2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yapamıyorum benimde en büyük tedirginliğim oydu her gün ne yemek yapıcam derdi beni çıldırtıyor yemek yapmayı hiç sevmiyorum simdi hiç elim gitmiyor keske bana da birileri gelse yemek yapsa
Aynı durumdayız şimdilik annem yapıyor ama yakın zamanda bırakacak bu kadar sık gelmeyi ben yine ne yemek yapıcam derdine düşcem şimdiden bilmiyorum ne yemek yapıcam. Mutfaktan hiç hoşlanmıyorum ya. Ben genel olarak ev işlerinden hoşlanmıyorum

Ben de düzgün emmediginden şüphelendim internette doğru pozisyon nasıl aldırılır biraz araştırdım şimdi sanki toparlayacak gibi yani inşallah öyledir Memeni verirken direkt ağzının içine verme meme ucun yukarı baksın alttan kahverengi kısmı dudaklarina denk gelsin iyice ağzını açınca da ucunu da ağzına şok o zaman sadece ucundan emmiyor kahverengi kısım da ağzına girmiş oluyor ve yaralar da iyileşmeye başlıyor.

Bir başka seçenek de silikon meme ucu. Silikonsuz emmeme ihtimali var ama bunda da aklında olsun, burada da kizlar yazdilar hatta silikonsuz emziremiyorum kabul etmiyor diye ama yaralarla insanın canından can giderken düşünemiyor bunlari, en azından yaralar iyirlesene kadar uçla emziregim diye düşünüyor insan.
Ben de denedim bir ümit, Philips aventin silikon ucu vardi evde zaten. Gerçekten acıyı çok çok azaltiyor ama kızım hiç sevmedi, uğraştı uğraştı ememedi, ağzından kaydı. Güç bela emmeyi başardığında da memeyi boşaltamadi. Yarım saatlik mücadeleler sonrasında ucu çıkarip yine mememi vermek zorunda kaldım.

Bu yaşta ne şişmanlığı yaa sanki bana koca çocuk. Bu ay çok alır gelecek ay az alır bir şekilde dengeler. Çok mu mama tüketiyor? Gereğinden fazla mama içen bebeklerde kilo alımı fazla olmasın diye bir ölçek fazla su ile hazırladıklarını duymuştum. Bebek bu kadar ağlayacağına bana mantıklı bir çözüm gibi geldi.

Kızlar bugün aktardan süt arttıran gaz attıran bi karışım istedim bana bu damlayı verdi içinde birçok otun tohumun karışımı var günde 3 defa bir bardak suya 15 damla damlatıp iç dedi akşama bile görürsün faydasını dedi bir hafta bu şekilde devam et sütünün artışından memnun kalırsan günde bire düşürürsün dedi. Kadının ablası emzirirken bunu kullanmış çok memnun kalmış sütü artmış falan filan. Aldım hemen size de göstermek istedim belki işine yarayan olur

Eklentiler

• IMG_20220830_190028.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20220830_190020.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 42
Yani aslinda bence cok cok degil ama doktor cok dedi iste. Cisi bile azalmis bugun. Yapacak bisey yok yuruyunce zaten inceliyo cocuklar. Emzirmedigimde 80 90 cc mama yiyo tosunum

Böyle burun çevresi ve gözlerinde var gibi hala . Bakalım bi kaç gün dediğin gibi gözlemleyim. Teşekkür ederim .

Aynen öyle . tam yatıcam yok diyorum bu beni kaldırcak boşuna yatma . Bakıyorum uyuyakalmış hemen uzanmamla vıyaklıyor. Derdi ne peki meme de keyif yapmak . Bunun için 2 gündür emzik vermeye çalışıyorum. Keyfini emzikle çıkarsın . Dün tutmadı bugün tuttu gibi sanki .

Sen de mi konyadasın. Benim bebem covid değil dd doktor grip nezlw covit gibi viral enfsksiyon düşünebiliriz dedi. Ama hafif ates dısında baska bir belirtimiz yok zatwn. Galiba sıcaklardan boyke oluyor
Evet Konyalıyım..inşallah hemen iyileşirsiniz insanın canı gidiyor konu evlat olunca birde ilk bebek acemilikte var ayrı bir panik olunuyor ben öyleyim şahsen .. tam sıcaklar bebelerde bunaldı..

Bebeğim uyurken hırıltı çıkartıyor gıvır gıvır bişeyler yapıyor sabaha kadar uyuyamıyorum bakmaktan siz de de böyle mi .. ilk 3 ay sesler çıkması normalmiş ama durup durup bakınıyorum uykusuzluk vurdu iyice beni

Kullanda öyle bi daha yaz bize

He doğru da ne bileyim diş gelişimini etkiler diye okudum, anneden uzaklaşır diye okudum kafam karıştı açıkçası

Ah benimde baya zordu çatı darlığı vardı bende doğumdan önce söylemişti doktor zaten ama ben hep normal doğum istediğim için pilatesler egzersizler yürüyüşler derken destekledim bir şekilde kendimi. Benimde 11 de yarışını verdi doktorun bende epilepsi de var sancıların düzenli geliyor dedi ben hissetmiyordum riske atmayalım gözetim altında kal dedi neyse yayılım yapıldı şekerli serum diyorlar muhtemelen içinde az miktarda da olsa suni sancı var yattıktan sonra ben sancıları hissetmeye başladım tabii o arada sancılarla birlikte bebeğin kalp atışları yavaşlıyor dediler saat 2-3 falan benim hala 3 cm açılmam doktor böyle devam ederse bebek yorulur kalbi dayanmaz o kadar uzun süre dedi bir tane iğne yaptılar rahim ağzını yumşatmak için o işe yaradı 3,5-5-6-8 derken tam açıklıkla doğuma girdim girdim girmesine de bebek pelvise takıldı kemiği atlayamıyor dedi doktor. Yerde çömelerek deneyelim dedi yok oda olmadı. En son üzerimde sağda 2 solda 3 kişi vardı benimle birlikte bebeği iten ama yine olmadı en son epizyo açtı kivi/vakum ile aldılar kızımı. 1 saat sürdü doğumum 17.29 doğum saatimiz çok zordu çok yorulduk kızımda bende ama değdi dediğin gibi hemen ayaklanmak kadar güzel bişey yok. 2 tanecik de dikişimiz var oda nazarlık olsundu

Bana güvenmiyomusun diye sordunmu yoksa yardim etmeye destek olmaya kendine mi güvenmiyosun de bence kendi işine gelmedigi icin kendi rahatini dusundugu icin boyle soyluyor
Sordum bana sen çok yorulacaksın yoruşmanı istemiyorum falan diyor. Kızım 5 dk durmadığı için korkuyor herhalde.
Benımkı süpürge sesinde uyuyo suan o yüzden ben süpürge falan tutabildim. Vileda yaparken uyandı hemen ana kucağına koyup emzik verdim o ara idare etti sonra aldım zaten. Bir sekilde alısıyorsun canım
Aaa kızımda öyle asla uyanmaz sese. Tek sorun uykuya çok zor geçiyor.
Yaaa çok sağol bende öyle yalnız kalalım birbirimize alıştım istiyorum. İnan birbirimizi tanıyamadık. Birde evde yeni bir düzen olacak. Başkası gelsin müdahale etsin istemiyorum. Evet zorlanırım ama yaparım diye düşünüyorum.
Yapamıyorum benimde en büyük tedirginliğim oydu her gün ne yemek yapıcam derdi beni çıldırtıyor yemek yapmayı hiç sevmiyorum simdi hiç elim gitmiyor keske bana da birileri gelse yemek yapsa
Kesinlikle evi günlük silip süpüren bir insanım ama herhalde bebek için bu süre mecbur uzayacak. Üstün körü süpüreceğim toz olmasın diye. Yemek işini de bir şekilde halledeceğim artık. ben 2.5 aydır evimde değilim ve etrafımda da sürekli birileri var zaten. O yüzden artık bebeğimle yalnız kalmak istiyorum.
Evet biliyorum çok zor olacak ama alışacağım. Sende alışacaksın işe başlayınca ona göre oturacak düzenin.

He doğru da ne bileyim diş gelişimini etkiler diye okudum, anneden uzaklaşır diye okudum kafam karıştı açıkçası

Tamamdır önce kullanıp sonra söyleyim dedim aslında ama aktar kadın çok iddialıydı belki benim gibi sabırsızlanan vardır dedim paylaştım
Bekliyorum
Kesinlikle sorumluluktan korkuyor mecbur alışcaksiniz bi süre sonra ❤

Kolay oluyor diyemem 2. haftadan beri yalnız biri olaraktan. Sıkıntılarımı tek başıma çekip kendime ağlamayı tercih ettim. Çünkü standart hepimiz farklı farklı ama ortak sıkıntılar çekiyoruz bebeğin Gazi çok emmesi az emmesi vs vs bitmeyen ev işi… yemek çamaşır bulaşık zor. Mesela şuan baska odaya geldim ağlıyorum. Gündüz Gazi vardı gece de gazi olunca bir de dehşet derece alerjik nezlem azınca bittim ben burnum asla durmuyor akıyor sürekli ve bu daha çok sinir yapıyor. Mevsim geçişi beter oluyorum senenin belli zamanlarında. 7 yas rahatlığından sonra sa uykusuz geceler yormuyor üzmüyor değil bir de üzüldüğüme üzülüyorum kızıma yetemiyorum

is olarak network yapıyorum ona baya ara verdim azalttım işlerimi sosyal medya yönetmeye orada çalışmaya çalışıyorum ki hiç kolay değil zalim İnstgram algoritması araya YouTube sıkıştırıyorum gün içinde aynaya bakıp cilt bakımı dahi yapamaz oldum yüzüm kurudu giderek kilo veriyorum enerjim dip seviyede
Ekonomik durumlar ulkemizde normal gitmediği için bir şekilde geçime destek olmak zorunda olduğum için home ofiss çalışıyorum.
Anlat anlat bitmez bende buraya giremez oldum ama anladığım kadarıyla sizlerde aynısınız Elbet geçiyor bu günler de duygularımı yaşıyorum işte ben de durum bu. Doktora gidince gazini söyleyeceğim bakalim 1. Ay kontrolünde ne vercek napcak kilosu nasıl onları öğreneceğim.

Bekliyorum

Kesinlikle sorumluluktan korkuyor mecbur alışcaksiniz bi süre sonra ❤
Ah inşallah
Offf çokmzor her şey. Yani bebek ağlıyor ben ağlıyorum bu gece de delirdim. Asla uyutamadım ama eşim maflor diye bir damla aldı. Efsane bir şeymiş. Gece 12 de verdim damladan çocuk hem kendi kendine gaz attı hemde kaka yaptı. İnsan buna ağlar mı sevinçten ağladım yeminle. Bugün evime doğru yola çıkacağız nasipse cuma günü evde olacağız. Her yer her yerde bebekle nasıl halledeceğim hiç bilmiyorum. Gerçekten eşimin annem gelsin ısrarını reddedip çok zorlanıyorum da diyemeyeceğim ona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…