Allah'ım şükürler olsun hala 77 kiloyum. (75 le hamile kalmıştımgüzel hamişler ödem konunuz nasıl ayaklarımı gören üzülüyor nasıl şişmiş diye suyu cok içiyorum ama bütün gün işte şiştikçe şişiyor. kilo olarakta öyle okdr az yiyorum ama toplamda 10kilo aldım eskiden cok cok yerdm kilom sabıtti. su bebelerimizi bir sağlıkla alalım eski halimize dönüşmeyi konusalım
Beni de en cok zorlayan sey bebek arabasi gercekten bir alabilirsek bende derin bir oh cekicem heralde :) kundaklarda da cok gozum var ama dogmasini beklemek icin direniyorumKuzum en son ne zaman kontrole gittin ve bakıldı rahim ağzına ?
Bu aşağıyı normal tekmeleme acısı başka oluyor, bi de rahim ağzını açtığı hareket var, onun acısı baya başka oluyor.
İnsan acısına dayanıyor mu dersen dayanıyor ama farketmeden üstten açılma yapıyor maalesef.
Kontrolleri sıklaştırmak lazım artık. Anladığım kadarıyla baş geliş olsa bu kadar etkileri olmayacak. Dün geceki doktor da aynısını dedi. Ay resmen elimi dayıyorum hemen en alt kısma, elime elime vuruyor. Tutucam ayağından cimcimenin onu istiyor
Taşırsın kuzum tabi ki
sadece sen de risklisin, kafana takılan sancıları evde tolere edip geçmesini bekleme. tetikte ol bence.
Doktorların tribine başımla beraber ülke çok hassas zaten
Yani doktora soruyorum hemşireye yönlendiriyor, ama hemşire olarak da karşında tane tane konuşan gayet düzgünce kendini ifade eden hastaya da köpek çekmemelisin yahani başka muhattabım yok kat temizliği yapan abla daha çok ilgili bazen çoğundan
Ya nst de sancım yok ama belimde sancım var. Karnım bir sağa bir sola çok sık sertleşiyor ve sızım sızım sızlıyor alt kısım, kopacak gibi. Dün gece rahim ağzı ölçüldü 25 çıkıyor, bu sabah minnoş doktorcum tekrar baktı biraz hunileşme var dedi. Uzunluk benzer çıkıyor.
Takip edicez sancım rahatsızlığım artarsa tekrar muayene nst filan. Migren dewamke
Ama çok şükür bugüne de sağ Salim çıktık diyorum
Sen nasılsın minnoşummm
Bence başla yavaştan yaben bi de stokculuk da yaptım bazı şeyleri darlandum iyice
Bakalım o aşamaya gelince şipşak hallederiz dediğin gibi
Bebek arabasında çerçeve konusunu hiç bilmiyorum dikkat etmedim ama sen benim bebek arabası seçerkenki krizlerimizi görsen offf aldım rahatladım vallabeşik alırken zorlanmadım bu kadar
Aracınız varsa doona mantıklı bence zaten havalar kasıma kadar nerdeyse güzel gidiyor. Katlayıp koyuyorsun hemen arabaya filan cok kullanışlı ya. Satarken de satması çok kolay bir marka. Bi de muadili foo foo var tr de satışı su an yok ama 2. Elde satışı çok canım.
Sağol canımm Allah beterinden korusun diyorum artık
Bende aldığım herseyi ambalajiyla dolapta bekletiyorum hala, birikince gozumde buyudu hepsini eriket kes yika temizle falanalma ve yerlestirme kismi daha zevkli, yikama paklamalari biri benim yerime yapsa cok makbul gececek hepsi hallolur hic merak etme saka bi yana zaten esyalari minicik sip sak bitiyo bu minnoslarin isleri, zaten biz hevesle hepsine yetismeye calisiyoruz ama yardim alabileceginiz her konuda alin kendinizi yormayin diyorlar hem gebelik hemde sonrasi icin
Bagi neo ilk baktigimda cok begendim sonra gozumun onunde zam geldi :) bide oturma unitesi cerceveli olanlar cocugun boyu uzayinca bacaklarini rahatsiz ediyor dediler o yuzden artik cercevesiz kriterimiz cikti bide :)
Doona biraz kovaladim ikinci el temiz olsun diyince ikinci elleri bile pahali.. uygun fiyatli temiz bulmak cok zor. Bide kış bebişleri olcaklar doona yi kac kere kullaniriz al sat yapmaya deger mi onu dusunuyorum. Bahar veya yaz bebegi olsaydi ama direk alirdim cok mantikli bi sistem. Sonra da mis gibi kolay bi kabin boy tamam
Hepsinde gecerli degil maalesef. Araba ne kadar az ozellikli olursa o kadar pratik ve hafif oluyor :) o da olsun bu da olsun derken travel sistemlere kayiyorsunuz :) ama puset takilabilen kabin boy ne var diye sorarsaniz az var ama birkac alternatif gosteriyorlar. Genelde arabanin normal oturma yerinin ustune takiliyor. Pusetlerde universal giris diye birsey varmis. Bu girise sahipse her marka ile uyumlu oluyormus. Ilk 6 ay arabanin kendisini puset koyarak kirletmis ve eskitmis oluruz bence ama kış bebekleri cok da eskitmeyebilir belki.. benim de kafam cok karisik
Geçmiş olsun canım doğum dan sonra düzelir üzme kendiniHanımlar selam 27 haftalık hamileyim. 21 haftamdan beri böbrek büyümesi olduğu söyleniyor biri 4.9 diğeri 6.5 varmı bu durum başına gelen eğer varsa ne durumdasınız gerileme oldumu çok tedirginim duyduğumdan beri araştorma yapıyorum dr geriler dedi düzelir yüksek ihtimal dedi ama bunun yanında kötü ihtimalleride söyledi
Evet ya , anliyorum bazi hastalarda cok aksi ama nazik olan senin gibide cok insan var . Bari o kisilerle daha normal bir iletisime gecsinler .Doktorların tribine başımla beraber ülke çok hassas zaten
Yani doktora soruyorum hemşireye yönlendiriyor, ama hemşire olarak da karşında tane tane konuşan gayet düzgünce kendini ifade eden hastaya da köpek çekmemelisin yahani başka muhattabım yok kat temizliği yapan abla daha çok ilgili bazen çoğundan
Ya nst de sancım yok ama belimde sancım var. Karnım bir sağa bir sola çok sık sertleşiyor ve sızım sızım sızlıyor alt kısım, kopacak gibi. Dün gece rahim ağzı ölçüldü 25 çıkıyor, bu sabah minnoş doktorcum tekrar baktı biraz hunileşme var dedi. Uzunluk benzer çıkıyor.
Takip edicez sancım rahatsızlığım artarsa tekrar muayene nst filan. Migren dewamke
Ama çok şükür bugüne de sağ Salim çıktık diyorum
Sen nasılsın minnoşummm
bir an önce almaya bak her şeye çok zam geliyor yaBeni de en cok zorlayan sey bebek arabasi gercekten bir alabilirsek bende derin bir oh cekicem heralde :) kundaklarda da cok gozum var ama dogmasini beklemek icin direniyorumbebişin huyuna suyuna göre değişen şeyleri doğumdan sonra alayım istiyorum ama bir yandan da herseye zam geliyo
Buraya girince gordum ki kimse bu sureci dort dortluk keyifle surduremiyo, benim de oyle.. kendimi alisverisle oyalayip saglik durumlarini dusunmemeye calisiyorum. Insallah herkes bebisine saglikla kavussun, bu gunlerimizi hep keyifle hatirlayalim
herkes bi savunma mekanizması geliştirmiş, bu şartlarda onları da anlıyorum aslında. aman neyseEvet ya , anliyorum bazi hastalarda cok aksi ama nazik olan senin gibide cok insan var . Bari o kisilerle daha normal bir iletisime gecsinler .
Sana sarkaj yapamiyorlar mi ? gecmi kalinmis oluyor suan ? yani yapilsa ise yaramaz mi ?
Migren icin acaba nane yagi ise yarar mi ? ben bas agrim olunca kullanirdim eskiden.
Iyim ben kuzum
aa o kadr erken yapildigini bilmiyordum .herkes bi savunma mekanizması geliştirmiş, bu şartlarda onları da anlıyorum aslında. aman neyse
kuzum serklaj için zaten geç bir haftadayız. bir de onun da kendi içinde riskleri oluyor dedi doktor. enfeksiyon vb. kendi doktorum da daha gebeliğin başındayken kısalma gözlemlersek 15 ten önce yapmamız lazım demişti.
migrenim biraz hafifledi kuzum çok şükür gözlerimin önü açıldı biraz :)) parol bombardımanı yaptık
20. haftada yapılan da okudum canım ama hangi şartlarda yapılıyor bilmiyorum hiç.aa o kadr erken yapildigini bilmiyordum .
neyse sen yatmaya devam
parol de kim bilir ne kadr verdilernormalde cok etki etmez ama damardan alinca dmekki etkili oluyor
goz bandida kullanabilirsin karanlikta rahatlatiuor ya
olabilir tabi. ben serkaj i burada ogrendim zaten20. haftada yapılan da okudum canım ama hangi şartlarda yapılıyor bilmiyorum hiç.
hafta arttıkça riski de artıyor olabilir belki.
gözümü kapatamadım kizonk zonk zonk yerinden çıkaracaktım artık
sonunda biraz rahatladım çok şükür.
inşallah hepimiz su gibi geçirelim bu haftalarıolabilir tabi. ben serkaj i burada ogrendim zaten
ay kuzum su 3-4 hafta cabuk ve saglikla gecsinde seninde icin rahatsin , gonlun ferah olsun
Eşinize çok geçmiş olsunİyi geceler kızlar çok giremedim bugün işler güçler iyisiniz sanırım hepiniz okudum yazdıklarınızıEşim elini kırmış alçıya almışlar onun tatsızlığı vardı♀ -Sunshine gözümüz Güneş hanımda oda iyi sanırım annen gelmiş birde çok sevindim manevi destek Doktorunla konuş bence hemen çözer asistan olayını yada bahsettiğin yaşıt olan doktoru ayarla
Yok tatlım tek ultrason kağıdı vermiş baktım.. bu gidişimde sorayım en azından kafamda rahat etsin..Aslında vakitli doğacak olsa her şeyi tam, hiçbir şeyi eksik değil
Sadece her şey paketli, yığılı, hiçbir şey yıkanmadı, dezenfekte edilmedi, yerleşmediben zaten aylardır düzgün hareket etmiyorum, evde de işler birikti bi sürü yapılacak şey vardı çok hazırlıksız olduk stres yaptım ama takılmıyorum. Çözülmeyecek şey değil hiçbiri
İnsan bir şey olacak telaşından korkusundan ne düşüneceğini şaşırıyor
Bagi neo bi araştır derim. Kabin boy. Çok hafif. Joie puset aldık monte edebiliyoruz hem de oto koltuğu yapıcaz başlangıçta.
Ama doona modeli de bi araştırın derim 2. El çok temizleri de var.
Ay Allah 37+ doğum nasip etsin kız
Ayrıca O ihtimal cok yok bence zaten
Sen zaten bu iki durum için temkinli gidiyorsun değil mi? Öyle hatırlıyorum, ilaç da kullanıyordun. Bir şey olmaz inşallah alllahın izniyle
E peki bugün ultrason ile baktı mı ? Bebiş nasıl
Canım aramıza hoş geldin. O alıntıladığın mesajda bulunan tablodaki bilgilerini alabilirim
Bu akşamki ebeler mesela iptal. Nst ye sokana kadar migren+bel sancısından ağlayacak kıvama gelmem gerekti. Ki şans eseri odaya girince ağlıyordum.
Doktorlara ulaşamama mevzusu o kadar doğru ki
Ultrason kağıdında sıralı bpd fl gibi ölçümlerin arasında yazmaz ama not filan almışsa cervix şeklinde yazmış olabilir belki
Bir de mesela doktorum rahim ağzı uzunluğu ölçtüğü kağıdın da çıktısını veriyor sana verdiği kağıtlarda vardır belki
Afacan ki ne afacan.. bana neler soruyor 2 gün önceki konuşmamız:Bu çocukların 27 lerden sonra baş gelişe geçmesinin hayırlı bi sebebi varmış demek ki
Harekete de hep iyi diyorlar ama bu kadar olması beni de öldürüyor gerçektenamin inşallah
Senin oğlan tam bi afacanama Zeki çocuk ben de çorap düşünüyorum
İlk çocukta özellikle hevesimiz olmasa bi sorun olurdu bence de
Aynen kısalma ilerlememiş kasılmalar durunca da rahim ağzı toplanmış biraz. Uzunluk da yeni bakan bi göz için uzun görünüyor haliyle
Akşam doktoruyla görüştüm biraz dert anlattım muayene ettirdim kendimi, kesinlikle istirahat ediyorsun dedi
Kuzu çok geçmiş olsun. Onlarda rapor gibi durumlar oluyor mu bu süreçte evden uzakta mı olacak yine?
Güneşimiz iyi gibi kuzucum çok şükür bekliyoruz gibi su anda.. annem iyi oldu koridorlarda dert anlatmak için dolaşmaya uğraşmıyorum hem
Doktor konusunu çözücem ya her vardiyada başka doktor olması kötü tabi
Ama durur muyum bu akşamın doktoruyla görüştüm, tek sorun yarın başkaları gelecekbana diyor ki iyi içini döktün hee
Ayyy aman gördüm odayı.. bizdeki odalar da 1+1 şeklindeeee is goremez raporu fln yokmu askeriye de , geri gelsinn
-Sunshine bana taa ilk randevu da doktor “ ilk gebeliginiz heycanlisiniz ama bizim isimiz siiz hyecanlandirmamak cunku en az 24 haftayi gecmeniz lazm “ demisti tansiyondan dolayi.
Bende o gunden beri kendimi 28. haftaya sartladim. 28 i gecsem yeter diye . Ama suan cok sukur hersey yolunda. her ne kadr detayli iki ultoson sonucuma kimse ulasamasada
Ay ben burdaki doktorlarin odasinin rwsimini atim de sok olunbizim evde kullandigimiz kalp dinleme cihazi var o kadr. Ultrosona baska yere gidiyorsun. sekretesi yoktu bugun, yarin arayip ayarladigi yere soyler randevuyu.
Bak sana örnek bi görüntü ekliyorum. bu benim 14 mm düşen rahim ağzı görüntüsüYok tatlım tek ultrason kağıdı vermiş baktım.. bu gidişimde sorayım en azından kafamda rahat etsin..
Afacan ki ne afacan.. bana neler soruyor 2 gün önceki konuşmamız:
- Anne sen doğuma gidince bende gelicem di mi
- Oğlum ne zaman olur bilmiyorum ama okulda olabilirsin belki
- O zaman beni okuldan gelip alırsınız. ben senin o halini görmek istiyorum
-Oğlum seni doğumhaneye almazlar ama
-Olsun dışarı sesin gelir onu duyarım..
Bak sana örnek bi görüntü ekliyorum. bu benim 14 mm düşen rahim ağzı görüntüsü
O V şekli açıklığı cimcimenin ufacık ayağıyla bir tekmeliyişi var
Sabah olctum 131 çıktı idare eder sanırım ama duyduğum kadarıyla akşam artarmis buna sukur diyorum öğlen ve akşamda böyle çıkarsa yırttım sanırımBenim tanıdığım dahiliyeci tokluk kan şekeri 140 geçmemeli dedi her doktorun farklı bi yorumu var garip sen yediklerine dikkat et mesela kızartma gibi şeyler aşırı yükseltiyo özellikle patates diyetisyen zaten sana liste verir ona uy bakalım ben insüline gerek kalmayacağını düşünüyorum inşallahta öyle olur
Umutsuz olma kuzum benim, evet hepimiz bir bunalmışlıktan kaçıp biraz buralara sığınıyoruz ama öyle veya böyle çok az bir zaman dilimimiz kaldı.bir an önce almaya bak her şeye çok zam geliyor ya
ben de kundak tarzı para verince güzel olan ama satın almadan da idare edilebilecek şeylere çok kafa yormuştumen saçma şeylerde bile ay almalı mıyım almamalı mıyım stresi beni ciddi yoruyordu.
başıma bunlar gelince şimdi hiiiiç umrumda değil yasen de takma ufak ıvır zıvırları
alayının bi çaresi bulunur gerçektenama sen bebek arabasını pusetini al tabi onlar lazım
ben şunu gördüm, prenses gibi gebelikler yaşayanlar böyle forumlarda takılmıyor pek, takılsa da pek aktif olmuyorlar görmüyoruzsıkıntı yaşamayan adamın burda ne işi var kolay kolay uğramaz yani
inşallah sağlıcakla atlatırız bu günleri. erkeni olur geci olur artık allah nasıl nasip ederse ama.
rabbim çocuklarımıza ve bizlere sağ salim bu günleri atlatmayı nasip etsin yeterki.. :)
Afacan ki ne afacan.. bana neler soruyor 2 gün önceki konuşmamız:
- Anne sen doğuma gidince bende gelicem di mi
- Oğlum ne zaman olur bilmiyorum ama okulda olabilirsin belki
- O zaman beni okuldan gelip alırsınız. ben senin o halini görmek istiyorum
-Oğlum seni doğumhaneye almazlar ama
-Olsun dışarı sesin gelir onu duyarım..
Babasından heyecanlı
Maşallah küçük kuş ama o ayağı sok bakalım içeri :)Bak sana örnek bi görüntü ekliyorum. bu benim 14 mm düşen rahim ağzı görüntüsü
O V şekli açıklığı cimcimenin ufacık ayağıyla bir tekmeliyişi var
Hey maşallah, bebek alıyorsa kiloyu sen de az alıver ne olacak :)bende hep son 3 kontroldur 86.5-87.5 arasi cikiyorum , doktorum diyorki nasil kilo almadinal biraz dedi
Merhaba. Eğer elinizde şeker ölçüm cihazı varsa kendiniz hergun ölcmeyi göze alabiliyorsaniz yaptırmayın. Ama şunu söyleyeyim 26.haftamdayim, sadece 4 kilo aldım başından beri, hiç odemim yok,ailemde kimsede şeker yok, hiçbir sorun olmadı bebekte normal ilerliyor kilosu gayet iyi ama gebelik sekerim çok yüksek Cikti. Yani hiç belli olmuyor çok şaşırdık bizdeGünaydın kızlar benim doktorum şeker testi istemedi yaptirmadim acaba yaptırmalı mıyım kafam karıştı burada yazılanları okuyunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?