2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Ayrıntılı ultrasonum 29unda canım. Kürşat hoca yapacak. Ebru hoca kendisi perinatolog zaten. O da baya ayrıntılı bakıyor kontrollerde.
Ben hiç perinatoloğa gitmedim de o yüzden ayrıntılı ultrasonu heyecanla bekliyorum şeyi merak ediyorum neden acaba kürşat hoca yapıyo baktığımda normal kadın doğum doktoruydu yeterli olur mu sence onun bakması kafamı hep karıştırıyordu da sen de denk gelince sormak istedim

Canm çok geçmiş olsun. Ama tüm bu belirtiler aşıdan olamaz. Tesadüf etmiştir aynı zamana. Kusma ishal salgını var şuan. Çok kişiden duydum. Bir de covid testi yaptır istersen. Hatta hızlı test kitlerinden alıp evde de yapabilirsin. Biz hep ondan bakıyoruz.
O hızlı kitlerden alıp eve koydum bende eczanalerde bulamadım online aldım muhtemelen daha çok tereddüte düşeceğiz

Kızlar kız bebek bekleyenler valla 10lu takım olarak fiyatı çok uygun geldi bana. Belki almak isteyen olur. Babymall mağazasında.

Eklentiler

• IMG_20220722_190036.webp
    IMG_20220722_190036.webp
    18 KB · Görüntüleme: 85
Teşekkürler herkeslere. Bugün ateşim nihayet düştü. Nezle gibi bişi kaldı. Hapşırıyorum. Ona Bile korkuyorum :) 2,5 cm ve aşağısı riskliymiş sanırım 1,5 benimki. Çok kısalmış gibi geliyor. Sanki bir şey olacak gibi içimi ferah tutmaya çalışıyorum elbette ama keşke kovid olmasaydım da dikilseydi diyorum biraz insan kendini suçluyor.
Kuzum hiç kalkma ağır kaldırma kendini yormazsan Allahım izniyle hiç bi şey olmaz Rabbim in bi bildiği vardır şer sandığımızda da bi hayır vardır ayağının altına yastık koy uzunluk kendiliğinden yükseliyor dinlendikçe ama istirahet tek çare içini ferah tut 🌺

Çok geçmiş olsun. Nasıl anlaşıldı canım bize de fikir olsun yani sen anladın mı ? Yoksa rutin kontrolde mi çıktı
Canım bende kanama oldu aslını istersen. Cuma günü geçen hafta gittiğimde 37 mm idi. Hatta bi önceki hafta 30 du o iyi dedi doktor yukarı çıkıyor. Sonra salı günü işten geldim az uyudum kalktım tuvalete bi gittim kan. Hemen doktora gittim tabi. Açıkçası ağrısı sızısı olmuyormuş genelde. Rahim açıldığı için sessiz sedasız düşük oluyormuş. Benim kanama tesadüf mü oldu bilmiyorum ama uyarı verdi. Ama sanırım 20 haftadan sonra rahim ağzı mesafesi hep ölçülüyormuş. Yani bir de yapısal da bişeymiş. Hareketle falan olmuyormuş yani. Bundan sonraki gebeliklerimde de hep dikiş atılacakmış yani rahimle ilgili yapısal bir şey.

Ben hiç perinatoloğa gitmedim de o yüzden ayrıntılı ultrasonu heyecanla bekliyorum şeyi merak ediyorum neden acaba kürşat hoca yapıyo baktığımda normal kadın doğum doktoruydu yeterli olur mu sence onun bakması kafamı hep karıştırıyordu da sen de denk gelince sormak istedim
Açıkçası ben de Kürşat hocayı araştırdığımda perinatolog ya da radyolog gibi bir ifadeye rastlamadım ama Ebru hoca ona yönlendirdi. Belki genel olarak ayrıntılıyı Kürşat hoca yapıyordur. Salı kendi doktoruma gideceğim ona sorup sana da yazarım canım.

Covit olan arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum. Salı günü tetanoz aşısı olduktan sonraki günden itibaren yatak döşek yatıyorum. İshal, bulantı, bacak ağrısı, üşüme terleme her şey var. Dün acile gittim serum verip yolladılar. İshalim hala kesilmedi. İştahım kapandı zor zahmet patates haşlama yiyorum. Çocukluğumdan beri böyle hastalandığımı hatırlamıyorum. Karnım gitti küçücük kaldı, hamile gibi değilim.
Geçmiş olsun canım umarım bir an önce toparlarsın.. aşının bu kadar yan etkisi oluyor mu ya biraz fazla geldi bana.. çok da bilmiyorum tetanoz olmadım.

Canım bende kanama oldu aslını istersen. Cuma günü geçen hafta gittiğimde 37 mm idi. Hatta bi önceki hafta 30 du o iyi dedi doktor yukarı çıkıyor. Sonra salı günü işten geldim az uyudum kalktım tuvalete bi gittim kan. Hemen doktora gittim tabi. Açıkçası ağrısı sızısı olmuyormuş genelde. Rahim açıldığı için sessiz sedasız düşük oluyormuş. Benim kanama tesadüf mü oldu bilmiyorum ama uyarı verdi. Ama sanırım 20 haftadan sonra rahim ağzı mesafesi hep ölçülüyormuş. Yani bir de yapısal da bişeymiş. Hareketle falan olmuyormuş yani. Bundan sonraki gebeliklerimde de hep dikiş atılacakmış yani rahimle ilgili yapısal bir şey.
Bende 18. Haftamdayim hiç rahim ağzı mesafesine bakılmadi doktorumdan rica mi etsem

Kızlar bugün yaklaşık saat 4 ten beri bebek tam vajinanin üstünden vuruyor sanki aşağıya. Mesaneye de baskı yapıyor sürekli tuvaletteyim. Acaba acile gitsem mi ki ya bisey olur mu ki. İlk kızımı 40+3 te doğurdum düşük geçmişim de yok

Canım çok geçmiş olsun. Bol bol dinlen hayırlısıyla uzar inşallah. rahim uzunluğuna alttan mı bakıyor nasıl oluyor benim daha hiç bakılmadı şimdi sen böyle diyince avaba doktorum mu ihmal etti diye korktum
Açıkçası ben de Kürşat hocayı araştırdığımda perinatolog ya da radyolog gibi bir ifadeye rastlamadım ama Ebru hoca ona yönlendirdi. Belki genel olarak ayrıntılıyı Kürşat hoca yapıyordur. Salı kendi doktoruma gideceğim ona sorup sana da yazarım canım.
Canım herkesinkini o yapıyor. Ama nedenini anlamadım. Doğum pakedi satın alırken de ayrıntılıyı kürşat hoca yapıyor dediler. Ben de perinatolog ya da radyolog sandım geçen merak edip hastane doktorlarına bakınca sadece kadın doğım doktoru yazdığını görünce biraz şaşırdım açıkçası. Yeterli olur mu acaba? Sen ayrıntılıya gittiğinde bana da yazar mısın nasıl yaptılar yeterli miydi kaç dk sürdü doktor iyi bakıyo mu vs
Bende 18. Haftamdayim hiç rahim ağzı mesafesine bakılmadi doktorumdan rica mi etsem
Benim de hiç bakılmadı merak ettim neden bakmadığına

Benim ilk hamileliğimde oldu ama 25 mm oldu kanama nedeniyle sonra çıktı doğuma giderken 60 mm idi. Sezaryen oldum o yüzden. Şimdi de bel ağırım var doktor da yarın ölçelim dedi

Canım çok geçmiş olsun. Bol bol dinlen hayırlısıyla uzar inşallah. rahim uzunluğuna alttan mı bakıyor nasıl oluyor benim daha hiç bakılmadı şimdi sen böyle diyince avaba doktorum mu ihmal etti diye korktum

Canım herkesinkini o yapıyor. Ama nedenini anlamadım. Doğum pakedi satın alırken de ayrıntılıyı kürşat hoca yapıyor dediler. Ben de perinatolog ya da radyolog sandım geçen merak edip hastane doktorlarına bakınca sadece kadın doğım doktoru yazdığını görünce biraz şaşırdım açıkçası. Yeterli olur mu acaba? Sen ayrıntılıya gittiğinde bana da yazar mısın nasıl yaptılar yeterli miydi kaç dk sürdü doktor iyi bakıyo mu vs

Alınmamasının sebebi muhtemelen sorun olmadığındadır. Ayrıntılıda bakıyor heralde. Benim hep kahverengi akıntım vardı ara ara da olsa hep panik halindeydim. İlk öyle bakmıştı sonra da hep kontrol etti. İhmal olacağını sanmam yani. Bi yerden sonra zaten yukardan da az da sapmayla olsa görüyorlar. Sanırım benim yukardan aaa Kısa dedi de öyle baktı hatta aşağıdan. Endişelenmeyin yani.

Ya normalde 1 ayda bir çağırdı hep ayda bir gittim ben 6 da gittim 11 de gittim 15 de gittim. Öyle çok çağırmıyor. Bir gel rahim ağzına bakalım dedi. Ama öyle aşağıda baskı hissetmiyorum bebeğin tekmeleri de çok aşağıda değil göbek deliğimin altında. yine de korktum. Bakalım umarım iyi haber alırım.
Sadece karnım sert. Bi de benim oğlan yer seçiyor mesela sola yatmak iyi ama asla yatırmıyor geriniyor tekmeliyor. Ne zaman sağa dönüyorum o zaman duruyor. Sanırım bu kasılma oluyor.
Bebeği aşağıda hissetmemen iyi rahim ağzın kısalmış olsa bile bebek aşağıda olmadığı için sorun oluşturmaz ki rahim ağzı uzunluğun kısalmamıştır zaten benim bile şu anlık iyi gidiyor karın sertliği bende de vardı magnezyumdan sonra rahatladım sana da magnezyum verir belki canım sadece kontrol amaçlı çağırmıştır detaylı ultrasonu belki ilerleyen haftalarda
Canım ne güzel fark edilmesi benim geçen sene hiç belirtim olmamıştı kanamam geldiğinde çok geçti yapısal veya enfeksiyon tetikliyor veya tesadüfi de olabilir hareket şu açıdan önemli bundan sonra doğuma kadar hep yatacaksın inşallah bebeğini de vaktinde kucağına alacaksın bebeğin sana işaret göndermiş💙

Kızlar bakılmıyor olabilir genelde ilk hamilelikte anlaşılan bir durum değil benim ilk hamileliğimde salı doktora gittim kasılman var dedi yolladı cuma günü hastaneye yattım yani belliki benimki bakmıyormuş ayrıntılı ultrasonda belli oluyor ilk hamileliklerde çok nadir doktoru bu konuyu önemseyenler fark edebiliyor sizler her ihtimale karşı gittiğinizde sorun içiniz rahat eder

Kızlar selamlar ayaklarım çok şişti ayak bileğimde kemik belli değil özellikle sağ ayağım bu durumu yaşayan varmı kardiyologa gidiyorum yarın
Bende de çok şişkinlik olduğu için araştırmıştım.
Şişkinlik aşırıysa ve bir anda olmuşsa doktorunuzla iletişime geçin yazıyordu bir yerde. Onun dışında ödem çok normal. Şimdi uyumadan önce bacaklarımı soğuk suyla yıkıyorum ve ayaklarımı yukarda tutuyorum uyurken. Hafifliyor bunları yapınca

Kızlar bugün yaklaşık saat 4 ten beri bebek tam vajinanin üstünden vuruyor sanki aşağıya. Mesaneye de baskı yapıyor sürekli tuvaletteyim. Acaba acile gitsem mi ki ya bisey olur mu ki. İlk kızımı 40+3 te doğurdum düşük geçmişim de yok
Ciddi bir şey olduğunu sanmam ama içinin rahat etmesi için git istersen canım aklında kalacağına

Back
X