Hoşgeldiniz sağlıkla büyütün bebişiniziGünaydınforumu gebeliğimde ara ara takip ediyordum. Şimdi de düzenli bakmaya çalışıyorum. Beni de aranıza kabul eder misiniz 2 Ağustos'ta doğum yaptım ben de.
Gunaydin. Cok doymussa kusabiliyorlar diye biliyorum. Fazlasini cikartiyorlar.Günaydın kızlar ya tam herşey yolunda diyorum gene bişey çıkıyormeme ve mama ile beslenmeye başladığımızdan beri doyuyor huysuzluğu gitti uyuyor benim kız, ama bu seferde kusma başladı emzirme sonrası bir kusuyor mama yiyor bir daha kusuyor normalmi bu durum
Anne sutuyle alinan kilo ne kadar olursa olsun onemli degil diyorlar. Ama mama anne sutu giyorsan belki mamayi azaltabilirsin. Benim oglumu gece hic uyandirmadim ben. Kendi uyaniyordu 2 saatte 1. Aciktigini anlamasi metabolizmasinin iyi caliatigini gosteriyor. Hep ona biraktim , tabi uyanmasa uyandirirdim, neyse demem o ki geceleri 5 saate kadar izin veririm ama kendisi 4 saat civari uyaniyorm. Yani emzirme saatlerini ona biraktim. Hic uyandirmiyorum beslemek icin.Kızlar bebekleriniz kontroller de kaç kg almış bizim bebiş 2500 gr almış 43 günlük şuan bi doktora girmiştik cok fazla almış demişti takmamıştım bugün başka bir doktora gittik oda aynısını söyledi beslenme süresini uzat falan dedi zaten 2 saatte bir emiyor kendi istemeyince emmiyor başlar da bi kaç gün sarılıktan ötürü mama aldı şuan almıyor anne sütü alıyorOktivus senin de aynıydı sanırım senin ki total de kaç kg almıştı neden bu kadar almasına takılıyorlar anlamadım şuan almaları normal degil mi ya ikinci bi doktor aynı şeyi deyince kafama taktım ister istemez
Bir tane daha joker sorusuBurnu hep tikali olan bebek var mi? dogdugundan beri tikali ya. Klimadan diyolar, onu da kapattim 2 gundur. Surekli serum.fizyolojik sikiyorum nemlensin diye. 3 kere fln kullaniyorum. Bir kez de manuel aspiratorle vakumluyorum. Cok yapmak da iyi degil. Irite etmeyeyim diyorum ama mutemadiyen tikali. Domuz gibi sesler cikariyor bazen genizden. Belki burun tikanikligi bile alerjiden.
Benimki de kusuyo. Gazini iyice cikarmazsam kusuyo. Fazla geliyo da kusuyo saniodum ama uzun uzun gaz cikarirsak kusmuyoGünaydın kızlar ya tam herşey yolunda diyorum gene bişey çıkıyormeme ve mama ile beslenmeye başladığımızdan beri doyuyor huysuzluğu gitti uyuyor benim kız, ama bu seferde kusma başladı emzirme sonrası bir kusuyor mama yiyor bir daha kusuyor normalmi bu durum
Normal nefes alirken cok rahat aliyo. Ama emerken tikali gibi genzi. Doktor normal dediBurnu hep tikali olan bebek var mi? dogdugundan beri tikali ya. Klimadan diyolar, onu da kapattim 2 gundur. Surekli serum.fizyolojik sikiyorum nemlensin diye. 3 kere fln kullaniyorum. Bir kez de manuel aspiratorle vakumluyorum. Cok yapmak da iyi degil. Irite etmeyeyim diyorum ama mutemadiyen tikali. Domuz gibi sesler cikariyor bazen genizden. Belki burun tikanikligi bile alerjiden.
Biz 12 sine randevu aldık çocuk cerrahisine. Onlar da sünnet için muane edip gün verceklerErkek bebeği olan arkadaşlae, sünnet konusunda ne düşünüyorsunuz ne zaman yaptıracaksınız, yenidoğan sünneti yaptıran var mı aramızsda?
Ben de bunun kakasiz versiyonuyum 3 4 gubde bi yapio bizimki de. Surekli ikinma hali hep bi gaz. Sabah 4 saat uyanik aksam 4 saat uyanik. Kendime uzulmuyorum da kuzeye kahvalti bile hazirlayamiyorum cunku cocuk surekli kucagimda ve agliyo. Ne zaman uyudu hemen hazirliyorum sonra yine agliyo ben yiyemiyorum kuzey tek basina yiyo yine uzuluyorum. Bi an once oturmaya basladigi zamana surunmeye basladigi zamana isinlanmak istiyorumYa bu cocugun bir seye alerjisi var ama neye var bilemiyorum. Herhangi bir test yapmayacaklardir ama yine de randevu alip sormaya gidicem doktora. :/ Kendi kendime cozmeye calisiyorum durumu. Laktozu biraktim, cok dikatli yiyorum. Laktozsuz aptamil mama aldim. Kakasi hep biraz mukuslu. En azindan pisigi duzeldi.Mutluluktan aglayabiliriz. Mukusu gormezden gelmeye calisiyorum, oyle yavas yavas aliscak diyorum ama bazen cildirmis gibi agliyor. Aglamasinin alerjisiyle baglantili oldugunu dusunuyorum. Huzursuz surekli. Rahatlamiyor. Oglen 13:00de bir uyandi 17:00a kadar uyanikti. 1 aylik bebek icin uzun sure. Ici geciyor sonra yine uyaniyor miyk miyk. Dedigim gibi bazen gazdan cildirmis gibi agliyor. Sanirim kolik bebekle karsi karsiyayim. 1 hafta oncesine kadar toktu bir sey, birden basladi anlamadim. O kadar sinirim bozuluyor ki ozellikle gecenin bir yarisi aglama krizi gelirse muthis stres oluyorum. Her sey birbiriyle baglantili bence. Mukuslu kaka ve aglamalari. Durumu cozswm her sey cozulecek. On sutumu de sagmaya baslicam sanirim. Cok on sutum var bogulur gibi oluyor icerken. Yagli kisma erisemiyor. Paradoks gibi. Cok icip tikaniyor karni sisiyor, sonra rahatlamak icin daha cok.emmek istiyor fln. Aglamalari icin cok caresizim. Youtubedan beyaz gürültü, pispisli supurge fln aciyorum dinlemiyor. Hani pozisyonda tutarsam tutayim agliyor. Ne kadar zor ya. El kadar bebegi eyleyemiyorum. Esim olmasa cildirirdim. Bazen oyle agliyorum ki gorseniz uzulursunuz. Sozumona lohusa depresyonu yasamicam kendimi salmicam diye soz vermistim kendime. Ama mumkun degil. Damir belki kolay bebek ama ben tam ne istedigini cozwmiyorum derdine derman olamiyorum, belki ondan zor geliyor.
Oglan cocuklari.oyle oluyo olabilir mi benim ikisi de oyle bingil bingil yumus yumus olmadiBir tane daha joker sorusubu cocuk cok fit yabi kasli. Ne zayif ne sisman ama cok kasli. Kolu bacagina soyle hafifce sıkıp bakiyorum kas hep kas. Sirti da kasli. Genetik midir ya?.Kas sertligi fln hastalik ya, bazi hastaliklarda semptomlara yaziyolar, yoktur di mi oyle bir sey? Kizim bingil bingil yumusacikti. Damir cok guclu bazen elimi itiyor benimke dovusuyor. Esim de yok bi sey evham yapma, bana cekmis diyor, esim sportmendir, benim gibi kilolu degil.
Ya di mi? Belki fark ediyor. Teni vucut yapisi cok farkliydi kizimin. Tam pufpuftu minciklanacak gibi. Boyle parmagimi karnina koysam icine cokerdi parmagim. Damirin karnina prmagimla bastiriyorum cok sert. hadi karni gazdan sert desek ama her yeri sert sirti da oyle, ensesi de sert. Ense sertligi kas sertligi fln hep kotu yaziyolar. Her seye evhamlaniyorum.Oglan cocuklari.oyle oluyo olabilir mi benim ikisi de oyle bingil bingil yumus yumus olmadi
Her aklina geleni googlelama. Hic bisey tek basina bi hastaligin belirtisi olmaz. Irdeleyip hem kendine zehir ediosun hayati hem de stresinden cocuk stresleniyodur.Ya di mi? Belki fark ediyor. Teni vucut yapisi cok farkliydi kizimin. Tam pufpuftu minciklanacak gibi. Boyle parmagimi karnina koysam icine cokerdi parmagim. Damirin karnina prmagimla bastiriyorum cok sert. hadi karni gazdan sert desek ama her yeri sert sirti da oyle, ensesi de sert. Ense sertligi kas sertligi fln hep kotu yaziyolar. Her seye evhamlaniyorum.
Ben de her uyudugunda kizimla ilgilenmeye caisiyorum. Nevrim dondu cok mutsuzum. Kacip gitmek istiyorum. Tabi yok oyle bi secenek.en kotusu ne biliyo musun kizim her swye sahit anliyor hep goruyor agladigimi. Kardesinden nefret ederse annemi aglatiyor diye icten ice. Hala notr davraniyor. Cok incelemiyor bakip geciyor. Ne seviyor ne vuruyor. Es geciyor.Ben de bunun kakasiz versiyonuyum 3 4 gubde bi yapio bizimki de. Surekli ikinma hali hep bi gaz. Sabah 4 saat uyanik aksam 4 saat uyanik. Kendime uzulmuyorum da kuzeye kahvalti bile hazirlayamiyorum cunku cocuk surekli kucagimda ve agliyo. Ne zaman uyudu hemen hazirliyorum sonra yine agliyo ben yiyemiyorum kuzey tek basina yiyo yine uzuluyorum. Bi an once oturmaya basladigi zamana surunmeye basladigi zamana isinlanmak istiyorum
Benimki kiskaniyo ama anliyo en azindan biraz. Sadece cok huy degistirdi. O anlayisli sakin annecim annecim diye gezen cocuk kalmadi. Yapma dedigim herseyi yapan tehlikeli isler pesinde kosan bi cocuk oldu. Kardesine asla zarar vermio yapis yapis opup oksayip duruyo. Ama bendeki.ilginin bolunmesinden memnun olmadigi bariz. Pazartesi okula baslicak 4 gozle bekliyorumBen de her uyudugunda kizimla ilgilenmeye caisiyorum. Nevrim dondu cok mutsuzum. Kacip gitmek istiyorum. Tabi yok oyle bi secenek.en kotusu ne biliyo musun kizim her swye sahit anliyor hep goruyor agladigimi. Kardesinden nefret ederse annemi aglatiyor diye icten ice. Hala notr davraniyor. Cok incelemiyor bakip geciyor. Ne seviyor ne vuruyor. Es geciyor.
Mama fazla geliyor olabilir. kaç cc veriyorsun mesela? Benimki de arada kusuyor fazlasını. Mastitten ötürü sağım+mama ilerliyoruz. Şimdi ne kadar içtiğini biliyorum en azından. Çok şükür benim de huysuzluğu azaldı. Uykuları da çoğaldı maşallah. Çocuk açmış, sütü çekemiyormuş. Acemilik işte. Zamanla çözeceğiz her şeyi.,Günaydın kızlar ya tam herşey yolunda diyorum gene bişey çıkıyormeme ve mama ile beslenmeye başladığımızdan beri doyuyor huysuzluğu gitti uyuyor benim kız, ama bu seferde kusma başladı emzirme sonrası bir kusuyor mama yiyor bir daha kusuyor normalmi bu durum
Benim kızımınkide tıkalı 45 günlük oldu doğduğundan beri böyle rahat uykuda uyuyamıyor rahat nefes alamadığı için nezaman geçer bilmiyorum çok üzücüBurnu hep tikali olan bebek var mi? dogdugundan beri tikali ya. Klimadan diyolar, onu da kapattim 2 gundur. Surekli serum.fizyolojik sikiyorum nemlensin diye. 3 kere fln kullaniyorum. Bir kez de manuel aspiratorle vakumluyorum. Cok yapmak da iyi degil. Irite etmeyeyim diyorum ama mutemadiyen tikali. Domuz gibi sesler cikariyor bazen genizden. Belki burun tikanikligi bile alerjiden.
Tam anlayamadım karaciğer matırasyonu yazmış ama muhtemelen tüm organların gelişimini tamamlanması gibi karaciğerin de tam anlamıyla gelişimi tamamlanması anlamında anladım o durumda lokal anestezi daha iyi diyor Ankara özel bir hastanede doçent bşr arkadaşımın görüşü diğer doktorlar İçin bişi diyemem bizim kadın doğum doğumdan hemen sonra yaptırın dedi ama Bem kıyamadım çok küçük olduğu İçin4 5 aydan oncw lokal anestezi karaciğer icin sıkıntı mı olustırıyormus
Dün gece ben :) güzel uzun uyusun diye 80 verdim gündüz gaz mahvetti bizi. Gercekten gunleri tutmuyor, emdikten sonra gaz cikaran Bebe 2 gundur omuzda gaz cikaramiyor. Hemen daliyor uyuyor
Bende orduluyum sevindim valla insan memleketten uzakta olunca Ordulu birini bulsam nedense altın bulmuş gibi seviniyorumEvet canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?