2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gerçekten bu kv de beni çıldırtcak emzirdim yarım saat ardından yarım saat uyudu kalktı gazı var anlıyorum çocuk ayaklarını çekip duruyo kvde bu çocuk doymuyo baksana karnı inmiş iyice sırtına yapışmış diyo yok artık dedim o kadar da değil dedim. mama verelim dedi 60 ml verdik sonra karnı hala şişmedi hala aç dedi iyi dedim 30 cc daha hazırladım verdim sonra dedim şişti mi bari karnı dedi. Şişmediyse 120 e tamamlayalım o da bana kızdı bu sefer şimdi hala uyumuyo ben de bıraktım geçtim odaya uyucam ben biraz dedim. Madem içirdi 90 ml mamayı ilgilendsin uyutsun. Korkum 1 ay sonra işe başlıyorum ve çocuğa kv bakıcak. Çocuk mızmızlandığı anda kv basıcak mamayı off sütüm çok olsun da bari sağim birakim ya yoksa bebem mamaya boğulacak

Evet ben de 2 gündür önce emziriyorum sonra mama veriylrum bakalım işe yarar umarım. Valla üst katta oturuyo kendisi ama artık yeter bugün de çpk sinirlendirdi beni stresten de etkilenşyo süt üretimi farkındayım. Eşimle konuşup bi çaresine bakıcaz !

Cnm lansinohun pompasını kullanıyorum ama o çok çekmiyo gibi acaba dediğim gibi hastane pompası mı kiralasam ya valla ne yapıcaiomı şaşırdım

Brnmki de capraz binada oturuyo. Baktim destursuz gelip herseyin icine giriyo. Bi aksam bebeler uyudu ben tekken geldi. Hayirdir dedm naptiiz diebakiyi dedm dedi girdi iceri astm suratimi oturdum 3 dk sonra gitti smdi gelmio ben ihtiyacim olunca cagiririm seni sen yorulma de ona. O mesaji alir

ben kaç kere dedim kız benimki anlamıyo dedim sen çok yoruldun git evine duşunu al uyu dinlen ben gece de gündüz de hallederim yok yok ben yorulmuyorum paşama bakmaktan diyo

Çemen otu tohumu çok pratik ve gerçekten etkili. İçme suyunun içine 1,5 litreye 10 tane falan atıyorsun bir süre sonra tahumların rengi açık sarıya dönüyorlar su olarak onu içiyorsun, bu kadar.
Bunun dışında bol sıvı tüketmek, Lohusalıkta ne kadar mümkünse artık uyumak, düzenli beslenmek ve öğün atlamamak lazım az da olsa ayak üstü de olsa bir şeyler yemek lazım ki süt olsun. Uyumak ve dinlenmek en en etkilisi ama o her zaman mümkün olamıyor malesef.

Kızlar kız 2 gündür katıla katıla ağlıyor, bugün arkadaşın önerdiği başka bir dr.a gittik, dr. Aç bu çocuk gaz değil dedi sütüm var evet ama besleyici değilmiş, bol protein meyve kompostu ve kurıyemiş ye dedi dr, birde her emzirme sonrası mama dedi bir süre, meme artı mama ile besleyenler kaç saatte bir veriyosunuzda, benim kız bazen yarım saatte bir emmek istiyor çünkü o kadar az aralıklarla mama çok olur demi

Bizim ilk ay kontrolumuz yok o yuzden kilosunu boyunu fln bilemicem. Evdeki yontemlerle bakiyorum. 1 kilo almis gibi duruyor ortalama. Cok sevindim. Zaten bacaklari butlu butlu oldu
Bu aldığı kiloyu nasil hesapliyosunuz. Ilk doğduğu kilodan mi 2. Gün düştüğü kilodan mı

Dogdugu kilodan hesapliyorum
Ya benim bebek kilo almiyo ya. 3725 gr doğdu bebegim. Ertesi gün 3430 gr a düştü. Bugün beraber tartıldık 4.1-4 2 kilo falan olmuş anca. Anne sütüyle besleniyo. Saglik ocağı da doktorda 10.Gün kontrolune gittigimizde normal herşey mama verme dedi ama siz 1 kilo aldı falan diyosunuz nasıl basariyosunuz

Emzir ustune bi 60 cc mama yap. Bak bakalim ne kadar icicek. O mamayi verince uyur en az 2 saat. Doktor bana gunduz 3 gece 4 saatte bi besle dedi ama o saatleri giremiyoruz. Bugun 2 saat 15 dakkadayiz

23 gunde iyi kilo almis bence

Emzir ustune bi 60 cc mama yap. Bak bakalim ne kadar icicek. O mamayi verince uyur en az 2 saat. Doktor bana gunduz 3 gece 4 saatte bi besle dedi ama o saatleri giremiyoruz. Bugun 2 saat 15 dakkadayiz
60 cc verdim aranıyordu hala bir 30 daha verdik anca doydu, 2 saat sonra krize girdi gene gazı var gibiydi emmedi bir türlü 90 cc mama içti gene, sonrasında kaç gündür kaka yapmayan bebek sağlam bir kaka yaptı rahatladı, açmış demekki yavrum kaç gündür, 1.5 2 saatte bir beslesem çokmu olurki, olmadı 3 saatte bir meme+ mama diğer öğünlerde meme şeklinde gidiyim

İyi akşamlar kızlar kafamdaki soruyu yazmak için gruba girdim herkese aynı problem herhalde... Ya benim bebe doymuyor sanki. 4100 gramiz. Gündüz 2 saatte bı gece 2 yada 3 saatte bı emziriyorum uyandirabildikce diyim gece. Günde 24 saatte 3 kere mama veriyorum 30 CC aman doymuyor sanki mamayı mi siklastirayim emmeyi mi saatte bir e düşüneyim bilemedim sütüm de dolu dizgin değil çektikçe gelir mi ona her saat başı emzirsem çokta birikecegini sanmıyorum napiyim mamayı 60 CC ye mi çıkarayım zıplıyor öyle ciyak ciyak mamayı verince sus pus

Ay cemen cok kokar normalde vucuttan ziyade tuvalette falan kabus gibi koku oluyo kokmuyosa ben de alayim
bizim içtiğimiz şekli hiç kokmuyor ama abartirsan kokuyormuşcanım. Cezayir'de şaka gibi ama kilo çok makbul genç kızlar kilo almak için envai çeşit şey tüketiyor, bu çemen otunu da kilo almak için çok fazla koyuyorlar suya suyun rengi koyu sarı oluyor o zaman terlerinde bile kokuyormuş ama zaten emzirirken o kadar yoğun yapsan mastit garanti 1,5 litreye 10-15 tane atınca suya aroma bile vermiyor neredeyse, o yüzden terde falan koku olmuyor merak etme. Bir de hazırlaması falan aşırı pratik geldi bana yalnız lohusalar için büyük rahatlık

4100 kilo için 30 cc çok az mama hesabını yapıp öyle besleyin, emzirdikçe sütünüz ilerleyen günlerde daha da artar ama mama takviyesi mutlaka yapın bu günlerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…