2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Aa çok ilginç 20 den sonra nasıl takip ediyorlar gittiğinde napiyolar mesela yada 20 den sonra sancin gelene kadar gitmiyor musun merak ettim şimdi
Canım ilk oğlumda 20.haftadan sonra ultrason olmadı hiç,burada genel olrak böyle 12. Hafta ve 20. Hafta olmak üzere iki kere ultrasona giriyorsun.Benim şimdiki durumum gibi riskli bir durum görürlerse ekxtradan çağırıyorlar.Riskli bir durumun yoksa 20.haftadan sonra her ebe randevunda mezura ile karnını ölçüp haftan ile uyumlu mu diye bakıyorlar,tansiyonunu ölçüp,idrarını kontrol ediyorlar bi de şikayetlerin var mı onu soruyorlar o kadar.

Hiç sıkma canını acil bi şey olsa müdahale ederlerdi mutlaka iyi düşünelim iyi olsun gözetim altındasın en azından Rabbim yavrunu sana bağışlasın acil şifalar nasip etsin inş

Ben önceki sene yaptırmıştım gerçi sonrasında tedaviye yönelik bişey olmadı herşey yine seyrinde gitti düşük ihtimali zaten 1000de 1 miydi düşük bir ihtimaldi yani ama için rahat etmeyecekse yaptır. Kanda yapılan testlerden çıkmıyor mu trizomı ondan yaptırsan?

Hastanede değil miydin ? Çıktın mı? Cuma gününe neden ertelendi bilmiyorum ama bir an önce atılsa da sen de rahatlasan.. az kaldı sadece 2 gün…

Güzel aslında süreç tam doğal işliyor . İnşallah senin gebeliğin de herşey yolunda gider . Hakkımızda en güzeli en hayırlısı olsun

Kızlar merhaba, bugün benim de ayrıntılı kontrol randevum vardı. Miniğimi yine eli çenesinde uyur vaziyette gördük doktor tüm ölçümlerini yaptı, kızımın beyni incelerken beyaz nokta gördü ama bu kapanır dedi, korkmaya gerek olmadığını her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Darısı sizin başınıza inşallah
Bu arada geçen haftasonu gaza gelip park yatak ve bebek arabasını da aldık kuzumun. E bebekten baby plus valley park yatak çok içime sindi. Anne yanı park yataklarda üç taraftan bebeği taşıdığı için çok güvenlikli gelmedi bize o yüzden anne yanı olmayan modeli tercih ettik. Babymall den de kanz xgo plus travel sistem bebek arabası aldık. O araba da hem hafif hem de kabin boy gibi kapanıp çok yer kaplamadığı hem de bütçeyi çok zorlamayacağı için bize fiyat performans ürünü gibi geldi. Kararsız annelere de fikir olsun diye yazmak istedim. Hepinize şimdiden güzel alışverişler diliyorum

İlk etapta fetal DNA testinin temiz çıkmasına çok sevindim. Umarım yarınki detaylı ultrason ile bir parça daha rahatlarsın ve bu hamilelikte söylenen bütün olumsuzluklar birer birer ortadan kalkar ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın

Çok teşekkür ederim canım,resmen ultrasona girme fobisi oluştu,gerildikçe geriliyorum kötü bişey duyacağım diye ama rabbim yardım edecek inşallah,güzel dileklerin için tekrar teşekkür ederim.Umarım sen ve diğer arkadşalarımda sağlıkla ve zamanında alırsınız bebeklerinizi kucağınıza

Biz de bugun detayli ultrasonumuza girdik. Ama ne ugrastirdi bizi asi kiz. Sirtini donmus yatiyor. Tam 5 saat hastanede kaldik. Kalk yuru, tatli ye, kahve ic, sola yat derken 4-5 sefer bakti doktor. Ancak tamamlandi. Cok sukur her seyi yerli yerindeymis. Artik rahat rahat alisveris yapmaya baslayabilirim. Daha once 8 haftalikta dusuk yaptigim icin bir turlu icim rahat etmiyordu. Umarim artik sorunsuz gecer Iki ay sonra yurt disina tasinacagim icin cogu seyi buradan alip kafam rahat gitmek istiyorum.

Aaaa çok merak ettim hangi ülkedesin?

Fetal DNA biraz pahalı bütçemizin üstünde zaten devlet hastanelerinde sadece amniyosentez yapıyorlar

Hastanedeydim. Sabah operasyon olacaktı. Prof dr ölçtü ve yüksek ölçtü. Kanama da olmamıştı. Zaten 24e kadar zamanımız var. Her hafta gel dedi gerekirse sonra yaparız ve taburcu etti. Kendi doktorum ise eninde sonunda yapılacak nasılsa beklemeye gerek yok karantina bitsin öyle yapalım dedi. Keşke yapsaydı kadın fakültede ama istemedi. 27 ölçtü. Ama doktorum dedi ki kanama kasılma yoksa rahim uzun çıkar sorun bu değil. Ama kanama kasılma varsa kısa çıkar. E bi kere de çıktı. Neden bekleyelim. Haklı açıkçası. Yapılsa biraz daha rahat edicem. Yani tamamen rahatlamak mümkün de değil de işte en azından. Tamamen yatmama rağmen kanama olması çok çaresiz hissettirdi yani yatsam da oluyor yatmasam da gibi. Ama kanama kesildi şimdi moralim biraz düzeldi. Sabah heralde gidiyor diye düşünmüştüm

Önceki gebeliğim sekizinci haftada kürtajla sonlandı bizde bebeği genetige yolladık onun sonucunda çıktı. Daha önce amniyosentez ya da fetal DNA testi yaptırmadım hiç.

Bugün detaylıya girecek diğer kızlar nasıl geçti ultrason? 4 boyutlu fotoğrafları bekliyoruz
Ben ayda bir gidiyorum her gittiğimde 4 boyutlu alıyorum. Sanki adam ayda bir çağırdı diye gönlümü yapıyor.
Ama çocuğum plesantaya kafa attığı için yüzü tam alamıyoruz
Bu 18+2 inş ayrıntılıda uzayldan çok bebeğe benzer

Eklentiler

• IMG_20220727_182720.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 91
Yaaaaa maaşallah yerim, yerinden gayet memnun duruyor

Kızlar eşim işten geldi ateşin var gibi dedi derece de 36.3 çıktım ama parol alayimmi kaç saatte bir parol aliniyor boğazlarım ağrımaya devam halsizlik var test te yaptiramadim

Bir çoğumuz kanama yaşadık yapıcağınız tek şey istirahet kuzum çok zor seni çok iyi anlıyoruz hiç canını sıkma iyi düşün inş sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi
Bende serklajlıyım ara ara kanama oluyordu iğne ve ilaçla bi kaç günlüğüne kesildi 13 haftada 30 mm iken dikiş atıldı banada dikişten sonra tekrar 12 gün kanama devam etti
Şuan 47 mm rahim ağzı uzunluğu çok şükür ki istirahetle düzelen bi durum
27 den daha düşüktü hatırladığım kadarıyla senin yükselmiş bak ne güzel dahada iyi olucak inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…