Kesinlikle fayda görüyorum. Gazlı bir bebek hala ama ciddi oranda etkisi oldu bize. Morarana kadar ağlardı. Sakin durduğu hiç bir an yoktu. Bezini bile zor değiştiriyordum. Şimdi enazıyla sakin sakin bize baktığı zamanlar da var. Bu şişeyi bitirene kadar düzenli vermeyi düşünüyorum. Sonra gözlemleyeceğim. İnşallah düzene girmiştir.Canım biogaia damlanın gaz için faydasını goruyor musun
Aynı benimkini anlattın sankiMemede huzursuzluk bizde de gazım var işareti canım, ben de kaldırıyorum bazen çıkıyor bazen çıkmıyor, bazen gazı çıksa da huzursuzluk devam ediyor uykusu olduğunu anlıyorum. Memede uyukluyor bizimki daha çok ama uykuları 10 dakika falan sürüyor ne yazık ki. Sallamayı ben hiç denemedim annem yapıyor arada uyuyor ama o da yine çok kısa sürüyor. Derin uyumayınca da acaba doymuyor mu diye düşünüyorumçünkü bu çocuk her ağladığında meme veriyorum ben ve memedeki beslenme zamanları çok kısa sürüyor yine uyukluyor sonra. Bi 10 dakika uyuyup 5 dakika sakin kalıp yine memeye saldırıyor. Sanırım huy edindi bunu
Nasıl sakinleştiriyorsunuz normalde?Memede huzursuzluk bizde de gazım var işareti canım, ben de kaldırıyorum bazen çıkıyor bazen çıkmıyor, bazen gazı çıksa da huzursuzluk devam ediyor uykusu olduğunu anlıyorum. Memede uyukluyor bizimki daha çok ama uykuları 10 dakika falan sürüyor ne yazık ki. Sallamayı ben hiç denemedim annem yapıyor arada uyuyor ama o da yine çok kısa sürüyor. Derin uyumayınca da acaba doymuyor mu diye düşünüyorumçünkü bu çocuk her ağladığında meme veriyorum ben ve memedeki beslenme zamanları çok kısa sürüyor yine uyukluyor sonra. Bi 10 dakika uyuyup 5 dakika sakin kalıp yine memeye saldırıyor. Sanırım huy edindi bunu
Merkaç günlük bebişin ve kaç haftalık doğdu, kaç cmle nekdr büyüdü.doğru ölctüler mi acaba? bazen kendi dr. unla farklı ölçüyorlar.
Merhaba benim kızımın da doğumda 35cm ölçüldü ama önemli olan gelişmesiymis yani bir aylik kontrolünde artması lazimKızlar bugün sağlık ocağı aradı bizi. Hastanedeki ölçümleri istedi. 3900 kiloya 34,5 kafa çapı az dedi. Bilenler varsa kilosu ve kafa çapını yazabilir mi bana. Panik oldum
Ah ah2 saatte teker teker malzemeleri konulurak yapılan yemeği tek başına oturdu yedi bana gel birlikte yiyelim dedi bende bebeği uyutuyordum o uyurken biraz dinlenip uyumak istedim 30 dakika sürdü uykumuz hem aç kaldım hemde yeni bir mücadale turumuz başladıbakalım kaç saat sürecek
Eşimle bunun tartışmasını yapmıştıkHer gün bir makine dolusu çamasırı cıkıyor bide onu as ser katla zaten 2 uyku arasına gidiyoreşim evden calısıyor pc basından kalkamıyor mola hariç artık 2 gündür kuruyanları önüne veriyorum işin yokken katla diye bir yerden tasarrufa geçtim
Kuşum ya doktora danıştınmı bu durumu bu kadar uzun sürmesi normal miymiş aşı etkisinin?Akşam 8 den sonra bi ağlama krizi, çığlıklar kıyametler, ateş 37.2-37.5 arası.
Susmuyor.
Ben iyice gerildim.
Kucağımda gezerken de susmuyordu.
En sonunda eşim aldı. O gezdirdi hanımefendi anında sustu sakinledi.
Karanlık yatak odasında 5 dk içinde kucakta dik şekilde durarak uykuya daldı.22:00 uykusunu 21:50 ile yakaladık.
Yerine yatırdı uyanmadı filan.
Ben de yattım yatağa ama çarpıntım tutmuş uyuyamıyorum.
Pazartesiden berl ciddi yorgun ve uykusuzum.
İnş diğer aşılar Bizi böyle çarpmaz.
Bende fayda gördüm daha sakin kaka yapıyorKesinlikle fayda görüyorum. Gazlı bir bebek hala ama ciddi oranda etkisi oldu bize. Morarana kadar ağlardı. Sakin durduğu hiç bir an yoktu. Bezini bile zor değiştiriyordum. Şimdi enazıyla sakin sakin bize baktığı zamanlar da var. Bu şişeyi bitirene kadar düzenli vermeyi düşünüyorum. Sonra gözlemleyeceğim. İnşallah düzene girmiştir.
Youtube annem dedi ki şarkısını yaz çok sevimli güzel bir şarkı onunla dans ediyoruz çok sakinliyor. Hatta arabada ağlama krizine giriyorsa araba açıp söylüyorum. Bide arkadasım eşşek şarkısı onunla dans ediyoruz. Yüz üstü yatırdıgımda onun seviyesine gelip söylüyorum huysuzlasana kadar bir sğre rahatlatıyor bizi. Bunlara başlayınca aramızda ki bağ değişti burda yazmıştım ya kendimi görev de gibi hissediyorum sanki onu sadece emzirmem gerekşyor başka bir şey değil. Bu tarz şeylere başlayınca rahatladım bende. Ben rahatlayınca oda daha iyi oluyorNasıl sakinleştiriyorsunuz normalde?
Gaz çıkarırken bir kere gak guk etmesi yeterli değil. Devamı kesinlikle oluyor. Sık sık memeue alıyorsan biraz yorucu oluyor ama arada kalk kucakta dolaştır sırt sıvazlayarak, evir çevir çıksın gazı.
Ben sık sık emdiyse gün içinde farklı aktivitelere sokmaya çalışıyorum anakucağındsn alıp pusete koyuyorım, oradan halısına yatırıyorum, biraz kucakta geziyoruz, biraz dans edip şarkı söylüyoruz, günlük annemle görüntülü konuşuyoruz bizi izliyo kucakta normalde ağlıyorsa susuyo konuşurken. Tüm bunlardan sonra huzursuzluk olursa meme veriyorum daha verimli emiyor. Hani baya yoruluyorum ama bebişler büyüyo artık algılar full açık
Emzirme araların hafif açmayı denemelisin bence
Derin uyku için de özellikle gündüzleri faz uykusu uyuyorlar 25-30 dk dan az oluyor. Bizim dd böyleydi. Derin uykuya geçemezdi. Alarm kurmuş gibi uyanırdı kahvaltıyı ancak hazırlardım ama yapamazdım.Hala bazen geçemiyor robot süpürge çalıştırıyorum ya da fön makinesi. Ninni kesmiyor bazen.
Mesela hep alışkanlık edindiği 25 dk lık uykuysa 20. Dk da gidip o kıpırdanmadan örn. bacağını okşayıp derin uykusuna geçmesini sağlamalısın. Ben arada denedim işe yarıyor sıklıkla. Bunu forumda okuyup kaydetmiştim ordan yaptım
Yani düşünüyorum, ben yalnız bir odada sakince ninni söyleyerek sallıyorum. Sakinliyor baya. Sallama dozumu sürekli düşürüp en son sallamayıp sadece ninni söyleyerek uyutmaya devam ediyorum.
Bir de ya emzirme yastığı ya da reflü yatağında emziriyorum. Özellikle reflü yatağında uyuyakalırsa hiç uyandırmadan yerine bırakabiliyorum.
Ya bunun herkes için bir standardı yok ama genel olarak aklıma gelen işe yarayan şeyleri yazmaya çalıştım.
Uyutma saatlerini not almayı deneyebilirsin
Bu 25 dklık uykulardan sonra yaklaşık 1.5 -2 saat sürüyor derin uykuya geçmesi. O yüzden aralıkları düzenlemeye çalışıyorum ben de
22:00 uykumuz var biraz geriye çekip gece uyku süresini uzatmaya çalışıyorum.
Bu düzen Bir sonraki atak haftasına kadar tabi
Ay öyle yapsın bırak cidden şu dönemde adamların huyları değiştiAh ahİyi haber insan bu tempoya, yorgunluğa, soğuk yemeklere , içilemeyen çaylara filan alayına alışıyor
Ben bazen bebenin üstüne battaniyesini serip onun da üstüne peçete serip emzirirken yemek yiyorum
Eşimle bunun tartışmasını yapmıştık
Su çamaşırları katla bari hepsi senin diyorum
Çamaşır sepetinde dursunmuş, oradan katlayıp giyecekmiş iki gözümün çiçeği
Bexsero mı ne varya menencit aşısı oda öyle yapıyormuşAkşam 8 den sonra bi ağlama krizi, çığlıklar kıyametler, ateş 37.2-37.5 arası.
Susmuyor.
Ben iyice gerildim.
Karanlık yatak odasında 5 dk içinde kucakta dik şekilde durarak uykuya daldı.22:00 uykusunu 21:50 ile yakaladık.
Gazı çıkarınca da uyanıyorBebeğim ara ara krize girer gibi ağlayıp memede tuttugumda sakinleyip uyuyor. Mama verdiğimde de öyle genede emip uyuyor o şekilde uyudugunda çığlık çığlığa uyanıyor gazını çıkartamadıgımız içi. Gögsünde sürekli uyutan arkadaslar bunuda düşünsün bence çocuk tamam ten tene durun sürekli gögsünfe dursun vs ama fazla durdugunda gaz yapıyor. Emzirme danısmanı bana 20 dk emziriyorsan 10 dk emzir gaz cıkar sonra 10 dk devam et yada 30 dk emziriyorsan yarı yarıya gaz cıkarıp devam et diyor
Valla kuzu iyi bi çocuk doktoru bulmak kadın doğumcu bulmaktan çok daha zormuş.Kuşum ya doktora danıştınmı bu durumu bu kadar uzun sürmesi normal miymiş aşı etkisinin?
Hangi şarkıymış o hemen ezberleyeyimYoutube annem dedi ki şarkısını yaz çok sevimli güzel bir şarkı onunla dans ediyoruz çok sakinliyor. Hatta arabada ağlama krizine giriyorsa araba açıp söylüyorum. Bide arkadasım eşşek şarkısı onunla dans ediyoruz. Yüz üstü yatırdıgımda onun seviyesine gelip söylüyorum huysuzlasana kadar bir sğre rahatlatıyor bizi. Bunlara başlayınca aramızda ki bağ değişti burda yazmıştım ya kendimi görev de gibi hissediyorum sanki onu sadece emzirmem gerekşyor başka bir şey değil. Bu tarz şeylere başlayınca rahatladım bende. Ben rahatlayınca oda daha iyi oluyor
Ay öyle yapsın bırak cidden şu dönemde adamların huyları değişti
Bexsero mı ne varya menencit aşısı oda öyle yapıyormuş
Kuzum reflü yatağında emzirdikten sonra uyursa gazını çıkartmıyor musun? Ben şu an o ikilemdeyim de.. gazıyla uyusa nolur yaNasıl sakinleştiriyorsunuz normalde?
Gaz çıkarırken bir kere gak guk etmesi yeterli değil. Devamı kesinlikle oluyor. Sık sık memeue alıyorsan biraz yorucu oluyor ama arada kalk kucakta dolaştır sırt sıvazlayarak, evir çevir çıksın gazı.
Ben sık sık emdiyse gün içinde farklı aktivitelere sokmaya çalışıyorum anakucağındsn alıp pusete koyuyorım, oradan halısına yatırıyorum, biraz kucakta geziyoruz, biraz dans edip şarkı söylüyoruz, günlük annemle görüntülü konuşuyoruz bizi izliyo kucakta normalde ağlıyorsa susuyo konuşurken. Tüm bunlardan sonra huzursuzluk olursa meme veriyorum daha verimli emiyor. Hani baya yoruluyorum ama bebişler büyüyo artık algılar full açık
Emzirme araların hafif açmayı denemelisin bence
Derin uyku için de özellikle gündüzleri faz uykusu uyuyorlar 25-30 dk dan az oluyor. Bizim dd böyleydi. Derin uykuya geçemezdi. Alarm kurmuş gibi uyanırdı kahvaltıyı ancak hazırlardım ama yapamazdım.Hala bazen geçemiyor robot süpürge çalıştırıyorum ya da fön makinesi. Ninni kesmiyor bazen.
Mesela hep alışkanlık edindiği 25 dk lık uykuysa 20. Dk da gidip o kıpırdanmadan örn. bacağını okşayıp derin uykusuna geçmesini sağlamalısın. Ben arada denedim işe yarıyor sıklıkla. Bunu forumda okuyup kaydetmiştim ordan yaptım
Yani düşünüyorum, ben yalnız bir odada sakince ninni söyleyerek sallıyorum. Sakinliyor baya. Sallama dozumu sürekli düşürüp en son sallamayıp sadece ninni söyleyerek uyutmaya devam ediyorum.
Bir de ya emzirme yastığı ya da reflü yatağında emziriyorum. Özellikle reflü yatağında uyuyakalırsa hiç uyandırmadan yerine bırakabiliyorum.
Ya bunun herkes için bir standardı yok ama genel olarak aklıma gelen işe yarayan şeyleri yazmaya çalıştım.
Uyutma saatlerini not almayı deneyebilirsin
Bu 25 dklık uykulardan sonra yaklaşık 1.5 -2 saat sürüyor derin uykuya geçmesi. O yüzden aralıkları düzenlemeye çalışıyorum ben de
22:00 uykumuz var biraz geriye çekip gece uyku süresini uzatmaya çalışıyorum.
Bu düzen Bir sonraki atak haftasına kadar tabi
Canım, gaz için bahsettiğin o damladan kullanmaya başladın mı?Depremi yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun ben de emzirirken sonra ayaktayken yakalandım Kocaeli’de. Aldık kucağımıza bekledik geçsin diye çömelme vs insan o panikle ne yapacağını bilemiyor çok zor bi geceydi..
Canım ben reflü yatağını kullanıyorum doğduğundan beri, beşik içine koyuyorum gece. Sabah da salona taşıyorum. Bizimki de çok kusuyor korkuyorum. Gece kusması tehlikeli bence, biz de bazen derin uykuda oluyoruz çünkü.
Ben sürekli yan yatırıyorum. Çocuk bile o kadar alıştı ki sırt üstü yatamıyor. Gündüz sürekli gözümüz onlarda ama gece ister istemez dalıyoruz uykuya
Tesekkür canımmayaklansın giderim insallah
Canım, bugün doktor kontrole çağırmıştı. Nebülizatör İle ventolin ve cortair diye bir ilaç verdi. Bir önceki gün acilde de gene bu ilaçları verdirmişti 1 doz. Ciğerlerdeki doluluk gitmiş ama dikkat edin her an kötüleşebilir dedi. İlaçları kullanıp cuma günü gene kontrole gidicez.yapmissin canim tetikte olmakta fayda var. Burada kucucuk bebeklerden 7-8 yasa kadar bir suru cocuk var hepsi hasta cok fena bir salgin soz konusuymus. Insallah ventolin yeterli gelir ilerlemeden geri donersiniz hemen.
Bana nebulizatorle ventolin ve kortizon verdikten sonra sirtindan cigerlerinin oldugu kisma pat pat vurmami istediler. Yap istersen sende zarar gelmez.
İyi yaptınHer gün bir makine dolusu çamasırı cıkıyor bide onu as ser katla zaten 2 uyku arasına gidiyoreşim evden calısıyor pc basından kalkamıyor mola hariç artık 2 gündür kuruyanları önüne veriyorum işin yokken katla diye bir yerden tasarrufa geçtim
Ay ne kadar çok benim kocamEşimle bunun tartışmasını yapmıştık
Su çamaşırları katla bari hepsi senin diyorum
Çamaşır sepetinde dursunmuş, oradan katlayıp giyecekmiş iki gözümün çiçeği
Akşam 8 den sonra bi ağlama krizi, çığlıklar kıyametler, ateş 37.2-37.5 arası.
Susmuyor.
Ben iyice gerildim.
Ben de bir ara uyandırmamak İçin gazını çıkarmadan yatırıyordum ama bu sefer de gaz sancısıyla kalkıyor değişen bişey pek olmuyor sankiKuzum reflü yatağında emzirdikten sonra uyursa gazını çıkartmıyor musun? Ben şu an o ikilemdeyim de.. gazıyla uyusa nolur ya
ben daha sohbetin devamını anlatmadım.Ay ne kadar çok benim kocamanti tez üretmeye bayılır. Ütü filan hak getire o zaman katlamaya üşenen insan
ne diyorsun yavrum benim… babasına da nasıl kıyamazmış o da biliyor kime Naz yapacağını. Tam babacı tam
Valla öncesinde sürekli bi gaz çıkarıyoruz zaten. Son emişten sonra eğer sakince de emdiyse, hiç ellemiyorum. Uyumasına izin veriyorum.Kuzum reflü yatağında emzirdikten sonra uyursa gazını çıkartmıyor musun? Ben şu an o ikilemdeyim de.. gazıyla uyusa nolur ya
ya benim kizin allahtan agzi, burnu ,yanaklari ve gidisi bana benziyorben daha sohbetin devamını anlatmadım.Diyorum ki 2 sepet var ikisi de dolu oluyor böyle saçmalık mı olur vs
Büyüüük bir sitemle YENİ SEPET ALIRIZZ diyo banaya konu bu mu Allah aşkına shndkd adamda hiç temizliğe dair kafa yorma da yok sjsjjs
Her şeye bi ne gerek var jzjdkf
Valla ben anlamadım, beleşe babacılık harika bi olay
Gerçekten imkanı olan baba olsun lütfen
Adam kucakta tutuyor, ben de bebenin suratına bakıyorum, bana bakmıyor bile
La insafsız yarım saat önce oyun halısında kıkırdıyordun bana dedimusulca uykuya daldı inanamadık
Ya annemde yeni yeni sallamaya basladı müdahale etmedim şöyle bi bakınca kucağımda daha hızlı sallıyorum çünküKizim geceleri hic boyle uyumamazlik yapmazdi bazen zorlasa da bir sekilde kucagimda ya da omzumda uykuya dalardi. Annem ve teyzem bizdeler haftasonuna kadar, kızımı ayaklarinda sallıyorlar yapmayin desem de. Ve şimdi alisti mi ne oldu bugece kac saattir uyutamadim cok sinirliyim ve üzgünüm. Resmen rutinimiz bozuldu. Tamam faydaları cok sag olsunlar da ayakta sallamak icin erken degil mi yaa icim içimi yedi.
Valla kuzu iyi bi çocuk doktoru bulmak kadın doğumcu bulmaktan çok daha zormuş.
O normal bu normal vs
Rota için gün verdi, dedim ki alerjileri var ağır gelmesin yapacak mıyız aşıyı, evet evet salgın vs bir şey olmaz diyor. Çok ishali var diyorum kilo alımı çok dengesiz biraz toparlanabilseydi ? ama yok ezbere cümleler
Her bebeğin ayrı değerlendirilmesi lazım yaa
Hangi şarkıymış o hemen ezberleyeyim
Heeeh işte aynen senle konuşmuştuk benim için de görevden çıkıp iletişim kurabildikçe daha huzurlu ve mutlu bi bebek oldu sanki.
Hem önce hemen kucağa almak yerine bu şekilde sakinleşmesi hoşuma gidiyor.
Çok daha iyi hissetmene çok sevindim canım benim
Deme yaözel aşıları yaptırmamayı düşüneceğim kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?