Yalniz lohusa dedin beni tavladinbizim içtiğimiz şekli hiç kokmuyor ama abartirsan kokuyormuşcanım. Cezayir'de şaka gibi ama kilo çok makbulgenç kızlar kilo almak için envai çeşit şey tüketiyor, bu çemen otunu da kilo almak için çok fazla koyuyorlar suya suyun rengi koyu sarı oluyor o zaman terlerinde bile kokuyormuş ama zaten emzirirken o kadar yoğun yapsan mastit garanti 1,5 litreye 10-15 tane atınca suya aroma bile vermiyor neredeyse, o yüzden terde falan koku olmuyor merak etme. Bir de hazırlaması falan aşırı pratik geldi bana yalnız lohusalar için büyük rahatlık
Benim oglan emmedigi zaman 90 cc ile doyuyo. Bi gun azaltmayi denedim cocugun hemen cisi azaldi. Cisinden takip et. Gunde 4 tane dolu dolu bez alman lazim. Diydugunu oyle anlarsin60 cc verdim aranıyordu hala bir 30 daha verdik anca doydu, 2 saat sonra krize girdi gene gazı var gibiydi emmedi bir türlü 90 cc mama içti gene, sonrasında kaç gündür kaka yapmayan bebek sağlam bir kaka yaptı rahatladı, açmış demekki yavrum kaç gündür, 1.5 2 saatte bir beslesem çokmu olurki, olmadı 3 saatte bir meme+ mama diğer öğünlerde meme şeklinde gidiyim
Tum bebelerin derdi aclik eskiden nasil yetermis bu sutler nasil doyarmis bebeler anlamiyorum. Oyle aglayip mamayla susuyosa actir baska aciklamasi yok insallah size uygun yontemi bulursun canimİyi akşamlar kızlar kafamdaki soruyu yazmak için gruba girdim herkese aynı problem herhalde... Ya benim bebe doymuyor sanki. 4100 gramiz. Gündüz 2 saatte bı gece 2 yada 3 saatte bı emziriyorum uyandirabildikce diyim gece. Günde 24 saatte 3 kere mama veriyorum 30 CC aman doymuyor sanki mamayı mi siklastirayim emmeyi mi saatte bir e düşüneyim bilemedim sütüm de dolu dizgin değil çektikçe gelir mi ona her saat başı emzirsem çokta birikecegini sanmıyorum napiyim mamayı 60 CC ye mi çıkarayım zıplıyor öyle ciyak ciyak mamayı verince sus pus
60 CC ye iki kaşık mi mama koyup verryim4100 kilo için 30 cc çok az mama hesabını yapıp öyle besleyin, emzirdikçe sütünüz ilerleyen günlerde daha da artar ama mama takviyesi mutlaka yapın bu günlerde
Bence bişey olmaz hareketlenince direk veriyorlarmış bize de cok beslenmiş dedi cok kilo almış hiç umrum degil anne sütü alıyor sonuçta sağlıklı olsunlar da bu zamanlar da tospik olup sonra veriyorlarmış zatenBen doktorun dedigine uyup oglani 3 saatte bi beslemeye calistim.bugun. mamayi da azalt dedi azaltip emzirdim bol bol. Sonuc aksama kadar bogure bogure agladi ve asla uyumadi. Aksam 6 da annem cildirdi cocuga 90 cc mama verdi. Cocugum hala uyuyo. Benm cocugum da az sisman olsa nolur ki ya cigerlerim yaniyo
Bende anlamıyorum eskiden memeden başka bişey yoktu takviye gidalar çaylar onlar bunlar napacagimizi şaşırıyoruzTum bebelerin derdi aclik eskiden nasil yetermis bu sutler nasil doyarmis bebeler anlamiyorum. Oyle aglayip mamayla susuyosa actir baska aciklamasi yok insallah size uygun yontemi bulursun canim
Bildigim gibi devam ediyim dimi ya. Ac kaldigi bariz yani dun denedim ama butun gun agladi uyumadi yavrum.Bence bişey olmaz hareketlenince direk veriyorlarmış bize de cok beslenmiş dedi cok kilo almış hiç umrum degil anne sütü alıyor sonuçta sağlıklı olsunlar da bu zamanlar da tospik olup sonra veriyorlarmış zaten
Anneme sordum yetmeyince napiodunuz diye. 2 3 aylikken un kavurup mama yapmis bana. Pirinc unundan mama yapmis. Formul mama yok muydu dedm o zaman babaannem aldirmamis nasi.sinirliyim suan. Butun sindirim bosaltim sistemi sorunlarimin sebebini buldum resmenBende anlamıyorum eskiden memeden başka bişey yoktu takviye gidalar çaylar onlar bunlar napacagimizi şaşırıyoruz
4 kilo bir bebek için tek öğün en az 90 cc olmalı yani bebeğin 2 3 saatte bir beslendiğini düşünürsek, eğer anne sütü hüç vermeden o öğünü sadece mamayla geçirecekseniz 90cx mama hazırlamalısınız zaten 30ccx1 ölçektir mama hazırlanması yani 90ccx3 ölçek mama olarak hazırlayıp vereceksiniz. Bebeğiniz kilosu arttıkça öğün başına alması gereken cc artıyor bunun hesaplaması var onu da inceleyin60 CC ye iki kaşık mi mama koyup verryim
Eskiden kadınlar daha sağlıklıydı hormonel olarak çünkü, bizler sürekli gdolu besinler ve daha stresli bi yaşam sürüyoruz maalesefBende anlamıyorum eskiden memeden başka bişey yoktu takviye gidalar çaylar onlar bunlar napacagimizi şaşırıyoruz
Çişi iyi maşallah cnm mama vermediğim zamanda iyiydi çiş durumu aslında ama dr. Aç dedi genede ne bilimBenim oglan emmedigi zaman 90 cc ile doyuyo. Bi gun azaltmayi denedim cocugun hemen cisi azaldi. Cisinden takip et. Gunde 4 tane dolu dolu bez alman lazim. Diydugunu oyle anlarsin
Ama iste doğum korosundan hesapliyomus herkes o zaman baya az oluyo sanki23 gunde iyi kilo almis bence
Bence evet yazık yavrum açlıktan ağlıyor demek zaten bebek hareket etmiyor ki az da yese cok da yese direk kilo oluyor mantıken az hareket başlayınca direk gidecek neden aç kalsın ki besle bence bildiğin gibi canımBildigim gibi devam ediyim dimi ya. Ac kaldigi bariz yani dun denedim ama butun gun agladi uyumadi yavrum.
Oglum 5. Gun muayenesinde dogum kilosundan azdi. Doktor aylik kontrolden o kilodan hesapladiAma iste doğum korosundan hesapliyomus herkes o zaman baya az oluyo sanki
Aynı benim kızda öyle hep kucak ve hep meme uyuyor yatağa koyunca kop gözler açılıyor al beni diye ağlıyorKızlar bu kız beni sürekli emmek istiyor mafoldum ya sürekli mememde, 2 saatte bir emzir diyolar ama memeye almayınca yıkıyor ortalığı sakinleşmiyor, bugün abartısız sabahtan öğlene kadar kucağımda memedeydi, öğlen artık sinirlerim bozulunca epey ağladım eşim arabaya attı sahile götürdü bizi bebek arabasında gezdirdi kızı acıkınca mama verdi, bende kafamı dinledim biraz kitap okudum falan, eve geldik gene aynınasıl çözcem bu durumu bilmiyorum
Ben de bir bucuk hafta kadar sağdım. Benim gogus makineyi ilk actıgımda 5 6 çekişte hep acısı sonraki çekişlerde göğüs alıstığı için acımamıstı. Su an silikon kullanıyorum emzirirken, nkrmal memeti vermeye calıstıgımda cok acıyor zaten bir iki cekmeye calısıyor uc olmadıgından cekemiyor. Silikonla da dün bugun biraz sızlıyor göğsümğn ucu silikon oldugu halde. Cocugun emmesine göre bence değişiyor. Cunku bebeğim bu ara xok güclü çekiyor artık öğrendi iyice emmeyiSadece ucunu emdiği için göğüs uçlarım yara oldu. İyice çekemiyordu da bence. Memede uyumayı seviyordu. İyileşsin diye bir süre sağ göğsümü vermemiştim.Sonrası mastit işte. Aslında önce solda başladı. O çabuk geçti ama sağ taraf komple şişti ve rengi değişti. Makineyle sağıp veriyorum o da çok canımı yakıyor. Sanırım sen de sağıp veriyordun. Ne kadar sürede alıştı göğüslerin?
Neresinden konyanın, ben konyalı değilim de konya geliniyimEvet Konyalıyım..inşallah hemen iyileşirsiniz insanın canı gidiyor konu evlat olunca birde ilk bebek acemilikte var ayrı bir panik olunuyor ben öyleyim şahsen .. tam sıcaklar bebelerde bunaldı..
Bende de çok süt yok medela kiraladım 3 gündür onunla deniyorum arttırmayı.Cnm lansinohun pompasını kullanıyorum ama o çok çekmiyo gibi acaba dediğim gibi hastane pompası mı kiralasam ya valla ne yapıcaiomı şaşırdım
Cok mantikliymis. Ama bende bir bebe daha var ve yardim edicek kmsem yokBende de çok süt yok medela kiraladım 3 gündür onunla deniyorum arttırmayı.
Süt kampı diye bir şey varmış imkanı olan yapsın :)
Benim baş ağrım sebebiyle artmıyor diye düşünüyorum ama zamanla olacak
Tomris’in Emzirme Notları – 3: Peki sütü arttırmak için ne yapmalıyız? Emzirme Kampı! - BYBO
Tomris'in Emzirme Notları'nın 1. Bölümü burada, 2. Bölümü burada Merhaba! Gelen sorular üzerinbeseryapimbakimonarim.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?