O huyundan nasil vazgecer bilmiyorum ya beyaz gürültü ben acmadim daha. Belki bir iki kere. Bizimki kucaga gelince bir muddet sonra siziyor ya da yatağa bıkıyorum bir sure savas veriyor uyuyor :). Agladigi zamn da oluyor tabiHemen açıyo gözünü. Gündüz tv izlemiyorum. İzlesem de dalıyo bazen sorun olmuyor.
Robotla ya da yüksek sesli beyaz gürültü filan açınca uyuyo ama özellikle sessiz ortamda çıt çıksa açıyor gözünü. Mesela robot süpürmeyi bitiriyor anında açıyor gözleri
Çok garip ya
Minnoş memnun musun? Bel ve kafa desteği var mı? Anlatsana biraz?Ben solomom baby kanguru kullanıyorum ama hiç onun içinde emzirmeyi denemedim :)
Annemi sırf bu yüzden bırakmıyorum ben daha kendim tam iyileşememişken zorlanıyorum. Tamam ayağa kalktım kendi işlerimi kendim görüyorum bebeğime bakabiliyorum ama akşamları her şey bitince bir ağrı başlıyor sanki yeni kesyiler beni. Aynı odada ki eşim gece çocugu duymuyor içeride odada uyuyan annem kalkıp ağlamasına geliyor: aslında her konuda yardım eden adma gitti bambaşka birisi geldi. Annem hafta sonu evine gitti gece en son tekme attım valla adama. Kaç kez seslemdim bebe ağlıyor ben sıkıştım mama yapılması lazım. Ağlamayı duymuyor ben sesleniyorım duymuyor bastım tekmeyi bende kalktı. Bide ne oldu diye uyanıyorHeeeh aynen bak çalışıyorsa çalışsın arkadaş her akşam kesintisiz uykusunu uyuyor mu uyuyorne bu yani ben bu çocuğu kendime mi yaptım
Gebeliğimin ne kadar zor ve yıpratıcı geçtiğini biliyorsunuz az çok. Sadece bana değil onun için de öyleydi.
Bana önceki gün diyor ki, karnındayken daha kolaydıdiyecek söz yok
Sürekli evi dolaşıyorum zaten. Biraz fayda etse de yine başlıyor. Çaresiz hissediyorum. O ağladıkça içim parçalanıyor...Canım hepimiz aynı dönemlerdeyiz sanırım bizde aynı yatak odasını dolaş bari diğer komşu uyusun biraz diyorum allahtan gelmiyorlarBizim için çok yıpratıcı ama bebek ruhsal ve bedensel olarak bu durumdan hiç etkilenmiyormuş yani uyuduğu an onları yaşamamış gibi oluyormuş bu biraz rahatlattı beni çünkü o üzülüyor diye bende ağlıyordum bir gün daha bitti hepsi geçecek inşallah
Hangimizzz yaşamadikBizde de durumlar böyle, gece bebe kıyameti koparıyor, dönmüş dötünü uyuyor adam. Bir şeye ihtiyacın var mı, sen biraz uyu bana bırak falan demesini bekliyorum, peeehhh.
Kafanı kaldır bir bak ya, duymazdan gelme allahın davarı diyeceksin ama bebe ağlıyor fırsat yok.
Ay kuşum ben çok memnunum evde bana rahat vermediğinde takıyorum yemeğimi öyle yapıyorum. Ben yenidoğan aparatıyla beraber aldım ki o çıkınca da belde ağrı falan asla yapmıyor ben oğlumda almıştım bu seti. Takardım markete cıkardık markete varmadan uyurdu oğlum. Bunda da eğer kız aç falan değilse takıyorum mutfakta iş yaparken uyuyo benim kız içinde :) ya keşke şöyle hepimiz yakın olsak da denesek birbirimizde olan şeyleri :) mesela ablam da almıştı ama onun kız durmamıştı en son bi tane daha doğurdu o durdu amaMinnoş memnun musun? Bel ve kafa desteği var mı? Anlatsana biraz?
Alış artık daaaKız bebe uyuyo babasının yanında sorun bende ben hiç uyuyamam horlama sesinde
Minnoşum öyle düşünme sütün tamamen inmesi 10-15 günü bulabiliyorKizlar nasilsiniz? Sanirim hepimiz bebislerimizle ugrasmaktan bitab bir haldeyiz. Hepimize kolayliklar diliyorum. Benim sutum yetmiyor. Bebegim doymayinca asiri agliyor. Doktor doymuyorsa mama takviyesi yapacaksin dedi. Meme+mama seklinde devam ediyorum. Sutunu arttıran anneler nasil arttirdiniz? Internette emzirme danismanlari goruyorum. Deneyip faydasini goren var mi? Neler tavsiye ediyorlar? Dun mememi verirken istedigi gibi sut gelmedigi için bebegimin cirpinialarini gordukce icin icin ağladım. Kendimi cok caresiz hissediyorum
Kuzu biz de 40 ınsan sonra başladı her şeyO huyundan nasil vazgecer bilmiyorum ya beyaz gürültü ben acmadim daha. Belki bir iki kere. Bizimki kucaga gelince bir muddet sonra siziyor ya da yatağa bıkıyorum bir sure savas veriyor uyuyor :). Agladigi zamn da oluyor tabi
Elinin körü olduAnnemi sırf bu yüzden bırakmıyorum ben daha kendim tam iyileşememişken zorlanıyorum. Tamam ayağa kalktım kendi işlerimi kendim görüyorum bebeğime bakabiliyorum ama akşamları her şey bitince bir ağrı başlıyor sanki yeni kesyiler beni. Aynı odada ki eşim gece çocugu duymuyor içeride odada uyuyan annem kalkıp ağlamasına geliyor: aslında her konuda yardım eden adma gitti bambaşka birisi geldi. Annem hafta sonu evine gitti gece en son tekme attım valla adama. Kaç kez seslemdim bebe ağlıyor ben sıkıştım mama yapılması lazım. Ağlamayı duymuyor ben sesleniyorım duymuyor bastım tekmeyi bende kalktı. Bide ne oldu diye uyanıyor
Biz de böyleSürekli evi dolaşıyorum zaten. Biraz fayda etse de yine başlıyor. Çaresiz hissediyorum. O ağladıkça içim parçalanıyor...
Kuzu bunlara bu sakil güncelleme geliyo sanırımArkadaşlar dün benim cadolaz gün içerisinde 13 saat uyumadı. Gerçekten çıldıviyorumbugün de uyudu sozde yarım saat uyuyor kalkıyor .yerinde uyutmaya çalıştım kucağıma alıyorum bayiliyor . Yerine koyuyorum uyanıyor . Bizim sözde uyku eğitimi çöp oldu . Yakında kafama huni takacağım
ben hamilelikte ayirmistim , horluyor diye. simdi bayilarak uyudugum icin duymuyorum horladiginiYavvv yazılanlara bakıyorum herkes kocasıyla yatıyor bi ben mi yatak ayırdımrahat rahat emziririm altını alırım diye tek yatıyorum
ikinci kez uyanmissa yada mama fln yapilcaksa uyandiriyorumKuzu uyandırmaktan hiiiiiç çekinme
Benimki o zamanlar sağolsun cok yardımcıydı hak yemeyeyim. Sarılıktı psikolojik buhranlar uyandıramamala, sezaryen filan cok destek oldu.
Ekonomik sıkıntılar bindikçe süreç zorlaştı. Şu anda da bebemiz sağolsun kolik oldu görünen o ki, ağlamaya tahammülü yok, hepten ağır geliyo.
Nası uyku varsa en başından beri yatak odasnda alt değiştiriyorum, bebek ağlamadıkça asla uyanmaz. Ha uyanınca da arkasını döner müthiş baba
Sabahtan beri neymiş 6.30 da yanında iki pışpış yapmışım ona bozulmuş. Bak bak hadsize bak.
Dün gece salonda uyuyakalmıştı, niye uyandırıp yatağa getiriyorsam. Donsaydı dötü
Mıçarım öyle babalığa diyesim geliyo da neyse demiyorum bi şeyallahım muhtemelen depresyondan depresyona koşuyorum su anda
Eklediğim görsele bakın lütfen
Ben de yatakta rahat emzirememe rağmen ayırmıyorum. Ki çok fazla salonda yattım dikişlerim ağrıyorken. En rahat koltukta emziriyorum diye. Gece yatakta başlayıp uyanınca salona geçiyordum da. Baktım adama karşılıksız iyilik ediyorum, uyanmıyor da yatak odasına dönüş yaptım. Dikişlerimi ağrıtsa da, ağlasa da dibinde emziriyorum
evt horlamada beyaz gurultu missli . su samuru uyku arkadasinda horlama sesini duyunca dedim bizde bir su aygiri varHorlamalarının da bi beyaz gürültü etkisi var sanırım ya
Başka açıklaması yok
Yatak odasında uykuya dalana kadar çıt sesine uyanan bebe geceleri o çılgın horlamalara tepki vermiyor.
Gerçi çocuk hamilelik boyunca her gece bu sesle uyudu
canim power pumping diye birsey var . linkini ekliyorumKizlar nasilsiniz? Sanirim hepimiz bebislerimizle ugrasmaktan bitab bir haldeyiz. Hepimize kolayliklar diliyorum. Benim sutum yetmiyor. Bebegim doymayinca asiri agliyor. Doktor doymuyorsa mama takviyesi yapacaksin dedi. Meme+mama seklinde devam ediyorum. Sutunu arttıran anneler nasil arttirdiniz? Internette emzirme danismanlari goruyorum. Deneyip faydasini goren var mi? Neler tavsiye ediyorlar? Dun mememi verirken istedigi gibi sut gelmedigi için bebegimin cirpinialarini gordukce icin icin ağladım. Kendimi cok caresiz hissediyorum
oo ikinci cocuk sinyali vermis-Sunshine bugün ayrı bir kuduruk bu kocalar sanırım bizimkide yardım ediyor bana bugün çok şanslısın iyi ki benimle evlisin nasıl bakacaktın yoksa çocuğa diyor tek başıma yapmadım ki tek bakayım dedim bende birde dönmüş kız çocukları çok tatlı değil mi diyor bir bakış atmışım ki
Bana hediye geldi ama korkuyorum kullanmaya yenidoğan aparatı yok koyduk içine ağladı bizimki üzerindeyken bi foto atabilir misinAy kuşum ben çok memnunum evde bana rahat vermediğinde takıyorum yemeğimi öyle yapıyorum. Ben yenidoğan aparatıyla beraber aldım ki o çıkınca da belde ağrı falan asla yapmıyor ben oğlumda almıştım bu seti. Takardım markete cıkardık markete varmadan uyurdu oğlum. Bunda da eğer kız aç falan değilse takıyorum mutfakta iş yaparken uyuyo benim kız içinde :) ya keşke şöyle hepimiz yakın olsak da denesek birbirimizde olan şeyleri :) mesela ablam da almıştı ama onun kız durmamıştı en son bi tane daha doğurdu o durdu ama
Ahahahah koptum dün gece beşiğe sanki dikenli tel koyduk koyuyoruz ne oyunlar eller ayaklar kucağıma alıyorum mışıl mışıl valla 4. Ay sonunda ek gıdaya yavaş yavaş başladıktan sonra uyku eğitimi odasında uyutmalar başlıcak bende şimdi ana kucağında sallanarak uyuyor bazen emzik alıyor bazen almıyor keyfe keder her hareketiArkadaşlar dün benim cadolaz gün içerisinde 13 saat uyumadı. Gerçekten çıldıviyorumbugün de uyudu sozde yarım saat uyuyor kalkıyor .yerinde uyutmaya çalıştım kucağıma alıyorum bayiliyor . Yerine koyuyorum uyanıyor . Bizim sözde uyku eğitimi çöp oldu . Yakında kafama huni takacağım
Ben alt kısmı cırtlı diye zamanla kullanılmaz hale gelir mi diye düşünmüştüm sen ikinci bebeye kullanıyorsan sağlam demek ki.Ay kuşum ben çok memnunum evde bana rahat vermediğinde takıyorum yemeğimi öyle yapıyorum. Ben yenidoğan aparatıyla beraber aldım ki o çıkınca da belde ağrı falan asla yapmıyor ben oğlumda almıştım bu seti. Takardım markete cıkardık markete varmadan uyurdu oğlum. Bunda da eğer kız aç falan değilse takıyorum mutfakta iş yaparken uyuyo benim kız içinde :) ya keşke şöyle hepimiz yakın olsak da denesek birbirimizde olan şeyleri :) mesela ablam da almıştı ama onun kız durmamıştı en son bi tane daha doğurdu o durdu ama
Ah bi alışabilsemm. Özlüyorum da eşşeğiAlış artık daaa
Minnoşum öyle düşünme sütün tamamen inmesi 10-15 günü bulabiliyor
Power pumping diye bi yöntem gördüm burada bi araştır istersen. Peşpeşe Aralıklı sağım gibi
Kuzu biz de 40 ınsan sonra başladı her şey
Pamık gibi kızdı
Elinin körü oldu
Biz de böyle
Kuzu bunlara bu sakil güncelleme geliyo sanırım
İnsan yapmam dediği her şeyi yapıyo
Yarın atayım kuşum şimdi duştan çıktım böle atarsam olmazzBana hediye geldi ama korkuyorum kullanmaya yenidoğan aparatı yok koyduk içine ağladı bizimki üzerindeyken bi foto atabilir misin
Çook dayanıklı o konuda merak etme büyük rahatlık ya benim elim ayağım. Bebek arabasıyla evde gezdiriyorum ama durmuyo kanguruda duruyorBen alt kısmı cırtlı diye zamanla kullanılmaz hale gelir mi diye düşünmüştüm sen ikinci bebeye kullanıyorsan sağlam demek ki.
Kanguru şart oldu bebeğim bebe durmuyor, hiçbir şey yaptırmıyor.
Ahh keşke, daha çok kahve sohbetleri için isterdim bunu.
Az dedikodu yapıyoruz biraz daha yapardıkBen alt kısmı cırtlı diye zamanla kullanılmaz hale gelir mi diye düşünmüştüm sen ikinci bebeye kullanıyorsan sağlam demek ki.
Kanguru şart oldu bebeğim bebe durmuyor, hiçbir şey yaptırmıyor.
Ahh keşke, daha çok kahve sohbetleri için isterdim bunu.
Kaynana ve kocaların ne gelmişi kalırdı ne geçmişi.Az dedikodu yapıyoruz biraz daha yapardık
ikinci kez uyanmissa yada mama fln yapilcaksa uyandiriyorumcok komik kalkiyor asker gibi
kolik bebek extra zor tabi , insallah kisa zamanda gecer kolikligi
evt horlamada beyaz gurultu missli . su samuru uyku arkadasinda horlama sesini duyunca dedim bizde bir su aygiri varbosuna para verdik
canim power pumping diye birsey var . linkini ekliyorum
benim arkadasim boyle arttirmis sutunu. bende basladim dun. cunku sutum var yeterlide ama bizim kiz 8-10 dk dan sonra mayisiyor ve ayni gucle emmedigi icin mecbur mamada veriyoruz.
Acilen bu tarafa taşınmanız lazımAhh keşke, daha çok kahve sohbetleri için isterdim bunu.
Minnoşko kolik tanımına bi bakıverBenim Duru'm kolik mi acaba yaa bir anda hersey normalken kizarip gerinerek ağlıyor kucagimda bile sakinlesmiyor cok cok zorluyor bu sıralar. Ara ara oluyor boyle ağlamalar üstelik omzuma alip gaz cikarmama da musade etmiyor sanki cani yaniyor gibi. Reflusu mu var koligi mi anlayamadim derdi ne hofff. Bu arada aci elma yagi (adacayi yagi) berbat kokuyor adacayiyla kina karisimi bir koku ama cok yogun kokuyor bir damlasi bile. Kullanamazsam kokusundan kullanamam bi deneyeyim de ise yararsa mecbur devam.
Not: Iyi ki burasi var yoksa çoktan siyirmistim.
Görümce ve eltileri unutmayalımKaynana ve kocaların ne gelmişi kalırdı ne geçmişi.
Ahh bebitom keşke, en az bir 6 senemiz var oraları yazıp gelebilmemiz için.kalksın kalksın bu günler geri gelmeyecek
İnşallah geçer kuzum su bebelerin bi 6 ayı dolaydıbiraz daha rahata eReceğiz inşallah
Su samurunu ben de alacaktım yaaa, iyi ki almamışım. Babası var
Acilen bu tarafa taşınmanız lazım
elbirliği ile biraz toparlanalım belki ileride ufak ufak buluşmalar yaparız
Minnoşko kolik tanımına bi bakıver
Her emzirme sonrası istisnasız gaz çıkar. Sırta vurunca çıkmıyorsa ayakta gezerken çıkıyor bazen. Biraz evirip çevir.
Pilates topun varsa üzerinde zıplamak bebeği sakinleştiriyor, benim yok ama sanki pilates topundaymışım gibi evin içinde salınarak yürüyorum aşırı işe yarıyor. Sakinleşince meme veriyorum tekrar kavga başlarsa yeniden kalkıyorum gaz çıkarıyoruz bu şekilde filan.
Bir de bugün aldım bebeği dışarı çıktım başta cok ağladı ama tıkır tıkır bebek arabasında uyudu.
Damla da kullanıyoruz. Günde üç kez rezeneli kimyon çayı da içiyorum. Her bez değişimi öncesi uzun uzun masaj yapıyorum.
Bugün hepsi birleşince sanırım dışarı çıkmak da iyi geldi eve geldik zorlanmadan uyudu. Uyandı güzel gaz çıkardı emdi filan. Yine hafif huysuzluklar var ama daha sakin. Kısmetse gün içinde bayılmazsam artık her güm çıkarırım ben.
Kolikle topla tüfekle savaşmaya devam.
Yarın aşımız var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?