2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar sütüm çok tanzikli bebeğim ger seferin de boğuluyor her zaman önden sağamıyorum da bu durumu yaşayıp çözüm bulan var mı
Parmağınla makas yöntemi uygula bazen uzun süre uyuyup emmeyince göğüslerim cok doluyor ben oyle yapiyorum doktor demişti iki parmaginls memeyi kıstır

Kızlar 2.ay aşı serüveniniz nasıl geçti? Bizimkinde huysuzluk yaptı şimdide ateşi cıkmaya basladı ama uyuyor

Kızlar sütüm çok tanzikli bebeğim ger seferin de boğuluyor her zaman önden sağamıyorum da bu durumu yaşayıp çözüm bulan var mı
Bende de oluyor ama bir çözümüm yok maalesef korkuyorum o içerken daha dik emzirmeye çalışıyorum

Sıkıysa kundak yapayım elleri kolları sarılınca kıyameti koparıyor. Yarım kundak uyku kalitesini de arttırıyor kesinlikle.

2.ayi bilemiyorum daha yeni doktora gideceğiz ama ilk ayda sarılıktan dolayı meme +mama (sadece 30 cc) tum öğünlerde bu şekilde yaptık. İlk 15 gün çok az kilo aldı son 2 hafta almaya basladi. Sen günde kaç kez besliyorsun bebegi? Her seferinde mama veriyor musun cnm? Bebek istemese de uyandırıp emzirin diyordu hastane. Ve de mamayi da zorla veriyorsun. Memeden sonra mama istemiyordu başta benimki sonra alıştı.
Bir de mama sıklığına bak, 1 ayı bekleme, 15 gün sonra git doktora. Sarılık gecipte mamayi azaltabilirsiniz deyince doktor 2 hafta sonra mamayi azalınca kilo kaybı çok olacak mı takip edelim demişti doktor.

Oyle ya beyaz gürültü dinletiyomusun canim sen benimki bazen susuyor ona

YouTube & spotify buzuki orhan Kolik bebe müzikleri

Ayni yerde takip etmek lazım. Doktorun ölçümü ile başlayıp ebe ile devam etmemeli. Doktordaki tarti ile aile hekimindeki tartıda da farklı çıkıyordum hamileyken. Geçtim, iki farklı hastanede kadın dogumcu kilo ve boyu farklı olcuyordu. Artış takip edileceğinden konu boy kilo her ne ise, aynı yerde takip etmeli

Ayda en az 500 gram alıyorsa normal sınırlar arasında oluyor canım üzülme benimki de 700 gram almış alt sınırda mamayla desteklemeye devam et 1 ay daha dedi hemşiremiz benim de mama bırakma hayallerim çöp oldu. 500 gramın altında alırsa üzülürüz şimdi moralini bozma her bebek farklı kendine has büyüyor işte sınırlar içinde olsun da kaç gram aldığı önemli değil diyorum ben artık

Biz de aynıyız ya sürekli uyanık gaz falan derken 1-2 saatte bir aynı rutinler ne zaman uzun uyuyacak ya YouTuber takip ediyorum bi tane vlog cekmiş bebeği bizimkilerle hemen hemen aynu 9 saat aralıksız uyudu diyor 3 saate razıyım resmen zombiye döndüm

Anlamıyorum sütümde var çok sinirim bozuldu yok böyle şey ya bu çoçukta ne ararsan var uykuya direniş emmeme dayanacak gücüm yok ama benim artık
Donem donem meme reddi yasanir bazen cok guzel emerken bazen hic istemezler pes etme emene kadar ayakta olsun yada baska sekil emzirmeye calis surekli agzina tikmaya calisma istemediginde sakinlesince falan dene

Kızlar 2.ay aşı serüveniniz nasıl geçti? Bizimkinde huysuzluk yaptı şimdide ateşi cıkmaya basladı ama uyuyor
Bizim De oyle oldu bide kolunu oynatmadı tüm gün cok üzülmüştüm ateşi de çıkınca calpol verdim rahatladı doktor bir çay K verebilirsin demişti

Ebe ayrı takip ediyor dr ayrı. Hangisine inanacıgımı şaşırdım valla.

Birde kızlar benim oğlan dünden beri dil çıkarmayı keşfetmiş sanırım o dil hep dışarda dünden beri normal dimi

Kızlar kızım memeyi uyanıkken almıyor Ağzına alıp öğürüp çıkarıyor. İki gündür uykulu veriyorum meme reddimiki bu?
Benim kızım da yaptı birkaç sefer, sonra anladım ki genzi doluymuş yavrumun hık hık yapmaya başladı genzi. Pamukçuk olursa, burnu tıkalıysa emmek istemeyebiliyorlar, önce o sebepleri elemek lazım

Aynı biz. 3 saate razıyım gerçekten. Gece gündüz aynı. Emzir besle 1 saat uyusun sonra gaz kaka için ağlamaya başlıyor onu yaptır çıkar derken geçiyor yarım saat, sonra uykuya geçirmeye çalış olmuyor hoop başa dönüyoruz beslenme saati geliyor tekrar emzir Kısır döngü şeklinde geçiyor. 4-5 saat uyuyor diyenlere, uyndırmazsam uyanmıyor diyenlere, emzirmek için ben kaldırıyorum diyenlere çok özeniyorum. He birde ben sütüm az sanıyordum. Bizim kısır döngü yüzünden sütüm az oluyormuş. 3-4 saat uyuduğu oldu 1-2 kez akşam , şaşırdık tabi iki göğsümde taş gibi oldu sızladı.

Rota ve menenjit aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar yaptıracak olan varmı.

2buçukta gaz sancısıyla uyandık. 12buçukta mama vermiştim uzun yani bizim için 3 saat uyusun diye. Kucağa alıyorum pış pış pıt pıt yapıyorum direk uyuyor yatağa koyuyorum gaz sancısı yine başlıyor ağlıyor. Böyle böyle saati 3 yaptık. 2,5 saat oldu emzireyim hem rahatlar dedim. Emzirdikten sonra gaz alırken kakasını yaptı bi anda gözleri açıldı uykusu kaçtı. Başlarda pışpışladım yok uyumuyor gözler fıldır fıldır zifiri karanlık evde. Yatağına koydum kendi kendine söylendi kıpırdandı bi ara uyudu 15dk filan. Sonra kendiliğinden uyandı sıkılmaya başlayınca ağladı. Böylece saati 5 ettik. Emzirdim uyudu şimdi Bakalım ne olacak. Aynısı dün akşam oldu. 9da emzirdim uykusu açıldı kendiliğinden. 11 buçukta zor uyuttuk

Rota ve menenjit aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar yaptıracak olan varmı.
Rotayı yarın 2.ay aşılarıyla yaptıracağım. Çocuk doktoru bir tanıdığımla konuştum, alerjik gibi bizimki biraz mukuslu kaka vs var, rota aşısı alerjiyi tetikleyebilir yazılmıştı burda onu sordum. Rotayı yaptır bence virüsü alırsa çok düşkün oluyorlar, yatırıp serum vs vermek gerekiyor, aşısını olsun dedi.
Menenjit için de erken yapıldığında daha çok doz olması gerekiyormuş, 1 yaş gibi yapılırsa daha az doz. Tek fark bu dedi, zaten çok aşı oluyor, onu da çok doz yapmayalım deyip 1 yaşa bırakılabilir, eğer daha büyük kardeş gibi bulaş riski yoksa dedi. Onu da kendi takip eden doktoruyla konuşacağım, daha büyük kardeş yok ama menenjitten korkuyorum açıkçası, daha çok doz olsa da erken yaptırmaktan yana gönlüm

Bizim De oyle oldu bide kolunu oynatmadı tüm gün cok üzülmüştüm ateşi de çıkınca calpol verdim rahatladı doktor bir çay K verebilirsin demişti
Bende verdim mecbur cünkü aşırı ağlıyordu sonra rahatladı uyudu hep. Emmede sıkıntı yaşamadık allahtan. Bu 2.ay aşısısnda meme reddi cok oluyormus bizde olmadı. Akşam ateşi 37.3 lere cıktı sonra bidaha calpol vermedim ama bagısıklıgı yükselsin diye 38i gecmediği ve kendiside ağlamadığı için o şekilde yattı şimdi düşmüş normale dönmüş ateşi.

Dun bizim de öyleydi. Küçük havlu ısıtıp ayağına sardım, karnına da kiraz cekirdegi isittim, gaz sancisina iyi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…