2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Vitamin de kullanmıyorum ben umarım normal bi durumdur
Hamilelikte vitamin takviyesi önemli canım doktorun mu vermedi bir sor bence. Bütün ihtiyacı beslenerek almamız çok zor
Kesinlikle var, ben lazer yaptırmıştım bütün vücuduma çok az çıkıyordu özel bölgede çok nadiren alırdım az vardı şimdi biraz daha sık çıkıyor.

Şimdi bir şey okudum kızlar plasenta rahmin ön tarafına konumlanmışsa bebek hareketlerini hissetmek zor olabilir demiş biri. Benim plesenta ön tarafta, 4 boyutlu bakınca bebeği görmemiştik hatta plesentadan. Acaba hala o yüzden tam olarak hissedemiyo olabilir miyim ya mantıklı geldi ama kafam karıştı

İlk kez sizden duydum olabilir elbette. Benim doktorum 18-20 haftaya kadar hissetmeyebilirsin dedi. Bebek çok hareketli de olmayabilir ondan dolayı da hissedemiyorsunuzdur belki bir an öyle düşündüm

Bende duydum bunu tabi olabilir kiloda etkiliyormuş ama 24 haftaysa kadar hissetmeyende varmış hepsi normal şeyler düşünme bence

İlk kez sizden duydum olabilir elbette. Benim doktorum 18-20 haftaya kadar hissetmeyebilirsin dedi. Bebek çok hareketli de olmayabilir ondan dolayı da hissedemiyorsunuzdur belki bir an öyle düşündüm
Karın kasının tam altında plesenta bebek iyice arkada kalıyor sanırım geçikecek benim bebişin tekmeleri belki çekilir aradan bakiyim yarın nerdeymiş söyler doktor ama haklısın canım benim kız o kadar hareketli değil ultasonda da el ayak oynatıyor ufak ufak ama çok zıpır bir şey değil
Bende duydum bunu tabi olabilir kiloda etkiliyormuş ama 24 haftaysa kadar hissetmeyende varmış hepsi normal şeyler düşünme bence
Canım çok kilolu değilim ya sadece hamile göbeğim var evet daha normal sanırım

Şiddetli bulantı yaptı doktorum bi süre ara ver dedi pazartesi randevum var bakalım belki farklı bir şey verir mide sorunum vardı gebelikten öncesinden

Ben de bunu okumuştum canım mantıklı zaten ilk hamilelik bebek de fazla hareketli olmayınca gecikecektir hissetmen
Benim de ilk hamilelik değil ama çok hissetmiyorum 1-2 gündür yavaş yavaş gösteriyor kendini ama sağ olsun anneler sürekli hissediyor musun diye sorunca sanki hissetmem gerek bebek iyi mi acaba endişelenmeme sebep oluyorlar

Evet ben de gittim, doktor yoktu. Ebe hemşire tetanozun 1. dozunu yaptı 2. doz için randevu verdi bir ay sonraya. Bir de bebeğin kalp atışına ve kiloma baktı, doktorlar çalışmadığı için tahlilleri alamıyoruz dedi

5 cmle acil sezaryene aldılar, ikinmam erken geldiği için bebeğin kafası sismeye başlamıştı. Hidrosefali riski olabilir dedi hem doğum hemde cocuk doktoru riske atmak istemedik
Ya merak ettiğim planlı sezeryan için genelde o haftara bekletmiyorlarmış sanırım o yüzden sordum. Bende nasip olursa beklemek istiyorum tabi bebek kendi seçiyor doğum yöntemini. Rabbim hepimize kolay doğum nasip etsin Sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza. En büyük kaygım o

Beni de erkek diyen doktor yüzünden strese soktular annemler hala değişebilir gözüyle bakıyor. Bende bişey almaya çekiniyorum. Sanırım son aya kadar hiç bişey alamayacağım

Beni de erkek diyen doktor yüzünden strese soktular annemler hala değişebilir gözüyle bakıyor. Bende bişey almaya çekiniyorum. Sanırım son aya kadar hiç bişey alamayacağım
Benim doktor %90 erkek dedigi halde annem halen doktor yanilabilir bi komsunun tam tersi cikmisti diyip duruyo

Amin canım inşallah gerçekten en önemlisi sağ salim hayırlısıyla kucağa almak. Evet planlı sezaryenleri o kadar bekletmiyorlar. Hakkımızda hayırlısı

Benimde covidden sonra koku hassasiyeti başladı özellikle açık parfümler çok kötü kokuyor avmlerde parfüm standlarının önünden geçemiyorum. Kötü haberim sana ben 2 senedir böyleyim

Ruhsal durumunu bozan şeyin kaynağı ne ona göre ilaca yönelsen. Yani senin şuan ki ruhsal durumununn temelini değiştirmeye çalışsan ya da ilgi alanın olan şeylere yönelsen kafanı dağıtabilecek. Kimyasallar sonuçta bebişler için iyi değil. Tabi ben konuyu bilmediğim için bu şekilde tavsiyede bulundum. Eltimde benzer şeyler yaşadı o da ilaç seviyesindeydi o yüzden kullanman gerekiyorsa da doktorun tavsiyesiyle hareket etmen en doğrusu olacaktır.

Canım endişelenme ilk gebelikte 20 ye kadar normal. Bu dediğin mantıklı da çünkü benim plesantam bebeğin arkasında hatta ultrasonda baya yastık yapıyor kendine orayı.

Canım benim kesin tanım var. Uyum bozukluğu. Mesela bir yerde birşey kuralına göre gitmezse içim daralıyor. Bu yaşadıklarımdan sonra iyice ayyuka çıktı. İlaç kullanmayı bıraktırdılar bana gebelikte zararlıymış. Ama emzirme dönemi kullanilabilirmiş.

Canım kolestazına bir baktır.Bazı kişilerde gebelikle beraber karaciğer değerleri yükseliyor ve kaşıntı yapıyor. Buna gebelik kolestazı deniliyor

Teşekkürler yorumun için. Ama çok zor durumum. Kendimle geçmiycek gibi. Bayramdan sonra bi psikayatriye görünüceğim

Emzirmeye kadar ne hale gelirim bilmiyorum cok uzun bir süre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…