- 27 Kasım 2021
- 375
- 517
- 23
- 35
Cnm valla ben de süt arttırma çabalarındayım sürekli emzirmeye çalışıylrum humana çayı ben de içiyorum aynı zamanda promalt içiyorum tahin helva yiyorum çorba içemeye çalışıyorum 3 gündür bunları yapıyorum düzenli olarak bakalım nolcak. Mamayı 3 saatte 1 veriyorum ama mamadan önce hep emziriyorum arttırsın diye. Yani gündüz 4 kere filan mama vermiş oluyorum.Bugün 5 gün kaka yapmasını bekliyorum resmen. Maşallah uslu Bi çocuk dün Dr gittim 4100 gr olmuş ama akşamları devamlı emdiği için gögsümde süt az geliyor galiba oda rahat uykuya geçmesini engelliyor dün akşam 60cc mama verdim cocuk hemen uykuya daldı. Humana papatya çayı içiyorum başka ne yapabilirim sütü arttırmak için. Hem meme hem mama verenler günde kaçkere mama veriyorsunuz. Kilosu iyi mama takviyesi yapıyım mı.
AnladımDogdugu gunden degil dogmasi gereken gunden hesaplanir. Benmki suan 37 gunluk ama atak haftaya. 2 hafta erken dogdu cunku
Kusuyosa mama çok geliyodur demişti doktorum benim cnm. Verdiğin mama miktarını azaltın isterseniz.Ay az önce o şoku bende yaşadım. Ufak ufak kusuyodu evet ama kendi üstünü benim ustumu boydan boya kustu çok fazlaydı korktum baya zibinin onu komple kusmuk oldu ya. Normal emiyo aslında neden böyle
Bizde de var doktor bisey yapmiycaz kendisi geçecek dedi.gobek deliği top gibi dışarda bizimBugün doktor kontrolünde göbek fıtığımız olduğunu öğrendik kendiliğinden geçer dedi doktor .. sizlerde de var mı ..
Ben mama vermiyorum sadece anne sütü. Sanirim sindormesine firsat kalmadan fazla mi beslemiş oldum anlamadimKusuyosa mama çok geliyodur demişti doktorum benim cnm. Verdiğin mama miktarını azaltın isterseniz.
Tamam canım teşekkür ederim büyüme atağından değilmiş demek huysuzluğuMiladını doldurduğu tarihe göre hesaplanıyormuş ataklar. Doğum tarihi dikkate alınmıyor, uygulama indirdim orada olması gereken doğum tarihi girdim dogdugu tarih olmaz diyordu
Hangi uygulama bu arada?Miladını doldurduğu tarihe göre hesaplanıyormuş ataklar. Doğum tarihi dikkate alınmıyor, uygulama indirdim orada olması gereken doğum tarihi girdim dogdugu tarih olmaz diyordu
Ayyy 2 çocuk gerçekten çok zor yaaa ... bebeğimin gazı osu busu değil 4 yaşındaki kızım beni daha çok yoruyor inan ki .... Çok hareketli uyku düzeni bozuldu bizimle yatmak istiyor sürekli . Hiç söz dinlemiyor . Onu anlamaya çalışıyorum ama sabrım taşıyor bazen ellerine vuruyorumÇok şükür illet sarılıktan kurtulmak üzereyiz yani inşallah.
İkinci çocuğu düşünen arkadaşlar tünelin ucu hiç iyi bir yere çıkmıyor haberiniz olsun evde resmen iki yenidoğanım var
Bizim de az kaldı 8 eylülde 1 ay olucak. Bitsin gaz çocuğu helak ediyo2-3 ay suruyormus sanirim , 1 ayi doldurduk bile
Ben 60 ml veriyorum anca doyuyo. Sen sütle bir tek gidebiliyosan devam et kesinlikleBende 60 ml e çıkardım iki gündür çocuk uyumuyo yatağa yatıyor sıkışıp duruyor uykusunu boluyor. Yok ya emzircem daha yeni kahvalti yapabildim şu saate kadar
Olabilir cnm ondan da. Bana kusması mamanın fazla gelmesinden kaynaklı demişti doktorumBen mama vermiyorum sadece anne sütü. Sanirim sindormesine firsat kalmadan fazla mi beslemiş oldum anlamadim
Benim de başlar da sütüm yoktu şuan masallah var ama oyle emzik gibi kullanan sürekli memede olan bi bebek degil aslında doyunca direk bırakıyor ağzına asla sokamıyorsun sadece anne sütü alıyor evet iki doktor da aynı şeyi deyince tedirgin oldum normal de takmıyordum ama zayıf doğan bebekler iyi gelişir diyorlardı sanırım gerçekten oyle oldu beslenme aralıklarını aç dedi ama nasıl açabilirim yani o zaman ben aynen bildiğim usül devam edicem anne sütü alıyor sonuçtaMaşallah hayatımda hiç 2buçuk kilo alan bebek duymamıştımbenimde sütüm çok fazla buzluklarımı dolduruyorum rahat 2-3 çocuğu beslerşm şuan ama hiç o kadar kilo almayı duymamıştım. Bizde 10günlükken gitmiştik 700gram almıştı. İlk oğlumda hep 1.5kilo alıyordu. İştahlı bir bebek demekki bebisin birde anne sütünün zararı yok kesinlikle obez olur diyenleri vs önemseme mama ile bu kiloyu alsa evet çok fazla doktor diyete sokar ama anne sütüyle çok güzel maşallah
Anne karnın da alamadığını dışar da alıyor galiba benim bebişEve bi gidelim duş aldırıp losyon süreceğim. Şimdilik sudocrem sürdüler o bile rahatlattı vaya yumuşadı düzeldi.
Ah bir bilsem. Zart zart atıyoruz her gün her saat neredeyse ama bitmiyor
Evet değilmişben biraz abartmışım
Kız nasıl almış senin bebe öyle maşallah
Sakın böyle düşünme. Bizde insanız. Bir yerden sonra sinir sistemlerin bozuluyor gerçekten. Dayanamayacak seviyeye geliyorsun. Mesela biz yoldayız eve gidiyoruz. Kızım yolda beni rezil etti. O ladar sinirlerim bozuldu ki ağladım neden doğurdum dedim kızdım falan sonra bunları dediğim için oturdum bir daha ağladım. Olacak şeyler bunlar. Zamanla düzelecek geçecek. Bizimle iletişim kurmaya başladıklarında bunları hep unutacağız. Sonuçta şu anda dertlerini anlayamıyorlar. Ağlayacaklar bağıracaklar yeri gelecek bizde onlarla ağlayacağız. Uyumaması belki de uykuya tam dalmadan yatağa koymaktan kaynaklı olabilir. Benim kızımda öyle yapıyor dalmadan yatağa koyunca hem hiç uyumamış gibi açıyor gözlerini hemde ağlamaya başlıyor hemen. İyice dalmasını bekliyorum o yüzden. Arabasında uyuyorsa bırak uyusun. Şahsen ben öyle yapardım. Demek ki rahat ediyor güvende hissediyor kendini orada.
Ağzına süt fazla gidince oyle oluyor insan korkuyor bi anlık olunca ama zaman ilerledikçe emmeyi öğrendikçe cok aza iniyor o bogulacak gibi olma durumuKızlar benşm bebe 2 gündür emerken boğulacak gibi oluyo öksürüyo korkutuyo beni niye olabilir
Canim mamayı nasil kestin birden mi azaltarak mı ben 2 gündür gündüz mama vermiyordum birsktirayim diye emzirme danişmani yanliş yaptigimi günde 30ml kesmemi soyledi 10ar 10ar düs öğünlerden dediBen de uyandırmıyorum ki kendisi 2 saatte bir uyanıyor ama geceleri bazen 1 buçuk saatte bir mama vermiyorum ilk 15 gün vermiştik sonra vermedik hiç doktorlar da bi garip gerçekten bizim ki cok minik doğdu bence anne karnında alamadığı kiloyu şimdi alıyor o yüzden cok almış gibi duruyor gibi bi yorum yaptım kendimce sağlıklı olsun da
Harika haftalar CanimHangi uygulama bu arada?
8 agustos mu dogum tarihi bizimde 8 eylulde 1 ay olacak :)Bizim de az kaldı 8 eylülde 1 ay olucak. Bitsin gaz çocuğu helak ediyo
Aynı şeyleri yaşıyoruz canım bizimki de Kasım da 3 olacak bebekle ilgili hangi eşya çıksa kendi kullanmak istiyor, onla birlikte ağlıyor bazen onunla ilgilenme benimle ilgilen diyorAyyy 2 çocuk gerçekten çok zor yaaa ... bebeğimin gazı osu busu değil 4 yaşındaki kızım beni daha çok yoruyor inan ki .... Çok hareketli uyku düzeni bozuldu bizimle yatmak istiyor sürekli . Hiç söz dinlemiyor . Onu anlamaya çalışıyorum ama sabrım taşıyor bazen ellerine vuruyorum
Sarılıktan hastane de yattık canım o ara mama başlamıştık bizde 15 güne kadar riskli olduğu icin riske atmadık devam ettik sonra sütümün artması icin elimden geleni yaptım sütümün iyi olduğuna emin olduktan sonrada bi anda kestim azaltma vs yapmadım yani sütüm vardı ve yeterliydi cünkü emdikçe daha cok geldi benim mantıgım aralarda mama verince bebek doyuyor ve Memeyi son damlasına kadar boşaltmıypr oyle olunca da süt hep sabit kalıyor artmıyor emzirmekte artmasında önemli bi etken cünküCanim mamayı nasil kestin birden mi azaltarak mı ben 2 gündür gündüz mama vermiyordum birsktirayim diye emzirme danişmani yanliş yaptigimi günde 30ml kesmemi soyledi 10ar 10ar düs öğünlerden dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?