2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ah şu Kaynanalar gerçekten lohusa zamanı ortadan yok olsalar keşke! Doktorlar hiçbir şey bilmiyor her şeyi sadece onlar biliyor çok bilmişler. Sakın mamaya başlamayın lütfen sagdiginiz süt ile bebeğinizin çektiği süt aynı olmaz kilo alımı iyi ve günde 5 cisli bezi varsa sütünüz yetiyordur biliyorum annelik yetememe duygusu getiriyor bir de etraftakiler cabası ama siz iyi düşünün iyi olsun ne kadar az stres o kadar fazla süt inşallah

Kızlar sarılık değerimiz 11 di hastane çıkış kilomuz 2810 gramdi genel olarak uyuyor sürekli emziriyorum uyurken de emiyor bazen kendi uyanıyor bazen uyandırmaya zorla çalışıyoruz simdi bugün aile hekimi de tartildi 6 gunluk 3kilo60 gr olmuş sormak istediğim şey kilo aldıysa sarılık gerilemiş mıdır?

Kızlar acil desteğinize yardımınıza ihtiyacım var nolur bi el atın bana belki bir fikri olan bilen çıkar aranızdan.
Şimdi benim bebeğim 6 günlük olduk bugün bebeğim emiyor ama son 2 gündür uzun süre emmediği zaman ya da uzun süre uykudan sonra mememi veriyorum ilk bir iki damla yuttuktan sonra ortalıgı yıkıyo. Sanki sütümde acı tat gibi ya da yuttuktan sonra bi sıkıntı veriyo yüzünden belli oluyo çırpınıyo ağlıyo tamm yarım saat bu böyle ilerliyo. Sonra yoruluyo memeyi emiyo sıkıntısız bi şekilde. Ama bu ilk sütü alma kısmında çıldırıyo niye olabilir lütfen biri söylesin

Ben çoğunlukla emziriyorum. Günde sadece 24 saatte sabah öğle gece 3 defa ara ara birer kez mama veriyorum

Benim oglan emmedigi zaman 90 cc ile doyuyo. Bi gun azaltmayi denedim cocugun hemen cisi azaldi. Cisinden takip et. Gunde 4 tane dolu dolu bez alman lazim. Diydugunu oyle anlarsin
Azıcık kestireyim dedim eşim uyanınca bebişe 60 CC kök yapıp vermiş ilk defa 60 liknverdik bakalım nolcakk. Bunlar 4 saat rahat uyur artık

Kilo alması ile sarılık degeri düşmez bence bizde kilo aldığımız halde yükselmişti

İlk emdiğinde sütün hemen inmiyordur veya az geliyordur ona sinirleniyordur bebe

Ya benim bebem ishal olmuş biraz önce altını actım üstüme basıma kaka yaptı ama su gibi neden acaba ne yapmak lazım. Daha tğm değrrlerine yeni baktırdık bişey cıkmadı. Bebesi ishal olan var mıydı aramızda

Ş
kendi yediklerinle alakalı olabiilir mi. Ben kayısı kompostusu içmiştim benle birlikte bebekte ishal olmuştu kompostuyu bıraktım düzeldik. Bi yediklerine de bak

Valla bende el mahkum kv yi cagırdım mecbur uyumam gerek cünkü annemi günlerdir cagırıtorum gelmiyor bugün kvyi cagırdım diye e ben gelcektim niye cagırdın diyo yemin ederim annem benden daha lohusa ya.
Hahah ne güzel ama bi telefonla gelebilecek mesafedeler
Ben ebebekten humana çayı aldım onu içiyorum. Bende işe yarıyor baya baya doluyor göğüslerim onu içince
Sağol canım
Ay inşallah biran önce geçer. Seni çok iyi anlıyorum bense acilde yattım bir gün. Ama verdikleri ilaçlar da fayda etmiyor. Kendi kendine geçmesini bekleyeceksin mecbur. bol bol sıvı tüketmeye devam et

Ya kızlar konyadayız şu anda. Akşam 6 da gelmiştik. Yolda almila ceyrana kapıldı diye çok korkuyorum. Pusette durmayınca kucağıma almıştım. Bir ara camdan rüzgar geldi efil efil uçuştu saçları. Battaniye falan örttüm ama işe yaradı mı bilmem. hasta olmasından korkuyorum. Abimlere geldik sağolsun yengem sen uyu ben bakarım dedi uyutmul çocuğu ama üstüne bir şey örtmenim bi zıbın vardı üzerinde baktım bacakları kolları soğumuş. Hemen battaniye örtüp giydirdim ama hasta olmasından çok korkuyorum benimde boğazım ağrıyor burnum hafif tıkalı... Of off

Ben çoğunlukla emziriyorum. Günde sadece 24 saatte sabah öğle gece 3 defa ara ara birer kez mama veriyorum
Günde 8 kere besliyorsanız bu öğünlerden herhangi birinde sadece mama veriyorsanız bu 90cc olmalı en az bebeğin ihtiyacı bu anlatmak istediğim buydu.

Ee sizin değeriniz düştü mü peki naptınz
Bizimki önce 15 e cıktı, fototerapi ile 6 ya düşürdük. Sonra 2860 gramdan 3400 olmustu ama 11 e tekrar cıkmıstı sarılıgımız. 15 günü gecince bebek artık takip etmedi. Su an 1 aylık geciyor cok az kaldı en son göz düzeliemiş gözleri nile normale dönüyor

Ş

kendi yediklerinle alakalı olabiilir mi. Ben kayısı kompostusu içmiştim benle birlikte bebekte ishal olmuştu kompostuyu bıraktım düzeldik. Bi yediklerine de bak
Zaten buyuk ihtimal anne sütünü ishal yapıyor, mama verdiğimde katılaşıyor. Onu fark ettim. Büyük ihtimal kendi yediklerimden aman genel bir sorun olmaısn da

Biz konyada yasıyoruz cok sıcak havalar merak etme bir rüzgardan hasta olmaz. Ama burnu tıkanabilir nemsizlikten. Srnin de sabah uyandığında bogazın acıyaabilir konya havasının nemli yerlerden gelenlerr etkisi bu. Ben ordudan gelince ilk yıl ayda bir bogax enfeksiyonu geciriyordum careyi buhar makinesinde buldum. Simdi cocugum kuru havaya alışsın diye calıstırmıyorum

Bebeğimin 2 ayağıda bu şekilde olmuş kupkuru. Sanki toprakla oynamışta çatlamış gibi kızarıklıklar var hatta. Niye böyle oldu ki egzamaya benziyor

Eklentiler

• Screenshot_20220901-064824_Gallery.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 68
Aa niye almiyo diyorsun. almis iste ne guzel. Bizde dogumdan sonra 200 gram zayifladi sadece 4 gundecde dogum kiosuna ulasmisti. Sizin bebeginiz 300 gr zayiflamis, yani onu da hesaba katarsak 800 gram almis 20 gunde. Kalan bi haftada 300 gr daha alabilir. Ayi 800 gr almis olarak kapatir. Bakma ben de yaklasik 1 kilo dedim. Hassas tartia bakmiyorum ki. Tarti durdugu yere bile arti eksi 200 gr oynayabilir.
Ki ola ki hakkisin, kilo alimlari genetiksel olarak rahimde nasil farkliysa disarida da farkli olabilir. Bana gebelikte kullandigin demir ve vitamini 40im cikana kdr kullan dediler. Onlari kullaniyorum. Bol su iciyorum. Mama kullanmakla alakasi yok bence. Ornek kizimda hic mama kullanmadim ilk 3 ay hep birer kilo ve uzeri aldi. Oglumda 4-5 gun oncesine kadar birkac kez mamada veriyordum kizima oranla az aliyor. Boya veriyor olabilir. Zaten kiloyu onemsemiyo doktorlar, boyu daha cok onemsiyolar. Sanirim ilk 3 ay en az 12 cm uzamis olmasi bekleniyordu bebeklerin. Boyun uzamasi daha onemliymis kilodan.

Bebeğimin 2 ayağıda bu şekilde olmuş kupkuru. Sanki toprakla oynamışta çatlamış gibi kızarıklıklar var hatta. Niye böyle oldu ki egzamaya benziyor
Yok yaa. Bence dedigin gibi kurumus sadece. Nemlendirici surunce gecer bence. Masall0ah parmaklari uzun uzun. Uzun boylu okacpak valla.

Yok yaa. Bence dedigin gibi kurumus sadece. Nemlendirici surunce gecer bence. Masall0ah parmaklari uzun uzun. Uzun boylu okacpak valla.
Ya inşallah öyledir çok üzüldüm görünce. Pamuk gibi ayakları mahvolmuş evet baya uzun ayakları da büyük inşallah uzun olur ben uzun boylu kadınları çok beğeniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…