2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Meme reddi burun tikanikliginda da olur CipisS aklima geldi. Belki burnu tikalidir
Sabah emzirdim 1 saat çok şükür emdi. Burnu açık rahat nefes alıyor ama biz banyo yaptırıp temizledik yine de. Sanırım atak dönemi yüzünden böyle yapıyor. Yani Red edecek olsa hiç emmezdi değil mi?
Canim gunde 5 6 tane dopdolu beze denk geliyosa yeterli. Gece gunduz toplam 6 tane dolu bez ediyodur. Mavi cizgi tam doluyo iste
Evet tam doluyor bazen çok az kala değiştiriyorum qma

Ben kuzeye onu 1 yasindan sonra yaptim ama guney kucuk diye kiyamadm. Smdi hasta ya yapsam cok rahatlatir ama yapilabilir mi ki endisesindeyim korkuorum kucucuk
Ay yap çok rahatlatır. Zaten gasta iken yapıyorlar genelde. 2.5ml bir burna 2.5 ml bir burna yap çek. Açılır burnu.

Zaten ilk basta boyle üc bes bezi pırt yaparken azıcık kaka ile lekelemiş oyle değiştirdim. O lelece boyle bir iki kırmızı kabuk gibi seyler vardı donmuş kan da olabilir allah allah ne ki bu filan dedim. Bunlardan sonraki yaptıgı kaka kanlı idi bugun kestim bakalım tüm ürünleri, kırmızı eti de kesmem gerekiyor mu veya tavugu? Sadece yumurta süt urunleri ve domatesi kestim beb tabi susam bal vs de yemiyorun ben. Bir de 2 3 gündür ihlamur cayı içiyorum acaba ihlamur dokunmuş olabilir mi ? Evet malesef ne yesek içsek sıkıntı insanın yasam süresi kısaldı. Dogal seylere ulasım cok zor. Bizim bahcemiz var bag yapmıs kayınvalidemler oyalanalım diye koyleri yok cunku. orada tavuklarımız var 10 tane onların yumurtasını yıyordum ama tavuklar suni yem vermeden yumurtlamıyor inanıe mısın. Marul karpuz kabuğu ekmek vs bu tür seyler veriyorlar geziyorlar bazsn bahcede yumurtlamıyor. Yem ile yumurtluyor hayvanlar. Cok ilginc valla. Organık beslenmek için buyuk bir caba ve maddi güç lazım malesef organık hersey cok pahalı. Bir de organık diye satılanlar ne kadar organık?

Meme reddi değildir canım o an bir sıkıntjsı vardır emmesini engelleyen mutlaka. Dediğin gibi hep reddeder istemezse sıkıntj ama aranıyorsa arada da olsa red değildir o. Bir de biberon kullanıyor musun ne kullanıyorsun

Kızlar uyku tulumu araştıran var mı 3 6 ay alacağım ama o beden de bulamadım alan var mı
Canım ben civilden 6-9 ay aldım kampanya vardı devam ediyormu bilmiyorum 300 lirada 75 lira düşüyordu tulum da 180 falandı 2,5 tog ve çok güzel aşırı sevdim pofidik oğlum üstünü asla örttürmüyordu 4 gündür onunla yatıyor ve aşırı büyük olmadı tüm kış rahat kullanırım.3-6 ay belki çok kullanamazsınız yine de siz bilirsiniz fikrimi söyledim

Ben kuzeye onu 1 yasindan sonra yaptim ama guney kucuk diye kiyamadm. Smdi hasta ya yapsam cok rahatlatir ama yapilabilir mi ki endisesindeyim korkuorum kucucuk
Bende tek tek olan serum fizyolojiklerden var. 1 hafta öncesine ladar her gece burnu tıkanıyordu ve netten izleyerek ogrendim her gexe burnunu actım. Cok hafif de aspiratorle cektim hemen sumukler cıkıyor cocuk bir rahat nefes alıyordu resmen. Eger burnu tıkalı ise daha cok aıkıntı cekiyordur. Ben kafasını dik tutup üstteki burnudan sıkıveriyorum kac ml bilemiyprum artık diğer burundan cıkıyor veya cıkmıyor. Sonra diger burna da yapıyorum 4 5 sanıye aglıyor kucagıma kaldırınca hemen susuyor sonra da yatırıp aspiratorle cekiyorun ama oyle vakum gibi değil hafif hafif hemen acılıyor zaten burnu, cok canını yakmayan yapılabilir bisey bence

Ay inşallah ödüm koptu valla. Çok üzüldüm ağlayıp duruyorum. Emmesini çok seviyorum çünkü. Lansinoh kullanıyorum ama çok nadir. Mama vereceğim zaman falan kullanıyordum. Günde 1 bilemedin 2 defa

Canım sana birşey sormak istiyorum ben 2 gündür oğlanı emzirmiyorum eğer kürtaj olursam anestezi alacağım birkaç gün gene emziremem galiba bebekte meme reddi olmaması için ne yapmam gerekir ?
Oncelikle gecmis olsun. Insallah kurtaja gerek kalmaz. Iyi olursun. Ben biberonla beslenen her bebegin memeyi reddetttigini dusunmuyorum ama hic riske atmak istemiyorum diyosan kasik biberonla besleyebilirsin. Bir de mam marka biberonlarin agzi anne memesine cok yakin. Mam gibi bi marka biberonla beslersen de meme reddi olacagini dusunmuyorum. Son olarak biberonla besleseniz de gogsunuze yatiriraniz koyun koyuna durursaniz bol bol kokunuzu alirsa rahat gecer bu birkac gun. Annesinden uzakta kalmis hissetmez, sut uretimi de azalmaz.

Aynen sümük çıkınca bana bi rahatlama geliyo zaten ordan onu çekip alınca
Di mi oh oh diyorum ben de rahat rahat nefes alsin kuzum. Zaten minicik hava yollari var. Azcik burunlari tikansa iskence oluyor yavrulara.

Size de çok geçmiş olsun canım.Neyseki sonuçlar temiz gelmiş bu sarılık halleri 3 aya kadar devam ediyormuş artık zamanla geçmesini bekleyeceğiz.
Kilo alımı bizde olmadığında doktor yine mamaya izin vermedi. Biz ilk günlerden fototerapi aldık o gün hem güzel emdi hemde bir günde kilo alımı çok güzel oldu. O yüzden sık sık emzir mama verme dedi çocuğu uyandırmak emzirmeye çalışmak falan derken tüm gün ayakta geçti
Şeker olayını bilmiyordum çok nadiren bizimkinde de oluyor ama hıçkırık gibi değilde irkilme gibi o normal diye biliyordum

Kucuk bebeklere yan yatirip ( emzirir gibi) bi bi yandan 2.5 bi diger yandan 2.5 ml sikiyolar. Oyle deneyebilirsin dik tutup istemiyosan. Ben yan yatar pozisyonda da yapiyorum duruma gore. 2 taraftan yapmiyorum ama. Zaten sik sik temizledigimden yukarida kalan burun deliginden sikiyorum. Diger yandan cikiyor zaten. Sonra kaldirip biraz sirtina vuruyorum.

Geçen bizde denedik acıdı kasıldım. Doktora kontrole gittiğimde kızarıklık gördü kendisi sordu direk ilişkiyi. Lohusalıktan ve hamilelikte uzun dönem yapmadığın için olmuştur dedi. Fitil verdi vajına dengesi için birde krem verdi ilişki öncesi kullan diye, kayganlaştırıcı mantığı

Bebem 2 gundur hasta burun tikanikligi hafiftende öksürük vardi ablasi hastaydi ondan aldi .. serum fizyolejikle gece gunduz saymadim kac defa temizledim ne duzgun emebildi ne uyudu gaz, kabizlik bi yandan .. dunde kakasindan az bi kan geldi bugun doktora goturdum .. cigeri temiz sükür öksürügü takip et cogalir ve siddetlenirse gel dedi zatüreye cevirebilirmiş Allah korusun .. kakasini soyledim kakasi gayet iyi dedi aspiratorle temizlerken kanama olmus ve kakasindan gelmis olabilir allerjik bi durum yok dedi .. haa birde aspiratorle temizleme serumu sık ve yan yatir sirtini dover gibi yap kendi hapsurup temizlicektir dedi birde oyle denicem bakalim

Ah ne kadar bilincli bi sekilde ilerlemissin. Gozlerim doldu. Akilli cocuk elinden tutup kendi tuvalete goturmus. Hazir olmayan cocugu ben de hic zorlamama taraftariyim. Saklanarak yapiyor ama asla soylemiyor. Ben sorunce yapmadiysa noo diyor ama yaptiysa ses etmiyor, oyle anliyoruz. Gerci biz kousundan da anliyoruz da ondan duymak istiyoruz. Tuvaleti lazimlidigini fln anlatiyorum hep. Bez birakma temali ingilizce Turkce nw varsa tum sarkilari dinliyor arada. Kitap almak lazim, ne yazik ki yok su an. Favori kitaplari var her aksam onlari okutturuyor, yeni kitaplara acik degil. Ama daha zaman var hissediyorum ben. Olsun ziyani yok. O tablodan da bakayim tuvalete koymaya. O gider onunla oynar ama kakasini yine lazimliga yapmaz. cok isine geldigi gibi bi cocuk tam bi aslan burcu

Yok ya anlik bi seydir. Reddedecek olsa surekli reddederdi dddigin gibi. Neyse, gecmis olsun. Ne guzel emmis iste. Afiyet seker olsun

Ay cok sasirdim. Resmen hayvanlar mutasyona ugruyolar. Yapay mama olmadan yumurtlamamak ne demek. Resmen dogal hayvanlari bozmusuz. Coklu besin alerjisinde et ve tavuk da alrji yaratabilir. Genelde deneyerek bulunuyor alerjen besinler ama ben senin bu gibi buyuk ve onemli bi karari doktor eslihinde almani oneririm. Bilmeden kendini de yoksun birakma besinlerden. Biliyorum arkadasin cok tecrubeliymis ama bi alerji doktoruyla takipte olsaniz daha iyi olur. Diyet uzun bi surec, zor bi surec. Hem bebegi hem kendini her seyden bi anda yoksun birakma. Hem kestigin besinlere alerjisi yoksa bu besinlerle ileride birden karsilasirsa asil o zaman alerji de gelistirebilir. Doktorlar kan gorene kadar diyet yaptirmiyolar. Kan gordugun icin bu durumunda diyet onerecektir ama onlarin da takip ettigi onerdigi diyet sekilleri oluyor. Whatsapptan da surekli irtibat halinde olursun icin rahatlar. Ben de yarin oglumu alerji doktoruna goturucem insallah.

Ay inşallah ödüm koptu valla. Çok üzüldüm ağlayıp duruyorum. Emmesini çok seviyorum çünkü. Lansinoh kullanıyorum ama çok nadir. Mama vereceğim zaman falan kullanıyordum. Günde 1 bilemedin 2 defa
Onun bi etkisi yoktur diye düşünüyorum sürekli vernek laxım memeyi, sen sürekli ver emzirme danısmanları hep öyle diyor

Çok teşekkür ederim biberondan alayım sütümü sağıyorum hergün dolmasın diye günde toplam 140 cc çıkıyor atıyorum 140 cc iyi mi yoksa az mı memeden emdiği için çözemiyorum

Aslında haklısın uzun süre diyet yapsam doktora hemen giderdim zaten 2 ekimde 2 ay kontolu var ben 3 4 gün yapıp gözlemleyecegım. Doktora da 3 4 gün diyet yaptım etkileri şu oldu dicem. Yanı baktım diyetle düzeliyor kendi basıma devam etmem diyete doktora sorup ilerlerim. Cunku kesinlikle o da diyet dicek ama ne tür bir diyet. Bu arada doktorlara güveniyor muyum. 0 güven hicbirine güvenmiyorum. Arkadası ankarada ünlü bi alerji doktoru bulmus prof adam deri testleri alerji testleri 12 yasından sonra dogru sonuc verir. Simdi negatif cıkan pozitif olur pozirif cıkan negatıf olur en iyi yöntem deneme yanılma demiş haklı da. Diğer tüm doktorlsr yok bagırsak ameliyatı vs gelisim geriliği türlü hastslıklar uydurmus karalar baglandı arkadasım. Simdi cocugu normal cocuklardan daha sağlıklı güzel kan degerleri varmıs, hic inek sütü vs içmeden kandaki kalsıyum filan diger cocukların 2 katıymıs doktorlar sasırıyor,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…