2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Birde kızlar benim oğlan dünden beri dil çıkarmayı keşfetmiş sanırım o dil hep dışarda dünden beri normal dimi
Doktorumuz dün 2.ay kontrolünde söyledi normalmiş. Bu ayda bütün bebekler bunu yapar sakın korkmayın dedi hatta bizimkide yapıyor.

Benm oglanin dogum.belgesinde 50 cm yaziyo 5 gunluk muayenede 47 cm cikti yanlis olcmuslerdir

Dun bizim de öyleydi. Küçük havlu ısıtıp ayağına sardım, karnına da kiraz cekirdegi isittim, gaz sancisina iyi geldi
Bende kiraz çekirdeği kemeri var , fazladan kiraz çekirdeği torbası var ayağı için bide ayağına acı elma yağı sürüyoruz. Bizimkine hiç fayda etmiyor. Kemeri beslenmeden sonra mı takıyorsun yoksa sancı başladığında mı? Sancı başlayınca aklıma geliyor kemer o zaman işe yaramıyor zaten kendisi çıkarmaya başlıyor bi süre sonra. Bide kucağa alınca geçiyor niyeyse yatağa geri koyunca başlıyor uyanıyor. Gaz değilde kaka içinde ağlıyor olabilir

Tam kaka yapmadan ağlıyor bizimki. Bağırsakları çalışıyor, o zamn başlıyor kivranması. Kaka yapıyor bir süre sonra ve dünyalar onun oluyor, rahatlıyor, sesi kesiliyor, gülücükler dağıtıyor. Pazardan beri daha çok kıvranıyor. Ben atak haftalarına inanmazdım ama belki de doğru. Pazar gününden beri bir tık zorluyor. Bu atak haftası bağırsak gelisimi uzerineymis, inanırım. Kakasi daha katı ve puturlu bi hal aldı. Her bezde kaka olmamaya başladı. Herkese genel bi tüyo vereyim. Bezi çok sıkmayın daha kolay ikiniyorlar. Hatta mümkünse bezi açın rahat pirtliyorlar. Bugün sabah bezi açık bıraktım pirtlasin rahatlasın diye. Dun aksamdan beri kivrandigi kakayı yaptı 2 dkda. Gülümsüyor bana.

Gaz ağrısı geldiğinde ağlıyor zaten, kucağıma ali0 gazini alıp sakinlestiriyorum önce. Pispislayip mayistiriyorum. Yatağına aldığımda hem ayağa hem de karnına sıcak çalışıyorum. Uyurken cekirdegi birkac kez de değiştim soğuduktan, daha uzun uyudu.

Kaka değil, çünkü bizimki kaka yaparken ağzını değişik bir ifadeye bulunduruyor, gaz mı kaka mi anlıyoruz:)

Ha bu arada ciddi kabizlik cekmistik fitil vermisti doktor. Sonraki hafta yine kabız olduk fitil kullanmak istemedim artık. Ayağına refleksoloji masaji yaptım 2 gün öyle çıktı. Ayağının tam çukuruna yapılıyor. Kız bebeklerde sağ ayak, erkek bebeklerde sol ayakmis. Kakaya rahat ciktik. Artık her gün ayağına 3 5 dak masaj yapiyorum

Merhabalar.bebegim bugün 1 aylık oldu.sutumu sagmamistim.ama göğüslerim daha boş hissettiğim için elektrikli makina aldım bugün başlamayi düşünüyorum.nasil yapmam lazım bilmiyorum.oncelikle öğlene kadar daha sakin şükür bebeğim ama öğlen 1 gibi başlayıp gece 1 e kadar süren sık sık emzir altını değiştir kucakta gezdir vs derken sütüm çok azaliyo hem yorgunluktan hem sık emzirmekten.her emzirmeden sonra sağman mümkün değil.sutum az bebek durmuyo ve iki tane daha çocuğum var okula giden yemek ev işi ödev vs.soyle yapsam bı sabah bı de gece bebek uyuduktan sonra sağsam fayda eder mi süt artmasina.eger çok bı değişme olmazsa makineyi iade edip bi de süt sağma işini kafama takmak istemiyorum.sizler den akıl vermenizi rica ediyorum sizler nasıl yapıyorsunuz bu süt sağma işini.bestlak damla ve humana çaya dün başladım.ondan önce aktardan süt yapan çay almıştım.her gün rezene içiyorum iki bardak.

Bende süt fazla fışkırıyor, acaba tayzikdenmi diyorum sağıp veriyorum oda olmuyor. Böyle devam ederse akşam mama alırım artık. Biberonuda almıyorki canım
Mama bulundurmak iyi oluyor Canım. Ne yaptın düzeldi mi bebeiş?
Bu ay çok mama vermeyi dene. Arada memeyide ver süt azalmasın. Bu ay 700-800alması lazımdı aslında inşa Allah düzelir canını sıkma
Memeyi hep veriyorum emiyor da ama sanırım sütümün kalitesi düştü beslenemememden kaynaklı. Annemi çağırdım o gelecek inşallah. Düzelir herhalde öğünlerde normale dönerse. İnşallah güzel kilo alır
Oyle ya beyaz gürültü dinletiyomusun canim sen benimki bazen susuyor ona
Evet canım dinletiyorum. Bazen açıyorum sessizleşiyor bir süre. Ama sonra yine aynı
Bende annemi çağırdım gelecek bakalım. Düzelir inşallah sütüm. Çok üzüldüm dün.
Ay inşallah dediğim gibi normaldir. Valla moralim bozuldu. Neredeyse hiç almamış gibi geldi bana. Doktor da öyle diyince üzüldüm baya. Annemi çağırdık gelecek bakalım artık daha düzenli beslenirim. Ben yine çağırmayacaktım ama eşim ısrar etti. Mama olarak şu anda normal aptamil veriyorum o bitince bebelac golda geçeceğim.
Günde 2 defa 60cc veriyordum. Şimdi her emzirmeye sonra 60 veriyorum doktor öyle söyledi. Yani uyanık kaldıkça emziriyorum aslında. Gece beslemesi yapamıyordum. Uyanmıyordu . Öule olunca da ememiyırdu. Şimdi ona başladım. Mama veriyorum emmezse
Ne bileyim öyle az geldi ki. Doyuramamışım gibi geldi.

Uyanık kaldıkça? 3 saati geçiyor mu besleme araligi

İyi yapmışsın çağırmakla düzeliyor süt yemek düzgün olunca komposto yaptır iyi geliyor süte hem tat veriyor. Bende kendim büyüteceğim kafasındaydım ama beceremedim malesef anca kızıma bakabiliyorum temizlik yemek yapamıyorum ilk 3 ay sıkıntı olur böyle dedi doktor 2 aylık olduk 1 ayda böyle idare edeceğiz yeter ki o iyi olsun güzel kilo alsın. 4. Aydan sonra çekirdek aile olarak keyifle büyütürüz diye düşünüyorum

Devletteki hemşire 60 cm olctu ,özel 62 .Bir önceki ay 59 cm di.48 cm doğdu. Devlete göre çocuk hiç uzamamis .hiç umursamiyorlar .evde mezurayla kendiniz ölçün. Ben 61.5 olcmustum

Kızlar 2.ay aşı serüveniniz nasıl geçti? Bizimkinde huysuzluk yaptı şimdide ateşi cıkmaya basladı ama uyuyor
Oyyy kiyamam kirkuyorum 15 gun sinrada bizim var çok zorladimi
Rota ve menenjit aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar yaptıracak olan varmı.
Ben yaptiracagim arkadaşlarimin bi kaçinda rotadan çok cocuklari hastalandi hastanede vs yatti
Ay bu uyku kaçma olayi beni delinediyor gece ben rahatsızdim oğlum 3te emdi uyudu yatağa koydum fıldır fıldır bakiyor dedim uyur ellemeyim allahim uuu guuu kendi kendine konuşuyor kalkip sevesim geldi nasim gülüyor falan boyle neyse sallama vs derken tam 40 dk sallamişim anca bayilmiş 5tede sanciyla uyandi agla agla içi cikti meme emerken bile agliyor yavrum ya

700 gr mı az mı gördüler de mama ver dediler .benim bebeğim 800 gr aldi 2 farklı çok iyi çocuk doktoru çok iyi dedi.eger bunu aile hekimi falan diyorsa onlara göre 1 kg bile az soyleyim

Bende süt fazla fışkırıyor, acaba tayzikdenmi diyorum sağıp veriyorum oda olmuyor. Böyle devam ederse akşam mama alırım artık. Biberonuda almıyorki canım
Fışkırarak gelmesinden olabilir çünkü benimde öyle kendini geri çekiyor fışkırma bitene kadar almıyor çünkü çok hızlı yutması gerekiyor. Bir garip emiyor zaten bir alıyor bir almıyor hasta diye sanırım bu çok az kilo alacak
Rota ve menenjit aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar yaptıracak olan varmı.
Büyük oğluma yaptırdım. Kesinlikle öneriyorum çümkü rota lanet bişey çocuklar arasında çok yaygın hasta olursa 15-20gün hastanede yatması gerekiyor ishalden dolayı seruma bağlı kalıyorlar. Maddi manevi çok zor bir süreç. Ama aşı olursa çocuk çok kısa sürede hastaneye yatmadan iyileşiyor. Bebisede yapılacak. Menenjiti 1yaş sonrası a ve b grubu olarak yaptırırsanız daha az doz yapılıyor. Ben öyle yaptıracağım. O da çok tehlikeli bir hastalık maalesef

Aynen bi sure sonra etki etmiyor malesef sen kullanici adini mi değiştirdin canim

Bizim doktorumuz 4.ayda yapalım drdi biz 5.aya erteledik .turkiyede artık çok görülen menenjit turu b grubu dedi ve 1 yaş altı çok dedi .o yüzden yaptırın dedi

Sütün artması için ben şunları yapıyorum. Hepsini aynı anda değil tabiki .
Solgar in brewer takviyesi var bira mayası
Pekmezi suyla karıştırıp içiyorum komposto sevmiyorum
Hurma yiyorum
Bestlak ya da galaktago
En az 3 4 litre su ama gece de icmelisiniz
Humana Still tea
Bebekler hiç öyle çok emmiyor bu günlerden bildireyim .bizimki az olunca emmiyor ben de bunları içiyorum. Bayağı çok oluyor
Bir de baklava aşırı aşırı süt ve aşırı kilo yapıyor. İlla artıracağım diyenler icin

Teşekkür ederim.denemedigim solgar bira mayası kalmış sadece.onu da ev kısa zamanda denerim.insallah isteyen herkesin sütü artar.cunku insan kafaya taktikca süt olayıni çöküntü yaşıyor resmen

Uyanık kaldıkça? 3 saati geçiyor mu besleme araligi
Yok hayır hiç o kadar uyumuyor zaten en fazla 1 saat. Gece sadece 3 saati geçiyor.
Bende öyleydim hala o lafadayım ama şimdi bir şey olur eşim bir şey der iyice moralim bozulur diye çağırdım. Evi zaten bıraktım olmuyor bebe ile. Yemek eşim sağolsun bazen o hallediyor. Öyle böyle 2 ay yaptık. Annemde ta ay sonu gelecek 3 ay olmuş olacak işte.
Aynen bi sure sonra etki etmiyor malesef sen kullanici adini mi değiştirdin canim
Evet çok tanınmaya başlandım

Bende suyla pekmezi denedim gerçekten faydası oluyor ek olarak tahin pekmez ve tahin helvasi yiyorum sabah birde yatarken yiyorum ustunede yarım litre su içiyorum çok faydası oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…