İnşallah canım sabredecem birazdaha ,umarım büyüdkçe almaya başlar memeyideHiç öyle bir şey yok, ucun içi süt doluyor görüyorsun zaten. Valla bence mucizevi bir buluş, o olmasa memeyi tutup ememeyecekti yavrucak. Ben hiç takmadım, sadece habire yıka steril et vs onunla uğraşmak yorucu oluyordu, zorlamadan kendimi de sıkmadan denedim ara ara, baktım memeyi tutabilmeye başladı ama keyfi isterse tutuyor istemezse silikonu verdim. Öyle öyle alıştı memeye. Boşver rahat ol, zamanla büyüdükçe ne versen emebilir hale gelecek zaten
Bizim atak da bugüne kadar öyle geçiyordu, bugün bi haller oldu, çok uykusu geliyo uyumak için memeyi istemiyor. Önce uyuyo sonra arada uyanır gibi yapınca sokuyorum memeyi ağzına
Gecmis olsun, bakalım nasıl ilerleyecek süreç. Sağlıkla geçsin inşallahBiz sabah doktordaydık kanlı kakamız için. Gaita testi ve karın ultrason baktı. Gaitada gizli kan vs cıkmadı ama ben doktorumuza gosterdim kaka fotolarını evwt kan var dedi. Bazen cıkmasa da şupheleniriz süt alerjisinden dedi. Süt alerjisi yüksek ihtimal dedi ve süt ve türevlerinden arındırılmıs diyet verdi. Yumurta filan yasaklı değil sadece süt ve türevleri. Sonra bir damla verdi osicol her emzirmeden once 2 damla kullanacaksın dedi. Ben mi bebek mi kullanacak bilmiyorum ama bile soylesin sfafaffa. Bir de mama yazın dedim aptamil pregomin as verdi bir kutu bize cekmecesine bunu kullan bakalım diyeti de yap 3 hafta sonra tekrar görüselim dedi. Bu arada cok kusma cok kanlı kaka cok huzursuzluk veya meme reddi olursa yine gideceğim.
Benim beynime silikondan çok az çeker yorulur çocuk çeke çeke zayıf kalır diye beynime işledikleri için sanki silikondan dolayı beslenemiyormuş gibi hissediyorum bazen emerken silikonun ucuna bakıyorum hiç süt yok bazen silikonun ucu sütle dolardı çok sevinirdim şimdi oda olmuyor el birliğiyle kafayı yedirttiler bana
İşte benimki de öyleydi arkadaşımın bebeği de silikonla emiyordu ama hiç gazı yoktu bebekten bebeğe değişiyor demek ki benimki silikondan çok gaz yuttu bi de tam öğrenemedi ucunda sütü bırıktırdı bi anda çekti hep boğazına kaçtı oda korkuttu beni zamanla denersen olur emme refleksi ile doğuyorlar emer oda merak etmeAyy inşallah canım bizimkide aşırı gazlı ve aşırı kolik bebek akşam 7ile 9 arası hayatımız mahvoluyo resmençok ağladığı için sabahlarıda ağlatmak istemiyorum zorla meme verecem diye bizimkide silikondan çok gaz yutuyor birazda bırakmak isteme sebebim bu çocuk silikonla emdikten sonra sanki 1 biberon mama içmiş gibi gaz çıkarıyor o yüzden korkuyorum birazda
Atak içindeyiz daha, haftasonundan beri huysuz. Bakalım ne zaman bitecekValla delirmemek elde değil yani.
Atak içinde misin yeni mi bitti? Benimki memede uyusun, uyanınca kaldığı yerden devam etsin modunda
Okuyup üfleyip mi gönderiyolar napiyolarAynen senin tavsiyenle avent silikon uç aldın 2 gün sonra bıraktı keramet onda herhalde
Ben her gün agliyodum ememiyor diye baktim olmuyo aventin ucunu da iyi kavradi amaan dedim emsin tek anne sütünü alsinda nasil oluyosa olsun dedikten ertesi gün birakti yatar pozisyonda birakti sadece öyle emdi bi süre sonra diger emzirme pozisyonlarina aliştirdim kafayı rahat tuttugun an duzeliyor herşey süt azaliyormu bilmem bence o kişiyle alakali benim istememe sebebim surekli silikon kaynatmaktan bikmamdi şahsen kimseyi duyma tavsiye verene he de geç üsteliyolarsa çemkir küserlerse küssünlerAllah aşkına silikon ucu nası bıraktırdınız kafayı yiyecem ağlamaktan helak oluyorum kafayı çok taktım bu silikona emzirme danışmanı tuttum ettm yok bırakmıyo sıpaherkes slikon olduğu sürece sütünde azalır diyo valla bilmiyorum napacağım doğduğu günden beri 1 kere bile emmedi beni
Ben kimyondan nefret ederim o yuzden yemege koymak yerine yemege oturunca ilk 1 çay kasigi kimyonu su ike yutup yemegi oyle yiyorumHem biraz Light olsun hem de süt yapsın diye yulaf düşünüyorum ama bizim minnacık zaten gazlı ben de tuzu biberi olmak istemiyorum. Bir deneyeyim olmadı farkedecek mi cok
Emme sonrası kurmadan ben de muzdaribim. Pişmiş peynir mi? Hellim dışında neyi yiyorsun pismis
1) Valla ben bıraksın istemiyorumdeli gibi ısırıyor arada silikona rağmen. Dişler çıkınca hele silikonsuz hiç yapamam. Gayet de memnunum, bebek biberon gibi rahat besleniyor bence, süt akışı da iyi. Tek sorun yanında taşımakta
2) emmez mi? Eldivenden hem de
3) bizimki genelde ana kucağında. Yatakta da cenin pozisyonu alıyor tam yan donuyor, yuzustu görmedim daha
Burnu tikali olabilir mi? Burun içine, arkasına detaylı baktın mı cnm?
Kimypnu yemek içine mi sonradan tabaginiza mi alıyorsunuz:))
Hiç alakası yok, en bastan beri silikon kullanmaya başladım şu geride kalan 50 gün içerisinde sütüm de arttı. Bebek silikondan çekebiliyor mu? Heh konu bu. Çektikçe süt de artıyor zaten. Bir iki kez gaza gelip silikonsuz emzirdim meme uçlarım domates gibi oldu, minik sipa pert etti. Silikonun olumsuz tek tarafı devamlı yan8nsa taşıman onun dışında memeni biberon gibi kullanabiliyor bence sıkıntı yok
Biz de... Bu hafta bitsin atak daAtak içindeyiz daha, haftasonundan beri huysuz. Bakalım ne zaman bitecek
Okuyup üfleyip mi gönderiyolar napiyolar
Ben her gün agliyodum ememiyor diye baktim olmuyo aventin ucunu da iyi kavradi amaan dedim emsin tek anne sütünü alsinda nasil oluyosa olsun dedikten ertesi gün birakti yatar pozisyonda birakti sadece öyle emdi bi süre sonra diger emzirme pozisyonlarina aliştirdim kafayı rahat tuttugun an duzeliyor herşey süt azaliyormu bilmem bence o kişiyle alakali benim istememe sebebim surekli silikon kaynatmaktan bikmamdi şahsen kimseyi duyma tavsiye verene he de geç üsteliyolarsa çemkir küserlerse küssünler
Ben kimyondan nefret ederim o yuzden yemege koymak yerine yemege oturunca ilk 1 çay kasigi kimyonu su ike yutup yemegi oyle yiyorum
Geçer canım diğer tarafa yatırDüz kafa yastığı kullansam geçer mi peki ya da başka bir şey mi yapmam gerek
Valla ben kaynatmaya yanımda taşımaya herşeye razıyımda bi dışardan gelen seslere razı değilim işteOkuyup üfleyip mi gönderiyolar napiyolar
Ben her gün agliyodum ememiyor diye baktim olmuyo aventin ucunu da iyi kavradi amaan dedim emsin tek anne sütünü alsinda nasil oluyosa olsun dedikten ertesi gün birakti yatar pozisyonda birakti sadece öyle emdi bi süre sonra diger emzirme pozisyonlarina aliştirdim kafayı rahat tuttugun an duzeliyor herşey süt azaliyormu bilmem bence o kişiyle alakali benim istememe sebebim surekli silikon kaynatmaktan bikmamdi şahsen kimseyi duyma tavsiye verene he de geç üsteliyolarsa çemkir küserlerse küssünler
Ben kimyondan nefret ederim o yuzden yemege koymak yerine yemege oturunca ilk 1 çay kasigi kimyonu su ike yutup yemegi oyle yiyorum
İnşallah canım benim allah razı olsun Rabbim başka dert vermesinİşte benimki de öyleydi arkadaşımın bebeği de silikonla emiyordu ama hiç gazı yoktu bebekten bebeğe değişiyor demek ki benimki silikondan çok gaz yuttu bi de tam öğrenemedi ucunda sütü bırıktırdı bi anda çekti hep boğazına kaçtı oda korkuttu beni zamanla denersen olur emme refleksi ile doğuyorlar emer oda merak etme
İnsallah güzel gecer zorlanacak olan benim,Valla delirmemek elde değil yani.
Atak içinde misin yeni mi bitti? Benimki memede uyusun, uyanınca kaldığı yerden devam etsin modunda
Gecmis olsun, bakalım nasıl ilerleyecek süreç. Sağlıkla geçsin inşallah
Dinleme kimseyi, valla silikondan beslendi cocugum, 1 ayda 7 cm uzadı, 1 kilo aldı, silikonla oldu bunlar. Valla benim jr deli heyecanlı cekiyor zateb, bazen aceleden tutturamiy9r bile sikilonusen başkalarını duyma, çocuğun besleniyorlar, doktor sorun görmedi ise problem yok.
Silikonsuz memeyi değil ucunu kavramak hoşuna gittiğinden hep yara oldu, silikonla tam cekiyor halbuki.
Ben daha kullanırım hele ki dış cikarma döneminde.
O çok ileri sevide kullanılıyor kafanın yanının düzleşmesinde değilde arkasında oluyor bir taraf çöküyor diğer taraf sivriliyor. Normal kafanın yanı düzleşiyorsa diğer tarafa yatırın bol bol geçerKask nasıl bir şey? Bizim kız genellikle sağa çeviriyor başını, hafif bi fark oluşmaya başladı kafasının iki yanında
Oy kurban olurum maşallah maşallahValla delirmemek elde değil yani.
Gecmis olsun, bakalım nasıl ilerleyecek süreç. Sağlıkla geçsin inşallah
Dinleme kimseyi, valla silikondan beslendi cocugum, 1 ayda 7 cm uzadı, 1 kilo aldı, silikonla oldu bunlar. Valla benim jr deli heyecanlı cekiyor zateb, bazen aceleden tutturamiy9r bile sikilonusen başkalarını duyma, çocuğun besleniyorlar, doktor sorun görmedi ise problem yok.
Silikonsuz memeyi değil ucunu kavramak hoşuna gittiğinden hep yara oldu, silikonla tam cekiyor halbuki.
Ben daha kullanırım hele ki dış cikarma döneminde.
Memeden kopmasın, bir meme bir de sagdigin sütü verebilirsin biberonla.Oy kurban olurum maşallah maşallahbende kafaya takmamaya çalışcam bi süredir sütümü sağıp biberonla veriyordum bugünden itibaren silikonla tekrar emzirmeye başladım yinede doyuyormuki diye düşünmeyim diye tek göğsümü sağıp yine biberonla vercem mecbur
Canım bizimkinin kakasında daha hiç kan felan görmedim çok şükür ama kakası krem gibi aynı poposunu silerken sanki krem siliyomuşum gibi kakaya baktığımda da sulu değilkrem kıvamı gibi bizimkindede aynı saatlerde ağlama problemi var sence bundan olabilirmi akşam 7ile 9 arası bizi bitiriyor resmen çocuk kriz geçiriyor tek çareyi arabayla gezdirmekte buldukİnsallah güzel gecer zorlanacak olan benim,bu arada bulgur gaz yapmadı oyle bi sıkıntımız olmadı benim cocugumu rahatsız edern surekli gaz cıkarmasına sabahlsrı aynı saatte surekli ıkınıp aglamasına neden olan sey süt alerjisiymiş, 2 gündür yine var huzursuzlugu ama önceye göre nispeten daha az.
Aynen canım öyle yapcam bende bi göğsü emzircem sonrada diğer göğüsden sağdığım sütü vercem bakalımMemeden kopmasın, bir meme bir de sagdigin sütü verebilirsin biberonla.
Sıkı kaka takibi yap canım, kan görmeden diyet yaptırmıyor doktorlar, insallah olmaz oyle bisey, kremsi kaka bilmiyorum ama mukuslu ve kanlı kakada süt alerjisi oluyor, köpüklü lala ishal vs bunlarda da laktoz intoleransı düşünülüyorCanım bizimkinin kakasında daha hiç kan felan görmedim çok şükür ama kakası krem gibi aynı poposunu silerken sanki krem siliyomuşum gibi kakaya baktığımda da sulu değilkrem kıvamı gibi bizimkindede aynı saatlerde ağlama problemi var sence bundan olabilirmi akşam 7ile 9 arası bizi bitiriyor resmen çocuk kriz geçiriyor tek çareyi arabayla gezdirmekte bulduk
Anladım canım inşallah senin bebişinde sıhhatine kavuşur düzelirSıkı kaka takibi yap canım, kan görmeden diyet yaptırmıyor doktorlar, insallah olmaz oyle bisey, kremsi kaka bilmiyorum ama mukuslu ve kanlı kakada süt alerjisi oluyor, köpüklü lala ishal vs bunlarda da laktoz intoleransı düşünülüyor
Normal beyaz peyniri tavada pişiriyorum. Öneririm alerji riski için :) eğer böyle de olmazsa keçi peynirine geçicem zaten ama maşallah iyi gibi.Hem biraz Light olsun hem de süt yapsın diye yulaf düşünüyorum ama bizim minnacık zaten gazlı ben de tuzu biberi olmak istemiyorum. Bir deneyeyim olmadı farkedecek mi cok
Emme sonrası kurmadan ben de muzdaribim. Pişmiş peynir mi? Hellim dışında neyi yiyorsun pismis
1) Valla ben bıraksın istemiyorumdeli gibi ısırıyor arada silikona rağmen. Dişler çıkınca hele silikonsuz hiç yapamam. Gayet de memnunum, bebek biberon gibi rahat besleniyor bence, süt akışı da iyi. Tek sorun yanında taşımakta
2) emmez mi? Eldivenden hem de
3) bizimki genelde ana kucağında. Yatakta da cenin pozisyonu alıyor tam yan donuyor, yuzustu görmedim daha
Burnu tikali olabilir mi? Burun içine, arkasına detaylı baktın mı cnm?
Kimypnu yemek içine mi sonradan tabaginiza mi alıyorsunuz:))
Hiç alakası yok, en bastan beri silikon kullanmaya başladım şu geride kalan 50 gün içerisinde sütüm de arttı. Bebek silikondan çekebiliyor mu? Heh konu bu. Çektikçe süt de artıyor zaten. Bir iki kez gaza gelip silikonsuz emzirdim meme uçlarım domates gibi oldu, minik sipa pert etti. Silikonun olumsuz tek tarafı devamlı yan8nsa taşıman onun dışında memeni biberon gibi kullanabiliyor bence sıkıntı yok
Yok canım konulmaz zaten Allah korusun. Yok aç değiller ya emme refleksini fazla seviyorlarBenim kızı nereye koysam dönüyor korkuyorum tek bırakamıyorum artık neredeyse. Bende el emmeyi aç olduğu için yaptığını düşünüyordum. İyi bari değilmişof ama ben 20 dk de iş yapamıyorum ki evet atak haftasındayız aşırı huysuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?