2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Çok geçmiş olsun aklım kalmıştı, atlattınız hayırlısıyla. Büyük oğlunla soru cevap etkinliğinize de bayıldım çok yaratıcı
Bugün biz de bir doktora gittik. Herşey yolunda şükür. Uykuda gözünün kaydığını ve aynı zamanda güldüğünü söyledim. Henüz kaslarını kontrol edemediğini, bu hareketlerin 3 Ay itibariyle azalıp 6.ay civarı bitmesini beklediğini söyledi.

İşte insan vicdan yapıyor ya bu düzenede alışcaz insallah
Sakinleşmek için bende bi 2-3 dakika uzaklaşıyorum odadan bi su içiyorum camdan hava alıp geri dönüyorum. İnsan vicdan azabı çekiyor küçücükler keşke konusup dertlerini anlatabilseler
Rahata alıştılar iyice sanırım canım valla artık modum değişti diyorum ek gıdaya kadar gögsümde tutabileyim insallah artık kendimde yoruldum onuda yordum bu süreçte sanırım. Sıpalar şimdiden parmaklarında oynatıyorlar büyüdüklerinde napcaz kim biliir
Bir de benimkini kucağıma alıp pilates topunda zıplayınca sakinleşip uyuyo. Cok isime yaradı pilates topu.
Kucaktada sallama gibi değilde çömelme kalkma şeklinde daha rahat ediyorlarmıl

Ben de düşünüyorum bugün dilini bile temizledim ondan mı ağlıyor acaba diye. Çaresizlik çok kötüymüş, kimse yaşamasın

Uyumadığı zaman ağlıyor mu? Bizimki de dün 30 saate yakın uyumadı neredeyse, ama hep ağlıyor. Ağlamıyorsa şükret

Uyumadığı zaman ağlıyor mu? Bizimki de dün 30 saate yakın uyumadı neredeyse, ama hep ağlıyor. Ağlamıyorsa şükret
Cnm ağlamıyor ama ya mama istiyor ya kucak yeri geliyor tuvalete gitmiyorum evet şükür öyle ağlama krizleri yok ama 3 ay 1 haftayı geçtik uyku yok damlayla uyuyor fıkır fıkır

6 bucuk aylikken emeklemeye baslamisti etrafındaki seyler cok ilgisini cekiyordu artik en azindan oyalayabiliyordum aglamalari azalmıştı . Ama malesef uyku problemimiz vardi bizim gece olsun gunduz olsunn 40 dk dan fazla uyumuyordu surekli ayagimda yada beşikte yatıyordu cok uykusuz kalmistim sonra bir cesaretle uyku egitimi aldim cunku tek denemedigim o kalmisti o ilk gunden ise yaradi 8 aylikken falandi ben aldığımda ilk geceden kesintisiz uyudu ama sonra su cicegi falan oldu biz o duzeni bozduk sonra bir daha aglatmaya gucum yetmedi . Bu donemlerde surekli emzirdigimiz icin benim bebegimde artik meme emmek alışkanlık olmustu 1 yasindan sonra bile saat basi kalkip emmek istiyodu 18 aylikken memeden kestim ve hersey duzene girdi gece hep kesintisiz uyudu o andan itibaren . Ama bence gaz sorunu 3 aydan sonra azaliyor aliskanliklar kalmaya basliyor memede uyumak gibi yada sallanarak uyumak gibi onlar 3 aydan sonra rutine donunce bebekler onlari istiyor. Bir de insan tecrübesiz olunca daha cok panik ve gergin oluyor gergin oldukcada bebeklerde o enerjiden etkileniyor . Su an kızımda malesef gazli bir bebek ama ben daha rahat olmaya çalışıyorum biogaia ve sab simplex duzenli olarak veriyorum kendim duzenli olarak rezene ve kimyon cayi tüketiyorum birde en etkili şey bence gaz masaji bebegin ağlamadigi sakin oldugu bir zaman yaparsaniz daha etkili oluyor cunku ağlarken kendilerini kastıgi icin hic bir ise yaramiyor.bir de benim iki cocugumdada edindiğim bir tecrube cok kriz aglamlarinda susturmak icin battaniye arasinda sallamak hemen ise yariyor eger bir kriz ani yasarsaniz deneyin mutlaka esinizle ritmik bir sekilde battaniyede sallarsaniz susar bebeginiz . Ben kendimde hemsireyim süt diyeti yapıyorsunuz alerjisimi var bebeğin yoksa olabilme ihtimaline karsi mi yapiyorsunuz ? Cunku bazi bebekler mizac olarak zor malesef ne kadar dikkat etseniz de gaz oluyor ya da aglama krizleri oluyor kendinizi eger kanitlanmis bir alerjisi yoksa bosa kisitlamis olmayın derim

Aynı durumdayım canım. Uyku yok, gaz sancıları, emerken aniden nazlı nazlı canı yanarcasına ağlamaları yok mu Allah'ım içim parçalanıyor ensem, boynum, sırtım o kadar ağrıyor ki.
Uyku damlası ne canım hiç duymadım

Kızlar bebeğim kakasını yapamıyor yapınca da ishal gibi mukuslu yapıyor. Günde sadecr 1 kez yapıyor o da zorla ağlaya sızlaya. Sadece anne sütüyle besleniyor kızım. Normal mi sizce?? Doymuyor mu acaba kaka sayısına değil de çiş sayısına bakılıyor diye biliyorum ama emin değilim

Bir şey söyleyeceğim bu müthiş bi alet, inceledim hemen ama benimki emzik de almıyor. Gırtlağını yırtacak gibi Öğürüyor
Ama zorlanan varsa bizim gibi, gerçekten çok güzel düşünülmüş bence teşekkürler
bu kaşıkla verip akanları kaşıkla sıyırmak beni çok güldürüyor maziye götürüyor bunu da denedim. Genzine kaçmasın diye aynı anda kaldırıyorum filan yine kaçırıyor yutmak istemiyor
Ama cidden ben bi sprey başlığı alayım olmazsa ilaçları olmaz da en azından arada damlalardan vermem gerekirse parça parça fıslatırım
Sana uzanıp dokunamıyorum çok üzülüyorum
En azından beslenmeyle alakalı öneride bulunabilirşm
Kahvaltıda zeytin dereotu ceviz fındık kuru kayısı filan tüketiyorum
Zaten malum hızlı ve doyurucu olması gerekiyor
Ama en çok önereceğim şu beni hem proteinsel hem de psikolojik olarak çok doyuruyor.
Kemikli tavuk eti alıp bol suyla kaynatıyorum uzun süre. Etini didip suyuyla pilava katıyorum. Kalan suyuna biraz şehriye karabiber nane katıp bol didilmiş tavuk da katıyorum. Sabah öğle akşam her öğünde gidiyor. Doyduğumu hissediyorum muhakkak bulunsun bence dolabında.
Çünkü ben 2 aydır en çok doymamaktan çekiyorum. Bu bile bi süre sonra İnsanın psikolojisini yoruyor.

Bir de süt ve süt ürünleri diyeti yapacaksan kalsiyum takviyesi almalısın canım
Oh geçmiş gitmiş olsun
Ah sizin şu oğlanlar kahvecibaby seninkiler napıyor bakalım
Sana oto sallanır anakucağı öneriyorum

Yaaa çok güzeelll
Ah ah doğmadan önce diyordum hemen tutmaya başlayacağım ben de diye.
Ama maalesef aylardır fışkırtmalı ishaliz erkek bebesi gibi üstünü kapatarak alt açıyorum tuvalete tutmaya kalksam herhalde duvarlara kadar sıçratır
Kısmet değilmiş bize

Bay bay night damla canım doktor verdi zaten trendyolda 6500 yorum var herkesin doktoru vermiş

Çok geç kaldım en büyük pişmanlığım ana kucağı bizimki sallanmıyor

Anneler selam
Kasım grubundayım
Mastit oldum malesef burda başına gelen var mı bu bela?
Geçiyor deyin lütfen ağrısı çok fena
Doğumdan bir ay sonra memeler sakinleşiyor aşırı şişlik ve mastit azalıyor. Pompanız yoksa pompa alın memeyi iyi boşaltmak gerekiyor

Göbeğinde isilik gibi kabarcıklar oluştu, gürültü kaka var ve burnunda hırıltı var. Bu kadar gaz olunca da bende alerji izlenimi yarattı, çare aradığım için süt ürünlerini, eti vs kestim. Doktoru fotoğraftan gördü, isilik dedi ama içim rahat etmiyor. Biz de aynı iki damlayı kullanıyoruz hatta sabsimplex günde 45 damla. Zaten uyku sorunlarımı da yazdım buraya, beşiğine bıraktığım an uyanıyor diye. İllaki memede uyuyacak, memeden ayrılınca kıyamet. Tabi o zaman derdinin gaz olduğunu bilmiyordum, bu çocuk bana bağımlı yandım diyordum. Ikınmalar sonradan çıktı. Ama 3 aydan sonra gaz azalıyor dediniz ya oraya tutunuyorum. Çünkü onu ıkınıp morarırken ağlarken görmeye tahammülüm kalmadı Dediğiniz gibi iyi olduğu zamanlar gaz masajı gerekiyor sanırım. Kimyon ve rezene ben de içiyordum. Kimyona annem gaz yapıyor, çocuk da çıkaramıyor dedi kestim. Rezeneye de kanserojen dediler kestim.
Uyku sorunu da zor saatte bir uyanmak çok zor gerçekten, bir de sizin 2 çocukmuş, Allah yardımcınız olsun ama artık acı çekmesin gerisine razıyım

Biz de bugün küsüştük kızımla. Bıraktım babasına geçtim diğer odaya.
Ah yağmurcum bazen doruk küçük diye, onla bunca zaman ayrı kaldık diye dilini çözemiyorum sanmıştım. Sanırım bizim gibi insan çok. Gerçekten insanın morali çok bozuluyor. Küçücük bebeğe gönül koyduğum için kendime kızıyorum sonrasında.
Tam da bu sebepten küsüştük
Haklısın… hem de sonuna kadar. Çok zor bu arada doruk sanırım alerjik bir bebek. Yer fıstığına, domatese, süt ürünlerine tepki verdiğini fark ettim. Yarın alerji doktoruna gidiyorum. Alerji de meme reddi sebebiymiş. Belki senin de durumun benzerdir yağmurcum. Yarın itibariyle ben de diyette olcam.
sorma fena akıllılar hem de.
Ben de aynı şeyi düşünüyorum daha şimdiden bu kadar dediğini yaptırıyorsa sonu korkutucu
evet biraz alaturka yöntem ama işe yaradı oioi kaşıkla hele çok rahat aldı.
Eğer fıs fıstan memnunsan başlık al bence de

İnşallah ben dayanamayıp yine nörolojıye randevu aldımbi götürmediğim onunla göz kaldı, göze sordum 4.ayda gelin bebeği doğar doğmaz check up yaptırıyorum2.çocuk rahat dediler yaptım ama yok huylu huyundan vazgecemiyor malesef. sorup bna da dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.

Ah ah kim rahat demiş 2. Çocuk için her çocuk kendi karakteriyle doğuyor oysaki…
Nereden nöroloji randevusu aldın canım?

ya akıl vermek gbi yapmak istemem ama sevdiğin bir arkadasın varsa ona gitsen brz açılsanız bazen bu süreci kalabalkla gecirmek sanada bebeğinede iyi gelebılır

L Lalalala1 kuzum sana öğrendiğim (belki de biliyorsundur, biliyorsan affola bakamadım eski mesajlarına) bir durumu paylaşmak istedim, çok emip kusmak alerji belirtisiymiş…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…