Doktorumuz dün 2.ay kontrolünde söyledi normalmiş. Bu ayda bütün bebekler bunu yapar sakın korkmayın dedi hattaBirde kızlar benim oğlan dünden beri dil çıkarmayı keşfetmiş sanırım o dil hep dışarda dünden beri normal dimi
Benm oglanin dogum.belgesinde 50 cm yaziyo 5 gunluk muayenede 47 cm cikti yanlis olcmuslerdirBirde boy ölçümümü doğru yapamıyorlar mı bilmiyorum ebe geçen kontrolde ölçütüğünde 20 günde hiç uzama olmamıştı hatta dedi 20 günde uzaması gerekirdi normal değil yada bi önceki ölçümü yanlış yapıldı bidahaki kontrolde anlarız dedi. ama çocuk boyu uzadı kıyafetlerden anlayabiliyoruz yada bana mı öyle geliyor bilmiyorum ki . Doğum da 53 cm di
Bende kiraz çekirdeği kemeri var , fazladan kiraz çekirdeği torbası var ayağı için bide ayağına acı elma yağı sürüyoruz. Bizimkine hiç fayda etmiyor. Kemeri beslenmeden sonra mı takıyorsun yoksa sancı başladığında mı? Sancı başlayınca aklıma geliyor kemer o zaman işe yaramıyor zaten kendisi çıkarmaya başlıyor bi süre sonra. Bide kucağa alınca geçiyor niyeyse yatağa geri koyunca başlıyor uyanıyor. Gaz değilde kaka içinde ağlıyor olabilirDun bizim de öyleydi. Küçük havlu ısıtıp ayağına sardım, karnına da kiraz cekirdegi isittim, gaz sancisina iyi geldi
Tam kaka yapmadan ağlıyor bizimki. Bağırsakları çalışıyor, o zamn başlıyor kivranması. Kaka yapıyor bir süre sonra ve dünyalar onun oluyor, rahatlıyor, sesi kesiliyor, gülücükler dağıtıyor. Pazardan beri daha çok kıvranıyor. Ben atak haftalarına inanmazdım ama belki de doğru. Pazar gününden beri bir tık zorluyor. Bu atak haftası bağırsak gelisimi uzerineymis, inanırım. Kakasi daha katı ve puturlu bi hal aldı. Her bezde kaka olmamaya başladı. Herkese genel bi tüyo vereyim. Bezi çok sıkmayın daha kolay ikiniyorlar. Hatta mümkünse bezi açın rahat pirtliyorlar. Bugün sabah bezi açık bıraktım pirtlasin rahatlasın diye. Dun aksamdan beri kivrandigi kakayı yaptı 2 dkda. Gülümsüyor bana.Bende kiraz çekirdeği kemeri var , fazladan kiraz çekirdeği torbası var ayağı için bide ayağına acı elma yağı sürüyoruz. Bizimkine hiç fayda etmiyor. Kemeri beslenmeden sonra mı takıyorsun yoksa sancı başladığında mı? Sancı başlayınca aklıma geliyor kemer o zaman işe yaramıyor zaten kendisi çıkarmaya başlıyor bi süre sonra. Bide kucağa alınca geçiyor niyeyse yatağa geri koyunca başlıyor uyanıyor. Gaz değilde kaka içinde ağlıyor olabilir
Bende kiraz çekirdeği kemeri var , fazladan kiraz çekirdeği torbası var ayağı için bide ayağına acı elma yağı sürüyoruz. Bizimkine hiç fayda etmiyor. Kemeri beslenmeden sonra mı takıyorsun yoksa sancı başladığında mı? Sancı başlayınca aklıma geliyor kemer o zaman işe yaramıyor zaten kendisi çıkarmaya başlıyor bi süre sonra. Bide kucağa alınca geçiyor niyeyse yatağa geri koyunca başlıyor uyanıyor. Gaz değilde kaka içinde ağlıyor olabilir
Mama bulundurmak iyi oluyor Canım. Ne yaptın düzeldi mi bebeiş?Bende süt fazla fışkırıyor, acaba tayzikdenmi diyorum sağıp veriyorum oda olmuyor. Böyle devam ederse akşam mama alırım artık. Biberonuda almıyorki canım
Memeyi hep veriyorum emiyor da ama sanırım sütümün kalitesi düştü beslenemememden kaynaklı. Annemi çağırdım o gelecek inşallah. Düzelir herhalde öğünlerde normale dönerse. İnşallah güzel kilo alırBu ay çok mama vermeyi dene. Arada memeyide ver süt azalmasın. Bu ay 700-800alması lazımdı aslındainşa Allah düzelir canını sıkma
Evet canım dinletiyorum. Bazen açıyorum sessizleşiyor bir süre. Ama sonra yine aynıOyle ya beyaz gürültü dinletiyomusun canim sen benimki bazen susuyor ona
Bende annemi çağırdım gelecek bakalım. Düzelir inşallah sütüm. Çok üzüldüm dün.Benimde eşim gelene kadar 1 bardak su içemediğim zamanlar oluyordu. Çok yoruldum sütün kalitesi düştü. Kayınvalidemi çağırdık şimdi o yemek yapıyor 3 öğün biri sebze birinde tavuk veya et mutlaka yiyorum komposto kaynattı onları içiyorum geri düzeldi süt
Ay inşallah dediğim gibi normaldir. Valla moralim bozuldu. Neredeyse hiç almamış gibi geldi bana. Doktor da öyle diyince üzüldüm baya. Annemi çağırdık gelecek bakalım artık daha düzenli beslenirim. Ben yine çağırmayacaktım ama eşim ısrar etti. Mama olarak şu anda normal aptamil veriyorum o bitince bebelac golda geçeceğim.Boyu daha önemli diyor hep benim dinlediğim uzmanlar. Boyu uzun maşallah. Hemen moralini bozma. Ki hani oyle bir.sey varsa, şom agizlilik yapmak istemiyorum kötüyü çağırmak istemiyorum ama az kilo alımı varsa -ki bence az değil- alerji kaynaklı olabiliyormuş. Benim arkadaşımın bebeginde de süt alerjisi var. 100 gr 200 gr alıyordu ayda. Uygun mama kullanmaya başladılar Aptamil HA, sanırım orada yok süt proteini daha çok küçültülmüş bi mama, sonra kilo almaya başladı. Çözümü var yani öyle bi şeyse bile. @avozge sen demiştin doktor alerjidrn suphelendigi için hangi mamayi kullan demişti sana? Aptamil pronutra sanırım? O mamayı kullanıp bi bakabilirsiniz. Yani en azından bi şey kaybetmezsiniz. Ayrıca yalnız değilsin. Ben de tek öğün yedim şimdiye, ayak üstü. Hep çocuk kucağımda ayak üstü bi seyler atistiriyorum. Ama düzgün yiyince kesinlikle fark ediyor. Hemşire bana akşamdan hazırla en azından sandviç aç kalma sütün gelmez demişti. Makarna fln oluyor kızıma beslenmesine koyduğum, ondan bi tabak ayırıyorum. Pratik ve doyurucu
Günde 2 defa 60cc veriyordum. Şimdi her emzirmeye sonra 60 veriyorum doktor öyle söyledi. Yani uyanık kaldıkça emziriyorum aslında. Gece beslemesi yapamıyordum. Uyanmıyordu . Öule olunca da ememiyırdu. Şimdi ona başladım. Mama veriyorum emmezseSıkıysa kundak yapayım elleri kolları sarılınca kıyameti koparıyor. Yarım kundak uyku kalitesini de arttırıyor kesinlikle.
2.ayi bilemiyorum daha yeni doktora gideceğiz ama ilk ayda sarılıktan dolayı meme +mama (sadece 30 cc) tum öğünlerde bu şekilde yaptık. İlk 15 gün çok az kilo aldı son 2 hafta almaya basladi. Sen günde kaç kez besliyorsun bebegi? Her seferinde mama veriyor musun cnm? Bebek istemese de uyandırıp emzirin diyordu hastane. Ve de mamayi da zorla veriyorsun. Memeden sonra mama istemiyordu başta benimki sonra alıştı.
Bir de mama sıklığına bak, 1 ayı bekleme, 15 gün sonra git doktora. Sarılık gecipte mamayi azaltabilirsiniz deyince doktor 2 hafta sonra mamayi azalınca kilo kaybı çok olacak mı takip edelim demişti doktor.
YouTube & spotify buzuki orhan Kolik bebe müzikleri
Ayni yerde takip etmek lazım. Doktorun ölçümü ile başlayıp ebe ile devam etmemeli. Doktordaki tarti ile aile hekimindeki tartıda da farklı çıkıyordum hamileyken. Geçtim, iki farklı hastanede kadın dogumcu kilo ve boyu farklı olcuyordu. Artış takip edileceğinden konu boy kilo her ne ise, aynı yerde takip etmeli
Ne bileyim öyle az geldi ki. Doyuramamışım gibi geldi.Ayda en az 500 gram alıyorsa normal sınırlar arasında oluyor canım üzülme benimki de 700 gram almış alt sınırda mamayla desteklemeye devam et 1 ay daha dedi hemşiremiz benim de mama bırakma hayallerim çöp oldu. 500 gramın altında alırsa üzülürüz şimdi moralini bozma her bebek farklı kendine has büyüyor işte sınırlar içinde olsun da kaç gram aldığı önemli değil diyorum ben artık
Uyanık kaldıkça? 3 saati geçiyor mu besleme araligiMama bulundurmak iyi oluyor Canım. Ne yaptın düzeldi mi bebeiş?
Memeyi hep veriyorum emiyor da ama sanırım sütümün kalitesi düştü beslenemememden kaynaklı. Annemi çağırdım o gelecek inşallah. Düzelir herhalde öğünlerde normale dönerse. İnşallah güzel kilo alır
Evet canım dinletiyorum. Bazen açıyorum sessizleşiyor bir süre. Ama sonra yine aynı
Bende annemi çağırdım gelecek bakalım. Düzelir inşallah sütüm. Çok üzüldüm dün.
Ay inşallah dediğim gibi normaldir. Valla moralim bozuldu. Neredeyse hiç almamış gibi geldi bana. Doktor da öyle diyince üzüldüm baya. Annemi çağırdık gelecek bakalım artık daha düzenli beslenirim. Ben yine çağırmayacaktım ama eşim ısrar etti. Mama olarak şu anda normal aptamil veriyorum o bitince bebelac golda geçeceğim.
Günde 2 defa 60cc veriyordum. Şimdi her emzirmeye sonra 60 veriyorum doktor öyle söyledi. Yani uyanık kaldıkça emziriyorum aslında. Gece beslemesi yapamıyordum. Uyanmıyordu . Öule olunca da ememiyırdu. Şimdi ona başladım. Mama veriyorum emmezse
Ne bileyim öyle az geldi ki. Doyuramamışım gibi geldi.
İyi yapmışsın çağırmakla düzeliyor süt yemek düzgün olunca komposto yaptır iyi geliyor süte hem tat veriyor. Bende kendim büyüteceğim kafasındaydım ama beceremedim malesef anca kızıma bakabiliyorum temizlik yemek yapamıyorum ilk 3 ay sıkıntı olur böyle dedi doktor 2 aylık olduk 1 ayda böyle idare edeceğiz yeter ki o iyi olsun güzel kilo alsın. 4. Aydan sonra çekirdek aile olarak keyifle büyütürüz diye düşünüyorumMama bulundurmak iyi oluyor Canım. Ne yaptın düzeldi mi bebeiş?
Memeyi hep veriyorum emiyor da ama sanırım sütümün kalitesi düştü beslenemememden kaynaklı. Annemi çağırdım o gelecek inşallah. Düzelir herhalde öğünlerde normale dönerse. İnşallah güzel kilo alır
Evet canım dinletiyorum. Bazen açıyorum sessizleşiyor bir süre. Ama sonra yine aynı
Ay inşallah dediğim gibi normaldir. Valla moralim bozuldu. Neredeyse hiç almamış gibi geldi bana. Doktor da öyle diyince üzüldüm baya. Annemi çağırdık gelecek bakalım artık daha düzenli beslenirim. Ben yine çağırmayacaktım ama eşim ısrar etti. Mama olarak şu anda normal aptamil veriyorum o bitince bebelac golda geçeceğim.
Günde 2 defa 60cc veriyordum. Şimdi her emzirmeye sonra 60 veriyorum doktor öyle söyledi. Yani uyanık kaldıkça emziriyorum aslında. Gece beslemesi yapamıyordum. Uyanmıyordu . Öule olunca da ememiyırdu. Şimdi ona başladım. Mama veriyorum emmezse
Devletteki hemşire 60 cm olctu ,özel 62 .Bir önceki ay 59 cm di.48 cm doğdu. Devlete göre çocuk hiç uzamamis .hiç umursamiyorlar .evde mezurayla kendiniz ölçün. Ben 61.5 olcmustumBirde boy ölçümümü doğru yapamıyorlar mı bilmiyorum ebe geçen kontrolde ölçütüğünde 20 günde hiç uzama olmamıştı hatta dedi 20 günde uzaması gerekirdi normal değil yada bi önceki ölçümü yanlış yapıldı bidahaki kontrolde anlarız dedi. ama çocuk boyu uzadı kıyafetlerden anlayabiliyoruz yada bana mı öyle geliyor bilmiyorum ki . Doğum da 53 cm di
Oyyy kiyamam kirkuyorum 15 gun sinrada bizim var çok zorladimiKızlar 2.ay aşı serüveniniz nasıl geçti? Bizimkinde huysuzluk yaptı şimdide ateşi cıkmaya basladı ama uyuyor
Ben yaptiracagim arkadaşlarimin bi kaçinda rotadan çok cocuklari hastalandi hastanede vs yattiRota ve menenjit aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar yaptıracak olan varmı.
Ay bu uyku kaçma olayi beni delinediyor gece ben rahatsızdim oğlum 3te emdi uyudu yatağa koydum fıldır fıldır bakiyor dedim uyur ellemeyim allahim uuu guuu kendi kendine konuşuyor kalkip sevesim geldi nasim gülüyor falan boyle neyse sallama vs derken tam 40 dk sallamişim anca bayilmiş 5tede sanciyla uyandi agla agla içi cikti meme emerken bile agliyor yavrum ya2buçukta gaz sancısıyla uyandık. 12buçukta mama vermiştim uzun yani bizim için 3 saat uyusun diye. Kucağa alıyorum pış pış pıt pıt yapıyorum direk uyuyor yatağa koyuyorum gaz sancısı yine başlıyor ağlıyor. Böyle böyle saati 3 yaptık. 2,5 saat oldu emzireyim hem rahatlar dedim. Emzirdikten sonra gaz alırken kakasını yaptı bi anda gözleri açıldı uykusu kaçtı. Başlarda pışpışladım yok uyumuyor gözler fıldır fıldır zifiri karanlık evde. Yatağına koydum kendi kendine söylendi kıpırdandı bi ara uyudu 15dk filan. Sonra kendiliğinden uyandı sıkılmaya başlayınca ağladı. Böylece saati 5 ettik. Emzirdim uyudu şimdiBakalım ne olacak. Aynısı dün akşam oldu. 9da emzirdim uykusu açıldı kendiliğinden. 11 buçukta zor uyuttuk
700 gr mı az mı gördüler de mama ver dediler .benim bebeğim 800 gr aldi 2 farklı çok iyi çocuk doktoru çok iyi dedi.eger bunu aile hekimi falan diyorsa onlara göre 1 kg bile az soyleyimAyda en az 500 gram alıyorsa normal sınırlar arasında oluyor canım üzülme benimki de 700 gram almış alt sınırda mamayla desteklemeye devam et 1 ay daha dedi hemşiremiz benim de mama bırakma hayallerim çöp oldu. 500 gramın altında alırsa üzülürüz şimdi moralini bozma her bebek farklı kendine has büyüyor işte sınırlar içinde olsun da kaç gram aldığı önemli değil diyorum ben artık
Fışkırarak gelmesinden olabilir çünkü benimde öyle kendini geri çekiyor fışkırma bitene kadar almıyor çünkü çok hızlı yutması gerekiyor. Bir garip emiyor zaten bir alıyor bir almıyor hasta diye sanırım bu çok az kilo alacakBende süt fazla fışkırıyor, acaba tayzikdenmi diyorum sağıp veriyorum oda olmuyor. Böyle devam ederse akşam mama alırım artık. Biberonuda almıyorki canım
Büyük oğluma yaptırdım. Kesinlikle öneriyorum çümkü rota lanet bişey çocuklar arasında çok yaygın hasta olursa 15-20gün hastanede yatması gerekiyor ishalden dolayı seruma bağlı kalıyorlar. Maddi manevi çok zor bir süreç. Ama aşı olursa çocuk çok kısa sürede hastaneye yatmadan iyileşiyor. Bebisede yapılacak. Menenjiti 1yaş sonrası a ve b grubu olarak yaptırırsanız daha az doz yapılıyor. Ben öyle yaptıracağım. O da çok tehlikeli bir hastalık maalesefRota ve menenjit aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar yaptıracak olan varmı.
Aynen bi sure sonra etki etmiyor malesef sen kullanici adini mi değiştirdin canimMama bulundurmak iyi oluyor Canım. Ne yaptın düzeldi mi bebeiş?
Bizim doktorumuz 4.ayda yapalım drdi biz 5.aya erteledik .turkiyede artık çok görülen menenjit turu b grubu dedi ve 1 yaş altı çok dedi .o yüzden yaptırın dediRotayı yarın 2.ay aşılarıyla yaptıracağım. Çocuk doktoru bir tanıdığımla konuştum, alerjik gibi bizimki biraz mukuslu kaka vs var, rota aşısı alerjiyi tetikleyebilir yazılmıştı burda onu sordum. Rotayı yaptır bence virüsü alırsa çok düşkün oluyorlar, yatırıp serum vs vermek gerekiyor, aşısını olsun dedi.
Menenjit için de erken yapıldığında daha çok doz olması gerekiyormuş, 1 yaş gibi yapılırsa daha az doz. Tek fark bu dedi, zaten çok aşı oluyor, onu da çok doz yapmayalım deyip 1 yaşa bırakılabilir, eğer daha büyük kardeş gibi bulaş riski yoksa dedi. Onu da kendi takip eden doktoruyla konuşacağım, daha büyük kardeş yok ama menenjitten korkuyorum açıkçası, daha çok doz olsa da erken yaptırmaktan yana gönlüm
Sütün artması için ben şunları yapıyorum. Hepsini aynı anda değil tabiki .
Solgar in brewer takviyesi var bira mayası
Pekmezi suyla karıştırıp içiyorum komposto sevmiyorum
Hurma yiyorum
Bestlak ya da galaktago
En az 3 4 litre su ama gece de icmelisiniz
Humana Still tea
Bebekler hiç öyle çok emmiyor bu günlerden bildireyim .bizimki az olunca emmiyor ben de bunları içiyorum. Bayağı çok oluyor
Bir de baklava aşırı aşırı süt ve aşırı kilo yapıyor. İlla artıracağım diyenler icin
Yok hayır hiç o kadar uyumuyor zaten en fazla 1 saat. Gece sadece 3 saati geçiyor.Uyanık kaldıkça? 3 saati geçiyor mu besleme araligi
Bende öyleydim hala o lafadayım ama şimdi bir şey olur eşim bir şey der iyice moralim bozulur diye çağırdım. Evi zaten bıraktım olmuyor bebe ile. Yemek eşim sağolsun bazen o hallediyor. Öyle böyle 2 ay yaptık. Annemde ta ay sonu gelecek 3 ay olmuş olacak işte.İyi yapmışsın çağırmakla düzeliyor süt yemek düzgün olunca komposto yaptır iyi geliyor süte hem tat veriyor. Bende kendim büyüteceğim kafasındaydım ama beceremedim malesef anca kızıma bakabiliyorum temizlik yemek yapamıyorum ilk 3 ay sıkıntı olur böyle dedi doktor 2 aylık olduk 1 ayda böyle idare edeceğiz yeter ki o iyi olsun güzel kilo alsın. 4. Aydan sonra çekirdek aile olarak keyifle büyütürüz diye düşünüyorum
Evet çok tanınmaya başlandımAynen bi sure sonra etki etmiyor malesef sen kullanici adini mi değiştirdin canim
Bende suyla pekmezi denedim gerçekten faydası oluyor ek olarak tahin pekmez ve tahin helvasi yiyorum sabah birde yatarken yiyorum ustunede yarım litre su içiyorum çok faydası oluyorSütün artması için ben şunları yapıyorum. Hepsini aynı anda değil tabiki .
Solgar in brewer takviyesi var bira mayası
Pekmezi suyla karıştırıp içiyorum komposto sevmiyorum
Hurma yiyorum
Bestlak ya da galaktago
En az 3 4 litre su ama gece de icmelisiniz
Humana Still tea
Bebekler hiç öyle çok emmiyor bu günlerden bildireyim .bizimki az olunca emmiyor ben de bunları içiyorum. Bayağı çok oluyor
Bir de baklava aşırı aşırı süt ve aşırı kilo yapıyor. İlla artıracağım diyenler icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?