5. Ay dediğimiz 4 ay dolunca mı oluyor ?Buraya yazdım sanirken Eylül annelerine yazmışım kizlar. Bizim beslenme sorunumuz malum. Şurda 5-6. Aya ne kaldı diyorum da Valla bizim kız böyle devam ederse korkarım ek gıda süreci de zorlu olacak. Umarım seçici olmaz.
Bir de kızlar 5. Ayda ek gıda sürecine geçme hakkında düşüncelerinizi öğrenmeyi çok isterim
5. Ay dolunca mı yoksa içini mi kastediyorlarBen okul öncesi öğretmeniyim eskiden 6. Ayda başlanmalı diye düşünüyordum ama cevremden gördüğüm kadarıyla pratikle teorik aynı olmuyor 6. Ayda başlayan bebekler çok secici oluyor zorlanıyorlar önceden başlayan çocukların damak tadı daha çok gelişiyor her şeye daha acık oluyor sanki ben 5. Ayda 3 gün kuralına uyarak yavaş yavaş başlayacağım önce yoğurt sonra sebzeler sonra meyveler olarak canım , seninki formul mama alıyormu hatırlayamadm ama mama alan çocuklara 5. Ayda başlayın diyorlar.Hatta Ben ilk aylar anne sütü- mama olarak gidiyordum mamanın arkasında yazıyordu
Merhaba kizlar burayi surekli takip edip tecrubelerinizden yasadiklarinizdan faydalaniyorum ben de sizinle basimdan gecen rahatsizligi paylasip sizleri uyarmak istedim bebegim 86 gunluk gecen hafta 2 gun suren oksuruk ve hiriltimiz vardi doktora gittik cigerine inmis yavrumun 5 gun hastanede kaldik simdi evde hava vererek tedaviye devam edio iylesiyoruz allaha sukur.lutfen azicik bile oksurugunuz varsa ihmal etmeyin doktora gidin en azindan bir aile hekimine danisip hirilti cigerinde var mi bi dinletin ona gore o sizi yonlendirsin kucuk bebeklerde biranda cigere iniyormus biz gecer dedik atesi yok dedik doktora hemen gitmedik ama pisman olduk.ben gaz damlasini icinde koruyucu var diye vermek istemezken hastanede ciglik cigliga 4 defa deneyerek damar yolu acip antibiyotikten serumuna herseyi verdiler minik yavruma. rabbim dermansiz dert vermesin kuzularimiza atlatiyoruz cok sukur hepimizin evlatlarini korusun insallah allahim.
-Sunshine @anurkoc papatyaozu @Lalalala1 @Dilos6342 notdefteri2_ ve etiketleyemediğim diğer besin diyetinde olan anneler ben ek gıda kitabı almak için kitapcıya ugradım bu kitabı gördüm içeriğine baktım sütsüz etsiz tarifler bi araştırın isterseniz beslenme yetersizliği sizide vitaminsiz bırakacak bebeler büyüyecek öyle yada böyle siz çok yoruldunuz
Düşünüyorum düşünüyorum çok şüphe ettimCanım ben süt, yumurta, tahin ve ilave olarak buğday (gluten) diyetindeyim. Dün akşam fırında kuzu etli türlü yedim. Yeşil mercimek yemeği, enginarlı pilav, balık, roka, avokado, zeytin, meyve… bunlar genel beslenmemde olan şeyler.
Kuzu alerjisi var mıymış canım? Ben de kuzu ağırlıklı besleniyorum.
Doktorla hiç konuşmadık daha böyle bir konu ama 5. Ayda başlayan çok. Zaten 3 gün kuraliyla falan birçok şey 6. Aya kayar diye düşünüyorum. 5. Ayda başlayınca seçicilik azaliyormus sanırım5. Ay dediğimiz 4 ay dolunca mı oluyor ?
Ben normalde 6. Aydan önce katiyen diyordum ama kilo ve alerji malum beklemeyeceğiz muhtemelen
5. Ay dolunca mı yoksa içini mi kastediyorlar
Ahhh 4 defa mıkurban olurum bu yavrulara çok geçmişler olsun Allahım hepsini korusun
Düşünüyorum düşünüyorum çok şüphe ettim
Kavurmasını yapma,fırın devam et
Etini Ben de kestim eşimle kesti ne kadar dikkat etsen de zor yani makas şeklindeki tırnak makasları ne oluyorBen bu törpülen kullanıyorum canım, ben çok memnunum da tırnak şeklini mi bozuyormuş nedir, öyle diyenler de var. Tırnak makası ile çok zor. Makas şeklinde tırnak makasları var onu da kullanabilirsin.
Benimki emzik almıyor yaAsaf nasıl oldu iyileşti mi
Bende beceremem diyordum ama bir kaç kesmeye alıştım. Ben emzik verşyorum keseceğim zaman belki ondandır sakin duruyor
ah bir emzik alsa benim ki ne kadsr rahatliyacagiz yaaBenimki emzik almıyor ya
Bibs markasının yeni damaklı emzikleri cıkmış onu tutan bebeklerde çok varmıs deneyin olmazsaah bir emzik alsa benim ki ne kadsr rahatliyacagiz yaa
Aynen canım ya iyi olacak da iste bakalimah bir emzik alsa benim ki ne kadsr rahatliyacagiz yaa
Etini Ben de kestim eşimle kesti ne kadar dikkat etsen de zor yani makas şeklindeki tırnak makasları ne oluyor
Vallahi ne iyi ne kötü durumudayız yavrucum çok yoruldu, üzüldü..Asaf nasıl oldu iyileşti mi
bunu da deneyeyimBibs markasının yeni damaklı emzikleri cıkmış onu tutan bebeklerde çok varmıs deneyin olmazsa
Bibs Colour Anatomik Damaklı Emzik-sage 0-6 Ay - Fiyatı, Yorumları
Bibs Colour Anatomik Damaklı Emzik-sage 0-6 Ay yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Tirnak bakim setinde makas da vardi da canim . Nasil olur diye de dusunmustum ama merak etmemistim. Hic yapamam demistim onlaŞunun gibi canım:
Mercimek ve çiğ meyve gaz yaptı mı hissettin mi bebeğinde canım? Meyve yesem kurtaracağım günü aslındaCanım ben süt, yumurta, tahin ve ilave olarak buğday (gluten) diyetindeyim. Dün akşam fırında kuzu etli türlü yedim. Yeşil mercimek yemeği, enginarlı pilav, balık, roka, avokado, zeytin, meyve… bunlar genel beslenmemde olan şeyler.
Kuzu alerjisi var mıymış canım? Ben de kuzu ağırlıklı besleniyorum.
Ben de alacağım inşallahhhh tutarBibs markasının yeni damaklı emzikleri cıkmış onu tutan bebeklerde çok varmıs deneyin olmazsa
Bibs Colour Anatomik Damaklı Emzik-sage 0-6 Ay - Fiyatı, Yorumları
Bibs Colour Anatomik Damaklı Emzik-sage 0-6 Ay yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin canım bebeğine, bir an önce iyileşsin inşallahCok sagolun kizlar hepinizi alintilayamadim Allah razi olsun.
Biz yatis yaptik en az 7 gun gondermicekler bizi.
Arkadasin dedigi gibi aman aman ihmal etmeyin oksuruk ilk 3 ay bebeklerinde cok cabuk iniyormus ki bizlerinde cigere inmis .
Allah sifa versin tum bebeklere
Buzluk sadece domates ve fasulye ile dolu. Artık fasulye de yemeyeceğim o zamanCanım çok geçmiş olsun bebeğin biran önce sağlığına kavuşsun inşallah. Asaf ın da doğduğunda gaz problemi vardı şükür şimdi geçti ama. Doktora gittiğimizde gaz şikayetiyle ilgili doktor özellikle taze fasulyeden uzak dur demişti bana duyduğumda çok şaşırmıştım. Domates çorbası yapar mı bilmiyorum ama taze fasulyeyi bizzat doktor söylemişti
Her dakika masaj yapıyorum canım, masajdan sonra tuvalet duruşu yaptırıyorum pırt pırt çıkıyor ama bitmiyor lanet olası gaz. Yulaf iyi fikir, badem sütü ile yapabilirim aslında. Sağol kuzumKüçücük bedenleriyle nelerle uğraşıyolarkuzum ben mesela nohutu geceden ıslatıyorum suyunu değiştiriyorum her kalktığımda sonra haşlıyorum köpüklerini alıyorum sonra suyunu süzüp düdüklüde öyle pişiriyorum gazını alıyorum sanırım biraz. Ama gaz yapıyormu evet yapıyor. Ayşe önerin gaz masaj videoları var ben o masajları yapıyorum hatta bazen kıyafetin üstünden bile o hareketleri yapıyorum istersen bi izle eğer yapmadıysan. Balık yiyorum haftada bir ona da yeni
Başladım. Kuzu eti yiyorum. Ben o katı diyeti yaptığım dönemlerde kahvaltıda yulaf yiyodum meyve suyuyla pişirip ve gün içinde az kuru kayısı az kuru erik yiyodum o kabız olmamızı engellemiştim. Evet seninde vitamine ihtiyacın var
Umarım iyi olur senin bebeğin doğduğundan beri ya hep memede yada sancılı. Rabbim şifa versinHer dakika masaj yapıyorum canım, masajdan sonra tuvalet duruşu yaptırıyorum pırt pırt çıkıyor ama bitmiyor lanet olası gaz. Yulaf iyi fikir, badem sütü ile yapabilirim aslında. Sağol kuzum
İnşallah canım, hep geçeceği günlerin hayalini kuruyorum sabaha kadar kucağımda zıplatırken. Hep mutlu anılarımızı paylaşalım bir an önce inşallahUmarım iyi olur senin bebeğin doğduğundan beri ya hep memede yada sancılı. Rabbim şifa versinbende her gece nöbetteyim ama seninki baya sıkıntılı. Geçicek gülerek hatırlıcak ne çabuk büyüdü diceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?