Allah razı olsun canım benimÇok geçmiş olsun diloşcum inşallah derdinin devası bulunur kuzumun biz bile mahvoluyoruz kabızlık ishal durumunda minicikler napsınlar
Sana sabırlar ve güç kuvvet diliyorum canım benim
İyi kuzum bizde babamız yanımızda cuma işe başlayacak artık tüm izinleri kullandıAllah razı olsun canım benim
Evimize gidicez diye hayaller kurarken böyle ciddi durumlara düşmek insanı çok üzüyor ama inşallah başından beri zorluk yaşadık artik son bulur diye dua ediyorum sadece.
Siz nasılsınız canım benim? Mehmet nasıl? Sizlerden güzel haberler alalım
Sen ailenin yanında misin canım evinde misin? İyi olmuş bebis büyürken insan eşini arıyor vallahi. Hele bizim durumlarda.İyi kuzum bizde babamız yanımızda cuma işe başlayacak artık tüm izinleri kullandıgörevlendirmesi bitti şükür ama bu sene tayinciyiz
Mehmet çok güzel büyüyor maşallahsadece alerjimiz var sanırım ben diyet uyguluyorum mama nutrıcıa kullanıyoruz et süt ile başladık 4 aralıkta kontrol edecekler gaz ve kaka seanslarımız beni bile ağlatıyor çok sancılı
aynen hep bir ğır ğır ses geliyodu, hoş biz bzmkini hasta ettikte sonunda Allahım inşallah geçer gider baya hafifledi çarşamba kontrolü var. bzmkide sbh uyuyor akşam 9 dan snrası yok 1de hala çiril çiriliz. sen anlat bn dinlim diyor ama bnde iptal oluyorum.Aramıza hoşgeldin
İlk bebişim ve alerjiğiz. Sorularının cevabına dair hiç fikrim yok
Yumurta, süt ve süt ürünleri ve dana etini kestim. Doktor mama kullanıyorsanız özel mama kullanmalısınız diye özellikle uyarmıştı. Dediğin gibi normal mama ile diyet yapmanın bi anlamı yok.
Bizim kaka ishal ve aşırı mukuslu devam ediyor. Ne zaman düzeleceğiz belli değil. Kaka düzelecek mi onu da bilmiyorum.
Aaa ondan mıymış
Güneşin de yeni geçti çılgınlar gibi tıkanırdı uyuyamazdı
Şuan maşallah idare ediyoruz
Evimizdeyiz kuzum eşim ben doğurmadan geldi 1 hafta önce evimize geçtikSen ailenin yanında misin canım evinde misin? İyi olmuş bebis büyürken insan eşini arıyor vallahi. Hele bizim durumlarda.
Maşallah yavrum ama ne bu böyle herkesten süt alerjisi duyuyorum ya grip gibi yayıldı sanki. Bizde suanlik aptamil pregomin kullanıyoruz o da ayrı kabızlık yapıyor, içine de koyulassin diye reflu mamasi yapan ayrı bisey var onu da koyunca kabızlığına kabızlık ekleniyor
Sizde belirtiler nasıl canim?
bizim dr. hava verdi anca onunla iyileştik. ayrıca kantoran yağı yada zeytinyağını mendılın üstüne dök hafif ısıt ama yakmasın sakın aşırı değil göğsüne koy. burnunu sık sık mama vermeden önce temizle sen bol bol sarımsak ye öyle emzir, ayrıca odasın soğanı ıkıye böl içinede karanfil koy yastığın yanında dursun. ama lütfen zeytınyağlı mendılın ısısına dikkat et ne soğuk olmalı ne sıcak olmalıYa kızlar bebeğim hasta oldu sürekli öksürüyor, geniz akıntısı var, kusmaya başladı, huzursuz, mutsuznasıl böylr hasta oldu anlamadım. Doktora götürdüm röntgen çekti ciğerlerde bişey yokmuş fakat hergün kontrole gelmeniz lazım bebek çok küçük olduğu için ilerleyebilir dedi, hiç bir ilaç falan vermeden eve gönderdi. Ama sanki müdahale edilmezse ilerleyecek gibi. Ne yapabilirim ? Birde ıhlamur demişsiniz nasıl vereceğim ne kadar vereceğim nasıl demlemem gerekiyor? Ek olarakta sütüm çok az olduğu için mama veriyorum o yüzden kendi haline bırakarak düzeleceğini sanmıyorum çok üzülüyorum yaa
Ya zaten en güzel an o an oluyorDemek ki heryerde varlar biz bakamıyormuşuz gibi davranıyorlar dimi
En çok annesi düşünür onun iyiliğini
Bizimkide düğün evinde ortalığı yıktı herkes verin benim 4 çocuğum var 3 çocuğum var tribinde buda kimsede susmadıanasında ve babasında sustu benim canım oğlum
Geçmiş olsun canım benim. Baya sıkıntılı bir süreçteymişsin inşallah atlatırsınız en yakın zamanda. Gerçekten ağlamaları çözüm olamamak insanı üzüyor ama geçecek insallah hepsiKızlar hepinize merhaba ben geldim.
Biz biraz zor süreçlerden geçiyoruz maalesef.
@Birbasak Kuzumda söyleyince anneme çocuğu biraz bırakıp geldim
Dora'nın 15. 20. Günden itibaren kusmalari yavaş yavaş arttı. Üstüne zamanla omzuna kadar kızarıklıklar, yüzünde sertlikler kafasında döküntüler olmaya başladı. İlk sıkıntımız kusmaydi onla uğraşırken bu da çıktı. Ve aşırı aşırı derece de gaz sancıları. Kolik olsa sadece belli saatler ağlar ama bizimki her mamadan sonra cocuk çatlayacak gibi kıvranıp kusuyordu. Annem ve ben iki kişi çocuğu avutamiyoruz.
Küçük yerdeyiz, burda iki üç doktora çıktık hep gaz damlasi verip yolladılar, afedersiniz ama pekte düzgün doktorlar değildi zaten birazdan söyleyeceğim.
Kusmasina reflu dediler önce 6 mama değiştirdik bu arada, reflü maması o bu derken kusma değişkenlik gösterse de çocuk kivrinmaktan hiç uyumuyordu. En son başka ilçede doktor bulduk oraya gittik. Kaka testi idrar tahlili derken, süt alerjisi var mı diye bakıldı tahlilde bisey çıkmadı ama çocuk ikinmaktan o kadar kötü olmuş ki yarılmış poposu artık.
Doktor hala şüpheliydi önce keçi sütlü mama denetti olmayınca alerji mamasına geçtik.
Bir de üstüne idrar yolu enfeksiyonu çıktı suanlik antibiyotik iğne atiliyoruz.
İlk önce çocuk 60 cc içiyorsa 40 50sini çıkardığı için acıkıp tekrar istiyordu arka arkaya veriyorduk çoğunlukla. Böyle olunca günde 55 gr almış ve bana çıkıştılar önce çok mama veriyorsun ondan kusuyor falan diye. Ama anlatamiyordum çocuk 2 yudum içtiğinde açken bile kusuyordu.
Bana verme 3 saatten önce dediler inatla vermedim çocuk ağlamasına rağmen. Günde 20 gr düştü kilo alımı kontrole gittiğimizde acikmisti yatırır yatirmaz kusunca işte o zaman anladılar anlatmak istedigimi
Suanlik bazen kusmuyor bazen çok kusuyor. Alerji mamasiyla baya gaz sorunu azaldı ama midedeki gaz hala biraz fazla. Sürekli ağzına mama geri geldiği için genelde çok ağlamaklı.
Enfeksiyon geçtikten sonra hala devam ederse doktor sevk edecek bizi
Detaylı bakılsın diye. Mide darlığından süphelendi. Halbuki o kalınlığa ultrasonla bakıldı normal çıktı ama yine de azalmadigi için bakılsın diyor. İşler o yönden ciddiye bindi.
Kusmanin yanında gaz sancıları da çok fazlayken uyucak vaktimiz yoktu. Bu sıralar da ağzına geri geldiği için 2 dakika da bir uyanıyor. Baya baya yorgunuz yani.
Bu kadar aglamaklı haldeyken hala emzirmeyi beceremedim sütte kesildi kesilecek.
Süt alerjisi konusunda hala tam emin değilim çünkü mukuslu kaka ve ishal yok aksine kabız. Ama cildi ve ciddi gaz problemi yüzünden raporlu mamaya geçtik
Çok uzun oldu ama kızlar durumumuz bu şekilde
Bazen buraya girmeyi bırak uyuyacak vaktimiz kalmadı. Genelde de biraz beyaz gürültü vs. İle uyuduğu için anca WhatsApp mesajlarına yukarıdan cevap veriyorum.
İnşallah sizde durumlar iyidir
Bu arada en çok merak ettiğim @Hayyal ve Doruk oldu
İnşallah hastaneden çıkmıştır kuzum
Hemen deneyeceğim hepsini çok çok teşekkür ederimbizim dr. hava verdi anca onunla iyileştik. ayrıca kantoran yağı yada zeytinyağını mendılın üstüne dök hafif ısıt ama yakmasın sakın aşırı değil göğsüne koy. burnunu sık sık mama vermeden önce temizle sen bol bol sarımsak ye öyle emzir, ayrıca odasın soğanı ıkıye böl içinede karanfil koy yastığın yanında dursun. ama lütfen zeytınyağlı mendılın ısısına dikkat et ne soğuk olmalı ne sıcak olmalı
Oy ne güzel canim evinde güzellikle büyüt bebisiniEvimizdeyiz kuzum eşim ben doğurmadan geldi 1 hafta önce evimize geçtik
Bizde yüzde ensede kızarıklık ve sıvı gürültülü kaka ile anlaşıldı aslında tedbir amaçlı yapmıştı doktorumuz ama sanırım var bizdede bu ay belli olacak bakalım yada başka birşey var parçalanıyor çocuk kaka yaparken
Evimizdeyiz kuzum eşim ben doğurmadan geldi 1 hafta önce evimize geçtik
Bizde yüzde ensede kızarıklık ve sıvı gürültülü kaka ile anlaşıldı aslında tedbir amaçlı yapmıştı doktorumuz ama sanırım var bizdede bu ay belli olacak bakalım yada başka birşey var parçalanıyor çocuk kaka yaparken
Allah razı olsun canım çok teşekkür ederimYa zaten en güzel an o an oluyor
Geçmiş olsun canım benim. Baya sıkıntılı bir süreçteymişsin inşallah atlatırsınız en yakın zamanda. Gerçekten ağlamaları çözüm olamamak insanı üzüyor ama geçecek insallah hepsi
Aynı bizimde kafası ve kulakları kuru döküntü varOy ne güzel canim evinde güzellikle büyüt bebisini
Mamaya geçince hiç azalma olmadı mı canım ya da bi değişim olmadı mı kaka da?
Bizden de tahlil aldı ama alerji çıkmadı, ama doktor ilk 3 ay çikmayabiliyor dedi
Bizim cilt böyle canım kafası da kupkuru cildi de öyleydi şu sıra düzeldi. Kafası sanki konak gibi görünüyor ama değil konak yağlı oluyormuş sanırım bizde tamamen kuru döküntü oluyor
Aynen bizimde öyle yavrum hala bi tik gazı var bazen kıvranıyor ama asla eskisi gibi değil çocuk çatlayacak gibi oluyordu öyle olunca kusma daha da artıyordu tabiAynı bizimde kafası ve kulakları kuru döküntü var
Gaz azaldı mama değiştirince diğerinde çıldırıyordu
canim cok gecmis olsun . Insallah tez zaman da sagligina kavusur bebeginKızlar hepinize merhaba ben geldim.
Biz biraz zor süreçlerden geçiyoruz maalesef.
@Birbasak Kuzumda söyleyince anneme çocuğu biraz bırakıp geldim
Dora'nın 15. 20. Günden itibaren kusmalari yavaş yavaş arttı. Üstüne zamanla omzuna kadar kızarıklıklar, yüzünde sertlikler kafasında döküntüler olmaya başladı. İlk sıkıntımız kusmaydi onla uğraşırken bu da çıktı. Ve aşırı aşırı derece de gaz sancıları. Kolik olsa sadece belli saatler ağlar ama bizimki her mamadan sonra cocuk çatlayacak gibi kıvranıp kusuyordu. Annem ve ben iki kişi çocuğu avutamiyoruz.
Küçük yerdeyiz, burda iki üç doktora çıktık hep gaz damlasi verip yolladılar, afedersiniz ama pekte düzgün doktorlar değildi zaten birazdan söyleyeceğim.
Kusmasina reflu dediler önce 6 mama değiştirdik bu arada, reflü maması o bu derken kusma değişkenlik gösterse de çocuk kivrinmaktan hiç uyumuyordu. En son başka ilçede doktor bulduk oraya gittik. Kaka testi idrar tahlili derken, süt alerjisi var mı diye bakıldı tahlilde bisey çıkmadı ama çocuk ikinmaktan o kadar kötü olmuş ki yarılmış poposu artık.
Doktor hala şüpheliydi önce keçi sütlü mama denetti olmayınca alerji mamasına geçtik.
Bir de üstüne idrar yolu enfeksiyonu çıktı suanlik antibiyotik iğne atiliyoruz.
İlk önce çocuk 60 cc içiyorsa 40 50sini çıkardığı için acıkıp tekrar istiyordu arka arkaya veriyorduk çoğunlukla. Böyle olunca günde 55 gr almış ve bana çıkıştılar önce çok mama veriyorsun ondan kusuyor falan diye. Ama anlatamiyordum çocuk 2 yudum içtiğinde açken bile kusuyordu.
Bana verme 3 saatten önce dediler inatla vermedim çocuk ağlamasına rağmen. Günde 20 gr düştü kilo alımı kontrole gittiğimizde acikmisti yatırır yatirmaz kusunca işte o zaman anladılar anlatmak istedigimi
Suanlik bazen kusmuyor bazen çok kusuyor. Alerji mamasiyla baya gaz sorunu azaldı ama midedeki gaz hala biraz fazla. Sürekli ağzına mama geri geldiği için genelde çok ağlamaklı.
Enfeksiyon geçtikten sonra hala devam ederse doktor sevk edecek bizi
Detaylı bakılsın diye. Mide darlığından süphelendi. Halbuki o kalınlığa ultrasonla bakıldı normal çıktı ama yine de azalmadigi için bakılsın diyor. İşler o yönden ciddiye bindi.
Kusmanin yanında gaz sancıları da çok fazlayken uyucak vaktimiz yoktu. Bu sıralar da ağzına geri geldiği için 2 dakika da bir uyanıyor. Baya baya yorgunuz yani.
Bu kadar aglamaklı haldeyken hala emzirmeyi beceremedim sütte kesildi kesilecek.
Süt alerjisi konusunda hala tam emin değilim çünkü mukuslu kaka ve ishal yok aksine kabız. Ama cildi ve ciddi gaz problemi yüzünden raporlu mamaya geçtik
Çok uzun oldu ama kızlar durumumuz bu şekilde
Bazen buraya girmeyi bırak uyuyacak vaktimiz kalmadı. Genelde de biraz beyaz gürültü vs. İle uyuduğu için anca WhatsApp mesajlarına yukarıdan cevap veriyorum.
İnşallah sizde durumlar iyidir
Bu arada en çok merak ettiğim @Hayyal ve Doruk oldu
İnşallah hastaneden çıkmıştır kuzum
Çok teşekkür ederim canım sagolasin. Evet zorlayıcı geçiyor ama işler ciddiye binmesin istiyorum sadece.canim cok gecmis olsun . Insallah tez zaman da sagligina kavusur bebegin
Hem sizin hem bebek icin yipratici bir surec oluyor belli ki
insallah canimÇok teşekkür ederim canım sagolasin. Evet zorlayıcı geçiyor ama işler ciddiye binmesin istiyorum sadece.
Sen nasılsın doğum yapmışsın galiba nasıl geçti? Iyimisiniz yavrunla
Ben şuan sütümü artırmaya çalışıyorum. Kızım çok fazla memede kalıyor. En azından biraz süt biriksin diye destekliyordum ama garibanın yüzü gülür müAramıza hoşgeldin
İlk bebişim ve alerjiğiz. Sorularının cevabına dair hiç fikrim yok
Yumurta, süt ve süt ürünleri ve dana etini kestim. Doktor mama kullanıyorsanız özel mama kullanmalısınız diye özellikle uyarmıştı. Dediğin gibi normal mama ile diyet yapmanın bi anlamı yok.
Bizim kaka ishal ve aşırı mukuslu devam ediyor. Ne zaman düzeleceğiz belli değil. Kaka düzelecek mi onu da bilmiyorum.
Aaa ondan mıymış
Güneşin de yeni geçti çılgınlar gibi tıkanırdı uyuyamazdı
Şuan maşallah idare ediyoruz
Olsun ikinizde sağlıklı olun da gerisi hiç önemli değilinsallah canim
yaptim canim bende , normal baslayip , sezeryanla bitti ama olsun :) iyiz ikimizdebirbirimizin dilini cozmeye calisiyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?