- 17 Aralık 2018
- 2.322
- 3.208
- 133
Benim şuan kan değerlerim iyi ama iştahsızlık olduğu için kullanmalısın dedi doktorum ferritin dusukmus sizin belli bir yerden sonra yiyecekler de karşılamıyor takviye gerekli oluyorHemoglobin bir yere kadar idare ediyor ama depolar boşsa sıkıntı. Doğumda çok kan gidiyor. 12 hgb ile doğuma girip 10'la çıkmıştım. Depoların dolu olması lazım. Benim hemoglobinim 13,5 ama ferritinim 5 maalesef.
A çok iyiymiş, ben bakabilirim hm nin ürünlerini seviyorum.. Bilgileri atarsanız sevinirimKizlar dolap uygulamasinda bir bayan gösterdi arkadaşim h&m marka etiketli ürünleri uyguna veriyor ven baya bişey aldim muhtemelen orda outlet bölümünde falan calisan birisi ilgilenen olursa atabilirim
Amin sağolun inş, size de kimseye yaşatmasın erkan doğum veya riskini bile.. Ben de o dönem hiç bir sıkıntı yaşamadım suyum gelene kadar, özelde ayda bir devlete de ara ara gidiyordum dr larda herhangi bir sıkıntı farketmedi.. Bazı erken doğumlar sebepsiz oluyormuş daha doğrusu sebebi tespit edilemiyormuş..Çok geçmiş olsun Rabbim o günleri bir daha yaşatmasın inşallahperinataloga gidiyor musunuz ben 2 ayda bir perinataloga gidiyorum muayene olarak da profa gidiyorum korkuyorum ama benimki belliydi preeklampsi geçirdim şuan aspirin kullanıyorum 31.haftaya kadar bir tane bile sıkıntı yaşamadım bir anda tansiyonum 19'a yükseldi 32. haftada almak zorunda kaldılar üstelik çok iyi bir hastaneye gidiyordum ama doktor farketmedi şuan biraz daha tedbirliyim arada farklı bir doktora da gidiyorum sizde tek doktorla kalmayın ama muhakkak bir perinataloga gidin sağlıkla gününde gelsin yavrunuz inşallah
Bana dr 20 ya da 21 haftada gitmemi dedi ben de ona göre alacağım randevuyu..İyi akşamlar kızlar. Doktorum 19.haftada organ taraması yaptırmamı önerdi. Sizler ne zaman yaptıracaksınız?
Bi yerde son 10 yılda yapılmadıysa yapılması gerekiyor diye okumuştum ama nerde okudum ne derece doğru hatırlamıyorum..Benim 5 seneyide gecti kizima hamileyken vuruldum simdi gerek yok deniyor degisik
Ben regenesis ve devit 3 kullanılıyorum, bide denir ilacı yazmış dr devletteki, onda da folik asit vardı ekstra, benim vitaminde de olunca başlamadım bidaki gittiğimde soracağım, tahlil de demir falan da iiyi çıkmış hep belki gerek kalmaz içmeme..Arkadaşlar vitamin olarak neler kullanıyorsunuz?
Biliyorum tam zaman aralığını ama özellikle 19 diye ısrar etmesi ilginç geldi. 20 dolunca gitsem, dedim. Yok 19 daha iyi, dedi. Diğer çocuklarımda daha geç gitmiştim. Israrcı oluşu tuhafıma gitti sadece.19 hafta dolunca 20. hafta oluyor sizin detaylı 18_23.haftalarda bakılıyor yani tam zamanlı gönderiyor kafanıza takacaginiz bir durum yok bence
İkinci doz yapılan tetanoz aşısı 1 – 3 yıl arasında korur. Üçüncü doz yapılan tetanoz aşısı 5 yıl süreyle koruma sağlar. Dördüncü doz yapılan tetanoz aşısı 10 yıl boyunca korumaktadır. Son olarak beşinci doz yapılan tetanoz aşısı kadını doğurganlık çağı süresi boyunca koruma sağlar.Ama benim dozlarimda tam o yuzden dusmuyorum uzerne bakalim haftaya ugrucam bi kizim icin onuda tekrar sorarim
Yeri gelmisken bisey sorabilir miyim? Demire hic baslamasak olmaz mi mesela en cok ondan korkuyorum
Ben de yaptıracağım. 19+3'e randevu aldım. Sizlerin kaçıncı haftada yaptıracağını merak ettim. İlk iki çocuğumda 20.haftadan sonra yaptırmıştım. Radyolog yapmıştı. Şimdiki doktorum özellikle 19-20 arası yaptır, dedi.Önerdiği bir perinatolog var. Ona gideceğim. İstersen radyoloğa da gidebilirsin, dedi gerçi.
Sizin kullandığınız vitaminde demir de var büyük ihtimalle eksik olursa sonrasında demir başlayacaktır bende demir( ferrum fort) d-vitamini( d-calofer), vitalea multivitamin kullanıyorum
O yüzden kullanıyorum mecbur demir ilacı. 17.haftada başladım.Benim şuan kan değerlerim iyi ama iştahsızlık olduğu için kullanmalısın dedi doktorum ferritin dusukmus sizin belli bir yerden sonra yiyecekler de karşılamıyor takviye gerekli oluyor
Evet, ben de 5 doz aşılıyım. Son iki gebeliğimde tekrar aşı yapılmadı.İkinci doz yapılan tetanoz aşısı 1 – 3 yıl arasında korur. Üçüncü doz yapılan tetanoz aşısı 5 yıl süreyle koruma sağlar. Dördüncü doz yapılan tetanoz aşısı 10 yıl boyunca korumaktadır. Son olarak beşinci doz yapılan tetanoz aşısı kadını doğurganlık çağı süresi boyunca koruma sağlar.
Bende ilk defa duydum ama şaşırdım doğruymuş sizin aşılar tam olduğu için uzun süre korurmus canım
İkinci doz yapılan tetanoz aşısı 1 – 3 yıl arasında korur. Üçüncü doz yapılan tetanoz aşısı 5 yıl süreyle koruma sağlar. Dördüncü doz yapılan tetanoz aşısı 10 yıl boyunca korumaktadır. Son olarak beşinci doz yapılan tetanoz aşısı kadını doğurganlık çağı süresi boyunca koruma sağlar.Ben ilk bebeğime hamileyken 2 doz, doğumdan sonra da 3 doz vurulup 5 dozu tamamladım. 9 yıl oldu. İkinci gebeliğimde ve bu gebeliğimde aşıya gerek görülmedi.
Ben çok bunaldigimi bellirttim sağolsun yazdı doktorum. Karnımda inanılmaz yoğun sancılarım vardı son ayda olan yalancı sancı türünden çok şükür hafiflettiBen doktoruma magnezyum kullacak miyim diye dün sordum hayır dedi arada bacağıma kramplar girmesine rağmen
Bütün vitaminler varmış içindeSezeryan olmak zorunda kalinirsa eğer kan seviyesinin düşük olmaması gerekiyormus anne sağlığı açısından cnm
20 de olacak benim. Doktorum zaten peronatolog olduğu için kendi yapıyor. Tercih meselesi ama radyolog yerine peronatolog tercih ederdim
Demir var evet ama ne kadar bilmiyorum.
A,D, E, B1,B2, B3,B5,B6,B12,C Vitamini, Folik Asit, Biyotin
Magnezyum, Demir, Bakır, İyot, Çinko, Selenyum
Omega-3 , dha, epa varmış içinde.
Bir de 16 yerine 26.hafta yazmışımbu hafta kontrolde söyler artık başlayıp baslamayacagjmi sanirim
Benim sancılarım yok çok şükür ama pelvik bölgesine baskı yapıyor bebek o da yorulursam bebek büyüdüğü icinmis ama sol bacağıma sıkıntılı kramplar giriyor yürüyüş yap diyor şu soğuk havada kramp girmesin üşüt diyor galibaBen çok bunaldigimi bellirttim sağolsun yazdı doktorum. Karnımda inanılmaz yoğun sancılarım vardı son ayda olan yalancı sancı türünden çok şükür hafifletti
Oldum galiba oglumla kizim arasinda 2bucuk yas var ikisindede asimi oldum bunda gerek yok o zman agrisi var zaten bolca ☺5 doz olduysan 10 yil sonra hatirlatma dozu istiyolar
Aynen benim ilk cocuk ve 2 cocukla tamamlandi dogumdan sonrasi vs dogru koruyoİkinci doz yapılan tetanoz aşısı 1 – 3 yıl arasında korur. Üçüncü doz yapılan tetanoz aşısı 5 yıl süreyle koruma sağlar. Dördüncü doz yapılan tetanoz aşısı 10 yıl boyunca korumaktadır. Son olarak beşinci doz yapılan tetanoz aşısı kadını doğurganlık çağı süresi boyunca koruma sağlar.
Bende ilk defa duydum ama şaşırdım doğruymuş sizin aşılar tam olduğu için uzun süre korurmus canım
Normal dogumdada cok kan kaybediliyo sezaryan sart degil canim 15. Haftamdan basladim icmeye her gebelikte ictim kan tahlilim iyi olsa bile baya faydasini gordum dogum sonrasida baslaniliyor.. sadece gebelikle icilen yetmiyo ..Sezeryan olmak zorunda kalinirsa eğer kan seviyesinin düşük olmaması gerekiyormus anne sağlığı açısından cnm
20 de olacak benim. Doktorum zaten peronatolog olduğu için kendi yapıyor. Tercih meselesi ama radyolog yerine peronatolog tercih ederdim
Demir var evet ama ne kadar bilmiyorum.
A,D, E, B1,B2, B3,B5,B6,B12,C Vitamini, Folik Asit, Biyotin
Magnezyum, Demir, Bakır, İyot, Çinko, Selenyum
Omega-3 , dha, epa varmış içinde.
Bir de 16 yerine 26.hafta yazmışımbu hafta kontrolde söyler artık başlayıp baslamayacagjmi sanirim
Benim doktorum perinatologlar 22. haftayı tercih ediyor, iyice oluşsun her şey diye dediBen de yaptıracağım. 19+3'e randevu aldım. Sizlerin kaçıncı haftada yaptıracağını merak ettim. İlk iki çocuğumda 20.haftadan sonra yaptırmıştım. Radyolog yapmıştı. Şimdiki doktorum özellikle 19-20 arası yaptır, dedi.Önerdiği bir perinatolog var. Ona gideceğim. İstersen radyoloğa da gidebilirsin, dedi gerçi.
Evet konyadayım, evimize 15 temmuz kadın doğum hastanesi cok yakın hemen oraya gidiyorum. tatmin olmazsam medicana veya başkente giderim. Ama cok sukur bu zamana ladar bir kere gittim onda da önemli bişey yoktu çok sukur, normalde kendi doktorum baskentteKonyadaydınız sanırım gece böyle acil durumlarda hangi hastaneye gidiyorsunuz
Yeşil elma, benim mide yanmamı sadece yeşil elma geçiriyor beni rahatlatıyorİki gündür mide yanmasından ölüyorum kızlar, tam bulantılar geçti dedim şimdide bu başladıvarmı bir çözümü bu yanmanın
Benim de karnımın içi cok acıyor dokunamıyorym. Normal tuvalete egilemiyorum. Sırt üstü bacaklarımı uzatıp yatamıyorum. Bazen otururken sıkısınca sancı yapıyor agrıyor, yoruldugumda hep sancı yapıyorGünaydın kızlar.
Karın ağrısına alıştım ama şimdi de karnımın içi acıyor. Böyle olan var mı? Normal mi bu durum?
Aynı şikayet yüzünden acile gittim gece birşey mi oldu diye. Doktor beneğin eşi tutunuyor bu sancılar normal bebek de iyi dedi. Boyle bende de sağ tarafta hep aynı aralıklarda sacı oluyordu. Hala da oluyor, bu mesajı yazarken bile oluyor. Gündüz hareket ettiğimde cok olmuypr ama yatınca mutlaka oluyorKizlar birşey soracagim iki gündür sağ kasigimda sızlama var boyle 30 saniyede 60 saniyede bi sızlama oluyor benimle ayni şeyi yaşayan var mi acaba
Ben kızımda hiç kullanılmamıştım birden kan değerlerim aşırı düştü bebek beslenemiyor
Sezeryan olmak zorunda kalinirsa eğer kan seviyesinin düşük olmaması gerekiyormus anne sağlığı açısından cnm
Normal dogumdada cok kan kaybediliyo sezaryan sart degil canim 15. Haftamdan basladim icmeye her gebelikte ictim kan tahlilim iyi olsa bile baya faydasini gordum dogum sonrasida baslaniliyor.. sadece gebelikle icilen yetmiyo ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?