- 17 Aralık 2018
- 2.322
- 3.208
- 133
Fitili zeytinyağına batır gonderdikten sonra popusunun yanaklarindan biraz sıkarak tut hemen çıkmasın bizim doktorumuz kızımda ortadan ikiye bölüp ver diyordu bir tane tüm fazla olur derdi sadece anne sütü mü alıyorHer gün 1 çay kaşığı zeytinyağı verdiriyor doktor zaten. Ona rağmen kabız olduk.
Ya fitili attı, beceremedik, yine deneyeceğiz artık, çok da agladi. Zeytinyagı ile iyi gidiyorduk, bu kez kabız oldu yine. Aşağıdakini verdi doktor bebek için.
Gliserin kansuk pediatrik fitil
Her gün zeytinyağı içmemize ragmen kabız olduk, 4 5 günü geçince doktora sordum fitil önerdi. Hala kabız cocugum.
Fıtık pediatrik fitil ama bence kalın ya
Benim bebeğim de emiyor sonra yaygarayi basıyor mama yapıyorum sesi kesiliyor emmediğini sağıyorum veriyorum anne sutunde 1 saati doldurmuyor açıkiyor ilk aylarında böyle değildi suan doymuyor karnı doyunca ağlamıyor azda olsa daha rahat uyuyorBebde mamasına katıyorum 1 çk. Her gün. Daha kabız olmadık şükür ama çok zor yapıyor sıvı olmasına rağmen. Aynen bende de bu fitilden var. Arkadaşım söylemişti doktora sorup almıştım. Yarım kullanın ihtiyaç olunca demişti. Biraz kalım bi fitil. Dinlemesine ikiye bölebilirisiniz demişti.
Kız adam sabah 8 de bi gidiyor akşam 5 te geliyorama şükğr tabi 5 ten sonra rahatlıyorum ben yine de.
Sütün yaramıyor değil de belki artık midesi büyüdüğü için yetmiyor olabilir mi? Benim kızımda öyle 1 saat emiyor sütüm var ama illa mama içiyor 60cc. Bu zamana kadar hep aç diye ağlamış gaz ağlamaları dışında.
Hahah aynen ama bu dönemden daha iyi değil mi ya? Ben bilmiyorum ama iyidir herhalde. İnsallah bu dönemi aramayız skaksk
Evet bende bunu soracaktım. Kokuyor.
Nerden aliyosun mamayi. Market bakkal bakip bulamadim online siparis verdim. Bebeginin kakasi gazi ne durumda?Ben kullanıyorum canım günde 100-200 ml gibi doymadğı zaman
Genel cerrahiye görün kan değerlerine bakarBide göğüslerimde fibroadenom var iyi huylu kitleler onla alakalımı bilmiyorum sütüm böyle su gibi
Ben de günde bir mama veriyorum bazen yetmeyince yetmiyor süt bazı güj hic mama vermiyorum ama yorulma durumuma strese uyku durumuna göre değişiyor süt miktarı o yüzden ben de mama destekli gidiyorumMerhaba arkadaşlar, benim gibi mama destekli giden varmı ? Biz 2 aylık olduk ama ne yazıkki tamamen süte dönemedik. Sütüm mü az yoksa yaramıyormu bilemedim. İlla günde 3 yada 4 kez 60 bazen de 90 cc mama veriyorum, her seferinde 1 saate yakında emziriyorum.
Sağlıklı bir gebrlik değil canım malesef, benim değerim 1200 küsürlerden düştü 120 lere düşükle sonuclandı malesef. Vardır bir hayır dedim hep bebek sağlıklı değilsi belkide. Simdi bebem kucagımda hic uzulmeBişey sorcaktım tahmini 6 haftalık hamileyım evde yaptıgım testte kanda pozıtıf cıktı ama beta sonucum ılk 22 ,1 hafta sonraki beta sonucum 272 , 5 gün sonra ki sonucum 129 çıktı ve doktor dış gebelık veya kımyasaldan şuphelenıyo pazartesi hastaneye gıdıcem ama cok merak edıyorm bu durumu yasayan veya bılgısı olan varmı ?
Ben mastit konusunu bilmiyorum ama Bence doktora git mastitsen erkenden önelmini alıp ilaca baslarsın kendi kendine gecmiyormuc cunkuAteşim de çıktı ya, emziriyorum habire bi duş yapıp bi de sağayım diyorum ama ateş düşer mi sağdıkça yoksa doktora mı gitmeliyim? Ne doktoruna gidiliyo bu durumda kadın doğumcu mu? Bi parol mu içsem
Tüm umudum yitti gitti su anYa valla 3.aydan sonra çok rahatlıcaksın diyende çok birileri bizi kandırıyor ama hangisi bilemedim
Benim bebe 6 da uyanıyor 9 da geri uyuypr 1 saat filan uyanıyor 12 13 gibi uyuyor 16 17 ye kadar sonra da saat aksam 9 da zor uyutuyorum bu döngü bana normal givi geliyorKızlar bebekleriniz gündüz ne kadar uyuyor kızım 2 aylık ne yaparsam yapayim max 30 dakika uyuyor o da huzursuz uyanıyor
Benim kizim haftada 1 kakap yapti 2-4 ay arasi. O zaman cok pis kokardi. Feci kokardiBebem sürekli gaz cıkarıyor normal mi bu durum? bir de gazı cok kötü kokuyor bebeklerin gazının böyle kokması normal mi, kokusuz olması gerekmiyor mu önceden normaldi 2 haftadır filan kokulu. Acaba bi sıkıntı mı var diye düşünüyorum.
Topiğe kara bela gibi çöktüm bir lafımlaTüm umudum yitti gitti su an
Hahah ya hayir ya. Genele yaziyorum. Kademe kademe zorlugu azaliyor. Ha duzeniniz degisiyor. Orasi mecbur. Yeni bi birey var evde, eski cocuksuz hayatinizin duzenine geri donmeniz mumkun degil. Ama senin de dedigin gibi insan duznini cocuga gore olusturuyor. Ona gore kolayini buluyor. Ama zorluga gelecek olursak bebekler ilk dogdugunda en zor zamanlar. Bana gore ilk 2 ay en zoru. Sonra 4. Ayda bi oh cekiyorsun. 6. Ayda yeni bi oh cekiyorsun. Ilk 6 ay %50 bitiyor zorlugu. Br bakmissin 1 yasina gelmis. Artik seninle iletisim kuruyor. O zamanki zorluklari daha cok guvenligini saglamak, bi sey yutmasin, tirnanip dusmesin, kafasina bi sey dusurmesin vs. Evi guvenli hale getirip oyun matinin uzerine birakip gayet kendi isinizi yapabilirsiniz. Yani demek istedigim cocugun her yasinin zorlugu var elbet ama bu 7/24 bakim isteyen nefes alamayacak kadar yogun bakima ihtiyac duymuyolar. Inanin dedikleri gibi. 3 aydan sonrasi, (benim icin ilk 4 ay bittigi an) en keyifli kisma gelmisiz gibi olacak. Surekli gulucukler gonderen her seye heyecanlanan sizi cok seven koynunuza sokulup duran tombis tatlis bir bebeginiz olacak kucaginizda. Oyunlari anlamaya baslayacak. Keyifli olacak zorluklarinin yaninda. Ozellikle ilk 2 ay keyiften ziyade insan bakici gibi oluyor. Zaten dogumdan sonraki ilk 3 ay anne karninin devami 4. Trimester gibi derler. Bebegin dunyaya adapte okmaya calismasiyla geciyor. Bebegin kendi bagirsagi vs dunyaya adapte oldugu an bebege bilinc geliyor. Birden her seyi gozleyen anlayan kisiligini belli eden tam bir bebek oluberiyolar. 4. Aydan sonrasi beni cok heyecanlandiriyor.Valla geçen alt komşuyla karşılaştım onun bebişte 9 aylık oldu, tünelin ucu ışıkmı diye sordum yok daha karanlık bu günlere şükret dedibütün motivasyonumu aldı götürdü vallam
Benimde tutmadi ya. 1 saat ugrastik. Sinirim bozuldu agladim. Sonra genel oldum. Iyiydi ya. Ben oyle aglamadim narkozdan. Basta cigt goruyordum dakikalar icinde netlesti. Sonrasi iyuydi pek agrim bile olmadi iyi agir kesici verdiler herhalde. Ameliyattan sonraki gun degil de bir sonraki gun biraz agrim oldu, onlar agir kesicileri azaltinca. Ameliyattan sonraki 6. Gun kestim paracetamol kullanmayi. Gayet iyiydim.Anaam masallah herkes doğurmuş benim eski topigimden.
Rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin insallah. Simdi dertler süt gaz kolik uyku aaah ahh cok iyi bilirim.
Sezeryan ve genel anestezi olan var mi aranizda? Ve nasil gecti?Benim ilki spinaldi ama tutmadı genel oldum. Sonrasi cok kötüydü cook.
Simdi tek genel nasil onu merak ediyorum.
Apple store da bebek bakımı diye bi uygulama var biberon resmi var ücretli versiyonu da var ama gerek yok ben onu kullanıyorum güzel çi kaka mama uyku beslenme hepsi varIKizlar harika haftalqr diye uygulama paylasmistiniz androidde 65 tl qlayim diyorum verilen para değer mi ne gibi özellikleri var mesela çis mama takibi vs yapiliyor mu
Aynı dert vallahi 20 günde sadece 50 gr aldı anne sütü ile beslenenince dr da sarılıgı artmasına die mama takviyesi verdi vala 4 günde 200 gr dan fazla aldı yavrum dr acmış bu çocuk dedi. Yani düşün her zaman Mememde hiç Bir iş yapmıyorum annem yapıyor sağolsun tek işim onu beslemek anne sütü ile ama doyudmuyor anne sütü artırıcı da içiyorum çemen otu ayrı aldım bestlak damla 3 litre su içiyorum gögüslerim doluyor hissediyorum ama sütümü sağınca dikkatimi çekti su gibi acaba ondan mı doymuyor dedim kendi kendime bendeO zamanlarda yok diş yok bilmem ne çıkar onla uğraşırız gibi geliyor
Benimde öyle cnm dr. Süt var ama yağlı doyurucu değildir dedi beslenmemi düzelttim bsya kötüydü genede yağlanmadı sanırım, sadece memeyle doymuyor malesef hep mama takviyesi yapıyorum, kilo alımı nasıl benimki alamıyordu kilo mesela mama takviyesine başlayınca almaya başladı
Hemde nasıl bir sırt agrısı muhtemelen yanlış tutuşumuz yüzündenKızlar siz de sırt ağrısı çekiyor musunuz ? Yanlış pozisyonda mı emziriyorum anlamadım. Yaklaşık 20 gündür sırt ağrım var. Uzun süre ayakta duramıyorum yaaa.
Benim de sütüm su gibi yaBide göğüslerimde fibroadenom var iyi huylu kitleler onla alakalımı bilmiyorum sütüm böyle su gibi
Benimde azdan çoktan gece rejimim vardı 9 da uyutuyordum. 12de uyanırdı sonra 1,,5-2saatte bir uyanıyordu bazen daha kısa intervallerle. Atak bozdu biziBenim bebe 6 da uyanıyor 9 da geri uyuypr 1 saat filan uyanıyor 12 13 gibi uyuyor 16 17 ye kadar sonra da saat aksam 9 da zor uyutuyorum bu döngü bana normal givi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?