Oy kıyamam ya insanın içi gidiyor çok geçmiş olsun cnm biran önce atlatsın inşallah kuzumAksam Güneyi yatirdigimda hafif burun akintisi ve hafif oksurugu vardi. Gece bi uyandi cocukta ne ses kalmis ne bisey. Nefes alamiyo takir takir oksuruk hapsuruk falan. Emzirdim kustu. Mama verdim kustu. Ama yok boyle kusmak. Burnunu temizledim calpol verdm uyudu. Ama uyuyamiyo. Yanima aldim yuksek bi yastiga egimli yatirdim. Bastim ustune de yun yorgani. Inleye inleye uyudu yavrum. Bebekler hasta olmasin ya
Belki hicbirimizin bebesinde bi sey yoktur ama ben de temkinli olmak istiyorum. Alerjilerin seviyeleri var bir de. Kimisi 2 hafta diyet yapar kimisi 1 yil. Ek gidaya baslarken sut urunlerinde n emin olmak istiyorum. En onemlisi asilari yaptirmaktan cekinmek istemiyorum. Arkadasimin bebegi rota asisinin sonraki gunu kanli kaka yapmaya basladi. Rota asisindan cok cekiniyorum haliyle. Ama bu alerji varsa bir noktada belli edecek kendini. Belki de asi sebep degil vesile oldu.
Bir aylık asısını yaptırdım bende pazartesi günü. Devletteki dr üç tane özel aşı önerdi reçete ile bir tanesi Rota aşısı neyse sağlık ocağındaki hemşire ye gösterdim sordum kadına güveniyorum hamile Kalmadan önce gittiğim de çok güzel yönlendirme yaptı artı cocugum olunca da asla uyurken bir işlem yapmıyor bebeğin uyandın bekleriz diyo bekliyorda eli hafif bebeğimi cok aglatmıyor devlette kan aldırdım bir hemşire ye enjektörü çekerken hayvan gibi cekti her yeri kan oldu bir ağladı ki bende ağladım onu orda öldürecektim de bebegimi sakinleştirmeye çalıştım Özele gittiğimde insan gibi muamele görüyorum yani her haber dogru değildir tabi ama bi bebege bile böyle davranıyorlarsa merhametsiz hemşireler neyse konuyu dağıtmıyım o gün o kadına o hemşire bozuntusuna bir çif laf bile edemedim içimde kaldırota aşısı alerji yok denen bebekte alerji yapıyor. Kuzenimin bebeğinde oldu. rota aşısı sonrası alerji çıktı, yaptırmak istemiyorum açıkcası. Ablamın da alerjikti bebeği ve yaptırmadı şuan 6 yaşında kızı.
Bence uyurken yatırmamalısın ben uyanıkken yatırıyorum heo ve basında oluyorun. Kafasını saga sola ceviriyor ama allah korusun ceviremezse burnu agzı tıkanırsa. Adli tıp dersimizde bebek ölümlerinin yüzde doksanının yatakta bogulma nedenli oldugunu öğrendim. Sen de gece yatırma sırt üstü de rahat eder ona alıstırKızlar sorum geride kaldı. Geceleri bebişini yüz üstü yatırıp uyutan var mı ? Ben öyle yatırınca daha rahat ve uzun uyuyor. Ama riskli bi durum mu bilemedim.
Bana birsz mukuslu geldi cok değil ama lanlı kaka görmeden endiselenmeyin diyorlar. Devam ediyorsa 3 4 gün diger kakaya kadar süt ürünlerini yumurtayı kesebilirsinKızlar Buda benim oğlanın kakası 10 günde 4 kez yaptı 4de böyleydi bu mukuslu kaka denilen şey mi oluyor.attığım için özür dilerim
Gecmiş olsun valla zor tam gecis havası salgın havasıAksam Güneyi yatirdigimda hafif burun akintisi ve hafif oksurugu vardi. Gece bi uyandi cocukta ne ses kalmis ne bisey. Nefes alamiyo takir takir oksuruk hapsuruk falan. Emzirdim kustu. Mama verdim kustu. Ama yok boyle kusmak. Burnunu temizledim calpol verdm uyudu. Ama uyuyamiyo. Yanima aldim yuksek bi yastiga egimli yatirdim. Bastim ustune de yun yorgani. Inleye inleye uyudu yavrum. Bebekler hasta olmasin ya
Rota aşısı alerjik bunyelerdeki alerjiyi tetikliyor deniyor ama bebeğinde cpklu besin alerjisi olan arkadasıma sordum ki onun bebeginin tüm vucudu bir fındıkla egzama oluyordu o derece herseyi arastırmıs bu konuda prof olmus biri yani. O kanıtlanamadı dedi ama kendi cocuguna 6 aydan sonra hicbir asıyı yaptırmamış, tekrra dogursam ası yaptırmam veya ertelerim diyor, verem asısımdaki agır metaller onun bebeğni xok kötü etkilemiş kolundan kocaman yara yapmıs alerji yapmıs.Bir aylık asısını yaptırdım bende pazartesi günü. Devletteki dr üç tane özel aşı önerdi reçete ile bir tanesi Rota aşısı neyse sağlık ocağındaki hemşire ye gösterdim sordum kadına güveniyorum hamile Kalmadan önce gittiğim de çok güzel yönlendirme yaptı artı cocugum olunca da asla uyurken bir işlem yapmıyor bebeğin uyandın bekleriz diyo bekliyorda eli hafif bebeğimi cok aglatmıyor devlette kan aldırdım bir hemşire ye enjektörü çekerken hayvan gibi cekti her yeri kan oldu bir ağladı ki bende ağladım onu orda öldürecektim de bebegimi sakinleştirmeye çalıştım Özele gittiğimde insan gibi muamele görüyorum yani her haber dogru değildir tabi ama bi bebege bile böyle davranıyorlarsa merhametsiz hemşireler neyse konuyu dağıtmıyım o gün o kadına o hemşire bozuntusuna bir çif laf bile edemedim içimde kaldısağlık ocağındaki canım pamuk hemşireminde 4 yasında bir kızı varmış Rota aşısı yaptırmadım dedi çünkü benim kızım alerjik yapısı olduğu için dedi ve Rota aşısı henüz yeni bir aşı dedi ama siz araştırın öyle hareket edin dedi. Alerjiyle böyle bir alaka kurdu neden o zaman anlamamıştım.
Çok alakasız konulara girdim ama içimi dökmek istedim
Ben de günde 1 hipp veriyodum ama bugün itibariyle kestim. Gece sütüm oluyor tek göğüsle doyuyor diger gogsu sagıp dolaba koydum. Genelde aksama dogru sütüm biterdi aclıktan uyuyamıyor diye mama verirdim bir kere simdi sagdıgım sütü vercem mama kullanmamıs olcam. Aynı zamanda süt ürünü ve yumurtayı kesiyorum bizde kanlı kaka oldu ishal oldu fıskırır tarzda kusma oldu. Gaz cıkarması dk da bir hele cok cıkarıyor. Bi ara cok kokulu yaptı gazını, bakalım bu sikayetler düzelecek miKızlar bu mama konusunda bende Hipp markası kullanıyorum. Her mamadan sonra değil ama mesela gece verdik 3 civarı sabah 7 gibi Bi gürültülü kaka yaptı belini gecti yani sarı renkli bu mama cok osurtuyor yavrumu ilk kullanmaya başladığımda ishal gibi oldu yani normal kaka yapmasından daha sulu yaptı dr söyledim mamalar ishal yapmaz kabız yapar dedi cok önemsemedi. Bende o zaman gürültülü kaka yapmasını dr söylemedim yani şöyle annem kv gazını kendi çıkartıyor ne güzel dedi ondan normal diye düşündüm. Bildiğin büyük insan gibi osuruyoröyle yapıyor buna mı gürültülü kaka deniyor yani anormal bir durum mu. Bir daha ki Muayyeneye gittiğimde söyliyim o zaman
Hipp kullanırken benimde öyleydi cnm içindeki probiyotikten dolayı diye düşünmüştüm benKızlar bu mama konusunda bende Hipp markası kullanıyorum. Her mamadan sonra değil ama mesela gece verdik 3 civarı sabah 7 gibi Bi gürültülü kaka yaptı belini gecti yani sarı renkli bu mama cok osurtuyor yavrumu ilk kullanmaya başladığımda ishal gibi oldu yani normal kaka yapmasından daha sulu yaptı dr söyledim mamalar ishal yapmaz kabız yapar dedi cok önemsemedi. Bende o zaman gürültülü kaka yapmasını dr söylemedim yani şöyle annem kv gazını kendi çıkartıyor ne güzel dedi ondan normal diye düşündüm. Bildiğin büyük insan gibi osuruyoröyle yapıyor buna mı gürültülü kaka deniyor yani anormal bir durum mu. Bir daha ki Muayyeneye gittiğimde söyliyim o zaman
O da olabilir tabiHipp kullanırken benimde öyleydi cnm içindeki probiyotikten dolayı diye düşünmüştüm ben
Bi kitapta okumuştum bende kaka daki kan en büyük nedeni süt içmekmiş bu yüzden kv cok israr etti sütün olur süt iç diye korkup içmedim sütüm azalınca içtim sütle petnirler çok işlenmiş olduğu için dikkatli tüketmek lazım yumurta da 3 numaralılar değil en az 1 numaralılar yemek lazım hatta organik yumurta daha iyi ama bizim Üniversitedeki hoca en ünlü tavuk markasının danışmanı idi ordaki yönetici organik ile 1 numara aynı yerde geziyor yer sıkıntısı olduğu için organik beslenen tavukların yemini 1 numaralı tavuklar yiyormuşBen de günde 1 hipp veriyodum ama bugün itibariyle kestim. Gece sütüm oluyor tek göğüsle doyuyor diger gogsu sagıp dolaba koydum. Genelde aksama dogru sütüm biterdi aclıktan uyuyamıyor diye mama verirdim bir kere simdi sagdıgım sütü vercem mama kullanmamıs olcam. Aynı zamanda süt ürünü ve yumurtayı kesiyorum bizde kanlı kaka oldu ishal oldu fıskırır tarzda kusma oldu. Gaz cıkarması dk da bir hele cok cıkarıyor. Bi ara cok kokulu yaptı gazını, bakalım bu sikayetler düzelecek mi
Yazık yavruma yaRota aşısı alerjik bunyelerdeki alerjiyi tetikliyor deniyor ama bebeğinde cpklu besin alerjisi olan arkadasıma sordum ki onun bebeginin tüm vucudu bir fındıkla egzama oluyordu o derece herseyi arastırmıs bu konuda prof olmus biri yani. O kanıtlanamadı dedi ama kendi cocuguna 6 aydan sonra hicbir asıyı yaptırmamış, tekrra dogursam ası yaptırmam veya ertelerim diyor, verem asısımdaki agır metaller onun bebeğni xok kötü etkilemiş kolundan kocaman yara yapmıs alerji yapmıs.
Genel olsun herkes faydalanir belki. Neden aklima gelmedi daha once. Alerjik olmasi muhtemel bebeklere HA mama oneriyor doktorlar. Inek sutu proteini var icinde ama proteinler daha da kucultulmus, islemden gecmis bebegi zorlamasin diye. Mama veriyorsaniz HA ozellikli mamalari tercih edebilirsiniz. Alerjisi kesinlesmis olanlar icin farkli mamalar ( su unlu kotu kokulu inek autu proteini olmayan, devlet tarafindan verilen mama ) veriliyor diye biliyorum. HA daha cok alerjiye yatkinligi olanlar icin diyebiliriz. Bir suru markada var arastirirsaniz.Kızlar bu mama konusunda bende Hipp markası kullanıyorum. Her mamadan sonra değil ama mesela gece verdik 3 civarı sabah 7 gibi Bi gürültülü kaka yaptı belini gecti yani sarı renkli bu mama cok osurtuyor yavrumu ilk kullanmaya başladığımda ishal gibi oldu yani normal kaka yapmasından daha sulu yaptı dr söyledim mamalar ishal yapmaz kabız yapar dedi cok önemsemedi. Bende o zaman gürültülü kaka yapmasını dr söylemedim yani şöyle annem kv gazını kendi çıkartıyor ne güzel dedi ondan normal diye düşündüm. Bildiğin büyük insan gibi osuruyoröyle yapıyor buna mı gürültülü kaka deniyor yani anormal bir durum mu. Bir daha ki Muayyeneye gittiğimde söyliyim o zaman
Ya valla öyleyiz bizde. Ikına ıkına bi hal oldu ağlıyor tam dalıyor ıkınma geliyor. Emzirmiyorum da öyle oluncaKiz bok fotosu dolmuş buralar ya
Ikinmaktan uyuyamiyor benim minnak yavrum en sonunda aglamaya basladi kuvagima aldim anne karnindaki pozisyona gecip uyuya kaldi artik sab simplex bi halta yaramiyor kullandimca etkisini yitirdi sanırım emerken uyurken surekli ıkınmaktqn verim alamiyor ya
Sabahtan aksama aksamdan sabaha 1 er bez mi doluyo? Benim oglum da 3 5 gun bandinda yapiyo kakayi ama aksama kadar 2 saatte 1 dolu bez aliyorum. Gece de 3 kez degistiriyorum dolu yineMerhaba hanımlar kızım önceleri günde 3 4 kez kaka yapıyordu sonra günde 1 e düştü şimdi de 4 gündür kaka yapmıyor kilo alımı iyi 2855 doğmuştu 3800 olmuş ama 4 gündür kaka yapmıyor cisli bez se mesela akşam takıyorum sabaha dolu dolu oluyor sabahta akşama kadar dolu dolu oluyor bu kadar zaman kaka yapmayanın oldu mu
Ya bende tam doluyor olmasa da 3 saatte 1 Çinli bez atıyorum normal demi? Tam böyle dolu dolu değil bezi. Hafif oluyor ama çiş oluyor içindeSabahtan aksama aksamdan sabaha 1 er bez mi doluyo? Benim oglum da 3 5 gun bandinda yapiyo kakayi ama aksama kadar 2 saatte 1 dolu bez aliyorum. Gece de 3 kez degistiriyorum dolu yine
Kendını kasıp kuru kaldıgın icin olmamıştır muhtemelen canım. Kayganlastırıcı falan kullanabilirsiniz korkacak bir şey yok inan ki . Bende baya gözümde büyütmüştümAy bende ama eşimde bende kahverengi gözlüyüz. Pek umudum yok o yüzden.
İnşallah canım. Allah hepimize bu konuda sabır versin cidden çok zor insan aşırı çaresiz kalıyor
Benim kızımda öyle yapıyor sanki zehir veriyorum. Çok ağlıyor. Hiç böyle yapmazdı.
İnşallah yoktur. Valla geceden beri ağlıyorum çok üzüldüm. Alıyor emzik gibi kullanıyor sonra ağlamaya başlıyor.
Yok gazı falan çok güzel çıkarıyor 2 gündür.
Ya neden böyleler ki anlamıyorum beni çok üzüyor böyle olması atak dönemleri yüzünden olabilir mi ki?
Yani uyuyor ama öyle düzenli değil uykusu da bozuldu son günlerde.
Kakası mukuslu yapıyor az bir şey ama normal bence. Burda öyle alerji testi bilmem ne önemsemiyorlar. Bugün götürdük doktora sorun yok dedi. Meme reddi dönemsel olabilir mevsim değişikliği ve atak dönemleri etkileyebilir dedi. Bilmiyorum çok üzüldüm. Hiç bir sıkıntısı da yok gaz kaka reflü tarzı
Geçen denedik biz olmadı. Vajinismus oldum gibi hissediyorum.korkuyorum yani. Canım aşırı yandı.
Bende öyle yapacağım. Çok üzülüyorum ama elden bir şey gelmiyor. Bir anda oldu dün gece başladı. Bugün devam etti. Yani ağzına alıyor emzik emer gibi iki çekip ağlıyor sonra tamamen Red ediyor
Öyle olunca tekrar denemedik baya moralim bozuldu. İlk defa böyle bir acı yanma yaşadımKendını kasıp kuru kaldıgın icin olmamıştır muhtemelen canım. Kayganlastırıcı falan kullanabilirsiniz korkacak bir şey yok inan ki . Bende baya gözümde büyütmüştüm
Yediğimiz içtiğimiz hersey artık öyle, organik beslenne bu devirde cok çaba istiyor mümkün olmuyor malesef. Ben hic sut içmedim bu arada hic de sevmem. Cocuguma da hic içirmeyececeğim. Pırasa ve fasulyede sütten dsha fazla kalsiyum varmıs valla. Inek sütü karşıtıyım biraz ben. Ama peynir yıyordum. Bakalım ne olacak yemezsem deneyerek görecez.Bi kitapta okumuştum bende kaka daki kan en büyük nedeni süt içmekmiş bu yüzden kv cok israr etti sütün olur süt iç diye korkup içmedim sütüm azalınca içtim sütle petnirler çok işlenmiş olduğu için dikkatli tüketmek lazım yumurta da 3 numaralılar değil en az 1 numaralılar yemek lazım hatta organik yumurta daha iyi ama bizim Üniversitedeki hoca en ünlü tavuk markasının danışmanı idi ordaki yönetici organik ile 1 numara aynı yerde geziyor yer sıkıntısı olduğu için organik beslenen tavukların yemini 1 numaralı tavuklar yiyormuş3 nolu tavuklar zavallılar kafesteler o yüzden sıkıntı zaten birde hepsi antibiyotik ilaç vs alıyor hastalık olunca hepsi oluyor çünkü yani yumurta da sıkıntılı ne yazıkki en iyisi köyden bi tanıdıktan almak lazım ama vicdanlı bir köylü olsun yoksa o kurnaz köylüler kendilerine ayrı satılacaklara ayrı ilaç koyuyorlar günahlarını da almayayım Zirai haşerelerden korumak için koyuyorlar ilaç belki ama kendilerine koymaması düşündürücü bunu arkadaşım söyledi babası yapıyormuş. Yani bu konular cok su götürür. Çocuklar ondan bu kadar alerjik büyük ihtimalle ne yazık ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?