2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benim de bir aydır uyuduğum en uzun uyku 3 saat. Onda da yorgunluktan alarmı duymamışım da öyle uyumuşum uyandığımda vicdan azabı çektim aç kaldı bebem diye eşim de duymamış saati. Vicdan azabına rağmen benim de uyuduğum en iyi uykuydu çok dinçtim o gün

Yani aslinda bence cok cok degil ama doktor cok dedi iste. Cisi bile azalmis bugun. Yapacak bisey yok yuruyunce zaten inceliyo cocuklar. Emzirmedigimde 80 90 cc mama yiyo tosunum
Bende az önce pompa yapmıstım ve acaba ne kadar emiyor diye bakayım dedim biberonla verdim sütü 80cc içti kusmadı, acaba doktor neden fazla dedi ki 1aylık olunca zaten 80-150cc arası içiyorlarmıs

Bizim ilk ay kontrolumuz yok o yuzden kilosunu boyunu fln bilemicem. Evdeki yontemlerle bakiyorum. 1 kilo almis gibi duruyor ortalama. Cok sevindim. Zaten bacaklari butlu butlu oldu
Masallah yakınlarda sağlık ocağı varsa rica edebilirsin boy kilo kafa ölçümü yapabilirler

Valla bende el mahkum kv yi cagırdım mecbur uyumam gerek cünkü annemi günlerdir cagırıtorum gelmiyor bugün kvyi cagırdım diye e ben gelcektim niye cagırdın diyo yemin ederim annem benden daha lohusa ya.

Arkadaşlara size danışmak istediğim bir konu var. Önümüzdeki hafta işe uğramam gerekecek 2-3 saatliğine, bebişi yanımda götürsem annem de gelse orda oyalasa arada emzirsem mi diye düşündüm ama daha kırkı bile çıkmadı, enfeksiyon riski açısından saçma mı olur, süt sağıp bırakmak daha mı iyi olur diyorum, karar veremiyorum bir türlü. Hiç ayrılmadık henüz ve her an emmek isteyebiliyor, ağlarsa ve tok olmasına rağmen meme isterse napıcaklar ben olmadan diye endişe ediyorum. Bir de işim uzarsa diye korkuyorum. İş yerinde ayrı bir odada durur ama yine 7-8 kişi falan var gelip bakacaklar, elletmem tabi kimseye ama, ne yapsam bilemedim

Masallah yakınlarda sağlık ocağı varsa rica edebilirsin boy kilo kafa ölçümü yapabilirler
Emzirme klinigi var hastanede. Orda olcuyolardi. 2 gun once duyma testi icin hastaneye gittigimizde onunden gecerken sordum ama randevu almaniz lazim dediler. Tartiya cikiyorum bir onunla bir onsuz

5 saate kadar durabilirler 2. Hafta doldugunda. Neden vicdan azabi cekiyorsun aaa mutlu anne mutlu bebek diyolar. Biz Turkler nedense bunu basaramiyoruz. Kendimizi cok yipratiyoruz. Deyimi yerindeyse sacimizi supurge ediyoruz. Sonra da mental olarak cokuyoruz.

Anne sütü aetitrmak için ne yiyip içiyorsunuz?
Komposto kuruyemiş kayısı hurma incir tahin helva yiyorum . Yumurta protein vs de.
Ekstra dışardan e bebekteki takviye içecek aldım onuda içtim ama çok değil. Siz başka ne yiyip içiyorsunuz?
Dışardan bebekte satılanlar dan ise yarayan var mı?

Kesinlikle hepimizin Allah yardımcısı olsun
sizin adınıza sevindim canım
Katılıyorum çok duygusal hassas ince düşünüyoruz ve kendimizi yıpratıyoruz sirf yıpranmamak için 2. yi geç istedim ama her şekilde yıpranıyorsun kaçış yokrahatlığa alışmışım biraz zorlandım.

Bunlar hariç bol emzirme mümkünse pompa yapmalısın canım

Ben 1.5 lt suya çemen otu tohumu atiyorum aksamdan 15 tane falan foşlatti sütü hoşafi falan biraktim

Bizim ilk hafta çapak vardı, sağ gözünde. doktor damla vermişti 5 gün kullanmıştık geçmişti

Ay ben bilmiyodum ki o kadar durabildiklerini. Bide sarılık olduğu için 2 saatte bir emzir demişlerdi bana süre uzayınca sanki bebe aç kalmış sarılığı ilerlemiş sanki kıyamet kopmuş hepimiz ölmüşüz gibi bi his geldi lohusa hormonlarından olsa gerek tabi bide ilk annelik acemilik her şeyi kitabı çna uygun yağma çabası

Kızlar Bebeğimi mama öncesi şırınga ile kendi sütünle besliyorum ama ağzından çıkartıyor acaba tadını mı beğenmiyor ya da mama tadına alıştı ..sizde durum nasıl mama destekli besleyenler ..sütün tadı neden kötü olabilir ve düzelir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…