Tahin susam bunlarda çok alerjik son zamanlarda yediysen bunlara da dikkat edebilirsinYediğimiz içtiğimiz hersey artık öyle, organik beslenne bu devirde cok çaba istiyor mümkün olmuyor malesef. Ben hic sut içmedim bu arada hic de sevmem. Cocuguma da hic içirmeyececeğim. Pırasa ve fasulyede sütten dsha fazla kalsiyum varmıs valla. Inek sütü karşıtıyım biraz ben. Ama peynir yıyordum. Bakalım ne olacak yemezsem deneyerek görecez.
Aaa hic bilmiyordum denemek lazım. Brn mamayı kesecem ama kesemeyen anneler mutlaka denesinGenel olsun herkes faydalanir belki. Neden aklima gelmedi daha once. Alerjik olmasi muhtemel bebeklere HA mama oneriyor doktorlar. Inek sutu proteini var icinde ama proteinler daha da kucultulmus, islemden gecmis bebegi zorlamasin diye. Mama veriyorsaniz HA ozellikli mamalari tercih edebilirsiniz. Alerjisi kesinlesmis olanlar icin farkli mamalar ( su unlu kotu kokulu inek autu proteini olmayan, devlet tarafindan verilen mama ) veriliyor diye biliyorum. HA daha cok alerjiye yatkinligi olanlar icin diyebiliriz. Bir suru markada var arastirirsaniz.
Bana da tıkalı gibi gelmiyordu ama serumla çektiğim zaman bi sürü şey çıkıyorduCok uzun evet. Korkuyorum ates yukselırse dıye.
Bizimkinin burnu tıkalı degıl henuz. Bu sabah bıraz dolmuştu o da banyo yaparken acıldı. Doktor yınede serum fizyolojik verdi.
Kaka normal ama aksama kadar 3 4 dolu bez almanız lazım bence bi süre sonra taktıgınız bezin sızdırması lazım veya değiştirmiyorsanız. Bir dolu bez aksama kadar sızdırmıyorsa az çiş yapıyorMerhaba hanımlar kızım önceleri günde 3 4 kez kaka yapıyordu sonra günde 1 e düştü şimdi de 4 gündür kaka yapmıyor kilo alımı iyi 2855 doğmuştu 3800 olmuş ama 4 gündür kaka yapmıyor cisli bez se mesela akşam takıyorum sabaha dolu dolu oluyor sabahta akşama kadar dolu dolu oluyor bu kadar zaman kaka yapmayanın oldu mu
Ben bu konuda elimi hic korkak alistirmadum tikali olsun olmasin enjektore serum fizyolojik aliyorum, one dogru egip birinden sikiyorum digerinden cikiyor. Ki zaten cocuk rahatliyor daha iyi emiyor, daha iyi uyuyor ve dedigin gibi bugun tikali degil dedigim gun bile cikiyor sumuk.Bana da tıkalı gibi gelmiyordu ama serumla çektiğim zaman bi sürü şey çıkıyordu
Susamın cok alerjik oldugunu bildiğim için susam tahin helva vs hic yemedim ama acaba yediğim seylerin içinde var mıydı bilmiyorum, bubdba sonra daha dikkatli olacamTahin susam bunlarda çok alerjik son zamanlarda yediysen bunlara da dikkat edebilirsin
Bende 6-18 aylik vardi. Simdiden giydiriyorum valla. Zaten tombis oluyor siritmiyor.Kızlar uyku tulumu araştıran var mı 3 6 ay alacağım ama o beden de bulamadım alan var mı
Her emzirmeden once en azindan gunde 3 kez kullanmani oneririm zarari yok serum fizyolojigin. Daha bile iyi. Hastaligi ilerlemez. Rahat emer rahat uyur. Ben gunde 3 kez kullaniyorumCok uzun evet. Korkuyorum ates yukselırse dıye.
Bizimkinin burnu tıkalı degıl henuz. Bu sabah bıraz dolmuştu o da banyo yaparken acıldı. Doktor yınede serum fizyolojik verdi.
Insallah bi daha olmaz. Benim bildigim alerjinin bagirsaktaki etkisi inek sutu proteini bagirsak cikisinda bir yaraya sebep oluyor. Kaka yaptikca o kaka kaniyor. Ne zamanki cucut proteine adapte oluyor ya da protein kesiliyor, o yara kabuk baglayip iyilesiyor bir sure sonra. Yabi kan mideden gelmiyor. Kalin bagirsagin son kismindan geliyor. Canini sikma, caresi olan bir sey. Sabir gerekiyor. 10 bebekten 6sinde inek sutu alerjisi var zaten artik. Eskiler bizde oyle seyler yoktu diyor. Eskiden inekler boyle beslenmiyordu ki. Her seyin hasini el degmemisini tukettikleri icin sorun yasamiyolardi. Simdi her sey yapay. En dogali bile yapay. Bizim cocuklarimizin cocuklari kim bilir nelerle karsilasacak. Dunyayi batirdik kimimiz az kimimiz cok wl birligiyle. Her yer plastik. Cevrecileri her gecen gun daha iyi anliyorumNormalde 2 3 günde bir yaparken Bu sabah da kaka yaptık ama kanlı filan değildi bu sefer cok sevindim devamı olmasın inş,
Canım ben gittim sabah üstten baktı görünürde parça yok ama ilaç kesmediyse 2 gün daha kullan gel kürtaj yapıp temizleyeceğim bazen görünmeyen küçük parçalar kalmış olabiliyor dedi öğleden sonrada farklı bir dr görüneceğim bakalım o ne diyecek.Kesin gorurdu canim icini ferah tut sen bana haber edersin bakalım sana ne diyecek yarin
Canım sana birşey sormak istiyorum ben 2 gündür oğlanı emzirmiyorum eğer kürtaj olursam anestezi alacağım birkaç gün gene emziremem galiba bebekte meme reddi olmaması için ne yapmam gerekir ?Meme reddi burun tikanikliginda da olurCipisS aklima geldi. Belki burnu tikalidir
Canim gunde 5 6 tane dopdolu beze denk geliyosa yeterli. Gece gunduz toplam 6 tane dolu bez ediyodur. Mavi cizgi tam doluyo isteYa bende tam doluyor olmasa da 3 saatte 1 Çinli bez atıyorum normal demi? Tam böyle dolu dolu değil bezi. Hafif oluyor ama çiş oluyor içinde
Aynen sümük çıkınca bana bi rahatlama geliyo zaten ordan onu çekip alıncaBen bu konuda elimi hic korkak alistirmadum tikali olsun olmasin enjektore serum fizyolojik aliyorum, one dogru egip birinden sikiyorum digerinden cikiyor. Ki zaten cocuk rahatliyor daha iyi emiyor, daha iyi uyuyor ve dedigin gibi bugun tikali degil dedigim gun bile cikiyor sumuk.
Lcw bak. 3 6 kucuk olur ama tum kisi dusunerek al.Kızlar uyku tulumu araştıran var mı 3 6 ay alacağım ama o beden de bulamadım alan var mı
Ben kuzeye onu 1 yasindan sonra yaptim ama guney kucuk diye kiyamadm. Smdi hasta ya yapsam cok rahatlatir ama yapilabilir mi ki endisesindeyim korkuorum kucucukBen bu konuda elimi hic korkak alistirmadum tikali olsun olmasin enjektore serum fizyolojik aliyorum, one dogru egip birinden sikiyorum digerinden cikiyor. Ki zaten cocuk rahatliyor daha iyi emiyor, daha iyi uyuyor ve dedigin gibi bugun tikali degil dedigim gun bile cikiyor sumuk.
Bende oğlumda 2yaşında başlamak istedim. Zaten saklanarak yapıyordu bezinden rahatsız oluyordu yapınca söylüyordu ve asla bez taktırmak istemiyordu peşinden koşarak takıyordum tüm sinyaller vardı. Öncesinde hep gösterdik tuvalete yapıldığını kitaplar okuduk şarkılar söyledik. Sonra beze bay bay dedik çıkarttık. Aman allahım bezden nefret eden çocuk bez taktırmak için yalvarmaya başladı. Sürekli altına yapması çok rahatsız etti. Hep konuştum bir dahakine söyle annecim tuvalete gidelim diye. Yok 1gün sürdü bu macera oğlum çok ağladı dedim olmayacak taktım geri bezi. Birde bez bıraktırma denemeleri arasında 6ay olmalıymıs çocuğun unutması lazımmıs bu konuyu. Sonra bşrgün saat gece 11. Benimki geldi anne çiş dedi elimden tuttu tuvalete götürüyor. Hadi dedim gidelim. Çocuk oturdu ve çiş yaptı şok oldum. O gece bez takmadım. Uyandırdım çişe götürdüm. Ve bez maceramız 1günde bitti bir daha takmadık. Tabiki altına kaçırdığı oldu. Basamaklı klozet aparatlarından aldım. Birde tuvalet tabloları var. Mıknatıslı tuvalete yapıştırdık kaka çiş yaptıkça onları tamamladık çok eğlenceli oldu. Basamakla kendisinşn çıkması çok hoşuna gitti. Hala daha yatmadan önce sıvı vermeyi kesiyorum. Yatmadan önce çişe götürüyorum. Gece kendisi ağlayarak kalkıyor hemen yine çişe götürüyoruz geri uyuyor. Veya gece biz kaldırıyoruz gidip yaptırıyoruz. Bazı geceler hiç uyanmıyor. Böyle bir düzen tutturduk. Demem o ki çocuk hazırsa 1günde bile bitiyor bez macerası. Hazır değilse aylarca sürünüyorBezi biraktirmak konusunda mi, yikamak konusunda mi?Ver ver, ne demisler, akil akildan ustundur.
Mutlaka yap en azından her iki burun deliğine 1ml sık ve aspiratör ile çekBen kuzeye onu 1 yasindan sonra yaptim ama guney kucuk diye kiyamadm. Smdi hasta ya yapsam cok rahatlatir ama yapilabilir mi ki endisesindeyim korkuorum kucucuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?