- 27 Nisan 2022
- 605
- 1.013
- 33
Aynen oyle zaten ben bu sebepten cok sorguladim esime soruyordum bende mi bir hata var cocuk benim yuzumden mi kucuk kaldi diye.evet cunku bebegin tombik olmasi da bir “ basarali anne “ katagorisi altinda hep degerlendirilir. “ bebegi iyi beslemis , iyi bakmis “ gibisinden
Halbuki burada asyalilarin , hintlilerin bebekleri 1800-2000 gr civari doguyor. gayet saglikli bebekler
Toplum baskisini her an her saniye yasiyoruz malesef.
Biraz buyuyunce tombis olursa da boyle olmaz derler.
Ben de ilk buraya da yazmistim kendi doktorumdan farkli bir doktor gormustum kadin karin cevresini olcer olcmez beni masadan kaldirdi acilen perinatologa gitmen gerekiyor falan dedi odasindan cikip bir aglayisim var ki goren anama babama bir sey oldu sanmistir. Psikolojik olarak cok hassas bir donem doktorlar ne yazik ki bunu anlamiyor daha cok korkutuyorlar. Onlar meslek hayatinda belki yuz kere goruyor o olayi ama biz ilk kez yasiyoruz.Evet canım ben var ya hiç kilosu düşük ne olacak bu çocuk diye düşünmedim aslında biraz doktor yavaş hareket ederse gel bilmem ne diye beni çok gerdi bence acaba sağlığında mi bir sıkıntı var diye korktum oysa ki olan zaten olacak inşallah dogsunlar da dünyaya gelen büyüyor yarım kiloyu da elbet alırlar
Ben inaniyorum ikimizde saglikla vaktinde normal dogurcaz bu bebisleri. Bunca inanmislik bosa gitmemeli