Sağmaya başla sütü de arttırıyor. Ben sağıyorum şimdilik sağdığımı veriyorum yada emziriyorum çok sütüm yok. Çok olsa buzluğa dizerdimBende 3 aylık olunca baslasammi ücretsiz izin mi alsam bilemedim nasıl olur.sizin bebise kim bakacak o dönemde.calismaya baslarsam diye elektrikli aldım yarın elimde olur.bebegimde bir aylık oldu.sagmaya daha mi erken başlamalıydim geç mi kaldım acaba diyorum
Allah yardımcımiz olsun hepimizin inşallah.calisan anne olmak zor..ama hayat şartları mecbur.keske doğum izni 6 ay olsa.bebekte ek gıdaya başlar.ben de 3 aylık bebek olcak başladığımda.sutum olup sagdigimi içerse icim daha rahat olur.Sağmaya başla sütü de arttırıyor. Ben sağıyorum şimdilik sağdığımı veriyorum yada emziriyorum çok sütüm yok. Çok olsa buzluğa dizerdim2 ayda buzluğa atamadım. Bende işyerinde sağarım öyle beslerim diye düşünüyorum. İşyerine 6 aylık ücretsiz izini söylersem aramız bozulabilir patronla o yüzden mecbur gidicem, normal mesaim 3te bitiyordu süt iznini kullanırsam 12-1 gibi çıkacağım. Ya annem bakacak ya kayınvalidem dönüşümlü gelecek, Bazen biz kayınvalideme gidip kalıcaz, bazen eşim evden çalıştığı için idare edecek. Bi şekilde büyütecez artık. 1,5-2 yaşında mecbur ana okulu düşünüyorum
Enfeksiyon olabilir cocuk acile goturmelisin bebeklerde enfeksiyon sıkıntıGünaydınlar
Gece 4 te zor uyudu. Daha da uyudu denmez ona şekerleme yaptı sonra bir ıkınmadır gitti. Kızlar bu arada kızımın idrarın koyu sarı renk neden olır ki? Hiç olmamıştı daha önce son günlerde böyle olmaya başladı.
Başka ülkelerde doğum izni 5-6 ay belki daha çok. Babaya verilen doğum izni bile fazla diğer ülkelerde, bizde 5 gün mü ne. Canım ülkem sağolsun. Ben mama meme karışık gidiyorum zaten. İşteyken yine mama meme gidecek. Sen nasıl idare edeceksin annen, kayınvaliden yakınında mı. İyi ki onlar yakınımda, olmasaydı ne yapardım acabaAllah yardımcımiz olsun hepimizin inşallah.calisan anne olmak zor..ama hayat şartları mecbur.keske doğum izni 6 ay olsa.bebekte ek gıdaya başlar.ben de 3 aylık bebek olcak başladığımda.sutum olup sagdigimi içerse icim daha rahat olur.
Yarım kundak tavsiye ederim anne karnında gibi hissedip rahatlıyolar kolları refleksle sıçramayınca da kendilerini uyandırmıyolarAlışık değil hiç denemedim. Durur mu bilmiyorum.
Dalamıyor dimi canım?? Bende 10gündür ölüyorum artık. Daha kahvaltı bile yapmadım inan((Ya Bi bebek sabah 11 den bu saate hiç uyumaz mı? Çıldırmak üzereyim artık. Hala uyumuyor..
Türkiyenin suyundanmı acaba bu bebekler uyumuyor. Azerbaycana gidicem bakalım orda uyucakmıYok ya ne uyuması uyumuyor. Bizimki tam tersi 17 18 saat uyanıklsr. Sinir sistemlerim bozuldu artık. Sabrım tükendi. Hayır uyumuyor susmuuorda sürekli mızır mızır ağlamaklı sesler çıkarıyor.
Biz göremedik o uyuma saatını töybe yaBenimkide uyuymuyor gündüz uykusu hiç yok zaten
Yeni doganlar 17-18saat uyuyor diyorlar ya ben onu göremedim daha
Bizimkinde de az çok hep kaka oluyor. Cok gaz sancısı olmuyor. Benim ağzım olursa onun da oluyor. Yani 100% eminim gazı benim yediklerine kaynaklı oluyor. Misal şekerli bi şey yememeliyim, soya sutlu puding tarzı vegan tatlilar veyahut fruktoz orani yuksek meyveler. O zaman yanıyoruz, sabaha kadar pırt pırt. Benim bile karnım ağrıyor gazdan. Denklemi kurdum. O an lezzetli olan bir şey sonrasında burnumdan getiriyor o aldığım keyfi, gaz sancisiyla oduyorum. Ondan şekerli şeyler yemiyorum. Diger turlu cok gazi olmuyor. Hatta ben şüphelenmeye başladım belki de bizde alerji yoktu, karada kan görmeden diyet yapıyorum ama belki de yanlış yapıyorum. Pisliği şekerli şeyler yediğinden olmuştu. Kakasindaki mukusu da burnu hep tikali, bogazi hep balfam dolu oldugundan oluyor.Kızlar bizim değiştirdiğimiz her bezde kaka oluyor. Yada sadece çiş olsun değiştirdikten yarım saat sonra mutlaka kaka geliyor. Ayrıca sürekli gazımız var. Beslendikten 1 saat sonra başlıyor gaz sancısı sürekli gaz sancısına uyanıyor yavrum. Gündüz gece aynı şekilde gaz çıkarma, kaka yapma derdiyle uğraşıyor. Başlarda kaka yapmasına iyi diyordum çalışıyor demekki. Ama artık çok fazla diyorum bitmiyor çünkü. Yazık bebeğime sürekli sancı çekiyor uykusu bölünüyor. Bu durum normal mi böyle olan var mı
Burdaki şartlar Turkiyeden de kötü. 14 hafta doğum izi, 4 hafta da ücretsiz alabilirsin. Baska bir şey yok. Toplam 3.5-4 ay. İşe başlamak zorundasın. Bu ayın 20sinde bitiyor doğum iznim. 4 hafta ücretsiz de aldım. Verdiler sağ olsunlar. 17 Kasımda basliyorumBaşka ülkelerde doğum izni 5-6 ay belki daha çok. Babaya verilen doğum izni bile fazla diğer ülkelerde, bizde 5 gün mü ne. Canım ülkem sağolsun. Ben mama meme karışık gidiyorum zaten. İşteyken yine mama meme gidecek. Sen nasıl idare edeceksin annen, kayınvaliden yakınında mı. İyi ki onlar yakınımda, olmasaydı ne yapardım acaba
Ben kayinvaldemle aynı evde beraber yaşıyorum o bakacak.bana da bı sene ücretsiz izin al diyor kayınvalidem kayınpederim çocuk büyüsün biraz daha diyorlar.ama bu ekonomik şartlarda zor.cok borcumuz var. bı de 3.bebegim.2 tane daha çocuğum var okula giden.bakalim ne yapacağım.siz bu ay sonu mu başlayacaksiniz.Başka ülkelerde doğum izni 5-6 ay belki daha çok. Babaya verilen doğum izni bile fazla diğer ülkelerde, bizde 5 gün mü ne. Canım ülkem sağolsun. Ben mama meme karışık gidiyorum zaten. İşteyken yine mama meme gidecek. Sen nasıl idare edeceksin annen, kayınvaliden yakınında mı. İyi ki onlar yakınımda, olmasaydı ne yapardım acaba
Evet canım bunu günde 4-5kere yapın sürekli temizleyin burnunuKızlar oğlanın havasını verdikten sonra burnunu temizliyoruz biraz yoğun sıkıp yüzüstü çevirip sırtına vuruyoruz kusuyo uzuyor kusmugu acaba ilaçlar fayda göstermeye mi başladı balgamı mı sökülüyor
Sıvı alımı az olduğundan olabilir veya idrar yolu enfeksiyonundanGünaydınlar
Gece 4 te zor uyudu. Daha da uyudu denmez ona şekerleme yaptı sonra bir ıkınmadır gitti. Kızlar bu arada kızımın idrarın koyu sarı renk neden olır ki? Hiç olmamıştı daha önce son günlerde böyle olmaya başladı.
En başından beri salondaki TV açık, YouTube açık, ses hep var. Bugüne kadar etkilemedi, seste uyudu da. Sessizliğe alıştırmayın çalışıyorum aksine ki aramasın. Büyüdükçe uyutmak disarda zor sessizlik arayan çocuğu, gezmek zorlaşıyor. Anı kapı carpmasi gibi seslerden etkileniyor bizimkiKizlar bebeklerinizin yaninda tv izliyor musunuz? Ben dizi aciyorum ama oradaki gerilim seslerinden etkileniyordur diye dusunup tedirgin oluyorum ses kisiyorum surekli. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?
Neva nın da böyle her bezi kakali ama gaz konusunda normal bir bebek bende gaz sorunu olursa ona da yansıyor geri kalan zamanlarda iki pırt pırt tamam. Senin söylediğin benim büyük kızda vardı doktor kakası için kilo alımı güzel sorun yok demişti gaz içinde yapısı böyle sen ne kadar dikkat etsen de bu çocuk gazlı olacak dedi öyleydi de gerçekten, bir tek rezene kimyon çayı az iyi geliyordu. Gazdan çok çekmiştim Allah yardımcın olsun inşallah uzun sürmez sizinki.Kızlar bizim değiştirdiğimiz her bezde kaka oluyor. Yada sadece çiş olsun değiştirdikten yarım saat sonra mutlaka kaka geliyor. Ayrıca sürekli gazımız var. Beslendikten 1 saat sonra başlıyor gaz sancısı sürekli gaz sancısına uyanıyor yavrum. Gündüz gece aynı şekilde gaz çıkarma, kaka yapma derdiyle uğraşıyor. Başlarda kaka yapmasına iyi diyordum çalışıyor demekki. Ama artık çok fazla diyorum bitmiyor çünkü. Yazık bebeğime sürekli sancı çekiyor uykusu bölünüyor. Bu durum normal mi böyle olan var mı
Bizde ablanın böğürtüsünden TV sesi duyulmuyor çok şükürKizlar bebeklerinizin yaninda tv izliyor musunuz? Ben dizi aciyorum ama oradaki gerilim seslerinden etkileniyordur diye dusunup tedirgin oluyorum ses kisiyorum surekli. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?
Bilmiyorum zaman konusunu deneyin bence belki geçmemiştir. Bir dilekce ve doğum raporu ile başvurmuşEşin nasıl başvurdu bakanlığa acaba? Ama zamanı varda geçmiştir doğalı 50 günü geçti
Ya ben dikkat ediyorum, her yemeğe kimyon atıyorum. Günde 2 kimyon rezene içiyorum. Şekerli paketli gıda yemiyorum. Süt olarak sadece peynir tüketiyorum sabahları az. Çoktandır yoğurt süt içmiyorum. Ama daha çok dikkat edicem bi gözlem yapıyım. İncir yulaf peynir üzüm . Gaz yapabilecek bunlar var bunları da keseceğimBizimkinde de az çok hep kaka oluyor. Cok gaz sancısı olmuyor. Benim ağzım olursa onun da oluyor. Yani 100% eminim gazı benim yediklerine kaynaklı oluyor. Misal şekerli bi şey yememeliyim, soya sutlu puding tarzı vegan tatlilar veyahut fruktoz orani yuksek meyveler. O zaman yanıyoruz, sabaha kadar pırt pırt. Benim bile karnım ağrıyor gazdan. Denklemi kurdum. O an lezzetli olan bir şey sonrasında burnumdan getiriyor o aldığım keyfi, gaz sancisiyla oduyorum. Ondan şekerli şeyler yemiyorum. Diger turlu cok gazi olmuyor. Hatta ben şüphelenmeye başladım belki de bizde alerji yoktu, karada kan görmeden diyet yapıyorum ama belki de yanlış yapıyorum. Pisliği şekerli şeyler yediğinden olmuştu. Kakasindaki mukusu da burnu hep tikali, bogazi hep balfam dolu oldugundan oluyor.
Bizimkinin de kilo alımı güzel. Umarım gaz yakamızı yakında bırakır. Oğlum için üzülüyorum büyük adam gibi ıkınıyor kasıyor bacakları titriyorNeva nın da böyle her bezi kakali ama gaz konusunda normal bir bebek bende gaz sorunu olursa ona da yansıyor geri kalan zamanlarda iki pırt pırt tamam. Senin söylediğin benim büyük kızda vardı doktor kakası için kilo alımı güzel sorun yok demişti gaz içinde yapısı böyle sen ne kadar dikkat etsen de bu çocuk gazlı olacak dedi öyleydi de gerçekten, bir tek rezene kimyon çayı az iyi geliyordu. Gazdan çok çekmiştim Allah yardımcın olsun inşallah uzun sürmez sizinki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?