- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #15.421
Canım ilk oğlumda 20.haftadan sonra ultrason olmadı hiç,burada genel olrak böyle 12. Hafta ve 20. Hafta olmak üzere iki kere ultrasona giriyorsun.Benim şimdiki durumum gibi riskli bir durum görürlerse ekxtradan çağırıyorlar.Riskli bir durumun yoksa 20.haftadan sonra her ebe randevunda mezura ile karnını ölçüp haftan ile uyumlu mu diye bakıyorlar,tansiyonunu ölçüp,idrarını kontrol ediyorlar bi de şikayetlerin var mı onu soruyorlar o kadar.Aa çok ilginç 20 den sonra nasıl takip ediyorlar gittiğinde napiyolar mesela yada 20 den sonra sancin gelene kadar gitmiyor musun merak ettim şimdi
Hiç sıkma canını acil bi şey olsa müdahale ederlerdi mutlaka iyi düşünelim iyi olsun gözetim altındasın en azından Rabbim yavrunu sana bağışlasın acil şifalar nasip etsin inşBen araba olarak doona aldım.
Dikiş atılmadı henüz. Cuma sabah yatışım var. Kanama devam. Artık bezmiş durumdayım. Moralimi sabit tutmak konusunda biraz zorluk yaşıyorum. Tam teslimiyet durumları. Bakalım nasip.
Ben önceki sene yaptırmıştım gerçi sonrasında tedaviye yönelik bişey olmadı herşey yine seyrinde gitti düşük ihtimali zaten 1000de 1 miydi düşük bir ihtimaldi yani ama için rahat etmeyecekse yaptır. Kanda yapılan testlerden çıkmıyor mu trizomı ondan yaptırsan?Selam kızlar nasılsınız? Sizinle bir kararsızlığımı paylaşmak istiyorum. Şu an 17+4 günlük olduk. Bebeğim gayet güzel büyüyor yalnız daha önceki kaybımda genetik testte trizomi çıktığı için gittiğim her doktor amniyosentez öneriyor. Riskleri olduğunu bildiğim için vazgeçmiştim ama doktorum bugün tekrardan altını çizince perinotolojiden randevu almaya karar verdim. Eğitim araştırma hastanesinde olacağım. Daha önce amniyosentez yaptıran var mı yorumlarınız çok önemli. Yolunda giden gebeliğim bozulur diye de korkuyorum
Hastanede değil miydin ? Çıktın mı? Cuma gününe neden ertelendi bilmiyorum ama bir an önce atılsa da sen de rahatlasan.. az kaldı sadece 2 gün…Ben araba olarak doona aldım.
Dikiş atılmadı henüz. Cuma sabah yatışım var. Kanama devam. Artık bezmiş durumdayım. Moralimi sabit tutmak konusunda biraz zorluk yaşıyorum. Tam teslimiyet durumları. Bakalım nasip.
Güzel aslında süreç tam doğal işliyor . İnşallah senin gebeliğin de herşey yolunda gider . Hakkımızda en güzeli en hayırlısı olsunCanım ilk oğlumda 20.haftadan sonra ultrason olmadı hiç,burada genel olrak böyle 12. Hafta ve 20. Hafta olmak üzere iki kere ultrasona giriyorsun.Benim şimdiki durumum gibi riskli bir durum görürlerse ekxtradan çağırıyorlar.Riskli bir durumun yoksa 20.haftadan sonra her ebe randevunda mezura ile karnını ölçüp haftan ile uyumlu mu diye bakıyorlar,tansiyonunu ölçüp,idrarını kontrol ediyorlar bi de şikayetlerin var mı onu soruyorlar o kadar.
İlk etapta fetal DNA testinin temiz çıkmasına çok sevindim. Umarım yarınki detaylı ultrason ile bir parça daha rahatlarsın ve bu hamilelikte söylenen bütün olumsuzluklar birer birer ortadan kalkar ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsınHepinize selamlar kızlar,umarım herkes iyidir,ara ara okumaya çalıştım ama kaçırdığım şeyler çoktur diye düşünüyorum,corona olanlarımız var sanırım ,en kısa zamanda sağlıklarınıza kavuşursunuz umarımHatırlayanlarınız varsa ben türkiyedeylen perinatolog görmüştüm orda bir oğlum daha olacağını öğrendim ve doktor bebekle ilgili bi takım şeylerden şüpelenip fetal dna ve kistik fibrozis testleri istedi.Tabi ben büyük bir moral bozukluğu ve ağlama krizleri ile evime döndüm sonuçlar elime geçmeden.Geçen çarşamba fetal dna testim temiz çıktı çok şükür ,kistik fibrozis hala beklemede.Geçen perşembede burada ayrıntılıya girdim.Orda beyninde çok minik bir kistik olduğunu ve kalbinde minik bir açıklık olduğunu ama bunun hamilelik sonuna kadar düzeleceğini ama yine de düzenli bir şekilde her ay ultrasona girmem gerektiğini söylediler(burada normalda son ultrason 20. Haftada biter,bana 24,28,32,36 ve 40 yazdılar.Yarın içinde 2 saatlik ayrıntılı fetal kardiyoloji ve fetal brain için randevu verdiler.Umarım yarın uzmanlar içimi biraz daha rahatlatırlar.Açıkcası bunlarla ilgili çok k bir korkum yok.Çünkü çoğu bebekte olup geçen şeylermiş.Rahatlamamın bir diğer sebebide kuzenimin çocuk cerrahı olup bana endişelenecek bir durum olmadığını söylemesi.Eğer aramızda bebeğinin beyninde kist olduğunu duyanlar varsa umarım bu sözlerimle bir nebzede olsa rahatlarlar.Benim şu an ki tek sıkıntım ayrıntılıda çıkan tekrar gebelik zehirlenmesi geçirme ihtimalimin yükselmiş olması ,şimdi onun stresindeyim.Dua dua dua yapabileceğim pek bişey yok.Biraz daha kendime geldim gibi.Moralleriniz yüksek olsun,her stresli şey bir şekilde geçiyor,hayat güzel kuşlar uçuyor kucak dolusu sevgiler hepinize
Çok teşekkür ederim canım,resmen ultrasona girme fobisi oluştu,gerildikçe geriliyorum kötü bişey duyacağım diye ama rabbim yardım edecek inşallah,güzel dileklerin için tekrar teşekkür ederim.Umarım sen ve diğer arkadşalarımda sağlıkla ve zamanında alırsınız bebeklerinizi kucağınızaİlk etapta fetal DNA testinin temiz çıkmasına çok sevindim. Umarım yarınki detaylı ultrason ile bir parça daha rahatlarsın ve bu hamilelikte söylenen bütün olumsuzluklar birer birer ortadan kalkar ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın
Aaaa çok merak ettim hangi ülkedesin?Canım ilk oğlumda 20.haftadan sonra ultrason olmadı hiç,burada genel olrak böyle 12. Hafta ve 20. Hafta olmak üzere iki kere ultrasona giriyorsun.Benim şimdiki durumum gibi riskli bir durum görürlerse ekxtradan çağırıyorlar.Riskli bir durumun yoksa 20.haftadan sonra her ebe randevunda mezura ile karnını ölçüp haftan ile uyumlu mu diye bakıyorlar,tansiyonunu ölçüp,idrarını kontrol ediyorlar bi de şikayetlerin var mı onu soruyorlar o kadar.
Fetal DNA biraz pahalı bütçemizin üstünde zaten devlet hastanelerinde sadece amniyosentez yapıyorlarBen önceki sene yaptırmıştım gerçi sonrasında tedaviye yönelik bişey olmadı herşey yine seyrinde gitti düşük ihtimali zaten 1000de 1 miydi düşük bir ihtimaldi yani ama için rahat etmeyecekse yaptır. Kanda yapılan testlerden çıkmıyor mu trizomı ondan yaptırsan?
Önceki gebeliğim sekizinci haftada kürtajla sonlandı bizde bebeği genetige yolladık onun sonucunda çıktı. Daha önce amniyosentez ya da fetal DNA testi yaptırmadım hiç.bir arkadaşım 43 yaşında hamile kaldığı ve ikilisi de riskli çıktığı için amniyosentez yaptırdı. Hiç bir sorun yaşamadı. Bebeği de gayet sağlıklı doğdu zaten. Burada karar vermen gereken şu bence. Eğer amniyosentez sonucu allah korusun riskli çıkarsa gebeliği sonlandıracak mısın yoksa herşeye rağmen devam mı edeceksin. Devam edeceksen gerek yok ama sonlandıracaksan yaptırabilirsin.
bir de fetal dna yaptırmış mıydın yoksa direkt amniyosentez mi yaptıracaksın anlayamadım o kısmı? önceki bebeğinde mi trizomi çıkmıştı amniyosentezde mi çıkmıştı
Ben ayda bir gidiyorumBugün detaylıya girecek diğer kızlar nasıl geçti ultrason? 4 boyutlu fotoğrafları bekliyoruz
Yaaaaa maaşallah yerim, yerinden gayet memnun duruyorBen ayda bir gidiyorumher gittiğimde 4 boyutlu alıyorum. Sanki adam ayda bir çağırdı diye gönlümü yapıyor.
Ama çocuğum plesantaya kafa attığı için yüzü tam alamıyoruz
Bu 18+2 inş ayrıntılıda uzayldan çok bebeğe benzer
Eli kafasında doların yükselişini düşünüyor.Yaaaaa maaşallah yerim, yerinden gayet memnun duruyor
AhahahaEli kafasında doların yükselişini düşünüyor.
Bir çoğumuz kanama yaşadık yapıcağınız tek şey istirahet kuzum çok zor seni çok iyi anlıyoruz hiç canını sıkma iyi düşün inş sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimiziHastanedeydim. Sabah operasyon olacaktı. Prof dr ölçtü ve yüksek ölçtü. Kanama da olmamıştı. Zaten 24e kadar zamanımız var. Her hafta gel dedi gerekirse sonra yaparız ve taburcu etti. Kendi doktorum ise eninde sonunda yapılacak nasılsa beklemeye gerek yok karantina bitsin öyle yapalım dedi. Keşke yapsaydı kadın fakültede ama istemedi. 27 ölçtü. Ama doktorum dedi ki kanama kasılma yoksa rahim uzun çıkar sorun bu değil. Ama kanama kasılma varsa kısa çıkar. E bi kere de çıktı. Neden bekleyelim. Haklı açıkçası. Yapılsa biraz daha rahat edicem. Yani tamamen rahatlamak mümkün de değil de işte en azından. Tamamen yatmama rağmen kanama olması çok çaresiz hissettirdi yani yatsam da oluyor yatmasam da gibi. Ama kanama kesildi şimdi moralim biraz düzeldi. Sabah heralde gidiyor diye düşünmüştüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?