- 20 Mayıs 2021
- 282
- 266
- 33
kendi isyeri olan nasıl yapıyor bilmiyorum acıkcası. Ama calısamaz raporu alıyorsun doktordan dogum izinine ayrılıyorsun . Sonra is yeri muhasebecin onu kaydediyo sanırım sisteme düsüyo yada otomatik . Dogumdan sonra eğer bodron varsa maas alıyorsan düzenli iş yerinden brüt maasın 3 te ikisi kadar maaş yatıyor hesabınıza rapor sonrasıBu sgk dan aldıgınız ne parası. Ben 4-a lı değilim kendi işyerim oldugu için bagkurluyum ama bagkurlu olan anne de bi para alıyormus sgk dan ama ben hic rapor almadım illa rapor mu gerekli
Doktor ilaclarla reçeteye otribebe yazmış, eşim aldı, oyle de kullanmaya başladık ama etkiliydi.Hangi aspiratörü kullanıyorsun?
Bizim işyerindekilerde daha önce yaptık karıstırdıkhesapları dedi. O sizin salaklıgınızdan diyecektim zor tuttum kendimiAslında işyeri ay ay onaylayabiliyor raporu. Ay ay onayladıklarında ay ay yatıyor. Banada sürekli rapor bitince yatacak dedi. Bende evet normal hastalık raporlarında öyle Ama bu analık 3 ay, 3 ay maaşsız nasıl geçinir insan, sgk ile görüşüp teyit edermisin dedim. Aradı bana geri döndü, evet ay ay oluyormuş dediEylül sonunu onayladı 2 aylık ödeme görünüyor e devlette şuan.
Bi arkadasın oglunda olmustu. Üfürüm kendi kendine geçer demisti doktoru. Mitekimde öyle olmustu.Kızlar benim kız dün gece banyodan sonra burnu tıkandı. Zaten birkaç gündür de akıntısı vardı. Ama dün gece nefes almakta zorlanıyor gibi uyudu. Biz de sabah doktora götürelim dedik. Doktora gidene kadar tıkanıklık geçti. Bu kez de hırıltısı vardı göğsünde. Doktor dinledi, kalbinde üfürüm var dedi. Çocuk kardiyolojisi olan hastanelere yönlendirdi. Vücutta morarma yoksa sıkıntı olmazmış ama tedbiren eko önerdi. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Çok moralim bozuk.
Evet yaptım yatırmadan önce.Burun için burun aspiratoru denedin mi cnm? Burnunda mukus görünmese de tıkanıklık varsa güzel temizliyor, nereden geldi oluyorsun cekince
İnşallah çok sağolun.Bi arkadasın oglunda olmustu. Üfürüm kendi kendine geçer demisti doktoru. Mitekimde öyle olmustu.
Sıcaklığı kendiliğinden yükselebiliyor yok canım ilk değil kaçıncı bebek olursa olsun pimpirikli olmak gerekirSagol cnm, sıcaklığını yuksek bırakmıyorum, zaten ilk bebe ben pimpirikli anne
Bizdede öyle((( ne 9saati 3-4saatedü razıyımBiz de aynıyız ya sürekli uyanık gaz falan derken 1-2 saatte bir aynı rutinler ne zaman uzun uyuyacak ya YouTuber takip ediyorum bi tane vlog cekmiş bebeği bizimkilerle hemen hemen aynu 9 saat aralıksız uyudu diyor 3 saate razıyım resmen zombiye döndüm
Öyle yapıyorum canım. Niye böyle oldukiDonem donem meme reddi yasanir bazen cok guzel emerken bazen hic istemezler pes etme emene kadar ayakta olsun yada baska sekil emzirmeye calis surekli agzina tikmaya calisma istemediginde sakinlesince falan dene
Nasıl temozleye bilirim genzini?Benim kızım da yaptı birkaç sefer, sonra anladım ki genzi doluymuş yavrumun hık hık yapmaya başladı genzi. Pamukçuk olursa, burnu tıkalıysa emmek istemeyebiliyorlar, önce o sebepleri elemek lazım
Canım çok dikkat etmek gerekiyor azıcık isinsa bile sonradan vücut ısısında daha fazla ısınma özelliği varmış çok geçmiş olsun canım benim kızım aşırı kolikti korkuyordum öyle şeylere ya da bilmediğim yağlarla masaj yapmayaAy evet o benimde başıma geldi. Kızımın karnı yandı o kiraz çekirdeğinden. Çok az ısıtmaya rağmen resmen çekirdeklerini benek benek izi çıktı kırmızı lekeler şeklinde.
Biz de ufurum yok da görümcenin çocuğunda var dediler .aynı senin gibi önemsiz dediler .sonradan bir şey olmadı. Bir arkadaşın bebeğinde de vardı ona da bir şey olmadıKızlar benim kız dün gece banyodan sonra burnu tıkandı. Zaten birkaç gündür de akıntısı vardı. Ama dün gece nefes almakta zorlanıyor gibi uyudu. Biz de sabah doktora götürelim dedik. Doktora gidene kadar tıkanıklık geçti. Bu kez de hırıltısı vardı göğsünde. Doktor dinledi, kalbinde üfürüm var dedi. Çocuk kardiyolojisi olan hastanelere yönlendirdi. Vücutta morarma yoksa sıkıntı olmazmış ama tedbiren eko önerdi. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Çok moralim bozuk.
Daha önce detaylı USG de kalbinde parlaklık olduğu söylendi mi ufurum çoğunlukla sonradan geçiyorKızlar benim kız dün gece banyodan sonra burnu tıkandı. Zaten birkaç gündür de akıntısı vardı. Ama dün gece nefes almakta zorlanıyor gibi uyudu. Biz de sabah doktora götürelim dedik. Doktora gidene kadar tıkanıklık geçti. Bu kez de hırıltısı vardı göğsünde. Doktor dinledi, kalbinde üfürüm var dedi. Çocuk kardiyolojisi olan hastanelere yönlendirdi. Vücutta morarma yoksa sıkıntı olmazmış ama tedbiren eko önerdi. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Çok moralim bozuk.
Erken bağışıklık kazansın diyeymis doktorumuz önerdi bize ama karar veremedik.1 yaş altında artık daha çok goruluyormusKızlar dr ile görüştüm menenjit ve rota aşısını 3 ayda öneriyorum dedi aynı anda yapılmasında sakınca olmaz mı. Birde nette 9 ay itibaren menenjit aşısı yapılır falan yazıyo
Evet rota 2-4-6ayda yapılıyor menenjite 9.ayda başlanıyor biliyorum o sebeple 1yaş sonrasına bırakmıştıkBende yaptıracağım canım ikisinide kaçıncı aylarda uygun çoğu kişi 2 ay aşısıyla yaptırmış rotayı bizim ebe 3 aylık ken yapalım dedi. Menenjit ne zaman yapılıyor . Canları sağolsun kendileri iyi olsunda yeterki gerisi hallolur napalım
Bizim dr menenjit aşısınıda 3 ayda uygun görüyorum dedi ama kafam karıştıEvet rota 2-4-6ayda yapılıyor menenjite 9.ayda başlanıyor biliyorum o sebeple 1yaş sonrasına bırakmıştık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?