- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.481
- 548
Evet istemiyorum dedi ben çok doldum Ekim bir değil iki değil kendime yapılanı hadi önemsemiyorum sıra çocuğa geldi .Olurmu el kadar beben babasızmı büyücek iki cahil insan yüzünden sen 1 hafta eşine suratını sürdür yeter dahada uzatma bidaha olursa ozaman düşünürsün
Valla çok guzel olmuş soylemen bu insanlar değişik ya herkesin çevresinde mi var böyle tuhaflar . Gelde çıldırma işteİşte çıldırma sebebi. Bu hafta berbat bir haftaydı benim içinde. Bebek öpmek nedir ya bebek bu bebek ben ellemeye kıyamıyorumeltim kucağına aldı kafamı bir çevirdim şap öptü bide pişkin pişkğn görme görme hemen diyor ya ddedim bebek bu bebek neyse oğlu var eşşek kadar bir baktım çocuğun üzerine eğiliyor napıyorsun lan dedim direk herkes buz suratım düştü anası çağırdı bir zahmet yani. Görgüsüz diyebilirler ama bebeğimin sağlığı herşeyden önemli. Eşime anlattım (o esnada yoktu yanımda ki o bebek doğmadan başlamıştı herkese söylemeye. Bebek çok narin olur enfeksiyon kapar ellememek lazım vs diye) bak dedim sinir oluyorum herkes sen gibi değil hayatım diyor. Kimseyi görmek istemiyorum gelmesinler. 1 hafta kaldı kayınbabamgil bak koca adam kızım alayım mı diye soruyor izin istiyor kıyamıyor ellemeye uzaktan seviyor. yok benim elti ve oğlu mıncıklayacaklar iyice. Bide biz bunu ne zaman öpmeye başlayacaz diye soruyorlar
Canım biogaia damlanın gaz için faydasını goruyor musunKızlar bugün biogaia yı d vitamini ile birlikte verdim. Ikınıp duruyor sabahtan beri. İkisini birlikte vermemle alakalı olabilkr mi
Rabbim yardımcın olsun canım beniimValla ilginç olmayacak canım ben nasıl aileme diyebiliyorsam o da kendi ailesiyle konuşacak
Evet gerçekten yorgunluk uykusuzluk bir de üstüne anlayissizlik çok zorlaniyorum
Canım reflü vardır bizimde öyle düz yatırıyoruz ağlıyor doktor reflü vardır geri bastıgı için ağlıyordur dedi. Eğimli zemine yatır dediKızlar yardımmmm
Bebito görünce aklıma geldi, geçen seferki kurabiye tarifinde pudra şekeri vardı.İnek sütü diyeti yapan canlarrrr
Bugün bir kaç tarif yaptım alternatif olsun diye paylaşmak istedim. Önce yulaf sütü yaptım (puding için) şimdi çapraz reaksiyondan dana eti de tüketenediğimiz için kahvaltıda reçel pekmez ekmek başka seçenek bulamadığımdan ve bu ara karbonhidrat çok tükettiğimden kilo alma eğilimine girdim zaten 87 kg da takıldım daha da alamam.
Şimdi önce kahvaltı;
Geceden bir bardak suya 4 tane cennet hurması koydum yumuşattım (çekirdeklerini çıkararak)
Sabah suyuyla beraber blenderdan geçirdim tatlı bir su elde ettim
Sonra yulaf sütünden kalan posayı ve iki yemek kaşığı yulafın üstüne suyu ekleyip içine de biraz kuru üzüm atarak kaynattım lapam oldu. Kaseye aldıktan sonra 1 yemek kaşığı bal ve 4 tane kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp üzerine attım ve yedim :) tarçında eklenebilir ben unuttum.
Gelelim pudinge :)
1.5 bardak yulaf sütünü 1 muzla beraber blenderdan geçirdim içine 1 yk bal ekledim
İki kaseye böldüm kaselere 1.5-2 yemek kaşığı chia tohumu ekledim dolaba kaldırdım ara ara karıştırıyorum ki tohumlar dibe çöküp bir bütün olmasınlar yarım saatte bir 2-3 kez karıştırmak yeterli :)
Yaptıktan sonra aklıma geldi bu pudingi vişne suyu gibi şeylerle de yapabiliriz mayhoş olur hoş olur sanki onu da deneyince yazarım :)
Evet müthiş fevkalade şeyler olmazlar belki ama alternatif olarak baya iyi geldi :)
Buğday haşladım (karabuğdayım yada kinoa kalmamış evde) akşama da buğdaylı yeşil salata yapıcam :)
Ek olarak puding az daha koyu olsun isterseniz birazcık daha chia ekleyebilirsiniz ben ilk sefer olduğu için bu kadar koydum :)
Amaaan sende az ikili oyna kuzum. Aman gecen gün burnu akıyodu ıhlamur içtim bol emzirdim saha bu sabah düzelmeye başladı gibi hasta de verme yada sen böle diyince mecburi tedbirli seveceklerCanım ben kocama niye kızıyorum biliyor musun ben otuz kere dedim ki bak çocuğu tabi ki sevsinler ama opulmesin hasta olan almasın çocuklara vermesinler hiçbirine uyulmadi benim ki de bakıyor ee neymiş ben uyaririm diye sesini çıkarmamis bende inatla bekledim . Çocuklar okula gidiyor geliyor anneleri de demiyor ki yavrum dokunmayın
Canım ben sinbo aldım resmini eklerim alta :) memnunum asla su akması yapmıyor ek olarak içine 10 damla okaliptüs uçucu yağı damlatıyorum hatta bazen kekik yağı yada huzur yağı damlatıyorum. Arada okaliptüs damlatıp oğlumun odasında da açıyorum o uyucağı zaman çıkarıyorum. Oğlumun odası küçük hemen nemleniyor salon biraz daha uzun sürüyor ama memnunum açıkçası.Kızlar size bişey sormak istiyorum: buhar makinesi aldınız mı? Aldıysanız ne marka önerirsiniz?
Beni yanlış anlamazsan birşey söylicem. Eğer kuralsa kural her tarafa geçerlidir. Abinin hatrına birine susup eşinin ailesine sevmesinler demen ayrım olmuş ama biraz. Eğer susabilme yeteneğin varsa herkesi idare etmen gerekmezmi? Ya da kuralın asla öpülmicekse o zaman kimseye öptürmemen lazım. Sanki sen eşinin ailesinin öpmesini pek istemiyorsun gibi geldi bana. Uçuk olayını falan ayırıyorum tabi.Biz de dün görümceye gittik eşime önceden dedim onların ev soğuk gidersem 1 saat oturur döneriz tabi buna uymadı ayrıca hem görümce hem kızı hem kayınpeder hastaydı kızın dudakları uçuk burnu yara dökmüş hastalıktan..bizi duyunca diğer görümceler de gelmiş bi ton insan vardı sinirlerim tepeme çıktı madem hastasınız söyleyin gelmeyelim eşim hemen anladı yüzümden ama ben pasif agresif davranmayı çoktandır bıraktım burda herkes hasta ben durmak istemiyorum dedim görümce maske filan taktı böyle şeylerin ayıbı olmaz sevmesinler beni laf etsinler çocuğumdan önemli değil..battaniyesini açıyolar ben kapıyorum altını bile almadım soğuk diye.. Uçuklu kız yaklaştıkça uzak dur dedim epeyce emzirdim vermemek için ellerine.. Ben kötü gelin olmayı yeğlerim karşımda ahmakça davranan insanlar varsa..
Sadece eşimin tarafı değil abimin eşi de geldi gitti öptü kızı abimin hatrına ona bişey diyemedim çünkü benim tersim pistir komple bağı kesiyorum
Kaçak olduğundan şüpheleniyormusun kuzum? Ben 2 sene bu şekilde korundum spiralden korkuyorum diye en sonunda bi cesaret taktırdım 2 sene de onla korundum :) o yüzden korkma bişi olmaz tabii kaçak yolcu olmadıysa :)Kızlar size iki şey danışıcam birincisi nil de dikkat ettim ana kucağında çok rahat uyuyor benim gögsümdede ama yatağına düz zemine koyduğumda gazı varmış gibi kıvranıyor uyuyamıyor yastıksız düz zeminde napsam acaba ya
İkincisi sonunda kocamla birlikte olabildikya benim eşim korunmuyor ama içime boşalmıyor ama çok tırstım şimdi ilk ya çekme yöntemi filan sizce ertesi gün hapı alıyımmı yarın? Önümüzdeki hafta spiral taktırcam
Çok haklısın canım, bu aşamada çevre çok geriyor insanı kesinlikle. Mama mevzusunu biliyorum, ilk haftalarda vermiştim emziriyordum da bir yandan çocuğun tüm ağlamasına mama verelim doymuyor diyorlardı çok üzülüyordum. Şimdi de mesela stres konusundan muzdaripim. Ne yapsam ne desem stresli anneyim onlara göre kötü niyetli olduklarından değil ama hissediyorum bunu. her dediğime stres yapma, çocuğun altını değiştirelim pişik olmasın diyorum, dur keyfi yerinde ya stres olma falan, sürekli bir iyi niyetli de olsa nasihat verme, bugünler geçecek vs. Bu da beni rahatsız ediyor ama demiyorum bir şey. Çocuk memede duruyor 20 dakika, ama emmiyor uyuyor, sonra alıp seviyorlar biraz ağlayınca alayım emzireyim diyorum, e daha yeni emmedi mi falan. Sen stres olma ona da yansır vs. Ne yapsam stresten yapıyorum bu kıza böyle bakamıyorum gibi hissediyorum hiç hoş değil gerçekten ama geçecek oturacak düzen. NapalımErkekler böyle gercekten bu konularda çok ilginçler. Söylemiyorlar sen genede fevri davranma canım doğumuydu yorgunluğuydu derken hepimizinin duygu, sinir halleri oynamış durumda 2 aydır kesşntisiz uyumuyorsundur bile o bile yorgun, gergin düşürüyor hepimizi
Canım burda bir kaç kez kilo konusunu bende dile getirdim ve hala üzüldüğüm konudur. Geçen kayınvalidemgildeyiz bebek içeride bende mutfaktayım 6 aylık torunları var 3.550 doğmuş bizimkide o ara 3.400lerde. Torunun doğduğu kiloda buda 1 aylık bebek diye konuşuyorlar. Her görenin tepkisi saçma sapan konuşması vs o kadar geriliyorum ki. Ama ben elimden geleni yapıyorum çabalıyorum her şekilde mama yiyor zaten ama fazladan 1 damla bile olsa anne sütüde yanında alsın diye. Az önce yaşanılan olay güya eşim beni düşünüyor işte sen yat istersen nasılsa mamayla doyuyor ben hallederim dedi. Üzüldüm gözünün önünde günlerdir çabalıyorum beni düşünüyorsan o kadar çabamı bir sözle niye yıkıyorsun. Bu konuyu takmamaya çalışıyorum sağılan sütle çocugun emdiği miktar bir değil bunu kabullendim akşam sağıyım bi dedim 39 gündür 5-10 cc üzeri olmuyordu 20 cc oldu nasıl mutlu oldum
Kız ne diyosunBebito görünce aklıma geldi, geçen seferki kurabiye tarifinde pudra şekeri vardı.
Pudra şekerinde SÜT bulunuyormuş. içeriğini okumakta gecikmişiz.
Pudra şekeri alacaktım, arkasını çevirip bir içeriğini okuyayım dedim, bir de ne göreyim?Kız ne diyosun
Baktım alerjen uyarısı yok vanilin aroması var diyo sadece
ay şiştim yaaaaaa tam da yaptığım kurabiyenin sonuncusunu yiyordum
Teyzelerii bizim kırkımızı uçuyor bugün nasipseoğluşumu bir güzel yıkıycaz çok şükür Rabbime bugünleri gördük sonrası daha kolay inşallah
Lohusalığım bitirken burdan başta benden çok lohusa olan eşim ve diğerlerine selam söylemek istiyorum ben sizi değilde siz beni be oğluşumu yordunuz
Sanırım bazılarında var bazılarında yok. O zaman normal şekeri shakerda çekip pudra şekeri yaparızz vay arkadaş şekerde sütün işi ne yaBebito görünce aklıma geldi, geçen seferki kurabiye tarifinde pudra şekeri vardı.
Pudra şekerinde SÜT bulunuyormuş. içeriğini okumakta gecikmişiz.
Oetker olanında yazmıyoPudra şekeri alacaktım, arkasını çevirip bir içeriğini okuyayım dedim, bir de ne göreyim?
Ben akşam iki tepsi yapıp buzluğa attımKız ne diyosun
Baktım alerjen uyarısı yok vanilin aroması var diyo sadece
ay şiştim yaaaaaa tam da yaptığım kurabiyenin sonuncusunu yiyordum
Gayet makul benim bebe artık bana bir şey yaptırmıyorBen akşam iki tepsi yapıp buzluğa attım
Hiç sorma şaşkınlığımı gizleyemedim ben de, içinde süt kullanılmayanından alacağız artık, dikkat ediciiiz.Sanırım bazılarında var bazılarında yok. O zaman normal şekeri shakerda çekip pudra şekeri yaparızz vay arkadaş şekerde sütün işi ne ya
Kızz pudra şekeri kutusunu attık markasını da bilmiyorum ya varsa sütGayet makul benim bebe artık bana bir şey yaptırmıyor
Ah ah bence de var biliyorum biraz sakince o an yapmayın diyemiyorum . İnsanlara söylediğim için dikkat etmelerini bekliyorum. Demek ki sürekli uyaracaksinAmaaan sende az ikili oyna kuzum. Aman gecen gün burnu akıyodu ıhlamur içtim bol emzirdim saha bu sabah düzelmeye başladı gibi hasta de verme yada sen böle diyince mecburi tedbirli seveceklerya ilk çocuğun dimi senin. İnan sen yazdıkça kendimi görüyorum oğlumda delirirdim biri kucağına alıcak aman öpücek diye bize gelecekleri zaman inan stresten o gece sivilce çıkardı ama sonra sonra alışıcaksın. Çoook haklısın sonuna kadar ama dediğim gibi kız hasta de ya da bana bulaştırdı o hafifliyo çocuklarada bulaştırmasın de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?