm resmen zaten 2 3 sanci ardina ikinma gelmeye basladi yavas yavas ikindim bacaklarimi kendime cekerek usttende itekleyerek zaten biliyorum herseyi neyi nasil yapacagimi hatice s. et sagi solu dogur surda yataga dedim cunku kadina sinir olmustum gerizekali laf anlamiyodu.. diger bayan geldi bakmaya hemen kalk dedi ulan kalkta nasil kalkiyim geberiyorum burda, yuruyemiyorum ayakta sanci geliyo kolaydi sanki .. zor bela gittim yine dogum masasina herseyi hazirliyolar bebegimin kiyafeti geldi Allahim sana sukur sonuna geldim diyorum sanci geliyo ikiniyorum keyfimden degil ikinmam geldigi icin.. kadin bagiriyo ikinma bak icini yirticaksin bilmem ne bebege bisey olcak falan .. senin aklinda zorun mu var dedim sanci gecip nefes alinca ben neden ikimizide tehlikeye atiyim keyfimden mi ikiniyorum gormuyomusun halimi dedim sonra yine ikindim saat oldu 19.30 o sira basladim zaten ikinmaya hla bana ikinma diyo ordan konuscagina gelde bi zahnet bak altima sicacam dedim elini atmasiyla bana ikin demesi bir oldu basi geldi hadi ikin hatice diye bagiriyo bi yandanda elini sokup sokup cikariyor pelvik masaji yapiyo hissediyorum ..bebenin basi geldikce icimde biseyler yirtildi icim aciyo diye kendimi yukari cekiyorum bi yandanda ikiniyorum beynim patlıyacak sanki.. diger ebede beni asagiya itiyo guclu ikin diye bagirdi bir ikindim 2. ikinmada basi cikti yavrumun tamam dur nefes alip yavas yavas ikin dedi oyle yaptim bende govdesini cikardilar bu defa bebek cikarken cok zorlandim cunku kesi atmadilar.. bi kac yirtik oldu onlara 6 dikis ile kapattik neyse oglumu gordum yaa o cektigim agrilar sancilar hepsi bi anda bitti kordonu canimi sıktı baya dügüm olmus ve bebekle kordon arasinda kan kalmamis hic zaten baya halsiz gibydi hemen ilgilendi diger ebe.. obur deli karida eşinin gelmesini bekledi bastirdi falan kolumdaki serumu kirmisim dogum sirasinda onu cikardi yeni damar yolu acti serum takti oglumu kucagima verdiler o an dunya durdu sanki dikisi atip tekrar bezi takip odama goturduler emzirmeye basladim esim cocuklar annem kv falan geldi cocuklari cok ozlemisim öpüstük koklastik kardesini sevdiler eve gelincede kedi kopek gibi birbirlerini yediler tabi cok kiskaniyolar ne yapicam bilmiyorum .. benim hikayemde bu kizlar cok yorucu, zor, o kadarda guzel bi yolculuktu .. isin özü Alparslan Efe'ndi anami aglatti birde dogum sonrasi rahim toparlanirken sadece agrisi zor oldu dikis falan sorun olmadi hic .. Allah uzun ömur versin yavrularimiza dunyaya getirmek anne olmak cok zor Allah isteyen herkese tattirsin 3.yavrumu aldim kucagima sukur acisiyla tatlisyla darisi tüm bekleyenlere olsun kimsenin kucagi bos kalmasin..
Yaaa hem güldüm hem üzüldüm . Roman okur gibi okudum inan ki . Zor olmuş . O sancılar aklıma geldikce nasıl ölmemişm diyorum . Neyse ki sağlıkla almışsın kucağına önemli olan o . Hayırla sağlıkla büyüt inşaallah .Bi dogum hikayeside ben patlatıyımm hemen hemen herkes dogurdu zaten.. kizlar anca yazdim bu arada uzun oldu hakkinizi helal edin..neyse gunlerden 38+0 aslinda amacim dogurmak degildi sadece acile gidip serumumu yiyip evime donmekti ama neler geldi basima.. neyse bi önceki geceden basladim zaten kusma ve ishale su bile icsem cıkarıyorum sabaha kadar uyumadim zaten gunlerdir sancidan kivraniyodum o gecede muthiş sancim vardi ama ishal agrisi diyorum.. sabah 6da dayanamadim esim ise gitmeden acile gittik durumu anlattim sana serum verelim biraz rahatlatir dedi taktilar müşade odasinda otururken kasilip duruyorum sanci yokluyo karsidan hemsire sende kasilmami var diye sordu evet dedim.. bende bu kasilmalardan 38 haftalik dogum yaptim dedi tesadufe bak bende 38im ama erken 1 hafta bari beklesin diye konustuk ama ne yokluyor o arada sanci .. hemsire sen bence bi dogumhaneye cik dedi hasta bakici ile sandelyeyle ciktik artik neyin nesi bakilsin bi dedim kimse yok yanimda yalnizim .. dogumhaneye vardim kadin demesin soyun alttan bakicam diye sictin dedim kendime .. oyle korkuyorum ki alttan bakilmaya herkesin normal olan rahim duvari bende arkada normalde cekilen agrinin 2 katini cekiyorum bana bakmalari icin disaridan iceriden zorlamalari gerekiyor neyse zor bela yattim kadin 3 4 defa parmaklarini soktu soktu cikardi acidan parmagimi isirdim.. cok geride alamiyorum aciklik dedi bi aletle bakti aciklik yok dedi .. nstye bagladi sanci cikti duzenli kadin doktorunla gorus sana yatis verir dedi saat 8di gittim kimse yok hemen sira aldim doktoru bekledim ama ne sancilaniyorum resmen oturdum agladim millet bana bakiyodu dua eden edene .. doktorum geldi hemen girdim sancim var diye nstye bakti arkaya gec soyun demesin mi yine yıkıldım hocam bakildi yukarida nolur bakmayin diye yalvardim bakmam lazim dedi soyundum ayirdim bacaklari.. artik civi caksaniz girmez yapin napiyosaniz dedim adam resmen basamak cikiyor abaniyor desem yeri ulaşamıyorum diyip duruyo bende bagirdim canimin acisindan .. benim bu rahim duvari arkada olmasi her dogumda basima bela oldu acikligi hep zor aldilar .. her neyse doktor yatis verdi bebegin basi yerlesmis suan aciklik alamadim dedi.. evime gittim cocuklarimi opup kokladim sarildik agladik derken esyalarimi aldim esimle ciktik yola hala salya sümük hic boyle hayal etmemistim bi yandan yeni 38+0 olduk bi yandanda seviniyorum 40lari gecmedik diye neyse hastanede yatış yapildi odaya gectik eşimle onunlada ayrildik ebeler geldi soyun önlügünü giy bunu bilmem ne yap derken besin serumunu verip yatmaya basladim baya guzel sancilarim vardi ögle 12de yatis oldu doktor geldi alttan bakti 2 cm acilma olmus kendi sancimla.. mide bulantisi ishal hala devam ediyodu seruma ilac katarak duzeldim sukur .. o gun sabaha kadar sadece 4 cm acabildi bebek alttan bakmak cok ise yariyor acilmalarda adasim Hatice adinda ebe vardi rahim geride aciklik alamiyorum dedi ve kadin benim canimi yakmamak icin bidaha bakmadi .. sancilarimi takip ettiler sadece o gun sabaha kadarda kimseye baktirmadi Allah ondan razi olsun.. sabah doktor geldi alttan bakti sadece 4 cm dedi sana suni vericem agresif olmadan yavas yavas bugun seni dogurtucam dedi.. dun neden doguramadim dedim oda seni ishal ve kusma sikayetine yatirdim sancilarini ve acilmani takibe aldim bugun fragman bitti asil film simdi basliyo demesin mi bana.. kahvalti yaptim lavman yapildi onda bile korkuyorum cunku herseyde travma var ordanda hortum atilmisti zmaninda ona hic değinmeyim neyse .. suniyi bagladilar 9.45te 25 30 arasi bebegin sancisi bu dereceden daha gucluydu Hatice ebeye dedim yok bu bana islemiyo hissetmiyorum sanciyi dedim kadin geldi 35 40 arasi yapti baya baya degmeye basladi neyse aradan 4 5 saat gecmistir doktor oglen arasi geldi hala 4-5cm demesin mi cinlerim tepeme geldi dunden beri üzerime kac kisi geldiyse dogurdu aldi bebesini oturdu o kadar cektigim aciya nasil acilmaz diye agladimda agladim zaten o kadar acilmaya hic leke gelmiyordu diger cocuklarda nisan leke hep geldi 1 cm acilmada bile bunda wcye gidiyorum bakiyorum bisey yok acilmiyor kesin diye kendimi strese soktum..bu sanci acmaz ki dedim 40 50 arasina kendim getirdim o kadar cok aci cekiyodum ki hizlanmali ve biran once oda bende kurtulmaliydik dayanamadim .. siddeti dakikasi kisaldi iyice sancilarin bacaklarimi sıkmaya, basimdaki aletlerin kablolarini savurmaya, yataktaki carsafi yirtmisim bu arada haberim yok valla olan tabi sacimada oldu baya yolmusum dayanamiyorum cunku oyle boyle sanci degil.. cisim geldi o ara wcye kalktim zor bela isimi halledip geri yattim bacak aramda o sira sertlik sanci oldu sanki kazik caktilar orama.. kizimdada olmustu kesin suyu geliyo dememe kalmadi suyum geldi 6 cm oldu heralde dedim ebelere seslendim geldiler alttan baktilar, demesinler mi 5 cm diye cildiricam ya nasil 5 cm olur suyum geldi yavrumda cok cabaladi o ara kaburgama ayaklarini dayiyodu kendini itiyodu ne buyuk bi mucize sadece ben ugrasmiyodum oda cabaliyodu kurban oldugum ondan guc alarak dayandim zaten.. suyum geldi ama az geldi dedim hani nerde diyo uzerime akti hep dedim yalan mi soylucem size diye karilarla tartisiyorum kalk masada bakicam burdan alamiyoruz acikligi diye neyse altima bez bagladilar dogum masasina yattim alttan baktilar 6 cm dedi eli kaldi orada kurtladikca geriye kalan suyu geldi geri beni yataga goturduler ikinman olursa seslen dediler yataga yattim her sanci geldikce öldüm resmen zaten 2 3 sanci ardina ikinma gelmeye basladi yavas yavas ikindim bacaklarimi kendime cekerek usttende itekleyerek zaten biliyorum herseyi neyi nasil yapacagimi hatice s. et sagi solu dogur surda yataga dedim cunku kadina sinir olmustum gerizekali laf anlamiyodu.. diger bayan geldi bakmaya hemen kalk dedi ulan kalkta nasil kalkiyim geberiyorum burda, yuruyemiyorum ayakta sanci geliyo kolaydi sanki .. zor bela gittim yine dogum masasina herseyi hazirliyolar bebegimin kiyafeti geldi Allahim sana sukur sonuna geldim diyorum sanci geliyo ikiniyorum keyfimden degil ikinmam geldigi icin.. kadin bagiriyo ikinma bak icini yirticaksin bilmem ne bebege bisey olcak falan .. senin aklinda zorun mu var dedim sanci gecip nefes alinca ben neden ikimizide tehlikeye atiyim keyfimden mi ikiniyorum gormuyomusun halimi dedim sonra yine ikindim saat oldu 19.30 o sira basladim zaten ikinmaya hla bana ikinma diyo ordan konuscagina gelde bi zahnet bak altima sicacam dedim elini atmasiyla bana ikin demesi bir oldu basi geldi hadi ikin hatice diye bagiriyo bi yandanda elini sokup sokup cikariyor pelvik masaji yapiyo hissediyorum ..bebenin basi geldikce icimde biseyler yirtildi icim aciyo diye kendimi yukari cekiyorum bi yandanda ikiniyorum beynim patlıyacak sanki.. diger ebede beni asagiya itiyo guclu ikin diye bagirdi bir ikindim 2. ikinmada basi cikti yavrumun tamam dur nefes alip yavas yavas ikin dedi oyle yaptim bende govdesini cikardilar bu defa bebek cikarken cok zorlandim cunku kesi atmadilar.. bi kac yirtik oldu onlara 6 dikis ile kapattik neyse oglumu gordum yaa o cektigim agrilar sancilar hepsi bi anda bitti kordonu canimi sıktı baya dügüm olmus ve bebekle kordon arasinda kan kalmamis hic zaten baya halsiz gibydi hemen ilgilendi diger ebe.. obur deli karida eşinin gelmesini bekledi bastirdi falan kolumdaki serumu kirmisim dogum sirasinda onu cikardi yeni damar yolu acti serum takti oglumu kucagima verdiler o an dunya durdu sanki dikisi atip tekrar bezi takip odama goturduler emzirmeye basladim esim cocuklar annem kv falan geldi cocuklari cok ozlemisim öpüstük koklastik kardesini sevdiler eve gelincede kedi kopek gibi birbirlerini yediler tabi cok kiskaniyolar ne yapicam bilmiyorum .. benim hikayemde bu kizlar cok yorucu, zor, o kadarda guzel bi yolculuktu .. isin özü Alparslan Efe'ndi anami aglatti birde dogum sonrasi rahim toparlanirken sadece agrisi zor oldu dikis falan sorun olmadi hic .. Allah uzun ömur versin yavrularimiza dunyaya getirmek anne olmak cok zor Allah isteyen herkese tattirsin 3.yavrumu aldim kucagima sukur acisiyla tatlisyla darisi tüm bekleyenlere olsun kimsenin kucagi bos kalmasin..
Roman olmus birazBir ara okumam lazım
En ince ayrintisina kadar yazmissim derdime ne olduysaAllah seni kahretmesin hatice. 3 kerede anca okudum tansiyonum duse duse. Cok zorlanmissin gunahlarina kefaret olsun insallah. Oglun da kiymetini bilsin kolay dogurulmamis sipa
Amin canim hepimize gecmis olsun dogumun her turlusu zor gercekten butun evlatlara saglik sihhat versin gerisi geciyoYaaa hem güldüm hem üzüldüm . Roman okur gibi okudum inan ki . Zor olmuş . O sancılar aklıma geldikce nasıl ölmemişm diyorum . Neyse ki sağlıkla almışsın kucağına önemli olan o . Hayırla sağlıkla büyüt inşaallah .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?