2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Maşaallah ne güzel . bizim de sarılığımız sürüyor . 13 de kaldı ne iniyor ne çıkıyor . Nolcak böyle bilmiyorum .

Sadece anne sütü alan bebeklerde kaka yapmasa da sorun değil 10 güne kadar diyenler bile var.
Sütünü arttırmak için aktardan ya da internetten çemen otu tohumu alabilirsin. 1,5 litre içme suyuna aksamdan 10-15 tane tohum at, gün içinde o suyu iç. Çok etkili oluyor süt için hem de kaynatma falan olmadığı için çok pratik
Üzme kendini. Hepimizin yaşadığı gelgitler bunlar. Bebek bakimi çok zor, en en uslusu bile yoruyor insanı. Sürekli bölünen gece uykuları, derdini anlayamamak, yorgunluktan tahammülünün kalmaması bunlar hep normal şeyler. Bebeğin senin kokunu arıyor olabilir. İlk 3 aya 4. Trimester diyorlar, havalar biraz serinleyince sling kurtarıcı olabilir senin için. Yatağına t-shotunu koymayı da deneyebilirsin. Bu da bir dönem ve geçecek. Şu anda bu dünyada tanıdığı tek şey sensin senden ayrılmak istememekte çok haklı ama sen de bitap düşmekte haklısın, insansın çünkü yoruluyorsun.

Ne aşısı yapıyorlar ilk
Hepatit b aşısı canım. Doğduğu gün yapılan aşının ikinci dozu aynı ilki gibi bacağından yaptılar. İkinci ay aşılarında 2 omuz başlarından 1 tane de bacağından yapılacakmış. 1 tanesinde ağladı yavrum öbür ay nasıl dayanıcam bilmiyorum

Canim, benimkinin de gün geçtikçe ayari bozuldu. Yiyor ama uyku duzeni kalmadı. 3 er saatlik dilimleri birleştiriyor gece ve gündüz 1 kere. Doktora da dedim, gelişimi etkilemez mi yenidogan uykusu nerede diye. Doktor kilo alıyor, boyu uzuyor sorun yok. Her bebek ayni değil dedi. O nedenle seni anliyor ve üzülmeni istemem, çocuk fıtratı.

Sling çok çok kurtarıcı oluyor. Özellikle yatağına koyduğu an uyanıyor diyorsanız ve gazlıysa. Karnına sizin sıcağınız ve biraz da baskı hissi olduğu için sancıları azalıyor hem de eliniz serbest oluyor gün içinde. İlk başta içinde durmuyor ama pes etmeden deneyin. ilk 3 ay için özellikle kurtarıcı.

Bugün doktor kontrolünde göbek fıtığımız olduğunu öğrendik kendiliğinden geçer dedi doktor .. sizlerde de var mı ..

Kızlar bişey sorucam şimdi benim bebeğim 5. Haftasının içinde yani ilk büyüme atağı haftası ama doğum 38+3 te oldu 40 haftayı doldurmasına 10 gün kala. Bu durumda büyüme atağını normalde doğması gereken zamana göre mi hesaplamalıyım yoksa miadını doldurup doğduğu için şu an büyüme atağı haftasının içinde mi? Prematüre de normal gününe tamamlanıp hesaplanıyor ya 38. Haftada da mı tamamlanıyor bilemedim aklım karıştı

Dogdugu gunden degil dogmasi gereken gunden hesaplanir. Benmki suan 37 gunluk ama atak haftaya. 2 hafta erken dogdu cunku

Maşallah hayatımda hiç 2buçuk kilo alan bebek duymamıştım benimde sütüm çok fazla buzluklarımı dolduruyorum rahat 2-3 çocuğu beslerşm şuan ama hiç o kadar kilo almayı duymamıştım. Bizde 10günlükken gitmiştik 700gram almıştı. İlk oğlumda hep 1.5kilo alıyordu. İştahlı bir bebek demekki bebisin birde anne sütünün zararı yok kesinlikle obez olur diyenleri vs önemseme mama ile bu kiloyu alsa evet çok fazla doktor diyete sokar ama anne sütüyle çok güzel maşallah

Her gün temizliyorum bende baya beyaz sümük çıkıyor aslında burun mukozası sıcak havada sertleşiyor yani sıcak ortamda bebeğin burnu tıkalı oluyor ama bizde de klima var herhün temizleme ihtiyacı oluyor

Alerji testi yaparlar canım biz yarın yaptırıyoruz birde pahalı biraz 4bine yaptırılıyor hastaneden hastaneye değişiyordur. Birde alerji testi yaptırmak istiyorsan önce Total igE testi yaptır. Kanında alerji olup olmadığına bakıyorlar bu test negatif çıkarsa hepsi negatif çıkıyor boşuna para vermemiş olursun. Negatif çıkması negatif olduğu anlamına gelmiyor orası ayrı. Ben pazartesiden beri vegan besleniyorum. Dana ve tavuk etide yok. Ama düzelme olmadı şuanlık mukus devam ediyor huzursuzluk gaz ıkınma katılarak ağlamaya devam. İlk oğlum kolikti gazı çıkınca tamam susardı bu 7/24 huzursuz hep ıkınıyor hep kıvranıyor. Beslenmeleri de 2saat tutuyorum sürekli meme vermiyorum çünkü ıkınırken emmek istiyor güç almak istiyor memeden rahatlamak istiyor ama süt gelşnce tıkanıp bağarıyor. Emzik veriyorum öyle durumlarda. Bakalım alerji testimiz ne çıkacak

Miladını doldurduğu tarihe göre hesaplanıyormuş ataklar. Doğum tarihi dikkate alınmıyor, uygulama indirdim orada olması gereken doğum tarihi girdim dogdugu tarih olmaz diyordu

İlk büyüme atağı 5. Haftada F Fatimeesss ataksa merak etme geçer, sakinleşir bir kaç güne inşallah

Çok teçekkür ederim desteğiniz için. Öyle evet anne olmak zormuş. Bebeğime kızınca o kadar çok pişman oluyorum ki( oysa onun doğmasə işin o kadar dua etmiştim diye düşünüyorum sonra
Dün aşıdan sonra bozuldu dahada ayarı. Galiba ateşlenmiş bebeğim ve benim bu saata kadar bunu farketmem çok canımı sıktı. Eşim ilaç alıp getirdi. Huysuzluğu ondanmış bugün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…