2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar bebek odası alınca bebek hep orda mı uyuyacak yani ilk günden itibaren yada bide odama mı beşik almalıyım bi süre bizimle kalmalı diye hiç bişey bilmiyorum sıfırım resmen
Ben ilk kızıma oda takımını doğmadan önce almıştım. 40’ı çıktıktan sonra gündüzleri kendi odasında uyuyordu. 7 aydan sonra da tamamen ayırdım odasını zaten.

Vera kesin koyucam yanına ikinci isim aradık ama bulamadım daha nefes çok hoşuma gidiyor ama Vera ile uyumsuz oluyor hem eşim istemedi o Ahsen istiyor
Ahsen ağır bir isim ama güzel. İleride gönlünü çaldığı yakışıklı beyler Ah sen var ya derler (inşallah benim oğlan olmaz )

Vera kesin koyucam yanına ikinci isim aradık ama bulamadım daha nefes çok hoşuma gidiyor ama Vera ile uyumsuz oluyor hem eşim istemedi o Ahsen istiyor
Bugün yazmıştım arkadaşım İpek Vera koydu canım aklında bulunsun ama tek isim daha iyi bence 2 isme gerek yok diye düşünüyorum çocukların kafası karışıyor evde başka okulda başka

Kızlar bebek odası alınca bebek hep orda mı uyuyacak yani ilk günden itibaren yada bide odama mı beşik almalıyım bi süre bizimle kalmalı diye hiç bişey bilmiyorum sıfırım resmen
Bence en azından ilk 6 ay aynı odada yatarsınız geceleri canım kendi odana da anne yanı beşik alabilirsin veya park beşik

Sütten ayırmadan zor ayrı oda canım. Gece kalkıp oda değiştirmek falan bana zor gelir Allah nasip ederse ben uzun süre emzirmek istiyorum.
Ben o yüzden yatak odama ahşap beşik almıştım. Anne yanı. odayı da 6. Aydan sonra oyun oynayabileceği güvenli alan olsun diye yapacağım.

Çok geçmiş olsun canım senin hafif atlatman önemli eşin toparlar bir şekilde
Ben bu konuda Türkçe olmasına bakıyorum veya Türk tarihinden bir kişi olabilir o yüzden sana önerebileceğim hiç isim yok bizim tontişe Teoman koyacağız yurtdışına çıkarsa Teo der sıkıntı yaşamaz

Bugün yazmıştım arkadaşım İpek Vera koydu canım aklında bulunsun ama tek isim daha iyi bence 2 isme gerek yok diye düşünüyorum çocukların kafası karışıyor evde başka okulda başka
İpek güzelmiş hoşuma gitti ben iki isim seviyorum nedense. Oğlumun da iki ismi var ikisini de kullanıyor çabuk alıştı o yüzden kızıma da iki isim koymak istiyorum

İpek güzelmiş hoşuma gitti ben iki isim seviyorum nedense. Oğlumun da iki ismi var ikisini de kullanıyor çabuk alıştı o yüzden kızıma da iki isim koymak istiyorum
İkisini de kullanacaksa sıkıntı yok ama bir tanesi genelde kullanılmıyor çocuklara zor olabiliyor tabi beğeni meselesi inşallah yanına içinize sinen bir isim bulutsunuz

Yok canim bende oda yapicam ama ilk 4/5 ay yanimda yatiricam, kendi odama besik alirim sonrasindada odasina yatagina alistiririm diye dusunuyorumm

Kizlar isim konusunda bende cok kararsizimmm, ama Allaha soz verdim gibi bisey o yuzden baska isim koymak olmaz gibime geliyor

Miraç gecesi dua etmistimm, sonrasinda zaten tup bebekle transferim olmustu ve tuttu ilk denemede, duamdada hissetmisim sanirim oglum olucagini, oglum olursa adini miraç koyucam diyede duamda yer almıştı o ismi zaten cok seviyorum ama bir kac tane daha var hosuma giden

1. Miraç
2. Zeyd
3. Yağız
4. Yiğit
5. Mûaz
6. Aras

Kızım olsaydı ismi belliydi: Asya ismini cok istiyorduk esimle birlikte

Bebek sadece hareket ediyor endişe edilecek birşey olduuğunu zannetmiyorum. Benim haftalardır oluyor aynısı. Arada sağ tarafımda yumurta gibi çıkıntı oluyor iyice geriniyor sonra kayboluyor bebişlerimizin en hareketli olduğu dönemlere giriyoruz. Farklı farklı şeylerle karşılaşağız. Sakinliği korumak önemli. Eğer ağrın sızın yoksa panik yapma..

Kızlar ben neredeyse 2 yıl yanımda yatırmıstım işk kızımı beşiğine sığdığı sürece 31 ayda emzirdim zaten o nedenle hemen oda yapmam 2 yılda beklemem bu sefer ama büyüyünce odayı beraber seçmek daha güzel bir fikir gibi gelmişti bize.

Bir de anne yanı falan almadım ben beşiğinin bir koruma başlığını çıkararak yatağımıza yapıştırdım emzirmek çok kolay olmuştu önerim olsun benim.

Bu kızımada Ada adını düşündük ben 2 isim sevenlerdenim ama ilk ad bulamadım önerilerinize talibim

O zaman da ağırlıktan gezemeyiz :)))) hayallerimde hoplaya zıplaya hamilelik geçirmek vardı tatile falan gidecektim yalan oldu
Bu arada bebişini hissedenler nasıl oluyor ilk hareketler ben hala hissetmiyorum
Ben hafta olarak gruptan biraz ileriyim sanırım yeni yeni net olarak hissetmeye başladım içimde bir balık var gibi dönerken hissettiğim öyle. Arada sağolsun vurmaya başladı pıt pıt elimi karnıma koyduğumda hissedebiliyorum. Bi de sanırım hıçkırık tutuyor bazen ritmik oluyor o pıt pıtlar bu haftalarda hıçkırık tutmaya başladığı söylenmişti. 21. Haftamızdayız bu arada.

Ben de bu konularda sıfırım. aklımdan geçen odasını alıp hastaneden gelince odasında yatırmak. Gün içinde kullanmak için de elektrikli bir ana kucağı düşünüyoruz. Ama henüz erken ve alış verişe başlamadık. Sanırım Eylül gibi başlarız ve biraz daha şekillenir.

Günaydın herkese;

Güzel bir hafta bizi bekliyor olsun.. kontrolü olan herkes güzel haberlerle harika duygularla ayrılsın doktorundan

AryaEvaninAnnesi geçmiş olsun canım.

İlk bebek için erken diyenleri burada okudum. 17 haftadayım ama bir kaç gündür bence ben de kızım hareketlerini hissediyorum. Erken ama normalde de kendini çok dinleyen birisiyim belki ondandır. İlk hamileliğim olduğu için çok da bilmiyorum ama yanıldığımı da sanmıyorum. Çünkü gün içinde tekrar ediyor ve içimde bir şeyler kayıyor sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…