2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Oncelikle herkese merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum sayfayi ama uye olmak konusunda hep bir kararsiz kalmıştım. Sizin yazdiklarinizi okuyunca çaresizliğinizi o kadar icten hissettim ki . Uye olup yalnız olmadığınızı soylemek istedim . 3 ekim 2022 dogumlu bir kızım var henuz 2 aylık, 4 bucuk yasinda da bir oglum var . Sizin yaşadığınız bu sürecin aynisini oğlumda yaşadım. Butun psikolojim alt ust olmustu, kendimi o kadar yetersiz hissetmistim ki tuvalete gitmek icin bile birilerine muhtactim . Dogdugu ilk gunden aglamaya başlamışti kolik bir bebekti ama kolik bebeklerin bile sakin olduğu bir an olurdu sanki benim oğlum da o zaman dilimi bile yoktu. Surekli agliyordu gazi cok oluyordu neler denedim ne gaz damlalari kullandim gaz masajlari ama hic biri tam anlamiyla rahatlatmadi . Eve hamak almıştık onda hizli hizli sallayinca susuyordu uyur gibi oluyordu durdugu an tekrar başlıyordu aglamaya,artik aglayinca bende oturup agliyodum annemde 3 hafta sonra birakip gidince benim bağışıklığım ve psikolojim iyice çöktü ve vucudumda minik minik noktaciklar cikmaya başladı hastaneye gittim kan verdim ve trombosit degerim 0 a dusmustu bir hafta once verdigim kanda 373 olan deger bir haftada sifirlanmisti 3 gun hastanede yattim trombosit takviyesi aldim kanser ihtimalini düşünüp arastirdilar kucagimda 20 gunluk bebeğimle hayatimin en zor zamanlarini gecirdim uzun bir sure kortizon tedavisi gördüm ve sebebini bulamadilar tamamen doktorum psikolojik olduğunu soyledi . Gercekten de psikolojikti kaldiramadim yetemedim çocuğuma susturamadim hayallerim boyle degildi çünkü bir bebeğe bakmanin bu kadar zor olduğunu hic hayal etmemistim gece gündüz formlarda geziyordum benimle ayni kaderi yasayan insanlar varsa belki cozumu vardır diye . Nasil bir cocuk yarim saat durmaz ya diyordum yemek yapmak bir kenara dursun hazir olan yemegimi bile ancak emzirirken tek elle yiyordum . Bu sürecin tek caresi zaman lutfen sabirli olun ve gecicek oldugunu bilin kendinizi yıprattıkca hem kendi sağlığınıza zarar veriyorsunuz hemde sizin stresinizden bebeğiniz etkileniyor. Eminim ileride cok uslu sizi hic yormayan bir cocuk haline gelicek . Benim oglumun bebekliğini bilip su an goren herkes bu cocuk nasil bu kadar sakinlesti hayret ediyorlar . Sizide guzel gunler bekliyor bu gunlerinizin mukafatini ileride alicaginiza eminim siz yeterki inanin.

Bebeğinize emzik veriyor musunuz kızlar verdiyseniz ne zaman verdiniz kaçıncı ayında kaçıncı günde vs. Hangi marka aldınız bende vermek istiyorum
İlk çocuğum naptıysam almamıştı.dedim ikinci olsun doğduğu gün vericem öylede yaptım.Avent aldım.arada mızıldayınca susturuyor gündüzleri.geceleri çok iyi oluyor uykuya dalmasını sağlıyor.

Kanallarda canım uç kısım için ben yine silikon uçla beslemeye başladım acı geçti uçta kızarma normal dedi doktor
Geçer insallah ağrısı sızısı canım Bir şey çıkmaz insallah
Anamıda aldım bir mola verdim
Eşim kafeye gidecekti beni annesine bırakacaktı bende çıkıcam dedim zaten anneme yakın geldiğimiz yer onu aradım takılıyoruz
Afiyett olsun bende aksam koca kişisini ikna edeyimde cıkayıım bi ya doğumdan berii sadece 1 kez cafede oturabildim oda hızlı hızlı içip kalktık

Kızlar hem bebek hem ev işi yemek temizlik yetebiliyor musunuz ben bazen çok yorulduğumu hissediyorum kafama yorganı çekip öyle durmak istiyorum
Ben de anca bebekle ugrasabiliyorum. Su an bile kucağımda uyuyor öyle yazıyorum. Ki nispeten sakin bi bebek. Yemeği eşim yapıyor sag olsun temizlik de oldugu kadar artık. Evde iyice ipin ucu kaçtı ama yapacak bi şey yok napalım.

Ben her gün antibiyotik iciriyorum. O yuzden ilaç emziği diye bir emzik aldık. Onunla damlaları da veriyorum antibiyotiği de. Sitesinde yazdığına göre bebekler ilacın tadını almadan yutuyomus emzik dilin arka kısmına kadar gittiği için. Bir deneyebilirsiniz belki işe yarar.

Ben neredeyse 20 gündür geceleri uyandırmıyorum kendi uyanmazsa. Bazen beş saat uyuduğu oluyor dokunmuyorum hiç. Kilo alımı falan da çok iyi, zaten artık şeker depoları oluyormuş öyle hemen aç kalmıyorlarmış.

Anneleriniz neden gelmiyor asıl bu zamanlarda gerek yardımları :/
Gelince de oğlanı yıkıyım da gidiyim hemen başka bişey diyon mu diyor öyle söyleyenden annemde olsa bişey isteyemem yani sezaryen olmama rağmen hastaneden çıktığımdan beri ben kendim baktım yardımı dokundu ama zoraki oda.

Benim annemde çok alıngan ama çıkıp gitmez öyle azıcık surat yapar sonra normale döner ama ben ilk oğlumu kaybettiğim için bunda hassasım diye anlayış göstermeye çalışıyor ama surat asmadan da durmuyo

Fıs fıs olmasaydı bir önerim olacaktı bizim d vitamini damla şeklinde keza demir de. Kaşığa damlatıyorum, sonra ağzına kaşıkla veriyorum. Ağzından süzülürse sıyırıp bir daha ağzına verip üstüne şırıngayla çok az bir sütü de enjekte ettim mi hepsini yutmuş oluyor annemin yöntemi tavsiye ederim.
Ay bende yapıyorum onu küsüm ben diye bırakıyorum eşime mamasını veriyor az da olsa rahatlıyorum o ara
Haha bunu sadece ben yapıyorum zannediyordum küsüyorum bazen memeyi ettirince gidiyorum geliyorum el mecbur gözümün içine bakıyor, beslemesi gene benden
Anamıda aldım bir mola verdim
Eşim kafeye gidecekti beni annesine bırakacaktı bende çıkıcam dedim zaten anneme yakın geldiğimiz yer onu aradım takılıyoruz
Ya ne güzel nurcum özendim ben süt diyetindeyim kahveye hasretim yerime de iç

Bir bebek düşünün bir gün saatlerce memeye düşüp saatlerce emen gayet huzurlu mutlu davranan, akşam bir azmana dönüşüp ağlayıp memeyi iten saatlerce aç kalan sonra sağılmış süt ile ısrarla beslenen; ertesi gün gene memeye asla pas vermeyip tekrar sağılmış süt Peşinde olan yavrum evladım anneni iyice manyak yaptın. Meme ucunu emmeyi bilmiyor numarası da yapma artık

Kaç haftalık canım bebeğin? Ne güzel uyuyan bi bebeğiniz var?

Bende americano içtim kuşum

Ya bu profil ne kıyamam o popişe olur annesi bir gün öyle bir gün böyle

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza İyileştiğinize de çok sevindim.
Aynen öyle tek elimle emzirirken yemek yiyorum, ve tuvalete gidemediğim için ağlıyorum artık. Aynen yarım saat bile durmuyor, sürekli memede. Emmese bile o meme ağzında olacak ancak öyle susuyor ama gaz başlayınca meme de kar etmiyor, dediğiniz gibi yetemiyorum artık! Bir de annem hamileyken kendini yedin bitirdin (çok kusuyordum psikolojim bozulmuştu) ondan böyle oldu bu çocuk dedikçe kendime kıyasım geliyor Bir de süt diyeti yaptığım için şu an yiyecek hiç bir şey bulamıyorum, et yüzünden dışarıdan da söyleyemiyorum halen.
Yazdıklarınız umut oldu bana, tam olarak ne zaman geçti bebeğinizde bu durum? Ne kadar dayanabilirim bilmiyorum ama bilmek iyi geliyor.
Benim için üye olmuşsunuz, çok teşekkür ederim

Biz de bugün küsüştük kızımla. Bıraktım babasına geçtim diğer odaya.

Tam da bu sebepten küsüştük

bir gün bir arkadasım bize misafirliğe geldi bnm oğlum onunkinden 1ay büyüktü. çocuk bir ağlıo anlatamam morarana kadr eşime anlattm dedimki sen o bebişi görsen bzmkinin elini öpersn. kızada cok üzüldüm yrn tekrar gel dedim eşim geldi o sırada cocuk catlıyor eşim aldı artk sustrmaya calısıyorz nese susmadı yine onlar gtti eşim döndü bna dediki ben oğlumun elini değil. p. kunu yerim diyeyalnız değilsin şuan okdr uslu bır cocukki sdece midesinden rahatsız belki ozmnda ondan ağlıyordu geçicek az kaldı

kızlar ameliyatımz bitti cok sukur ii geçmiş, sünnet de oldu. abisi daha ben olmadım dedi baya ısrar etti ama, artk sen doğarken pipin yoktu snradan cıktı dedim.bni neden doğar doğmaz etmedinz diye ağladı. snr şimdi olayım diye ağladı. bu haftayı bu ayı bu yılı bu ömrü bir sağ salim atlatsaydık

Asla nil uyku damlası olmadan uyumuyor koca
Gün uyumayan bebek napıcağımı şaşırdım doktor günde 40 damla veriyor sabah 20 akşam 20 ben sadece gece 5 damla veriyorum uyuyor ama hep damlaylamı uyucak bu bebek delircem ben akşam 7 de kucakta başlıyor uyku krizine damlayı vermezsem hep krizde alışmasın diede bugüne kadar hiç vermedim son 3 gündür artık dayanamıyorum sırtım boynum tutuk artık canımın acısından ağlıcam annemde diyor ne var 5 samla zararlı olsa doktorun vermezdi ayrıca biz anason çayları veriyorduk onlar sanki çok masumdu diyor her şeyi mükemmel ama sıfır uyku

Teşekkür ederim, elimden geleni yapıyorum bakalım inşallah kolaylıkla atlatır

Kaç haftalık canım bebeğin? Ne güzel uyuyan bi bebeğiniz var?
7. haftanın içindeyiz. Bi 3 4 gün gaz sancısı çekti gibi. Sonra biogaia damla verdik. Bir de ben gunde uc kere falan kakasını tuvalete tutup yaptiriyorum kızlar. Tam tuvalet iletişimi diyemem ama ıkınınca tutuyorum çoğunda yapıyo gaz da çıkarıyor. Belki onun faydası da olmuştur gaz sancısı için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…