Ben yaptıracağım, hatta bu cts. Basit bir influenza yani gribin bile A si B si C si var (kuş gribi, domuz gribi vs.) Ha belki bsey olmayabilir yaptirmasak da ama olasılık canımı sıkıyor, madem asi yaptırıyorum diğerlerini tam olsun düşüncesindeyim.Kızlar menenjit asısını yaptırsammı bilemedim. Oglum 7 yasında karma asının içinde yapmıstı ve bi daha yapılmadı. Rota yaptırmıstık ona. Bu menenjit son dört senedir favoriymis. Saglık ocagındaki hekim de yaptırmamıs kızına . Para tuzagı gibi diyor. Zaten 5 li karmada var. Onlara sorsan ama a tipi b tipi diyecekler tabi diyor. Siz ne düsünüyorsunuz . Kızıma yaptırsammı bilemedim
Merhaba herkese arada okusam da yazmaya vakit asla bulamıyordum. Şimdi biraz daha toparladık bakalım.Kızlar bebeğim bir süredir emerken başını geriye atıp vücudunu gererek ağlıyor memeyi bırakıp bırakıp alıyor yani sütüm var eminim yutkunurken zorlanma sesi de gelmiyor bu neden olabilir ya başına gelen var mı
Evet bizimki de hep soğuk ev sıcak da olsa ben takmıyorum açıkçası göğsü sıcak olduğu sürece bir sorun da olmadı şimdi lik çok şükürYa bu bebeler eldivensiz üşüyor ya, evin oda sıcaklığı iyi, kısa kollu ile dolaşıyoruz hala eşimle. Ama bebenin eldiveni olmadan elleri soğukSizin de öyle mi?
Kafayı çekip çekip tekrar emmeye çalışıyor emmek istiyor da bi sebepten ememiyor gibi sonra ağlayıp bırakıyor. Sıktığımda memeyi süt fışkırıyor ama bebişin gazını çıkarırken kusuyor bilemedim tazyik mi reflü mü. Çok sıkıntılı bir durum güreşiyoruz resmen her emzirme seansındaBacak germe gazdan, veya çok tazyikli ise kafayı çekip yeniden içmeye devam ediyordur veya mideyi usuttuyse /reflu varsa ağzına geldiği için memeyi bırakıp aliyorlar
Bebeklerin dolaşım sistemleri tam oturmadığı için elleri ve ayaklarına taşınan kan miktarı az olduğundan eller ve ayaklar soğuk olur diye biliyorum bizimkinin de soğuk oluyor çoğu zamanYa bu bebeler eldivensiz üşüyor ya, evin oda sıcaklığı iyi, kısa kollu ile dolaşıyoruz hala eşimle. Ama bebenin eldiveni olmadan elleri soğukSizin de öyle mi?
Aynen aynen sürekli emip çekiyor ağlıyor işin garibi ağlıyor diye kaldırdığımda doymamış olursa bide ona ağlıyor tekrar memeye alıyorum eme çeke eme çeke gidiyoruz doyana kadar. Gezerek emziriyodum o zaman dikkati dağılıp biraz emiyodu şimdi hepten çekmeye başladı bende boş duvarın önünde durdum ağladıkça diğer memeye değişerek emzirdim emdi bi 5 6 dk. Çok uzun sürmez inşallah bu süreç çok yorucu çünküMerhaba herkese arada okusam da yazmaya vakit asla bulamıyordum. Şimdi biraz daha toparladık bakalım.
Evet benimki de öyle bu aylarda yalancı meme reddi olabiliyormuş sizinki de ondan olabilir. Mesela 3 saniye emiyor bırakıyor etrafı izliyor. Sonra bi daha. İlk başta emzin diye uğraşıyordum kafasını falan memeye doğru baya ağlıyordu. Onun için emerken dikkatini çeken şeyler yapın dediler mesela bir örtü var bizde desenli onu izliyor baya emerken üstüme onu alıyorum biraz daha sakinliyor. Ama devamlı emip çekme şeklinde bu aralar malesef.
Evet bizimki de hep soğuk ev sıcak da olsa ben takmıyorum açıkçası göğsü sıcak olduğu sürece bir sorun da olmadı şimdi lik çok şükür
Bizimki de aynı 5-6 dakika iyi yine ben 15 saniye aralıksız emerse iyi diyorum şu an o kadar dikkati dağınıkAynen aynen sürekli emip çekiyor ağlıyor işin garibi ağlıyor diye kaldırdığımda doymamış olursa bide ona ağlıyor tekrar memeye alıyorum eme çeke eme çeke gidiyoruz doyana kadar. Gezerek emziriyodum o zaman dikkati dağılıp biraz emiyodu şimdi hepten çekmeye başladı bende boş duvarın önünde durdum ağladıkça diğer memeye değişerek emzirdim emdi bi 5 6 dk. Çok uzun sürmez inşallah bu süreç çok yorucu çünkü
Ellerinin soguk olmasi normal hala eldiven mi takiyosan takma. Ellerini kesfedicek emicek falan. Gogsu soguk degilse bisey olmaz. Oturmaya falan baslayinca vucut daha iyi kan dolasimi yapicak o zaman gecer ellerinin sogukluguYa bu bebeler eldivensiz üşüyor ya, evin oda sıcaklığı iyi, kısa kollu ile dolaşıyoruz hala eşimle. Ama bebenin eldiveni olmadan elleri soğukSizin de öyle mi?
Bakayım bende hemen o sayfaya patronun keyfine bırakalım da kilo almıyor bu sefer beklicez geçmesini yapacak bişey yok bende kolye falan takıp deneyim bakalım neler olacakBizimki de aynı 5-6 dakika iyi yine ben 15 saniye aralıksız emerse iyi diyorum şu an o kadar dikkati dağınıkbu ay genel bir protesto ayı uyku gerilemesi, meme reddi her şey var. İstanbulemzirmedestek diye bir sayfa var Instagram'da orda da var ayrıntılı bir post 4.ay yalancı meme reddi diye. Ben kendisinden de danışmanlık almıştım gebelikte ve yenidoğan döneminde çok bilgili ve yardımsever biri gerçekten. Dikkatini memedeyken çekmek için böyle şeyler öneriyor benim şıngırtılı bi bilekliğim var hatta onu takıyorum onu izliyor. Gezerek emzirme çok yorucu belki bu tarz şeyler denerseniz hoşuna gider. Bunlarla da aralıksız emmiyor. Emiyor bakıyor emiyor bakıyor. Böyle böyle 40 dakika sürüyor nerdeyse. Ama sabırlı olmak lazımmış geçici diyorlar. Ben bebeğin genel durumu ve çişli bezi takip ediyorum. Bunlarda sıkıntı yoksa doyuyordur diyip takılmamaya çalışıyorum :)
Gece takıyorum, yüzünü eziyor resmen mincik mincik, parmaklarını sokuyor sipaEllerinin soguk olmasi normal hala eldiven mi takiyosan takma. Ellerini kesfedicek emicek falan. Gogsu soguk degilse bisey olmaz. Oturmaya falan baslayinca vucut daha iyi kan dolasimi yapicak o zaman gecer ellerinin soguklugu
Bizim ev yerden ısıtma geceleyin yakıyorum sadece daha doğrusu ben 25-26 dereceye sabitliyorum ona rağmen elleri soğuk önemli olan göğüs ve kafanın sıcak olması Merak etmeyin annesi üşümezGece takıyorum, yüzünü eziyor resmen mincik mincik, parmaklarını sokuyor sipa
Gündüz de üşüyor gibi geliyor takmadigimdanBurun, ense felan sicak ama anne yüreği, pimpiriklendim
Dr ayak ve eller dolaşimin en uç noktalarinoldugu için surekli soguk olur bu üşüyor anlamina gelmez dedi banaYa bu bebeler eldivensiz üşüyor ya, evin oda sıcaklığı iyi, kısa kollu ile dolaşıyoruz hala eşimle. Ama bebenin eldiveni olmadan elleri soğukSizin de öyle mi?
Sirf size cevap yazabilmek icin siteye uye oldum. Benim bebegimin reflusu var ve sizin anlttiklariniz bebeginizde reflu olma ihtimalinin kuvvetli oldugunu dusundurdu bana. Karnini doyurmaya calisirken caninin yandigini ve kendini geri cektigini dusununce icim ezildi. Anlattiginiz sekil tracy hogg un kitabinda reflusu olan bebek kendini geriye dogru gerer seklinde anlatiliyor. Cani yandigi icin emmek istemez. Kilo alimi düşüktür. Bir de kendi tecrubemden ve okuduklarim kadariyla reflusu olan bebekler gazli oluyor genelde kakasini puskurterek tazyikli yapiyor. Kusmugu pütürlü oluyor. Kusunca agliyor cunku cani yaniyor. Puskurterek kusuyor. Emdikten sonra gazini cikarirken genelde kusuyor. Bir de normalden fazla kusuyor lutfen bu belirtiler varsa bebeginizde doktora gidin ve reflu ihtimalini arastirin. Cok can yakici birsey bebek icin. Her insan kendine hastir ve tedavisi farklidir ama maalesef her doktor da cok ilgili olmayabiliyor bu sebepten eger gerçekten reflusu varsa bebeginizin fikir olmasi icin yaziyorum ki biz gunde uc kez emdikten bir saat sonra gastrotuss 2 bucuk ml iciyoruz ve gazini rahat cikartmasi icin de enterogiss gaz damlasi kullaniyoruz. Sebep her ne ise bebeginize cok gecmis olsun sifa bulsun inşallahAynen aynen sürekli emip çekiyor ağlıyor işin garibi ağlıyor diye kaldırdığımda doymamış olursa bide ona ağlıyor tekrar memeye alıyorum eme çeke eme çeke gidiyoruz doyana kadar. Gezerek emziriyodum o zaman dikkati dağılıp biraz emiyodu şimdi hepten çekmeye başladı bende boş duvarın önünde durdum ağladıkça diğer memeye değişerek emzirdim emdi bi 5 6 dk. Çok uzun sürmez inşallah bu süreç çok yorucu çünkü
Elleri yanaklari soguk bizimdeYa bu bebeler eldivensiz üşüyor ya, evin oda sıcaklığı iyi, kısa kollu ile dolaşıyoruz hala eşimle. Ama bebenin eldiveni olmadan elleri soğukSizin de öyle mi?
Allah yardımcımız olsun cnm güzelce sağlıkla büyütelim kuzucuklarıCanım her bebek ayrı benim ilk kızım gerçekten çok mutsuz bir bebekti meem dışında ne yaptıysam rahatlamadı ama Neva pışpış açayım olmadı arabada gezsin susuyor. Beni bu atakta korkutan uykusuz kalmak suaralar zaten bel fıtığımla başım dertte üstüne uykusuzlukla iki çocuğa yetisemem
Doktprumuz dişi çıkmaya başlıyo dediBukadar erken diş çıkarmı yazmak istemiştim yanlış olmuş
Gecmis olsun bizede abimiz getirdi bizde hastaydik 2 3 gun oncesinde oksuruk vardi ama siddetli degildi doktr cigeri temiz takip et dedi balgam takildigi icin öksürür dedi geniz akintisindan dolayi bol bol serum fizyolejikle temiz tuttum öksürük kalmadiHanımlar nasılsınız… vakit bulupta girip okuyamıyorum. Hastalıklar da cabası. Kızım anaokuluna başladı bu sene 1 hafta okula gittiyse öteki hafta evde. Sürekli hasta iyileşiyor bidaha Başa sarıyor. Küçük de de öksürük var 1 aydır 3 doktora götürdüm hepsi bişi yok diyor. Geniz akıntısı var diyor sadece. Eee bu çocuk neden öksürüyor anlamıyorum. Ablası sa sürekli dibinde yaklaşma da diyemiyorum dedikçe aksini yapıyor çünkü. Bizimkinin de dili hala pamukçuk bimtürlü geçmedi. Karbonatlı su yapıyorum 1 aydır ama bir ne ilerliyor ne geriliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?