- 6 Şubat 2022
- 1.520
- 2.917
- 63
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #28.041
Canım belki de haftan iyi diyedir, benim 34+0da doğum riskim oldu doktorum 2 hafta daha tut şu çocuğu demiştiHayir Hic birşey vermedi doktor dogum olabilir bebegin herşeye hazır oldunu soyledi
Benim kafası kasığımda çok aşağıda bunu biliyorum ama direkt kafasını bile hissetmiyorum, göbeğimden de vuruyor bazen aslında anlamıyorum neresiyle vurduğunu ama kaşığa doğruysa kolu göbeğe doğruysa bacaktir diyorum duruşunu bildiğim içinYa kızlar bir şey soracam şu an 33+3 olduk. Son kontrolde baş aşağı döndü dedi doktor. Bebeğimi şu an çok net hissediyorum karnım iniyor kalkıyor falangenelde solumda duruyor elimle yokluyorum elime hep sertliği geliyor bana karşılık da veriyor bebişim ama neresi başı neresi dötü anlayamıyorum ya sizce nasıl anlaşır poposu omzu falan ve evet merak ettiğim buydu
Geçmiş olsun canım. En doğru zamanda en kolay şekilde sağlıkla bebeğini kucağına alırsın umarım. Her şey çok güzel olacak yakında hepsi bitecek..Benide ultrasona aldılar,şükür bebeğe giden akışta bir sorun yokmuş 1800 küsürdü şimdi 2162 küsür çıktı kilosu başıda aşşağıda,doktor tansiyon ilaçları işe yararsa 37+2’de en geç alırız dedi,yani haftaya salı 15 kasım gibi.Umarım işe yarar.sezeryana gerek yok suni sancı ve epiduralle doğum yaptırırız sana dedi.Yani ilk oğlumda olduğu gibi.Çok fena bişey o suni sancı dedim ben geçen sefer sonlara doğru almıştım ve kendim teklif etmiştim.Doktor bu sefer tanaiyonunu daha iyi dengelememiz gerektiği için biz daha erkenden vericez ve pamuk gibi olacaksın dedi,bakalım gakkımızda hayırlısı,şimdi yarın hastanede doğuma kadar kalıp kalmayacağıma karar vereceklermiş.Umarım kalırım,burada el altında olmak güven veriyor açıkcası,eşim ve oğlumda aklım ama en azından iyiler diye teselli buluyorum.Hastanede olmanın tek kötü yanı etraftaki sancı çekenler,inleyen eden,insanın sinirleri bozuluyor
Strepsils boğaz pastili yumuşatıyor ihlamurlu olan özellikle öksürüğe iyi geliyor ancak yine de doktora gitmeni öneririm ilk zaman sadece kızarıklık bile olsa zamanla bakteriyel enfeksiyona evrilebilir. Son zamanlarımızdayiz artık kanda yükselecek crp bebeğe de zarar verebilir o yüzden. Doktora gitmek en iyisi gerekliyse antibiyotik kullanmaktan çekinilmemeli
Valla canım bak ben şuan 36+3 üm şu gün olmuş hala hareket ettiğinde dokunduğumda falan elime sertlik gelse de hala neresi kafası neresi dötü eli ayağı hala anlayamıyorumYa kızlar bir şey soracam şu an 33+3 olduk. Son kontrolde baş aşağı döndü dedi doktor. Bebeğimi şu an çok net hissediyorum karnım iniyor kalkıyor falangenelde solumda duruyor elimle yokluyorum elime hep sertliği geliyor bana karşılık da veriyor bebişim ama neresi başı neresi dötü anlayamıyorum ya sizce nasıl anlaşır poposu omzu falan ve evet merak ettiğim buydu
Kesinlikle çok haklısın bebeğin hareketleri konusundaCanım belki de haftan iyi diyedir, benim 34+0da doğum riskim oldu doktorum 2 hafta daha tut şu çocuğu demişti36 dolunca gelecek olanları engellemiyo olabilirler 37-40 haftalar zaten zamanında olmuş satılıyor. İnşallah 37yi doldurur bebiş ama artık gelirse de sıkıntı çekmez.
Benim kafası kasığımda çok aşağıda bunu biliyorum ama direkt kafasını bile hissetmiyorum, göbeğimden de vuruyor bazen aslında anlamıyorum neresiyle vurduğunu ama kaşığa doğruysa kolu göbeğe doğruysa bacaktir diyorum duruşunu bildiğim içineğer karnimda bir top oluşuyorsa da götüdür çünkü kafası kasıkta
Böyle daha bi hoş olmuş benceKızlar sizde de sayfanın rengi temanın rengi falan mavi oldu mu yaa ? Yoksa bir tek ben de mi oldu ?
Bana geçen sefer hiç yapılmadı çatı muayenesi. Ama baştan belliydi sezeryan olacağım.kızlar sezeryan olacaklar illaki çatı muayenesi yapılıyormu yine de ? korktum şimdi
Bu konuda bana fikir verebilecek olan yok muBiz bugün 32+3 olduk. Geçen cuma doktora gittim çalışabilir raporu almak için. Şekerden dolayı amniyon sıvısı fazlaydı. Hala aynı şekilde devam ediyormuş. Normal sınır 200 seninki 280 dedi.
Bir de doğumu sordum ilk kez. Benim ilk doğumum sezeryan olduğundan bu da sezeryan olacak. Doktorum 39 hafta dolunca alıyorum ben dedi. Bu da 26 Aralık’a denk geliyor. Bende yol sonu olması sebebiyle Ocak başına denk getirebilir miyiz diye sordum. Tabi sen istiyorsan 2 Ocak a kadar bekleyebilirim dedi. 40+3 oluyor o da. Biraz kafam karıştı açıkçası. İlk doğumum 38 haftada olmuştu doktorumun kararıyla. Beklemek mi beklememek mi mantıklı bilemedim. Bu arada bir de normal doğum başlarsa o arada ne olacak diye sordum sezeryana çeviririz problem olmaz dedi. Siz ne düşünürdünüz? Beklemek de riskli aslında.
Canım benim de 40 haftam 2 ocakta doluyor ama daha erken alacaklar tabi.yıl sonu olmasını bende istemiyorum ama 40 haftayı da beklemek istemiyorum.bu sefer bebeğin kakasını yutma ihtimali var o da bir sürü riski peşinden getiriyor.yıl sonu da olsa 2 ocağı beklemeden doğuma gireceğim.okullarda zaten ay hesabından kayıt yapılıyor bizimkiler yıl sonunda doğduğu için 1 sene geç gidebilirler okula o da daha iyi.ben şeyi de sordum nüfusa 1 ocak yazdırabiliyor muyuz diye.29 aralıkta doğum yapan arkadaşım var ona sordum.evde ebe doğurttu dersen 1 ocak diye yazıyorlarmış ama o öyle bişey yapmadı doğduğu tarihi yazdırdı.gerçi onun Kızı 10 yaşında şuan hala öyle midir bilmiyorum ama nüfusla bu durumu görüşebilirsin çok problemse senin içinBu konuda bana fikir verebilecek olan yok mukafam çok karışık.
Anlamadığım sadece hamilelikle ilgili sayfalar da bu renk diğer sayfalarda sıkıntı yok kendi belirlediğim renk var hamileleri gıcık edelim strese sokalım mı demişlerGünaydın kızlar bu rengi sevmedim resmi geldi
İlk doğumumda gelişim geriliği su azlığı bebeğin kalp atışlarında yavaşlama sebeplerinden dolayı planlı sezaryen oldum 37. Haftada. Ve ameliyat onlugunu giydiğim halde açıklık muayenesi yapıldı bana. Prosedür gereği dedi yapan doktorkızlar sezeryan olacaklar illaki çatı muayenesi yapılıyormu yine de ? korktum şimdi
Geçen ben tedirgin olup doktora gittim ,acilden giriş yapıldı diye bakmak zorundayım dedi . Ama çok da sıkıntılı bi durum değil bence yani 2 dakika bile sürmedi ağrı falan da olmadı buradaki yorumları görünce farklı bi şey mi diye baktım da bana yapılanmış çatı muayenesi . Tedirgin olmanıza gerek yok benceİlk doğumumda gelişim geriliği su azlığı bebeğin kalp atışlarında yavaşlama sebeplerinden dolayı planlı sezaryen oldum 37. Haftada. Ve ameliyat onlugunu giydiğim halde açıklık muayenesi yapıldı bana. Prosedür gereği dedi yapan doktoraraştırma hastanesiydi. Böyle saçma bir doktora denk gelmezseniz vajinal muayene yapılmaz
Maşallah subhanallah çok sevindim. Bal kız ağız şapırdatıyor demekSelam , zeynom toparlamaya başladı. Kendi solunumunda artık desteği de çıkarttılar. 2 gündür kanguru bakımı kucağıma alıyorum. Çok şükür iyi gidiyoruz.teşekkür ederim sorduğun iÇin.
Ben olsam beklemezdim canim ocaga kadarBu konuda bana fikir verebilecek olan yok mukafam çok karışık.
En sona biz kalicaz herhalde. Ilk bebek, kendimi kurbanlik koyun gibi hissediyorumCanım benim de 40 haftam 2 ocakta doluyor ama daha erken alacaklar tabi.yıl sonu olmasını bende istemiyorum ama 40 haftayı da beklemek istemiyorum.bu sefer bebeğin kakasını yutma ihtimali var o da bir sürü riski peşinden getiriyor.yıl sonu da olsa 2 ocağı beklemeden doğuma gireceğim.okullarda zaten ay hesabından kayıt yapılıyor bizimkiler yıl sonunda doğduğu için 1 sene geç gidebilirler okula o da daha iyi.ben şeyi de sordum nüfusa 1 ocak yazdırabiliyor muyuz diye.29 aralıkta doğum yapan arkadaşım var ona sordum.evde ebe doğurttu dersen 1 ocak diye yazıyorlarmış ama o öyle bişey yapmadı doğduğu tarihi yazdırdı.gerçi onun Kızı 10 yaşında şuan hala öyle midir bilmiyorum ama nüfusla bu durumu görüşebilirsin çok problemse senin için
Ben çok hazirliksizdim. Zaten sıkıntılı bir şekilde doğuma girerken öyle muayenesi yapılması beni rahatsız etmişti. Kendimi çok kastım. Gülerek zaten normal doguramazmissin dediGeçen ben tedirgin olup doktora gittim ,acilden giriş yapıldı diye bakmak zorundayım dedi . Ama çok da sıkıntılı bi durum değil bence yani 2 dakika bile sürmedi ağrı falan da olmadı buradaki yorumları görünce farklı bi şey mi diye baktım da bana yapılanmış çatı muayenesi . Tedirgin olmanıza gerek yok bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?