Ay kızlar korkmayın bizimki bile daha tam anlamıyla gülmeler 1-2 haftadır var hoş besle uykusuz kal o bütün gülücükleri babasına versin ama olsun 2,5 aylık olunca gülücük tam anlamıyla ne görüceksiniz sırıtma filan değil ama erken merak etmeyinBen de bunu merak ediyorum. Hiç bilinçli gülümsemesi falan olmadı henüz. Bu arada bizim de uyanıkken hep ağlama halindeyiz, altını değiştirme de dahil. Uyanır uyanmaz ağlama seansı, sadece emerken ağlamıyor, kolik miyiz acaba ya
Ay okadar para vermeyin kızlar peteklere takılan suluk alın ıslak havlu koyun peteğe arada odada kettle kaynatın doktorum dedi kız hasta olmuştu nem için biz almadık alan arkadaşlarımda kullanmıyorBen de araştırıyorum, yorumları okuyup vazgeçiyorum. Gerçekten odadaki nem derecesini arttırıyor mu o önemliymiş, önerileri bekliyorum almam lazım artık.
Erkekler böyle gercekten bu konularda çok ilginçler. Söylemiyorlar sen genede fevri davranma canım doğumuydu yorgunluğuydu derken hepimizinin duygu, sinir halleri oynamış durumda 2 aydır kesşntisiz uyumuyorsundur bile o bile yorgun, gergin düşürüyor hepimiziCanım ben kocama niye kızıyorum biliyor musun ben otuz kere dedim ki bak çocuğu tabi ki sevsinler ama opulmesin hasta olan almasın çocuklara vermesinler hiçbirine uyulmadi benim ki de bakıyor ee neymiş ben uyaririm diye sesini çıkarmamis bende inatla bekledim . Çocuklar okula gidiyor geliyor anneleri de demiyor ki yavrum dokunmayın
Canım burda bir kaç kez kilo konusunu bende dile getirdim ve hala üzüldüğüm konudur. Geçen kayınvalidemgildeyiz bebek içeride bende mutfaktayım 6 aylık torunları var 3.550 doğmuş bizimkide o ara 3.400lerde. Torunun doğduğu kiloda buda 1 aylık bebek diye konuşuyorlar. Her görenin tepkisi saçma sapan konuşması vs o kadar geriliyorum ki. Ama ben elimden geleni yapıyorum çabalıyorum her şekilde mama yiyor zaten ama fazladan 1 damla bile olsa anne sütüde yanında alsın diye. Az önce yaşanılan olay güya eşim beni düşünüyor işte sen yat istersen nasılsa mamayla doyuyor ben hallederim dedi. Üzüldüm gözünün önünde günlerdir çabalıyorum beni düşünüyorsan o kadar çabamı bir sözle niye yıkıyorsun. Bu konuyu takmamaya çalışıyorum sağılan sütle çocugun emdiği miktar bir değil bunu kabullendim akşam sağıyım bi dedim 39 gündür 5-10 cc üzeri olmuyordu 20 cc oldu nasıl mutlu oldumHaklısın kuzum, kilo alımının da iyi olduğunu düşünüyorum her ne kadar sağlık ocağındaki kadın moralimi bozsa daBir şekilde büyüyeceklrr aslında yaa, kendimizi düşünüyorum mesela annemler bu 2 saat ve 15 dk gibi durumlara çok garip bakıyorlar biz böyle emzirmedik 2 saatte bir nereye emziriyorsun iş güç vardı vs diye biz de bir şekilde büyüdüysek çok da kasmayacağım artık, her ağladığında meme veriyorum gerisi birazcık da bebişin işi daha napayım:))
Canım öfkeyle kalkan zararla oturur, tabiki kazmakta çok haklısın hepimiz İnan benzer süreçlerden geçiyoruz aileler konusunda ama bu bir boşanma sebebi olamaz olmamalı. Şimdi tam aile olduk dediğimiz eşlerin birbirine daha sıkı sarılması gereken zaman.Canım ben kocama niye kızıyorum biliyor musun ben otuz kere dedim ki bak çocuğu tabi ki sevsinler ama opulmesin hasta olan almasın çocuklara vermesinler hiçbirine uyulmadi benim ki de bakıyor ee neymiş ben uyaririm diye sesini çıkarmamis bende inatla bekledim . Çocuklar okula gidiyor geliyor anneleri de demiyor ki yavrum dokunmayın
Duygularını bu kadar net ifade ediyor oluşunBiz de dün görümceye gittik eşime önceden dedim onların ev soğuk gidersem 1 saat oturur döneriz tabi buna uymadı ayrıca hem görümce hem kızı hem kayınpeder hastaydı kızın dudakları uçuk burnu yara dökmüş hastalıktan..bizi duyunca diğer görümceler de gelmiş bi ton insan vardı sinirlerim tepeme çıktı madem hastasınız söyleyin gelmeyelim eşim hemen anladı yüzümden ama ben pasif agresif davranmayı çoktandır bıraktım burda herkes hasta ben durmak istemiyorum dedim görümce maske filan taktı böyle şeylerin ayıbı olmaz sevmesinler beni laf etsinler çocuğumdan önemli değil..battaniyesini açıyolar ben kapıyorum altını bile almadım soğuk diye.. Uçuklu kız yaklaştıkça uzak dur dedim epeyce emzirdim vermemek için ellerine.. Ben kötü gelin olmayı yeğlerim karşımda ahmakça davranan insanlar varsa..
Sadece eşimin tarafı değil abimin eşi de geldi gitti öptü kızı abimin hatrına ona bişey diyemedim çünkü benim tersim pistir komple bağı kesiyorum
Evet valla öyle yani istediğim çok büyük bir şey değil. Yok sakinlestim kalkıp gitmişler ki orda daha tepki koymadım herşeye aliniyorlar yüzüm düşüktü diye gitmişler gidebilirler benim için tek önemlo olan kızımın sağlığı annesine söylwdimCok cok haklisin canim ogrenecekler bir sekilde. Bir sey olmaz bebise merak etme sen de stres yapma daha fazla annenin psikolojisi cok onemli. Dusunme kim ne yapti diye dedigin gibi ogrenecekler. Ogrenmeyene de gostermezsin cocugu olur biter.
Ya birde biliyor kendi kardeşlerim doğumda maskesiz gitmediler yanımıza . Üç yaşındaki ckcuga çocuk vermek ne saçmalık ? Yahu ben kocamanken milletin çocuğunu elime almadım sırtı batar diye korkudan bu nasıl bir kafa nasıl bir mantık anlamıyorum . Valla Hayyalim ya öğrenecekler benim ne kadar hassas olduğumu ya öğrenecekler . Bizim yasamlarimiz aradinfa uçurum var ben onlarin her görüşüne saygı duydum kucaklarina alsınlar tamam ama kaç kişi ağzının içine eğiliyor resmen yapmayın işte salgın var hastalık var biraz dikkat etmek çok mu zorNe büyük cahillik. Küçücük çocuğu öpmek nedir Allah aşkına…
Erkekler maalesef böyle papatyam, ailelerine sessiz put gibi oluyorlar. İnşallah bişey olmaz içini ferah tut, bizde de kaynımın 3 yaşındaki oğluna tutturdular oğlumu, çok büyük marifet gibi davranıyorlar. Bu bir gelenek gibi olmuş sanırım toplumda, Allah herşeyin hayırlısını versin.
Eşinin yapmadığını sen yap bundan sonra. O uyarmıyorsa sen uyar.
Görgü evet çok önemli bişey, eğer yoksa da ona göre gardını almalı insan.
Canım ben onları teee en başından uyardım daha böyle olmasaydım ilk doğduğunda gelip seveceklerdi düşünebiliyor musun? Bu istemediğimi bildikleri haliydi . Ben demek ki serbest bıraksam neler olacaktı düşünmek istemiyorum . Boyle birşey olabilir mi ya ? Senin durumda olsam evde ucukli biri olsa iyice dellenirdimBiz de dün görümceye gittik eşime önceden dedim onların ev soğuk gidersem 1 saat oturur döneriz tabi buna uymadı ayrıca hem görümce hem kızı hem kayınpeder hastaydı kızın dudakları uçuk burnu yara dökmüş hastalıktan..bizi duyunca diğer görümceler de gelmiş bi ton insan vardı sinirlerim tepeme çıktı madem hastasınız söyleyin gelmeyelim eşim hemen anladı yüzümden ama ben pasif agresif davranmayı çoktandır bıraktım burda herkes hasta ben durmak istemiyorum dedim görümce maske filan taktı böyle şeylerin ayıbı olmaz sevmesinler beni laf etsinler çocuğumdan önemli değil..battaniyesini açıyolar ben kapıyorum altını bile almadım soğuk diye.. Uçuklu kız yaklaştıkça uzak dur dedim epeyce emzirdim vermemek için ellerine.. Ben kötü gelin olmayı yeğlerim karşımda ahmakça davranan insanlar varsa..
Sadece eşimin tarafı değil abimin eşi de geldi gitti öptü kızı abimin hatrına ona bişey diyemedim çünkü benim tersim pistir komple bağı kesiyorum
Duruda da var hırlama. Özellikle agladiktan sonra uykuya dalma aşamasında o kadar uzuluyorum ki hiril hiril çocuğum. Nazal yikama yapsak da geçmiyor azaliyor biraz sadeceDoruk’un hırlaması artık kabusum oldu. Durup durup tıkanıyor yok serum fizyolojik yok aspiratör hepsi bir süre sonra faydasız
Cnm çok haklısın ama sakin ol eşinin kabahati var ama aslında yok herkes maalesef laftan anlamıyor sende streslisin uykusuzsun lütfen sinirle davranma çok haklısın davranı belli et setini çek bidaha olursa ipleri koparırsınCanım ben onları teee en başından uyardım daha böyle olmasaydım ilk doğduğunda gelip seveceklerdi düşünebiliyor musun? Bu istemediğimi bildikleri haliydi . Ben demek ki serbest bıraksam neler olacaktı düşünmek istemiyorum . Boyle birşey olabilir mi ya ? Senin durumda olsam evde ucukli biri olsa iyice dellenirdim
Valla ilginç olmayacak canım ben nasıl aileme diyebiliyorsam o da kendi ailesiyle konuşacakErkekler böyle gercekten bu konularda çok ilginçler. Söylemiyorlar sen genede fevri davranma canım doğumuydu yorgunluğuydu derken hepimizinin duygu, sinir halleri oynamış durumda 2 aydır kesşntisiz uyumuyorsundur bile o bile yorgun, gergin düşürüyor hepimizi
Ben ayakta verse artık kendimi dusunemiyorum. Canım benim ayarım yokAynı bizimki iki kız torun var bebek kucaklarına doğdu resmen sürekli ellerinde allahtan görümcem müdahale ediyor alıyor ellerinden özellikle ben yokken veriyor kadın geçen hepimiz oturuyoruz yine verdi kızda hoplatıyordubende bu mesafeden düşerse ölür bu net dedim hepsi buz gibi oldu bana baktı sonra kestiler yada otururken veriyor artık
Erkekler bazen pasif olabiliyor bu konularda sen her verdiğinde söyle yuvanı ne yıkacaksın kendini bilmez yüzünden herkes varken söyle hem çok riskli hayati risk ya elini kolunu sevsinler yeterr
Zaten dün yeterince net anladilar bundan sonrası ne olacak bilmiyorum ya bana uyacaklar ya da gitmem. Boşanmak istemiyorum diyor eşim hayatımda ilk kez çok ciddi boşanmayı düşündümCnm çok haklısın ama sakin ol eşinin kabahati var ama aslında yok herkes maalesef laftan anlamıyor sende streslisin uykusuzsun lütfen sinirle davranma çok haklısın davranı belli et setini çek bidaha olursa ipleri koparırsın
En en başından hep kendi duygu ve düşüncelerini onemseyen bir aile başkası farklı düşününce direk alınan kırılan insanlarCanım öfkeyle kalkan zararla oturur, tabiki kazmakta çok haklısın hepimiz İnan benzer süreçlerden geçiyoruz aileler konusunda ama bu bir boşanma sebebi olamaz olmamalı. Şimdi tam aile olduk dediğimiz eşlerin birbirine daha sıkı sarılması gereken zaman.
Bir de gerçekten eşlerimizin aileleri eşlerimiz değiller. Onların yaptıkları şeyleri birebir eşlerimizle bağdaştırıp kinlenmemeliyiz aslında.
Bazen benim kendi ailem bile istemediğim şekilde davranıyor kalp kırmak istemediğim için bir şey söyleyemiyorum, empati yapmak lazım.
Bu örnek özelinde söylemiyorum çocuğun öpülmesi çok yanlış ama benim de her gelindiğinde bebeğim; eşimin 10 yaşındaki yeğeninin kucağına veriliyor, çocuğun suratındaki o mutluluğu görünce yalan yok ben mutlu oluyorum. Yarın öbür gün bizim çocuklarımız da kucağına verilen abi olacaklar, büyüyecekler
Sen bi bak bakalım eşin ya da ailesinin sana batan hareketleri oldu da bu da üzerine tuz biber mi oldu. Çünkü bu gerçekten boşanma sebebi değil.
Hala hepimiz duygu değişimleri yaşıyoruz ve bunlar çok normal. İçimizdeki koruma içgüdüsünün bizi ele geçirdiği vakitler.
Benim kızım da hep hırlıyor hatta burnunu serumla açınca daha çok hırlıyor. O yüzden nebülizatör aldım, ana doktora sormadan kullanmadım. Yarın kullan derse onu da denicem.Doruk’un hırlaması artık kabusum oldu. Durup durup tıkanıyor yok serum fizyolojik yok aspiratör hepsi bir süre sonra faydasız
Canım gerçekten kırar miyim diye değil yengesini de uyardım annesi de gördü gelmeden biliyorlardı . Buna rağmen bu kadar oldu herhalde uyarmasam sapur şupur opecekler çocukların kucaklarinda gezecekti . Çok teşekkür ederim demek ki hepimiz aynı durumdayizAynı şeyi düşündüm inan. Huylu olduğumu, anksiyete hastası olduğumu, covid de bile aşırı korkum yüzünden terapi aldığımı bilen insanlar bunlar. Ya tutarsa işte, canları öyle istiyor, seni beni niye düşünsün ki, isteyenin bir yüzü vermeyinin 2 yüzü kara diyorlar. Lohusasın yaa, bir kez yaşanır bu günler, şu an bebekten bile önemlisin sen, sütün, psikolojin..tabi ki gerek yoktu bu gerginliğe ne gerek vardı. Düşüncesiz insanlar, hiç takma canım, lohusalığın tadınj çıkar bir daha da sadece kendini düşün, esirgeme lafını. Benim gibi kırar mıyım diye kendini yeme, alttan alacaklar aileyse, yeni doğum yaptın
Olurmu el kadar beben babasızmı büyücek iki cahil insan yüzünden sen 1 hafta eşine suratını sürdür yeter dahada uzatma bidaha olursa ozaman düşünürsünZaten dün yeterince net anladilar bundan sonrası ne olacak bilmiyorum ya bana uyacaklar ya da gitmem. Boşanmak istemiyorum diyor eşim hayatımda ilk kez çok ciddi boşanmayı düşündüm
Insan gercekten kendi evinde en rahat.Empati yapan insan çok az işte ben kimsenin bebeğini öptüğümü hatırlamıyorum.. Yalnız bırakmayacaksın kimseyle ben yerimden kalkmadım biliyorum ki sakınmazlar onlar.. Bir de çocuk ağlayınca nedenini bilen ve akıl veren tayfaya hastayım çocuk yırtıyo kendini sebepsiz ağlıyo biliyorum gazı var gazı, karnı aç karnı..
Neyse yarın evime dönüyorum şu çocukları hasta etmeden ve sinir hastası olmadan bi gideydim..
Kızlar yardımmmmKızlar size iki şey danışıcam birincisi nil de dikkat ettim ana kucağında çok rahat uyuyor benim gögsümdede ama yatağına düz zemine koyduğumda gazı varmış gibi kıvranıyor uyuyamıyor yastıksız düz zeminde napsam acaba ya
İkincisi sonunda kocamla birlikte olabildikya benim eşim korunmuyor ama içime boşalmıyor ama çok tırstım şimdi ilk ya çekme yöntemi filan sizce ertesi gün hapı alıyımmı yarın? Önümüzdeki hafta spiral taktırcam
İşte çıldırma sebebi. Bu hafta berbat bir haftaydı benim içinde. Bebek öpmek nedir ya bebek bu bebek ben ellemeye kıyamıyorumKızlar kayınvalidemgil geldi bebeği öptü sesimi cikarmadim eşimin abisi gil geldi bu sefer on yaşındaki coccugun eline çocuğu verdi bir gordum şok oldum geri aldı hemen ama verdi . Çocuk yüzüne eğiliyor kafasını sokuyor bebeğime esneyince ailesi eliyle ağzını kapatıyor çocuğun bugün en son dayanamadım yemeğe çıkmadım onlarda birden aşağı inmislee esime boşanmak istediğimi söyledim çünkü kayınvalidem biliyordu ne kadar hassas olduğumu kendi ailemden kimse çocuğu eline almadi ve o da burdaydi . Eşim yok ben boşanmam diyor bu zamana kadar seni defalarca uyardım izin vermeyecektin diyorum sen söylersin diye sustum diyor. Üzgün değilim çok sinirliyim bu yaşananlara aslında bir yandan çok tuhaf bir sakinliğim de var. Yengesine de anlatmıştım ben çocuğa enfeksiyona acik oluyorlar , uçuk olursa sıkıntılı hastalıklar devam ediyor diye tüm bunları söylemişim gibi annesi defalarca öptü bilmiyorum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?