Maşaallah ne güzel .@Mirune 25.08.2022 12.00 de dünyaya geldi bebegim. 3.300 gr 52 cm.
Selam kızlar, bugün tam bir hafta oldu doğum yapalı.
Geçen hafta çarşamba günü doktorumla karar verdikten sonra 39+1 de yani ertesi gün sabah 08.30 da yatışım yapıldı. En geç 11 de alacağını söylemişti. Saatler geçmek bilmiyordu. Odayı süslüyor hazırlıyoruz önlüğüm hazır hemşireler geliyor gidiyor sorular soruyorlar imzalar prosedürler. En son artık ameliyat önlüğünü giyip yattım varis çorabı giydirdiler sondayi spinal sonrası istedim. Neyse ki sıra sende dediler ve götürdüler saat 11.40 civarı hazırlıklar derken 12.00 da dünyaya geldi oğlum. Ten teması, ömrümce unutmayacağım bir andı işte orada anne olduğumu hissettim. Ameliyatim uzun sürdü bir de çikolata kisti aldılar doktor zor geçtiğini yumurtalıkları kurtardığını söyledi. O sebeple biraz daha ağrılı geçiyor. Onun dışında evde tam bir lohusa var. Hep ağlamaklı,dağınık ev, bitmeyen çamaşırlar, anne topuzlu, sürekli uykulu ve uykusuz geçen geceler, çocuğu için endişelenen biri oldum çıktımm. Şuan sarılık ile cebellesiyoruz biz de şuan değer 13.3 çıktı 3 gün önce 13.1 idi. 3 günde 250 gr kadar almış. Bir hafta da ne çok şey değişti ama bu mükemmel duyguyu ve kokuyu bana nasip ettiği için binlerce şükür olsun. Kimseyi takip edemedim dogurmayan kaldı mı bilemiyorum ama varsa Allah kurtarsın bir an önce sağlıkla. Doğum yapmış herkesin de gözü aydın olsun sağlıkla büyütelim
Msj attim aynen pazartesi arayackmis oda Çarşamba gidicem.Sağlık ocağına topuk kanı vermeye gittiğimizde gün vermişlerdi aşı için canım size söylemedilerse sen bi sor istersen günü geçmesin
Ne aşısı yapıyorlar ilkSağlık ocağına topuk kanı vermeye gittiğimizde gün vermişlerdi aşı için canım size söylemedilerse sen bi sor istersen günü geçmesin
Sadece anne sütü alan bebeklerde kaka yapmasa da sorun değil 10 güne kadar diyenler bile var.Bugün 5 gün kaka yapmasını bekliyorum resmen. Maşallah uslu Bi çocuk dün Dr gittim 4100 gr olmuş ama akşamları devamlı emdiği için gögsümde süt az geliyor galiba oda rahat uykuya geçmesini engelliyor dün akşam 60cc mama verdim cocuk hemen uykuya daldı. Humana papatya çayı içiyorum başka ne yapabilirim sütü arttırmak için. Hem meme hem mama verenler günde kaçkere mama veriyorsunuz. Kilosu iyi mama takviyesi yapıyım mı.
Üzme kendini. Hepimizin yaşadığı gelgitler bunlar. Bebek bakimi çok zor, en en uslusu bile yoruyor insanı. Sürekli bölünen gece uykuları, derdini anlayamamak, yorgunluktan tahammülünün kalmaması bunlar hep normal şeyler. Bebeğin senin kokunu arıyor olabilir. İlk 3 aya 4. Trimester diyorlar, havalar biraz serinleyince sling kurtarıcı olabilir senin için. Yatağına t-shotunu koymayı da deneyebilirsin. Bu da bir dönem ve geçecek. Şu anda bu dünyada tanıdığı tek şey sensin senden ayrılmak istememekte çok haklı ama sen de bitap düşmekte haklısın, insansın çünkü yoruluyorsun.Kızlar merhaba umarım iyisinizdir
Ben dert yanmaya geldim, biliyordum annelik zor amma hep yapa biliceğimi düşünmüştüm oysaki. Düne kadar kız kardeşlerim yanımdaydı ev işlerinde bebeyede çok yardımçı oldular.
Bebeğim uyumayan bir bebek kolikmi, gazlımı çözemedim(( gaz damlası kullanıyoruz pek bir faydası yok. Emmesi gelişimi çok şükür iyi ama uyuması sıkıntı. Hep kucakta tut dur beni diyor( yemek bile yeyemez oldum. Bir uyandıysa(uyuması en fazla 1,5saat) 3-4saat uyumaz, uykusu gelir ama yerine koyunca hemen uyanır. Yatağında hiç yatmıyor ya yanımda yada arabasında uyur. Bazen çok çok kızıyorum bağıracak hale geliyorum ağlıyorum. Sonra kızıyorum kendime çoçuğun ne suçu var diye. Uykusuzluktan sütümde kesilecek diye korkuyorum. Napiyim ben? Ne zamanada kadar sabr edeyim. Niye uyumazki bir aylık çoçukben anneliğe hazır değilmişim galiba. Daha şimdiden küçüçük meleğe kızıyorum
90 cc ye kademeli mi çıktın cnm peki? Bize 30 cc verdiriyorlar.Sisman istemiyorum. Ama acliktan agliyo bebek daha nasi anlatabilirim cok yememesi gerektigini?
Hepatit B doğumda yapılıyor, 1 ay sonra 2.dozu var.Ne aşısı yapıyorlar ilk
Hepatit b aşısı canım. Doğduğu gün yapılan aşının ikinci dozu aynı ilki gibi bacağından yaptılar. İkinci ay aşılarında 2 omuz başlarından 1 tane de bacağından yapılacakmış. 1 tanesinde ağladı yavrum öbür ay nasıl dayanıcam bilmiyorumNe aşısı yapıyorlar ilk
İlk büyüme atağı 5. Haftada F Fatimeesss ataksa merak etme geçer, sakinleşir bir kaç güne inşallahBenim arkadasimda gunu senin gibi diktora goturmus büyüme atagi demiş dr surekli agliyor diyor
Canim, benimkinin de gün geçtikçe ayari bozuldu. Yiyor ama uyku duzeni kalmadı. 3 er saatlik dilimleri birleştiriyor gece ve gündüz 1 kere. Doktora da dedim, gelişimi etkilemez mi yenidogan uykusu nerede diye. Doktor kilo alıyor, boyu uzuyor sorun yok. Her bebek ayni değil dedi. O nedenle seni anliyor ve üzülmeni istemem, çocuk fıtratı.Kızlar merhaba umarım iyisinizdir
Ben dert yanmaya geldim, biliyordum annelik zor amma hep yapa biliceğimi düşünmüştüm oysaki. Düne kadar kız kardeşlerim yanımdaydı ev işlerinde bebeyede çok yardımçı oldular.
Bebeğim uyumayan bir bebek kolikmi, gazlımı çözemedim(( gaz damlası kullanıyoruz pek bir faydası yok. Emmesi gelişimi çok şükür iyi ama uyuması sıkıntı. Hep kucakta tut dur beni diyor( yemek bile yeyemez oldum. Bir uyandıysa(uyuması en fazla 1,5saat) 3-4saat uyumaz, uykusu gelir ama yerine koyunca hemen uyanır. Yatağında hiç yatmıyor ya yanımda yada arabasında uyur. Bazen çok çok kızıyorum bağıracak hale geliyorum ağlıyorum. Sonra kızıyorum kendime çoçuğun ne suçu var diye. Uykusuzluktan sütümde kesilecek diye korkuyorum. Napiyim ben? Ne zamanada kadar sabr edeyim. Niye uyumazki bir aylık çoçukben anneliğe hazır değilmişim galiba. Daha şimdiden küçüçük meleğe kızıyorum
Evet 30 la basladim. Ama emzirme ustune 90 diil direk ogun olunca 9090 cc ye kademeli mi çıktın cnm peki? Bize 30 cc verdiriyorlar.
Kızlar merhaba umarım iyisinizdir
Benm oglumda da varBugün doktor kontrolünde göbek fıtığımız olduğunu öğrendik kendiliğinden geçer dedi doktor .. sizlerde de var mı ..
Dogdugu gunden degil dogmasi gereken gunden hesaplanir. Benmki suan 37 gunluk ama atak haftaya. 2 hafta erken dogdu cunkuKızlar bişey sorucam şimdi benim bebeğim 5. Haftasının içinde yani ilk büyüme atağı haftası ama doğum 38+3 te oldu 40 haftayı doldurmasına 10 gün kala. Bu durumda büyüme atağını normalde doğması gereken zamana göre mi hesaplamalıyım yoksa miadını doldurup doğduğu için şu an büyüme atağı haftasının içinde mi? Prematüre de normal gününe tamamlanıp hesaplanıyor ya 38. Haftada da mı tamamlanıyor bilemedim aklım karıştı
Maşallah hayatımda hiç 2buçuk kilo alan bebek duymamıştımKızlar bebekleriniz kontroller de kaç kg almış bizim bebiş 2500 gr almış 43 günlük şuan bi doktora girmiştik cok fazla almış demişti takmamıştım bugün başka bir doktora gittik oda aynısını söyledi beslenme süresini uzat falan dedi zaten 2 saatte bir emiyor kendi istemeyince emmiyor başlar da bi kaç gün sarılıktan ötürü mama aldı şuan almıyor anne sütü alıyorOktivus senin de aynıydı sanırım senin ki total de kaç kg almıştı neden bu kadar almasına takılıyorlar anlamadım şuan almaları normal degil mi ya ikinci bi doktor aynı şeyi deyince kafama taktım ister istemez
Her gün temizliyorum bende baya beyaz sümük çıkıyor aslında burun mukozası sıcak havada sertleşiyor yani sıcak ortamda bebeğin burnu tıkalı oluyor ama bizde de klima var herhün temizleme ihtiyacı oluyorBurnu hep tikali olan bebek var mi? dogdugundan beri tikali ya. Klimadan diyolar, onu da kapattim 2 gundur. Surekli serum.fizyolojik sikiyorum nemlensin diye. 3 kere fln kullaniyorum. Bir kez de manuel aspiratorle vakumluyorum. Cok yapmak da iyi degil. Irite etmeyeyim diyorum ama mutemadiyen tikali. Domuz gibi sesler cikariyor bazen genizden. Belki burun tikanikligi bile alerjiden.
Alerji testi yaparlar canım biz yarın yaptırıyoruz birde pahalı biraz 4bine yaptırılıyor hastaneden hastaneye değişiyordur. Birde alerji testi yaptırmak istiyorsan önce Total igE testi yaptır. Kanında alerji olup olmadığına bakıyorlar bu test negatif çıkarsa hepsi negatif çıkıyor boşuna para vermemiş olursun. Negatif çıkması negatif olduğu anlamına gelmiyor orası ayrı. Ben pazartesiden beri vegan besleniyorum. Dana ve tavuk etide yok. Ama düzelme olmadı şuanlık mukus devam ediyor huzursuzluk gaz ıkınma katılarak ağlamaya devam. İlk oğlum kolikti gazı çıkınca tamam susardı bu 7/24 huzursuz hep ıkınıyor hep kıvranıyor. Beslenmeleri de 2saat tutuyorum sürekli meme vermiyorum çünkü ıkınırken emmek istiyor güç almak istiyor memeden rahatlamak istiyor ama süt gelşnce tıkanıp bağarıyor. Emzik veriyorum öyle durumlarda. Bakalım alerji testimiz ne çıkacakYa bu cocugun bir seye alerjisi var ama neye var bilemiyorum. Herhangi bir test yapmayacaklardir ama yine de randevu alip sormaya gidicem doktora. :/ Kendi kendime cozmeye calisiyorum durumu. Laktozu biraktim, cok dikatli yiyorum. Laktozsuz aptamil mama aldim. Kakasi hep biraz mukuslu. En azindan pisigi duzeldi.Mutluluktan aglayabiliriz. Mukusu gormezden gelmeye calisiyorum, oyle yavas yavas aliscak diyorum ama bazen cildirmis gibi agliyor. Aglamasinin alerjisiyle baglantili oldugunu dusunuyorum. Huzursuz surekli. Rahatlamiyor. Oglen 13:00de bir uyandi 17:00a kadar uyanikti. 1 aylik bebek icin uzun sure. Ici geciyor sonra yine uyaniyor miyk miyk. Dedigim gibi bazen gazdan cildirmis gibi agliyor. Sanirim kolik bebekle karsi karsiyayim. 1 hafta oncesine kadar toktu bir sey, birden basladi anlamadim. O kadar sinirim bozuluyor ki ozellikle gecenin bir yarisi aglama krizi gelirse muthis stres oluyorum. Her sey birbiriyle baglantili bence. Mukuslu kaka ve aglamalari. Durumu cozswm her sey cozulecek. On sutumu de sagmaya baslicam sanirim. Cok on sutum var bogulur gibi oluyor icerken. Yagli kisma erisemiyor. Paradoks gibi. Cok icip tikaniyor karni sisiyor, sonra rahatlamak icin daha cok.emmek istiyor fln. Aglamalari icin cok caresizim. Youtubedan beyaz gürültü, pispisli supurge fln aciyorum dinlemiyor. Hani pozisyonda tutarsam tutayim agliyor. Ne kadar zor ya. El kadar bebegi eyleyemiyorum. Esim olmasa cildirirdim. Bazen oyle agliyorum ki gorseniz uzulursunuz. Sozumona lohusa depresyonu yasamicam kendimi salmicam diye soz vermistim kendime. Ama mumkun degil. Damir belki kolay bebek ama ben tam ne istedigini cozwmiyorum derdine derman olamiyorum, belki ondan zor geliyor.
Miladını doldurduğu tarihe göre hesaplanıyormuş ataklar. Doğum tarihi dikkate alınmıyor, uygulama indirdim orada olması gereken doğum tarihi girdim dogdugu tarih olmaz diyorduKızlar bişey sorucam şimdi benim bebeğim 5. Haftasının içinde yani ilk büyüme atağı haftası ama doğum 38+3 te oldu 40 haftayı doldurmasına 10 gün kala. Bu durumda büyüme atağını normalde doğması gereken zamana göre mi hesaplamalıyım yoksa miadını doldurup doğduğu için şu an büyüme atağı haftasının içinde mi? Prematüre de normal gününe tamamlanıp hesaplanıyor ya 38. Haftada da mı tamamlanıyor bilemedim aklım karıştı
Eve bi gidelim duş aldırıp losyon süreceğim. Şimdilik sudocrem sürdüler o bile rahatlattı vaya yumuşadı düzeldi.
Ah bir bilsem. Zart zart atıyoruz her gün her saat neredeyse ama bitmiyor
Evet değilmişben biraz abartmışım
Kız nasıl almış senin bebe öyle maşallah
Sakın böyle düşünme. Bizde insanız. Bir yerden sonra sinir sistemlerin bozuluyor gerçekten. Dayanamayacak seviyeye geliyorsun. Mesela biz yoldayız eve gidiyoruz. Kızım yolda beni rezil etti. O ladar sinirlerim bozuldu ki ağladım neden doğurdum dedim kızdım falan sonra bunları dediğim için oturdum bir daha ağladım. Olacak şeyler bunlar. Zamanla düzelecek geçecek. Bizimle iletişim kurmaya başladıklarında bunları hep unutacağız. Sonuçta şu anda dertlerini anlayamıyorlar. Ağlayacaklar bağıracaklar yeri gelecek bizde onlarla ağlayacağız. Uyumaması belki de uykuya tam dalmadan yatağa koymaktan kaynaklı olabilir. Benim kızımda öyle yapıyor dalmadan yatağa koyunca hem hiç uyumamış gibi açıyor gözlerini hemde ağlamaya başlıyor hemen. İyice dalmasını bekliyorum o yüzden. Arabasında uyuyorsa bırak uyusun. Şahsen ben öyle yapardım. Demek ki rahat ediyor güvende hissediyor kendini orada.
Sadece anne sütü alan bebeklerde kaka yapmasa da sorun değil 10 güne kadar diyenler bile var.
Sütünü arttırmak için aktardan ya da internetten çemen otu tohumu alabilirsin. 1,5 litre içme suyuna aksamdan 10-15 tane tohum at, gün içinde o suyu iç. Çok etkili oluyor süt için hem de kaynatma falan olmadığı için çok pratik
Üzme kendini. Hepimizin yaşadığı gelgitler bunlar. Bebek bakimi çok zor, en en uslusu bile yoruyor insanı. Sürekli bölünen gece uykuları, derdini anlayamamak, yorgunluktan tahammülünün kalmaması bunlar hep normal şeyler. Bebeğin senin kokunu arıyor olabilir. İlk 3 aya 4. Trimester diyorlar, havalar biraz serinleyince sling kurtarıcı olabilir senin için. Yatağına t-shotunu koymayı da deneyebilirsin. Bu da bir dönem ve geçecek. Şu anda bu dünyada tanıdığı tek şey sensin senden ayrılmak istememekte çok haklı ama sen de bitap düşmekte haklısın, insansın çünkü yoruluyorsun.
İlk büyüme atağı 5. Haftada F Fatimeesss ataksa merak etme geçer, sakinleşir bir kaç güne inşallah
Çok teçekkür ederim desteğiniz için. Öyle evet anne olmak zormuş. Bebeğime kızınca o kadar çok pişman oluyorum ki( oysa onun doğmasə işin o kadar dua etmiştim diye düşünüyorum sonraCanim, benimkinin de gün geçtikçe ayari bozuldu. Yiyor ama uyku duzeni kalmadı. 3 er saatlik dilimleri birleştiriyor gece ve gündüz 1 kere. Doktora da dedim, gelişimi etkilemez mi yenidogan uykusu nerede diye. Doktor kilo alıyor, boyu uzuyor sorun yok. Her bebek ayni değil dedi. O nedenle seni anliyor ve üzülmeni istemem, çocuk fıtratı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?