- 15 Şubat 2021
- 527
- 703
- 33
- 34
Tuzlamadık biz. Böyle bir muhabbet geçti burada. Ben biraz araştırdım aşırı zararlıymış bebek ölümüne ladar gidiyormuş. Annemler yapacaktı bir şekilde umutturdum hepsine tuzlatmadım. Kokarsa koksun ne yapalım canından önemli değil.Kızlar daha önce soruldu mu bilmiyorum ama bebeleri tuzladiniz mi ? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Tuzlamazsak ter kokar mı?
Evet tahin de yiyordum ama fiyatı çok artmişBende suyla pekmezi denedim gerçekten faydası oluyor ek olarak tahin pekmez ve tahin helvasi yiyorum sabah birde yatarken yiyorum ustunede yarım litre su içiyorum çok faydası oluyor
Kızlar daha önce soruldu mu bilmiyorum ama bebeleri tuzladiniz mi ? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Tuzlamazsak ter kokar mı?
Evet ama mecbur aldımEvet tahin de yiyordum ama fiyatı çok artmişpekmez anne yapımı
Ben o kontenjanımı bebek oyuncaklarinda kullanıyorum uygun bulursam şimdiden 3 4 yaş oyuncağı aliyorumEvet ama mecbur aldım
Bende aciyorum bezi havalandirip kenarlardan hafif bantliyorum altini giydirmiyorum uzerine muslin atiyorum. Oyle takiliyor rahatliyor yapiyor gazini kakasini. Bizimde atak haftasi sanirim. Gecen atakta erken girmisti simdi de onun sancisi heraldeTam kaka yapmadan ağlıyor bizimki. Bağırsakları çalışıyor, o zamn başlıyor kivranması. Kaka yapıyor bir süre sonra ve dünyalar onun oluyor, rahatlıyor, sesi kesiliyor, gülücükler dağıtıyor. Pazardan beri daha çok kıvranıyor. Ben atak haftalarına inanmazdım ama belki de doğru. Pazar gününden beri bir tık zorluyor. Bu atak haftası bağırsak gelisimi uzerineymis, inanırım. Kakasi daha katı ve puturlu bi hal aldı. Her bezde kaka olmamaya başladı. Herkese genel bi tüyo vereyim. Bezi çok sıkmayın daha kolay ikiniyorlar. Hatta mümkünse bezi açın rahat pirtliyorlar. Bugün sabah bezi açık bıraktım pirtlasin rahatlasın diye. Dun aksamdan beri kivrandigi kakayı yaptı 2 dkda. Gülümsüyor bana.
Bizimki her beslenmeden sonra yapiyor kakasini. Gaz kaka sancisi birlikte vuruyor galiba. Sanci vurunca pispislayip yataga koyuyoruz ama uyumuyor geri aglamaya basliyor o yuzden kullanamiyorum kiraz cekirdek merino kucakta rahatlatmaya calisiyoruz.Gaz ağrısı geldiğinde ağlıyor zaten, kucağıma ali0 gazini alıp sakinlestiriyorum önce. Pispislayip mayistiriyorum. Yatağına aldığımda hem ayağa hem de karnına sıcak çalışıyorum. Uyurken cekirdegi birkac kez de değiştim soğuduktan, daha uzun uyudu.
Kaka değil, çünkü bizimki kaka yaparken ağzını değişik bir ifadeye bulunduruyor, gaz mı kaka mi anlıyoruz:)
Ha bu arada ciddi kabizlik cekmistik fitil vermisti doktor. Sonraki hafta yine kabız oldukfitil kullanmak istemedim artık. Ayağına refleksoloji masaji yaptım 2 gün öyle çıktı. Ayağının tam çukuruna yapılıyor. Kız bebeklerde sağ ayak, erkek bebeklerde sol ayakmis. Kakaya rahat ciktik. Artık her gün ayağına 3 5 dak masaj yapiyorum
Gunde 3-4 kez sagsan bile etkisi olur. Her beslenme sonrasi yapmana gerek yok.Merhabalar.bebegim bugün 1 aylık oldu.sutumu sagmamistim.ama göğüslerim daha boş hissettiğim için elektrikli makina aldım bugün başlamayi düşünüyorum.nasil yapmam lazım bilmiyorum.oncelikle öğlene kadar daha sakin şükür bebeğim ama öğlen 1 gibi başlayıp gece 1 e kadar süren sık sık emzir altını değiştir kucakta gezdir vs derken sütüm çok azaliyo hem yorgunluktan hem sık emzirmekten.her emzirmeden sonra sağman mümkün değil.sutum az bebek durmuyo ve iki tane daha çocuğum var okula giden yemek ev işi ödev vs.soyle yapsam bı sabah bı de gece bebek uyuduktan sonra sağsam fayda eder mi süt artmasina.eger çok bı değişme olmazsa makineyi iade edip bi de süt sağma işini kafama takmak istemiyorum.sizler den akıl vermenizi rica ediyorum sizler nasıl yapıyorsunuz bu süt sağma işini.bestlak damla ve humana çaya dün başladım.ondan önce aktardan süt yapan çay almıştım.her gün rezene içiyorum iki bardak.
Bende uyaninca baktim kendisi takiliyor kalkmadim aglayana kadar oyalansin dedim. Bi ara cop cop ses duydum alla alla Ben emzik mi vermistim dedim. Ellerini emiyormusOyyy kiyamam kirkuyorum 15 gun sinrada bizim var çok zorladimi
Ben yaptiracagim arkadaşlarimin bi kaçinda rotadan çok cocuklari hastalandi hastanede vs yatti
Ay bu uyku kaçma olayi beni delinediyor gece ben rahatsızdim oğlum 3te emdi uyudu yatağa koydum fıldır fıldır bakiyor dedim uyur ellemeyim allahim uuu guuu kendi kendine konuşuyor kalkip sevesim geldi nasim gülüyor falan boyle neyse sallama vs derken tam 40 dk sallamişim anca bayilmiş 5tede sanciyla uyandi agla agla içi cikti meme emerken bile agliyor yavrum ya
Bayadir giremiyordum kusura bakmayın,k vitamini iğnesi yapıldı hemen geçmedi 5/10gun sanki kan varmış gibi durdu göbek deliginde ama şimdi tertemizYeniden kanama oldu mu
Bende yaptıracağım canım ikisinide kaçıncı aylarda uygun çoğu kişi 2 ay aşısıyla yaptırmış rotayı bizim ebe 3 aylık ken yapalım dedi. Menenjit ne zaman yapılıyor . Canları sağolsun kendileri iyi olsunda yeterki gerisi hallolur napalımFışkırarak gelmesinden olabilir çünkü benimde öyle kendini geri çekiyor fışkırma bitene kadar almıyor çünkü çok hızlı yutması gerekiyor. Bir garip emiyor zaten bir alıyor bir almıyor hasta diye sanırım bu çok az kilo alacak
Büyük oğluma yaptırdım. Kesinlikle öneriyorum çümkü rota lanet bişey çocuklar arasında çok yaygın hasta olursa 15-20gün hastanede yatması gerekiyor ishalden dolayı seruma bağlı kalıyorlar. Maddi manevi çok zor bir süreç. Ama aşı olursa çocuk çok kısa sürede hastaneye yatmadan iyileşiyor. Bebisede yapılacak. Menenjiti 1yaş sonrası a ve b grubu olarak yaptırırsanız daha az doz yapılıyor. Ben öyle yaptıracağım. O da çok tehlikeli bir hastalık maalesef
Bence seydanın bebeği genetik yapsal olarak öyle etiketleyemedim ya.ama alerji ise ben su an aminoasit bazlı aptamil pregomin as kullanıyorum artık en son care olan bu mama ama desiğin gibi hipoalerjenik sımıf var onların da yızde 90 ı süt alerjisi bebekleri rahatlatıyormus. Benim bebemde alerji var ya diyeyle netlestirdim ben. Kato süt diyetine girdim bir de smatea ve eti kestim .kakamız düzeldi. Et alerji yapmaz diyorlar ama domates alerjik alerjik bi sebzeymiş eti acacam bakalım. Bişey olmazsa domatesi de acacagım ama domatesi kestikten somra düzeldi kakası belki acacam veya bir iki gün denerim. Mama da pregomin as veriyorum. Kendim de kalsiyum takviye si alacagım. Burata hic bakamıyorum zaten hayat enerjim yok diyetten sütüm azaldı hicbisey yiyemiyorum nefes aldıgımız havada da süt ve süt urunu olamakmıs neredeyse bi suda ypk mübarekBoyu daha önemli diyor hep benim dinlediğim uzmanlar. Boyu uzun maşallah. Hemen moralini bozma. Ki hani oyle bir.sey varsa, şom agizlilik yapmak istemiyorum kötüyü çağırmak istemiyorum ama az kilo alımı varsa -ki bence az değil- alerji kaynaklı olabiliyormuş. Benim arkadaşımın bebeginde de süt alerjisi var. 100 gr 200 gr alıyordu ayda. Uygun mama kullanmaya başladılar Aptamil HA, sanırım orada yok süt proteini daha çok küçültülmüş bi mama, sonra kilo almaya başladı. Çözümü var yani öyle bi şeyse bile. A avozge sen demiştin doktor alerjidrn suphelendigi için hangi mamayi kullan demişti sana? Aptamil pronutra sanırım? O mamayı kullanıp bi bakabilirsiniz. Yani en azından bi şey kaybetmezsiniz. Ayrıca yalnız değilsin. Ben de tek öğün yedim şimdiye, ayak üstü. Hep çocuk kucağımda ayak üstü bi seyler atistiriyorum. Ama düzgün yiyince kesinlikle fark ediyor. Hemşire bana akşamdan hazırla en azından sandviç aç kalma sütün gelmez demişti. Makarna fln oluyor kızıma beslenmesine koyduğum, ondan bi tabak ayırıyorum. Pratik ve doyurucu
Evet çok zor. Allah yardimcin olsun. Seni çok iyi anliyorum. Zeytin ekmek yedigkim çok olduBence seydanın bebeği genetik yapsal olarak öyle etiketleyemedim ya.ama alerji ise ben su an aminoasit bazlı aptamil pregomin as kullanıyorum artık en son care olan bu mama ama desiğin gibi hipoalerjenik sımıf var onların da yızde 90 ı süt alerjisi bebekleri rahatlatıyormus. Benim bebemde alerji var ya diyeyle netlestirdim ben. Kato süt diyetine girdim bir de smatea ve eti kestim .kakamız düzeldi. Et alerji yapmaz diyorlar ama domates alerjik alerjik bi sebzeymiş eti acacam bakalım. Bişey olmazsa domatesi de acacagım ama domatesi kestikten somra düzeldi kakası belki acacam veya bir iki gün denerim. Mama da pregomin as veriyorum. Kendim de kalsiyum takviye si alacagım. Burata hic bakamıyorum zaten hayat enerjim yok diyetten sütüm azaldı hicbisey yiyemiyorum nefes aldıgımız havada da süt ve süt urunu olamakmıs neredeyse bi suda ypk mübarek
Yazını okudum sen araştırıp okumussundur kesin biliyorsundur ama soylim temmuz annelerinden biri kiraz çekirdeği karnına koymuş bebesinin karnı yanmıştı kadın aşırı üzülmüştü i yüzden kiraz çekirdeğine çok dikkat etmek gerekir durdukça kendini ısıtma özelliği olduğu içinGaz ağrısı geldiğinde ağlıyor zaten, kucağıma ali0 gazini alıp sakinlestiriyorum önce. Pispislayip mayistiriyorum. Yatağına aldığımda hem ayağa hem de karnına sıcak çalışıyorum. Uyurken cekirdegi birkac kez de değiştim soğuduktan, daha uzun uyudu.
Kaka değil, çünkü bizimki kaka yaparken ağzını değişik bir ifadeye bulunduruyor, gaz mı kaka mi anlıyoruz:)
Ha bu arada ciddi kabizlik cekmistik fitil vermisti doktor. Sonraki hafta yine kabız oldukfitil kullanmak istemedim artık. Ayağına refleksoloji masaji yaptım 2 gün öyle çıktı. Ayağının tam çukuruna yapılıyor. Kız bebeklerde sağ ayak, erkek bebeklerde sol ayakmis. Kakaya rahat ciktik. Artık her gün ayağına 3 5 dak masaj yapiyorum
Domatesin çok gaz yaptığını ve alerjik olduğunu duymuştum bende. Ama çiğ ve pişmiş olarak fark ediyordu sanırım.Bence seydanın bebeği genetik yapsal olarak öyle etiketleyemedim ya.ama alerji ise ben su an aminoasit bazlı aptamil pregomin as kullanıyorum artık en son care olan bu mama ama desiğin gibi hipoalerjenik sımıf var onların da yızde 90 ı süt alerjisi bebekleri rahatlatıyormus. Benim bebemde alerji var ya diyeyle netlestirdim ben. Kato süt diyetine girdim bir de smatea ve eti kestim .kakamız düzeldi. Et alerji yapmaz diyorlar ama domates alerjik alerjik bi sebzeymiş eti acacam bakalım. Bişey olmazsa domatesi de acacagım ama domatesi kestikten somra düzeldi kakası belki acacam veya bir iki gün denerim. Mama da pregomin as veriyorum. Kendim de kalsiyum takviye si alacagım. Burata hic bakamıyorum zaten hayat enerjim yok diyetten sütüm azaldı hicbisey yiyemiyorum nefes aldıgımız havada da süt ve süt urunu olamakmıs neredeyse bi suda ypk mübarek
Ay evet o benimde başıma geldi. Kızımın karnı yandı o kiraz çekirdeğinden. Çok az ısıtmaya rağmen resmen çekirdeklerini benek benek izi çıktı kırmızı lekeler şeklinde.Yazını okudum sen araştırıp okumussundur kesin biliyorsundur ama soylim temmuz annelerinden biri kiraz çekirdeği karnına koymuş bebesinin karnı yanmıştı kadın aşırı üzülmüştü i yüzden kiraz çekirdeğine çok dikkat etmek gerekir durdukça kendini ısıtma özelliği olduğu için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?