- 7 Aralık 2022
- 15
- 23
- 3
- 32
Oncelikle herkese merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum sayfayi ama uye olmak konusunda hep bir kararsiz kalmıştım. Sizin yazdiklarinizi okuyunca çaresizliğinizi o kadar icten hissettim ki . Uye olup yalnız olmadığınızı soylemek istedim . 3 ekim 2022 dogumlu bir kızım var henuz 2 aylık, 4 bucuk yasinda da bir oglum var . Sizin yaşadığınız bu sürecin aynisini oğlumda yaşadım. Butun psikolojim alt ust olmustu, kendimi o kadar yetersiz hissetmistim ki tuvalete gitmek icin bile birilerine muhtactim . Dogdugu ilk gunden aglamaya başlamışti kolik bir bebekti ama kolik bebeklerin bile sakin olduğu bir an olurdu sanki benim oğlum da o zaman dilimi bile yoktu. Surekli agliyordu gazi cok oluyordu neler denedim ne gaz damlalari kullandim gaz masajlari ama hic biri tam anlamiyla rahatlatmadi . Eve hamak almıştık onda hizli hizli sallayinca susuyordu uyur gibi oluyordu durdugu an tekrar başlıyordu aglamaya,artik aglayinca bende oturup agliyodum annemde 3 hafta sonra birakip gidince benim bağışıklığım ve psikolojim iyice çöktü ve vucudumda minik minik noktaciklar cikmaya başladı hastaneye gittim kan verdim ve trombosit degerim 0 a dusmustu bir hafta once verdigim kanda 373 olan deger bir haftada sifirlanmisti 3 gun hastanede yattim trombosit takviyesi aldim kanser ihtimalini düşünüp arastirdilar kucagimda 20 gunluk bebeğimle hayatimin en zor zamanlarini gecirdim uzun bir sure kortizon tedavisi gördüm ve sebebini bulamadilar tamamen doktorum psikolojik olduğunu soyledi . Gercekten de psikolojikti kaldiramadim yetemedim çocuğuma susturamadim hayallerim boyle degildi çünkü bir bebeğe bakmanin bu kadar zor olduğunu hic hayal etmemistim gece gündüz formlarda geziyordum benimle ayni kaderi yasayan insanlar varsa belki cozumu vardır diye . Nasil bir cocuk yarim saat durmaz ya diyordum yemek yapmak bir kenara dursun hazir olan yemegimi bile ancak emzirirken tek elle yiyordum . Bu sürecin tek caresi zaman lutfen sabirli olun ve gecicek oldugunu bilin kendinizi yıprattıkca hem kendi sağlığınıza zarar veriyorsunuz hemde sizin stresinizden bebeğiniz etkileniyor. Eminim ileride cok uslu sizi hic yormayan bir cocuk haline gelicek . Benim oglumun bebekliğini bilip su an goren herkes bu cocuk nasil bu kadar sakinlesti hayret ediyorlar . Sizide guzel gunler bekliyor bu gunlerinizin mukafatini ileride alicaginiza eminim siz yeterki inanin.Aynen öyleyim, wc ye gitmiyorum sabahtan beri, kucağımda hoplatıp konuşursam susuyor, sırtım felç şu an. Sabah 8 de yıkadım, bacak hareketleri yaptık, gaz masajını yaptım, bir sürü de çıkardı gaz. Bir tek anasonu denemedim, çocuk ağlamaktan su içinde kaldı, doktoru damlalara devam edin yazdı. Ama ben hiç iyi değilim, yalnız kalmak istemiyorum bebekle artık. Eşim işe gitti annem zaten gelmez, çok çaresizim. 1 gün daha dayanacak gücüm kalmadı.
İlk çocuğum naptıysam almamıştı.dedim ikinci olsun doğduğu gün vericem öylede yaptım.Avent aldım.arada mızıldayınca susturuyor gündüzleri.geceleri çok iyi oluyor uykuya dalmasını sağlıyor.Bebeğinize emzik veriyor musunuz kızlar verdiyseniz ne zaman verdiniz kaçıncı ayında kaçıncı günde vs. Hangi marka aldınız bende vermek istiyorum
Geçer insallah ağrısı sızısı canımKanallarda canım uç kısım için ben yine silikon uçla beslemeye başladım acı geçti uçta kızarma normal dedi doktor
Afiyett olsun bende aksam koca kişisini ikna edeyimde cıkayıım bi ya doğumdan berii sadece 1 kez cafede oturabildim oda hızlı hızlı içip kalktıkAnamıda aldım bir mola verdim
Eşim kafeye gidecekti beni annesine bırakacaktı bende çıkıcam dedim zaten anneme yakın geldiğimiz yer onu aradım takılıyoruz
Ben de anca bebekle ugrasabiliyorum. Su an bile kucağımda uyuyor öyle yazıyorum. Ki nispeten sakin bi bebek. Yemeği eşim yapıyor sag olsun temizlik de oldugu kadar artık. Evde iyice ipin ucu kaçtı ama yapacak bi şey yok napalım.Kızlar hem bebek hem ev işi yemek temizlik yetebiliyor musunuz ben bazen çok yorulduğumu hissediyorum kafama yorganı çekip öyle durmak istiyorum
Ben her gün antibiyotik iciriyorum. O yuzden ilaç emziği diye bir emzik aldık. Onunla damlaları da veriyorum antibiyotiği de. Sitesinde yazdığına göre bebekler ilacın tadını almadan yutuyomus emzik dilin arka kısmına kadar gittiği için. Bir deneyebilirsiniz belki işe yarar.Hadi ya çok geçmiş olsun
Bildiğimiz kaşık mı canım?
Sütü denemedim ama ilaç damla vs denedim
Tatları cok ayırt ediyor kesinlikle yutmamak için direniyor
Öksürük nefes alamama vs
Probiyotik verirken cok zorlanıyorum şimdi hortumla 20 cc süte karıştırmıştım en azından 10 cc zorla içti diye seviniyorum
4 kere kıpkırmızı oldu tıkandı öksürdü,yutmayacağım diye çabalarken
bariz evet
85 günlük su an
Ultrason cok iyi çıkmıştı ama
Alerji doktoru ultrason iyiyse sıkıntı yok dedi nette de sebepsiz boğum farklılıkları olabiliyor %bilmemkaç bebekte yazıyordu
Oo şeker mi olur olur
Ben neredeyse 20 gündür geceleri uyandırmıyorum kendi uyanmazsa. Bazen beş saat uyuduğu oluyor dokunmuyorum hiç. Kilo alımı falan da çok iyi, zaten artık şeker depoları oluyormuş öyle hemen aç kalmıyorlarmış.Bu gece saat 1 de emzirme+mama verdim artık kendi uyanıyor diye 1 haftadır alarm kurmuyordum 3 saatte bir uyanıyor cünkü gece. Sabah bi ağladıı saat 5:30 olmus. Ay ama nasıl vicdan azabı çektim hemen emzirdim mama verdim. Daha erken değil mi o kadar geç beslenme için internette 3. Ayın içinde de gece 3 saatte bir beslenmeye devam edin diyorlar. 2. Ayı dolanlar siz napıyorsunuz geceleri
Gelince de oğlanı yıkıyım da gidiyim hemen başka bişey diyon mu diyor öyle söyleyenden annemde olsa bişey isteyemem yani sezaryen olmama rağmen hastaneden çıktığımdan beri ben kendim baktım yardımı dokundu ama zoraki oda.Anneleriniz neden gelmiyor asıl bu zamanlarda gerek yardımları :/
Benim annemde çok alıngan ama çıkıp gitmez öyle azıcık surat yapar sonra normale döner ama ben ilk oğlumu kaybettiğim için bunda hassasım diye anlayış göstermeye çalışıyor ama surat asmadan da durmuyoOnu da deneyeceğim çok sağolunannem dün geldi çocuk ağlamaktan katıldı yine emzirmek için yastığını biraz yüksek sesle istedim diye çıktı gitti. Asla gelmesini istemiyorum artık. Bir de onun nazıyla iyice moralim bozuluyor. Her geldiğinde küsecek bir şey buluyor. Bir de alerji riski yüzünden yiyecek bir şey de bulamıyorum, hoş mutfağa gidemem bulsam da.Allah yardımcınız olsun sizin de. Gerçekten çok zormuş
Fıs fıs olmasaydı bir önerim olacaktıYa d vitamini veriyorum fısfıs neyseki. Sıkıyorum bi fıs. Hemen meme veriyorum onda bile yutmamak için direnirken boğulma teşebbüslerinde bulunuyor
Dr. Browns canım biberonu. Ama başta çok güzel içiyordu sütümü sağıp veriyordum. Sonra ilk ataktan sonraydı hiç unutmam. 40ı da uçmuştu. Bi daha ağzına almadı
Haha bunu sadece ben yapıyorum zannediyordumAy bende yapıyorum onu küsüm ben diye bırakıyorum eşime mamasını veriyor az da olsa rahatlıyorum o ara
Ya ne güzel nurcum özendimAnamıda aldım bir mola verdim
Eşim kafeye gidecekti beni annesine bırakacaktı bende çıkıcam dedim zaten anneme yakın geldiğimiz yer onu aradım takılıyoruz
Kaç haftalık canım bebeğin? Ne güzel uyuyan bi bebeğiniz var?Ben de anca bebekle ugrasabiliyorum. Su an bile kucağımda uyuyor öyle yazıyorum. Ki nispeten sakin bi bebek. Yemeği eşim yapıyor sag olsun temizlik de oldugu kadar artık. Evde iyice ipin ucu kaçtı ama yapacak bi şey yok napalım.
Ben her gün antibiyotik iciriyorum. O yuzden ilaç emziği diye bir emzik aldık. Onunla damlaları da veriyorum antibiyotiği de. Sitesinde yazdığına göre bebekler ilacın tadını almadan yutuyomus emzik dilin arka kısmına kadar gittiği için. Bir deneyebilirsiniz belki işe yarar.
Ben neredeyse 20 gündür geceleri uyandırmıyorum kendi uyanmazsa. Bazen beş saat uyuduğu oluyor dokunmuyorum hiç. Kilo alımı falan da çok iyi, zaten artık şeker depoları oluyormuş öyle hemen aç kalmıyorlarmış.
Bende americano içtim kuşumFıs fıs olmasaydı bir önerim olacaktıbizim d vitamini damla şeklinde keza demir de. Kaşığa damlatıyorum, sonra ağzına kaşıkla veriyorum. Ağzından süzülürse sıyırıp bir daha ağzına verip üstüne şırıngayla çok az bir sütü de enjekte ettim mi hepsini yutmuş oluyor annemin yöntemi tavsiye ederim.
Haha bunu sadece ben yapıyorum zannediyordumküsüyorum bazen memeyi ettirince gidiyorum geliyorum el mecbur gözümün içine bakıyor, beslemesi gene benden
Ya ne güzel nurcum özendimben süt diyetindeyim kahveye hasretim yerime de iç
Ya bu profil ne kıyamam o popişeBir bebek düşünün bir gün saatlerce memeye düşüp saatlerce emen gayet huzurlu mutlu davranan, akşam bir azmana dönüşüp ağlayıp memeyi iten saatlerce aç kalan sonra sağılmış süt ile ısrarla beslenen; ertesi gün gene memeye asla pas vermeyip tekrar sağılmış süt Peşinde olanyavrum evladım anneni iyice manyak yaptın. Meme ucunu emmeyi bilmiyor numarası da yapma artık
Çok üzüldüm yaşadıklarınızaOncelikle herkese merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum sayfayi ama uye olmak konusunda hep bir kararsiz kalmıştım. Sizin yazdiklarinizi okuyunca çaresizliğinizi o kadar icten hissettim ki . Uye olup yalnız olmadığınızı soylemek istedim . 3 ekim 2022 dogumlu bir kızım var henuz 2 aylık, 4 bucuk yasinda da bir oglum var . Sizin yaşadığınız bu sürecin aynisini oğlumda yaşadım. Butun psikolojim alt ust olmustu, kendimi o kadar yetersiz hissetmistim ki tuvalete gitmek icin bile birilerine muhtactim . Dogdugu ilk gunden aglamaya başlamışti kolik bir bebekti ama kolik bebeklerin bile sakin olduğu bir an olurdu sanki benim oğlum da o zaman dilimi bile yoktu. Surekli agliyordu gazi cok oluyordu neler denedim ne gaz damlalari kullandim gaz masajlari ama hic biri tam anlamiyla rahatlatmadi . Eve hamak almıştık onda hizli hizli sallayinca susuyordu uyur gibi oluyordu durdugu an tekrar başlıyordu aglamaya,artik aglayinca bende oturup agliyodum annemde 3 hafta sonra birakip gidince benim bağışıklığım ve psikolojim iyice çöktü ve vucudumda minik minik noktaciklar cikmaya başladı hastaneye gittim kan verdim ve trombosit degerim 0 a dusmustu bir hafta once verdigim kanda 373 olan deger bir haftada sifirlanmisti 3 gun hastanede yattim trombosit takviyesi aldim kanser ihtimalini düşünüp arastirdilar kucagimda 20 gunluk bebeğimle hayatimin en zor zamanlarini gecirdim uzun bir sure kortizon tedavisi gördüm ve sebebini bulamadilar tamamen doktorum psikolojik olduğunu soyledi . Gercekten de psikolojikti kaldiramadim yetemedim çocuğuma susturamadim hayallerim boyle degildi çünkü bir bebeğe bakmanin bu kadar zor olduğunu hic hayal etmemistim gece gündüz formlarda geziyordum benimle ayni kaderi yasayan insanlar varsa belki cozumu vardır diye . Nasil bir cocuk yarim saat durmaz ya diyordum yemek yapmak bir kenara dursun hazir olan yemegimi bile ancak emzirirken tek elle yiyordum . Bu sürecin tek caresi zaman lutfen sabirli olun ve gecicek oldugunu bilin kendinizi yıprattıkca hem kendi sağlığınıza zarar veriyorsunuz hemde sizin stresinizden bebeğiniz etkileniyor. Eminim ileride cok uslu sizi hic yormayan bir cocuk haline gelicek . Benim oglumun bebekliğini bilip su an goren herkes bu cocuk nasil bu kadar sakinlesti hayret ediyorlar . Sizide guzel gunler bekliyor bu gunlerinizin mukafatini ileride alicaginiza eminim siz yeterki inanin.
Biz de bugün küsüştük kızımla. Bıraktım babasına geçtim diğer odaya.Fıs fıs olmasaydı bir önerim olacaktıbizim d vitamini damla şeklinde keza demir de. Kaşığa damlatıyorum, sonra ağzına kaşıkla veriyorum. Ağzından süzülürse sıyırıp bir daha ağzına verip üstüne şırıngayla çok az bir sütü de enjekte ettim mi hepsini yutmuş oluyor annemin yöntemi tavsiye ederim.
Haha bunu sadece ben yapıyorum zannediyordumküsüyorum bazen memeyi ettirince gidiyorum geliyorum el mecbur gözümün içine bakıyor, beslemesi gene benden
Ya ne güzel nurcum özendimben süt diyetindeyim kahveye hasretim yerime de iç
Tam da bu sebepten küsüştükBir bebek düşünün bir gün saatlerce memeye düşüp saatlerce emen gayet huzurlu mutlu davranan, akşam bir azmana dönüşüp ağlayıp memeyi iten saatlerce aç kalan sonra sağılmış süt ile ısrarla beslenen; ertesi gün gene memeye asla pas vermeyip tekrar sağılmış süt Peşinde olanyavrum evladım anneni iyice manyak yaptın. Meme ucunu emmeyi bilmiyor numarası da yapma artık
bir gün bir arkadasım bize misafirliğe geldi bnm oğlum onunkinden 1ay büyüktü. çocuk bir ağlıo anlatamam morarana kadr eşime anlattm dedimki sen o bebişi görsen bzmkinin elini öpersn. kızada cok üzüldüm yrn tekrar gel dedim eşim geldi o sırada cocuk catlıyor eşim aldı artk sustrmaya calısıyorz nese susmadı yine onlar gtti eşim döndü bna dediki ben oğlumun elini değil. p. kunu yerim diyeÇok üzüldüm yaşadıklarınızaİyileştiğinize de çok sevindim.
Aynen öyle tek elimle emzirirken yemek yiyorum, ve tuvalete gidemediğim için ağlıyorum artık. Aynen yarım saat bile durmuyor, sürekli memede. Emmese bile o meme ağzında olacak ancak öyle susuyor ama gaz başlayınca meme de kar etmiyor, dediğiniz gibi yetemiyorum artık! Bir de annem hamileyken kendini yedin bitirdin (çok kusuyordum psikolojim bozulmuştu) ondan böyle oldu bu çocuk dedikçe kendime kıyasım geliyorBir de süt diyeti yaptığım için şu an yiyecek hiç bir şey bulamıyorum, et yüzünden dışarıdan da söyleyemiyorum halen.
Yazdıklarınız umut oldu bana, tam olarak ne zaman geçti bebeğinizde bu durum? Ne kadar dayanabilirim bilmiyorum ama bilmek iyi geliyor.
Benim için üye olmuşsunuz, çok teşekkür ederim
Teşekkür ederim, elimden geleni yapıyorum bakalım inşallah kolaylıkla atlatırEvet benimde geçirdi 2 gün küvözde kaldı canım bizim beslemeyele alakalı değilmiş anne bebek kan uyuşmazlığından kaldı çok üzülme geçici bir süreç kan uyuşmazlığı olduğu için hala düşük değerde var oğlumda ama geçicek inşallah 2 aylık olduk düşün yavrunu düşünüp sütünü sağ bol bol
7. haftanın içindeyiz. Bi 3 4 gün gaz sancısı çekti gibi. Sonra biogaia damla verdik. Bir de ben gunde uc kere falan kakasını tuvalete tutup yaptiriyorum kızlar. Tam tuvalet iletişimi diyemem ama ıkınınca tutuyorum çoğunda yapıyo gaz da çıkarıyor. Belki onun faydası da olmuştur gaz sancısı için.Kaç haftalık canım bebeğin? Ne güzel uyuyan bi bebeğiniz var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?