- 10 Mayıs 2014
- 3.082
- 3.141
- 333
- 33
Ayrı ayrı süt poletlerine koymaktan başka çare yok gibi süt konusundaKızlar size bir sorum var özellikle iş hayatına dönecek olanlara.
Malesef ki ben dönmek durumundayım.
Şu aşamada süt olduğu İçin ben fazla geleni muhafaza etmeye başladım.
Dolaba koyuyorum ama mochi ile sağıyorum damlayarak ne kadar çıkarsa, elektrikli pompa kullanmıyorum şuan için.
Katıldığım eğitimde eğer bebeğinizin yanında olacaksanız gece gündüz sağlığınız sütleri birleştirip verebilirsiniz ama eğer olmayacaksanız ( işe dönecekseniz ve sütü başkası verecekse) Sağlığınız saate göre vermeniz gerek diyordu. E öyle olunca da az az bir sürü süt olacak nasıl saklayacağım şimdiden baya yer işgal ediyor.
Şimdi benim dolapta epey süt oldu bile. Hiç denemedim belki de bebek dönüp çözülen sütü almayacak, almayanlar oluyormuş ama;
1- bu kadar önceden depolamaya gerek var mı? Depolamasam boşa gidecek yarın öbür gün süt sıkıntısı çekmeyeceğimin garantisi yok. Depolasam şimdiden bile epey yer kapladı ve gece gündüze dikkat etmekle birlikte saat hesabına girmemiştim şu zamana kadar 3-4 saat içinde saydıklarımı tek kapta birleştirip koyuyordum.
2-mochiyi nasıl dezenfekte ediyorsunuz?
3-iş hayatına dönecek var mı gelsin sarılalım..
Ben mesela bi sağıyorum önüne buzdolabına koyuyorum, atıyorum 3 saat sonra sağdığımı da dolapta aynı ısıya gelene kadar birleştirip poşete koyup buzluğa atıyorum. Çok uzun süre bekletmiyorum ama yine de içim çok rahat değil tam doğru cevabı bulamadım.Ayrı ayrı süt poletlerine koymaktan başka çare yok gibi süt konusundaama oda sıcaklığında 3 saat dolapta 3 gün buzlukta 3 ay saklanıyor diye biliyorum onu göz önüne al olurmu :)
Gerçrkten işe dönecek olmak insanı mahvediyor. Ben sanırım istifa edeceğim seneye oğlumda 1. sınıf olucak zaten ilgiye ihtiyacı var. Oğlum 11 aylıkken işe başlamak çok zor gelmişti ki şuan kızımı da aynı şekilde bırakmak istemiyorum zaten bakıcak kimse de yok artık bakanlar bakmıyor:) kreşe veremem küçücükben muhtemelen kariyerine evde devam edicem inşallah
Ben her gün içiyorum da fayda etmiyor hayır çıkarmıyor desem çıkarıyor da bu kadar gaz nasıl birikiyor anlamıyorum babası diyor ki bu kadar gaz normal değil kesin gaz damlasından dolayı oldu kızına laf da söyletmezBen de birkaç kere denedim 30 CC anca çıktı o da her seferinde değil. Deniyorum, çıkmayınca moralim bozuluyor. Bir de bebek kilo almamış, acaba yetmiyor mu diyorum
Ben de çok stresliyim besleme konusunda, benimki de kilo almamış.O kadar üzüldüm ki, sürekli emziriyorum halbuki anlayamıyorum neden böyle oluyor
Rezeneyi ben kendim içiyorum canım, bebeklere verilmesi uygun olmayabiliyor diye okumuştum çünkü. Gaz sancısı çok fena ya hele güzel güzel emen bebişler aniden bacaklarını çekip yüzünü ekşitip haykırarak ağlamaya başlayınca çok çaresiz kalıyor insan. Benim de ağlayasım geliyor
Aslında bekleyip süt biriksin demek pek doğru değilmiş, süt bebek çektikçe akıyormuş belki de o yüzdendir canım. Ama sağsak da bir köşede kalsa elimizin altında ne kadar güven verici olurdu
Tabii ki rahatlatıcaksın annesi çalışıyorsan bebeğin için güzel gelecek ihtiyaçlarını karşılamak için sonuçta. Kendini üzme. Ama kızım yoğunbakımda yatarken ordaki hemşireler sakın süt birleştirmeyin ayrı ayrı poşetleyin demişti o sebeple öyle dedim canım ben.Ben mesela bi sağıyorum önüne buzdolabına koyuyorum, atıyorum 3 saat sonra sağdığımı da dolapta aynı ısıya gelene kadar birleştirip poşete koyup buzluğa atıyorum. Çok uzun süre bekletmiyorum ama yine de içim çok rahat değil tam doğru cevabı bulamadım.
Benim de 3 aylık olmuş olcak başlarken 1 aynı 41. Haftaya kadar beklerken kullanmış oldum malesef. Bizim evden çalışma imkanınız var haftanın 2 günü eşer kaldırmazlarsa, o sebeple aslında ücretsiz almak istemiyorum. Bir de işimin niteliği gereği dönmem gerek. Bunla ilgili vir eğitime katılmıştım işe geri dönen anneler daha mutlu oluyor diyordu ama tartışılır tabi, şuan ben hiç öyle hissetmiyorum mesela:)
Bir de süt izni olacak 1 yaşına kadar eve 4’te geleceğim. Öyle böyle düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum..
Benim kızda da çok gaz oluyor, ya memeyi doğru tutamıyor bir türlü ya da ben tutturamıyorum aslında hep aynı pozisyonda tutuyorum bazen tutuyor ama çoğunlukla tutamıyor, yanlış pozisyon da gaz yutmalarına neden oluyor napıcam bilmiyorum meme ucumu damağıyla çiğniyor resmen inanılmaz yanıyor canımBen her gün içiyorum da fayda etmiyor hayır çıkarmıyor desem çıkarıyor da bu kadar gaz nasıl birikiyor anlamıyorum babası diyor ki bu kadar gaz normal değil kesin gaz damlasından dolayı oldu kızına laf da söyletmez
ayy hadi insallah , guzel haberlerini bekliyoruz canim benimDoruk’u rop muayenesine indirdiler şimdi, herşey inşallah yolunda giderse oğluşum yarın taburcu dedi doktorumuz.
Oouuuyy hayırlı olsun canımMerhabalar, çok şükür bende kavuştum bebeğime. Sizinle paylaşmak istedim
hayirli olsun kizlarsaglikli anali babali omurleri olsun yavrularinizin
ayy hadi insallah , guzel haberlerini bekliyoruz canim benim
Yine birleştirebilirsiniz bence benim yapmışlığım var daha önce, bi sorun olmuyor ikisi de anne sütü ikisi de aynı günün sütü yaniKızlar size bir sorum var özellikle iş hayatına dönecek olanlara.
Malesef ki ben dönmek durumundayım.
Şu aşamada süt olduğu İçin ben fazla geleni muhafaza etmeye başladım.
Dolaba koyuyorum ama mochi ile sağıyorum damlayarak ne kadar çıkarsa, elektrikli pompa kullanmıyorum şuan için.
Katıldığım eğitimde eğer bebeğinizin yanında olacaksanız gece gündüz sağlığınız sütleri birleştirip verebilirsiniz ama eğer olmayacaksanız ( işe dönecekseniz ve sütü başkası verecekse) Sağlığınız saate göre vermeniz gerek diyordu. E öyle olunca da az az bir sürü süt olacak nasıl saklayacağım şimdiden baya yer işgal ediyor.
Şimdi benim dolapta epey süt oldu bile. Hiç denemedim belki de bebek dönüp çözülen sütü almayacak, almayanlar oluyormuş ama;
1- bu kadar önceden depolamaya gerek var mı? Depolamasam boşa gidecek yarın öbür gün süt sıkıntısı çekmeyeceğimin garantisi yok. Depolasam şimdiden bile epey yer kapladı ve gece gündüze dikkat etmekle birlikte saat hesabına girmemiştim şu zamana kadar 3-4 saat içinde saydıklarımı tek kapta birleştirip koyuyordum.
2-mochiyi nasıl dezenfekte ediyorsunuz?
3-iş hayatına dönecek var mı gelsin sarılalım..
AaaMerhabalar, çok şükür bende kavuştum bebeğime. Sizinle paylaşmak istedim
CanımBenim bebeğim her emmeden sonra istisnasız kusuyor. Doktor kilo alımı normalse yapacak bir şey yok dedi. Ağız burun her yerden fışkırıyor bizim de malesef. Üst değişmekten bi hal olduk
Senin heyecanını paylaşan onlarca insandan biri de ben
Belki de dediğin gibi kucağına verip yollarlar sizi kuzucum neden olmasın
Oouuuyy hayırlı olsun canım
ayy hayir ben dogurmadimAaahayırlı olsun spice cığım
Bizi heyecanlandırıyorsunayy hayir ben dogurmadim
baskasini alinti yapmistim ama nasil
olduysa silinmis
ahah bende diyorum bir anda ne kadr cok bildirim geldi banaBizi heyecanlandırıyorsun
Fake doğumumuz da olmadı demeyizayy hayir ben dogurmadim
baskasini alinti yapmistim ama nasil
olduysa silinmis
Annesi midesi büyüyor gitgide.Kızlar önce emip uyurdu 2 saat kadar şimdi neredeyse 1 saat ancak duruyor bir sıkıntısı mı var yoksa mama versem mi ?
Yaaa şafak doğan güneşCanımbu mesajını yeni gördüm.
Yarın çoook yoğun bir gün olacak. Kafam bir dünya
son bir kontrolümüz kaldı sabah inşallah onu atlatırsak doruk kuş ailesine kavuşuyor
hope2022 hope’um bugün meme reddi yaşamadık Allah’a şükür Demek ki neymiş bu bebenin çok aç kalmaması lazımmış. Yoksa ortalığı indiriyor
Ayni benimki. Başlarda beni dinlendiriyordu 2 ya da 2,5 saat uyuyordu simdi maksimum 1 saat neredeyse. Çıldırıciiiim. Ben de mama vermeyi düşünüyorum en azindan gece oncesiKızlar önce emip uyurdu 2 saat kadar şimdi neredeyse 1 saat ancak duruyor bir sıkıntısı mı var yoksa mama versem mi ?
80 günlük minik dev bugüne bugün teyzeleriYaaa şafak doğan güneşçok çok çok heyecanlıyım ya inanamıyorum sanki doruk bey bizim eve gelcek bir daha rabbim hiiç ayırmasın sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?