- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
Benim bugün diyette 15. günüm, 2 gece önce acillik olduk yine. Dün gece ve bugün de sadece sancı çekiyor yavrum, hiç uyumadı. Domates çorbası ya da kuru kayısıdan şüpheliyim. Ama inek sütü proteini almamam işe yaramadı bence, hiç azalma yok karnındaki seslerde ve sancılarda. Bu çocuk bir aylıkken uyanır uyanmaz çok güzel gaz çıkarırdı, neden kötüye gitti anlamıyorumÇok geçmiş olsun nasıl oldu şimdi yavru
Kuzum geçmedimi daha mehmetin aşı etkileri
Ay o eğitici köpekciği ben oğlumda kullanmıştım hala iş görür durumdaysa kızıma da kullanıcam bozulmuşsa da kızıma alıcam çok güzel çünkü
Evet canım sırtta aşırı egzama vardı kulak arkasında da döküntü vardı. Kulak arkasına coresatin pembe renk kullandık sırtına mecburen kortizonlu krem kullandık sonra bioderma şampuan vücuduna da linola duş jeli kullandık canım. Bioderma atoderm nemlendirici krem kullanıyoduk banyodan sonra da. Kilo bizde de iyiydi doktor kakada kan görünce diyete sokmuştu beni. Şimdi kızımda da aynı belirtiler olduğu an diyete girdim doktor bunda da aslında kilo alımı iyi gibi falan diyince yok yok dedim ben devam ettim 1 hafta et denedin mahvoldum ya. Çocuğum kıvrandı resmen.
Evet kuzum feci bağırsak gurultusu vardı elim sırtındayken bile hissediyordumalerji
İçin diyet yapıyorum biliyosun konuşmuştuk diyetten yaklaşık iki hafta sonra azalmaya başladı ara ara farketmeden kaçaklar oluyodu mesela aldığın pudra şekerinde süt varmış burdan bir arkadaşın uyarmasıyla anladım. Bu şekilde farketmeden olan kaçaklarıda hayatımdan çıkardım sesler baya azaldı. Evet hala oluyor ama eskisi gibi değil asla. Emerken çok hava yutuyor benim kız özellikle o çok sancı yapıyor ama %70 azaldı diyebilirim diyetten sonra. Bugün 74 gün oldu kızım. Seninki nasıl nöbetlere devammı hala?
Canımm ya tavuktan olma ihtimali daha yüksek kuzuya göre tavuk yemeyi kes bence öncelikle çünkü çok sıkıntı tavuk yumurta tavuksuyu vb.
Ben şimdi her seyini dinlemewsem de cogu seyi dinledim . Paraya kiyilip alincak bir seyAy o eğitici köpekciği ben oğlumda kullanmıştım hala iş görür durumdaysa kızıma da kullanıcam bozulmuşsa da kızıma alıcam çok güzel çünkü
Kiskanclik mi varSana başarılar diliyorum canım ama benim için bu kadarı yeterli kızım kardeşi olınca çıldırdı ben bebekten değil 5 yaşındaki kızımdan çekiyorum çıldırmak üzereyim
Fazlasıyla kızım her iki aileninde işk be tek torunuydu çok ilgilenildi şimdi kıskanıyo zarar vermiyo ama sürekli eline yüzüne dokunuyo oğlumda hiç dokunmayı sevmiyo yapma deyince onceleleri darılıyodu şimdi hepten arsızlığa vurdu işi yapma dedikçe inadına gözümüzün içine baka baka yapıyo benim sabrımı sınıyoKiskanclik mi var
Kaç günlük oldu canımBenim bugün diyette 15. günüm, 2 gece önce acillik olduk yine. Dün gece ve bugün de sadece sancı çekiyor yavrum, hiç uyumadı. Domates çorbası ya da kuru kayısıdan şüpheliyim. Ama inek sütü proteini almamam işe yaramadı bence, hiç azalma yok karnındaki seslerde ve sancılarda. Bu çocuk bir aylıkken uyanır uyanmaz çok güzel gaz çıkarırdı, neden kötüye gitti anlamıyorumtam dikkatini bir şey çekiyor, gülerken ağlamaya başlıyor ıkınarak. 2. ayımız da verimsiz ve sancılı olacak belli ki çok üzülüyorum onu öyle görünce
Ah yavrum ya kıyamam. Arada okumuştum fitil falan vermişler yavruya ama yoğunluktan kimseye yazamadım. Canım domates çok riskli ve kayısı da gaz yapar bilirsin. Çorbayı kendinmi yaptın bir yerdemi içtin? Domates çorbasında genelde ya krema ya süt olur o sebeple soruyorum. Neleri çıkardın hayatından? yediklerini yazıyomusun? Yazarsan eğer neye ne tepki veriyo hemen anlarsın. Oğlumda tam 1 sene uğraştım alerji ile inan aşırı takip isteyen bir durum. Bak ben oğlumda da kızımda da şöyle yaptım ilk 15 gün evet çok zordu ama alerji ihtimali rn az olan şeylerle beslendim sadece. Haşlanmış patates zeytin ekmek pekmez vişne reçeli pilav gibi. Sonra yazarak diğerlerini yedim domatese yok mesela benm kızımın ama yiyerek denedim. Mısır yediğimde yeşil ishal oluyor yanaklarda benekler çıkıyor gibi bu şekilde denesenBenim bugün diyette 15. günüm, 2 gece önce acillik olduk yine. Dün gece ve bugün de sadece sancı çekiyor yavrum, hiç uyumadı. Domates çorbası ya da kuru kayısıdan şüpheliyim. Ama inek sütü proteini almamam işe yaramadı bence, hiç azalma yok karnındaki seslerde ve sancılarda. Bu çocuk bir aylıkken uyanır uyanmaz çok güzel gaz çıkarırdı, neden kötüye gitti anlamıyorumtam dikkatini bir şey çekiyor, gülerken ağlamaya başlıyor ıkınarak. 2. ayımız da verimsiz ve sancılı olacak belli ki çok üzülüyorum onu öyle görünce
Çok çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin kuzuyaKizlar selam dun gece kendi doktorumuza gittik.carsamba gunu acil gittik diye yakindaki bir doktora gitmistik.oksuruk sikayetimiz vardi
detayli herseyine bakildi.rsv covid influemza vs hepsi negstif
Ancak akciger rontgeninde cigere indigini gordu doktor ve hemen yatis 1 hafta 10 gun tedavi alacak dedi.ancak yogunbakim dolu diye eve geldik.sabahi bekliyoruz bosalirsa yatacak.
Size bu aciliyette yazma sebebim aman ne olur benim gibi olan varsa oksuruk gecer diye beklemesin ilk 3 ay oksurugu hemen cigere inebiliyormus cok tehlikeliymis ben de diger doktora kalsam evde bekletcektim cocugu.agiz yolu antibiytoigi bir ksmini kustugu icin ise ysramayabilir dedi doktor damardan verceklermis.dua edin bize kizlar insallah hizlica iyilesip atlatalim .Rabbim tum bebeklerimize sifa versin..
cok gecmis olsun canim , allah acil sifalar versinKizlar selam dun gece kendi doktorumuza gittik.carsamba gunu acil gittik diye yakindaki bir doktora gitmistik.oksuruk sikayetimiz vardi
Ancak akciger rontgeninde cigere indigini gordu doktor ve hemen yatis 1 hafta 10 gun tedavi alacak dedi.ancak yogunbakim dolu diye eve geldik.sabahi bekliyoruz bosalirsa yatacak.
Size bu aciliyette yazma sebebim aman ne olur benim gibi olan varsa oksuruk gecer diye beklemesin ilk 3 ay oksurugu hemen cigere inebiliyormus cok tehlikeliymis ben de diger doktora kalsam evde bekletcektim cocugu.agiz yolu antibiytoigi bir ksmini kustugu icin ise ysramayabilir dedi doktor damardan verceklermis.dua edin bize kizlar insallah hizlica iyilesip atlatalim .Rabbim tum bebeklerimize sifa versin..
Ben kız olan pembe köpekçiği trendyoldan aldım, sesi çok az geldi. E bebeğe götürüp erkek olanla kıyasladım, erkek köpeğin sesi daha güzel çıkıyor. O yüzden iade ettim, erkeği alacağımBen şimdi her seyini dinlemewsem de cogu seyi dinledim . Paraya kiyilip alincak bir sey
Annem de kimyon çocukta gaz yapıyor dedi kestirdi bana çayı ama dün içtim iyi gelsin diye çocuk çıldırdı gerçekten. Haklısın kimyon herkese iyi gelmiyor bence. Canım bize alerjiyi düşündüren tek şey gaz sancısı aslında. Kaka temiz, yüzümüzde bir şeyler de çıkmadı. Şöyle, ben de sadece pilav, muz, patates, çarliston biberle ile beslendim 20 gündür. Bebek kabız oldu, fitille kaka yapmaya başladı iki seferdir. İnternette bebek neden kabız olur diye arattım annenin muz ve pilavı çok yemesi yazıyor. Gaz yapmaz diye sadece meyve olarak muz yiyordum Bu sefer sebze ekleyim, sıvı çorba içeyim dedim. Taze fasulye yedim, domates çorbasını kendim yaptım ama çocuk çıldırdı.Ah yavrum ya kıyamam. Arada okumuştum fitil falan vermişler yavruya ama yoğunluktan kimseye yazamadım. Canım domates çok riskli ve kayısı da gaz yapar bilirsin. Çorbayı kendinmi yaptın bir yerdemi içtin? Domates çorbasında genelde ya krema ya süt olur o sebeple soruyorum. Neleri çıkardın hayatından? yediklerini yazıyomusun? Yazarsan eğer neye ne tepki veriyo hemen anlarsın. Oğlumda tam 1 sene uğraştım alerji ile inan aşırı takip isteyen bir durum. Bak ben oğlumda da kızımda da şöyle yaptım ilk 15 gün evet çok zordu ama alerji ihtimali rn az olan şeylerle beslendim sadece. Haşlanmış patates zeytin ekmek pekmez vişne reçeli pilav gibi. Sonra yazarak diğerlerini yedim domatese yok mesela benm kızımın ama yiyerek denedim. Mısır yediğimde yeşil ishal oluyor yanaklarda benekler çıkıyor gibi bu şekilde denesensüreç çok zor bilirim inan ikinci çocuğu hep alerji döneminde yaşadıklarımı düşündükçe ettelemiştim ve yine buldu bizi şuan baklagil bulgur falan yiyorum. Be aana özellikle şunu söyleyim KİMYON gerçekten bazı kişilere aşırı gaz yapıyor. Kimyon çayı içiyodum ve bende aşırı gaz alıyordu ilk 1 hafta bağırsaklarım rahatlıyor sanıyodum ama kızımda da alırı gaz vardı sonra anladımki çay yapıyor hemen kimyonu bol kullanmayı kestim onuda takip et istersen. Yavrumuza iyi gelir inşallah
Çok çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin kuzuya
Ahahha ben erkek alacagim icin bu durumu hic anlamayacaktim sanirimBen kız olan pembe köpekçiği trendyoldan aldım, sesi çok az geldi. E bebeğe götürüp erkek olanla kıyasladım, erkek köpeğin sesi daha güzel çıkıyor. O yüzden iade ettim, erkeği alacağım
Sorumluluk ver canim ona abi olduğunu biraz daha kavrayabilir. Onla sakinken durumu anlat deteyli sekilde büyük adam gibi ornek vererek :) iste dokunulmasindan hoslanmiyor. Onun da sevmedigi bir sey vardır belki onu ornek ver bak sende bjnu yapilmasindan hoslanmiyorsun diyeFazlasıyla kızım her iki aileninde işk be tek torunuydu çok ilgilenildi şimdi kıskanıyo zarar vermiyo ama sürekli eline yüzüne dokunuyo oğlumda hiç dokunmayı sevmiyo yapma deyince onceleleri darılıyodu şimdi hepten arsızlığa vurdu işi yapma dedikçe inadına gözümüzün içine baka baka yapıyo benim sabrımı sınıyo
Canım çok geçmiş olsun bebeğin biran önce sağlığına kavuşsun inşallah. Asaf ın da doğduğunda gaz problemi vardı şükür şimdi geçti ama. Doktora gittiğimizde gaz şikayetiyle ilgili doktor özellikle taze fasulyeden uzak dur demişti bana duyduğumda çok şaşırmıştım. Domates çorbası yapar mı bilmiyorum ama taze fasulyeyi bizzat doktor söylemiştiAnnem de kimyon çocukta gaz yapıyor dedi kestirdi bana çayı ama dün içtim iyi gelsin diye çocuk çıldırdı gerçekten. Haklısın kimyon herkese iyi gelmiyor bence. Canım bize alerjiyi düşündüren tek şey gaz sancısı aslında. Kaka temiz, yüzümüzde bir şeyler de çıkmadı. Şöyle, ben de sadece pilav, muz, patates, çarliston biberle ile beslendim 20 gündür. Bebek kabız oldu, fitille kaka yapmaya başladı iki seferdir. İnternette bebek neden kabız olur diye arattım annenin muz ve pilavı çok yemesi yazıyor. Gaz yapmaz diye sadece meyve olarak muz yiyordum Bu sefer sebze ekleyim, sıvı çorba içeyim dedim. Taze fasulye yedim, domates çorbasını kendim yaptım ama çocuk çıldırdı.
Sen bulgur ve baklagil demişsin ya, onlar da gaz yapmaz mı( ay çok ihtiyacım var onlara, hiç vitamin almıyorum ben ya. Mercimek çorbası, bezelye falan yiyesim var ama gaz yapar diye yiyemiyorum. Alerji uzmanı her şeyi ye sadece süt ürünlerini yeme dedi ama çok yaşlı güvenemedim kadına. Yumurtayı, tavuğu, balığı, eti, baklagili, kış sebzelerini, soğan, sarımsağı hep çıkarttım hayatımdan. Ama çocuğu kabızlıktan kurtarmam lazım bir şeyler yemem lazım
Küçücük bedenleriyle nelerle uğraşıyolarAnnem de kimyon çocukta gaz yapıyor dedi kestirdi bana çayı ama dün içtim iyi gelsin diye çocuk çıldırdı gerçekten. Haklısın kimyon herkese iyi gelmiyor bence. Canım bize alerjiyi düşündüren tek şey gaz sancısı aslında. Kaka temiz, yüzümüzde bir şeyler de çıkmadı. Şöyle, ben de sadece pilav, muz, patates, çarliston biberle ile beslendim 20 gündür. Bebek kabız oldu, fitille kaka yapmaya başladı iki seferdir. İnternette bebek neden kabız olur diye arattım annenin muz ve pilavı çok yemesi yazıyor. Gaz yapmaz diye sadece meyve olarak muz yiyordum Bu sefer sebze ekleyim, sıvı çorba içeyim dedim. Taze fasulye yedim, domates çorbasını kendim yaptım ama çocuk çıldırdı.
Sen bulgur ve baklagil demişsin ya, onlar da gaz yapmaz mı( ay çok ihtiyacım var onlara, hiç vitamin almıyorum ben ya. Mercimek çorbası, bezelye falan yiyesim var ama gaz yapar diye yiyemiyorum. Alerji uzmanı her şeyi ye sadece süt ürünlerini yeme dedi ama çok yaşlı güvenemedim kadına. Yumurtayı, tavuğu, balığı, eti, baklagili, kış sebzelerini, soğan, sarımsağı hep çıkarttım hayatımdan. Ama çocuğu kabızlıktan kurtarmam lazım bir şeyler yemem lazım
Günde 6 damla kullanıyoruz biz hiç ishal yapmadı şimdiye kadar zaten ishal içinde kullanılıyor üzerinde belirtiyor. kardeşimin 2 yaşında kızı var o bile ishal olunca kullanmış durmuş ishali belki iyi gelir Güneşede
Teşekkür ederim içime yeniden umut serpildiBiz bunu kullanıyoruz turuncu renkli olanı maviside varmış ama onu bilmiyorm bu ishal ve kolik önemek için üzerindede yazıyor bak
Beynim yandı artıkÇok geçmiş olsun nasıl oldu şimdi yavru
Kuzum geçmedimi daha mehmetin aşı etkileri
Ay o eğitici köpekciği ben oğlumda kullanmıştım hala iş görür durumdaysa kızıma da kullanıcam bozulmuşsa da kızıma alıcam çok güzel çünkü
Evet canım sırtta aşırı egzama vardı kulak arkasında da döküntü vardı. Kulak arkasına coresatin pembe renk kullandık sırtına mecburen kortizonlu krem kullandık sonra bioderma şampuan vücuduna da linola duş jeli kullandık canım. Bioderma atoderm nemlendirici krem kullanıyoduk banyodan sonra da. Kilo bizde de iyiydi doktor kakada kan görünce diyete sokmuştu beni. Şimdi kızımda da aynı belirtiler olduğu an diyete girdim doktor bunda da aslında kilo alımı iyi gibi falan diyince yok yok dedim ben devam ettim 1 hafta et denedin mahvoldum ya. Çocuğum kıvrandı resmen.
Evet kuzum feci bağırsak gurultusu vardı elim sırtındayken bile hissediyordumalerji
İçin diyet yapıyorum biliyosun konuşmuştuk diyetten yaklaşık iki hafta sonra azalmaya başladı ara ara farketmeden kaçaklar oluyodu mesela aldığın pudra şekerinde süt varmış burdan bir arkadaşın uyarmasıyla anladım. Bu şekilde farketmeden olan kaçaklarıda hayatımdan çıkardım sesler baya azaldı. Evet hala oluyor ama eskisi gibi değil asla. Emerken çok hava yutuyor benim kız özellikle o çok sancı yapıyor ama %70 azaldı diyebilirim diyetten sonra. Bugün 74 gün oldu kızım. Seninki nasıl nöbetlere devammı hala?
Canımm ya tavuktan olma ihtimali daha yüksek kuzuya göre tavuk yemeyi kes bence öncelikle çünkü çok sıkıntı tavuk yumurta tavuksuyu vb.
Offfff yaaaKizlar selam dun gece kendi doktorumuza gittik.carsamba gunu acil gittik diye yakindaki bir doktora gitmistik.oksuruk sikayetimiz vardi
Ben okul öncesi öğretmeniyim eskiden 6. Ayda başlanmalı diye düşünüyordum ama cevremden gördüğüm kadarıyla pratikle teorik aynı olmuyor 6. Ayda başlayan bebekler çok secici oluyor zorlanıyorlar önceden başlayan çocukların damak tadı daha çok gelişiyor her şeye daha acık oluyor sanki ben 5. Ayda 3 gün kuralına uyarak yavaş yavaş başlayacağım önce yoğurt sonra sebzeler sonra meyveler olarak canım , seninki formul mama alıyormu hatırlayamadm ama mama alan çocuklara 5. Ayda başlayın diyorlar.Hatta Ben ilk aylar anne sütü- mama olarak gidiyordum mamanın arkasında yazıyorduBuraya yazdım sanirken Eylül annelerine yazmışım kizlar. Bizim beslenme sorunumuz malum. Şurda 5-6. Aya ne kaldı diyorum da Valla bizim kız böyle devam ederse korkarım ek gıda süreci de zorlu olacak. Umarım seçici olmaz.
Bir de kızlar 5. Ayda ek gıda sürecine geçme hakkında düşüncelerinizi öğrenmeyi çok isterim
Evet bu seçicilik olayını duyduğum için sormak istedim teşekkür ederim. Formül mama bazen iki günde bir bir kez veriyorum bı de dışarı çıktığımdaBen okul öncesi öğretmeniyim eskiden 6. Ayda başlanmalı diye düşünüyordum ama cevremden gördüğüm kadarıyla pratikle teorik aynı olmuyor 6. Ayda başlayan bebekler çok secici oluyor zorlanıyorlar önceden başlayan çocukların damak tadı daha çok gelişiyor her şeye daha acık oluyor sanki ben 5. Ayda 3 gün kuralına uyarak yavaş yavaş başlayacağım önce yoğurt sonra sebzeler sonra meyveler olarak canım , seninki formul mama alıyormu hatırlayamadm ama mama alan çocuklara 5. Ayda başlayın diyorlar.Hatta Ben ilk aylar anne sütü- mama olarak gidiyordum mamanın arkasında yazıyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?