Aynı durumdayızYapamıyorum benimde en büyük tedirginliğim oydu her gün ne yemek yapıcam derdi beni çıldırtıyor yemek yapmayı hiç sevmiyorum simdi hiç elim gitmiyor keske bana da birileri gelse yemek yapsa
Ben de düzgün emmediginden şüphelendim internette doğru pozisyon nasıl aldırılır biraz araştırdım şimdi sanki toparlayacak gibi yani inşallah öyledirSadece ucunu emdiği için göğüs uçlarım yara oldu. İyice çekemiyordu da bence. Memede uyumayı seviyordu. İyileşsin diye bir süre sağ göğsümü vermemiştim.Sonrası mastit işte. Aslında önce solda başladı. O çabuk geçti ama sağ taraf komple şişti ve rengi değişti. Makineyle sağıp veriyorum o da çok canımı yakıyor. Sanırım sen de sağıp veriyordun. Ne kadar sürede alıştı göğüslerin?
Bu yaşta ne şişmanlığı yaa sanki bana koca çocuk. Bu ay çok alır gelecek ay az alır bir şekilde dengeler. Çok mu mama tüketiyor? Gereğinden fazla mama içen bebeklerde kilo alımı fazla olmasın diye bir ölçek fazla su ile hazırladıklarını duymuştum. Bebek bu kadar ağlayacağına bana mantıklı bir çözüm gibi geldi.Ben doktorun dedigine uyup oglani 3 saatte bi beslemeye calistim.bugun. mamayi da azalt dedi azaltip emzirdim bol bol. Sonuc aksama kadar bogure bogure agladi ve asla uyumadi. Aksam 6 da annem cildirdi cocuga 90 cc mama verdi. Cocugum hala uyuyo. Benm cocugum da az sisman olsa nolur ki ya cigerlerim yaniyo
Ben verdim valla arada ev işi yaparken iyi oluyorKızlaaaar malum biz daha yeni başladık hayata emzik vermedim ama versem alacak gibi sizce ne yapayım vereyim mi? Çok sağlıklı değil diye biliyorum ama size de sorayım dedim herkes ver rahat edersin diyor siz ne diyorsunuz?
Yani aslinda bence cok cok degil ama doktor cok dedi iste. Cisi bile azalmis bugun. Yapacak bisey yok yuruyunce zaten inceliyo cocuklar. Emzirmedigimde 80 90 cc mama yiyo tosunumBu yaşta ne şişmanlığı yaa sanki bana koca çocuk. Bu ay çok alır gelecek ay az alır bir şekilde dengeler. Çok mu mama tüketiyor? Gereğinden fazla mama içen bebeklerde kilo alımı fazla olmasın diye bir ölçek fazla su ile hazırladıklarını duymuştum. Bebek bu kadar ağlayacağına bana mantıklı bir çözüm gibi geldi.
Böyle burun çevresi ve gözlerinde var gibi hala . Bakalım bi kaç gün dediğin gibi gözlemleyim. Teşekkür ederim .Düşüşe gectiyse cok bence daha gitme cunku 15 günden sonra bir sıkınrı olmuyor bebeğin neyin zarı geliştiği için. Su an 10 günluk galiba 3 gün sonra 13 günlük olacak 2 gün sonra twhlike gecmiş oluyor. Düşüse gectiğine göre sütğn yarıyor iyi besliyorsun aynen devam et bence. Su an bu değerle kafasında göz akında ve gövdesinde gözlemliyordursun sarılıgı. Bı bes gün içinde kollarda veya bacaklarda gözlemlersen git bence gözlemlemezsen gitmene gerek yok. Bi 15 değerle yattık bi gece 6 ya düştü 5 6 gün sonra 11 e cıkmıstı yatırmadı 3 4 gün sınra tekrar gwlin dedi gttik kan almadı daha günğ artık 14. Gündü bundan sonra sıkıntı olmaz beslemeye devam dedi doktor
Aynen öyle .Bahaahahahah kahkaha atttım. Bak yatırıyorum 2 dk basında bekliyorum uyanırsa hemen alayım boş yere yatıp kendimi umutlandırmayım diye. Yok uyanmıyor sonra kafamı yastığa bi koyuyorum başlıyor ehh ehhh hehh tepinmeye ahsjjsjsjs
Evet Konyalıyım..inşallah hemen iyileşirsiniz insanın canı gidiyor konu evlat olunca birde ilk bebek acemilikte var ayrı bir panik olunuyor ben öyleyim şahsen .. tam sıcaklar bebelerde bunaldı..Sen de mi konyadasın. Benim bebem covid değil dd doktor grip nezlw covit gibi viral enfsksiyon düşünebiliriz dedi. Ama hafif ates dısında baska bir belirtimiz yok zatwn. Galiba sıcaklardan boyke oluyor
Kullanda öyle bi daha yaz bizeKızlar bugün aktardan süt arttıran gaz attıran bi karışım istedim bana bu damlayı verdi içinde birçok otun tohumun karışımı var günde 3 defa bir bardak suya 15 damla damlatıp iç dedi akşama bile görürsün faydasını dedi bir hafta bu şekilde devam et sütünün artışından memnun kalırsan günde bire düşürürsün dedi. Kadının ablası emzirirken bunu kullanmış çok memnun kalmış sütü artmış falan filan. Aldım hemensize de göstermek istedim belki işine yarayan olur
He doğru da ne bileyim diş gelişimini etkiler diye okudum, anneden uzaklaşır diye okudum kafam karıştı açıkçasıBen istiyorum ki mamayi biberonla beni de silikonla olsun emsin istiyorumkaşik biberon bana da işkence şırıngayi da idareli sıkamiyorum ben ya
Kiz emzik cankurtarandir ver gitsin benimki asla tutmuyortutsa müko olcak 3 kisiden biri emzikle büyümüşüzdür valla bence bi zarari yok
Bu geceden sonra sanırım bende alıcam. 2 saattir uyutmaya uğraşıyorum anca uyuduBen verdim valla arada ev işi yaparken iyi oluyor
TamamdırKullanda öyle bi daha yaz bize
Ah benimde baya zordu çatı darlığı vardı bende doğumdan önce söylemişti doktor zaten ama ben hep normal doğum istediğim için pilatesler egzersizler yürüyüşler derken destekledim bir şekilde kendimi. Benimde 11 de yarışını verdi doktorun bende epilepsi de var sancıların düzenli geliyor dedi ben hissetmiyordum riske atmayalım gözetim altında kal dedi neyse yayılım yapıldı şekerli serum diyorlar muhtemelen içinde az miktarda da olsa suni sancı var yattıktan sonra ben sancıları hissetmeye başladım tabiiHerkes doğurmuşken bende yazayım kabus gibi doğum hikayemibenim doğum 35.haftada oldu aklımda normalmi sezeryanmı hiç birşey yoktu henüz, bir gece suyum geldi üstelikte evde yalnızım eşim şehir dışında hastaye gittim direkt yatışa aldılar 1 cm açıklık vardı bebeğşn başı aşağıda normal doğuma uygun dediler, sabah dr. Geldi doğumu nasıl istiyosun diyince o gazla normal dedşm bu arada gram sancım yok suni sancıya bir girdim sabah 9.30 da, saat 4 te anca açıklık 5 santim falan oldu ben öldüm bittim tabi sancıdan, epidural vuruldum normalde doğum açıklığına geldiğinde epiduralin etkisi geçmesi lazım ama bende o saatten sonra açılma o kadar hızlı olduki doğuma aldılar, ıkın diyolar ağrı hissetmiyorumki nasıl ıkunıyım bebek doğum kanalında kafası görünüyor ama ben ıkınamıyorum ıkıncam derken o kadar yoruldumki epiduralin etkisi geçtiğinde sancılar geldiğşnde bitkindim artık bu seferde yorgunluktan ıkınamadım artık son çare saat 7 yi geçmiş dr. Üstten bir abandı ayakları yerden kesildi bildiğin öyle doğurabildim tam bitti derken bebeğin eşiği gelmedi bu seferde dr elini sokup çıkardı resmen çığlık çığlığa bağırdım korkunçtu, tabi bittimi hayır ultrasonda bir baktılar eşinin bir parçası içerde hobaa aldılar beni kürtaja birde kürtaj oldum onun üstüne, vajina dkişker onları söylemiyorum bile valla kabus gibydi ama aynı gün ayaklandım o yönü süper
Sordum bana sen çok yorulacaksın yoruşmanı istemiyorum falan diyor. Kızım 5 dk durmadığı için korkuyor herhalde.Bana güvenmiyomusun diye sordunmu yoksa yardim etmeye destek olmaya kendine mi güvenmiyosun de bence kendi işine gelmedigi icin kendi rahatini dusundugu icin boyle soyluyor
Aaa kızımda öyle asla uyanmaz sese. Tek sorun uykuya çok zor geçiyor.Benımkı süpürge sesinde uyuyo suan o yüzden ben süpürge falan tutabildim. Vileda yaparken uyandı hemen ana kucağına koyup emzik verdim o ara idare etti sonra aldım zaten. Bir sekilde alısıyorsun canım
Yaaa çok sağolHic korkma. Inan bebekle yalniz kaldiginda duzen oturtuyosun ve super oluyo. Daha sakin oluyosun bu da bebege yansiyo. Birak yemek temizlik kalsin. Yemegi 6 da degil 8 de yersiniz. Temizligi haftada 1 yaparsin. Bebek uyudukca uyu bebek uyandikca uyan. O zaman toparlaniyosun. Ben ikisine de yalniz baktim. Smdi buyuk oglan okula baslasa da kucukle biraz yalniz kalsam diye bekliyorum
Kesinlikle evi günlük silip süpüren bir insanım ama herhalde bebek için bu süre mecbur uzayacak. Üstün körü süpüreceğim toz olmasın diye. Yemek işini de bir şekilde halledeceğim artık.Yapamıyorum benimde en büyük tedirginliğim oydu her gün ne yemek yapıcam derdi beni çıldırtıyor yemek yapmayı hiç sevmiyorum simdi hiç elim gitmiyor keske bana da birileri gelse yemek yapsa
Evet biliyorum çok zor olacak ama alışacağım. Sende alışacaksın işe başlayınca ona göre oturacak düzenin.Canım biraz zor oluyor kolay diyemem bide temizlik düzen takıntın varsa az biraz yapamadıkca daha cok geriliyorsun bebek uyuduğunda uyusam mı temizlik mi yapsam yemek mi yapsam bilemiyorsun ben baya bunalıyorum o yönden ama yine de tek olmaktan mutluyum annelik gücü yüklendi bizlere yaparsın insallaj her şey tam olmuyor ama bi şekilde bişeyler oluyor .kendi adıma işe başlayınca napıcam diye tedirginim onun dışında bi şekilde ilerletiyorum
He doğru da ne bileyim diş gelişimini etkiler diye okudum, anneden uzaklaşır diye okudum kafam karıştı açıkçası
BekliyorumTamamdırönce kullanıp sonra söyleyim dedim aslında ama aktar kadın çok iddialıydı belki benim gibi sabırsızlanan vardır dedim paylaştım
Kesinlikle sorumluluktan korkuyor mecbur alışcaksiniz bi süre sonra ❤Sordum bana sen çok yorulacaksın yoruşmanı istemiyorum falan diyor. Kızım 5 dk durmadığı için korkuyor herhalde.
Aaa kızımda öyle asla uyanmaz sese. Tek sorun uykuya çok zor geçiyor.
Yaaa çok sağolbende öyle yalnız kalalım birbirimize alıştım istiyorum. İnan birbirimizi tanıyamadık. Birde evde yeni bir düzen olacak. Başkası gelsin müdahale etsin istemiyorum. Evet zorlanırım ama yaparım diye düşünüyorum.
Kesinlikle evi günlük silip süpüren bir insanım ama herhalde bebek için bu süre mecbur uzayacak. Üstün körü süpüreceğim toz olmasın diye. Yemek işini de bir şekilde halledeceğim artık.ben 2.5 aydır evimde değilim ve etrafımda da sürekli birileri var zaten. O yüzden artık bebeğimle yalnız kalmak istiyorum.
Evet biliyorum çok zor olacak ama alışacağım. Sende alışacaksın işe başlayınca ona göre oturacak düzenin.
Kolay oluyor diyemem 2. haftadan beri yalnız biri olaraktan. Sıkıntılarımı tek başıma çekip kendime ağlamayı tercih ettim. Çünkü standart hepimiz farklı farklı ama ortak sıkıntılar çekiyoruz bebeğin Gazi çok emmesi az emmesi vs vs bitmeyen ev işi… yemek çamaşır bulaşık zor. Mesela şuan baska odaya geldim ağlıyorum. Gündüz Gazi vardı gece de gazi olunca bir de dehşet derece alerjik nezlem azınca bittim benAy burası uyumayan bebelerle dolmuş taşmış.
Ben derdime bi dert daha ekledim arkadaşlarım. Yarın yola çıkıyoruz inşallah evime gidiyorum. Cuma evde olacağız. Şu anda büyük korku sardı beni ev temizliği yemek bebek nasıl ilgileneceğim bilmiyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz? Eşim sürekli birilerini getirmek istiyor yanımızda. Israr ile kabul etmedim ama korkuyorum da.
Ah inşallahBekliyorum
Kesinlikle sorumluluktan korkuyor mecbur alışcaksiniz bi süre sonra ❤
Offf çokmzor her şey. Yani bebek ağlıyor ben ağlıyorum bu gece de delirdim. Asla uyutamadım ama eşim maflor diye bir damla aldı. Efsane bir şeymiş. Gece 12 de verdim damladan çocuk hem kendi kendine gaz attı hemde kaka yaptı. İnsan buna ağlar mı sevinçten ağladım yeminle. Bugün evime doğru yola çıkacağız nasipse cuma günü evde olacağız. Her yer her yerde bebekle nasıl halledeceğim hiç bilmiyorum. Gerçekten eşimin annem gelsin ısrarını reddedip çok zorlanıyorum da diyemeyeceğim ona.Kolay oluyor diyemem 2. haftadan beri yalnız biri olaraktan. Sıkıntılarımı tek başıma çekip kendime ağlamayı tercih ettim. Çünkü standart hepimiz farklı farklı ama ortak sıkıntılar çekiyoruz bebeğin Gazi çok emmesi az emmesi vs vs bitmeyen ev işi… yemek çamaşır bulaşık zor. Mesela şuan baska odaya geldim ağlıyorum. Gündüz Gazi vardı gece de gazi olunca bir de dehşet derece alerjik nezlem azınca bittim benburnum asla durmuyor akıyor sürekli ve bu daha çok sinir yapıyor. Mevsim geçişi beter oluyorum senenin belli zamanlarında. 7 yas rahatlığından sonra sa uykusuz geceler yormuyor üzmüyor değil bir de üzüldüğüme üzülüyorum kızıma yetemiyorum
is olarak network yapıyorum ona baya ara verdim azalttım işlerimi sosyal medya yönetmeye orada çalışmaya çalışıyorum ki hiç kolay değil zalim İnstgram algoritması araya YouTube sıkıştırıyorum gün içinde aynaya bakıp cilt bakımı dahi yapamaz oldum yüzüm kurudu giderek kilo veriyorum enerjim dip seviyede
Ekonomik durumlar ulkemizde normal gitmediği için bir şekilde geçime destek olmak zorunda olduğum için home ofiss çalışıyorum.
Anlat anlat bitmez bende buraya giremez oldum ama anladığım kadarıyla sizlerde aynısınızElbet geçiyor bu günler de duygularımı yaşıyorum işte ben de durum bu. Doktora gidince gazini söyleyeceğim bakalim 1. Ay kontrolünde ne vercek napcak kilosu nasıl onları öğreneceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?