2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Benden de bi ayak gelecek sözz bu stresle kayıp gitmezsem şaka bi yana sözümüz olsun hemen diğer arkadaşlarda dogurayim diyecek kiskandiracagiz

Hepinizin yerine öpeceğim oğluşu gerçi içimde endişe de var o kadar ufak ki nasıl dokunacağım içimde deli korkular da var
Sağolun gerçekten
-Sunshine bugün yazmıştı anne olunca içinden farklı bir güç geliyor basket topu gibi çeviriyorum cocuğu diye iç güdülerine güven sadece canım beniim emin ol o kadar rahat olacaksın ki

-Sunshine bugün yazmıştı anne olunca içinden farklı bir güç geliyor basket topu gibi çeviriyorum cocuğu diye iç güdülerine güven sadece canım beniim emin ol o kadar rahat olacaksın ki
zamanla ben de öyle yapacağıma eminim de şimdi hem ufak hem zayıf o Yüzden de tedirginim bakalım nasıl bir deneyim olacak inşallah herşey güzel geçer
-Sunshine ım bugün eve çıkacaktı daha yazmadı dimi?

Canım ben biraz stresimi azalttım .
Günde bir yumurta peynir domates salatalık
Bir avuç badem kavrulmamis ceviz
Muz ve süt
Akşam baklagil (baklagil, kuru fasulye )
Ya da et bazen sebze yemeği
Canım birde meyve
Bunlardan yemeye calisiyorum
Birde sakinlestim bende üç hafta hiç kilo almamıştı .

Ne güzel bu haftaya kadar gelmişsin doktor sana da demismiydi peki erken doğar diye? Bana 3.derece yoğun bakım olan bir yerde doğum yapman gerekir gelişmedigini gördüğümüz an alınması gerekli dedi. Acaba senin gibi 38 39 a gelsem yine de alır mi ki yoğun bakıma?

bakalım yrn bnde anestezi dr. u görecek pazartesi için saat belirliycekler, bizde suan bşka hastanede oğlum için yatıyoruz cok sukur atesı azaldı..ama bn inanın doğumu daha dusunemıyırum utanmasam eşime ağlıcam sen neden yapmıosun dıye. okul heyacanımızda yenı başladı, daha ailem uzaktan gelecek hazırlık var. cok yorucu çok

onun rahatlığı var zaten
Gerçi bizim Hemşireler biraz cins bir tanesi hariç bakalım gerçekten düzgün yönlendirecekler mi yoksa gene içgüdüsel mi hareket edeceğiz
onu kucağına alıyorsun korku sevinc her duyguyu deli gbi yaşıyorsun. biran kedi yavrusumu diyorsun inşallah al evıne götr dicekleri zmnın yakın olur

Canım benim gelişim geriliği sonradan çıktı kuzenimde senin olduğun haftalarda demişlerdi o son haftalara geldi ama bence sen yine de araştır olur mu şehir hastanelerinde hangisi iyi yeni doğan bakımı inşallah tabi ki gerek kalmasın zamanında gelsin ama önlemini al .

Her şeyin üstesinden geleceksiniz minik paşayla

Taburcu olacaklarını yazmıstı yanlıs hatırlamıyorsam bende.
Allah yardımcın olsun canım benim. Oğlunada çok geçmiş olsun strese girme şurda az günün kaldı inşallah sağ salim al kucağına da hepsi gelip geçer

amiin inşallah, hayırlısıyla hepimiz kucağımıza bir alsaydık

Benim bir sorum var ,
Simdi benim bulantim veya kusmam su sekilde oluyor ,
bir gegirme istedigi geliyor ama boyle cok siddetli, gegirirken de yediklerim cikiyor.
Acaba benim bir mide rahatsizligim mi var ? Benzer bir durum yasayan var mi ?

Şeker yüklemesi yaptırıyorum kusucam şuan

Bende böyle bi hayat istiyorum

Arkadaşlar kullanan var mı şu hamile yastıkları işe yarıyormu?

sagolun, kalp krizinden dolayı. 30 yasındayım oğlum 2.5 yaşında ve hamileyim.

Alanya'da yaşıyorum bugün öğle saatlerinde dışarıdaydım . Eve zor attım kendimi . Atletim su içinde kalmıştı, sıcak tüm enerjimi çekti başıma vurdu resmen

Bilmiyorum daha önce hiç gitmedim . Aslında herşey dahil değilde pansiyon daha mantıklı. Dışarıda içinize sinen yerde yemek yersiniz. Ama havuz falan için otel güzel olur

Bende normaldede var o. Ah şoyle derin bi maswj ve kutletmeyi ne cok isterdim.

Ben hayatta gidemem valla arabada bir kaç saat sonra aşırı ağrılarım oluyor . Sıcak başımı döndürüyor

Şöyle oluyor canım kasıklarima ağrı giriyor . Kaç saat yolculuk yapacaksın ? Doktorunla konuş istersen canım

Ayy bende bugün bim e gittim oda ne pandalı mevresimmve anne yanı yatağı bitmemiş aldım hemen bismillah dedim bakalım

Evet bir ay sonraya verdi ikinci dozu diğerlerinide yazdı bir kağıda toplam 5 tane yanlış hatırlamıyorsam

Lcw den almıştım ben 2 tane hamile mayosu canım. Hatta çok beğendim tatilde fiyat performans, kuruması 10/10du.

Günaydın bebeklerim.
Gece bacaklarıma öyle kramplar girdi ki ayaklarımı yere bastığımda hala canım yanıyor.
Tam da bugün spora başlayacaktım, tühh.

Hayır canım 2. Nin sınırı 180 e kadar doktorun ona göre konuşmuş benimde 141 çıktı

Gün içinde uyuklarsam ve yorulmamış olursam ben de uyuyamama yaşıyorum. Fakaat gebelikte günlük normal tempomda hareket ettiğimde geceleri 8 saat kesintisiz uyurum ama mesanem izin vermiyor

Ben 2-3 saatte bir uyaniyorum malesef ama bu sabah sag a yatmisim diye resmen tekmelenerek uyandirildim kizim tarafin dan simdiden elinden oynatiyor beni valla

İçinde varsa git tabii tatile ama bunun maalesef bir çözümü yok, bu pis hastalığın nerede geçeceği belli değil. Ben 7 ay önce geçirdim umarım hamilelikte geçirmeyiz, zor ya

Buda göbüşümüz

Selamlarr
Plesanta icin ayri detayli bir ultrosona geldim. Sabah sabah bir suru su ictim, midem cok kotu

Sizde durumlar nasil kizlar ?

Kuzum çok benzer modeli mangoda var şuan indirimde 159 tlye aldım siyahını. Sarısı ve turuncusuda vardı. Bir bak istersen

Kızlar ben ve eşim kovid olduk 3 asili olmamiza ragmen baya zor geciyor bikac gundur mahvolduk dikkat edin sizde vakalar her yerde artmiş..

Detaylı yorum yapmadı ama iri bebek iyi değildir dedi riskleri olabilir böyle giderse dedi. Meyve yeme karpuz yeme dedi, hicbirsey yeme dedi aç nasıl gezeyim yaa

E bebekte baby plus markası var canım ona bakcam bende. 150-170 lira bi fiyatı vardı

Bende pazartesi tetenoz oldum o günden beri hareketini hissetmedim iki gündür içim içimi yiyordu ama bu sabah etti. Tetenozdan mıydı benimkide acaba

Kızlar eşim covid pozitif

yaa inanmıcaksnz ama bnmde kasıklarım bir ağrıo ki hatta şimdi iş yerinde ara verdim baya baya sancı gibi giriyor sanırım üşüttüm.şimdi dr. a gitsem yaa yine mi sen dicek

herkese merhabalar, özel ebe ile anlaşmayı düşünen veya bilgisi olan var mı acaba?

Teşekkür ederim kuzuşum, evdeyim karantina sürecimiz başladı dün.

Sağ ol mavişim, amin inşallah.
Çok ağır geçiyorum hem de.

Evet bebeğim. Sen de yaptırmış mıydın?

Bugun kimse çise kalkmamis galiba sessiz buralar

ben yapmadim ya , birer kutu aldim bir kac numara o kadar .
Kuzenimin cocuguna ne prima ne molfix iyi geldi , A 101 bezi kullandilar

Kesinlikle mantıklı.Kiyafete harcadigim paraya yazık oldu wala.Bebegim giysi düşmanı.Elimse kıyafet görünce kriz geçirio.Hepsi elimde patladı.Simdiki aklım olsa beze ve mamaya yatırım yapardım wala.

Zibinin ustune tulum ya da body giyecekleri icin bence kisa kollu sifir kollu olmasinda sorun yok. Ama tabi tecrubeli analar daha iyi bilir

Duygusal oğlan seninki vesselam :)
Bizimki de çok dertli bir Bekir. Eli boyuna kafasının yanında düşünüyor da düşünüyor :)
Eki Görüntüle 3105697

valla minnoşum ben de anlamadım yani...
herkes işine geldiği gibi davranıyor.
sağolasın minnoş atlatacağız inşallah. herkesin başına geliyor maalesef.
trajikomik yanı 2 bucuk senedir hiç yakalanmadım :)

yok hayır su gibi renkli olsa korkmıcam. dr antibiotk bile yazmıcaktı su iç yeterli dıo ama bnm karnmn içi yara dökmüş gbi, lavabo yaparken resmen acı cekiyorum.

Bebeğe etkisi olmaz canım biliyosun beynimizin oyunu bu istedğin kadar kalbin çarpsın nefes alamıyo değilsin öyle sanıyosun sadece benim sebebi biliyorum doğum korkusu sardı yaklaştıkça ondan oldu

Evet bende Demir hapını en son içiyorum aralarında 2 saat olmalı Kramp kesici mucize gibi bu hap

Benim eşim de iddiada parayı kaybedince giderlere karışma falan dedi. Gurur yaptı. Peki o birikimle alınan ev kimin adına olacak. Sırf birikim mi yapıyorsunuz aman kendinize de harcayın arada sırada

Suyu içen ben, hıçkıran bebek.

P pohpoh86
Cevapları okurken +alıntı ya tıklaya tıklaya okuyoruuuz
Cevap yazacağımız zaman da, alıntıları ekleye tıklayıp ekliyoruz. ondan sonra cevap yazmaya devam ediyoruz. Bi kurcalayın

Senin şu uykuyu acilen düzeltmen lazım
dene bakalım bdv de turla biraz

Şu bahsettiğiniz bütçe yönetimi acayip mantıklı geldi. Belki maaşımdan da biraz harcardım sadece Ay devlete bi geçsem de şöyle birikim yapsam şöyle harcasam.

Bende daha almadıım. Lcw de bi model beğendim sabahlık, bide kalın askılı gecelik güzel beğendim de ama almadım daha

Bunlar çok hoşuma gitti benim ama elbise olarakta ek tercih edilebilir sezeryan durumunda daha rahat olabilir

Ben efford marka bu seyi aldım pijama gecelik sabahlık komple gri

notdefteri2_ bende bunları aldım canım Kuzenim bir tane daha elbise model al o daha rahat oluyor dedi koyu renk bir elbise daha alacağım

Ben bugün bu takımı aldım canım, sanki sayfadan biri daha almıştı. Penti de indirim var bakmanı öneririm bir tanede uzun kollu alacağım.

O bende de oluyor yatarken sorun yok ayağı kalkayım ordan bir şey çıkcak gibi bide birkere çişimi yapıyordum altıma

Aman lohusalik depresyonu da bizi bulmasin sakınnnn ilkinde yasamistim cok zorr ama demirim de dusmus o zaman beni mahvetmisti. Allah tan simdj vitaminlerim kontrol altinda.Bebislerimiz de kolaylikla saglikla gelsinnnn

Kızlar pentide indirim var doğum için 2 tane sabahlık, bir pijama altı, bir askılı pijama üstü, bir askılı gecelik aldım toplam 5 parça 245 lira tuttu. Siz de bir bakın isterseniz stoklar baya azdı

Bu alt nasil penye mi?

Şuan çok daha iyiyim canım bugün bisey var herkesi vurdu

Senin mesajlarını kaçırdım arada inşallah iyisindir

Ben en çok kitap ve oyuncağa ağırlık vereceğim kişisel bilişsel motor gelişimi için

Güle güle giy tatlım

seninki yine cingirak al diyor benimki çocuk bununla şaş beş olur diyor bende çıngıraklı çorapla eldiven alacağım çok ilgilerini çekiyor bir bak istersen .
Etkinlik kutularindan atarsan sevinirim

Hışırtılı kitap aldinmi .Yarım saat oyalıyor diyorlar
Bunlar benim listem tuvalet eğitimli olanı bilr alacağım benim daha çok hoşuma gitti

Aynalı kitapta al

Günaydın kızlar yine uykusuz işe gidiyorum

Merhaba arkadaslar bebisleriniz kac kilo , ve anne karnındaki bebege nasil kilo aldırabiliriz

Çok ani tansiyonun mu düşüyor? Doktor ne diyor bu duruma hiç konuştun mu ?

Hep haşlanmışmı tüketiyorsun ben bıktımda tek yumurtayi çırpıp Omlet gibi yapıyorum sonra arasına peynir domates maydonoz dereotu katıp yiyorum bıktım yoksa

@Birbasak kuzum sen haber alabildin mi sunshine dan ?

@papatyaozu ve notdefteri2_ bende demir li vitamin kullanmayi biraktim son iki aydir. o kdr cok midem bulaniyordu ki , hicbirsey yiyemiyordum .
bir de cinko cok beni mahfediyor.
daha sade icerikli bir vitamine gecince rahatladim.

Sağol canım sana da çok geçmiş olsun. İshalde yaptımı beni ishalde yapmıştı. Evet benim ilacım da buydu canım ama ölüyorum sanmıştım heralde ya ilaç ağır ya biz hassas yapıya sahibiz.

2. Günü bu şekilde oldum ben. Valla bir kutu bitirdiysen sana helal olsun gerçekten şimdi iyisin dimi

Stresten girmiştir kuzum sancı bişey olmamıştır korkma Ağlama lütfen şuan tüm hislerini bebişinde hissediyor onu düşün ve sakin kalmaya çalış

Haber ver muhakkak canım

İyi misin canım?

Aşağıda mi hissediyorsun canım hareketleri, sen bol bol dinlen bakalım bi durum değişecek mi

Annesi Senin minik büyüme atağında

Korkma kuzum arada benimde aşırı hareketli oluyor, büyüme atakları sanırım bunlar İnşallah bu sabah huzurlu ve sakin başlarsın güne çok stres yaptın bu ara, mutlu bir hafta sonu geçirirsin inşallah

Evet ben de 3 dozumu oldum ancak yine de yakalandim. Tesekkur ederim ben de yarindan itibaren toparlamayi umuyorum

İnşallah canım biliyorum iyi olacak ama özledim de oğlumu, o yüzden ekstra olarak huzursuzum bugün amin inşallah Allah razı olsun

Sağol canım benim iyi ki varsınız

kızzz fiyatlar nollmuş daha uygununu bulmaya calısayım ben. zeypba gördüm yarı fiyat nerdeyse :
cocuğun üstüne aldığım tek katlardan 4 tane örtü örtsem 120 tl yapıyo ahahaha ay güldüm

Valla cok haklisiniz.yillardir dogru duzgun bir magazaya gidip kiyafet bile almadim.sacimi bile evde kendisi kesiyo.cok fedakarlik yaptim ama calisayim dedigim zaman da adkiyeyi gosteriyo.cok zoruma gidiyor artik.

Eğer elektrikli düşünürsen a101 e yeniden indirime gelecek kiwi marka 249 TL ben aldım kolumda denedim vakumu falan çok iyi

Çoğu yerde elektrikli daha iyi diye okudum çevremde herkeste elektrikli kullanmış bende onlara dayanarak aldım

Bende bu markadan alcam

Bu sabah ve dün geldi canım doktoruma yazdım idrar tahlili ve nst istiyor 13.00 gibi gidicem yani şu belim kopuyor hissi düşündürüyor beni

İnşallah, benim de en büyük umudum havaların serinleyecek olması... Sıcakta hem nefes darlığı çekmek, hem uyuyamamak çok yoruyor artık beni

Korkma canım ağırlığını göbeğine vermeyecek şekilde biraz yüksek yastıkta yatmayı dene

Ayran ve su iç canım sıvı kaybı olmasın

Yavrum bol sıvı tüket öncelikle yarın da güzel haberlerle gel inş

Geçmiş olsun canım inşallah tertemiz sonuçlarla gelirsin yarın stres yüzünden olabilir sıkıntı yaşamıştın geçen hafta üzme kendini

Hanimlar huzursuz bacak sendromu yasayan var mi? Magnezyum da kullaniyorum ama geceleri uyuyamaz oldum..

Bir de 30. Hafta itibariyle guncel kullandiginiz destekler vitaminler neler?

olabilir canim , ben dun biraz yurudum
kalin giyinmisim sicak basti , eve geldim tansiyonum tavan havadan bile etkileniyorum

canim benim uzun surelerdir yuksek o yuzden hissetmem olcmedikce yuseldigini ama kusmak ve enseden gelen agri onemsenecek bir durum. yasadiklarin yuksek tansiyonun etkisi . sabah doktorunla gorus yada acil e git bence .

Merhaba ben doğurdum Saat 23.28 de 3200 kilo 49 cm Gül bahar isimli prensesimi kucağıma aldım

Çok şükür su gibi geldi geçti kızlar bide depend için söyliyim ilk gün taktırmıyorlar altıma bez bağladılar çünkü sezeryan sonrası çok kan geliyor 2. Günden sonra tak dediler bana

Günaydın kizlarr akıntı ve kasıklarda sancı bu hafta başlar mı? aramızda var mı? Bu durumu yaşayan

Herkese selam. Pek keyfim yok etiketleyen soran arkadaşlar kusura bakmayın lütfen. Kaç gündür oğlum entübe oldu, cumartesiden beri günler ağır çekim geçiyor. Onun normale dönmesini bekliyoruz bize dua edin.

8/5ama iyim bugun taburcu olucam serum ve dinlenme cok iyi geldi herseyin başi su su içmek lazim kana kana ki ben gunde 2l.rahat icen biriyim daha fazlasini nasil icicem bilmiyorum

Ben varım canım. Ben şimdi 32. haftayı bitirdim ama 37'ye kadar zorlayıp birinci dönemi kapatayım diyorum. Az ders aldım, bi hafta seminer zaten sonra üç hafta gidicem bakalım gidebilirsem.

Anne covid oldugunda bebek emzirmede bebeğe antikor geçiyormuş diye yazılar okumuştum

Allah yardımcın olsun eğer olmaya karar verdiysen korkma zaten hamile oldugunu haftanı vs söylemişsindir vurmuyoruz derlerdi. Niyet hayır akıbet hayır olsun inşallah

Ben doktoruma sordum olabilirsin dedi oldum bir yan etkisini de görmedim, bebeğimin hareketleri vs hiç değişmedi aksine baya da hareketliydi

Ben 30. Haftada oldum hiç sorun yaşamadım bebek için de bir etkisi olmadı. Korkmayın belki ateş olabilir onun dışında kas ağrısı olabilir. İkisinde hasta olmaktan daha kolay atlatılıyor.

notdefteri2_ kuzum vuruldun mu covid aşısı

Maalesef sarılığın son testinde yüksek çıktı fototerapi için küveze gircek 1 gün dua edin kızıma hemen iyileşsin

aynen ya o konuda cok sansliyim

Canım sezeryan olacaksan hamile kulotu almanı tavsiye ederim, çünkü düşük bel kulodun lastikleri tam dikise denk geliyor rahatsız ediyor, hamile kulodu çok rahat oluyor.

notdefteri2_ canım ben lcw kullanıyorum indirimdeydi aldığımda 3xl 4xl a kadar var bedenleri yüksek bel 9 aydır deforme olmadı sürekli kullanmama rağmen LCWaikiki.com

Canım bir acile gitsen tansiyon korkudan çıkar Nst çekerler en azından rahatlarsij

Allahım inşallah hiçbir şey olmadan gelirsin canim Rabbim yardimcin olsun

Doktordan geldiğim gibi yattım, yazamadım buraya. 2 gecedir uykusuzdum. İlk kez nst ye bağladılar, çocuk başta hareketsizdi, vurduk ettik hareketlendi, o zamana kadar kalbim duracaktı. Malesef tansiyon sorunum var, bir şans daha veriyorum yine çıkarsa tansiyon ilacı vericem dedi doktor, dün geceki gibi olursa beni ara acilde buluşalım dedi. Karnımdaki kasılmalar magnezyum içmediğim içinmiş. Kussan da içeceksin dedi. Hemeroidden çok kan kaybettiğim için ve demir ilacını almadığım için ve hiç bir şey yiyemediğim için de bağışıklığım düşmüş. 3 kilo daha vermişim. Her hafta gidiyoruz artık. Umarım bir daha yaşamam dün geceyi, nefes alamamak çok kötü

Bu korkular hiç geçmeyecek canım. Annelik ömür boyu hele Biz Türk kadınları. Aksi daha anormal öyle düşünmek lazım endişe etmemiz kaybetme korkusu yaşamamız çok normal çünkü onlar bizim parçamız. Hadi doğdu yetebilcek miyim ben vu çocuğa bakamıyorum eksik mi kaldı... Sonsuz sorgulamalar Allah bu duyguları boşuna vermiyor analık bu demek tam olarak buradaki herkes bu duyguları yaşıyor özellikle kaybetme ve yeterlilik duygusu Allah yardım ediyor bu endişeler onun bir gülümsemesi ile hafifliyor dünyaya sevgiyle merhametle bakmayı öğreniyorsun dünyayı anneler yönetsin diye boşuna demiyorlar bol bol yürüyüş ve zikir

Allah razı olsun canım doğru diyorsun hangimiz düşünmüyoruz ki. Benimde sadece zaman azaldıkça stresim arttı sanırım. Bu duygular tabii ki çok çok normal tek isteğim lohusalikta da katlanarak devam etmemesi. Hersey dozunda iyi her zaman, fazlası da insanı tüketir hiç olmaması da zararlı. Bi bakmışız günler gelip geçecek bebisler büyüyecek Allahin izniyle. Doğumda da bol bol dua edeceğim sizlere kolayca kavuşun diye inşallah

Çok geçmiş olsun iyi olmanıza çok sevindim kaçıncı haftadasınız? Magnezyumu sorgulamadan kullanmaya devam demekki...

Çok ama çok geçmiş olsun kan değerleri 10un altına düştüğü an serum olarak takviye veriyorlar, bende öyle oldu o yönden endişe etme hiç mide bulantin daha devam ediyor değil mi bildiğim kadarıyla? Kilo vermek daha çok seni yorar yıpratır kendine dikkat etmeye çalış az yiyebiliyorsan bile faydalı kilonu koruyabilecek şeyler yersen iyi olur. Bunu deneme yanılma yöntemiyle kendin bulabilirsin ne mideni bulandırıyor ne bulandırmıyor diye. Et yiyebiliyor musun bilmiyorum ama kızların dediği kıymalı yumurta gerçekten faydalı olabilir. Hiç böyle şeyler yiyemiyorsan bile özellikle yumurta insana ağır geliyor, bakliyatlar et tuketmeyenler için bebise çok faydalıymış. Sade olarak tüketebilirsin belki. Bu mide bulantısı için mide koruyucu içsen bi faydası olur mu acaba aklıma da o geldi

Herkes birbirine dua ederse kolaylıkla doğururuz zincir oluşturalım lohusalıkta da duyguların arşa çıkar o da normal içinde kalmasın zaten bol bol ağla ben çok ağlamıştım. Hatta hem bebeğimi emzirip hem ağlıyordum tekken. Kimse anlamıyor gibi geliyordu anlayamazlarmış zaten.

onu kucağına alıyorsun korku sevinc her duyguyu deli gbi yaşıyorsun. biran kedi yavrusumu diyorsun inşallah al evıne götr dicekleri zmnın yakın olur
Ayyy çok korkuyorummmm nasıl bir duygu karmaşası olacak acaba
İnşallah canım şu an bütün duygularım o kadar karışık ki.

Cnm okuyamadım doruk nasıl ?
Canım doruk kuş iyi, Allah’a şükür 20cc beslenmeye başladı 2 saatte bir entübeden de ayrıldı. Doktorumuz cuma günü kanguru bakımı yapılacak dedi. Bol bişeyler giy gel deyince havalara uçtum kanguru bakımı aşağıdaki gibidir cuma günü biz temsili
Sen nasılsın? Nil kızımız nasıl?

Eklentiler

• DDE2E1F9-6DF2-45B3-8C79-D472951E7DEB.webp
    8,6 KB · Görüntüleme: 91
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…