- 15 Şubat 2021
- 527
- 703
- 33
- 34
Aynı durumu biz de yaşıyoruz. Uyurken horluyor serumla açsak bile fayda etmiyor. Oda nemlendirici alayım diyorum hava çok sıcak olduğu için mi böyle anlayamıyorumBurnu hep tikali olan bebek var mi? dogdugundan beri tikali ya. Klimadan diyolar, onu da kapattim 2 gundur. Surekli serum.fizyolojik sikiyorum nemlensin diye. 3 kere fln kullaniyorum. Bir kez de manuel aspiratorle vakumluyorum. Cok yapmak da iyi degil. Irite etmeyeyim diyorum ama mutemadiyen tikali. Domuz gibi sesler cikariyor bazen genizden. Belki burun tikanikligi bile alerjiden.
Bende aynı durumu yaşıyorum önsütüm çok fazla dün kontrolümüz vardı ayda 800 gr almış normal sınırlar içinde ama o kadar emmeye 1 kilo alabilirdi yağlı süte ulaşamadığı için böyle olmuş doktor önsüt çok alan çocukların çok gazı olacağını kakasının da köpüklü biraz mukuslu olabileceğini söyledi bende önden sağım yapıp öyle emzireceğim bakalım gaz sorunu biraz azalacak mıYa bu cocugun bir seye alerjisi var ama neye var bilemiyorum. Herhangi bir test yapmayacaklardir ama yine de randevu alip sormaya gidicem doktora. :/ Kendi kendime cozmeye calisiyorum durumu. Laktozu biraktim, cok dikatli yiyorum. Laktozsuz aptamil mama aldim. Kakasi hep biraz mukuslu. En azindan pisigi duzeldi.Mutluluktan aglayabiliriz. Mukusu gormezden gelmeye calisiyorum, oyle yavas yavas aliscak diyorum ama bazen cildirmis gibi agliyor. Aglamasinin alerjisiyle baglantili oldugunu dusunuyorum. Huzursuz surekli. Rahatlamiyor. Oglen 13:00de bir uyandi 17:00a kadar uyanikti. 1 aylik bebek icin uzun sure. Ici geciyor sonra yine uyaniyor miyk miyk. Dedigim gibi bazen gazdan cildirmis gibi agliyor. Sanirim kolik bebekle karsi karsiyayim. 1 hafta oncesine kadar toktu bir sey, birden basladi anlamadim. O kadar sinirim bozuluyor ki ozellikle gecenin bir yarisi aglama krizi gelirse muthis stres oluyorum. Her sey birbiriyle baglantili bence. Mukuslu kaka ve aglamalari. Durumu cozswm her sey cozulecek. On sutumu de sagmaya baslicam sanirim. Cok on sutum var bogulur gibi oluyor icerken. Yagli kisma erisemiyor. Paradoks gibi. Cok icip tikaniyor karni sisiyor, sonra rahatlamak icin daha cok.emmek istiyor fln. Aglamalari icin cok caresizim. Youtubedan beyaz gürültü, pispisli supurge fln aciyorum dinlemiyor. Hani pozisyonda tutarsam tutayim agliyor. Ne kadar zor ya. El kadar bebegi eyleyemiyorum. Esim olmasa cildirirdim. Bazen oyle agliyorum ki gorseniz uzulursunuz. Sozumona lohusa depresyonu yasamicam kendimi salmicam diye soz vermistim kendime. Ama mumkun degil. Damir belki kolay bebek ama ben tam ne istedigini cozwmiyorum derdine derman olamiyorum, belki ondan zor geliyor.
Burnu hep tikali olan bebek var mi? dogdugundan beri tikali ya. Klimadan diyolar, onu da kapattim 2 gundur. Surekli serum.fizyolojik sikiyorum nemlensin diye. 3 kere fln kullaniyorum. Bir kez de manuel aspiratorle vakumluyorum. Cok yapmak da iyi degil. Irite etmeyeyim diyorum ama mutemadiyen tikali. Domuz gibi sesler cikariyor bazen genizden. Belki burun tikanikligi bile alerjiden.
Benim kızımınkide tıkalı 45 günlük oldu doğduğundan beri böyle rahat uykuda uyuyamıyor rahat nefes alamadığı için nezaman geçer bilmiyorum çok üzücü
Vayy hemserim öyle valla yılda bir iki gidebiliyorum ben bu yıl gebelik yüzünden hic gidemedimBende orduluyum sevindim valla insan memleketten uzakta olunca Ordulu birini bulsam nedense altın bulmuş gibi seviniyorum
Bende 60 ml e çıkardım iki gündür çocuk uyumuyo yatağa yatıyor sıkışıp duruyor uykusunu boluyor. Yok ya emzircem daha yeni kahvalti yapabildim şu saate kadarEvet mamanın sindirimi zor o yüzden çok gaz yapıyo. Gaz kaçıncı aya kadar devam ediyo ya
Aşıyı arayıp cagriyorlar mi sağlık ocağı mi çağırıyor.Merhabaaaabugün aşımız vardı kıntrolümüzü de olduk, 3300 olmuş kilomuz 5. Gün muayenemizde 2500 dük 800 gram almışız yavaş kilo alıyor diye çok üzülüyodum çok şükür güzel almış son bir haftada toparlamış yavrum bugün çok mutlu bi gün
2-3 ay suruyormus sanirim , 1 ayi doldurduk bileEvet mamanın sindirimi zor o yüzden çok gaz yapıyo. Gaz kaçıncı aya kadar devam ediyo ya
Ay az önce o şoku bende yaşadım. Ufak ufak kusuyodu evet ama kendi üstünü benim ustumu boydan boya kustu çok fazlaydı korktum baya zibinin onu komple kusmuk oldu ya. Normal emiyo aslında neden böyleGünaydın kızlar ya tam herşey yolunda diyorum gene bişey çıkıyormeme ve mama ile beslenmeye başladığımızdan beri doyuyor huysuzluğu gitti uyuyor benim kız, ama bu seferde kusma başladı emzirme sonrası bir kusuyor mama yiyor bir daha kusuyor normalmi bu durum
Benim arkadasimda gunu senin gibi diktora goturmus büyüme atagi demiş dr surekli agliyor diyorKızlar merhaba umarım iyisinizdir
Ben dert yanmaya geldim, biliyordum annelik zor amma hep yapa biliceğimi düşünmüştüm oysaki. Düne kadar kız kardeşlerim yanımdaydı ev işlerinde bebeyede çok yardımçı oldular.
Bebeğim uyumayan bir bebek kolikmi, gazlımı çözemedim(( gaz damlası kullanıyoruz pek bir faydası yok. Emmesi gelişimi çok şükür iyi ama uyuması sıkıntı. Hep kucakta tut dur beni diyor( yemek bile yeyemez oldum. Bir uyandıysa(uyuması en fazla 1,5saat) 3-4saat uyumaz, uykusu gelir ama yerine koyunca hemen uyanır. Yatağında hiç yatmıyor ya yanımda yada arabasında uyur. Bazen çok çok kızıyorum bağıracak hale geliyorum ağlıyorum. Sonra kızıyorum kendime çoçuğun ne suçu var diye. Uykusuzluktan sütümde kesilecek diye korkuyorum. Napiyim ben? Ne zamanada kadar sabr edeyim. Niye uyumazki bir aylık çoçukben anneliğe hazır değilmişim galiba. Daha şimdiden küçüçük meleğe kızıyorum
Ben de uyandırmıyorum ki kendisi 2 saatte bir uyanıyor ama geceleri bazen 1 buçuk saatte bir mama vermiyorum ilk 15 gün vermiştik sonra vermedik hiç doktorlar da bi garip gerçekten bizim ki cok minik doğdu bence anne karnında alamadığı kiloyu şimdi alıyor o yüzden cok almış gibi duruyor gibi bi yorum yaptım kendimce sağlıklı olsun daAnne sutuyle alinan kilo ne kadar olursa olsun onemli degil diyorlar. Ama mama anne sutu giyorsan belki mamayi azaltabilirsin. Benim oglumu gece hic uyandirmadim ben. Kendi uyaniyordu 2 saatte 1. Aciktigini anlamasi metabolizmasinin iyi caliatigini gosteriyor. Hep ona biraktim , tabi uyanmasa uyandirirdim, neyse demem o ki geceleri 5 saate kadar izin veririm ama kendisi 4 saat civari uyaniyorm. Yani emzirme saatlerini ona biraktim. Hic uyandirmiyorum beslemek icin.
.
Biz de öyleyiz ya doktor ciğerlerini dinledi sorun yok dedi burunda ki bi yer küçük oluyormus bebekler de o tip sesler ondanmıs bir de reflüsü varsa da oyle ses çıkarabilirmiş bizim bebekte reflü de var gibi kusuyor sürekliBurnu hep tikali olan bebek var mi? dogdugundan beri tikali ya. Klimadan diyolar, onu da kapattim 2 gundur. Surekli serum.fizyolojik sikiyorum nemlensin diye. 3 kere fln kullaniyorum. Bir kez de manuel aspiratorle vakumluyorum. Cok yapmak da iyi degil. Irite etmeyeyim diyorum ama mutemadiyen tikali. Domuz gibi sesler cikariyor bazen genizden. Belki burun tikanikligi bile alerjiden.
Bende en son mayısta gittim Muğla’da yaşıyorum köyceğizde ama ordu merkezdenim 10 yıldır burdayım sen ordunun neresindensinVayy hemserim öyle valla yılda bir iki gidebiliyorum ben bu yıl gebelik yüzünden hic gidemedimsen nerde yasıyorsun,
Babam ulubeyli benim de annem merkezli, valla sen en azından denizden denize gitmişsin, ben kurak topraklara geldim ne agac var ne ot bol bol sicakla kuru sogukBende en son mayısta gittim Muğla’da yaşıyorum köyceğizde ama ordu merkezdenim 10 yıldır burdayım sen ordunun neresindensin
Evet ya Konya’ya gitmedim ama iç Anadolu bana göre bi yer değil aslında hiçbir yer memleketi gibi değil insanın burda da cehennem sıcakları varBabam ulubeyli benim de annem merkezli, valla sen en azından denizden denize gitmişsin, ben kurak topraklara geldim ne agac var ne ot bol bol sicakla kuru soguk
Sağlık ocağına topuk kanı vermeye gittiğimizde gün vermişlerdi aşı için canım size söylemedilerse sen bi sor istersen günü geçmesinAşıyı arayıp cagriyorlar mi sağlık ocağı mi çağırıyor.
Eve bi gidelim duş aldırıp losyon süreceğim. Şimdilik sudocrem sürdüler o bile rahatlattı vaya yumuşadı düzeldi.Bizim kızın da banyodan sonra böyle oluyor cildi kuruyor muhtemelen. Hindistan cevizi yağıyla yağlıyorum geçiyor.
Ah bir bilsem. Zart zart atıyoruz her gün her saat neredeyse ama bitmiyorBenimkininde gazı bitmiyor anlamadım nereden geliyor bu kadar gaz
Evet değilmişEgzama değil bence cnm ya acaba nemlendirmemi yapsan her gün düzenli olarak cildi çok kurudur ondandır belki.
Kız nasıl almış senin bebe öyle maşallahKızlar bebekleriniz kontroller de kaç kg almış bizim bebiş 2500 gr almış 43 günlük şuan bi doktora girmiştik cok fazla almış demişti takmamıştım bugün başka bir doktora gittik oda aynısını söyledi beslenme süresini uzat falan dedi zaten 2 saatte bir emiyor kendi istemeyince emmiyor başlar da bi kaç gün sarılıktan ötürü mama aldı şuan almıyor anne sütü alıyor @Oktivus senin de aynıydı sanırım senin ki total de kaç kg almıştı neden bu kadar almasına takılıyorlar anlamadım şuan almaları normal degil mi ya ikinci bi doktor aynı şeyi deyince kafama taktım ister istemez
Sakın böyle düşünme. Bizde insanız. Bir yerden sonra sinir sistemlerin bozuluyor gerçekten. Dayanamayacak seviyeye geliyorsun. Mesela biz yoldayız eve gidiyoruz. Kızım yolda beni rezil etti. O ladar sinirlerim bozuldu ki ağladım neden doğurdum dedim kızdım falan sonra bunları dediğim için oturdum bir daha ağladım. Olacak şeyler bunlar. Zamanla düzelecek geçecek. Bizimle iletişim kurmaya başladıklarında bunları hep unutacağız. Sonuçta şu anda dertlerini anlayamıyorlar. Ağlayacaklar bağıracaklar yeri gelecek bizde onlarla ağlayacağız. Uyumaması belki de uykuya tam dalmadan yatağa koymaktan kaynaklı olabilir. Benim kızımda öyle yapıyor dalmadan yatağa koyunca hem hiç uyumamış gibi açıyor gözlerini hemde ağlamaya başlıyor hemen. İyice dalmasını bekliyorum o yüzden. Arabasında uyuyorsa bırak uyusun. Şahsen ben öyle yapardım. Demek ki rahat ediyor güvende hissediyor kendini orada.Kızlar merhaba umarım iyisinizdir
Ben dert yanmaya geldim, biliyordum annelik zor amma hep yapa biliceğimi düşünmüştüm oysaki. Düne kadar kız kardeşlerim yanımdaydı ev işlerinde bebeyede çok yardımçı oldular.
Bebeğim uyumayan bir bebek kolikmi, gazlımı çözemedim(( gaz damlası kullanıyoruz pek bir faydası yok. Emmesi gelişimi çok şükür iyi ama uyuması sıkıntı. Hep kucakta tut dur beni diyor( yemek bile yeyemez oldum. Bir uyandıysa(uyuması en fazla 1,5saat) 3-4saat uyumaz, uykusu gelir ama yerine koyunca hemen uyanır. Yatağında hiç yatmıyor ya yanımda yada arabasında uyur. Bazen çok çok kızıyorum bağıracak hale geliyorum ağlıyorum. Sonra kızıyorum kendime çoçuğun ne suçu var diye. Uykusuzluktan sütümde kesilecek diye korkuyorum. Napiyim ben? Ne zamanada kadar sabr edeyim. Niye uyumazki bir aylık çoçukben anneliğe hazır değilmişim galiba. Daha şimdiden küçüçük meleğe kızıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?