O bizdede var çocuk kusuyor alıyım ters çeviriyim diye hamle yapıyorum panik yapma vs. Panik yapmıyorum bir an önce çeviriyim geri yutmasın derdim. Ben hiç böyle kat kat sarılmaya ve böyle şideetli piş piş yapmaya alıştırmadım cocugu gazı olmayan cocugu kat kat sarıp bunun gazı var diyip şiddetli piş piş yapıp sallıyorlar kaç kez söylüyorum sevmiyor diye oda agladıkca aglıyor en son odada sakinleştiriyorumÇok haklısın canım, bu aşamada çevre çok geriyor insanı kesinlikle. Mama mevzusunu biliyorum, ilk haftalarda vermiştim emziriyordum da bir yandan çocuğun tüm ağlamasına mama verelim doymuyor diyorlardı çok üzülüyordum. Şimdi de mesela stres konusundan muzdaripim. Ne yapsam ne desem stresli anneyim onlara göre kötü niyetli olduklarından değil ama hissediyorum bunu. her dediğime stres yapma, çocuğun altını değiştirelim pişik olmasın diyorum, dur keyfi yerinde ya stres olma falan, sürekli bir iyi niyetli de olsa nasihat verme, bugünler geçecek vs. Bu da beni rahatsız ediyor ama demiyorum bir şey. Çocuk memede duruyor 20 dakika, ama emmiyor uyuyor, sonra alıp seviyorlar biraz ağlayınca alayım emzireyim diyorum, e daha yeni emmedi mi falan. Sen stres olma ona da yansır vs. Ne yapsam stresten yapıyorum bu kıza böyle bakamıyorum gibi hissediyorum hiç hoş değil gerçekten ama geçecek oturacak düzen. Napalım
yani eğer kontrollerinde bir sorun görülmediyse büyük ihtimalle öyledir, bizimki sürekli ıkınıyor kendini kıpkırmızı yapıyor emerken bile.. gaz çıkarırken dahi ağlıyor. gürültülü sesler ile sakinleşiyor. ve bunların hepsi 3.haftadan sonra başladı 1.aya yaklaşınca. ondan önce sesi bile çıkmaz hep uyurdu. ne zamanki gazlı dönem başladı birden böyle oldu.Ben de bunu merak ediyorum. Hiç bilinçli gülümsemesi falan olmadı henüz. Bu arada bizim de uyanıkken hep ağlama halindeyiz, altını değiştirme de dahil. Uyanır uyanmaz ağlama seansı, sadece emerken ağlamıyor, kolik miyiz acaba ya
Su bedavayaaa yaptığım reklamlaaaaarHiç sorma şaşkınlığımı gizleyemedim ben de, içinde süt kullanılmayanından alacağız artık, dikkat ediciiiz.-Sunshine Reklamlar? Tamam o markadan alırım.
Kuzu yenisini al olmazsa yapacak bir şey yok artık alerjiler geçince kullanırsın riske atma bi dahaKızz pudra şekeri kutusunu attık markasını da bilmiyorum ya varsa süt
Kuzu tıpkısının aynısı sakinleşmiyor sürekli tar tar gürültü oluyordu evdeyani eğer kontrollerinde bir sorun görülmediyse büyük ihtimalle öyledir, bizimki sürekli ıkınıyor kendini kıpkırmızı yapıyor emerken bile.. gaz çıkarırken dahi ağlıyor. gürültülü sesler ile sakinleşiyor. ve bunların hepsi 3.haftadan sonra başladı 1.aya yaklaşınca. ondan önce sesi bile çıkmaz hep uyurdu. ne zamanki gazlı dönem başladı birden böyle oldu.
Papatyam, benzer şekilde tuhaf bir aileye gelin düşmüşlerden biri de benim. İşte bu durum sana bana saçmalık. Onlara göre normal :)Ya birde biliyor kendi kardeşlerim doğumda maskesiz gitmediler yanımıza . Üç yaşındaki ckcuga çocuk vermek ne saçmalık ? Yahu ben kocamanken milletin çocuğunu elime almadım sırtı batar diye korkudan bu nasıl bir kafa nasıl bir mantık anlamıyorum . Valla Hayyalim ya öğrenecekler benim ne kadar hassas olduğumu ya öğrenecekler . Bizim yasamlarimiz aradinfa uçurum var ben onlarin her görüşüne saygı duydum kucaklarina alsınlar tamam ama kaç kişi ağzının içine eğiliyor resmen yapmayın işte salgın var hastalık var biraz dikkat etmek çok mu zor
Duruda da var hırlama. Özellikle agladiktan sonra uykuya dalma aşamasında o kadar uzuluyorum ki hiril hiril çocuğum. Nazal yikama yapsak da geçmiyor azaliyor biraz sadece
Bugün satın aldım dayanamayıp, deerma marka. Çalışıyor şu an. Etkisini 24 saatte göreceğiz bakalım…Benim kızım da hep hırlıyor hatta burnunu serumla açınca daha çok hırlıyor. O yüzden nebülizatör aldım, ana doktora sormadan kullanmadım. Yarın kullan derse onu da denicem.
İşte çıldırma sebebi. Bu hafta berbat bir haftaydı benim içinde. Bebek öpmek nedir ya bebek bu bebek ben ellemeye kıyamıyorumeltim kucağına aldı kafamı bir çevirdim şap öptü bide pişkin pişkğn görme görme hemen diyor ya ddedim bebek bu bebek neyse oğlu var eşşek kadar bir baktım çocuğun üzerine eğiliyor napıyorsun lan dedim direk herkes buz suratım düştü anası çağırdı bir zahmet yani. Görgüsüz diyebilirler ama bebeğimin sağlığı herşeyden önemli. Eşime anlattım (o esnada yoktu yanımda ki o bebek doğmadan başlamıştı herkese söylemeye. Bebek çok narin olur enfeksiyon kapar ellememek lazım vs diye) bak dedim sinir oluyorum herkes sen gibi değil hayatım diyor. Kimseyi görmek istemiyorum gelmesinler. 1 hafta kaldı kayınbabamgil bak koca adam kızım alayım mı diye soruyor izin istiyor kıyamıyor ellemeye uzaktan seviyor. yok benim elti ve oğlu mıncıklayacaklar iyice. Bide biz bunu ne zaman öpmeye başlayacaz diye soruyorlar
Teşekkür ederim canımCanım ben sinbo aldım resmini eklerim alta :) memnunum asla su akması yapmıyor ek olarak içine 10 damla okaliptüs uçucu yağı damlatıyorum hatta bazen kekik yağı yada huzur yağı damlatıyorum. Arada okaliptüs damlatıp oğlumun odasında da açıyorum o uyucağı zaman çıkarıyorum. Oğlumun odası küçük hemen nemleniyor salon biraz daha uzun sürüyor ama memnunum açıkçası.
Aynı benim bebeğim yarın randevu var doktora danışacağımyani eğer kontrollerinde bir sorun görülmediyse büyük ihtimalle öyledir, bizimki sürekli ıkınıyor kendini kıpkırmızı yapıyor emerken bile.. gaz çıkarırken dahi ağlıyor. gürültülü sesler ile sakinleşiyor. ve bunların hepsi 3.haftadan sonra başladı 1.aya yaklaşınca. ondan önce sesi bile çıkmaz hep uyurdu. ne zamanki gazlı dönem başladı birden böyle oldu.
o hırlama sdece doluluktan olmaz. gırtlak burun yapısının arkasnda bişe varmş o gelişmediğinden ilerde gecıcek az kaldı. bnm bu oğlumda bile vardı dha yenı gectiDoruk’un hırlaması artık kabusum oldu. Durup durup tıkanıyor yok serum fizyolojik yok aspiratör hepsi bir süre sonra faydasız
Aramıza hoşgeldinHerkese merhaba. Yine birinci ay itibariyle patlak veren alerji savaşları ve ben kayıt olmaya çalışırken zaten üyeliğimin olduğunu öğrendim. Çünkü neden olmasındı. İlk kızım da alerji kolik derken çareyi yine buralarda aramışım demek kiÇok zor günler geçirdik o zaman. Süt ve süt ürünleri olarak başladığımız diyet listesinden sürekli birseyler eksildi ve ben. Aylarca makarna pilav elma zeytin irmik tatlısı bazen de dümdüz ekmeği kızartıp üzerine şerbet döker yerdim. Yeniden hamile olduğumu öğrendiğimde alerji korkulu rüyam oldu ve ne yazık ki bu bebeğim de alerjik. Şimdi farklı bir şehirdeyiz. Ve buradaki doktorumuz çocuğun kilo alımı iyiyse kesinlikle diyet önermiyoruz diyor. Gece ve gündüz birer defa mama desteği veriyorum. Ee mamayı da degistirmedi. Benim diyet yapmamın da bir önemi olmuyor. Şimdi benim esas merak ettiğim diğer konu herkes bebeğinin ıkındığından huzursuzlugundan bahsediyor. Kaka yaparken zorlandığından. İlk kızımda bunlar diyet sayesinde mi düzeldi yoksa bağırsak florasının düzelmesi ve hareketlenmesi sebebiyle mi rahatladık. Artık kafam karmakarışık. Hersey alerjen hersey çapraz. Çocuklarım çok hassas ve sinirler harap.
Aaa ondan mıymışcnm
o hırlama sdece doluluktan olmaz. gırtlak burun yapısının arkasnda bişe varmş o gelişmediğinden ilerde gecıcek az kaldı. bnm bu oğlumda bile vardı dha yenı gecti
Bizim millet tek seferde anlamaz kuzum sürekli ikaz etmek gerekiyorAh ah bence de var biliyorum biraz sakince o an yapmayın diyemiyorum . İnsanlara söylediğim için dikkat etmelerini bekliyorum. Demek ki sürekli uyaracaksin
Yaaa kaka birazda ön süt vs olarak da etkileniyor çok mu mukus? Mesela bizimki full mukus du doktor yumurta dene dedi yavrum 5 gündür ishal hatta bugün henüz kaka yapmadı kıvranıyorSu bedavayaaa yaptığım reklamlaaaaar
Kuzu yenisini al olmazsa yapacak bir şey yok artık alerjiler geçince kullanırsın riske atma bi daha
Yav kuzu bizim kaka düzelmiyor
dün bal yedim, uzun zaman sonra. Zaten ishaldi, yeşile dönüştü simdi
Üşümediğinden de eminim
Çok canım sıkılıyor zeytin ekmek domates pekmez yiyorum
Domatesi de keseceğim böyle giderse
Kuzu tıpkısının aynısı sakinleşmiyor sürekli tar tar gürültü oluyordu evde
Sonra ninni söylemeyi denedim. Başta çok Şaşırdı :d çok sevdi
O zamandan beri bir tek dün tek seferlik fön makinesi çalıştırdım sakinleşsin diye, uyku saatini kaçırmıştık ondan
Dandini dastanayı öneririm su an bi tek bunu biliyorum :d
Kuşum makinaya damlatıyorum ama zaten su haznesi çok büyük 5-10 damla aşırı bir koku yapmıyor odaya okaliptüs kokusu yayılıyor biraz o da nefes açıyor okuduğum kadarıyla bir zarar görmedim ben kuzum.Papatyam, benzer şekilde tuhaf bir aileye gelin düşmüşlerden biri de benim. İşte bu durum sana bana saçmalık. Onlara göre normal :)
Canım öğrenmezlerse de uzak kalırsın, mesafe koyarsın olur biter. Lütfen sıkma kendini
Evin dışındaki insanlar işte.
Bak kızın senin bu enerjinden etkileniyor ne kadar pozitif olursan o kadar rahat eder kuzun da
of bir de üzerine kuru öksürük eklendi
Bugün satın aldım dayanamayıp, deerma marka. Çalışıyor şu an. Etkisini 24 saatte göreceğiz bakalım…
herkes aynı durumlardan muzdarip sanırım hiç de görgüsüz değilsin, insanlar sınır bilmiyor sadece.
Teşekkür ederim canımYağ damlatmak İçin küçük değiller mi? Bana da söylediler ama cesaret edemedim. Bugün deerma marka aldık dayanamayıp.
Yok sürekli değil günde 10 kereden fazla hasta demekmiş doktorum öle demişti ıhlamur içir cnm hemen azalır ben her dışarı çıkardıktan geldikten sonra ıhlamur içiriyorumBebekleri daha önce hasta olanlar, öksürüğü sık mıydı?
Demek ki heryerde varlar biz bakamıyormuşuz gibi davranıyorlar dimiO bizdede var çocuk kusuyor alıyım ters çeviriyim diye hamle yapıyorum panik yapma vs. Panik yapmıyorum bir an önce çeviriyim geri yutmasın derdim. Ben hiç böyle kat kat sarılmaya ve böyle şideetli piş piş yapmaya alıştırmadım cocugu gazı olmayan cocugu kat kat sarıp bunun gazı var diyip şiddetli piş piş yapıp sallıyorlar kaç kez söylüyorum sevmiyor diye oda agladıkca aglıyor en son odada sakinleştiriyorum
Zor bir süreçten geçiyorlar, Diloşum da biraz yıprandı haliyle ama atlatacaklar inşallah bebeğim, siz dualarınızı eksik etmeyin. Habersiz çok da yazmak istemiyorum kendisi geldiğinde paylaşır sizlerle de.
Çok dogru söylüyorsun canım pozitif olacağım elimden geldiğince her tarafımdan sivilce patladıPapatyam, benzer şekilde tuhaf bir aileye gelin düşmüşlerden biri de benim. İşte bu durum sana bana saçmalık. Onlara göre normal :)
Canım öğrenmezlerse de uzak kalırsın, mesafe koyarsın olur biter. Lütfen sıkma kendini
Evin dışındaki insanlar işte.
Bak kızın senin bu enerjinden etkileniyor ne kadar pozitif olursan o kadar rahat eder kuzun da
Çok önsüt aldığını düşünmüyorum ya rakipteyim sık sık sıkıp bakıyorum. Tek meme gidiyorum genelde. Bir de gün içinde uyanıkken sürekli meme emiyor arada dolaşıyoruz oynuyoruz tekrar meme. İki memeyi de emiyor sürekli.Yaaa kaka birazda ön süt vs olarak da etkileniyor çok mu mukus? Mesela bizimki full mukus du doktor yumurta dene dedi yavrum 5 gündür ishal hatta bugün henüz kaka yapmadı kıvranıyor
Çok geçmiş olsun diloşcum inşallah derdinin devası bulunur kuzumun biz bile mahvoluyoruz kabızlık ishal durumunda minicikler napsınlarKızlar hepinize merhaba ben geldim.
Biz biraz zor süreçlerden geçiyoruz maalesef.
Birbasak Kuzumda söyleyince anneme çocuğu biraz bırakıp geldim
Dora'nın 15. 20. Günden itibaren kusmalari yavaş yavaş arttı. Üstüne zamanla omzuna kadar kızarıklıklar, yüzünde sertlikler kafasında döküntüler olmaya başladı. İlk sıkıntımız kusmaydi onla uğraşırken bu da çıktı. Ve aşırı aşırı derece de gaz sancıları. Kolik olsa sadece belli saatler ağlar ama bizimki her mamadan sonra cocuk çatlayacak gibi kıvranıp kusuyordu. Annem ve ben iki kişi çocuğu avutamiyoruz.
Küçük yerdeyiz, burda iki üç doktora çıktık hep gaz damlasi verip yolladılar, afedersiniz ama pekte düzgün doktorlar değildi zaten birazdan söyleyeceğim.
Kusmasina reflu dediler önce 6 mama değiştirdik bu arada, reflü maması o bu derken kusma değişkenlik gösterse de çocuk kivrinmaktan hiç uyumuyordu. En son başka ilçede doktor bulduk oraya gittik. Kaka testi idrar tahlili derken, süt alerjisi var mı diye bakıldı tahlilde bisey çıkmadı ama çocuk ikinmaktan o kadar kötü olmuş ki yarılmış poposu artık.
Doktor hala şüpheliydi önce keçi sütlü mama denetti olmayınca alerji mamasına geçtik.
Bir de üstüne idrar yolu enfeksiyonu çıktı suanlik antibiyotik iğne atiliyoruz.
İlk önce çocuk 60 cc içiyorsa 40 50sini çıkardığı için acıkıp tekrar istiyordu arka arkaya veriyorduk çoğunlukla. Böyle olunca günde 55 gr almış ve bana çıkıştılar önce çok mama veriyorsun ondan kusuyor falan diye. Ama anlatamiyordum çocuk 2 yudum içtiğinde açken bile kusuyordu.
Bana verme 3 saatten önce dediler inatla vermedim çocuk ağlamasına rağmen. Günde 20 gr düştü kilo alımı kontrole gittiğimizde acikmisti yatırır yatirmaz kusunca işte o zaman anladılar anlatmak istedigimi
Suanlik bazen kusmuyor bazen çok kusuyor. Alerji mamasiyla baya gaz sorunu azaldı ama midedeki gaz hala biraz fazla. Sürekli ağzına mama geri geldiği için genelde çok ağlamaklı.
Enfeksiyon geçtikten sonra hala devam ederse doktor sevk edecek bizi
Detaylı bakılsın diye. Mide darlığından süphelendi. Halbuki o kalınlığa ultrasonla bakıldı normal çıktı ama yine de azalmadigi için bakılsın diyor. İşler o yönden ciddiye bindi.
Kusmanin yanında gaz sancıları da çok fazlayken uyucak vaktimiz yoktu. Bu sıralar da ağzına geri geldiği için 2 dakika da bir uyanıyor. Baya baya yorgunuz yani.
Bu kadar aglamaklı haldeyken hala emzirmeyi beceremedim sütte kesildi kesilecek.
Süt alerjisi konusunda hala tam emin değilim çünkü mukuslu kaka ve ishal yok aksine kabız. Ama cildi ve ciddi gaz problemi yüzünden raporlu mamaya geçtik
Çok uzun oldu ama kızlar durumumuz bu şekilde
Bazen buraya girmeyi bırak uyuyacak vaktimiz kalmadı. Genelde de biraz beyaz gürültü vs. İle uyuduğu için anca WhatsApp mesajlarına yukarıdan cevap veriyorum.
İnşallah sizde durumlar iyidir
Bu arada en çok merak ettiğimHayyal ve Doruk oldu
İnşallah hastaneden çıkmıştır kuzum
Bebekleri daha önce hasta olanlar, öksürüğü sık mıydı?
Ya kızlar bebeğim hasta oldu sürekli öksürüyor, geniz akıntısı var, kusmaya başladı, huzursuz, mutsuzYok sürekli değil günde 10 kereden fazla hasta demekmiş doktorum öle demişti ıhlamur içir cnm hemen azalır ben her dışarı çıkardıktan geldikten sonra ıhlamur içiriyorum
3aylık bebegım var ıkı gunde bir benmde süt kanallarım tıkanıyor 2defada mastıt oldum antıbıyotık kullandım çok kötü bsy çok agrılı sertlık hıssettıysrn hemen acmaya calıs sıcak dusta memenı sag sıcak su buharı uygula tencerede suyu kaynat memenı buhara tut sonra emzır sureklı gogsunu emzır sertlıge bastırarark önlemını almazsan kucuk sertlıklerle baslayıp tum gogus sertlesenılıyor sorasıda mastıt ben cok cektım bu konuda halada cekıyorum bı forumda soya lecıthın gıda takvıyesı bu kanalların tıkanmasına cok ıyı gelıyormus aldım ama kullanamadım zararı olur dıye şuan onu arastıryorumKızlar sağ göğsümde 2 gündür sert bir bölge var elime gelen. Bugün de hissedince panik oldum. Sütle, süt kanallarıyla ilgilidir di mi
Bir de eşimin yiğenleri ara tatilde gelip bizde kalıp, bebeği sevmek istiyorlarmış. 40 ının çıkmasını bekleyelim desem ayıp mı olur sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?