Bak görümce dedin, kafamın arkasına bir ağrı girdi.Görümce ve eltileri unutmayalım
Hoooffff mesafelerAhh bebitom keşke, en az bir 6 senemiz var oraları yazıp gelebilmemiz için.
offf 12 den vurdunGörümce ve eltileri unutmayalım
Bak görümce dedin, kafamın arkasına bir ağrı girdi.
2 ayda geçmedi mi bunlarkalksın kalksın bu günler geri gelmeyecek
İnşallah geçer kuzum su bebelerin bi 6 ayı dolaydıbiraz daha rahata eReceğiz inşallah
Su samurunu ben de alacaktım yaaa, iyi ki almamışım. Babası var
Acilen bu tarafa taşınmanız lazım
elbirliği ile biraz toparlanalım belki ileride ufak ufak buluşmalar yaparız
Minnoşko kolik tanımına bi bakıver
Her emzirme sonrası istisnasız gaz çıkar. Sırta vurunca çıkmıyorsa ayakta gezerken çıkıyor bazen. Biraz evirip çevir.
Pilates topun varsa üzerinde zıplamak bebeği sakinleştiriyor, benim yok ama sanki pilates topundaymışım gibi evin içinde salınarak yürüyorum aşırı işe yarıyor. Sakinleşince meme veriyorum tekrar kavga başlarsa yeniden kalkıyorum gaz çıkarıyoruz bu şekilde filan.
Bir de bugün aldım bebeği dışarı çıktım başta cok ağladı ama tıkır tıkır bebek arabasında uyudu.
Damla da kullanıyoruz. Günde üç kez rezeneli kimyon çayı da içiyorum. Her bez değişimi öncesi uzun uzun masaj yapıyorum.
Bugün hepsi birleşince sanırım dışarı çıkmak da iyi geldi eve geldik zorlanmadan uyudu. Uyandı güzel gaz çıkardı emdi filan. Yine hafif huysuzluklar var ama daha sakin. Kısmetse gün içinde bayılmazsam artık her güm çıkarırım ben.
Kolikle topla tüfekle savaşmaya devam.
Yarın aşımız var
Solomom oglumda kullandım yenidoğan aparatıyla beraber biraz ağır oluyo benim bi de dikişlere geliyodu alt bandı ondan rahat edemedim gerçi bu benle ilgili güçlü kuvvetli biri taşırBen alt kısmı cırtlı diye zamanla kullanılmaz hale gelir mi diye düşünmüştüm sen ikinci bebeye kullanıyorsan sağlam demek ki.
Kanguru şart oldu bebeğim bebe durmuyor, hiçbir şey yaptırmıyor.
Ahh keşke, daha çok kahve sohbetleri için isterdim bunu.
2 sene içinde geldin geldin..Hoooffff mesafeler
Belki yolumuz düşer belli mi olureşimin et yemeklerine düşkünlüğünü düşününce biz sadece yemek yemek için rotayı oraya çevirebiliriz gibi
Benim bir de kasık fıtığım var, üç kilo üstü yasak demişti doktor, bu tosunu taşıyabilir miyim acaba.Solomom oglumda kullandım yenidoğan aparatıyla beraber biraz ağır oluyo benim bi de dikişlere geliyodu alt bandı ondan rahat edemedim gerçi bu benle ilgili güçlü kuvvetli biri taşır
Çoook geç bir cevap olacak ama...Evet bendim masaj da uyguladım, uyumadan önce pede sürüp öyle de uyuyordum ama yinede dikişim oldu bebeğin kafası iri diye 5 dikiş attılar en azından az dikiş oldu diye kendimi avutuyorum ikincide bile 8 ya da 6 dikiş duydum hep.İçine sinen olmus canım gene insallah cok kolay geçer doğumunKendini iyi hissettiğin ilk an bize yazmayı unutma ama
Benim tam bitti derken tekrar baslıyor kahverengi 2-3 kez oldu simdi normal kanama seklinde
Burda bi arkadas günlük pede zeytin yağı damlatıp çamasıra koymustu canım.nurcicekk ti sanırım yanlıs hatırlamıyorsaam. Gene bir google arastır istersen o doğumum kolaylastırdı diyordu. Spicelover
Kuzum 4 saat cok. Sarılık bitine kadar en geç 3. Saatte beslemiş o. Sarılık uyku yapıyor o yüzden uyanmıyor bebekler. Uyandır uyandır emzir vakti geldiğinde de mamasını ver. İdrar ve kakayla atılıyor bu sarılık baska geçişi yok
Allah yardımcın olsun
Philips avent canım biberonda onu kullanıyoruz. Ama ben sürekli gögsüme alıyorum. Süt gelsede gelmesede sürekli emzirmeye calısıyorum. Bir damla bir damladır onun için diyorum. Bide meme reddi farklı bişey bence ya deneyimli değilim ama bebekler şuanda emme refleksi var parmagını ver, gögsünü ver, biberon emzik vs emmek istiyor sürekli. Memeden uzaklasmadı cok sükür hiç. Bide ben bu emzirme eğitiminde gögsü nasıl yerleştirilmesi gerektiğini öğrettiler bana güzel alınca memeyi ağzına emiyor
Dünden beri yazamadım ancak cevap atabiliyorum… ister istemez üzüldüm hiç düşünmemiştim böyle olmasını ama kısmet canım. Canımcım tutmuyor memeyi. Emse gene denerdim maalesef hiç hareket yok. Şu an danışman ile konuştuk 4 kilo olmasını bekleyeceğiz. Yani daha çok güçlenmesini…Hepsi var çok şükür de her emme sonrasına mama veriyorum ya ben onu azaltmak istiyorum. Sağdığım sütten veriyim bir öğün mama bir öğün o şeklinde. Çocuk alıştı bu düzene sanırım emdikten sonra böyle bir yoğun şekilde bir şey gelmeyince aşırı ağlıyor sakinleşmiyor
Gögse damlatmayı denedin mi canım
İnşallah canım zaman…anladm kuzum . insallah gecer aliskanligi ya
Yağmurcum takvimine bakınca kuzun neredeyse 1.5 aylık, güçsüz olduğunu söylüyorsun. Kaç kilo şu an? Haklısın zorunda kalınca insan alternatif yöntemler bulmaya çalışıyor. Allah yardımcımız olsunCanım bozma moralini. Ben de pes ettim ama takmıyorum. Memeyi emiyo benimki ama öyle güçsüz ki. Mecbur sağıyorum. Birkaç önce annem gitti. İnan gün içinde sağım yapacak vakit bulamıyorum. Kız emiyor ama boşalmiyor sütün azaldığını hissettim. Kızın da doymadigini o kadar belli ki mama da veriyorum biberonda veriyorum kaşıkla da veriyorum. 6. Ayda zaten başlayacaklar şurada ne kaldı ki kafasindayim artık
Kuzum ya, canım papatyamCanım Hayyalim öncelikle sakin ol olur mu ? Sen neleri aştin hey yavrum hey
Bunu mu asamayacaksin ?
Benim minik memeyi günlerce tutmadı . Kavga etti sürekli hatta demiştim ya hep yara oldu . Yani eliyle memeleri itiyor hala daha kavga ettgi oluyor . Benim sana tavsiyem bir uzmandan yardım al . Evde en iyi yapabilecegin şeyse sakin olmak . Ben sürekli kaygı dolu gözlerle kızın ağzına meme tutturdukca benim minik daha çok ağlayıp kafasını itiyordu . İki üç hadta sanırım sütte az olduğu için abartmiytum yirmi kere memeyi tutup bırakıyordu . Ayakta gezerek emziriyordum canım . Zamanla düzen oturdu şimdi aktif emebiliyor. Ayrıca sen zaten anne sütü veriyorsun bebeğine 2900 oldu demistin . En en kotu ihtimal sağım yapar verirsin
Spice’im bu arkadaşların gerçekten çok iyi insanlarcanim bana kuveti arkadasim verdi , herseyi veridgi gibi
5 sene once 4moms kuveti. ustunde derecesi var.
Öyle canım çok şeyler atlattık siz dedikten sonra o sinir anım geçti daha aklı selim düşünmeye başladım. Dün akşamdan beri ve bugün gün içinde Dorukun bakımını eşime ve anneme pasladım. Sadece gece ben baktım. Daha az streste hissediyorum kendimi.Kuzum sakin kaal siz Doruk kuşla neler neler atlattınız bunuda atlatacaksınız. Ağlarken teklif etme meme sakinkten teklif et canım. Gerekirse şu slikon uçlarla başla denemeye. Biberon hissi verir belki emmesi kolaylaşıR amaç memeye bir tık daha yakınlaşır
Kuzum sakin kaal siz Doruk kuşla neler neler atlattınız bunuda atlatacaksınız. Ağlarken teklif etme meme sakinkten teklif et canım. Gerekirse şu slikon uçlarla başla denemeye. Biberon hissi verir belki emmesi kolaylaşıR amaç memeye bir tık daha yakınlaşır
Canım elbette mama öcü değil, insan zorunda kalınca her yol mübah ama benim üzüldüğüm memede süt var. Ama yavruma sağıp biberondan verince kendimi bakıcı gibi hissetmeye başlayıp moral bozukluğu yaşamıştım. Bugün daha iyiyim şükür. Gerçekten bu minnoşlar çılgınmorelini bozma inan bu minnoşlar çılgın arkadaşım 5 aylıkken alıstırdı. boşver sağlığı yerınde olsun mama da öcü değil ki eminim senin sağdığın sütlerle baya idare ederain snr ek gıda geliyor ztn bu zor dönguden cıkarsn
6.30 ben pes ettim babasına bıraktım uyuduum. Oda emziği vermiş koymuş beşiğe çocugu 7.20 gece bi uyandım emzik hala ağzında gözler açık yatıyordu yavrumsabah başladı maceramız tabii bezi açarken bir tur kaka faslıı ile ortalık batırıldı dedim açmısım bari bi lavobanın altına tutuyuum ordan odaya geri götürürken işeye işeye gittik tabi sonra üzerimizi değiştirdik peşine kusma seansı onun bitmesini bekledik şimdi giyindik temizlendiik uslu uslu gözlerim gene kocaman açık yatıyoruz hayattan bir şey kaçırcam sanıyor heralde çocugum
Bu tarz çaylar yanmasın diye demleme yapın diyorlar ya canım benim bildiğim o şekilde. Ama tam doğrusu ne bilmiyorum
Hayırlı olsuna diye gelip kalmak ve hizmet beklemek ne diyeyim. Bizim nesile nasip olmadı inşallah çocuklarımızın zamanında bişeyler değişir.Hayırlı olsuna geldiler.. ya onlar gelince de işte diğerleri geliyor.. bugün kaynımın oğlu geldi ve hasta gelde dellenme.. sesi de değişik dedim abim (babası) salondan buraya geçmesin dedi bende yanındakilerin hiçbirini almam zaten bu tarafa dedim alınırlarsa alınsınlar el kadar bebek var evde getirmeyin işte hasta insanı ama yok! Çok sinirlerim bozuk
Atak donemi olmasinKuzu biz de 40 ınsan sonra başladı her şey
Pamık gibi kızdı
Ay bende uyuyamam. Horlama ck olmuyor da bebekle ilgileniyir mesela uyuyamiyorum yineKız bebe uyuyo babasının yanında sorun bende ben hiç uyuyamam horlama sesinde
evet canim cok iyilerDünden beri yazamadım ancak cevap atabiliyorum… ister istemez üzüldüm hiç düşünmemiştim böyle olmasını ama kısmet canım. Canımcım tutmuyor memeyi. Emse gene denerdim maalesef hiç hareket yok. Şu an danışman ile konuştuk 4 kilo olmasını bekleyeceğiz. Yani daha çok güçlenmesini…
İnşallah canım zaman…
Yağmurcum takvimine bakınca kuzun neredeyse 1.5 aylık, güçsüz olduğunu söylüyorsun. Kaç kilo şu an? Haklısın zorunda kalınca insan alternatif yöntemler bulmaya çalışıyor. Allah yardımcımız olsun
Kuzum ya, canım papatyamHaklısın neler atlattım. Şükür bugünümüze.
Ben bir danışmandan yardım alıyorum. Onunla ortak karar olarak bu şekilde ilerliyorum. Maalesef böyle dirençler olabiliyormuş. Aşacağız dedi.
Sakin olabilmek bazen çok zor. Evet sağıp veriyorum. Tek beni sevindiren şey bu.
Bol bol ten teması yap canım benim. Hep önerilen şey bu. Kilo aldıkça daha iyi olacak diyorlar emmeleri için. Dediğin gibi en kötü ihtimalle sağıp vereceğim.
Spice’im bu arkadaşların gerçekten çok iyi insanlarNe güzel alet o.
Öyle canım çok şeyler atlattık siz dedikten sonra o sinir anım geçti daha aklı selim düşünmeye başladım. Dün akşamdan beri ve bugün gün içinde Dorukun bakımını eşime ve anneme pasladım. Sadece gece ben baktım. Daha az streste hissediyorum kendimi.
Canım elbette mama öcü değil, insan zorunda kalınca her yol mübah ama benim üzüldüğüm memede süt var. Ama yavruma sağıp biberondan verince kendimi bakıcı gibi hissetmeye başlayıp moral bozukluğu yaşamıştım. Bugün daha iyiyim şükür. Gerçekten bu minnoşlar çılgın
bak hiçbişey kaçırmamış her esnada yanınızda olmuş hope’um yaramaz Metehan kuş
Hayırlı olsuna diye gelip kalmak ve hizmet beklemek ne diyeyim. Bizim nesile nasip olmadı inşallah çocuklarımızın zamanında bişeyler değişir.
Çok iyi yapmışsın. Bu insanlara sessiz ve ılımlı olmaya gelmiyor.
Valla bizde 3 haftdır var2 ayda geçmedi mi bunlaro kadar nasıl dayanıcam uyumamasına, gazına, ağlamalarına
Kesin2 sene içinde geldin geldin..
Aslında doğuma göre 9. Haftası bitti.Atak donemi olmasin
Tekme kısmını okuyunca güldüm yalnızAnnemi sırf bu yüzden bırakmıyorum ben daha kendim tam iyileşememişken zorlanıyorum. Tamam ayağa kalktım kendi işlerimi kendim görüyorum bebeğime bakabiliyorum ama akşamları her şey bitince bir ağrı başlıyor sanki yeni kesyiler beni. Aynı odada ki eşim gece çocugu duymuyor içeride odada uyuyan annem kalkıp ağlamasına geliyor: aslında her konuda yardım eden adma gitti bambaşka birisi geldi. Annem hafta sonu evine gitti gece en son tekme attım valla adama. Kaç kez seslemdim bebe ağlıyor ben sıkıştım mama yapılması lazım. Ağlamayı duymuyor ben sesleniyorım duymuyor bastım tekmeyi bende kalktı. Bide ne oldu diye uyanıyor
Benimki nuk un damak emzigini aldi canimCinnetnurdan selam,
1.çok rahat ettiğiniz emzirme yastığı var mı
2.Bu velet bibs ve wee baby emziği almadı, Allah rızası için emzik tavsiyesi
Çok teşekkür ederimBenimki nuk un damak emzigini aldi canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?