Benden de bi ayak gelecek sözz bu stresle kayıp gitmezsemOoo tam gününde sormuşumhayırlı olsun canım
Bol bol dinlen gerisini hiç düşünme
Canım ben de size inan ki. Allah hepinizin yardımcısı olsun kolay doğumlar nasip olsun
Canım sağol. Atacağım tamamsonra da dora paşayla sen bizi kıskandıracaksın değil mi
Canım inşallah çok değişik bir deneyim olacak, elini bile tutmaya korkarken kucağıma alacağıminşallah canım o günler de gelecek ama daha var biraz daha zaman 2 kiloları bir görelim de
Ben de hastaneden çıkarken tuhaf bir pijama takımım ile çıkmıştım. Daltonlara benziyordum. Üzerimde çizgiler vardıve o takımla yemeğe gittim o anda ya şu an düşününce bile kendime gülüyorum
Hepinizin yerine öpeceğim oğluşugerçi içimde endişe de var o kadar ufak ki nasıl dokunacağım içimde deli korkular da var
Sağolun gerçekten
hemsireler cok yardimci oluyor canim , seni cok guzel yonlendireceklerdirHepinizin yerine öpeceğim oğluşugerçi içimde endişe de var o kadar ufak ki nasıl dokunacağım içimde deli korkular da var
Sağolun gerçekten
-Sunshine bugün yazmıştı anne olunca içinden farklı bir güç geliyor basket topu gibi çeviriyorum cocuğu diye iç güdülerine güven sadece canım beniim emin ol o kadar rahat olacaksın ki
Canım ben biraz stresimi azalttım .Canim merhaba seni takip ediyordum benimde bebeğime gelişim geriligi var 28 haftadayiz 950 gr. Hakikaten ne yedin de 5 günde o kadar kilo aldı? Bende kilo aldırmaya çalışıyorum doktor sürekli erken doğum olur diyor sana da öyle dediler mi ilk başta?
hemsireler cok yardimci oluyor canim , seni cok guzel yonlendireceklerdir
Ne güzel bu haftaya kadar gelmişsin doktor sana da demismiydi peki erken doğar diye? Bana 3.derece yoğun bakım olan bir yerde doğum yapman gerekir gelişmedigini gördüğümüz an alınması gerekli dedi. Acaba senin gibi 38 39 a gelsem yine de alır mi ki yoğun bakıma?Canım ben biraz stresimi azalttım .
Günde bir yumurta peynir domates salatalık
Bir avuç badem kavrulmamis ceviz
Muz ve süt
Akşam baklagil (baklagil, kuru fasulye )
Ya da et bazen sebze yemeği
Canım birde meyve
Bunlardan yemeye calisiyorum
Birde sakinlestim bende üç hafta hiç kilo almamıştı .
onu kucağına alıyorsun korku sevinc her duyguyu deli gbi yaşıyorsun. biran kedi yavrusumu diyorsunonun rahatlığı var zaten
Gerçi bizim Hemşireler biraz cins bir tanesi hariçbakalım gerçekten düzgün yönlendirecekler mi yoksa gene içgüdüsel mi hareket edeceğiz
Canım benim gelişim geriliği sonradan çıktı kuzenimde senin olduğun haftalarda demişlerdi o son haftalara geldi ama bence sen yine de araştır olur mu şehir hastanelerinde hangisi iyi yeni doğan bakımı inşallah tabi ki gerek kalmasın zamanında gelsin ama önlemini al .Ne güzel bu haftaya kadar gelmişsin doktor sana da demismiydi peki erken doğar diye? Bana 3.derece yoğun bakım olan bir yerde doğum yapman gerekir gelişmedigini gördüğümüz an alınması gerekli dedi. Acaba senin gibi 38 39 a gelsem yine de alır mi ki yoğun bakıma?
Her şeyin üstesinden geleceksiniz minik paşaylazamanla ben de öyle yapacağıma eminim de şimdi hem ufak hem zayıf o Yüzden de tedirginim bakalım nasıl bir deneyim olacak inşallah herşey güzel geçer
-Sunshine ım bugün eve çıkacaktı daha yazmadı dimi?
Allah yardımcın olsun canım benim. Oğlunada çok geçmiş olsun strese girme şurda az günün kaldı inşallah sağ salim al kucağına da hepsi gelip geçerbakalım yrn bnde anestezi dr. u görecek pazartesi için saat belirliycekler, bizde suan bşka hastanede oğlum için yatıyoruz cok sukur atesı azaldı..ama bn inanın doğumu daha dusunemıyırum utanmasam eşime ağlıcam sen neden yapmıosun dıye. okul heyacanımızda yenı başladı, daha ailem uzaktan gelecek hazırlık var. cok yorucu çok
Cnm okuyamadım doruk nasıl ?37cmlik abi oldu boru mu, Doruk abi yalnız bizim bodur abi büyüyene kadar kardeşleri onu sollayacak sanırım çok sağol canım
amiin inşallah, hayırlısıyla hepimiz kucağımıza bir alsaydıkHer şeyin üstesinden geleceksiniz minik paşayla
Taburcu olacaklarını yazmıstı yanlıs hatırlamıyorsam bende.
Allah yardımcın olsun canım benim. Oğlunada çok geçmiş olsun strese girme şurda az günün kaldı inşallah sağ salim al kucağına da hepsi gelip geçer
Benim bir sorum var ,
Simdi benim bulantim veya kusmam su sekilde oluyor ,
bir gegirme istedigi geliyor ama boyle cok siddetli, gegirirken de yediklerim cikiyor.
Acaba benim bir mide rahatsizligim mi var ? Benzer bir durum yasayan var mi ?
Şeker yüklemesi yaptırıyorum kusucam şuan
Bende böyle bi hayat istiyorum
-Sunshine resim aklimda , otururken cekmistim hafta sonu ama begenmedim ondan paylasmadim.
Sen degil ama ben sabah 7 de acil e geldim, mide yanmasi , kusma ve kusma sonucu alt karnimda agridan dolayi. Bebis iyi , kalp atisi guzel .
Kan tahlillerin sonucunu bekliyorum simdi , midem de ki asitin yukselmesine sebep
olan sey ne diye. Yatirmadi beni gece 2 den beri
Arkadaşlar kullanan var mı şu hamile yastıkları işe yarıyormu?
Evet kan degerlerine bakıp veriliyo banada gerek duyulmadı gayet güzel değerlerin dediler bende sadece regenesis diye vitamin kullanıyorumbi yakınımda da şeker birazcık yüksek çıktı ve amniyon sıvısı onunda fazlaydı diyetisyene yönlendirdiler diyet yaptı bir süre ve sıvı azaldı şimdi diyete devam ediyo sıkıntısı kalmadı
sagolun, kalp krizinden dolayı. 30 yasındayım oğlum 2.5 yaşında ve hamileyim.
Selam kizlar,
biz covid i sükür hafif gecirdik. Sali ise döndüm, isler birikmis, bir kac günümü daha alir düzene sokmak icin.
Esim burda bahce isiyle calisan bir sirketle görüstü, adam full calisabilirsen ameliyatindan sonra glrüselim dedi. Sirket sahibi türk.
Krese basvuru verdim kizin saatlerini biraz erteliye bilirsek, bende kizi almaya yetisirim, ozaman esim full calisa bilir. Umarim, onylanir, baya rahatlariz. Benim zam olayindan halen ses seda yok.
@Thewitcher
bencede fiziki elinizde tutmaniz daha iyi.
Esim 4 hafta sonra türkyeye gidecek kardesinin dügününe. 12 g bilezik takmayi düsünüyor. Umsrim o gidene kadar altin biraz düser.
Benim günlerim felaket yogun geciyor bir süredir. Arada bir sizi okuyup kaciyordum yine. Gercekten cok sakin olmus grub. Yine biraz canlandiralim
Benden bukadar simdilik
Selam kızlar ev alma hayaliyle baslamistim gruba yazmaya alamayınca birakmistim...
Şimdi Allah'a şükür ki ev sahibi oldum 15inde ödemelere başlayacağız haftaici tadilat var bayramdan sonrada tasinicam inşallah
Allah'ım herkese gönlündeki versin dilerim
Ödemelere hiç değinmeden konuyu kapatsam daha iyi olacak herkes bunalıma girer yoksa
Büyük bir borç içine girdik çünkü sevgili esimbenden habersiz peşinatın bı kısmını aylar önce abisine iş kurşun diye vermişçok sorunlar yaşadık maddi manevi bu dönemde şimdiyse paranın bir kısmını hala alamadigimiz için eksiler ve kartlar patlattik sonumuz hayrolsun ins biran once alacağımızı aliriz da tekrar düzene sokariz ama alamazsak ödemelerde zorlanırız mecburen arabayı satacağız ki elimiz ayağımız çünkü ise servisle gitsekte 2 ufak çocukla araba mecburiyet
Hamileligim 34. Haftaya kadar mukemmel gecti. 34. Hafta icinde aniden cikan yuksek tansiyon yuzunden hastanede yattim. Gebelik tansiyonu cikti. Doktor 36. Hafta bebegi alacagiz ama o zamana kadar asla evde yalniz kalma dedi. Hamilelik hastalik degil ama ozellikle son haftalar her sey birdenbire degisebiliyor. Ben bu durumdayken esim dururken niye akrabalarimdan yardim isteyeyim ki? Hamileligin son haftalari esler beraber olmali mumkunse. Ise gitmekle tatile gidip yalniz birakmak ayni sey degil. Esi tabi ucakla heemn doner tatili yarida kesip. Ama gece yarisi yanimda 19 aylik bir bebekle ne yapacagimi dusunmemeliyim.
Ben pandemi başında almaya diye geldim bulunduğum ile 1 hafta gibi kısıtlı zamanım oldu ev yoktu hiç kredi oranları düştüğü için mecbur kiraya çıktım ondan beride arıyorduk aslında dedim biraz biriktirip alırız ama biriktirdigimz para bu arada artan ev fiyatlarının yanında çerez kaldıgelmeden önce 280 e aldığım evle aynı ederde evi şuan 920 ye aldik 2 ay önce kapora verdik 1 ay olacak işte alalı 1 ay kadarda kredi ile uğraştık bankalar rtik yüksek kredide vermiyor
Verseydi 700 çekip elimizdekiylede tadilat yaptıracaktik aslinda ama 500 anca çıktı oda 11.000 gelirim olmasına ragmen
Alanya'da yaşıyorum bugün öğle saatlerinde dışarıdaydım . Eve zor attım kendimi . Atletim su içinde kalmıştı, sıcak tüm enerjimi çekti başıma vurdu resmen
Ya sabahın erken saatlerinde dışarıda olmak gerekiyor (7 - 10) ya da akşam üzeri . Yemek konusu da oldukça önemli . Aşçılık yapıyordum gebelikten önce. İnanın ağıza konulacak gibi değil çoğu otel . Kaliteli bir yer olması oldukça önemli
Bilmiyorum daha önce hiç gitmedim . Aslında herşey dahil değilde pansiyon daha mantıklı. Dışarıda içinize sinen yerde yemek yersiniz. Ama havuz falan için otel güzel olur
Bende normaldede var o. Ah şoyle derin bi maswj ve kutletmeyi ne cok isterdim.
Ben hayatta gidemem vallaarabada bir kaç saat sonra aşırı ağrılarım oluyor . Sıcak başımı döndürüyor
Şöyle oluyor canım kasıklarima ağrı giriyor . Kaç saat yolculuk yapacaksın ? Doktorunla konuş istersen canım
Bende çok kararsızdım fakat doktorum sezeryan olma ihtimalime karşı muhakkak vurulmamı istedi. 6. Ay dolmadan vurulması tavsiye ediliyor dedi aile hekimimin ebesi. İkinci dozumda bu ayın 18nde. Doktoruna danışıp karar ver bence canım.
Ayy bende bugün bim e gittim oda ne pandalı mevresimmve anne yanı yatağı bitmemişaldım hemen bismillah dedim bakalım
Evet bir ay sonraya verdi ikinci dozu diğerlerinide yazdı bir kağıda toplam 5 tane yanlış hatırlamıyorsam
Lcw den almıştım ben 2 tane hamile mayosu canım. Hatta çok beğendim tatilde fiyat performans, kuruması 10/10du.
Canım bende 1 yıl önce folbiol 5 mg. Kullanmıştım. Şimdi yeniden başlayacaktım ki hamile olduğumu öğrendim. Ve öğrendiğim gün başladım 6 gün içtim. Bir şey olur mu ki ? Çok korkuyorum randevum yarın
Her gün mü kullanmistin sende ? İnşAllah canım hiç bir şey olmasın ikimizin bebislerinede. Eskiden hep folbiol 5 mg veriyorlarmış. Daha 2-3 yıldır böyle bir söylenti var. Bence de bir şey olmazda korkuyo insan iyi bir şey yapayım derken kötü bir şey yapmaktan
Günaydın bebeklerim.
Gece bacaklarıma öyle kramplar girdi ki ayaklarımı yere bastığımda hala canım yanıyor.
Tam da bugün spora başlayacaktım, tühh.
Hayır canım 2. Nin sınırı 180 e kadar doktorun ona göre konuşmuş benimde 141 çıktı
Hepinize kolay gelsin tatlı hanımlar!
Bir selam vereyim dedim.
Her şey yolundadır inşallah. Biliyorum bir yandan sıcaklar bir yandan büyüyen bebeler kolay değil. Az kaldı biraz daha dayanın. Bu işin sonu çok aydınlık bana inanın.
İnşallah sizi rahatsız etmemişimdir.
Hepinizi temassız öpüyorum.
Hayyal ve notdefteri2_ ikinize de temassız sarılıyorum.
Gün içinde uyuklarsam ve yorulmamış olursam ben de uyuyamama yaşıyorum. Fakaat gebelikte günlük normal tempomda hareket ettiğimde geceleri 8 saat kesintisiz uyurum ama mesanem izin vermiyor
Ben 2-3 saatte bir uyaniyorum malesef ama bu sabah sag a yatmisim diye resmen tekmelenerek uyandirildim kizim tarafin dansimdiden elinden oynatiyor beni valla
İçinde varsa git tabii tatile ama bunun maalesef bir çözümü yok, bu pis hastalığın nerede geçeceği belli değil. Ben 7 ay önce geçirdimumarım hamilelikte geçirmeyiz, zor ya
Canim ben bir aydir yazliktayim denize giriyorum farkettigim bir sorun yok, tabi icerde neler oluyor bilememgelmeden doktora gitmistim istanbul da, o da bakalim tatil ile ilgili yasak koymam gerekecek mi dedi bi uzunluk biseye bakti ( tam ne bilmiyorum)tamam sorun yok dedi, dikkatli ol, ekstra bi yasak yok dedi, ziplama hoplama cok dedi nereye ziplayayim denizde girip yuzup cikiyorum icini ferah tut, tatil dinlenme pozitif seyler bebisine olumlu yansir, hersey guzel olur, bebeginde huzurlu olur karninda
Buda göbüşümüz
Selamlarr
Plesanta icin ayri detayli bir ultrosona geldim. Sabah sabah bir suru su ictim, midem cok kotu
Sizde durumlar nasil kizlar ?
Benim tansiyonum var diye canim ozellikle kan akisina bakmak icin doktor istedi. Yoksa ozel bir durum yoksa burdada gitmiyorsun plesanta icin.
Vallahi cikardim ictigim suyu, isin kotu yani mesanem dolu diye baya altimada kacirdimSimdi eve geldim ilac icip uyucam biraz .
Teknisyen hersey guzel gozukuyor dedi ama raporu doktor a yolluyorlar en son dr yorumluyor. O yuzden doktorun ne dedigi onemli dedi .
Bir cift ayak birakiyorum size
Kuzum çok benzer modeli mangoda var şuan indirimde 159 tlye aldım siyahını. Sarısı ve turuncusuda vardı. Bir bak istersen
Kızlar ben ve eşim kovid olduk 3 asili olmamiza ragmen baya zor geciyor bikac gundur mahvolduk dikkat edin sizde vakalar her yerde artmiş..
Teşekkürler evet ztn hamilelikten ötürü bildgmz basit agri kesici dsinda hicbisey yok canim. Ates ciktikca ondan iciyorum
Teşekkur ederim.. Şuan daha iyiyim ama ilk 2,3 gün çok zordu yuksek ates agrilar vs.. Allah kimseye vermesin zor biseymis.. hele hamileyken hic cekilmiyor ama sükür bu halimize.. dikkat edin sayı çok artmış hastanelerde hep aynı sikayetle gelenlerle dolu..
Ayy çok üzüldümZaten hissediyoruz herhalde ki içimden hiç 3. aşıyı olmak gelmedi. Bir de ben 2. aşıdan sonra acayip hırpalanmıştım. Ateşim acayip yükseldi zor düşürmüştüm. Şimdi ateş falan yaparsa nasıl başa çıkarım diyerek vazgeçmiştim en çok da. Her şeyde var bir hayır bunu duyacakmışım demek ki. O halde dikkat etmekten başka çaremiz yok.
Detaylı yorum yapmadı ama iri bebek iyi değildir dedi riskleri olabilir böyle giderse dedi. Meyve yeme karpuz yeme dedi, hicbirsey yeme dediaç nasıl gezeyim yaa
-Sunshine canım ben isimli ve 10’lu hastane çıkışını tamamen eledim kafamda, daha önce bi takım almıştım şimdi bi tane daha 5 Li takım aldım bak ekliyorum. Kız İçin farklı takımlar da var e-bebekte fikir olsun:)
Kızlar merhaba. Reflü yatağı alan var mı sizce gerekli mi ? Ondan mı almalıyım yoksa anne yanı diye geçiyor rampası yok fiyat olarak da bi tık daha uygun kenarlı oluyor onlardan mı alsam karar veremedim. Resim atmaya çalışcam fikirlerinizi bekliyorum
Reflü yatağı için illa reflü olmasına gerek yok bebekte. Emzirip yatırdıktan sonra kusma ihtimalinde bile aklın kalmaz en azından. Reflü yatakları bu attıklarından daha ucuzları var ya. Pahalısına gerek yok ki en ucuzunu alsan yeter mantıgı aynu ve 3 ay kullanacaklar sadece
kuzucum bu celestone ile geçen süreçte kocaelide bi devlet hastanesindeydim, Allah düşürmesin bi daha
ama normalde dr. um Hüseyin cengiz , floryada kendisi, ama acil bi durumda eve yakın olsun diye dr. murat yassa ile tanışmamı, muayene olmamı istedi. ptesi de ona gitmiştim. bilmem ki doktorlarımız aynı mı
benim de son dozun üstünden 2 gün geçti. yarın dananın kuyruğu kopsun da minikler hareketlensin eskisi gibi inş
E bebekte baby plus markası var canım ona bakcam bende. 150-170 lira bi fiyatı vardı
Bende pazartesi tetenoz oldum o günden beri hareketini hissetmedim iki gündür içim içimi yiyordu ama bu sabah etti. Tetenozdan mıydı benimkide acaba
Kızlar eşim covid pozitif
Kızlar merhaba ben bu gece büyük bir olay atlattım . Bir kaç damla kan geldi gittim nst ye sancı ve kalp normal çıktı . Sonra gece yine oldu bu sefer sabaha karşı gittim hastaneye bebek çok şükür iyi çıktı . Hatta hep geri çıkan bebek bir hafta ileri çıktı . Tekrar nst ye baktılar sıkıntı yok dediler. Vajinal ultrason ve elle kontrol yapıldı . En kötüsü de o .. Çok şükür kanamam kalmadı kızlar. Lütfen kızlar bana dua edin.
yaa inanmıcaksnz ama bnmde kasıklarım bir ağrıo ki hatta şimdi iş yerinde ara verdim baya baya sancı gibi giriyor sanırım üşüttüm.şimdi dr. a gitsem yaa yine mi sen dicek
Kızlar 26. Haftamdayim son 1 haftadır ellerimde parmak aralarında çok şiddetli kaşıntı oluyor. Genelde gün içinde değil geceleri oluyor. Vücudumun da bazı yerlerinde hafif kaşıntılar var. Gebelik kolestazindan şüpheleniyoruz test verdim. Korkuyorum ve üzüldüm açıkçası. Bu durumu yaşayan var mı her kaşıntı kolestaza işaret mi ki?
herkese merhabalar, özel ebe ile anlaşmayı düşünen veya bilgisi olan var mı acaba?
Teşekkür ederim kuzuşum, evdeyim karantina sürecimiz başladı dün.
Sağ ol mavişim, amin inşallah.
Çok ağır geçiyorum hem de.
Çok sağ ol bebeğim. Anlatıp daha da korkutmayayım seni ama eşini uyar dikkat etsin, ben hastane dışında evden çıkmıyordum, hastanede de çok çok dikkatliydim.
Eşimin testinin negatif olduğuna inanmıyoruz, o da diyor zaten benden bulaştı sana diye.
İki doz aşım var biontech, dün dahiliye doktorum aradı bunu sordu, o zaman hiçbir şey olmaz korkma dedi.
Arkadaşlarım da atlattı ama çok hafif atlattılar. Ben gribi bile böyle ağır atlatıyorum her bünye bir olmuyor minnoşum.
Evet bebeğim. Sen de yaptırmış mıydın?
Aramıza hoşgeldinizzzz
@papatyaozu
Su mesajdaki bilgileri de alırsam tabloya ekleyebilirim
Allah gebeliğinizi sağ Salim tamamlamayı nasip etsin ins
Sıcaklar genel olarak çarpmaya başladı sanırım.
Bol sıvı almaya da çalış. Beslenmen nasıldı? şekerine de baktın mı ?
Benim de şekerim bi düzelmedi bugün. Benzer hissiyat yaptı bana da.
Kııızz sakın 6 çift çoraba 130 telaa verme deli misine bebekten benzer 6 lı corabı 10-15 tl ye alabiliyorsun hadi taş çatlasın 30 olsun çorap altıüstğ
Bugünkü gündemim buydu biberona karar veremedim antikolik kesin ama hangi marka alsam bilemeyrum
valla sadece yüzük çıkarcak kadar olsa canıma minnet ama 2 numara büyük terlikleri son delikte kullanıyorum yine de sıkıyorve artık o kadar derisi gerildi ki bileklerimi oynatamıyorum yürüyüşümü bile etkiliyor
Kızlar benim rahim ağzı uzunluğu 14 mm ye düşmüş.
Doktor yatış verdi.
Bazı ilaçlar verilecek.
Bebek bu hafta da gelebilir dedi. 34 e kadar da bekleyebilir, hiç belli olmaz dedi.
Artık dualarınıza talibim
Alttaki serum fizyolojik bunu bikac damla sikiyosun burnu akiyo. Digerinde icindekini cekerek aliyosun ama ben hic kullanmadim. Bazen tahris etme ihtimali oluyo demislerdi cekindim acikcasi. Bu arada o serum.fizyolojik boyle kucuk kucuk paketli olunca pahali oluyo onun yerine serum seklinde alip siringayla cekiyo cogu kisi
Kolay gelsin tatlı anne adayları!
İyice büyüdü mü göbecikleriniz?
Nasıl güzelleşmişsinizdir şimdi hepiniz!
Hepinizin sağlığı, sıhhati ve huzuru yerindedir inşallah.
Var mı benden bir isteğiniz?
Mesafeli olarak öpüyorum hepinizi.
Hayyal , notdefteri2_ ve K KIR PAPATYASII üçünüze sarılıyorum mesafeli olarak.
eee is goremez raporu fln yokmu askeriye de , geri gelsinn
-Sunshine bana taa ilk randevu da doktor “ ilk gebeliginiz heycanlisiniz ama bizim isimiz siiz hyecanlandirmamak cunku en az 24 haftayi gecmeniz lazm “ demisti tansiyondan dolayi.
Bende o gunden beri kendimi 28. haftaya sartladim. 28 i gecsem yeter diye . Ama suan cok sukur hersey yolunda. her ne kadr detayli iki ultoson sonucuma kimse ulasamasada
Ay ben burdaki doktorlarin odasinin rwsimini atim de sok olunbizim evde kullandigimiz kalp dinleme cihazi var o kadr. Ultrosona baska yere gidiyorsun. sekretesi yoktu bugun, yarin arayip ayarladigi yere soyler randevuyu.
Ayy iyi olmuş annen daha çok sevindimçok sağol rapor verecekti doktor ama kullanırsa sanki göreve gitmemiş gibi sayıyorlarmış tsk değişik biraz yani bebekten sonra yeniden görevlendirecekler eğer kullanırsa bende kullanma dedim el olduğu için Ağrı kesici kullanıyor şimdilik 3 hafta kalacakmış alçısı
Bugun kimse çise kalkmamis galiba sessiz buralar
Şuan ne kadarlık hamilesin? Bende Eylül u mu beklesem dedim ama okullar açılacak okula giden oğlum var şimdiden koruyuculuk başlasın diye düşünüyorum. Bu hafta tetanoz oldum .Haftaya olurum diye düşünüyorum.
ben yapmadim ya , birer kutu aldim bir kac numara o kadar .
Kuzenimin cocuguna ne prima ne molfix iyi geldi , A 101 bezi kullandilar
Domates salatalık peynirsoğuk gıda ne varsa yemeye çalışıyorum. Artık motivasyonum şu. Normalde yemesem bile bebeğe yararlı mı? Donat gerçekten psikolojik sanırım, bebeğe faydalıysa canım çekmeye başlıyor
Kendi bilinçaltını yönlendirmeye çalış
Mesela salataya gidip az nohut, az fasulye, az mercimek filan katıyordum evde. Tadı umrumda değilsirkeli salataya lor pek gitmiyormuş, onu yanında yiyin
Alerji geliştirmiş olabilirsin belki kuzucan
Kesinlikle mantıklı.Kiyafete harcadigim paraya yazık oldu wala.Bebegim giysi düşmanı.Elimse kıyafet görünce kriz geçirio.Hepsi elimde patladı.Simdiki aklım olsa beze ve mamaya yatırım yapardım wala.
maşallah
dur kız nazar değdircen
bak tam atak haftasındasın bence bi anda büyümeye başlaman olası
kuzucum üzerine hiç düşünmedim ama bi tek salataya kullandığım için kafamı kurcalamamıştı ama sanmıyorum zararlı olduğunu.
@Pnr12345 gibi düşünüyorum turşu çok yedim ben de yasak olsaydı herhalde başta onlar yasak olurdu :)
tabi sen abartma çeşit çeşit sirkem var deyince bardak bardak içeceksin gibi algı oluştu bende
Black friday'de stokladigim en iyi sey bezdi. Ben 1 ve 2 bedende prima pure kullandim, 3 ve uzeri bedende prima premium care. bugun mumkun degil o fiyatlara alamam.
Hatta ben o indirimde herseyi stokladim, dis kasiyicidan suluga, oda takimindan 2 yasa kadar giysilere kadar herseyi aldim. Bende var ikiz biri giymese biri giyiyor o yuzden no problem ... Bu enflasyonist ortamda emtia alinir, stogunuzu satsaniz kar edersiniz
Ben 31+3 te aldım doktorum raporu ona göre yazdı 32 de sisteme girerim dedi ama ne yaptı bilmiyorum canım.
32’den bir gün öncemi bir sonra çok bir şey farketmez sanırım ama tabi sen yine bir sor doktoruna benimki bu şekilde yönlendirdi.
Bence de öyle :)
Benim de erkek ve göbeğim minik
bugün bu takımı sipariş ettik. hastane çantasına koymak istiyorum nasipse. allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin inşallah.
@Lalalala1 ben yine de minnoş ufak bi nakışlı takım yaptıracağım sanırım
Bugün benim doğum günüüm29 yaşıma giriyoruum sanırım hayatımda en farklı yaşı yaşayacağım bir sene olacak miniğimi heycanla beklediğim bir bebeğe anne olacağım bir yaşıma giriyoruum. Daha önce yaşamadığım bir duygu olunca nasıl olacak iyi bir anne olabilecek miyim diye kafamda bissürü düşünceler oluyor ama minik kuş bir tekmesiyle ben burdayıım birliktw öğrencez her şeyi diyor sankii. Sağlıkla gelsin kime benziyor neye benziyor kişiliği nasıl olacak nasıl bir bebek olacak o kadar merak ediyorum kii. Sağ salim kavuşalım hepimiz bebeklerimize inşallah
Çalışan kızlar kolay gelsin yarın bende 1.5 ay aradan sonra dönüyorumNormalde yarım gün çalışırdık ilk haftalar öğrenciler olmadığı için tadilat var diye mecburi izine çıkarttılar bizi 17.30 a kadar tam mesai çalışacakmışız Dayanabildiğim kadar dayanıcam bakalım tüm zümrelerimde ayrıldı yeni insanlar gelicek umarım kaynaşırız olmazsaa amann hamileyim ben üstüme gelmeyin der ağlarım
Kuzucum buradan yaptıran olmuş. Tam incelemedim ama ben de benzer bir şey düşünüyorum beğendiğim model olursaLogin • Instagram
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.instagram.com
Sen de bulursan paylaşır mısın ?
henüz karar vermedim ama baskı yerine nakış daha çok hoşuma gidiyor
Zibinin ustune tulum ya da body giyecekleri icin bence kisa kollu sifir kollu olmasinda sorun yok. Ama tabi tecrubeli analar daha iyi bilir
Duygusal oğlan seninki vesselam :)
Bizimki de çok dertli bir Bekir. Eli boyuna kafasının yanında düşünüyor da düşünüyor :)
Eki Görüntüle 3105697
Kızlar mesajları okuyamadım
Eve çıktım geldik yol 1 saat sürdü ama baş ağrım tuttu yeniden. güneş ve sıcak çok çarptı.
2 gündür de ayak/bacak kemiklerim ağrıyordu, sürekli yatmaktan diye düşünmüştüm.
Şimdi size bi soru yeni covid belirtileri nedir?
Kemik ağrılarım aşırı arttı, boğazım yanmaya başladı ve 1 saattir öksürüyorum. 4 saat önce parol içtim 1 saat ancak uyuyabildim.
Az önce ballı zencefilli sütü içemedim, çıkardım. Vücudum soğuk ama bana kalsa ateşim var gibi içim yanıyor.
Of
Covidse zaten parol ve az bitki çayı, C vitamini harici çözüm de yok sanırım ne oldu anlamadım
pozitif :)))
kuzum tam olarak kaçıncı gündeyim bilmiyorum ama 2 gün kemik ağrım vardı. 3. gün ateşim çıktı. bu 4. gün oluyor toplamda. inşallah geçer bi an önce.
sarı kantaron yağı var aslında limon da iyi fikir havluları ıslatıp sarıyoruz mecburen ateş düşsün diye. tamamen ilaca seruma bel bağlamak istemiyorum da.
öksürük kötü ya gerçekten. ayakta öksürdüm bıçakla yarıldı sanki iç kısım :/
suyu iyi diyolardı hep canım.
evet enfeksiyon için de asıl çare su canım.
benimki de yan ve makat geliş duruyor ayaklar aşağıda olmasa bu kadar zorlayamazmış.
benimki muhtemelen dönmez de.
Selam herkese. Perinatologdan çıktık. Doktor durumu hiç iyi bulmadı. Damarlarım kötü durumdaymış bu da bebeğin oksijen almasını engeller seviyedeymiş. Acil olarak kendi doktoruma yönlendirdi. O da 4e randevu verdi.
Her an bebeği kaybedebiliriz diyor perinatolog bundan sonra 2 günde bir kontrol olacaksın içeride bebeği ne kadar tutsak o kadar iyi dedi, ama her an bebeği alabiliriz hareketlerde azalma olursa dedi.
Sizden dua bekliyorum.
Bu arada içinizde erken doğum yapan biri olduğum için her istediğinizi sorabilirsiniz normal doğum sancısı da çektim sezaryen i nişan gelmesinin nasıl birşey olduğunu da her konu hakkında bildiğim var sayılır sormak isterseniz cevaplarım
valla minnoşum ben de anlamadım yani...
herkes işine geldiği gibi davranıyor.
sağolasın minnoş atlatacağız inşallah. herkesin başına geliyor maalesef.
trajikomik yanı 2 bucuk senedir hiç yakalanmadım :)
Valla yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin
Maksimum dikkatle geçir bence bir de bunla uğraşma :/
2 aşılıydım hatta son aşının üzerinden tam 1 sene geçti sanırım
Ya işin komik yanı 3. Trimester sonuydu sanırım eşim covid oldu evde yattı, bayağı da ağır geçirdi. Bana geçmedi :)).
Karantinayı dayanamayıp 3. Gün filan bozmuştum:)) zaten test sonucu çıktığında da koyun koyuna yatıyorduk.
Şimdi kimseyle yakın temasım yokken bulaşması çok garip hiç beklemiyordum
Ateş zor ya şuan üstümde ıslak bezler serili, buz akülerine sarıp sarıp bir daha seriyoruz
Eklemlerim alev alıyor sanki
Bayağıdır da böyle hasta olmamıştım
Ateş düşse gerisiyle idare ediyor insan
Hadi bakalım güzel haberlerle gel inşallah.
Maşallah nazar değmesin bebişe
Teşekkür ederiz boncuğum
Yemeye çalışıyorum canım bakalım şifa olsun inşallah
Bu hastalık günden güne daha mı kolay bulaşıyor anlamadım yeni Varyantta neler oldu bilmiyorum hiç
Bayağı olmuş senin de. Valla bu aralar evdeysen bekleme 3. Dozu yaptır istersen. Ben geçen hafta yaptırmış olsam bile muhtemelen korumazdı henüz.
Gecmis olsun. Dün bi benzerini yaşadım. Güzelce yemek yedim sonrasinda ter boşanıyor diger taraftan da ates basıyor ama kendim sogukmusum eşim oyle dedi. Nabiz normal, seker normal. Yatsam yatamadim midem bulandi, otursam uzanmak istegi geliyor. Sonra uyumaya calistim sabaha gecti iyilestim neden oldu anlamadim. Insallah bir daha olmaz
Kuzum insan telaş yapmadan edemiyor ama bazen daha hafif hareketler yapıyorlar. Ciğer geliştiriciden bağımsız bende de oluyordu. Baya hafif elimi dokundurup bekleyince içerde kıpırtıları hissediyordum.
Benimki dümdüz sırt üstü yatmaya çok tepki veriyor mesela. Bazen tatlıya tepki vermezken yarım litre süt içince tepki veriyor.
Ne zaman gideceksin kontrole?
Mideni sıkıştırıp bi de nefes darlığı olmuş olabilir mi ?
Sıcak duşlardan kaçın bir de duşta artık uzun durma çünkü tansiyonu oynatabiliyor artık.
Gerçi strese sokacak durumlar yaşadın mı psikolojik de olabilir
Geçmiş olsun
Sadece açlık tokluk bakarlar canım
2. Doz bende etki yapmadı, sadece aşı yerinde çok ufak hassasiyet vardı.
Bir şey olmaz inşallah
Allah kolaylık versin kuzum karar vermesi de zor yaşaması da36 olmadan karar vermek lazım.
Hahaah bebegim sen yine iyi prilam kullaniyosun ben hala onzyd denilen agir ilactan devambir kac gun icmeyeyim dedim hayatim kayiyordu yine sicaklardan sanirim benimde bulantim oluyor ama kusma yok cok sukur, sadece istahim acildi eskiden bulantim ya da agrim varken canim hicbir sey yemek istemiyordu artik bulansa da agzima biseyler tikmak istiyorum ve sonra yine bulaniyor boyle sacma bir dongude ilerliyorum
kızlar bu enfeksıyon işini nasıl çözücem hayatımı etkıledı sbh yıne iyiydim ama yok kekik çayı dediler içiyorum, limon sarımsak, antıbıotk.. iç camasırımı sureklı değiştiriyorum. resmen birde moralimi sıfırladı suyum mu geliyor akıntı mı anlamıyorum bebek hareketleri normal herzmnki gibi. dün dr. da suyun yeterli ama daha ıı olabılırdı demişti önceden hep iyi diyordu ne yapsam bilemedim.başka dr a gttm herzmn gittiğin dr.a gitmelisin dedi Walla bilemiyorum napmalıyım
yok hayır su gibi renkli olsa korkmıcam. dr antibiotk bile yazmıcaktı su iç yeterli dıo ama bnm karnmn içi yara dökmüş gbi, lavabo yaparken resmen acı cekiyorum.
İlk mesaj yazdığında bunun panik atak oldugunu düşündüm ergenliğimden beri ben de atak geçirmemiştim ta ki geçen hafta kahvaltı edip oturmuş magnezyum içerken önce başım döndü sonra kalbim çarpmaya başladı uzanmış oğluma bana zeytin getir demişim arkasından ölüyorum hissi geldi eşimi aradım bana bişey oluyo diye başka sebepten psikoterapiye devam ediyodum bu hafta konuştuk ölüyorum hissi bize bunu atak oldugunu gösterir dedi hamilelik hormonları tetikleyebiliyor
Bebeğe etkisi olmaz canım biliyosun beynimizin oyunu bu istedğin kadar kalbin çarpsın nefes alamıyo değilsin öyle sanıyosun sadece benim sebebi biliyorum doğum korkusu sardı yaklaştıkça ondan oldu
yolunuzu hemen değiştirin. kendi çocuklarınızı düşünün. annenizin sornları sizede geçiyor muhtemelen sizin çocuklarada...,
bu döngüyü yok edin. annneniz koca kadın kendi yolunu çizebilir siz çocuksunuz.roller karışmış
Kızlar bacak baldır krampları için ben bunu içiyorum Doktorum vermişti. İngilitere menşei. Kramp sorunum kalktı ortadan. Eczane fiyatı şimdilik 109 lira nette daha uygun ama güvenilir mi bilmiyorum.
Eki Görüntüle 3108776
Evet bende Demir hapını en son içiyorum aralarında 2 saat olmalıKramp kesici mucize gibi bu hap
Selam kızlar bu mide asidi beni öldürecek çıldırmış durumda 2 haftadır rennie ile geçiştirmeye çalışıyorum ama 10 dk sonra aynı gece yanmadan uyanıyorum düşünün dik yatmam lazım neredeyse bir çaresi var mıdır mide koruyucu olarak gebelikte kullanabilecek kategoride olanları biliyor musunuz ?
Arkadaşlar iyi akşamlarBugün baya yoğun bir gündü. Tek kişilik odaya alındım ziyaretçiler telefon görüşmeleri derken bu saat oldu. Gecem oynak tansiyon ile berbat geçti, şu an Allah’a çok şükür çok iyiyim. Doruk da annesiyle olsaydı ya da en azından bu hastanede tutulsaydı iyiydi ama kısmet işte artık eşim arada sütçülük yapıyor
Karnımdaki yokluğuna hala çok alışamadım. Tuhaf bir şekilde onu çok arıyorum.
Ama onun için en doğrusunun dışarıda olması gerektiğinin farkındayım artık. En azından büyüyecek canım minnoş oğlum. Biraz kendimize gelelim size merhaba diyeceğiz fotoğraflardaşu an tek gördüğüm babamla kendi karışımımı doğurmuşum darısı tüm isteyenlere elbette sağlıklı sıhhatli ve zamanlı şekilde. Zor başlayan ama en azından huzurlu bir serüven
kızlar bu coklu alıntıyı nasıl yapıyorsunuz acemiliğime verin biriniz bna anlatsın tek tek yazamadmhepinize cok teşekkür ediyorum giydim cıktm ama fön cekim demiştm ayy sıcaktan ne öle yaz hamileliği zormus. inşallah sağ salim hayırlı vakıtte kucağımıza almayı,sağlıklı, guzel huylu evlat yetiştirmeyi Rabbim nasip eder.Ilk defa erkek bebeği olacaklar korkmayın bnde ilk cok korkmustum ama ama okdr güzel bir duygu ki yasayınca anlayacaksınz, bnm 2.de erkek olacak etrafım okdr üzüldüki senın gbi birinin kızı olmalıydı dediler sanki tırnak ucunu bile biz yapabiliyomusuz gbi cok memnun kaldım 2.yıde erkek yaptım diyorum biri hikmet biri nimet ıkısıde cok guzel evlat evlattr..
Benim eşim de iddiada parayı kaybedince giderlere karışma falan dedi. Gurur yaptı. Peki o birikimle alınan ev kimin adına olacak. Sırf birikim mi yapıyorsunuz aman kendinize de harcayın arada sırada
Suyu içen ben, hıçkıran bebek.
Parayı ben iyi yönetirim ona göre. Evlenirken benim bekarlığımdan sıfır aldığım beyaz eşyalarım, tv, perdelerim, ailemin verdiği halılarım vardı. Üstelik sıfır arabam vardı. Onlar sadece mobilya aldı ve düğün yaptı, kına gecesini ödedim kıza düşer diye. Buna rağmen daha ortak olmamalıydım bence üstelik yeni beyaz eşya, halı, perde istemedim (o an paraları yoktu ya da öyle göründüler bilemiyorum ama sonradan istediğimi yavaş yavaş alırız diye de düşündüm çünkü yine eşim borçlanacaktı) Bana dediği evlendikten sonra da her aldıklarını yarı yarıya ödüyorlarmış. Bu demek oluyor ki cüzdanları ayrı alınan bölünüyor. Ama kaynana evlenirken de ortak yaptılar deyip duruyor bi gün fena bozacağım haberi yok
Sizin anlattığınız benim istediğim gibi tek merkezde para toplanıyor gibi. Senin benim yok. Teşekkürler tabii ki fikir olur.
Senin şu uykuyu acilen düzeltmen lazım
dene bakalım bdv de turla biraz
Benim acil sezaryen olduğu için hiç hazırlığım yoktu sezaryenden önce 1 gece ve sezaryen olduğum gece kaldım hastanede normal pijama vs götürmek zorunda kaldım ama sezaryenden sonra tuvalete vs giderken pijamalı takımlar biraz zor oluyor indir kaldır falan yapamıyorsun eşim yapiyordu gecelik olsa kendim halledebilirdim bir de ameliyattan sonra doktor falan muayene etti beni ama önlük vardı o ara onun dışında alttan muayene edilmedim kanama için vs normal doğumlarda nasıl oluyor onu bilmiyorum ama. Gecelik biraz daha iyi gibi bence bir de kanama durumuna da bağlı fazla gelip geçebilir benim pijamaya geçmişti yanımızda sadece 2 pijama olduğu için üstüme geçeni yıkamak durumunda kalmıştık. Yedekli olabilir ya gecelik ya pijama Benim tecrübelerim böyle
Merhaba hanımlar.
Hemen konuya girecek olursam halamın kızı 26 yaşında ve down sendromlu.
3 hafta önce oğlunu evlendirdi ve gelinlik giymek istiyorum ben de düğünüm olsun istiyorum diye salonda ağlamaya başlayınca dikkatini sürekli dağıtmaya ve ne düğünde çok güzel olduğunu söyleyip sakinleştirdik ailece.
Halamla konuşmadan evvel sizlere de mantıklı mı diye sormak istiyorum.
Aileler arasında ufak bir eğlence düzenleyip acaba gelinlik giydirsek uygun olur mu ?
Tek hayali gelinlik giyinmek ve düğün
Halama daha önce çıtlatmıştım ama elelame ne der diye çekindiğini söylemişti.
Gittiği özel bir okulu var, orada ki sorumlulara da danışmadan evvel sizlere de danışmak istedim, fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Şu bahsettiğiniz bütçe yönetimi acayip mantıklı geldi. Belki maaşımdan da biraz harcardım sadeceAy devlete bi geçsem de şöyle birikim yapsam şöyle harcasam.
Kızlar sizlere birşey söyleyeceğim bu aralar ruh durumumu pek iyi görmüyorum . Sanırım buraya yazdıkça sizleri de telaşlandiriyorum . Kendim de burada sürekli araştırma yapıyorum . Kagan Kocatepe hocayı dinledim sanırım ben biraz durumu takıntı haline getirmişim ve sağlıklı düşünemiyorum . Bir süre buraya girmeyeceğim merak etmeyin diye yazıyorum . Sanırım evde yanlız kaldığım için kendimi sıkıyorum ve daha çok sancı hissediyorum. Umarım geri geldiğimde hepiniz sağlıkli bebislerle birlikte olursunuz . Tanımadgim halde sizleri seviyorum ve hepinize dua edeceğimdua ederken beni de eklerseniz coook mutlu olurum güzel anneler . Görüşmek üzere
Ya bende deli gibi arıyorum bakmadığım yer kalmadı suven, penti, hays, loya, oysho falan hepsine baktım adam akıllı bir model yokmagic formun bu modelini çok beğendim ama bundada fiyat gereksiz pahalı bir kez giyeceğim bir şey için Alanlar varsa paylaşsa çok makbule geçer
Bende daha almadıım. Lcw de bi model beğendim sabahlık, bide kalın askılı gecelik güzel beğendim de ama almadım daha
Bunlar çok hoşuma gitti benim ama elbise olarakta ek tercih edilebilir sezeryan durumunda daha rahat olabilir
Canım ben ne olur ne olmaz uzun kollu kısa kollu gecelik sabahlık ne bulursam aldım. Bir tane de önden düğmeli almayı düşünüyorum. fikir olabilir. Beyaz gecelikle sabahlığı ertesi gün çekim için aldım. diğerlerini ilk gün giyerim diye düşünüyorum. şimdi doğumdan sonra yananlarda var donanlar da var emin olamadım :)
Ben efford marka bu seyi aldım pijama gecelik sabahlık komplegri
notdefteri2_ bende bunları aldım canım Kuzenim bir tane daha elbise model al o daha rahat oluyor dedi koyu renk bir elbise daha alacağım
Kızlar herkese merhaba bugün kontrolum ve şeker yüklemem vardı çok şükür seker sorunu çıkmadı 75mg glikozla bir açlık 2 toktuk şekeri aldılar. Ama şöyle bir sorunum varmış bebegin suyu normalden azmış korkulacak bi şey değil ama bol sıvı tüket iki hafta sonra kontrole gel dedi doktor biraz panik yaptım açıkçası başına boyle bi şey gelen var mi bi arkadas vardı sanki suyla alakalı sorun yasayan nasıl düzene sokmuştu yardımcı olabilir misiniz bana karin çevresi de haftasından geri çıktı bebegimin, bas uyluk boy ölçüleri normal haftasında
Ben bugün bu takımı aldım canım, sanki sayfadan biri daha almıştı. Penti de indirim var bakmanı öneririmbir tanede uzun kollu alacağım.
O bende de oluyor yatarken sorun yok ayağı kalkayım ordan bir şey çıkcak gibi bide birkere çişimi yapıyordum altıma
Valla seni linçlerler. Sabah bir yorumdan dolayı çalışmayan kadına eşi harcıyor dedim eşim bedava yaşıyosun faln dediği için, birileri yanlış anladı ne laflar etti bana. Kul hakkıdır moralimi baya bozdu. Bu sitenin en sevmediğim yönü, bir lafı yanlış anladın demene rağmen ısrarla çirkin yorumlara devam eden kadınlar çıkıyor.
Sen harikasın
Ay beni şimdiden fena ateşler basıyor gülüyorum ama bugün 3 sefer nefes darlığı ve bulantı ile birlikte ağladım. Az önce de ağlıyordum. Karın ağrım da var, nasip.
Bi de Emzirme döneminde alev alıyormuşuz sanırım, ekim bile olsa, havalar çok sıcak bence bu tip kumaş sabahlık alarak cok iyi etmişsingüle güle kullan.
Emzirme sütyeni alacaktım bedenden dolayı denemeden almayayım demiştim, kısmet olmadı. Bodoslama sipariş vericem herhalde. Su yarını atlatsaydım.
Selam kızlar Uzanırken boğazımı sıkıyorlar sanki ve kalp krizi geçirir gibi oluyorum
bazen uyurken nefes alamıyorum boğulur gibi olup aniden kalkıyorum
hatta rüyamda yok yutkunamadığımı yok boğaxıma bişey takıldığını vs vs görüyorum
bi kalkıyorum nefes alamadığım için öyle rüyalar gördüğümü fark ediyorum
sizdede böyle durumlar var mı
Diğer iki hamileliğimde bu denli sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum ya da üzerlerinden 10 ve 13 sene geçti acaba onlardada olmuştu unuttummu abaca diye düşünüyorum
Aman lohusalik depresyonu da bizi bulmasin sakınnnn ilkinde yasamistim cok zorr ama demirim de dusmus o zaman beni mahvetmisti. Allah tan simdj vitaminlerim kontrol altinda.Bebislerimiz de kolaylikla saglikla gelsinnnn
Bebek toplanmasıyla, kasılmadaki sertleşmeyi ayırt edemeyebilirsin belki. Benden 1 hafta öndesin, ben de daha önce hiç yaşamadığım şeyleri yaşıyorum 2 gündür, bilemedim o yüzden.
Bence kötü olmasan da gidebilirsen git, rahim ağzı uzunluğuna filan bakar, belki nst ye sokar doktorun.
Hepsi sadece Bebiş büyüyüp artık vücut taşımakta zorlandığı için de olabilir. Belinde de rahatsızlığın vardı diye hatırlıyorum. Ekstra ağrı hissetmiş olabilirsin. kötü düşünme ama endişeli olmakta haklısın
Valla Allah herkese kolaylık versin gümbür gümbür 3. Trimester etkisini yaşıyoruz hep birlikte sanırım.
Annen süpermiş benimkinin ne giyeceğim hiç umrunda değilanlamaz zaten
Yok ben evden doktora, doktordan eve dönsem yetecek artıkalamazsam da emzirme sütyenim de olmayıversin hastanede hastanede yatınca farkettim ne kadar cıbıl o kadar iyi
Kızlar pentide indirim var doğum için 2 tane sabahlık, bir pijama altı, bir askılı pijama üstü, bir askılı gecelik aldım toplam 5 parça 245 lira tuttu. Siz de bir bakın isterseniz stoklar baya azdı
Bu alt nasil penye mi?
Şuan çok daha iyiyim canım bugün bisey var herkesi vurdu
Kizlar yaklaşık 5 gundur ses kısıklığı ve grip benzeri şeyler ugrasiyordum. Sebebini terliyken içtiğim maden suyuna bağlıyordum yanılmışım. Antibiyotiktiz atlatamayacagimin kanısına vararak acile gittim ilaç verdiler ve ne olur ne olmaz korona testi aldilar. Sonuç pozitif cikti. Moralim sıfır. Lütfen dua edin de birsey olmasin.
Senin mesajlarını kaçırdım arada inşallah iyisindir
Ben en çok kitap ve oyuncağa ağırlık vereceğim kişisel bilişsel motor gelişimi için
Hoşgeldin sennn
Gerilme prenses annesi olmak kolaymı naz kapris olacak tabi
Benim ilk üç ayım ha şeytan ha bendim gözünde canlandır
Bende bir aksiyon yok oda boyandı perdeler gardırop oyun sepeti kitaplığı lambası gelecek .
Birde hastane çıkışı gs orijinal alınıyor. Deterjan olarak minores şimdilik şimdilik bu kadar ana eşyalar gelince ışık hızıyla devambirde o törpülü tırnak makası alınıyor pilli olan anneannesi aliyor çantamida annem alıyor hastane çıkışınıda yapıyor öyle işte kendi elbisem terliğim yok tekrardan doğacağım için sen anla benide zıbınlarlar artık yeterki oğlum çıplak kalmasın
Güle güle giy tatlım
seninki yine cingirak al diyor benimki çocuk bununla şaş beş olur diyor bende çıngıraklı çorapla eldiven alacağım çok ilgilerini çekiyor bir bak istersen .
Etkinlik kutularindan atarsan sevinirim
Hışırtılı kitap aldinmi .Yarım saat oyalıyor diyorlar
Bunlar benim listem tuvalet eğitimli olanı bilr alacağımbenim daha çok hoşuma gitti
Aynalı kitapta al
Günaydın kızlaryine uykusuz işe gidiyorum
Var ama donem donem siddetli donem donem hafif olarak yasiyorum. Ama evet var malesef ve gercekten bilirsin ki berbat, insanin yasam kalitesini asagi ceken bir sey.
Zamanla siddetlendiren seyleri farkedip biraz daha hafiflettim. Mesela kahve sigara, demir ve d vitamini eksiklgi. Bunlar tavan yaptiriyordu. Bunlarin caresine bakinca orta seviyede goturuyoruz işi. Sen ne durumdasin?
Toile De Jouy Sabahlık PN2Q0MOK20IY-WT3 - Optik Beyaz - Penti
Toile De Jouy Sabahlık PN2Q0MOK20IY-WT3 - Optik Beyaz ürünü Penti`de. Toile De Jouy Sabahlık PN2Q0MOK20IY-WT3 - Optik Beyaz ürününe benzer birbirinden kalite ürünleri penti.com adresinden hızlıca satın alabilirsiniz.www.penti.com
Gül Kurusu Mama Hamile Relax Sabahlık PNOT0ECC21IY-RE5 - Gül Kurusu - Penti
Gül Kurusu Mama Hamile Relax Sabahlık PNOT0ECC21IY-RE5 - Gül Kurusu ürünü Penti`de. Gül Kurusu Mama Hamile Relax Sabahlık PNOT0ECC21IY-RE5 - Gül Kurusu ürününe benzer birbirinden kalite ürünleri penti.com adresinden hızlıca satın alabilirsiniz.www.penti.com
Canım bu ikisini aldım indirimli diye
Pembe için hem pijama takımı hem de gecelik kombini yaptım çok uyguna geldi. Diğer beyazlı sabahlık içinse ayrı bir beyaz gecelik alacağım sonra.
Merhaba arkadaslar bebisleriniz kac kilo , ve anne karnındaki bebege nasil kilo aldırabiliriz
Çok ani tansiyonun mu düşüyor? Doktor ne diyor bu duruma hiç konuştun mu ?
Hep haşlanmışmı tüketiyorsun ben bıktımda tek yumurtayi çırpıp Omlet gibi yapıyorum sonra arasına peynir domates maydonoz dereotu katıp yiyorum bıktım yoksa
Demirden olabilir gerçekten bende de oldu doktor bile inanamadı. İlacı içtim canım yarın saat 45 dk sonra bir bulantı başladı mide krampı ve kusmaya başladım. İş yerinde vc den cıkamıyorum eşim geldi almaya arabayı bile kullanamadım orda bıraktım düşün o kadar kötü bir sancı girdi ki anlatamam hemen kestik o ilacı. Şimdi ocean microfer kullanıyorum çocuklar için olan damla :)
@Birbasak kuzum sen haber alabildin mi sunshine dan ?
@papatyaozu venotdefteri2_ bende demir li vitamin kullanmayi biraktim son iki aydir. o kdr cok midem bulaniyordu ki , hicbirsey yiyemiyordum .
bir de cinko cok beni mahfediyor.
daha sade icerikli bir vitamine gecince rahatladim.
Sağol canım sana da çok geçmiş olsun. İshalde yaptımı beni ishalde yapmıştı. Evet benim ilacım da buydu canım ama ölüyorum sanmıştım heralde ya ilaç ağır ya biz hassas yapıya sahibiz.
2. Günü bu şekilde oldum ben. Valla bir kutu bitirdiysen sana helal olsun gerçekten şimdi iyisin dimi
Ya size kurbaney
Kusura bakmayın nolur.
Doğurmadım ama doğumhaneden geliyorum. İçeriye telefon almıyorlardı.
Doktorda seri şiddetli sancılar çıktı.
Bi kaç gündür yeniden başladığının farkındaydım zaten.
Rahim ağzında açılma yok kısalma aynı çıktı.
Doktorum da daha önce geçirilmiş operasyon da var, çok sancın kasılman var, rahimde yırtılma da olabilir.
Çocuk aşağıdan değil yukarıdan da zorlayabilir, seni bi süre daha yatıralım şu kasılmaları en azından 34 e kadar durdurmaya çalışsak iyi olur dedi beni sadi konuk a gönderdi.
Ekip müthiş zaten doktorum onlara haber vermişti. fakat sistem kötü hastane malum eski. Doğumhaneye yatırdılar beni. Bu saatlerde odaya alacaklardı odalar da 2 kişilik.
Doğumhane ortamı beni çok zorladı. Herkes iç içe
İlaçlar serumlar verildi yine.
En son dayanamadım odaya hiç geçmeden çıkışımı istedim. Elimde bana verdikleri ilaçtan vardı zaten. Ondan kullanacağım olmazsa. Hastanedeki doktor kendisiyle görüştüm dedi ama ben yine de doktoruma sordum cevap bekliyorum.
Durumlar bu şekil, biz çok bunaldık
Ama bebetom iyi çok şükür çenesi aynı anası
Stresten girmiştir kuzum sancı bişey olmamıştır korkmaAğlama lütfen şuan tüm hislerini bebişinde hissediyor onu düşün ve sakin kalmaya çalış
-Sunshine @Birbasak kızlar günaydın nasıl oldunuz iyi misiniz?
notdefteri2_ cnm kendini sona yaklaşmışken neden böyle üzüyorsun kavga etme bak bi anlık sinirle kasılman olur suyun gelir çok örnek var böyle ben annemin karnındayken 8 aylıkken amcam anneme bir laf söylemiş bayılmış kadın ben ters dönmüşüm öyle almak zorunda kalınmışım kötü örnek veriyorumki kendini ve ya eşini önemseme bu süreçte artık bebekten önemli bir şey yok bırak konuşma en büyük ceza onlarla konuşmamak
Dönem dönem oluyor hepimizin hayatında bu dalgalanmalar, ve malesef erkeklerin çoğu böyle düz mantık ve düşüncesizler kendini hiç üzme bırak akışına uzak dur konuşma zevk aldığın şeyleri yapmaya çalış pozitif olmaya çalış bebeğin içinŞuanki bu kırgınlığın geçer canım benim ama Allah’ım esirgesin yaşadığın stres yüzünden ani bir semptom gelişse sana veya bebeğine zarar gelse bir ömür ne kendini ne eşini affedemezsin. O nedenle biraz uzak dur varsın kendini haklı sansın Şuan sen ve bebişkondan daha önemli bir şey yok
kuzum seni parktan alabilecek biri var mı ?
ayaklarını uzatıp oturmayı dene lütfen. bu tek başına erken doğum belirtisi de olamaz ki normalde de buradan bi şey demek güç.
taksi çağır bulunduğun konuma bekleme o sekilde.
bebenin seri tekmeleyeceği tutmuştur kötü düşünme canım benim.
rahim uzunluğu kritik seviyede kısalsa sürekli olurdu bu sekilde bi anda başlamaz. dozu artarak devam ediyo genelde.
doktora görünmen en mantıklısı şuanda
Gule gule kullansin hepsini Mehmey bey
kuzum bak ne olur efham yapma , kendi kendini daha cok korkutuyorsun .
Dun ben 2 saat alisveristeydim her iki magazada bir wc ye girdim. Bende ayni cis gelme hissini yasiyorum son bir haftadir .
taksi cagir istersen eve goturur seni
Haber ver muhakkak canım
Teşekkür ederiz hepimiz sağlıkla kullanalım inş
Hemen bi şeyler ye. Hiçbir şey olmazsa süt filan iç. Şekerin düştüyse, acıktıysan da çok can acıtıcı hareket ediyorlar.
Çok uzun süre nst bağlı kalınca farkettim
İyi misin canım?
Aşağıda mi hissediyorsun canım hareketleri, sen bol bol dinlen bakalım bi durum değişecek mi
notdefteri2_ canım nasıl oldun?
Annesi Senin minik büyüme atağında
vala canım bende aynı uykular çok sıkıntılı, geçen haftalarda sıcaklardan uyuyamıyordum. şimdi niye uyuyamıyorum bilmiyorum. neyse akşam 11 gibi yatıyorum. uykuya da gündüz yorulmadıysam çook zor dalıyorum. geceleri çok uyanıyorum bölük pörçük uyuyunca da sersem gibiyim. gündüzde mal gibi geziyorum afedersiniz. bir önceki gece 3 ten beri uyuyamadım dün akşam artık vucut yeter dedi 11 gibi uyumuşum gece 2 kere yine uyandım, 1.45 geri yatışım 3 sabah 5 de uyandım 6 gibi uyumuşum, şimdi 7 den beri tekrar uyanığım bu durum 3 hftadır filan var.
bu arada dün hastaneden çıktım allahın izniyle 24 saatlik idrar sonucum temiz çıktı. tansiyonlarımda normale döndü,, şimdi evde tansiyon takibi yapıyorum. 10gün sonra kontrol var. 2 doz viğer geliştiricimizde yapıldı. pazarteside 33 haftaya giriyorum. kızımın çantasını hazırladıydım zaten de kendi çantamıda artık hazırlamaya başlayacağım. kızım benim gibi aceleci birde hala makat geliş bakalım dönecek mi babası diyor sana çekmiiş inatcı dönmüyor ben diyorum sana çekmiş keyifci rahatını bulmuş dönmüyorr
şaka bir yana rabim hepimize miadında sağlıklı hayırlı kolay bir şekilde doğurmayı nasip etsin yavrulamızı kucağımıza almayı nasip etsin.
Korkma kuzum arada benimde aşırı hareketli oluyor, büyüme atakları sanırım bunlarİnşallah bu sabah huzurlu ve sakin başlarsın güne çok stres yaptın bu ara, mutlu bir hafta sonu geçirirsin inşallah
Canım selamlar. Mesajın üstünden hepinize yazmak istedim. Ben iyiyim, sezaryen sonrası kendime gelmeye çakılıyorum hastanede çok anlamamıştım zaman zaman ağrılarım oluyor. Parol yazmıştı doktor onunla idare etmeye çalışıyorum. Erken doğum olmasına rağmen şükür sütüm var düzenli sağmaya çalışıyorum. Her sağdığımda ve her sütümü kokladığımda oğlumu düşünüyorum. Onun da bir gün süt kokulu olacağını hayal ediyorum bu hayal beni ayakta tutuyor. Oğlumun dün görüş günüydü beni gördü ağlamaya başladı, ellerimi dezenfekte ettim dokundum ona ellerine ayaklarına. Konuştum biraz onunla. Hemen sustu ve uyudu saniyeler içinde.
Meğer beni bekliyormuş oğlum, annesini görünce hemen sakinledi. Şimdi Özlem içinde salı günü yeni bir görüş günü için saat sayıyorum.
Doktorla konuştum, Allah’a şükür şu an herşey yolunda, inşallah kilo almaya başlarsa ve süreç belli bir yola girerse daha umut dolu olacağım.
İnanılmaz acıkıyorum süt sağmak zor ama inanılmaz güzel bir duyguymuş. Bunu söylemek isterim.
Hastane sürecim çok iyi geçti hastanem hemşireler bakım çok iyiydi, içimde kalanlar çok oldu doğumumu böyle hatırlamak istemezdim ama kısmet diyelim.
Cumartesi günü acile nst takip ve tansiyon kontrolü için yatırılıp pazar günü sabah 7.30da düşmeyen tansiyon ve düzensiz nst sonucu acil doğuma alınmak, dizlerim titreye ameliyathaneye indirilmek, bebek çok küçük konuşmalarını duymak, artık uyutsunlar artık beni diye düşünüp durmak, o çaresizlik hissi, dua etmeye çalışmak ama Allahım bebeğimi korudan başka bir söz bulamamak… titreye titreye girdiğim sezeryandan titreye titreye uyandım. Sonrasında da tansiyonum 3 gün neredeyse hiç düşmedi, tam iniyor derken gene yükseldi.
Dün oğluşumu görmeye giderken de tansiyonum gene 15-10lardaydı, 2 gündür başım ağrıyordu gene ilaç kullanmama rağmen.
Ve bir mucize oldu, oğluma dokundum sonrasında baş ağrımın geçtiğini fark ettim. Ölçtüm, 12-8 olmuştu.
Demek oğluma dokunmam lazımmış
evet canım aslında rutin kontrole gittiydim hemde çalışabilir raporu almak için, gebe izlem de tansiyonum 14/9 çıktı bence hastanede biraz stres yapıyorum sanırım öyle olunca acilden hemen yatış verdiler. 2 gün yattım dün çıktım şuanda 11-7 civarında birde havalar çık sıcak etkiliyor sanırım. ama idrarda protein normal çıktı elhamdülilillah evdeyim şuan
Ben son kullanma tarihi olan şeyleri en sona biraktim ama serum fizyolojik alcam mutlaka. Tam burun tikanma mevsimi olcak zaten.
Biberonu welcome baby magazinda indirimli yakalayinca bende dr browns aldim
Emzik philips avent aldim simdilik, ben emzige karsi degilim en azindan uykuya gecis destegi olarak verip uyuyunca cikarmayi dusunuyorum ama pratikte de boyle olcak mi bakalim :))
Bende Reflü yatağı konusunda çok kararsızım kızlar. Siz aldınız mı veya alacak mısınız?
Düz beyaz olanlardan pek memnun değiller bebişler kayıyormuş, anne yanı gibi olanlardan memnunlar ama karar veremedim fiyatlar da 450 falan.
Sağol canım Allah razı olsun kum mu taş mı onu da pek bilmiyorum da acildeki doktor kan çıkmış o yüzden oluyordur dedi. Parol ve bol su başka çaresi yok dedi. Bakalım zaten bol su içiyorum da parol benim vücuda çok etkisiz kalıyor inşallah faydası olur biraz da olsa
Artik olmadı hastaneyi falan ararım ordan bilgi verirlerse doktora falan bağlarlarsa öyle yaparım canım. Kasılmada şu şekilde oldu giriyor yarım saat hiç bi şekilde gecmiyor sonra hafifliyor. Hani pozisyon falan değiştirince geçmiyor yani
Sagolsun kızlar Allah daha beterinden korusun. Zaten çok bol su içen biriyim ama inşallah kısa sürede gelir geçer bi yandan da karnım kasılınca pek çekilmiyor yatsam yatamıyorum kalksam kalkamıyorum çünkü
Böyle zamanlarda dediğim tek şey keşke ağrı kesici icebilsem parol damardan verilmediği sürece hiç etki etmiyor bana çünkü
Evet ben de 3 dozumu oldum ancak yine de yakalandim. Tesekkur ederim ben de yarindan itibaren toparlamayi umuyorum
İnşallah canımbiliyorum iyi olacak ama özledim de oğlumu, o yüzden ekstra olarak huzursuzum bugün amin inşallah Allah razı olsun
Sağol canım benim iyi ki varsınız
Bebitolar selam. Çok etiket vardı hepsini alıntı yapamadım ne çok birikmiş.
Bugün doktor randevumuz vardı, çok şükür her şeyin yolunda olduğunu söyledi, hatta beni rahatlatıp yüzümü güldürmek için bayağı çabaladı sağ olsun ama asla keyfim yerine gelmiyor, can çekişir gibiyim artık. Gebeliği ağrısız sızısız gül bahçesinde geçen kadınlara imreniyorum, kıymetini bilsinler.
Bu bebeye kim neşter verdi de anasının rahim ağzını parçalamaya çalışıyor? Ölüyorum anlasana dedim bugün ekranda onu seyrederken.
Kasılmalarım çok şiddetli, çok sık ve inanılmaz ağrılı. Doktorun yanındayken bile o 15 dakikada kaç defa kasım kasım kasıldım ağrıdan iki büklüm dinledim adamı.
Ama normalmiş işte. Benim nasibimdeki süreç de böyleymiş demek ki, ne diyeyim buna da şükür.
Eylül sonu bitirelim bu işi hocam dedim.Olmaz 39.haftayı bekleyelim 5 Ekim olsun dedi. Hayırlısı olsun hakkımızda. Vakitlice sağlıklı doğumlar nasip olsun hepimize minnoşlarım benim.
@pinkywom Beybisi Cuma gününden beri ilacım yok, bir daha denersem iki olsun. Rezil oldum, bütün gün bulantıdan kıvranıyorum. Prilama devam.
İnan ki huzurun yerinde olsun, bebişin sağlıklı olsun o dediklerin 1 günlük iş.
Gecelik dediğin de bugün siparişini veriyorsun yarın sendecanını sıkmaya değmez.
Ben doğuma giderken annem alelacele evin karşısında bir butikten bir renkli gecelik almış, inanır mısın kumaşına o kadar bayıldım ki, diğer rengini aldırdım babama hastanede kalırken. Birden fazla gecelik alın size tavsiyem. Hatta renkli olsunlar. Çünkü kanama vs de çok kötü görünebiliyor.
Bir de bebeğin odası İçin hiç telaş etme. Hep detay inan ki bazı şeyler. Hiç huzurunu bozma bunlar için.
Erkeklerin dünyası bizden çok farklı, belki onlar doğrusunu yapıyordur yumurta kapıya gelmeden bişey yapmayarak. Böylece hiç canlarını sıkmıyorlar
Biz kadınlar çok ayrıntıya girip kendimizi darlıyoruz.
canim benim esine benim bebek odamin resmini goster lutfen :)
sen tasiyip boyayamiyacagina bir gun halletsin ve sana supriz yapsin lutfen
Gecelik pijama dedigin nedir ki iki tıka bakar online dan .
isim de belki dogunca bebeginin yuzunu gorunce icinden gelir. Lutfen uzme kendini
kızzz fiyatlar nollmuş daha uygununu bulmaya calısayım ben. zeypba gördüm yarı fiyat nerdeyse :
cocuğun üstüne aldığım tek katlardan 4 tane örtü örtsem 120 tl yapıyo ahahaha ay güldüm
Valla cok haklisiniz.yillardir dogru duzgun bir magazaya gidip kiyafet bile almadim.sacimi bile evde kendisi kesiyo.cok fedakarlik yaptim ama calisayim dedigim zaman da adkiyeyi gosteriyo.cok zoruma gidiyor artik.
Bence sen strese girmişsin kuzum. Odası hazır olan 2-3 kişi var ki onlarında kıyafetleri yıkanıp ütülenmedi dha bildiğim kadarıyla herkes hala alışveriş derdinde hatta onda da ziyade grupta genel bi kasılma rahatsızlanma durumumuz olduğu için derdimiz önce sağlıık. Lütfen önce kendini ve çocugunun sağlıgını hepsi yavaş yavaş yol alır. Sıcakların varlığı hepimizin gününü mahvediyor çoğumuz nrdeyse ayıla bayıla geçiriyoruz günü. Daha dün kendime 1 tane hastane çıkışı alabildim onuda gezmeim lcwden alıp çıktım. 2. Nereye bakcam bilmiyorum bebeğin desen öyle daha 1 tane bile hastne çıkışı yok hevesle aldıgım ilk zamanlarda ki kıyafetler var 3-5 tane o kadar. Yalnız değilsiniz hepimiz öyleyiiz. Ben artık kendimde bebeğimde iyi olsunda eksik kalanı doğuncada tamamlarız modundayım. Bir de gerçekten psikolojimi yetişmeyecek hiç bir şey diye bozmak istemiyorum
bunu çocuk kafasına battaniyeyi yorganı çekip nefesini kesmesin diye söylüyorlar sanırım ben de o sekil denk geldim.
deneyimliler daha iyi cevap verir.
ben de genelde tulumla uyutacağım, o yüzden üzerine en fazla ince müslinler düşünüyorum, yorgan bile almayı düşünmüyorum şu aşamada :)
ama elbet böyle battaniyedir örtüdür ihtiyacımız olacak ya
Ahahaha sakın örtmeyin bebikleri annem beni ayağında sallarken kafama kadar örtü atıyormuş iyi boğulmamışım halen kışın yorgan altında yatıyorum ve uyumak için tek bacağımı sallarımuyku tulumu mis dediğin gibi müslin aldım ben 3-5 tane ama yorganda aldım karacada çok iyidi aldım attım kenara kalsın diye
Eğer elektrikli düşünürsen a101 e yeniden indirime gelecek kiwi marka 249 TL ben aldım kolumda denedim vakumu falan çok iyi
Çoğu yerde elektrikli daha iyi diye okudum çevremde herkeste elektrikli kullanmış bende onlara dayanarak aldım
Canim ben elektrikli aldim ama bunu da kesinlikle alin diyen cok var. Anladigim kadariyla ikisi baska amaclara hizmet ediyor. Bunun elektrikli kadar cekim gucu yok ama cocugu emziriyorsun diyelim diger gogsunden akan sutu topluyor ki o esnada da baya sut akiyormus. Mesela cocugu emzirirken diger gogsunu sagamazsin cunku elektrikliler ses cikariyor malum.
Benim fikrimce eger calismaya geri doneceksen elektrikli mantikli. Ama calismiyorsan bu yeterli azar azar toplar biriktirirsin sutleri acil durumlarda yetecek kadar cikmis olur.
Bende bu markadan alcam
Manuel almayı düşünüyorum şimdilik bebek 6 aylık olana kadsr işe dönmeyi düşünmüyorum ondan dolayı. Zaten bu ucuzdu hastane çantama atarım lazım olursa. Ya bide ben yeni alışverişe başladıgım için her şey zaten çok pahalııdedim onuda ihtiyaç olursa doğumdan sonra iyi bir elektrikli makine alırım dedim. Şimdiden beyni süt konusunda olumlu etkilemek gerekir amaa bakalım bebiş emecek mi süt olacak mıı bide bunlar var hiç kullanmadan rafa kaldırmak var bide
Bu sabah ve dün geldi canım doktoruma yazdım idrar tahlili ve nst istiyor 13.00 gibi gidicem yani şu belim kopuyor hissi düşündürüyor beni
Eveeettt merhaba güzel anne adayları. An itibariyle izne ayrılmış bulunmaktayım çok şükür. Darısı diğer çalışan annelerimize inşallah. Bugün kontrolde amniyon sıvısı sınırda çıktı benzer durumlar yaşayana oldu mu acaba
Sabir tasi olsa catlardiyat yatamiyor insan yuru yuruyemiyorum topuklarim agriyor agirliktan egilip kalkmayi zaten konusmuyorum 4 yasinda bir afacanin arkasindan butun gun oyuncak topluyorum zavali ben aksam olunca yemek bulasik ahhh ahh cocuksuz hamisler size sesleniyorum rahatmisiniz acaba
İnşallah, benim de en büyük umudum havaların serinleyecek olması... Sıcakta hem nefes darlığı çekmek, hem uyuyamamak çok yoruyor artık beni
Korkma canım ağırlığını göbeğine vermeyecek şekilde biraz yüksek yastıkta yatmayı dene
Kızlar sizin böyle aşağıya tekme olaylarınız nasıl oluyordu ya. Resmen çocuk aşağıyı tekmeliyor orda bi toplanıyor sonra geri düzeltiyor kendini her tekmesinde çişim geliyor gibi bi akıntı hissediyorum lavobaya gidiyorum hiç bir şey yok
Ben böyle sorulara pek cevap vermek istemiyorumama dayanamıcsm
Benim bebe cok hareketli olduğunda canımı çok acıtacak kadar hareketlendiğini genelde şekerim düşmüş oluyor. Şeker sorunum var zaten. O sırada Nabzı da 160 üstü oluyor. Evde de bakıyorum. Hemen çorba içiyorum biraz hafifliyor. Gün boyu genelde bu haldeyiz ama yerler daraldığı için 1 hafta öncesine göre bile benim de hareketler azalmış durumda.
Artık ben bazı şeyleri cok şiddetli hissetmemde rahim şeklinin etkili olduğuna iyice ikna oldum mesela.
Artık hareketlerin daha softlaşıp azalması normal diyorlar.
hareketleri hissetmesem bile resmen nefes alıp veriş sıklığını sırtını dayadığı kısımda dışarıdan görebiliyorum
Aha ben işte ben
notdefteri2_ kuzum gittin mi doktora ?
sen yakın zamanda idrar tahlili baktırdın mı ona da bi baktır bence.
Eylül annelerinde bulantı kusma durumunda idrar yolu enfeksiyonu çıkmış gayet mantıklı ihtimaller
Ayran ve su iç canım sıvı kaybı olmasın
Yavrum bol sıvı tüket öncelikle yarın da güzel haberlerle gel inş
Geçmiş olsun canım inşallah tertemiz sonuçlarla gelirsin yarın stres yüzünden olabilir sıkıntı yaşamıştın geçen hafta üzme kendini
Hanimlar huzursuz bacak sendromu yasayan var mi? Magnezyum da kullaniyorum ama geceleri uyuyamaz oldum..
Bir de 30. Hafta itibariyle guncel kullandiginiz destekler vitaminler neler?
Ben 6-7 tane vitamini ayri ayri içiyordum butun gun. Sonra doktor degistirdim o hic gerek yok tahlillerin normal sadece imom omega iç dedi.
Vitaminleri biraktiktan sonra başladı sanki bu huzursuz bacak.. kontrolde soyleyecegim bakalim olmazsa bir tahlil yaptirayim duruma gore en azindan demir ve b12 yi icmeye basliyim tekrar. Zaten elimde var hepsinden. Internette d vitamini ve demir eksikliğinden de olur yaziyor dogruysa
Kelimelerim tükendi artık
çok teşekkür ederim sana ve herkese tüm iyi niyetli sözleri ve dilekleri için. Allahım hepimizin içine ferahlık versin. Hem hala hamile olanlarımız hem de doğuran ve özellikle kavuşmayı bekleyen tüm annelerimizin sürecini kolaylaştırsın.
İnsan her yükü yüklenirim diyor da evlat işin içine girince çareler çaresiz gibi hissediyormuş
çok şükür ite kaka bu güne geldik neyseki.
Kuzum özel hastane yatış ücretleri uçmuş durumda bir de çok strese giriyorum. Devlete gitsem doğurtmaya kalkıyorlar onun stresi ayrı. Evde ilacımı alarak ve çoğunlukla sıvı beslenerek götürmeye çalışıyorum.
Ama evet yol cidden zorlamaya başladı arka koltuğa uzanmaya başladım artık.
Sancı aralıkları biraz uzadı ama bebek aşağıya inanılmaz itiyor biraz su gelir endişesi hakim
Hayırlısıyla inşallah kuzum benim. Artık evce çok sabırsızlandık. 35 i doldursak yavrumuzu kucağımızda alır hastaneden öyle çıkarız belki diye en azından umudumuz var.
Hedefimiz 3 Eylül inşallah
olabilir canim , ben dun biraz yurudum
kalin giyinmisim sicak basti , eve geldim tansiyonum tavanhavadan bile etkileniyorum
canim benim uzun surelerdir yuksek o yuzden hissetmem olcmedikce yuseldigini ama kusmak ve enseden gelen agri onemsenecek bir durum. yasadiklarin yuksek tansiyonun etkisi . sabah doktorunla gorus yada acil e git bence .
Merhaba arkadaşlar bu hafta çok güzel geçsindün hemoroid ten küçük bir operasyon geçirdim şimdilik inanılmaz bir sancısı vardı şükür atlatiyorum istirahat verdi Dr
Acı, turşu, baharat yasaken sevdiğim
Sağlık için uzak durucam artık ağzıma sürmem
Acil hastaneye gidin lutfen. 18/14 gibi bir sey cikmisti galiba. Tam hatirlayamiyorum. Ozellikle kucugun yuksek olmasi riskliymis. Normalde hic tansiyon problemim yoktu. Su anda tansiyonunuz yuksekse iyi hissetseniz bile acile gidin, ozellikle kadin doguma bakan acil varsa ona gidin.
Kızlar teşekkür ederim
Başka yazanlarda vardı ama alıntılayamamışım. Çok sağolunkafam pek yerinde değil sabahtan beri sayfadayım ancak tamamlayabildim okumaları.
Bir de Bu haftalarda sebepsiz kanama yaşayan oldu mu ?
Kendi doktorum tatilde, cumartesi muayene edebilecek.
Gece hastanede bakıldı ama sebebi bulunamadı. Kanama sonra Tekrarlamadı da.
Merhaba ben doğurdumSaat 23.28 de 3200 kilo 49 cm Gül bahar isimli prensesimi kucağıma aldım
Kızlar nedeni tamamen idrar yolu enfeksiyonummuş geçmeyen durumlarda hep bebek erken gelirmiş nst deyim şuan ciğer geliştirici iğne aşırı yaktı ne berbat can acıtıyormuş hiç sancım yok hissetmiyorum sadece kasılıyor karnım küvez olayı canımı çok sıktı altıma bez bağladılar okadar suyum geliyor doktor hep gelcek bikere patladı tutabildiğimiz kadar tutucaz ama 2-3 saat maksimum dedi
Doğdu kızım 2100 gram yanımda almadılar küveze eğer emince tıkanırsa alcaklarmış Allah hepinize nasip etsin gözümü alamıyorum ondan tansiyonum 18 e çıkmış ameliyathanede zor düşürmüşler
Çok şükür su gibi geldi geçti kızlar bide depend için söyliyim ilk gün taktırmıyorlar altıma bez bağladılar çünkü sezeryan sonrası çok kan geliyor 2. Günden sonra tak dediler bana
Günaydın kizlarr akıntı ve kasıklarda sancı bu hafta başlar mı? aramızda var mı? Bu durumu yaşayan
Herkese selam. Pek keyfim yok etiketleyen soran arkadaşlar kusura bakmayın lütfen. Kaç gündür oğlum entübe oldu, cumartesiden beri günler ağır çekim geçiyor. Onun normale dönmesini bekliyoruz bize dua edin.
8/5ama iyim bugun taburcu olucam serum ve dinlenme cok iyi geldi herseyin başi su su içmek lazim kana kana ki ben gunde 2l.rahat icen biriyim daha fazlasini nasil icicem bilmiyorum
Ben varım canım. Ben şimdi 32. haftayı bitirdim ama 37'ye kadar zorlayıp birinci dönemi kapatayım diyorum. Az ders aldım, bi hafta seminer zaten sonra üç hafta gidicem bakalım gidebilirsem.
Ben hamileyken vurulmak istemedim. Bu haftadan sonra da doğuma kadar vurdurmam sanırım bilimsel makaleler okuyup doktor tavsiyesi aldıgımdan bilgili oldugumda vs değil yanlıs anlasılmasın belki de cahillik yaptıgım onada bir şey diyemem ama içim rahat etmiyor
Anne covid oldugunda bebek emzirmede bebeğe antikor geçiyormuş diye yazılar okumuştum
Allah yardımcın olsun eğer olmaya karar verdiysen korkma zaten hamile oldugunu haftanı vs söylemişsindir vurmuyoruz derlerdi. Niyet hayır akıbet hayır olsun inşallah
Ben doktoruma sordum olabilirsin dedi oldum bir yan etkisini de görmedim, bebeğimin hareketleri vs hiç değişmedi aksine baya da hareketliydi
Ben 30. Haftada oldum hiç sorun yaşamadım bebek için de bir etkisi olmadı. Korkmayın belki ateş olabilir onun dışında kas ağrısı olabilir. İkisinde hasta olmaktan daha kolay atlatılıyor.
notdefteri2_ kuzum vuruldun mu covid aşısı
Ben raporlu idim. Biter bitmez aldim raporu.. Doktoruna sor analik izni icin geciktim diye .. normal iznim vardi ugrasmak istemedim. O zamanda calisir raporu almak gerekiyor cunku... ben direk calismaz aldım. Doktorumun calisani demesine gore 6 ayliga kadar oncelik sağlanıyor. Dogum izninden sonra kendi soktorum 1 kere rapor verecek soz verdi . O da 30 gunluk heyet . Bir tane de baskasindan alirim.etti mi sana 8 hafta ustune 2 ay... 3 aylik oluyor... o dogum oncesindeki 8 hafta belki bir belki 2 hafta kullanamicam onlar da dogum sonrasina sayilirsa isime yarar yani...Ucretsiz izne en azindan cikarsam 1 2 ayligina cikarim. Doktoruna bir de bakalim
Çok Çok haklısın.
Sakin kalıp bol su içip beslenmene dikkat etTansiyon takibini de yaparsın zaten
2 haftacık daha dayanırsın allahın izniyle strese girecek bir durum yok
Kuzum geçmiş olsun. Kusarken kaburga çatlatmak mümkün mü? Çok zorladığın için böyle acıyordur belki.
Merhaba büyük ihtimal bencede kas tutulması olmuştur çünkü aynı şeyi bende yaşıyorum
Ben omurilik ameliyatı olduktan 1 2 sene sonra sırtımın sag tarafında anlattığınız gibi giren ağrılar vardı hatta sağ bacağımı kaldırınca tak tak diye ses gelirdi o kısımdan. Hissediyordum da bi yere takılıyor gibi oluyordu sanki sırtımın o kısmı. Bende bisey oldu falan sandım meğer kas sertleşmesi olmuş. Sıcak su torbası ve krem vermişti tek iyi gelecek şey o diye. Şimdi agirlastikca o ağrılar tekrar başladı bıçak gibi saplanıyor. Doktora sordum hamilelikten dolayı kremde yasakmış. Sıcak su koyup eşiniz arada masaj yapsın ya da ilk duşa girin ondan sonra inşallah iyi gelir
Ve inanın doktorun dediğine göre kaburga ağrısı, çatlak kırık olarak omuriligin ağrısından çok çok betermiş. Yani muhtemelen çatlak olsa hani derler ya yerinizde duramazsınız diye o şekilde. Hiç endişelenmeyin darbe falan almadıkça catlak değildir içiniz ferah olsun, telaş yapmayın tansiyonunuzda yükselireğer sıcak su masaj biraz da olsun iyi geliyorsa muhtemelen kas sertleşmesidir
Benim tahmini görüşüm bence ani bi hareketle kasıldı, bendeki nasıl ortaya çıktı tam hatırlamıyorum ama ani hareketler, ya çok hareketsiz yaşam ya da çok hareketli yaşam tetikler demişti o zaman doktor. Yani herseyin ortası lazım
Bu zamana kadar kendimi çok yordugumda ortaya çıkar kesilirdi ama şu son 1 2 haftadır tekrar başladı ama fark şuan kesilmiyor sanırım sırta yük bindikce oluyor. Bende sırtıma duşta sıcak su tutuyorum anneme masaj yaptırıyorum biraz hafifliyor.
Benim doktora sorma sebebim omurilik ameliyatı olurken kaburgamda da yamukluk vardı o düzeltilmez mi diye sormuştum. Emin ol omurilik ağrısından daha beter olur onun kırılması demişti ki omurilik ağrısına çok zor dayanıyordum o yüzden dedim.
Insallah sizinki geçer evet hepsi yasak kas gevşetici kremler iyi geliyordu yine ama doktor son ayda hepsi yasak dedi bana da
Öksürürken eğilirken evet agri artıyor hatta otururken de sürekli var anca yatarsam biraz geçiyor sabaha hafifliyor öğlen tekrar artmaya başlıyor.
İnşallah yine bunun gibi basit bisey olsun kaburga desek biraz önde de ağrı hissedersiniz diye düşündüm İnşallah bir an önce geçersiz sık sık duşa da girin biraz sırtınızdan sadece sıcak su akıtın İnşallah hemen geçsin
Maalesef sarılığın son testinde yüksek çıktı fototerapi için küveze gircek 1 gün dua edin kızıma hemen iyileşsin
Evet işte 39 bitmiş olacak Diloşum.
Pek bekleyecek gibi durmuyor ama hayırlısı artık.
Bulantı ve kasılmalar beni yedi bitirdi be minnoşum, yorgun düştük ama ilerliyoruz çok şükür. Sen nasılsın yavrum her şey yolunda mı, neler oldu o iki haftada?
Prilamı doğuma kadar kullanacağım bebeğim kabullendim onu çoktan, ilacı alırsam bulantıdan kıvranıyorum ama bir gün almayı unutursam hem kıvranıyorum hem kusuyorum.
Gebeliğin böylesi kısmetmiş ne diyeyim ki?Az kaldı dayan.
Kusarken bütün vücudum kasılıyor o yüzden ilacı unutmamaya özen gösteriyorum yavrum belli ki sende o da işe yaramıyor.
Simdi hastenden aradilar. Sevgili kizim
sinirdaymis buyukluk olarak. haftada iki kere ultroson ve nst ye alcaklarmis beni.
aslinda kan akisi vs hep normal cikiyor ama tansiyon etkiliyormus.
birde bebek icin ozel bir uzmana gidicekmisim .
beni yakinda hastaneye yatirirlar gibi duruyor
aynen ya o konuda cok sansliyim
Ay anca yazabiliyorum kızlar çıktık çok şükür dua eden herkesdenn Allah razı olsunNeler yaşadım neler atlattım halen rüyadayım küvesteki hallerinemi yanımdayken tek başıma sudan çıkmış balık gibi ona bakma çabalarım mı uykusuzluğu saymıyorum bile 2 saatte 1 emzir üstüne mama ver gazını çıkar derken geriye 1 saat kalmıyordu ve halen uyuyamıyorum ama şuan sağlıklıya her şeye bedel
Ah canım annemde eşimde var ikiside çok şükür okadar yardımcıki şimdi annem kalkıyor kız bu gece hiç emmedi beni bende çok yorgunum kendimi sabah sağıp vericem ana gibisi yok bende uyanıyorum ama 4 günlük hastane macerası yüzünden bugece bütün yükü o aldı
Kocamda yardımcı ama erkek işte yavrum napıcak Nil e halen dokunamıyor kucağına verdim kımıldamıyor bi yerine bir şey olcak diyebizim öyle lükslerimiz yok
Canım benim doğum çok kolaydı suyum patladı ama hiç sancım olmadı ama sana tavsiyem stres yapma ben ameliyata çok saçma düşüncelerle girdim hep senaryo kafamda kötüydü doktor bizi çok korkuttun 18 tansiyon ne dediki benim hayatım boyunca 9/5 dir stres yapma demicem ama hep dua et ozaman rahatlıyorsun ben ayılınca Nil i görünce her şeye değmesini bırak hayatın o oluyormuş seninde bitecek sağsalim alcaksın bebeğini kucağına hep olumlu düşün
Canım sezeryan olacaksan hamile kulotu almanı tavsiye ederim, çünkü düşük bel kulodun lastikleri tam dikise denk geliyor rahatsız ediyor, hamile kulodu çok rahat oluyor.
Canım ben hamilelikten önce linkteki iç çamaşırının xl bedenini kullanıyordum hamilelikte de hala kullanıyorum oldukça büyük. xl den büyük bedenleri de varmış ben mağazada denk gelmedim hiç. Bence mağazaya git orda gözünle gör al tavsiye ederim çok rahat. Doğum sonrası yüksek bel mi rahat olur düşük mü bende bilmiyorum. Bu ürünün yüksek belide var ama öyle çokta yüksek değil göbeğe kadar çıkmıyor.
Cover Slip Külot 3'Lü Paket - Siyah - Penti
notdefteri2_ canım ben lcw kullanıyorum indirimdeydi aldığımda 3xl 4xl a kadar var bedenleri yüksek bel 9 aydır deforme olmadı sürekli kullanmama rağmen LCWaikiki.com
Ben kürtajda genel anestezi oldum kuzum ama 10 dk bir işlemdi tabi doğumla aynı olmaz uyanınca çok rahattım hiç yaşanmamış gibi oldu epidural kuzenim oldu bebeği görmek çok güzel ama his var diyor diş çekimi gibi his var ama acı hissetmiyorsun dedi
Evet canım en iyisi dua etmek valla ayrimlarini bile bilmiyorum hiç araştırmadım kendimi tanıyorum en korktuğum şeylerden biri ben ne akla hizmet hamile kaldım bilmiyorumacı esigim yüksek aslında psikolojik problemlerim var sanırsam
Kızlar
Pazartesi 36+2 de Güneşimiz doğuyor.
Doktor bebeğin başına dokunuyorum dedi.
Her an her şey olabilir, biz de riske atmak istemiyoruz diye bu şekilde karar almak zorunda kaldık. Minnoş 2700 gr inş 3 kg doğar
Aynen sapmalar çok oldugu için doktorlarda şaşırıyor bazen
Bendede var kuzum aramızda çok zaman yok 6 gün fark var bence bizim haftanın belirtisi bunlar.
Şekerin var mıydı seniin ? Strese girmişte olabilirsiin son zamanlardayız stres tansiyon vs yükseltir canım aman dikkat et
Alt sınır- üstt sınırın içinde dedi mi doktor ne diyor peki bu durumlara?
Canım haftan yazmıyır senin kaç haftalıksın
Canım bir acile gitsen tansiyon korkudan çıkar Nst çekerler en azından rahatlarsij
Allahım inşallah hiçbir şey olmadan gelirsin canim Rabbim yardimcin olsun
Doktordan geldiğim gibi yattım, yazamadım buraya. 2 gecedir uykusuzdum. İlk kez nst ye bağladılar, çocuk başta hareketsizdi, vurduk ettik hareketlendi, o zamana kadar kalbim duracaktı. Malesef tansiyon sorunum var, bir şans daha veriyorum yine çıkarsa tansiyon ilacı vericem dedi doktor, dün geceki gibi olursa beni ara acilde buluşalım dedi. Karnımdaki kasılmalar magnezyum içmediğim içinmiş. Kussan da içeceksin dedi. Hemeroidden çok kan kaybettiğim için ve demir ilacını almadığım için ve hiç bir şey yiyemediğim için de bağışıklığım düşmüş. 3 kilo daha vermişim. Her hafta gidiyoruz artık. Umarım bir daha yaşamam dün geceyi, nefes alamamak çok kötünotdefteri2_ doktor ne dedi canım
Bu korkular hiç geçmeyecek canım. Annelik ömür boyu hele Biz Türk kadınları. Aksi daha anormal öyle düşünmek lazım endişe etmemiz kaybetme korkusu yaşamamız çok normal çünkü onlar bizim parçamız. Hadi doğdu yetebilcek miyim ben vu çocuğa bakamıyorum eksik mi kaldı... Sonsuz sorgulamalar Allah bu duyguları boşuna vermiyor analık bu demek tam olarak buradaki herkes bu duyguları yaşıyor özellikle kaybetme ve yeterlilik duygusu Allah yardım ediyor bu endişeler onun bir gülümsemesi ile hafifliyor dünyaya sevgiyle merhametle bakmayı öğreniyorsun dünyayı anneler yönetsin diye boşuna demiyorlar bol bol yürüyüş ve zikirAh canım sagolasin söylediklerinde o kadar haklısın ki. Ama tabi hiç bi streste pat diye ortaya çıkmıyor, bu düşünceler vs. Herkeste bende yaşar mıyım düşüncesi olmasın mesela. Bende biraz kaybetme korkusu da var. Tabi bu duygularımın temeli var o yüzden. Cok detaylı anlatmak istemem ama ailemde 2 kişiyi kaybettim cok küçük yaşta onlarda çok gençti. Ee yıllar geçtikçe ekleniyor o duyguların üstüne. Evlat ne anaya ne babaya benziyor dedi geçende doğum yapan bi tanıdığım. Ondan sonra daha da etkilendim herhalde. Şuan daha tam anlamıyorum ama dogunca anlayacağız ya yetemezsem ya hasta olursa ya öyle olursa hep bu tarz korkular. Aslında bunlar çok normal ama işte tam ben bile anlatamıyorum çünkü ne hissedeceğimi kestiremiyorum. Şu son günlerimi cok yalnız gecirmesem iyi olacak haklısın gerçekten. Çok sagolasin canım konuştukça bile içim açılıyor
Allah razı olsun canım doğru diyorsun hangimiz düşünmüyoruz ki. Benimde sadece zaman azaldıkça stresim arttı sanırım. Bu duygular tabii ki çok çok normal tek isteğim lohusalikta da katlanarak devam etmemesi. Hersey dozunda iyi her zaman, fazlası da insanı tüketir hiç olmaması da zararlı. Bi bakmışız günler gelip geçecek bebisler büyüyecek Allahin izniyle. Doğumda da bol bol dua edeceğim sizlere kolayca kavuşun diye inşallahBu korkular hiç geçmeyecek canım. Annelik ömür boyu hele Biz Türk kadınları. Aksi daha anormal öyle düşünmek lazım endişe etmemiz kaybetme korkusu yaşamamız çok normal çünkü onlar bizim parçamız. Hadi doğdu yetebilcek miyim ben vu çocuğa bakamıyorum eksik mi kaldı... Sonsuz sorgulamalar Allah bu duyguları boşuna vermiyor analık bu demek tam olarak buradaki herkes bu duyguları yaşıyor özellikle kaybetme ve yeterlilik duygusu Allah yardım ediyor bu endişeler onun bir gülümsemesi ile hafifliyor dünyaya sevgiyle merhametle bakmayı öğreniyorsun dünyayı anneler yönetsin diye boşuna demiyorlar bol bol yürüyüş ve zikir
Çok geçmiş olsun iyi olmanıza çok sevindim kaçıncı haftadasınız? Magnezyumu sorgulamadan kullanmaya devam demekki...Doktordan geldiğim gibi yattım, yazamadım buraya. 2 gecedir uykusuzdum. İlk kez nst ye bağladılar, çocuk başta hareketsizdi, vurduk ettik hareketlendi, o zamana kadar kalbim duracaktı. Malesef tansiyon sorunum var, bir şans daha veriyorum yine çıkarsa tansiyon ilacı vericem dedi doktor, dün geceki gibi olursa beni ara acilde buluşalım dedi. Karnımdaki kasılmalar magnezyum içmediğim içinmiş. Kussan da içeceksin dedi. Hemeroidden çok kan kaybettiğim için ve demir ilacını almadığım için ve hiç bir şey yiyemediğim için de bağışıklığım düşmüş. 3 kilo daha vermişim. Her hafta gidiyoruz artık. Umarım bir daha yaşamam dün geceyi, nefes alamamak çok kötü
Çok ama çok geçmiş olsunDoktordan geldiğim gibi yattım, yazamadım buraya. 2 gecedir uykusuzdum. İlk kez nst ye bağladılar, çocuk başta hareketsizdi, vurduk ettik hareketlendi, o zamana kadar kalbim duracaktı. Malesef tansiyon sorunum var, bir şans daha veriyorum yine çıkarsa tansiyon ilacı vericem dedi doktor, dün geceki gibi olursa beni ara acilde buluşalım dedi. Karnımdaki kasılmalar magnezyum içmediğim içinmiş. Kussan da içeceksin dedi. Hemeroidden çok kan kaybettiğim için ve demir ilacını almadığım için ve hiç bir şey yiyemediğim için de bağışıklığım düşmüş. 3 kilo daha vermişim. Her hafta gidiyoruz artık. Umarım bir daha yaşamam dün geceyi, nefes alamamak çok kötü
Herkes birbirine dua ederse kolaylıkla doğururuz zincir oluşturalımAllah razı olsun canım doğru diyorsun hangimiz düşünmüyoruz ki. Benimde sadece zaman azaldıkça stresim arttı sanırım. Bu duygular tabii ki çok çok normal tek isteğim lohusalikta da katlanarak devam etmemesi. Hersey dozunda iyi her zaman, fazlası da insanı tüketir hiç olmaması da zararlı. Bi bakmışız günler gelip geçecek bebisler büyüyecek Allahin izniyle. Doğumda da bol bol dua edeceğim sizlere kolayca kavuşun diye inşallah
onu kucağına alıyorsun korku sevinc her duyguyu deli gbi yaşıyorsun. biran kedi yavrusumu diyorsuninşallah al evıne götr dicekleri zmnın yakın olur
Canım doruk kuş iyi, Allah’a şükür 20cc beslenmeye başladı 2 saatte birCnm okuyamadım doruk nasıl ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?