2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Ay kızlar korkmayın bizimki bile daha tam anlamıyla gülmeler 1-2 haftadır var hoş besle uykusuz kal o bütün gülücükleri babasına versin ama olsun 2,5 aylık olunca gülücük tam anlamıyla ne görüceksiniz sırıtma filan değil ama erken merak etmeyin

Ben de araştırıyorum, yorumları okuyup vazgeçiyorum. Gerçekten odadaki nem derecesini arttırıyor mu o önemliymiş, önerileri bekliyorum almam lazım artık.
Ay okadar para vermeyin kızlar peteklere takılan suluk alın ıslak havlu koyun peteğe arada odada kettle kaynatın doktorum dedi kız hasta olmuştu nem için biz almadık alan arkadaşlarımda kullanmıyor

Erkekler böyle gercekten bu konularda çok ilginçler. Söylemiyorlar sen genede fevri davranma canım doğumuydu yorgunluğuydu derken hepimizinin duygu, sinir halleri oynamış durumda 2 aydır kesşntisiz uyumuyorsundur bile o bile yorgun, gergin düşürüyor hepimizi
Canım burda bir kaç kez kilo konusunu bende dile getirdim ve hala üzüldüğüm konudur. Geçen kayınvalidemgildeyiz bebek içeride bende mutfaktayım 6 aylık torunları var 3.550 doğmuş bizimkide o ara 3.400lerde. Torunun doğduğu kiloda buda 1 aylık bebek diye konuşuyorlar. Her görenin tepkisi saçma sapan konuşması vs o kadar geriliyorum ki. Ama ben elimden geleni yapıyorum çabalıyorum her şekilde mama yiyor zaten ama fazladan 1 damla bile olsa anne sütüde yanında alsın diye. Az önce yaşanılan olay güya eşim beni düşünüyor işte sen yat istersen nasılsa mamayla doyuyor ben hallederim dedi. Üzüldüm gözünün önünde günlerdir çabalıyorum beni düşünüyorsan o kadar çabamı bir sözle niye yıkıyorsun. Bu konuyu takmamaya çalışıyorum sağılan sütle çocugun emdiği miktar bir değil bunu kabullendim akşam sağıyım bi dedim 39 gündür 5-10 cc üzeri olmuyordu 20 cc oldu nasıl mutlu oldum

Canım öfkeyle kalkan zararla oturur, tabiki kazmakta çok haklısın hepimiz İnan benzer süreçlerden geçiyoruz aileler konusunda ama bu bir boşanma sebebi olamaz olmamalı. Şimdi tam aile olduk dediğimiz eşlerin birbirine daha sıkı sarılması gereken zaman.

Bir de gerçekten eşlerimizin aileleri eşlerimiz değiller. Onların yaptıkları şeyleri birebir eşlerimizle bağdaştırıp kinlenmemeliyiz aslında.
Bazen benim kendi ailem bile istemediğim şekilde davranıyor kalp kırmak istemediğim için bir şey söyleyemiyorum, empati yapmak lazım.

Bu örnek özelinde söylemiyorum çocuğun öpülmesi çok yanlış ama benim de her gelindiğinde bebeğim; eşimin 10 yaşındaki yeğeninin kucağına veriliyor, çocuğun suratındaki o mutluluğu görünce yalan yok ben mutlu oluyorum. Yarın öbür gün bizim çocuklarımız da kucağına verilen abi olacaklar, büyüyecekler

Sen bi bak bakalım eşin ya da ailesinin sana batan hareketleri oldu da bu da üzerine tuz biber mi oldu. Çünkü bu gerçekten boşanma sebebi değil.
Hala hepimiz duygu değişimleri yaşıyoruz ve bunlar çok normal. İçimizdeki koruma içgüdüsünün bizi ele geçirdiği vakitler.

Duygularını bu kadar net ifade ediyor oluşun

Eskiden benim direkt suratım düşerdi, şimdi az biraz ne düşünüyorsam söylemeye çalışıp sonra surat düşürüyorum

Cok cok haklisin canim ogrenecekler bir sekilde. Bir sey olmaz bebise merak etme sen de stres yapma daha fazla annenin psikolojisi cok onemli. Dusunme kim ne yapti diye dedigin gibi ogrenecekler. Ogrenmeyene de gostermezsin cocugu olur biter.
Evet valla öyle yani istediğim çok büyük bir şey değil. Yok sakinlestim kalkıp gitmişler ki orda daha tepki koymadım herşeye aliniyorlar yüzüm düşüktü diye gitmişler gidebilirler benim için tek önemlo olan kızımın sağlığı annesine söylwdim

Ya birde biliyor kendi kardeşlerim doğumda maskesiz gitmediler yanımıza . Üç yaşındaki ckcuga çocuk vermek ne saçmalık ? Yahu ben kocamanken milletin çocuğunu elime almadım sırtı batar diye korkudan bu nasıl bir kafa nasıl bir mantık anlamıyorum . Valla Hayyalim ya öğrenecekler benim ne kadar hassas olduğumu ya öğrenecekler . Bizim yasamlarimiz aradinfa uçurum var ben onlarin her görüşüne saygı duydum kucaklarina alsınlar tamam ama kaç kişi ağzının içine eğiliyor resmen yapmayın işte salgın var hastalık var biraz dikkat etmek çok mu zor

Canım ben onları teee en başından uyardım daha böyle olmasaydım ilk doğduğunda gelip seveceklerdi düşünebiliyor musun? Bu istemediğimi bildikleri haliydi . Ben demek ki serbest bıraksam neler olacaktı düşünmek istemiyorum . Boyle birşey olabilir mi ya ? Senin durumda olsam evde ucukli biri olsa iyice dellenirdim

Doruk’un hırlaması artık kabusum oldu. Durup durup tıkanıyor yok serum fizyolojik yok aspiratör hepsi bir süre sonra faydasız
Duruda da var hırlama. Özellikle agladiktan sonra uykuya dalma aşamasında o kadar uzuluyorum ki hiril hiril çocuğum. Nazal yikama yapsak da geçmiyor azaliyor biraz sadece

Cnm çok haklısın ama sakin ol eşinin kabahati var ama aslında yok herkes maalesef laftan anlamıyor sende streslisin uykusuzsun lütfen sinirle davranma çok haklısın davranı belli et setini çek bidaha olursa ipleri koparırsın

Valla ilginç olmayacak canım ben nasıl aileme diyebiliyorsam o da kendi ailesiyle konuşacak
Evet gerçekten yorgunluk uykusuzluk bir de üstüne anlayissizlik çok zorlaniyorum

Ben ayakta verse artık kendimi dusunemiyorum. Canım benim ayarım yok
Her şeye alınmaya yer alıyor kraliyet ailesi de . Ama bende artık kayış koptu . Bildiği halde bunu yaptılar sizinkiler de çok tuhafmis ne biçim iş bu ya

Zaten dün yeterince net anladilar bundan sonrası ne olacak bilmiyorum ya bana uyacaklar ya da gitmem. Boşanmak istemiyorum diyor eşim hayatımda ilk kez çok ciddi boşanmayı düşündüm

En en başından hep kendi duygu ve düşüncelerini onemseyen bir aile başkası farklı düşününce direk alınan kırılan insanlar
Ben uep mesafeli oldum . Ama çocuk olunca kayınvalidem geldi kaldı . Hassas olduğumu biliyordu baktı ki mesafe azalıyor yine diğer gelini ile nasılsa benle de öyle bir ilişki kurmaya çalışıyor. Çocuklar onların çocukları gibi davranacaklar . Eşim bu noktada yapmayın etmeyin diyemiyor bende bu aileyle iletişim kuramiyorum . Yani sorunlarımız taa en başından beri var çocukla birlikte patladı

Doruk’un hırlaması artık kabusum oldu. Durup durup tıkanıyor yok serum fizyolojik yok aspiratör hepsi bir süre sonra faydasız
Benim kızım da hep hırlıyor hatta burnunu serumla açınca daha çok hırlıyor. O yüzden nebülizatör aldım, ana doktora sormadan kullanmadım. Yarın kullan derse onu da denicem.

Canım gerçekten kırar miyim diye değil yengesini de uyardım annesi de gördü gelmeden biliyorlardı . Buna rağmen bu kadar oldu herhalde uyarmasam sapur şupur opecekler çocukların kucaklarinda gezecekti . Çok teşekkür ederim demek ki hepimiz aynı durumdayiz

Zaten dün yeterince net anladilar bundan sonrası ne olacak bilmiyorum ya bana uyacaklar ya da gitmem. Boşanmak istemiyorum diyor eşim hayatımda ilk kez çok ciddi boşanmayı düşündüm
Olurmu el kadar beben babasızmı büyücek iki cahil insan yüzünden sen 1 hafta eşine suratını sürdür yeter dahada uzatma bidaha olursa ozaman düşünürsün

Insan gercekten kendi evinde en rahat.
Istedigine gel / gelme de diyebilirsin , kafan da rahat eder

Kızlar yardımmmm

İşte çıldırma sebebi. Bu hafta berbat bir haftaydı benim içinde. Bebek öpmek nedir ya bebek bu bebek ben ellemeye kıyamıyorum eltim kucağına aldı kafamı bir çevirdim şap öptü bide pişkin pişkğn görme görme hemen diyor ya ddedim bebek bu bebek neyse oğlu var eşşek kadar bir baktım çocuğun üzerine eğiliyor napıyorsun lan dedim direk herkes buz suratım düştü anası çağırdı bir zahmet yani. Görgüsüz diyebilirler ama bebeğimin sağlığı herşeyden önemli. Eşime anlattım (o esnada yoktu yanımda ki o bebek doğmadan başlamıştı herkese söylemeye. Bebek çok narin olur enfeksiyon kapar ellememek lazım vs diye) bak dedim sinir oluyorum herkes sen gibi değil hayatım diyor. Kimseyi görmek istemiyorum gelmesinler. 1 hafta kaldı kayınbabamgil bak koca adam kızım alayım mı diye soruyor izin istiyor kıyamıyor ellemeye uzaktan seviyor. yok benim elti ve oğlu mıncıklayacaklar iyice. Bide biz bunu ne zaman öpmeye başlayacaz diye soruyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…